GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεπαρκές το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ...

Από την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι . Έκπληκτους,για μία ακόμη φορά, μας άφησε η κυβέρνηση της μειοψηφίας του ελληνικού λαού, με το προχέδιο νόμου που έδ...

Από την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι
.
Έκπληκτους,για μία ακόμη φορά, μας άφησε η κυβέρνηση της μειοψηφίας του ελληνικού λαού, με το προχέδιο νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα για θέματα του πανεπιστημιακού και του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Για ποιο λόγο η ΝΔ φέρνει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο εν μέσω καλοκαιριού και μάλιστα βιάζεται να το ψηφίσει κιόλας πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς; Φοβάται τις αντιδράσεις των φοιτητών; Έχει κρυφή ατζέντα ή μήπως παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των χιλιάδων σπουδαστών των Τ.Ε.Ι. και των οικογενειών τους;
Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη Τ.Ε.Ι. πιστεύει πως...
πολλά σημεία του νέου νόνου είναι πλήρως ανεπαρκή:
- Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται τμήματα Τ.Ε.Ι. επειδή δεν έχουν εισακτέους και οι σπουδαστές που ήδη φοιτούν σ’ αυτά να πετάγονται ουσιαστικά στον κάλαθο της ανεργίας.
-Κάθε νέο τμήμα που θα ιδρύεται θα πρέπει να έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους σπουδαστές του. Στο νέο προσχέδιο νόμου δε γίνεται η παραμικρή αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.
-Η βάση του 10 πρέπει να καταργηθεί καθώς αποτέλεσε και αποτελεί έναν άκρως επικοινωνιακό νόμο δημιουργία πελατείας για τα κολλέγια. Καμία αναφορά δε γίνεται ούτε για την έλλειψη εισακτέων και τα κίνητρα που θα πρέπει να δίνονται σε υποψήφιους σπουδαστές να σπουδάσουν σε κάποιο Τ.Ε.Ι.
-Στο νέο προσχέδιο νόμου δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα ήδη υπάρχοντα τμήματα ΤΕΙ που δεν έχουν επειδή η κυβέρνηση φοβάται τις διάφορες συντεχνίες όπως το ΤΕΕ.
-Επειδή η φωνή των σπουδαστών είναι δυνατή στο ανώτερο όργανο συνδιοίκησης (Συνέλευση ΤΕΙ) η κυβέρνηση θέλει να μας αφαιρέσει αυτή την κατάκτηση για να περνάει πιο εύκολα τις θέσεις της δίνοντας υπερεξουσίες στον Πρόεδρο του ΤΕΙ..."Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση συνεδρίασης ή η λήψη απόφασης Συγκλήτου Πανεπιστημίου ή Συνέλευσης ΤΕΙ επί δύο διαδοχικές φορές για τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά λαμβάνονται από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του ΤΕΙ. Η αδυναμία συνεδρίασης ή λήψης απόφασης διαπιστώνεται με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Πρύτανη ή Προέδρου, ο οποίος συγκαλεί άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο ΤΕΙ για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της μη δυνάμενης να πραγματοποιηθεί συνεδρίασης της Συγκλήτου ή Συνέλευσης αντίστοιχα.".
-Τέλος ερωτηματικά προκαλεί και η διάταξη για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση ατόμων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες λόγω της ασάφειάς της. Αναρωτιόμαστε αν είναι φωτογραφική ώστε να βολευτούν διάφορα «γαλάζια παιδιά». Άλλωστε και με την τροπολογία περί των μεταγραφών γιγάντωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ τις διευκολύνσεις που παρείχε σε υμέτερους.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ καλεί τους σπουδαστές σε επαγρύπνηση απέναντι στο συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου αλλά και συνολικά στην αντεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Δωρεάν χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
-Αύξηση των κονδυλίων για τα ΤΕΙ στο ύψος που να καλύπτονται οι ανάγκες μας. Ισόποση χρηματοδότηση με τα ΤΕΙ - Πανεπιστημίων.
-Άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλα τα τμήματα ΤΕΙ και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.
-Καμία αναγνώριση της ακαδημαϊκότητας των Κ.Ε.Σ. Όχι στα μη κρατικά-ιδιωτικά πανεπιστήμια.
-Δωρεάν σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα και μεταφορές για όλους τους σπουδαστές.
-Αυτόνομα και δωρεάν μεταπτυχιακά απ’ τα ΤΕΙ.
Για την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι
Ο Γραμματέας
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

3 σχόλια

  1. ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΜΟΥΡΛΟΥ ΝΑ ΧΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΙΑΣΤΗΚΕ.
    Φαίνεται ότι κάποιος αμερικάνος επικοινωνιολόγος είπε του Γιωργάκη να γκρινιάζει, να φωνάζει και να κινδυνολογεί ΣΥΝΕΧΩΣ και για ΟΛΑ τα θέματα.
    Έτσι θα γίνει και πρωθυπουργός, του είπανε.
    Με αφορμή την πιθανή πανδημία της γρίπης, για άλλη μια φορά το κονσερβοποιημένο μυαλό του ξεπέρασε το μέτρο και άρχισε να ζητάει διϋπουργική επιτροπή και σχέδιο (αδυναμία που έχει και αυτό το παιδί σε αυτή τη λέξη).
    Δεν βρέθηκε ένας πράσινος χριστιανός να του πεί ότι διϋπουργική υπάρχει από τις 2 Μαίου και ότι όχι μόνο υπάρχει σχέδιο (με εγκεκριμένες προδιαγραφές από την Ε.Ε.) αλλά και ότι έχει πάρει τα εύσημα από τον ΠΟΥ;
    Μιλάμε για ξεφτίλα.
    Είτε ο Χαζογιώργος πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να πετάξει αυτές τις σαχλαμάρες είτε εκεί στο πασόκ επικρατεί το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.
    Με τέτοια οργάνωση θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας;
    Με τέτοιες τσαπατσουλιές και ανευθυνότητες μας ζητούν να τους ψηφίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρέ σείς δέν σπάσατε τίς καρέκλες???
    Άυριο διορισμένοι θά τούς κυνηγάτε.
    Θά είστε ο φύλαξ τών ΤΕΙ.
    Γιά νά τελειώνω....ρέ bloomer-θυμάσαι?
    τό m πρό 2 ετών?
    Αντί -p_.
    Anastasis ψάξτε τό λεξικό τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά σιγά θα μας πούνε τα παιδιά της ΠΑΣΠ...ότι θα φέρουν μαζί τους και τον γαμιά τους...να μας δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση