GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δανεικοί ...αυτόχειρες!

Από τον Γιάννη Π. . Ομολογώ πως συμφωνώ και ταυτίζομαι απόλυτα με το παρακάτω άρθρο. Μία από τις πολλές ανάλογες ιστορίες που έχουνε διαδραμ...

Από τον Γιάννη Π.
.
Ομολογώ πως συμφωνώ και ταυτίζομαι απόλυτα με το παρακάτω άρθρο. Μία από τις πολλές ανάλογες ιστορίες που έχουνε διαδραματιστεί.
Παρακαλώ διαβάστε
.
ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ… ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ!
Έχουν περάσει ακριβώς 18 χρόνια από τότε που βγαίνοντας από το Ιατρικό Κέντρο άκουσα την εντολή από τον καρδιολόγο μου που κυριολεκτικά με είχε γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια, χωρίς η οδηγία του να άφηνε κανένα περιθώριο για παζαρέματα και συναλλαγές: «Το τσιγάρο ή το κόβεις ή την επόμενη φορά δεν θα προλάβουν να σε φέρουν εδώ…».
Ήταν το αποχαιρετιστήριο ύστερα από μια...
προειδοποίηση της καρδιάς ότι τα ψέματα και οι αναβολές δεν είχαν πια θέση, ούτε καν σαν επίδειξη «τζάμπα μαγκιάς» του είδους «εγώ είμαι μάγκας και δεν το κόβω και όποιου του γουστάρει». Και πότε; Σε μια εποχή εβδομαδιαίας τηλεοπτικής υποχρέωσης με καθημερινά γυρίσματα με τον Θανάση Βέγγο, που σήμαινε να μην μπορείς να κάτσεις ούτε λεπτό για μια ανάσα και με παράλληλες θεατρικές και δημοσιογραφικές υποχρεώσεις με καθημερινή αποστολή χρονογραφήματος στην «Πρωινή» της Νέας Υόρκης και όλα αυτά με μια εντολή σε έναν χριστιανό που συχνά επάνω στο γραφείο του ήταν αναμμένα δύο τσιγάρα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των τριών πακέτων την ημέρα!
Γυρίζοντας στο σπίτι, στάθηκα στο περίπτερο της γωνίας και πήρα όχι ένα πακέτο από τα συνηθισμένα μου τσιγάρα, αλλά μια ολόκληρη κούτα και ύστερα από λίγο έκατσα στο γραφείο μου έχοντας αντίκρυ μου, ανέγγιχτη, την κούτα για τη μεγάλη απόφαση:
«Είσαι εχθρός μου, της είπα, και δεν θα σου κάνω τη χάρη να με στείλεις» και η επόμενη κίνηση ήταν να ξανακατέβω στον δρόμο και να πετάξω την κούτα στον υπόνομο της γωνίας, που ευτυχώς έτυχε να μην είναι φραγμένος. Θυμάμαι έναν περαστικό που με είδε και έβαλε τις φωνές: «Τρελός είσαι, ρε; Κλειστή κούτα πετάς;».
Δεν του απάντησα, αν όμως τον ξαναέβλεπα τώρα το μόνο που θα του έλεγα ήταν: «Δεκαοχτώ χρόνια αξίζουν λιγότερο από μια κούτα με φίλτρα πολυτελείας;».
Και όποιος είναι τόσο μάγκας ας έρθει να μου απαντήσει. Από τότε δεν έχει ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα ο υποφαινόμενος μανιώδης των τριών πακέτων την ημέρα. Ούτε εκείνο το δύσκολο βράδυ, που περιμένοντας στον διάδρομο της κλινικής τις εξελίξεις για την κρίσιμη κατάσταση της γυναίκας μου, βγήκε ο υπεύθυνος γιατρός για να μου πει ότι η για 45 χρόνια σύντροφός μου είχε φύγει. Θυμάμαι τον γαμπρό μου, τον Σπύρο, που το μόνο που βρήκε να μου πει ήταν αν ήθελα ένα τσιγάρο. Του είπα «όχι» και εδώ τέλος σε όλη αυτήν τη γελοία ιστορία με τις διαμαρτυρίες καπνιστών και μαγαζιών που «καταστρέφονται» επειδή η πολιτεία πήρε επιτέλους μια απόφαση για την οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνει πίσω. Όπως η δήλωση γνωστής για τις κοτσάνες της λαϊκής τραγουδίστριας ότι «το μπουζούκι και το τσιγάρο πάνε μαζί», για την οποία 18 χρόνια τώρα ακούγοντας, άκαπνος, Τσιτσάνη και Μάρκο και Ζαμπέτα και Χιώτη ένιωσα να μου λείπει το παραμικρό. Όπως και η τηλεοπτικά διατυπωθείσα αγωνία ιδιοκτήτη καφετέριας ότι με την απαγόρευση… «πώς θα μεγαλώσει τα τρία παιδιά του». Θεέ μου, τι θ' ακούσουμε ακόμα...
Για να μην παραλείψω και τον εξοργιστικό τσαμπουκά γνωστής για την ανελέητη φλυαρία της δημοσιογράφου και «Πασιονάριας» της αριστερής πτέρυγας της Βουλής, να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό πάνελ επιδεικτικά με το τσιγάρο στο χέρι, χωρίς ο συντονιστής της εκπομπής να της κάνει «πρόσωπο με πρόσωπο» τις σχετικές συστάσεις συμπεριφοράς…
Διαφορετικοί βέβαια οι «ιδανικοί αυτόχειρες» του Κωνσταντίνου Καρυωτάκη που τόσο έξοχα αφηγήθηκε στην τηλεοπτική του σειρά ο Τ. Ψαρράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά τις άλλες αιτίες και τις άλλες αφορμές και εντελώς διαφορετικοί οι «δανεικοί» αυτόχειρες μιας ασυμβίβαστης και ανόητης πρακτικής όπου το «δεν θέλω» είναι ισχυρότερο του «δεν μπορώ» με όλες τις βλαπτικές του συνέπειες και που κάποτε πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας περισσότερο το «μπορούμε» από ένα πεισματάρικο «δεν θέλουμε».
(Πηγή: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=43035&colid=37&catid=1&dt=2009-07-12%200:0:0&page=2&mode=1&page=1&mode=1)

6 σχόλια

  1. _Ο γιατρός μου είπε "ή το κόβεις, ή δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο για εσένα".

    Άλλαξα γιατρό σχεδόν αμέσως, και από τότε, επί 35 ολόκληρα χρόνια, φχαριστιέμαι πιο πολύ το τσιγάρο, και το σπουδαιότερο: νιώθω υπέροχα!

    Τελικά η ιατρική απειλή και η μαλακία του Αβραμοτίποτα, υποβάθμιζαν και απειλούσαν τη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τη Σκιαθο με αγαπη:

    Bloop-Bloop-Bloop-Blooper!!!!

    Η καψουρα και το χρημα δεν κρυβονται πουστη μου!
    Ποιο Καναδα και μαλακιες! Στα υπογεια της εβραιοπρεσβειας ξημεροβραδιαζεσαι σκυλο-εβραιε του κερατα!
    Μαζι με τους αλλους ελληνοφωνους Σαγιανιμ, "φιλοξενουμενους" εχθρους του Ελληνισμου, προβοκατορες, υπερασπιστες δολοφωνων μικρων παιδιων, χασμπαρικοι, υποκινητες τρομοκρατικων ενεργειων, δεν κρατησατε ουτε τα προσχηματα τουτη τη φορα!
    Κατουρηθηκατε πανω σας, που καποιος ειπε μια ΜΙΚΡΗ αληθεια για το δημοκρατικο σας ισραηλ! (Τετοια δημοκρατια που ειναι "φτιαγμενη" για εβραιους μονο!)
    Μεχρι και το "αρχειο σας" βγαλατε απ' την κολωτσεπη για αλλα αντισημιτικα σχολια και μας τα φρεσκοπασαρατε μνημονευοντας ταυτοχρονα, σαν κατι σπουδαιο, και τους δυσφημιστες εβραιους της Αμερικης (ADL), δικηγοροι του ΚΙΣ my ass, αρχιδια του κερατα.

    Κατηγορητε τον κοσμο για αντισημιτισμο (εδω αεριζομεθα λιγο) χωρις να θετετε καν το ερωτηματικο;

    ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ;

    Και δεν αναρωτιωσαστε γιατι απλα ξερετε την Αληθεια!!!!!


    Senior Ku Klux Klan member arrested in Tel Aviv apartment

    By JPOST.COM STAFF

    An Interior Ministry unit on Sunday arrested senior Ku Klux Klan member Micky Louis Mayon in a Tel Aviv apartment.

    Mayon is wanted by Interpol and the US government for many federal crimes, including violence against Jews and setting fire to federal police cars.

    The 33-year-old is a US citizen who is amongst America's '100 Most Wanted' criminals

    Τρομοκρατες και προβοκατορες του Κοσμου, η ωρα σας ερχεται.
    Ηδη μαθαινω στην Αμερικη τα σκατα σας (της 11 Σεπ 2001) ξεχειλισαν τους υπονομους και αρχιζουν να ζευουν. Και μολις το παρουν χαμπαρι οι μπεκρηδες οι Αμερικανοι;
    Το καινουργιο το εργο το ειδατε;
    "Καμποϋδες και Εβραιοι". Παραγωγη Mel Gibson!!!

    Ουτε ψυλλος στον κορφο σας!!
    Ελεεινα και τρισαθλια καθικια της Ανθρωπωτητας!

    Τωρα μαζευτητε με τους Αβρανελομαλακισμενους να συνεδριασετε.
    Φωναξτε και τον "Ζαν" να σας βοηθηση, αλλα πεστε του να βουρτσιση κανα δοντι πρωτα.
    Πειτε μας και για κανα ανθρωπινο δικαιωμα.

    Σκουπιδιαρηδες της Ιστοριας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι του Press gr,με το να αφήνετε να γράφουν σχόλια με υβριστικό έως και χυδαίο περιεχόμενο, και δεν αναφέρομαι σε τίποτα άλλο αλλά για μια γλώσσα του χειρότερου πεζοδρομίου, είσαστε το ιδανικό βήμα για να σκέφτεται κάποιος ότι τα blogs χρειάζονται έλεγχο.
    και παραθέτω μερικά μαργαριτάρια,

    Άσε τις μαλακίες σκατομπλούπερ!

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Karatzaferi skise
    to kolaraki ths xoreyftrias salomis!!
    I have a Dream!

    I'm dreaming of fat Karaboohessas, sucking my NIC, grabbing my NAT's, licking my MAC, sniffing my F-ART and thinking he's got me...

    Grab THIS asshole:

    .().
    .||.
    .||.
    .||.
    .||.
    ()-()

    ZHTW H "EPANIDRYSIS" ZNTOKE.

    16 Ιουλ 2009 6:13:00 μμ
    Και εξηγούμαι πάνω σε αυτά τα ολίγα από τα εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες από αυτά, αν δεν τα επιτρέψετε να δημοσιευτούν θα αποτελεί λογοκρισία;
    Υπ’ όψιν ότι άλλο να πεις κάτι σε στενό φιλικό σου χώρο ή και μη , και άλλο από ένα βήμα όπως το δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 18 Ιουλ 2009 7:37:00 πμ

    Συμφωνω.
    Συμφωνω κι εγω κυριε Ρεϊταν-ιδη!
    Συμφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζεις 18 χρόνια τώρα, χωρίς τσιγάρο, και ακόμα για το τσιγάρο συζητάς, λες και το έκοψες εχθές. Μπράβο σου που το έκοψες, και δεν το ξανάρχισες ποτέ. Μυρίζεις καλύτερα, γεύεσαι καλύτερα, αναπνέεις καλύτερα.

    Τι δουλειά κάνεις ακριβώς? Είσαι πατυχημένος σε αυτό που κάνεις? Κερδίζεις περισσότερα χρήματα από άλλους?
    Γιατί δεν έχεις το ίδιο πάθος, να μας ανοίξεις τα μάτια, πως θα κονομήσουμε κι εμείς, ενώ σε κόφτει τόσο πολύ πως θα αναπνεύσουμε καλύτερα, και θα μυρίζουμε καλύτερα?

    Πιστεύεις πως εξακολουθείς και ζεις, επειδή έκοψες το τσιγάρο?

    Στην Αμερική οι καπνιστές είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά με όσους κάπνιζαν 15 και 20 χρόνια πριν, αλλά... το προσδόκιμο της ζωής τους, εξακολουθεί να είναι το ίδιο, δεν μεγάλωσε η μακροζωϊα τους!!! Εαν το κάπνισμα μας σκοτώνει, γιατί οι Αμερικάνοι δεν ζουν περισσότερο?

    Δέχομαι ότι αναπνέουν καλύτερα, ότι μυρίζουν και γεύονται καλύτερα, αλλά ούτε ζουν περισσότερο, ούτε ζουν πιο ευτυχισμένοι.

    Μήπως το έκοψες για ένα ψέμμα?
    Εγώ ξέρω άνθρωπο που του έδωσαν οι γιατροί το πολύ 6 μήνες, και έχουν περάσει 15 χρόνια κι εξακολουθεί να ζει, καπνίζοντας. Το ότι το έκοψες 18 χρόναι πριν, δεν σημαίνει ότι ζεις επειδή το έκοψες...

    Άσχετο, εγώ καπνίζω, και την ώρα που κοντοστάθηκα να ανάψω ένα τσιγάρο, στούκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο ένας τριμάλακας, και θα με είχε λιώσει, εαν δεν είχα κοντοσταθεί. Εγώ ζω, εξ αιτίας ότι καπνίζω. Θα μπορούσε να με σκοτωσει εκεί που στεκόμουνα, και να είχα πεθάνει ακριβώς γιατί κοτνοστάθηκα, αλλά τότε δεν θα ήμουνα εδώ να πληκτρολογώ ότι μαλακία σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο που έκοψες το τσιγάρο και μαγκιά σου και να ζήσεις 300 χρόνια. Αλλά να μιλάς προσβλητικά για αυτούς που έχουν άλλη άποψη, είναι απαράδεκτο και φανερώνει ότι το κόψιμο του τσιγάρου δεν σε βοήθησε απο την αποβολή της μικροψυχίας και της βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση