GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μεσαίωνας ήταν μια δημοκρατική εποχή...

Γράφει ο Απόστολος Τσοράκης http://www.politicsonline.gr/ . Γιατρός δεν είμαι για να έχω επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη περί του ιού της γ...

Γράφει ο Απόστολος Τσοράκης
http://www.politicsonline.gr/
.
Γιατρός δεν είμαι για να έχω επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη περί του ιού της γρίπης και όλης αυτής της φουρτούνας για πανδημία που τρομοκρατεί κάθε λογικό άτομο αλλά, ρε παιδιά μήπως έχουμε παρανοήσει. Διαβάζω στις εφημερίδες «Αν από τον Σεπτέμβριο τα καθημερινά κρούσματα πολλαπλασιαστούν πόσο είναι έτοιμα τα νοσοκομεία και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ή θα προκληθεί χάος;.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσβληθεί έως και το 54% του πληθυσμού» http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=12498&pubid=12541154 και αναρωτιέμαι κατά πόσο οι ασκήσεις επί χάρτου μπορούν να αποτελούν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου, με δεδομένη την κρισιμότητα της πληροφορίας στα φοβικά σύνδρομα των κοινωνιών μας, αλλά ποιος ασχολείται μαζί μου.
Θα μου πείτε ότι η κοινωνία έχει δικαίωμα στην ενημέρωση κλπ., αλλά τη δουλειά έχει η ενημέρωση με την πρακτική αυτή του μαζικού εκφοβισμού για την συμφορά που...
δυνητικά μπορεί να συμβεί με τον ιό της γρίπης, ενώ ταυτόχρονα η ίδια κοινωνία εθελοτυφλεί και αφομοιώνει ως φυσιολογικές, πληροφορίες που είναι πιο θανατηφόρες και απειλητικές στον καθένα από εμάς προσωπικά.
Διαβάζω πάλι στο Internet και αντιγράφω από μια έρευνα που παρουσιάζει στο ιστολόγιο του το 1ο Δημοτικό Πεύκων http://1dimpefkon.blogspot.com/2008/03/blog-post_04.html (και χαίρομαι για την διαύγεια των παιδιών): «Στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο, σημειώνονται 22.000 οδικά ατυχήματα, με 2.100 νεκρούς και 32.000 τραυματίες, εκ των οποίων 3.200 έως 3.500 άτομα απολήγουν σε μόνιμες αναπηρίες. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε 24ωρο έχουμε 6 νεκρούς και 67 τραυματίες, από Τροχαία Ατυχήματα.»
Πόσους νεκρούς είχαμε στην Ελλάδα από την γρίπη των πτηνών, των χοίρων, των αγελάδων, και άλλων πολλών εξειδικευμένων ασθενειών που τα τελευταία χρόνια μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ σε σύγκριση με τους νεκρούς από τροχαία, και τι επενδύσεις έγιναν ανά ασθενή;Είναι χρήσιμο να αναφέρω, για να μη παρεξηγηθώ, ότι δεν προτείνω να αφήσουμε την φύση να θερίζει απλά όπως κάνω σε κάθε τι στη ζωή μου αναζητώ μια ορθολογική αντιμετώπιση.
Και μια που όπως λέει το και λαϊκό άσμα «για τα λεφτά τα κάνεις όλα» για να δούμε λίγο την οικονομία των πραγμάτων: «η επένδυση στην οδική ασφάλεια ύψους 1 εκατομμυρίου Ευρώ, δημιουργεί αποφυγή κοινωνικο-οικονομικού κόστους μεταξύ 10 – 100 εκατομμυρίων Ευρώ (συντελεστής αποδοτικότητας 10 – 100).
Στην Ελλάδα 4 στους 6 θανάτους των τραυματιών, κρίνονται άδικοι, και οφείλονται στην ανεπάρκεια των υπηρεσιών. Στατιστικά στην Ελλάδα, αναφέρεται «κακή έκβαση» των τραυματιών σε ποσοστό 78%, έναντι του 30-35% των χωρών της Ε.Ε.» Πηγή: 1ο Δημοτικό Πεύκων http://1dimpefkon.blogspot.com/2008/03/blog-post_04.htmlΤην ίδια ώρα διαβάζω ακόμα: «Ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ τα έξοδα που καλείται να κάνει η χώρα μας, μόνο για εμβόλια και αντιικά φάρμακα, για να αντιμετωπίσει τη νέα γρίπη Α/Ν1Η1. Έχουμε ωστόσο όλοι στραφεί μονόπλευρα στη νέα ‘απειλή’, που, μέχρι στιγμής, το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τον τζίρο των φαρμακευτικών εταιρειών. Συγχρόνως εκτοξεύει τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο, αλλά προκύπτουν τεράστια κέρδη και για όσους, έμμεσα ή άμεσα, εμπλέκονται στην τεράστια επιχείρηση, που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ‘απειλή ιού χρυσωρυχείο’.» http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=4604854
Ξέρετε πως λέγετε αυτή η μεθοδολογία στη Χρηματιστηριακή γλώσσα, Χρηματιστήριο Παραγώγων, με λίγα λόγια αγοράζουμε χρηματιστηριακές αξίες με ένα στοίχημα στην μελλοντική εξέλιξη ενός προϊόντος με βάση τις προβλέψεις.
Η οικονομία των πραγμάτων, και χωρίς να έχω ντοκτορά στην οικονομία ή να είμαι φέρελπις πολιτικός, είναι προφανής, κοινός νους, σκοτώνουμε τους πολίτες στους δρόμους και τα νοσοκομεία και εθελοτυφλούμε με την αρχή «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρια» για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από ένα δυνητικό εχθρό με την αρχή του χρηματιστηρίου των παραγώγων.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το μεσαίωνα που η ζωή είχε την αξία του παραγώγου της εξουσίας που αντιπροσώπευε στη θρησκεία και στην οικονομία του φέουδου.

10 σχόλια

  1. 14 Ιουλ 2009 2:02:00 μμ

    ΣΕ ΠΟΛΥ "ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ!!

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ 4 ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ!!

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 12.00 ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΜΕ ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΕΡΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΟΥΚΑΛΑΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 4 ΜΩΡΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΑΝΑΚΙΑ...


    ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ!!

    ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ "ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥ 1 ΠΡΟΣ 4 ΜΩΡΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ!!!

    Υ.Γ. ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΤΟ "ΤΣΟΚΑΡΟ ΚΑ ΤΗΝ ΓΡΙΑ ΚΟΤΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΧΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΣΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΞΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΑΡΤΑΤΕ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΒΛΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 4,4 ΙΝΤΖΕΣ, ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΦΕΤΑ ..ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΕΡΕΣ... ΚΑΙ
    ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ !!!!

    Γάμοι - βαφτίσεις η Μαργαρίτα
    Γάμοι, βαφτίσια και κάθε είδους εκδηλώσεις γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στη βίλα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, στην Αλμυρή Κορινθίας. Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές έχουν ξεσηκωθεί. Το γνωστό «Κτήμα Μαργαρίτα», εκτός από μόνιμη κατοικία της πρώην συζύγου του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και μητέρας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις αργίες μετατρέπεται σε χώρο εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η δυνατή μουσική και τα βεγγαλικά να αναστατώνουν την περιοχή. Όλα αυτά, σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα σημεία του χωριού.

    Το «Κτήμα Μαργαρίτα» είναι μια βίλα με τεράστιο κήπο και πισίνα, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα! Στην έκτασή της περιλαμβάνονται μικρότερες ξύλινες κατασκευές όπως ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες (!) για το κοινό.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, το μαρτύριό τους ξεκινά από τις πρωινές ώρες κάθε Σαββάτου, όταν η εταιρεία κέτερινγκ με την οποία συνεργάζεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου (μια από τις πιο γνωστές της Κορινθίας) ξεφορτώνει με φορτηγά στον υπαίθριο χώρο της βίλας τους πάγκους που χρησιμοποιούνται στις εκδηλώσεις και τα πάρτυ. Αμέσως μετά ακολουθεί το sound check, οι δοκιμές δηλαδή στην κονσόλα του ήχου. Νωρίς το βράδυ φτάνουν οι καλεσμένοι. Μέχρι τα μεσάνυχτα δοκιμάζουν τα εδέσματα με τη συνοδεία απαλής μουσικής. Όταν ικανοποιηθούν οι απαιτητικοί ουρανίσκοι, πάντα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, κορυφώνεται το γλέντι και το δράμα των παραθεριστών και των κατοίκων της περιοχής.

    Το κείμενο της καταγγελίας των κατοίκων.................
    Θεατής η αστυνομία και οι τοπικές αρχές..................

    Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι της Αλμυρής ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Μετά την παρέμβασή τους οι αστυνομικοί την ενημερώνουν ότι η ίδια η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου -τους λέει - άλλοτε ότι παντρεύει το παιδί της (;), άλλοτε ότι έχει παραχωρήσει το χώρο σε κάποιον φίλο που βάφτισε το παιδί του.

    ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποψιάζομαι,…. Ότι η Περίφημη Μεταρύθμιση της Παιδείας που μας ετοιμάζουν, ακολουθώντας κατά πόδα τις άλλες Περίφημες, Μεταρυθμίσεις, για κάποιους γίνετε!
    Και ποιοι είναι αυτοί στην περίπτωση αυτή;
    Μα τα κονομημένα, των κονομημένων μαμάδων και μπαμπάδων τέκνα που βρίσκονται σε ιδιωτικά σχολεία!
    Και γιατί; Είναι απλό, με τις Πανελλαδικές τα ιδιωτικά έβαζαν και βάζουν λίγους σε ΤΕΙ-ΑΕΙ, άσε που μετά και αυτοί –αυτές που βάζουν τα βρίσκουν μπαστούνια εκεί πέρα, άσε που για να δεις επιστήμονα κύρους που να έχει ξεκινήσει από ιδιωτικό σχολείο πρέπει να έχεις τηλεσκόπιο, το μόνο που τα καταφέρνουν καλά είναι στην βόλεψη, εκεί έχουν βγάλει δέκα Πανεπιστήμια, ο ένας τον άλλο, ο κολλητός του λεφτά, ο κολλητός του πολιτικάντη, και πάει λέγοντας, η περίφημη συμμαχία των φελλών!
    Αυτά τα τέκνα είναι που στοχεύει η Μεταρύθμιση να αναβαθμίσει, να πάψει η κοινωνία να θεωρεί πως όποιος πάει σε ιδιωτικό σχολείο, ανάλογα και με την τσέπη έχει εξασφαλίσει και βαθμούς και απολυτήριο, και Πανεπιστήμιο, και εξέλιξη.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ
    Άπαιχτος είναι ο γιός της κυρίας Τσάντ.
    Είναι ο Γιωργάκης, ο Αϊνστάϊν, που μετά από 58 χρόνια πάνω στον πλανήτη δεν κατάφερε ακόμη να μάθει ΠΟΔΗΛΑΤΟ.
    Μετά πήγε για ΚΑΝΟ στο Σχοινιά και χάθηκε για τρείς ώρες (πώς μπορεί κάποιος να χαθεί όταν τον περιτριγυρίζουν καμιά δεκαριά άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, είναι κατόρθωμα). Είδες ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ;
    Πάει το βράδυ του Πάσχα να ανάψει το ΚΕΡΙ στην Πάρο και το βάζει στο μανουάλι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ. Εύγε γιγαντο-τεράστιε, θα πάς μπροστά.
    Ευτυχώς που έρχονται και εκλογές για να τον ψηφίσουμε πρωθυπουργό, είμαστε σίγουροι ότι, με ΤΕΤΟΙΑ πνευματική υποδομή, θα μείνει αξέχαστος στην πολιτική ιστορία της χώρας. Φτού, φτού!
    Σωθήκαμε.
    Όπως είπε ο Γιωργάκης και στο Πεδίο του Άρεως πριν τις Ευρωεκλογές:
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ(ΚΑΙΡΙΚΗ) ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ !

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΕΞΑΡΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.



    ΕΓΩ , ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ,ΛΕΩ ΟΤΙ , ΓΙΑΤΡΕ, ΚΑΠΟΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΣΟΡΑΚΗ...
    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
    Ακούγεται έντονα ότι ο δόκτωρ μπουζούκος θα είναι πρωτοκλασάτο υπουργός της κυβέρνησης του Γιωργάκη από Μάρτη.
    Γι’ αυτό να μην τον κοροϊδεύετε, μπορεί να χρειαστείτε ρουσφέτια.
    Να μην κοροϊδεύετε λέω και εσείς συνεχίζετε να μειδιάτε.
    Να μην ξεχνάτε ότι ο Γιωργάκης είναι ικανός για όλα.
    Και δεν είναι μόνο οι περιπέτειες στο Σχοινιά, που πήγε να κάνει τον Ιντιάνα Τζόουνς και τον ψάχνανε οι ψαράδες. Κοψοχόλιασε ο Καραμανλής για κανα δίωρο, από ότι έμαθα αλλά τέλος καλό όλα καλά.
    Εγώ πάντως όταν θυμάμαι τις τούμπες με το ποδήλατο φτιάχνω συκώτι!
    Άσε που αξέχαστο επίσης θα μου μείνει το βίντεο από το Πάσχα στην Πάρο, που έβαλε το κεράκι στο μανουάλι ΜΑΖΙ με το πλαστικό ποτηράκι.
    Η αλήθεια είναι ότι δεύτερος Γιωργάκης δεν υπάρχει.
    ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ.
    Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τέτοιο πολιτικό στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΕΝΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΟΠΡΑΓΜΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΑΤΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολόκληρο μηχανισμό έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ

    Ένας ολόκληρος μηχανισμός που θυμίζει... εργοστάσιο δουλεύει στην Ιπποκράτους γύρω από τα ιντερνετικά μέσα, το διαδίκτυο, τα μπλογκ και τις ιστοσελίδες, προκειμένου να παρακολουθεί η ηγεσία του ΠαΣοΚ ανά πάσα στιγμή τι γίνεται, τι λέγεται, τι διαμορφώνεται, τι κλίμα δημιουργείται, καθετί που διακινείται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

    Καθημερινά στα γραφεία του ΠαΣοΚ οι επιτελείς που χειρίζονται τα ψηφιακά μέσα ενημερώνουν σε διάφορα επίπεδα την ηγεσία του ΠαΣοΚ, ώστε να γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στο διαδίκτυο, ακόμη και όσα διακινούνται ... υπό μορφήν ψιθύρου...

    Η δουλειά που γίνεται είναι μοιρασμένη και εμπλέκονται πολλοί τομείς, επικοινωνίας κυρίως, το γραφείο του προέδρου υπό την Τίνα Μπιρμπίλη, ο Γιώργος Πετρουλάκης, που παρέχει τις γνώσεις και την τεχνική επιμέλεια, αλλά και άλλοι τομείς και πολλά άλλα στελέχη.
    Όλοι εργάζονται σ' έναν οργανωτικό σκελετό κάθετα και οριζόντια, ώστε η ενημέρωση να παρέχεται σε χρόνο dt.

    Ύστερα, γύρω-γύρω από την Ιπποκράτους, σαν ένας άλλος ιστός αράχνης, έχει απλωθεί ένα δίκτυο φίλων, εθελοντών και μελών του κόμματος που όταν ανιχνεύσουν κάτι παρεξηγήσιμο σε κάποια ιστοσελίδα ακόμα και βουλευτού ή στελέχους αμέσως βαράνε συναγερμό, στέλνουν μηνύματα, κάνουν chat, ειδοποιούν το ΠαΣοΚ...

    Επίσης, για ό,τι τους φαίνεται ασυνήθιστο, τους έχει κάνει εντύπωση, ένα γεγονός στην πόλη όπου ζούνε το οποίο τους παραξενεύει, ενημερώνουν αμέσως το Κίνημα. Από τέτοια στο ΠαΣοΚ ουκ ολίγα...

    Και επειδή όλοι κινούμαστε πλέον σε ρυθμούς διαδικτύου, οι ειδικοί έχουν ανά πάσα στιγμή ανοιχτό το laptop τους. Τι θέλουν να δούνε; Εξετάζουν τις συνέπειες μιας είδησης, αν είναι σκόπιμη, αν εξυπηρετεί κάποιους ή κάποιον, αν είναι αληθής, αν κρύβονται πίσω από αυτήν συμφέροντα και ποια, αν πρόκειται για κάτι που δεν ήταν γνωστό και τώρα αποκαλύπτεται, αν μια είδηση σε κάποιο μπλογκ συμπαρασύρει και δημιουργεί γεγονότα και αντιδράσεις και φυσικά αν προκαλεί αρνητικό ή θετικό κλίμα για το ΠαΣοΚ.

    Μάλιστα ορισμένες ειδήσεις γράφονται στα μπλογκ και από βουλευτές του ΠαΣοΚ και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάτι που συνέβη βρίσκεται γραμμένο εκεί ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και για τον ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ .

    Μέχρι και οι ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης καταγράφονται στα μπλογκ, καθώς γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα. Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές που έχουν πιάσει το νόημα και αντιλαμβάνονται ότι το κλίμα που δημιουργείται συμπαρασύρει τα πάντα, δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τις ερωτήσεις εκείνες που ξέρουν ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων Μέσων Ενημέρωσης ώστε να πάρει διάσταση η καταγγελία ή η αποκάλυψη.

    Συχνός... πελάτης των μπλογκ είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης και όσοι βουλευτές υπογράφουν μαζί του κείμενα ερωτήσεων για μίζες, προσλήψεις στο Δημόσιο, κακοδιαχείριση, σπατάλες, παρασκήνια και πολλά άλλα.

    Το «Αυτί και το Μάτι» του ΠαΣοΚ είναι, με δυο λόγια, το διαδίκτυο και καθημερινά δεκάδες άτομα εργάζονται ώστε η ηγεσία του Κινήματος να γνωρίζει τι κινείται και τι αναπνέει στην μπλογκόσφαιρα. Όλα αυτά τα αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Παρόν».

    Και φυσικά το διαδίκτυο είναι και το «Στόμα» του κόμματος, αφού όπως κατά καιρούς έχει γραφεί στα ψιλά ορισμένων εφημερίδων μόνο για τα ...συντροφικά μπλόγκ ( για την συντήρηση τους ) η Ιπποκράτους δαπανά μηνιαίως 30.000 Ευρώ.

    Όλος αυτός λοιπόν ο μηχανισμός που έχει στηθεί αποτυπώνεται στα επιμέρους ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όπου το ΠαΣοΚ κυριαρχεί στις νεανικές και μεσαίες ηλικίες με σημαντική διαφορά. Κυριαρχεί δηλαδή στις ηλικίες του διαδικτύου.

    Στην Ιπποκράτους θεωρούν το διαδίκτυο το ανερχόμενο μέσο πληροφόρησης που έχει σιγά-σιγά υποκαταστήσει σημαντικό κομμάτι του παραδοσιακού τύπου.
    Κινούνται λοιπόν τόσο στο προσκήνιο , όσο και στο...παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση