GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα θυμήθηκαν οι συνταγματολόγοι την έννοια "Δημοκρατία";...

Χρειάζεται Βουλή που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας για να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας . Από τον Παντελη Πασπαλα http://ppaspalas...

Χρειάζεται Βουλή που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας για να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας
.
Από τον Παντελη Πασπαλα
http://ppaspalas.blogspot.com/
.
"...ευτελισμός της Δημοκρατίας η πρόκληση εκλογών τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου τις Δημοκρατίας…" κατά την άποψη των Συνταγματολόγων Τσάτσου-Κασιμάτη…. Βρέ καλώς τα παιδιά!!! (εδώ έπρεπε να το πεις Αλέκο μου…).
Είναι πραγματικά αδιανόητο το τi έχει τραβήξει αυτός ο τόπος από Καθηγητάδες και λοιπούς φωστήρες…
Σε μια περίοδο που λέξεις όπως αξιοπρέπεια, ΠΟΛΙΤΗΣ, Νόμος, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
είναι ουτοπία. Που μία κυβέρνηση ανοίγει και κλείνει τη Βουλή σαν μπακάλικο στην Ικαρία. Που οι φόροι, οι μίζες, οι νονοί, οι κουμπάροι, οι μοναχοί, οι τραπεζίτες και οι… Τούρκοι πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και δεν ξέρουμε από πού να προφυλαχτούμε, θυμήθηκαν οι...
Συνταγματολόγοι την έννοια Δημοκρατία…
Τόσα γεγονότα ζήσαμε και κανείς τους δεν μίλησε, και βρήκαν να μιλήσουν για ευτελισμό της Δημοκρατίας αν το ΠΑΣΟΚ προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αλήθεια κύριοι καθηγητές, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αντανακλάται η συναίνεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση; Η εκλογή του δεν έχει πολιτικό συμβολισμό;
Το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του ώστε να επισφραγίζεται και στη Βουλή η αποδοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Αυτή τι στιγμή η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία, και στη Βουλή η δεδηλωμένη χρειάζεται "μηχανική υποστήριξη" είτε με αποχωρήσεις της πλειοψηφίας, είτε με κινήσεις πανικού.
Το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν τον δρόμο ώστε ο λαός να δώσει λύσει στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα.

12 σχόλια

  1. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΗΡΟ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 19/10:07 μμ.


    Χρωστάει τής Μιχαλούς!!!!
    Δι΄ αυτό κι ό πατέρας του τόν έγραψε στά αρχίδια του καί στήν πολιτική αλλά καί περιουσιακή διαθήκη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κ.κ. συνταγματολόγοι θυμήθηκαν, τώρα ξαφνικά, να θέσουν θέμα για τη μη διάλυση της Βουλής, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και να κρατήσουμε αυτή τη θαυμαστή Κυβέρνηση που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος!Ο λόγος είναι προφανής:Θέλουν ψαλιδισμένη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και ανήκουν, υποτίθεται, στο χώρο του.Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτα πρωτα απο που ειδες ότι η Κυβερνηση εχει χασει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας??Από τις ευροεκλογες ή απο τις δημοσκοπήσεις??
    Δεν ξερω τι ειπε ο Κασιμάτης αλλά εκεινο που ειπε ο Τσατσος ήταν σωστο:Το να γινουν εκλογες επειδή δεν συμφωνούν τα κομματα στο πρόσωπο του Προεδρου ειναι λογικο και συνταγματικό. Το να λές ομως κ. Γιωργο ότι εμενα μου αρεσει ο Παπούλιας αλλα θελω εκλογες και οταν βγω θα τον βγαλω προεδρο, σημαινει ότι ανατρεπεις μια εκλεγμενη κυβερνηση για μικροπολιτική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. dikio exoun oi syntagmatologoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο πολύ πια γέρασε ο Μπαρμπα Δημήτρης ο Τσάτσος;



    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝ ΚΑΙ ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ?? ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ, ΕΙΑΝΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΡΕΡΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι έχουν να πουν για τον διαχωρισμό των εξουσιών ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ?
    Για την εσωτερική δημοκρατία των κομμάτων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προχθές υπήρξε ένα σχόλιο σχετικά με την απουσία των Ελλήνων διανοούμενων από αυτούς τους δύσκολους από ηθικής και πολιτικής πλευράς καιρούς που περνάει η κοινωνία μας. Κουρνιασμένοι στα καβούκια τους δεν τολμούν να υψώσουν την φωνή τους με ουσιαστικό λογο, Παρα μόνο ψελλίζουν που και που στα τηλεοπτικά παράθυρα, ανοησίες περί ανεμών και υδάτων. και κει που σ' έχουν αποκοιμίσει και τελματώσει ψυχολογικά... ΝΑΤΟΣ ΠΕΤΙΕΤΑΙ Ο ΤΣΑΤΣΟΣ και το ηθικό μας αναπτερώνεται και βλέπουμε επιτέλους ότι οι διανοούμενοι μας δεν μας έχουν εγκαταλειψει..Μονο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και στην κατάλληλη στιγμή λένε την καθ' όλα ύποπτη μπαρούφα τους. Τέλος σ' ευχαριστούμε κ. ΤΣΑΤΣΟ και δεν έχει σημασία τόσο καιρό όλα αυτά που συμβαίνουν σ' αυτή την χώρα δεν σε ενόχλησαν.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ.

    ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ?


    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΣΙΜΗΤΗΔΕΣ.

    ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση