GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθήματα ήθους...

Γράφει ο Στέφανος Ληναίος http://www.resaltomag.gr/ . « Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, με...

Γράφει ο Στέφανος Ληναίος
http://www.resaltomag.gr/
.
« Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, μετά από μία σκοτεινή επταετία. Κάθε τέτοια επέτειος υποχρεώνει σε σκέψεις απολογιστικές αλλά και σε στοχασμό για το αύριο.
Ο χαρακτήρας του εορτασμού της επετείου άλλαξε. Κι αυτή είναι, πιστεύω, μια επιλογή που αποδεικνύει βαθύ σεβασμό σε όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία.
Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου.»
Η πολυσήμαντη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, στην απλή, ανθρώπινη, γιορτή στη μεγάλη αίθουσα και όχι...
στους χλιδάτους κήπους του Προεδρικού μεγάρου, είμαστε βέβαιοι ότι συγκίνησε όλους του Έλληνες Πολίτες. Και όχι μόνο τους καλεσμένους, τους πολλούς, γνήσιους, επιτέλους, αντιστασιακούς και τους λιγοστούς,ευτυχώς,τυπικούς εκπροσώπους Πολιτείας και Κοινωνίας.
Όλοι όσοι είχαμε την τιμή να είμαστε εκεί, ακούσαμε τους χτύπους της καρδιάς του, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Και νιώσαμε μαθητές Ήθους και Αξιοπρέπειας.
Φαίνεται όμως ότι αυτό ειδικά το μικρό απόσπασμα της ομιλίας του, μάλλον ενόχλησε κάποιους νοσταλγούς των παλιών, χλιδάτων ημερών. Διαφορετικά δεν εξηγείται η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς αυτής της ιστορικής γιορτής της πατρίδας μας, από όλα σχεδόν τα ραδιοκάναλα, εκτός από τα κρατικά.
Ακόμη & εκεί όμως, κάποια αόρατα χέρια οδήγησαν τις κάμερες και τις πένες όλων, σχεδόν, των δημοσιογράφων να μας δείξουν τους ίδιους και τους ίδιους, που τους βλέπουμε κάθε μέρα σε όλα τα παραθυράκια. Και όλη η αγωνία τους είταν πώς θα τα καταφέρουν να μιλήσει κάποιος πολιτικός για την προεδρολογία,τη γρίπη και τις εκλογές. Περιφρονώντας αυτή την άγια μέρα που η πατρίδα μας θεραπεύτηκε από τη «γρίπη» της δικτατορίας..
Κανένας δεν άκουσε τον Πρόεδρο που τόνισε ότι αυτή η γιορτή ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε όλους τους γνήσιους αντιστασιακούς.
Δεν μας έδειξαν ούτε έναν από τους αμέτρητους βασανισμένους, αντιστασιακούς.
Κανένας κοντυλοφόρος και καμιά κάμερα δεν σκέφτηκαν να μιλήσουν λίγο με τη γυναίκα και την κόρη του Μουστακλή.. Την κόρη του Μανδηλαρά. Με τον Τάκη Μπενά.. Το Νίκο Κιάο.. Την Κίττυ Αρσένη..
Και τόσους άλλους πασίγνωστους αλλά και άγνωστους, σεμνούς, αγωνιστές..Ίσως γιατί όλοι αυτοί δεν στριμώχτηκαν δίπλα στον Πρόεδρο για να φωτογραφηθούν..
Παρέμειναν, διακριτικά, στις άκρες, σιωπηλοί. Όπως ακριβώς και στις ώρες των αγώνων.. Έκαναν απλώς το καθήκον τους.. Χωρίς να τους ενδιαφέρει ούτε η δημόσια αναγνώριση ούτε η είσπραξη θέσεων και απολαβών..
Μακάρι, οι νέες γενιές τουλάχιστον, να μελετήσουν καλά ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πολυσήμαντη ομιλία ΗΘΟΥΣ του Προέδρου της Δημοκρατίας και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα τους βοηθήσει πολύ,να ξαναβρούν τη χαμένη αισιοδοξία τους, να αποφύγουν τη μηδενιστική ισοπέδωση και, προπάντων, να δουν το βάθος του δάσους και όχι τη «γοητεία» του «λαμπερού» δέντρου, που κάποιοι επιτήδειοι, προβάλλουν προκλητικά..

4 σχόλια

  1. Πολύ σωστά πολλά από αυτά που λέει ο Παπούλιας... Αλλά, δεν έχει βάλει κι αυτός το χεράκι του στην απαξίωση της πολιτικής;

    Δεν ήταν αυτός που δάνεισε με τον Λιβάνη και τον Κατσιφάρα από 50-60 εκατομμ. δραχμές για να καλύψει ο παπατζής το πόθεν έσχες για τη ροζ βίλα των 2 δισεκ.??

    Ο κόσμος τι κατάλαβε από εκείνες τις ιστορίες και τι συμπεράσματα έβγαλε?

    Τουλάχιστον, πήρε πίσω ο Παπούλιας εκείνα τα δανεικά για να μην έχει μείον στο ταμείο του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΚ ΑΛΛΑ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τρεις μεγαλύτεροι, οι τρεις αυθεντικοί και σημαντικότεροι αντιστασιακοί:

    Ληναίος, Ορφανίδης και Γεωργάκης. Το τρίο στούτζες!

    Αντε μην ανοίξω το στόμα μου και γίνουμε κώλος.

    ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Ληναίε

    με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας,σε αυτή τη χώρα τα μαθήματα ήθους γίνονται ή από εκείνους που δεν ασκούν εξουσία ή από εκείνους που την ασκούν αλλά τα κάνουν για να καλύπτουν τις πράξεις τους.

    Δεν υπάρχει λόγος για άλλα μαθήματα ήθους αλλά για μαθήματα κοινωνικής μόρφωσης και για μαθήματα σωστής άσκησης πολιτικής γεγονός που λείπει εντελώς.
    Δεν μιλάω για άσκηση πολιτικής αλλά άσκηση σωστής πολιτικής και αυτή καθορίζεται από το Σύνταγμα επαρκέστατα για τίνος όφελος πρέπει να ασκείται.Σαφώς για τον λαό και τους πολίτες αυτής της χώρας και όχι για τις τσέπες των πολιτικών που γίνονται πολιτικοί αντί να κάνουν ένα άλλο επάγγελμα επειδή μπορούν να κλέβουν ασύστολα και κανείς να μην τους τιμωρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση