GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κεϋνσιανή συνταγή αποτυγχάνει...

, Του Ανδρέα Aνδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν πως η επεκτα...

,
Του Ανδρέα Aνδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν πως η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος Ομπάμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν φέρνει αποτελέσματα. Οι γιγαντιαίες δημόσιες δαπάνες, οι κρατικές επενδύσεις στην ανάπτυξη (ακόμη κι αν αυτή είναι «πράσινη») και η ροή των χρημάτων των φορολογουμένων προς κάθε κατεύθυνση για την αναζωπύρωση υποτίθεται της οικονομικής δραστηριότητας αποτυγχάνει. Η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνει, νέες δουλειές δεν δημιουργούνται ενώ το τεράστιο δημόσιο χρέος με χρήμα τυπωμένο η δανεικό πολλοί φοβούνται πως σύντομα θα χτυπήσει αδυσώπητα το αμερικανικό νόμισμα.
Η κατάσταση στην Βρετανία δεν είναι καλύτερη. Κι εκεί το χρέος έχει τιναχθεί στα ύψη ενώ οι προοπτικές της ανάπτυξης είναι απογοητευτικές. Η Ευρωπαική Τράπεζα δήλωσε πως...
τίποτε καινούργιο δεν πρόκειται να προκύψει από τις ευρωπαικές πρωτεύουσες ενώ η λογική του μεγάλου κράτους εξακολουθεί να συγκινεί σχηματιστές πολιτικής και αναλυτές των δημοσίων πραγμάτων. Η κατάσταση είναι παραπάνω από ανησυχητική.
Ολοι είναι πεισμένοι πως η κρίση οφείλεται στον αχαλίνωτο υποτίθεται καπιταλισμό. Και πως υπεύθυνες είναι οι ελεύθερες αγορές. Παραβλέποντας τον τεράστιο δημόσιο τομέα και την αχαλίνωτη γραφειοκρατία στην Ευρώπη και την πολιτική των, κρατικής έμπνευσης και επιβολής, θαλασσοδανείων στην στέγη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο απορρίπτονται άμεσα σαν δογματικοί νεοφιλελεύθεροι. Ασχετο αν τα γεγονότα και τα δεδομένα υποστηρίζουν τις απόψεις τους. Κι όλοι ψάχνουν την λύση σε πολιτικές είτε αδράνειας (όπως πολλοί στην Ευρώπη) είτε επεκτατικές αλλά αποδειγμένα αποτυχημένες κι’ αναποτελεσματικές.
Το φάντασμα του Κέυνς σηκώθηκε από τον τάφο και βασανίζει ηγέτες και σχολιαστές οδηγώντας τους σε νέα αδιέξοδα και καταστροφές. Στην Ελλάδα μάλιστα, όπου στην κυβέρνηση εμφανίζονται να συγκρούονται νεοφιλελεύθεροι και κρατιστές, οι επιλογές του μεγάλου κράτους δεν λένε ούτε στιγμή να κοπάσουν. Πως είναι δυνατόν να κατηγορούνται σαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης που διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα, αύξησαν τις κρατικές δαπάνες, πολλαπλασίασαν τις διοικητικές παρεμβάσεις στην οικονομική δραστηριότητα και επέκτειναν την δημόσια γραφειοκρατία; Τώρα μάλιστα, στην μέση μιάς ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικά περιόδου, η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλει φόρους. Δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε προσδοκία ανάκαμψης.
Ποιές άραγε διαφορετικές πολιτικές θα προωθούσαν οι «γνήσια δεξιοί» επικριτές του νεοφιλελευθερισμού; Η αλήθεια που οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να ομολογήσουν (παρά μοναχά μερικές φορές όταν βρεθούν εκτός κυβερνητικού νυμφώνα) είναι πως τα προβλήματα και οι κρίσεις δεν είναι παρά αποτελέσματα ενός και μόνο κοινωνικού φαινομένου. Της έλλειψης δηλ. στις ημέρες μας στιβαρών και αποφασιστικών ηγεσιών. Οι ηγεσίες εμπνέουν τον κόσμο και αυτές είναι που οδηγούν τους λαούς σε κινήσεις πάνω και πέρα από τις συνήθειες και τις καθημερινές τους πρακτικές. Που αναζητούν δηλ. λύσεις πέρα από τα συνήθη και τετριμμένα. Και που αποφασίζουν να οδηγήσουν την κοινωνία πάνω στο δικό τους ειδικό όραμα. Κι όχι να ακολουθούν τον κόσμο πειθαναγκαζόμενοι σε πολιτικές που τους επιβάλουν οι όποιες μετρήσεις της κοινής γνώμης. Όπως σημείωσε πρόσφατα η Αριάννα Huffington στις ΗΠΑ, αν υπήρχαν δημοσκοπήσεις τότε και τις ακολουθούσε, ουδέποτε ο Αβραάμ Λίνκολν θα είχε αποτολμήσει την επίθεση εναντίον του Νότου για την απελευθέρωση των σκλάβων.
Με λόγια δεν είναι εύκολο κάποιος να περιγράψει τους τρόπους με τους οποίους οι εμπνευσμένες ηγεσίες μπορούν να κάνουν λαούς να μεγαλουργήσουν. Όπως εξ ίσου δύσκολο είναι να σκιαγραφηθούν οι επι μέρους συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από την ανυπαρξία τους. Δίχως ηγεσίες επιπλέουν οι μετριότητες. Δεν είναι όμως απαραίτητο να επέλθουν καταστροφές.
Αυτό όμως που κανένας δεν αμφισβητεί είναι πως δίχως ηγεσίες δεν υπάρχουν επιτεύγματα, άλματα μεγαλουργίας και εθνικές επιτυχίες.Τα σημερινά κοινωνικο-οικονομικά αδιέξοδα αποζητούν πολιτικές τολμηρές, διεισδυτικές και πιθανότατα ανατρεπτικές. Η αντιγραφή των Κευνσιανών μοντέλων της δεκαετίας του ’20 δεν πρόκειται αν δώσουν λύση στα προβλήματα. Ούτε και η παθητική εμμονή σε πολιτικά ορθές συμπεριφορές σε ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης κι’ αντιμετώπισης λογής κοινωνικών αδιεξόδων θα ανοίξουν κάποια πόρτα διεξόδου.Η πρόσφατη τολμηρή στάση του Τούρκου Πρωθυπουργού σχετικά με την στάση του Τουρκικού κράτους κατά το παρελθόν απέναντι σε μειονοτικές εθνικές ομάδες αποτελεί δείγμα ηγετικής τόλμης.
Το αντίκρισμα του ιστορικού παρελθόντος με την νηφάλια ματιά τη σημερινής κοινωνικής ωριμότητας απαιτεί τόλμη και θάρρος. Διότι οδηγεί τον λαό μακριά από κατεστημένους επίσημους μύθους και κυρίαρχες εθνικές αφηγήσεις. Κάθε τέτοια πρωτοβουλία συνεπιφέρει πολιτικό κόστος. Αλλά χρειάζεται κότσια και δυνατή προσωπικότητα για να το επιχειρήσει κάποιος και να σταθεί απέναντι στις πρώτες κυρίως ενορχηστρωμένες αντιδράσεις. Ποιος έλληνας ηγέτης τόλμησε ποτέ να ακουμπήσει και να αποδομήσει παρόμοιας εμβέλειας εθνικούς μύθους;
Είναι ποτέ δυνατόν η χώρα λ.χ. να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά της και να βγεί από τα αδιέξοδα όταν λαική συμπάθεια αγκαλιάζει την άρνηση εργαζομένων να δεχθούν το ενδεχόμενο πως η εταιρία στην οποία απασχολούνται, αφού χρεοκοπήσει, αναπόφευκτα θα κλείσει. Αλλά και την άποψη λ.χ. του ΚΚΕ πως τα ερευνητικά κέντρα της χώρας οφείλουν να φροντίζουν τα συμφέροντα των εκεί εργαζομένων αδιάφορο αν παράγουν έργο επιστημονικά πρωτοποριακό και αξιοποιήσιμο από την οικονομία της χώρας.

27 σχόλια

  1. Φοβούμαι οτι διαφεύγει από τον κ. Ανδριανόπουλο, όταν ζητά ισχυρές ηγεσίες του Κράτους, οτι αυτές οι ηγεσίες κατά κανόνα δημιουργούν ισχυρές γραφειοκρατίες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους...

    Ακριβώς εκείνες τις ισχυρές γραφειοκρατίες που κατακεραυνώνει ως παρεμβατικές στην αρχή του άρθρου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων, ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λές κυρ Αντρέα αλλά ποιος τ΄ακούει.
    Ολοι προσπαθούμε να βολευτούμε πίσω απο κανα Μαυρογιαλούρο και μετά να κάνουμε τους ξερόλες.
    Μακάρι να υπήρχε στη χώρα μας αξιοκρατία και ορθολογισμός.
    Δυστυχώς όσοι κατέχουν θέσεις κλειδιά η τέλος πάντοων διμορφώνουν άποψη η και πολιτική είναι στη πλεινότητά τους φελλοί.
    Κρίμα για το τόπο μας.
    Είναι πολύ διεφθαρμένο το βαθύ κράτος μας και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο.
    Μακάρι να επιβιώσουμε στο τέλος σαν ΕΘΝΟΣ γιατί με τα μυαλά που κουβαλάμε δε μας βλέπω και για πολύ.
    Μπορεί να κούρασα αλλά δυστυχώς δε θέλω να βαυκαλίζομαι ότι όλα πάνε καλά.
    Βλέπουμε γύρω μας δε λειτουργεί σχεδόν τίποτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? ....ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα νότια της Κρήτης, 53 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο, δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό περιβάλον γιά ξεκούραση καί απόλαυση της Κρητικής φύσης.

    Το ξενοδοχείο Αρετή είναι Γ' κατηγορίας, και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού της Αγίας Γαλήνης με απεριόριστη θέα στον κόλπο της Μεσαράς

    Το ξενοδοχείο Αρετή διαθέτει 47 δωμάτια, όλα με μπάνιο, κλιματισμό, τηλεόραση καί μπαλκόνι με πανοραμική θέα στη θάλασσα.

    Στο χώρο του ξενοδοχείου θα βρείτε επίσης μιά μεγάλη πισίνα με ξαπλώστρες και ομπρέλλες, καφέ μπαρ, αίθουσα πρωϊνού, αίθουσα τηλεόρασης με δορυφορική λήψη και ελεύθερο πάρκινγκ γιά το αυτοκίνητό σας.

    Η όμορφη αμμουδερή παραλία είναι μόλις μερικά λεπτα απο το ξενοδοχείο μας όπως επίσης καί το γραφικό λιμανάκι με τις ταβέρνες.

    Η περιοχή της Μεσαράς προσφέρει πολλές επιλογές για τον επισκέπτη. Το Μινωϊκό ανάκτορο της Φεστού, τα Μάταλα με την όμορφη παραλία και της σπηλιές, η Γόρτυνα, η παραλία και ο αρχ. χώρος στον Κομό και η Μινωϊκή έπαυλη στην Αγία Τριάδα είναι μόνο μερικές από αυτές.

    Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα του νησιού με το μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Κνωσός το παλάτι του Μίνωα, βρίσκεται 69 χλμ βόρεια απο την Αγία Γαλήνη - περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο με το αυτικίνητο.




    ΤιμοκατάλογοςΠερίοδος Τιμή (€)
    1 Απριλίου - 15 Ιουνίου &
    1 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου 40
    16 Ιουνίου - 31 Αυγούστου 50
    Οι τιμές είναι σε Ευρώ ανά διανυκτέρευση και για

    δίκλινο δωμάτιο με πρώϊνό.


    πηγή Ξενοδοχείο Αρετή- Αγία Γαλήνη, Νότια Κρήτη

    Το ξενοδοχείο της οικογένειας Σκαρλάτου στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο.
    Σαν υπεύθυνος εμφανίζεται ο Μανόλης το μέλος της σπείρας Βλαστού ο οποίος εγγυάται "ηρεμία και φιλικό
    περιβάλον!"
    Πάμε για διακοπές ή να προσέχουμε καλύτερα
    γιατί ο Βλαστός μπορεί να βρήκε κινητό
    στις νέες φυλακές που τον πήγαν;
    Αθηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μας χάζεις ρε Ανδριανόπουλε που θα μας πεις πως δεν φταίει ο νεοφιλελευθερισμός για την οικονομική κρίση. Ψάχνεις λόγο ύπαρξης?
    Ή μήπως δεν ξεχάσαμε την συμβολή σου στην απελευθέρωση καυσίμων επί του σοβαρού ηγέτη Μητσοτάκη του 0+0=14%.
    Ασε μας στην φτώχεια μας, ολη μερα δουλευουμε να τα βγάλουμε πέρα και εσύ μας τσαμπουνάς θεωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΩ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ .ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΕΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ.ΠΑΝΕ ΚΡΥΨΟΥ ΣΤΗ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟΑΡΟΥΡΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ 'ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με άλλα λόγια,Ανδρέα, έκανε το σινάφι σου σου τέτοια ζημιά παγκοσμίως που δε σωζόμαστε με τίποτα! Αυτό δεν εννοείς; Μεγάλα τα κατορθώματα, μεγάλος ο μισθός σας πραγματικά και μεταφορικά! Καλά τα καταφέρατε και μπράβο σας! Τώρα αποσυρθήτε να ξεκοκκαλίσετε τους κόπους των εργαζόμενων και αφήστε εμάς που έχουμε οράματα και θέληση να τα βγάλουμε πέρα! Πάρε μαζί σου και τους ομοϊδεάτες του καταλλήλότερου. Αλλά προσέξτε: μη σας βρούμε στο δρόμο μας γιατί θα σας λυώσουμε τα πονηρά δόλια κεφάλια σας, οχιές του κερατά!!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες οι θεωρίες, διαχρονικά, από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη μέχρι τον Κέυνς και τον Φρήντμαν έχουν το ίδιο λάθος:
    Εξειδανικεύουν πρόσωπα και καταστάσεις.
    Είναι η ακόρεστη μανία του μυαλού του ανθρώπου να θέλει να βλέπει ιδανικά, αλλά ανύπαρκτα πράγματα.
    Για παράδειγμα: Όλοι σκεφτόμαστε την ιδανική ευθεία γραμμή που συντομεύει τις αποστάσεις και εξοικονομεί ενέργεια για τη μεταφορά από το ένα σημείο στο άλλο. Όμως στην πράξη δεν υπάρχει. Υπάρχει στο περίπου. Όπως περίπου ισχύει ο Πλάτωνας, περίπου ισχύει και ο Αριστοτέλης, περίπου ισχύει και ο Κέυνς, περίπου ισχύει και ο Φρήντμαν.
    Οι αρχαίοι Μάστορες που έχτισαν τον Παρθενώνα (Ικτίνος και Καλλικράτης) το είχαν αντιληφθεί και αποφάσισαν να κοροϊδέψουν τις ψευδαισθήσεις του ανθρώπου. Καμία κολώνα του Παρθενώνα δεν έχει ευθείες. Είναι καμπύλες που γεμίζουν από τη σκιά και δείχνουν ευθείες. Η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση συνταιριασμένες.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τις οικονομικές θεωρίες. Προϋποθέτουν εξιδανικευμένες συμπεριφορές σε ότι ο καθένας θέλει να εξαγιάσει.
    Σωστά μιλάει ο Α.Α. για ηγεσίες που έχουν όραμα και δημιουργούν νέους πόρους, γιατί μόνο εκεί είναι η λύση κάθε οικονομικού αδιεξόδου. Αλλά λάθος κρίνει τη δουλειά των άλλων ως χρήσιμη ή άχρηστη, γιατί αν δεν υπήρχε η άχρηστη βασική έρευνα του τότε δε θα υπήρχε και η χρήσιμη εφαρμοσμένη έρευνα και τεχνολογία του σήμερα. Αν δεν υπήρχε η άχρηστη κατ' αυτόν ανθρωπιστική και κοινωνική έρευνα, ίσως κανείς να μην μπορούσε σήμερα να ακούσει και να διδαχθεί από την ιστορία των λαών, ή να είχε εξαφανιστεί κάθε διάθεση κοινωνικής προσφοράς από τον οποιοδήποτε.
    Η πραγματικότητα είναι πάντα κάπου ανάμεσα στις εικόνες που έχουν οι άνθρωποι μέσα στα κεφάλια τους. Το πρόβλημα όμως παραμένει όσο οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ζούνε μέσα σ' αυτό που έχουνε στο μυαλό τους και όχι σ' αυτό που πραγματικά βρίσκεται γύρω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ω μεγάλε στοχαστή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ,,ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ,,,,
    ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗΣ ΣΟΥ.

    H πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Κροατία...
    Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της Κροατίας, με επικεφαλής τη Γιάντρανκα Κόσορ, έδωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η πλειοψηφία των βουλευτών της κροατικής βουλής στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης.
    Τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού στήριξαν...
    83 βουλευτές, ενώ 45 την καταψήφισαν. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες 128 βουλευτές στη Βουλή των συνολικά 153 εδρών.

    ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ.
    ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΡΟΧΘΕΣ...

    ΤΟ ΒΟΔΙ ΣΑΣ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΓΟΥΜΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΔΙΩΝ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην πειράζετε τον Αντρέα ρε, δεν ντρέπεστε;;;

    Μπορεί να μην έχει δίκιο, όμως έχει πλάκα.

    Αντρέας και Θωμάς,
    οι Μεγάλοι του Πρεςς!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. RE KOPANOI,

    BRIZETE TON ANDRIANOPOULO GIATI DEN EXETE EPIXEIRHMATA NA TON ANTIKROUSETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτός ή ζει στο κόσμο του ή εχει συμφέροντα! Αν ζει στο κόσμο του, είναι από τις περιπτώσεις που εν'ω όλος ο κόσμος χρειάζεταο χαπάκι για να κοιμηθεί, αυτός χρειάζεται χαπάκι για να ξυπνήσει!
    Είναι για πλάκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυριε Ανδριανόπουλε

    Θα πρέπει να ομολογήσετε την αποτυχία του συστηματος ιδεων αλλα και εξουσιας στο οποίο ανήκετε.
    Φυσικα θα πρέπει να σας ακολουθήσουν οι συναδελφοι σας θεωρητικοι-εξουσιαστές των λοιπων ιδειολογικων φορμών.
    Ο επίλογος της επιστολής σας τα λέει όλα: Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν το μοιραιο μιας επιχειρησης που δεν πηγε καλά..
    Δεν εισηγούμαι ανοησίες του ειδους οι εργαζόμενοι να έχουν το έλεγχο κλπ. αλλά σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να είναι τα θυματα που οφείλουν να αποδεχτούν ότι οι ζωή τους θα είναι γεμάτη από σκόρπια και αβεβαια μεροκαματα εδω και εκει μεχρι να πεθανουν. Αυτο που εισηγούμαι είναι η δημιουργία Εθνικών Στρατηγικών σε όλους τους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς τομεις που περιλαμβανει ενα κράτος.
    Θελουμε να ξερετε ότι γι αυτο σας στέλνουμε στη Βουλή. Για την δημιουργία μακροχρόνιων σχεδιων αναπτυξης όλων των κρίσιμων τομέων. Όταν υπάρχει ενα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και οι πολιτικοί θα λογοδοτούν και θα κρίνονται για την συμβολή τους στην υλοποίησή του. Αντίθετα αυτο που συμβαινει σημερα είναι ο καθε πολιτικος που γινεται υπουργος ή μεγαλοστελεχος οργανισμου να επιβαλλει το προσωπικό του σχέδιο το οποιο σχετιζεται σχεδον παντα με την εξυπηρετηση των συμφεροντων που τον εβαλαν σε αυτη τη θεση αλλα και των προσωπικων του. Οταν υπάρχει ενα Εθνικο Σχέδιο εμεις οι πολιτες θα κοιταζουμε το το Εθνικό Σχέδιο και θα κρίνουμε αν τα μετρα που λαμβανονται αποσκοπουν στην υλοποίησή του ή στην εκτροπη απο αυτην.
    Εισαστε όλοι γελοιοι διότι σε ολα αυτα τα χρονια της λειτουργίας της Βουλής δεν μπορεσατε να συνεννοηθειτε για την δημιουργία Εθνικών Στρατηργικών Ανάπτυξης και να τις υπηρετησετε. Εμεις οι πολιτες θα ημασταν διατεθειμενοι να υποστουμε τους φορους αν ξεραμε οτι αυτοι θα οδηγουσαν καπου. Τωρα ξερουμε οτι επιβαλλονται απλως για να μπαλωσουν μαυρες τρυπες αλλα και για να συνεχίσει να συντηρειται το πολυδαπανο πολιτικο συστημα και οι αργομισθες πολιτικες παραφυαδες του.
    Εσεις κ. Ανδριανόπουλε άραγε συμβάλλατε ποτε στην δημιουργία καποιας Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης σε καποιον τομέα?
    Παρακολουθω τις ανακοινωσεις σας και βλέπω οτι αναλωνεστε στο αν το χάλι της οικονομιας ταιριαζει σε καποιο απο τα μοντελα των διαφορων οικονομολογων. Αν μπορειτε να καταθεσετε ενα μοντελο αναπτυξης για καποιο τομεα το οποίο θα εγγυαται οικονομικη και κοινωνικη αναπτυξη γιατι δεν το κανετε? Συμφωνειτε μαζι μου οτι οι ταμπέλες των εξουσιων καταργουνται όταν αυτες καλουνται να υλοποιησουν συγκεκριμμενα πράγματα στον χρονο που θα λειτουργουν ως κυβερνησεις? Δε θέλουμε να ξερουμε ουτε το μοντελο αναπτυξης του ΠΑΣΟΚ ουτε της ΝΔ ουτε του ΚΚΕ κλπ. Θέλουμε να ξερουμε το Εθνικο Σχέδιο Ανάπτυξης και το κομμάτι της δουλειας που εχει να κανει η εκάστοτε κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα νεα ερχονται αστραπιαια.
    Το μαθατε;
    Αυτο το εβραιο-αρχιδι ο Blooper ψοφησε!
    Εγλυφε καποιο πεος στον Αριωνα και πνιγηκε απο τα φλοκια!

    Ας ειναι ελαφρο το χωμα που θα το σκεπασει στο ισραηλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ροχαλα στον Ανδριανοπουλο!

    Και μην ξεχασετε να γαμησετε το εβραιοπουστρονι τον Μπλουπερισκο οπου το δειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νέα δικτατορία!

    Αντε και ερχονται και τα τανκς

    Εξάλλου η ενεργοποίηση της ΕΥΠ κει στοχευει....
    στις διαδηλώσεις, πορείες, παρακρατικούς, κάρφωμα, προβοκάτσια....

    Πρώτοι εσείς οι μπλόγκερ'ς θα είστε τα πρώθα θύματα. θα σας βάλουν να αλληλοκαρφωθείτε και να αλληλοεξοντωθείτε....οι υπόλοιποι θα εξαγοραστούν.

    Ο καραμανλησμός διά πυρός και σιδήρου θα σας συνρίψει!!

    Ζήτω ο νέος δικτάτωρ Κραμανλής.

    Εσείς στο πασοκ κοιμηθείτε...και περομέντε τις δήθεν εκλογές που δεν θα γίνουν γιατί δεν θέλετε να κυβερνήσετε...

    Γιώργο
    τον Ραγκούση και τα μάτια σου....αυτός θα σε οδηγήσει σίγουρα στον γκρεμό.

    Κοιμήσου και παρήγγειλα...

    Ο φασtφουντάς που έγινε Πρωθυπουργός, όπως στις ταινίες...
    Μόνο το λαικό κίνημα θα σώσει την Ελλάδα.


    Ο επόμενος Δεκέμβρης δεν θα μοιάζει με κανέναν.
    Αντίσταση τώρα!

    7 Ιουλ 2009 2:53:00 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

    ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

    ΜΟΝΟ Η ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ.

    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!!

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ


    ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ "ΑΛΕΞΗ"

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΝΤΡΑΠΕΙ Η ΔΕΞΙΟ-ΧΟΥΝΤΑ.


    ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΟ-ΔΕΞΙΑ.

    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.

    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ "ΕΚΛΟΓΕΣ".

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙ-ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΟΙ.

    7 Ιουλ 2009 3:38:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε συ "Ζαν" (Γαλλιστι δικε μου ετσι;)που χαθηκες; Στον Οδοντογιατρο πηγες παλι; Η τη βρισκεις με τον Γκαργκαμεβρανελ σε κανα υπογειο της Θεσσαλονικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Που ήσουν εσύ βρε θηρίο;;;
    Είσαι καλά;

    Δεν φαντάζεσαι πόσο μας έλειψες!


    "Σταρόβας (& bloopers) - Ο TAMGR η Τρόμπα..."


    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    ΕΝΩΜΕΝΟΙ
    ΞΕΞΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ "ΑΛΕΞΗ"

    ΤΩΤΕ ΘΑ ΠΕΣΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΡΑ.

    Η "ΜΑΧΗ" ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

    ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ "ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ"
    ΝΑ ΑΚΟΛΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΠΟΤΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΜΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!ΔΗΛΑΔΗ 0%ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΚΕΥΝΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!!ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΩ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΙ ΜΟΥ!!!ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Η Ν.Δ. ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΟΥΣΑΝ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    Ο Τζέφρυ Τσάντ και η πάμπλουτη παρέα του, που λένε ότι θα κτυπήσουν τη διαφθορά, άλλα έλεγαν μέχρι πρόσφατα (όπως συνήθως):

    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, ας θυμηθούμε μερικά από αυτά;

    1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    (Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Papandreou-Chad Βουλή16-5-2007 )

    **************

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!.

    **************
    Για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υποκριτή μουσίτσα Γιωργάκη, οι πληγές που μας αφήσατε είναι βαθειές και τώτα κάνετε τον κινέζο.
    Σκάνδαλα είναι ο παυλίδης, ο ζαχόπουλος και οι υποκλοπές;
    Πιπιλάτε συνεχώς την ίδια βαρετή καραμέλα για υποτιθέμενα σκάνδαλ, ποιοι εσείς που δώσατε πραγματικό νόημα στη λέξη.
    Μιλάμε για δισεκατομμύρια, όχι πασατέμπο.
    ΕΧΕΤΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    Στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί ρε παλιάνθρωποι.
    ***ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΛΑΠΗΚΕ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ. ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (38 ΤΡΙΣ ΔΡΧ). Ενάμισι εκατομμύριο ανύποπτοι μικροεπενδυτές έχασαν τις οικονομίες τους μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών και του ίδιου του Σημίτη. Τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων διαφήμιζαν τις μαγειρεμένες αποδόσεις του Χρηματιστηρίου, ενώ ο διορισμένος από το Σημίτη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης έδινε εγκρίσεις μετοχικού κεφαλαίου σε όλους τους επιχειρηματίες, χωρίς κάν να ελέγχει τι είχαν κάνει με τα προηγούμενα λεφτά που είχαν βουτήξει. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2000, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό σημάδι της "ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, ανταγωνίζονταν ποιος θα σε πρωτο-παραμυθιάσει. Όταν το 2000 είχε επέλθει η καταστροφή και ρωτήθηκε ο Σημίτης τι θα γίνει με τους κατεστραμμένους, αυτός απάντησε «άς πρόσεχαν».
    και σαν να μην έφταναν όλα αυτά:
    ***ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών): Για να κερδίσει τις εκλογές του 2000 ο Σημίτης δεν ήθελε να πέσει το χρηματιστήριο. Διόρισε δικούς του ανθρώπους στην εταιρία διαχείρισης των ασφαλιστικών ταμείων και τους έβαλε να αγοράζουν υπερτιμημένες μετοχές. Βέβαια, ακριβώς ΜΕΤΑ αφού κέρδισε τις εκλογές το Χρηματιστήριο κατέρρευσε και τα ασφαλιστικά ταμεία καταστράφηκαν.
    Λίγη τσίπα δεν έχεις παλιάνθρωπε αλήτη Γιωργάκη;
    Αλλά τι τσίπα να περιμένεις από ένα Παπαντρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΚΑΛΕ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ...
    ΠΑΛΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΕΣΤΡΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ ΑΥΤΟ.
    ΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΛΕ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΝΔΡΕΑ ,ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ.


    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠYΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ;


    ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ.


    ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ , ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το άρθρο του κυρίου Ανδριανόπουλου έχει κενά. Δε μας λέει που πήγαν τα λεφτά του πακέτου στήριξης. Με αριθμούς. Εγώ έχω την εντύπωση ότι τα λεφτά πήγαν στις τράπεζες και σε ότι έχει σχέσει με χρηματοοικονομικά και όχι στις υποδομές. Οι τράπεζες δημιούργησαν την κρίση. Οι νεοφιλελεύθεροι δηλαδή και όχι οι θεωρίες του Κέινς. Η ελεύθερη αγορά χωρίς όρους και έλεγχο δημιούργησε την κρίση. Μετά όλοι αυτοί πήγαν και ζήτησαν βοήθεια για να μην καταρρεύσουν.
    Ο Ομπαμα βάζει φόρους σε αυτούς που έχουν και σωστά κάνει. Μάλιστα πρέπει να ρίξει στην αγορά και δεύτερο πακέτο, αυτή τι φορά, αποκλειστικά στις υποδομές.
    Θα ήθελα να μας πει ο κύριος Ανδριανοπουλος, αν δεν υπήρχε αυτί η βοήθεια, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη; και πόσο χειρότερη; μήπως απελπιστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση