GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα τρόλει προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο...

Απαραίτητη η μερική τροποποίηση γραμμών του ΗΛΠΑΠ, Νο 12 Περιστέρι – Ζάππειο και Νο 21 Νίκαια – Ζάππειο . Του Νίκου Λάππα από το http://www...

Απαραίτητη η μερική τροποποίηση γραμμών του ΗΛΠΑΠ, Νο 12 Περιστέρι – Ζάππειο και Νο 21 Νίκαια – Ζάππειο
.
.
Όπως διαπίστωσα, στους φωτεινούς σηματοδότες της οδού Φιλελλήνων στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αμαλίας, δημιουργείται καθημερινά σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην έξοδο των οχημάτων που κινούνται επί της οδού Φιλελλήνων προς τη Λεωφόρο Αμαλίας, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα δημιουργείται, κατά το μεγαλύτερο μέρος, από τα οχήματα τρόλεϊ, των γραμμών Νο 12 Περιστέρι – Ζάππειο και Νο 21 Νίκαια – Ζάππειο, που αναμένουν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Φιλελλήνων, προ του εκεί φωτεινού σηματοδότη, για να πραγματοποιήσουν κατ΄ εξαίρεση αναστροφή προς την είσοδο της Λ. Αμαλίας, σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση, δεδομένου ότι...
οι χρόνοι των σημάτων των εκεί φωτεινών σηματοδοτών είναι διαφορετικοί για τα τρόλεϊ και διαφορετικοί για τα λοιπά οχήματα προς την έξοδο της Λ.Αμαλίας.
Έτσι οι τρείς λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Φιλελλήνων περιορίζονται σε δύο, αφού δεν υπάρχει λωρίδα επιβράδυνσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη ανάσχεση της κυκλοφορίας (κυκλοφοριακή συμφόρηση), δεδομένου ότι η οδός Φιλελλήνων δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, αφού, ως γνωστόν, είναι η μόνη νοτιοανατολική έξοδος του κέντρου της πόλης για τα οχήματα.
Επί πλέον δε, προκαλείται και κυκλοφοριακή αταξία, αφού οι οδηγοί των οχημάτων που ακολουθούν τα οχήματα τρόλεϊ, λόγω και της ιδιαιτερότητας της οδού Φιλελλήνων στο σημείο (στροφή) προσπαθούν να αλλάξουν λωρίδα κυκλοφορίας κατά τρόπο επικίνδυνο, χρησιμοποιώντας ηχητικά όργανα, απότομη και απροειδοποίητη αλλαγή πορείας κ.λπ.
Αποτέλεσμα της κακής αυτής κυκλοφοριακής ρύθμισης είναι να δημιουργείται καθημερινά μεγάλη ανάσχεση της κυκλοφορίας (κυκλοφοριακή συμφόρηση), με τα γνωστά επακόλουθα (καυσαέρια, ηχητική ρύπανση, απώλεια χρόνου κ.λπ.).
Οι επιβάτες των γραμμών αυτών τρόλεϊ, ήτοι: Νο 12 Περιστέρι – Ζάππειο και Νο 21 Νίκαια – Ζάππειο και με το ενιαίο εισιτήριο που ισχύει, εξυπηρετούνται πλήρως και επαρκώς από:
1) Τη γραμμή του ΜΕΤΡΟ ………Ομόνοια – Πανεπιστήμιο – Σύνταγμα…..και
2) Τις 7 γραμμές τρόλλευ, ήτοι:
• Νο 1 Πλ.Αττικής – Τζιτζιφιές.
• Νο 2 Πλ. Κυψέλης – Παγκράτι..
• Νο 4 Α. Κυψέλη – Αγ. Αρτέμιος..
• Νο 5 Λαμπρινή – Σύνταγμα..
• Νο 9 Α. Κυψέλη - Ζάππειο…
• Νο 11 Πατήσια - Ν. Ελβετία…
• Νο 15 Ελ. Βενιζέλου - Πολύγωνο
3) Τις 5 γραμμές μπλέ λεωφορείων, ήτοι:
• Νο 057 Δάφνη – Λόφος Σκουζέ.
• Νο 155 Ομόνοια – Ελληνικό.
• Νο 209 Μεταμόρφωση - ….
• Νο 227 Πετράλωνα – Αγ. Αρτέμιος.
• Νο 790 Γλυφάδα (Νυκτερινό).
Κατόπιν των ανωτέρω και ανεξάρτητα του ανασχεδιασμού των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, που εξαγγέλθηκε πρόσφατα, θεωρώ ότι, οι ανωτέρω γραμμές τρόλεϊ των ΗΛΠΑΠ, ήτοι: Νο 12 Περιστέρι – Ζάππειο και Νο 21 Νίκαια – Ζάππειο, πρέπει να τερματίζουν πριν ή τουλάχιστον μέχρι την Πλατεία Ομονοίας.

12 σχόλια

  1. Ρε όλοι οι μαλάκες μαζευτήκανε εδώ μέσα.
    Κι εγώ αν δεν χρησιμοποιούσα συγκοινωνίες θα έλεγα να καταργηθεί η μία ή η άλλη γραμμή. Και αν χρησιμοποιούσα αποκλειστικά το αυτοκίνητο μου θα έλεγα να καταργηθούν όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες για να μην με εμποδίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
    Περισσότερα λεωφορεία και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς αχρείοι και λιγώτερα αυτοκίνητα.
    Και αφήστε τις παπαροφιλοσοφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΠΛΗΞΗ !!

    ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥΣ 180 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ"!!

    Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, Η ΜΑΡΙΑ....ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ!!

    ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ!!
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΟΥ!!

    3 ΣΕΠΤ.

    ΦΙΛΙΚΑ ΟΙ "ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ"
    3. ΣΕΠΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μελος οπως φενεται της "Τερμιναλ 119" ο Μπλουπερ η αλλοιως πως εβραιος σαγιαν αλλα και πουσταριο/ψωλομαζωχτρα.
    Γιαυτο επιμενω. Φαπα και βοϊδοπουτσα οπου το πετυχετε.

    Διαβαστε ενα κομματι απο το αρθρο του Κωστα Αθανασιου στο Ρεσαλτο
    για την παραφυαδα αυτη, και συγκρινετε την συμπεριφορα αυτου το αρχιδιου αλλα και υπολοιπων εβραιο-προβοκατωρων, δρωντων εν Ελλαδι και οχι μονον.


    "Η ρητορική του Terminal 119

    Το Terminal 119 αποτελεί ουσιαστικά φερέφωνο προπαγάνδισης των θέσεων της αμερικανικής και κυρίως της ισραηλινής πολιτικής στη χώρα μας και έχει οργανωθεί κατά τα πρότυπα των "antifa" οργανώσεων της σημερινής Γερμανίας (π.χ. "Cafe Morgenland"). Είναι χαρακτηριστικό ότι ανησυχεί έντονα για τα (εν δυνάμει) πυρηνικά του Ιράν, δεν πράττει όμως το ίδιο και για τα (υπαρκτά) πυρηνικά όπλα του Ισραήλ. Πρωτίστως όμως θεωρεί ότι οι Παλαιστίνιοι και γενικότερα όσοι αγωνίζονται κατά της σιωνιστικής κατοχής και της αμερικανικής καταπίεσης είναι «ολοκληρωτιστές», «φασίστες» και «τρομοκράτες». Βαφτίζει δε το λαϊκό - εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της ένοπλης αντίστασης στο σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό (Χαμάς, Τζιχάντ, Χεζμπολλάχ) ως ολοκληρωτικό και τρομοκρατικό «τζιχαντισμό». Όχι μόνο προσπαθεί κατ' αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα των λαών της Μέσης Ανατολής στην αντίσταση και την εθνική αυτοδιάθεση, αλλά και να εξουδετερώσει ιδεολογικά όλους όσοι στην Ευρώπη ασκούν κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ και του Ισραήλ αναφορικά με το μεσανατολικό, κολλώντας τους την ετικέτα του «αντισημίτη», του «χιτλερικού» και του «ρατσιστή»".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ!

    ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ...ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΧΟΡΕΨΕ ΚΑΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ!!

    ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ!

    "ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ...

    "ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΡΕΣ 1981 ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.....ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ"!!

    ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ-ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!

    ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ...
    ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!

    1 Ιουλ 2009 8:11:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να απαγορευθεί η κυκλοφορία των Ι.Χ. από την Σταδίου - Φιλελλήνων και Αμαλίας - Πανεπιστημίου, όπως επίσης και στην Ακαδημίας.
    Στην απαγόρευση αυτή να μην υπάρχουν εξαιρέσεις.
    Τα τρόλευ και τα λεωφορεία ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ,το πρόβλημα στην κυκλοφορία το προκαλούν τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα και τζιπ. Αυτά ενοχλούν τα μέσα Μ.Μ., που εξυπηρετούν τους μη έχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να απαγορευθεί τελείως η κίνηση ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας.Όποιος θέλει κέντρο Αθήνας να πηγαίνει με τα Δημόσια μέσα αλλιώς να μένει σπίτι του ή να πάει στο χωριό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ φίλε προκαλείς το κομφούζιο στην κυκλοφορία με το Ι.Χ. αυτ/τό σου.
    Σε παρακαλώ να το αφήσεις, άλλη φορά, στο σπίτι σου ή σε επιτρεπόμενο χώρο στάθμευσης το αυτοκίνητό σου και να πας στο κέντρο με τα μέσα Μ.Μ.
    Εμείς που πάμε με τα λεωφορεία είμαστε υποχρεωμένοι να σε ανεχόμεθα που εμποδίζεις την κίνηση?
    Σήμερα είδα στην Γλυφάδα που οι αστυνομικοί βεβαίωναν παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων σε πεζοδρόμια και στις γωνίες.
    Εκεί να βλέπατε κάποιους και κάποιες με τα τζιπ και άλλα Ι.Χ. πως έβγαιναν κλέγοντας από καφετέριες και εμπορικά καταστήματα.
    Τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ μου στην Αστυνομία που έκανε πολύ σωστά την δουλειά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, για αυτοκίνητα με κυβισμό πάνω από 1600 ή εάν έχει Ιππδύναμη πάνω από 120 ίππους, τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας να διπλασιασθούν ή και να τριπλασιασθούν ακόμη.
    Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες της αγοράς υπερπολυτελών αυτ/των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγκοινωνιολογε μου ΕΣΥ .ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .
    Αναδημοσιευω το αρθρο σου εδω http://www.troleatzis.com/2009/07/blog-post_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ!
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΦΑΙΡΑ! ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΠΑΣ ΑΝΕΤΑ.
    ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ! ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέσα στο κέντρο των Αθηνών και του Πειραιά να κυκλοφορούν μόνο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να αποκλεισθούν όλα τα άλλα αυτοκίνητα, ακόμη και τα ταξί.
    Όποιος κύριος θέλει να μπεί στο κέντρο να αφήνει το αυτοκίνητό του εκτός και σε νόμικη θέση στάθμευσης.
    Εάν η παράνομη στάθμευση έχει πρόστιμο 1000 Ευρώ, να δούμε τότε ποίοι νεόπλουτοι θα πληρώνουν πρόστιμο.
    Ίσως ξαναδώ σε βενζινάδικο τον νεόπλουτο απένταρο να βάζει στο Χ5 πέντε, μάλιστα πέντε [5,00] Ευρώ βενζίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να τελειώσουν τα ΙΧ από το κέντρο των Αθημών και του Πειραιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση