GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες ζημιές για τον ΟΠΑΠ....

Καταγγελίες (και) στη Βουλή για μη σωστή εφαρμογή της σύμβασης με την Intralot που επιτρέπει το στήσιμο αποτελεσμάτων! . Νέες ζημιές υφίστατ...

Καταγγελίες (και) στη Βουλή για μη σωστή εφαρμογή της σύμβασης με την Intralot που επιτρέπει το στήσιμο αποτελεσμάτων!
.
Νέες ζημιές υφίσταται ο ΟΠΑΠ επειδή δεν είναι σε θέση να «διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων», ούτε μπορεί να «αντιμετωπίσει το στήσιμο αποτελεσμάτων και συνεπώς το έγκλημα της απάτης» εξαιτίας μη εκπλήρωσης ουσιωδών όρων της σύμβασης ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ που υπογράφηκε το 2007!
Αυτό καταγγέλλουν με Ερώτησή τους στους αρμόδιους υπουργούς 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Χρ. Αηδόνη ζητώντας να κατατεθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς του κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομίας
...
ΘΕΜΑ: «Δημοσιεύματα θέλουν τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ να παραδέχεται ζημία και αδυναμία αξιόπιστης παρακολούθησης της ροής του στοιχηματισμού εξαιτίας μη εκπλήρωσης ουσιωδών όρων της σύμβασης ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ που υπογράφηκε το 2007 μετά από έγκριση της Κυβέρνησή σας.»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νυν Διοίκηση του ΟΠΑΠ παραδέχεται ότι ουσιώδης όροι σύμβασης τιμήματος 96,46 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπογραφεί από την Κυβέρνηση Καραμανλή τον Ιούλιο του 2007 επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκηση μετά από απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μάλιστα τα δημοσιεύματα κάνουν διάκριση μεταξύ πραγματικής αξίας και επίσημου κόστους της σύμβασης, ανεβάζοντας την πρώτη σε ποσό ύψους 325 εκ ευρώ. Παράλληλα, αποδίδουν στη Διοίκηση του ΟΠΑΠ την παραδοχή ότι λόγω της μη εκπλήρωσης των παραπάνω συμβατικών υποχρεώσεων ο Οργανισμός δεν είναι σε θέση να «διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων», ούτε μπορεί να «αντιμετωπίσει το στήσιμο αποτελεσμάτων και συνεπώς το έγκλημα της απάτης» με αποτέλεσμα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του ΟΠΑΠ! Επίσης η ίδια η Διοίκηση φέρεται να παραδέχεται ότι για τους λόγους αυτούς ο ΟΠΑΠ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΖΗΜΙΑ.
Είναι δε γνωστό ότι είχε προηγηθεί προκήρυξη διαγωνισμού από την Κυβέρνησή σας το 2004, ο οποίος ουδέποτε ολοκληρώθηκε μετά από αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, που διορίστηκε μετά από Κυβερνητική επιλογή και τελικά το τεράστιας αξίας αυτό έργο ανατέθηκε απευθείας τρία χρόνια μετά, επίσης από την Κυβέρνησή σας. Η συγκεκριμένη σύμβαση του 2007, όπως και ουσιώδης τροποποίηση το 2006 παλαιότερης σύμβασης με την ίδια εταιρεία, χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε προειδοποιητική επιστολή του αρμοδίου Επιτρόπου της ΕΕ κ. Τσαρλς Μακρίβι, ως απευθείας αναθέσεις που παραβιάζουν τις κοινοτικές Οδηγίες 93/36/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ.
Εντύπωση προκαλεί και η παραδοχή, όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώνεται στα σχετικά δημοσιεύματα, της Διοίκησης του ΟΠΑΠ ότι δεν διαθέτει σύστημα παρακολούθησης υπέρμετρου στοιχηματισμού για την αντιμετώπιση και του ενδεχομένου στημένων αποτελεσμάτων. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη παραδοχή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ σε απαντήσεις του που διαβιβάστηκαν από την αρμόδια πολιτική ηγεσία στη Βουλή ότι ήδη λειτουργεί στον Οργανισμό το σύστημα BOLΤ, σύστημα που και αυτό αγοράστηκε για την παρακολούθηση του υπέρμετρου στοιχηματισμού μετά από επίσης απευθείας ανάθεση.
Τέλος ανεξήγητη εμφανίζεται η καθυστέρηση με την οποία η Κυβέρνησή σας δια της διορισμένης από αυτήν νυν Διοίκησης του ΟΠΑΠ διαπιστώνει σοβαρότατες δυσλειτουργίες, που ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ τον Οργανισμό, σε τριετή σύμβαση, ένα μόλις χρόνο πριν την λήξη της, σύμβασή που ενέκρινε η ίδια η Κυβέρνησή σας και υπέγραψε η διορισμένη από εσάς πρώην Διοίκηση του ΟΠΑΠ!
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
1. Τελικά μετά από δύο απευθείας αναθέσεις εκ μέρους δύο διαφορετικών Διοικήσεων, διορισμένων και των δύο από την Κυβέρνησή σας και καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να μην διαθέτει σύστημα ικανό να «διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων», ούτε να μπορεί να «αντιμετωπίσει το στήσιμο αποτελεσμάτων και συνεπώς το έγκλημα της απάτης» με αποτέλεσμα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία, αλλά και ζημία για τον Οργανισμό;
2. Πως εξηγείται το γεγονός ότι η νυν Διοίκηση χρειάστηκε πλέον των δύο χρόνων για να καταλάβει ότι δεν εφαρμόζεται σωστά η τριετής σύμβασή, που υπογράφηκε μετά από Κυβερνητική επιλογή και απευθείας ανάθεση, το 2007 την προηγούμενη Διοίκηση, επίσης διορισμένη από την Κυβέρνησή σας και λήγει το 2010;
3. Παρακαλούμε να κατατεθούν ΑΜΕΣΑ στη Βουλή:
a. Η σύμβαση ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ που υπογράφηκε το 2007.
b. Το σύνολο των αποφάσεων του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ από το χρόνο συγκρότησης της Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με τον τρόπο και το ποσό αμοιβής των μελών της μέχρι και την τελική έκβαση του σχετικού διαγωνισμού.
4. Ποια η απάντηση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας στις δημοσιογραφικές αναφορές σε επίσημο και ανεπίσημο τίμημα με διαφορά πλέον των 225 εκ ευρώ;
5. Τι ποσά έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΠΑΠ αναφορικά με τη συγκεκριμένη σύμβαση;
6. Τι συμβαίνει επιτέλους με την αδιαφάνεια και τα συμφέροντα που συγκρούονται στον ΟΠΑΠ;
7. Γιατί τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και το όλο θέμα αντιμετωπίζεται με επιστολές και διαρροές στον τύπο; Γιατί τέτοια ολιγωρία από την πλευρά της Κυβέρνησης Καραμανλή τη στιγμή που αναφέρονται παραδοχές της Διοίκησης του ΟΠΑΠ για ΖΗΜΙΑ του Οργανισμού;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Χρήστος Αηδόνης
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Μιχάλης Τιμοσίδης
Θεοδώρα Τζάκρη
Γιώργος Ντόλιος
Γιάννης Δριβελέγκας
Βασίλης Κεγκέρογλου
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Γιάννης Βλατής
Τάσος Σιδηρόπουλος
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Γιάννης Αμοιρίδης
Νίκος Ζωίδης
Δημήτρης Τσιρώνης
Μιχάλης Παντούλας
Μανώλης Στρατάκης

5 σχόλια

  1. Υποψιάζομαι,…. Ότι η Περίφημη Μεταρύθμιση της Παιδείας που μας ετοιμάζουν, ακολουθώντας κατά πόδα τις άλλες Περίφημες, Μεταρυθμίσεις, για κάποιους γίνετε!
    Και ποιοι είναι αυτοί στην περίπτωση αυτή;
    Μα τα κονομημένα, των κονομημένων μαμάδων και μπαμπάδων τέκνα που βρίσκονται σε ιδιωτικά σχολεία!
    Και γιατί; Είναι απλό, με τις Πανελλαδικές τα ιδιωτικά έβαζαν και βάζουν λίγους σε ΤΕΙ-ΑΕΙ, άσε που μετά και αυτοί –αυτές που βάζουν τα βρίσκουν μπαστούνια εκεί πέρα, άσε που για να δεις επιστήμονα κύρους που να έχει ξεκινήσει από ιδιωτικό σχολείο πρέπει να έχεις τηλεσκόπιο, το μόνο που τα καταφέρνουν καλά είναι στην βόλεψη, εκεί έχουν βγάλει δέκα Πανεπιστήμια, ο ένας τον άλλο, ο κολλητός του λεφτά, ο κολλητός του πολιτικάντη, και πάει λέγοντας, η περίφημη συμμαχία των φελλών!
    Αυτά τα τέκνα είναι που στοχεύει η Μεταρύθμιση να αναβαθμίσει, να πάψει η κοινωνία να θεωρεί πως όποιος πάει σε ιδιωτικό σχολείο, ανάλογα και με την τσέπη έχει εξασφαλίσει και βαθμούς και απολυτήριο, και Πανεπιστήμιο, και εξέλιξη.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! Και με την κρίση των καλοπληρωμένων ιδιωτικών τους σχολείων! ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ! Άντε και σήκωσαν κεφάλι με τις σπουδές των παιδιών τους! Στα σκατά τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όποιοι χυδαιολογούν από τα blogs, σκοτώνουν τα blogs......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι-Λειτουργοί, δεν βλέπουν, ή δεν θέλουν να δουν, και δεν παίρνουν δραστικά μέτρα κατά της Λαθρομετανάστευσης, και ότι η Τουρκία με την Λαθρομετανάστευση αυτή επιχειρεί αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας, και δημιουργεί στρατό κατοχής της, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ: ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ:

    ΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ "DEUTCSHE LOTTERIES G.M.B.H." (ή κάπως έτσι…),

    GRHGORA, ΑΜΕΣΩΣ…. ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΟΠΡΙΤΕΣ…., Διαβρωτές συνειδήσεων, γρήγορα, είναι εθνική ανάγκη… Κομματοσκυλολεφτά...

    Τάϊσμα τών παρασίτων "δημοσιογράφων", γιά νά κοιμίζουν τό (νυσταγμένο) πόπολο...

    ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΟΥΛΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση