GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γαλάζια" Ερώτηση προς τον Μεϊμαράκη...

Επιπλέον μοριοδότηση των υποψηφίων ΕΠΟΠ που κατάγονται από νομούς με πεδίο βολής και παραμεθόριο ζητούν πέντε βουλευτές της ΝΔ . "Ξανα...

Επιπλέον μοριοδότηση των υποψηφίων ΕΠΟΠ που κατάγονται από νομούς με πεδίο βολής και παραμεθόριο ζητούν πέντε βουλευτές της ΝΔ
.
"Ξαναχτύπησε" η ομάδα των βουλευτών της ΝΔ που καταθέτουν κατα διαστήματα Ερωτήσεις για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία αφορά στη θέσπιση νέων κριτηρίων στη μοριοδότηση για την πρόσληψη στις ένοπλες δυνάμεις νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), όπως η καταγωγή και η διαμονή των υποψηφίων σε παραμεθόριες περιοχές ή νομούς της χώρας όπου υπάρχουν πεδία βολής.
Με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη, συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος (φωτογραφία) και οι Θαλασσινός Θαλασσινός, Γεώργιος Κασαπίδης, Αντώνιος Καρπούζας και Νικόλαος Σταυρογιάννης τονίζουν ότι "μια τέτοια απόφαση θα συμβάλει προς την κατεύθυνση να παραμείνει ισχυρός ο κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών".
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Θέμα: Κοινωνικά και Γεωγραφικά Κριτήρια Πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών.
Μετά τις εκλογές του 2007 η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προχώρησε σε σημαντικές τομές για τον εκσυγχρονισμό και την αποδοτικότερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων
....
Στις τομές αυτές περιλαμβάνονται οι νέες χωροθετήσεις των στρατοπέδων, η ηλεκτρονική φύλαξη των μονάδων, η μηχανοργάνωση των στρατολογικών υπηρεσιών, η άρση των μετατάξεων από το Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και η σημαντική αύξηση του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.). Αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, αυτού του σχεδιασμού ήταν και η μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες, προκειμένου οι στρατευμένοι να υπηρετούν από τον Αύγουστο του 2009, 9 μήνες από 12 που είναι σήμερα.
Ειδικά για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για την αύξηση του ανώτατου αριθμού των ΕΠ. ΟΠ. από 25.000 σε 40.000. Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι, αναμένονται νέες διαδικασίες ένταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις Επαγγελματιών Οπλιτών
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να θέσει νέα κριτήρια στη μοριοδότηση για την ένταξη νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, όπως η καταγωγή και η διαμονή των υποψηφίων σε περιφέρειες της χώρας όπου υπάρχουν ήδη ενεργά πεδία βολής, καθώς και η πρόταξη των μόνιμα διαμενόντων στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας (εντοπιότητα) έναντι των άλλων υποψηφίων προκειμένου να παραμείνει ισχυρός ο κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών;
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2009
Οι ερωτώντες Βουλευτές:
1. Θαλασσινός Θαλασσινός
2. Μάξιμος Χαρακόπουλος
3. Γεώργιος Κασαπίδης
4. Αντώνιος Καρπούζας
5. Νικόλαος Σταυρογιάννης

8 σχόλια

  1. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΩΝ..

    Αφού πρώτα εισέπραξαν επιδοτήσεις -1.000 ευρώ ανά «κεφάλι» εργαζομένου- για να μην τους διώξουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, τώρα τους απολύουν ανενόχλητοι οι ξενοδόχοι...

    Τα χρηματικά κίνητρα -με τη μορφή επιδόματος απασχόλησης- που έδωσε το υπουργείο Απασχόλησης στους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων για να διατηρήσουν με το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής χρονιάς τουλάχιστον 50.000 θέσεις εποχικά απασχολούμενων αποδείχτηκαν τελικά ελάχιστα αποτελεσματικά...
    και εξαιρετικά εύθραυστα απέναντι στο «μπουρίνι» του ελληνικού τουρισμού.

    Πάνω από τους μισούς ξενοδόχους «σνόμπαραν» τις επιδοτήσεις και για να μη γράψουν ζημιές δεν άνοιξαν καθόλου τις μονάδες τους στο κρίσιμο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, πολλοί άνοιξαν τις μονάδες δίχως όμως εποχικούς και πλήρη σύνθεση προσωπικού.

    Αρκετοί, ωστόσο, από αυτούς που εισέπραξαν τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ επικαλούνται τώρα οικονομικά «ζόρια» και προβαίνουν σε απολύσεις ή δραστικές περικοπές στις αποδοχές και τα επιδόματα των εργαζομένων.

    Ο καλοκαιρινός χορός των απολύσεων και υποχρεωτικών αδειών στο μόνιμο και έκτακτο προσωπικό μεγάλων, κυρίως, ξενοδοχειακών μονάδων ξεκίνησε από την Κρήτη, όπου η κίνηση πελατών παρουσιάζει κάμψη 15-20%, με παράλληλη πτώση του τζίρου μέχρι και 40% και δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και άλλους τουριστικούς προορισμούς, που δεν είχαν πάει καλά και στην περίοδο του Πάσχα.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην περιοχή Ηρακλείου Κρήτης (λειτουργούν υπό τη διεύθυνση ελβετικού ομίλου), όπου ήδη έχουν καταγγελθεί 14 απολύσεις εργαζομένων και απειλούνται, όπως καταγγέλλεται, άλλες για κάποιους από τους 300 και πλέον εκεί απασχολούμενους.

    Αφίξεις: ΠΤΩΣΗ 15-20%, με ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ 40% !!


    Ενώ οι ΚΡΕΤΙΝΟΙ της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ μιλούν για άνοδο ...
    Τέτοιους ψεύτες δεν ξανάβγαλε η οικουμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.
    Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
    4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.
    4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.
    5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


    Ευτυχώς που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ που γεμίζουν οι φυλακές από "οφειλέτες" του Δημοσίου.

    Είναι μια κοινωνική προσφορά της Νέας Διακυβέρνησης για να μην πεθαίνουμε από την πείνα και για να μην κοιμώμαστε στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eleos

    oxi allous dexioys!!

    ma den yparxei dr koutssoukos na fteixoyme klima eklogon??

    dr koutsouko rixe tin Bastilli !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΤΕ ΧΑΠΑΤΑ..

    ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙΤΕ..

    ΦΑΤΕ ΧΑΠΑΤΑ:

    ΓΡΙΠΠΗ, ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΡΟΥΒΑ, ΒΛΑΣΤΟ, ΓΡΙΠΠΗ ΞΑΝΑ, ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ...

    ΦΑΤΕ..

    και πληρώστε:

    -τη βενζίνη στη διπλάσια τιμή
    -το νερό σαν βενζίνη,
    -τη ΔΕΗ χρυσάφι,
    -Τα δημοτικά τέλη διαμάντια
    -το γάλα το νερωμένο με σκονίτσα 1 ΕΥΡΩ

    ΦΑΤΕ ΧΑΠΑΤΑ

    πληρώστε τους κλέφτες, τους αλήτες, τις τράπεζες να σας φτιάξουν τις φυλακές σας..

    ΣΠΕΡΜΑ . ΑΙΜΑ. ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ....ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΟΥΜΕ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ! ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΙΣΧΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ''Κ'' ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυριε βουλευτα, απο ποιον ζητατε μοριοδοτησεις και κολοκυθια ,τους απολυτως δικους του θα βαλει,δεν εχετε καταλαβει τιποτα η το παιζετε ανηξερος. σε δυο δηθεν διαγωνισμους ελαβα μερος με πτυχια και γνωσεις που υπερκαλυπτουν τα απαιτουμενα προσοντα και στους δυο ενω περασα αποκλειστικα .Λυπαμαι αλλα αισθανομαι οτι μας δουλευετε και απο πανω,προσοντα εχουμε,την βλακεια να θελουμε με τις γωσεις και τις σπουδες που καναμενα υπηρετησουμε την πατριδα μας εχουμε,ΜΕΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Και ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ τους πολυ δικους θα βαλει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσοχη-Προσοχη!!!!
    Μη δανειζεστε χρηματα απο το Εβραιοπουστρονιον/Σαγιαν/υποκινητη τρομοκρατικων ενεργειων/Λα-λακη με τις βυσινι γοβιτσες, γνωστον και ως IPPPPPPηγαινε και γαμησου, η Πιπιτσα.

    Εχει την απαιτησιν απ' αυτους που αδυνατουν να πληρωσουν πισω το χρεος τους, να ζητα 2,5 κιλα απο την σαρκα τους.
    Εγω την τελευταια φορα του αφησα τ' αρχιδια μου. Ηταν 3,5 κιλα αλλα ας κρατησει τα ρεστα η παλιοαδερφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση