GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με e-mail ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για το λουκέτο...

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ . Μέσω e-mail ενημερώθηκαν οι περίπου 350 εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο και τον City 99,5 για το λ...

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/
.
Μέσω e-mail ενημερώθηκαν οι περίπου 350 εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο και τον City 99,5 για το λουκέτο που μπήκε στα δύο μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι περίμεναν αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο όχι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αύριο αναμένεται να βγει στα περίπτερα το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας.
Ο Ελεύθερος Τύπος είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1983, με ιδρυτή τον Άρη Βουδούρη, ενώ είναι η δεύτερη...
εφημερίδα , μετά το Έθνος, που εκδόθηκε σε μικρό σχήμα. Το 2006, το ζεύγος Αγγελόπουλου εξαγόρασε την εταιρεία, επιχειρώντας άνοιγμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η νέα έκδοση συνοδεύτηκε από μια νέα μοντέρνα εμφάνιση της εφημερίδας αλλά και προσλήψεις δημοσιογράφων.
Δύο χρόνια αργότερα, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη προχώρησε και στην εξαγορά του «πολύπαθου» Planet, μετονομάζοντας τον σε City 99,5. Εκεί συγκεντρώθηκαν πλήθος «μεγάλων ονομάτων», τόσο από τη δημοσιογραφία, όσο και από την πολιτική. Λιάνα Κανέλλη,Θεόδωρος Πάγκαλος, Στέφανος Μάνος αλλά και Τζίμης Πανούσης και ο δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής – ο οποίος και διετέλεσε διευθυντής του ειδησεογραφικού σταθμού.
Πάντως, το εγχείρημα του εφοπλιστή Αγγελόπουλου δεν ευοδώθηκε. Τα οικονομικά του εκδοτικού συγκροτήματος συρρικνώθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ισολογισμού, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε «κυκλοφορήσει η φήμη» ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της εταιρείας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, είναι ότι εν μέσω καλοκαιριού 350 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι - τεχνικοί - διοικητικό προσωπικό) θα βρεθούν στο δρόμο. Ο σύλλογος τους πάντως αναμένεται να συνεδριάσει στις 17:00 το απόγευμα σήμερα ενώ αναμένεται – αν έρθει ποτέ – η αντίδραση της Ένωσης Συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση