GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερές business...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Οταν πρωτοπήγα στην Ιταλία το 1979, μου είχε κάνει εντύπωση μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας με...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Οταν πρωτοπήγα στην Ιταλία το 1979, μου είχε κάνει εντύπωση μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας με την ονομασία «Banco di Santo Spirito» (Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος)! Όταν πληροφορήθηκα ότι η τράπεζα ανήκε στην Καθολική Εκκλησία έμεινα άναυδος. Συζητώντας αργότερα με καθολικούς τους έλεγα ότι πέρα από τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στην ορθοδοξία και τον καθολικισμό, η σημαντικότερη ήταν η σχέση των δύο εκκλησιών με το χρήμα και τη χλιδή. Βλέπετε, τότε δεν είχαν ξεσπάσει ακόμη τα μεγάλα σκάνδαλα με τις Μπίζνες της εκκλησίας μας. Τα σκάνδαλα δεν λένε πλέον να κοπάσουν. Μετά το Βατοπέδι ήρθε τώρα και το νέο με την πρώτη στην ιεραρχία των αγιορείτικων μονών, την Μονή Μεγίστης Λαύρας, που «ιδιοποιήθηκε με περίεργο τρόπο 37 χιλιάδες στρέμματα στη Σκύρο, πούλησε 1935 στρέμματα στο ελληνικό δημόσιο στην υπερβολική τιμή των 4.5 δις δραχμών και ετοιμάζει μια επένδυση 450 εκατομμυρίων ευρώ με ξένους επενδυτές σε ανεμογεννήτριες». Ηδη, ο εισαγγελέας του Α. Πάγου κος Σανιδάς έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση. (Την είδηση την έχουν πνίξει οι περισσότερες εφημερίδες. Γιατί άραγε;).
Τι τα θέλουν άραγε αυτά τα μυθικά ποσά οι αγιορείτες;
Ο Πάπας Παύλος ο Β΄ πριν γίνει Πάπας ήταν Καρδινάλιος-ιεροεξεταστής. Σαν ιεροεξεταστής είχε ξοδέψει αρκετά χρήματα για την «καθαρότητα» της καθολικής εκκλησίας και για...
να «πείσει» ακόμη και τους έλληνες ορθοδόξους της Νοτίου Ιταλίας και της Σικελίας να γίνουν καθολικοί. Χρειάστηκε επίσης κατά τη διάρκεια του Τριακονταετή πολέμου να χρηματοδοτήσει την «Καθολική Συμμαχία» στον πόλεμο κατά των Προτεσταντών.
Τι τα θέλει άραγε αυτά τα ποσά η εκκλησία μας και μάλιστα, οι μοναχοί μας, που σύμφωνα με τους κανόνες του μοναχισμού δεν επιτρέπεται να έχουν περιουσία; Μήπως ετοιμάζονται για πόλεμο; Όχι βέβαια. Εδώ δεν πολέμησαν κατά την Αλωση της Πόλης. Μήπως επηρεάστηκαν από τους προτεστάντες, οι οποίοι έχουν κάνει ύψιστο δόγμα το «συσσωρεύετε - συσσωρεύετε είναι εντολή του Θεού»; Αυτό είναι το πιο πιθανό. Τα νέα αφεντικά σε πολλές μονές δεν είναι πλέον απλοί κοινοβιακοί-αναχωρητές. Είναι άτομα που έχουν σπουδάσει σε αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Είναι κάτοχοι τίτλων ΜΒΑ και έχουν σαν κανόνα ζωής το «ο χρόνος είναι χρήμα», του προτεστάντη Βενιαμίν Φράνκλιν, ιδρυτή του αμερικανικού πνεύματος και τρόπου ζωής.
Τελικώς, μου φαίνεται πως είχε δίκαιο ο γερμανός φιλόσοφος Ernst Bloch όταν έλεγε:« μόνο ένας άθεος μπορεί να είναι καλός χριστιανός και αντιθέτως, μόνο ένας χριστιανός μπορεί να είναι ένας καλός άθεος». Νομίζω, πως τους περισσότερους χριστιανούς που ακολουθούν πιστά τις εντολές της Αγίας Γραφής στην Ελλάδα, θα τους βρεις μόνο στο ΚΚΕ! Δεν αστειεύομαι καθόλου.

9 σχόλια

  1. ALLORA ALESSANDRO,
    VISTO CHE NE SEI STATO IN ITALIA, QEI ANNI, DEVI CONOSCERE CHE C' N' ERA ANCORA UN ALTRO ENTE BANCARIO DEL VATICANO DI NOME''BANCO AMBROSIANO''. POI , CI FU IL CASO GELLI DELLA P2. ANCHE QUI LA BANCA AMBROSIANA , EBBE UN RUOLO OSCURO.

    NEGLI ANNI SETTANTA, DURANTE LA PERMANENZA IN VATICANO DEL PAOLO SESTO, CI FU, ACCANTO A LUI, UNA PERSONA FORTEMENTE CONTRADITORIA DI NOME ..MARCINCUS.L' ESPANSIONE ECONOMICA DELLA CHIESA CATOLICA IN ITALIA 'ERA IL CAPOLAVORO DI MARCINCUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε ο Τσίπρας Μπούλης,....
    Δεν θα παριστάνω τον κούκο που μάταια προσπαθεί να φέρει την άνοιξη,.....
    Τι λες ρε Φωστήρα, από εκεί που χάσαμε τ' αυγά και τα πασχάλια εξ αιτίας σου, με την έπαρση σου, θα μας πάρεις και το γάιδαρο;
    Τι σχολή λόγου και τέχνης έχεις βγάλει και μας την βγαίνεις αθώος του αίματος, αλλά και θύμα, και φωστήρας, και μοναδική προς την σωτηρία μας οδός;
    Τόση έπαρση σε διακατέχει που όλοι είναι φταίχτες πλην εσού, καθρέφτη δεν έχεις; Έχεις και παραέχεις, αλλά ο άλλος της ψυχής που είναι; Πόσους πρέπει να φας ρε ωραία Ελένη για να πνεύσει ούριος άνεμος στην παντοκρατορία σου στο κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον ρόλο της εκκλησίας και τις καταστροφές που επέφερε ο χριστιανισμός στο Ελληνικό πνεύμα διαβάστε στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστα κυριε Πιστοφιδη,συμφωνω απολυτα μαζι σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Βατοπαίδι ΕΙΝΑΙ τέκνο του πνεύματος των παραπολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενων του στήχίματος του Λαυροπαιδίου.

    Αυτό το "...Νομίζω, πως τους περισσότερους χριστιανούς που ακολουθούν πιστά τις εντολές της Αγίας Γραφής στην Ελλάδα, θα τους βρεις μόνο στο ΚΚΕ! Δεν αστειεύομαι καθόλου."

    Κατά πρώτον ιεροεξεταστές του αλλάθητου στο ΚΚΕ συσσωρεύουν με το "περισσό" οι δε "μοναχοί" του πιστή στο πίστευαι, δια τις σιωπής και του μη ερεύνα, ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι στο κέλευσμά των ιεροεξεταστών του.

    Είναι δε εκεί στη Σκύρο και κάποιοες τόσο χριστιανές που οι ορέξεις τους για συσσώρευση ξεπερνάει και το βλέμμα των (κοτσινογόνατων) παπουτσομένων γάτων.

    Μάλιστα η χριστιανοσύνη τους έχει ξεπεράσει τα διαχρονικά κανονιστικά προβλήματα και στο παραπολιτικοδικονομικό επίπεδο η αλληλεγγύη είναι αμιγής σε πολιτικές αποφάσεις απόκρυψη στοιχείων από τη δικαιοσύνη (στρυθοκαμηλικά αποδεχόμενες παρανομίες) και τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Εν κατακλείδη "χριστιανοί" ΕΙΝΑΙ, και δη άγιοι ο καθένας και όλοι όσοι πέρα από το "χρώμα που διαλέξει και δίνει νόημα στη ζωή του" με τον τρόπο του, καταδυκνύει ένα πρόβλημα και αγωνίζεται να αναδύξει τη σοβαρότητά του, με το να το προβάλει αλλά και να διεκδική την δίκαια λύση του προς όφελος των πολιτών τις "Εκκλησίας του Δήμου" μη ο ίδιος από κακία συντρέχων

    Όπως λ.χ.
    η τράπεζα γης των off κτηματολογίου
    (β.λ. Το βάθος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/04/blog-post.html)

    καταπατητών δημόσιας και δημοτικής γης
    (β.λ. Η Δημοτική Χορτονομή του Δήμου Σκύρου ως λεία αρπαχτικών http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/03/blog-post_1389.html

    και καταχραστών δημοσίου χρήματος
    (β.λ. Πως το Πολεμικό Ναυτικό πλήρωσε για τα χρυσόβουλα του Ν. Φωκά 7,5 δις δραχμές
    http://skyrosnea.pblogs.gr/tags/apostoloy-gr.html

    Ουδέν κρυφόν υπό τον ήλιον και δη υπό την φωτινεί σκέψη της αλήθειας.
    (β.λ, Πώς στήθηκε το νέο Βατοπαίδι http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=275681&dt=28/06/2009)

    Και κάποια e-mail σε χριστιανούς πολιτικούς ιεροεξεταστές τις διαφθοράς των διαπλεκόμενων για λήψη μέτρων Η ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΗ.

    Αξιότιμε κ. Βενιζέλο
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

    Αξιότιμε κ. Λοβέρδο
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

    ΠΡΟΣ Διευθ. Δικ. Λειτ. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html

    Αξιότιμε βουλευτά κ. Γεώργιε Μαυρίκο
    http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/μαυρίκος-γιώργος/

    Θερμοπύλες
    Κ.Καβάφης 1903

    Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
    Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
    Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
    Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
    Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
    Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
    Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
    Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
    Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
    πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
    Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
    Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
    Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
    Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την περίπτωση της Σκύρου, ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να αντιδρά στην προοπτική τοποθέτησης ανεμογεννητριών. Τα λεφτά είναι πραγματικά μυθώδη και απορεί ο κάθε χριστιανός που καταλήγουν αυτά. Σήμερα ο πολυγνώστης Άνθιμος, έκανε λόγο στο κυριακάτικο κήρυγμα toy για το χρήμα και τι έννοιά του. Η λέξη χρήμα προέρχεται από την χρήση, χρησιμότητα κλπ, αναρωτιέμαι ποιά είναι η χρησιμότητα σε έναν ακτήμονα μοναχό ο πακτωλός χρημάτων…
    αν γεμίζουν στρώματα αντί για πούπουλα τότε εντάξει καταλαβαίνω την χρησιμότητα τους....

    Φιλικά,
    Seeker4all

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι τράπεζες του ‘’Αγίου Πνεύματος’’ και η ‘’Αμροσιοανο’’ νομίζω ότι ανήκουν στο Βατικανό ένα ανεξάρτητο κράτος από το Ιταλικό. Μην ακουστεί σαν υπεράσπιση. Ίσα-ίσα το λέω για να πω ότι και να θέλει (που δεν θέλει) η Ιταλική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως μπορεί και προπαντός στις κρατικές τράπεζες. Θέλει όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο η χώρα δε διαθέτει πλήρες Κτηματολόγιο και Δασολόγιο θα βρίσκονται διάφοροι να διεκδικούν τη γη με φιρμάνια, βιλαέτια, χρυσόβουλα και εμπρησμούς.

    Κάποια στιγμή πρέπει να βάλει κάποιος τέλος στην τουρκοκρατία. Το ελληνικό κράτος κοντεύει τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας του και ακόμα η γη διανέμεται με φιρμάνια των πασάδων. ΕΛΕΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε λίγα χρόνια όταν θα είμαστε λίγο πιο μυαλομενοι,Τοτε θα καταλάβουμε τι βλακεία μας δέρνει ώστε να συντηρούμε και να πλουτίζουμε αυτούς τους άθλιους Δεσποτάδες με τις τεράστιες κοιλάρες και τα προγούλια και τα πολυτελή αυτοκίνητα. Έως τότε όμως όλοι αυτοί θα έχουν κάνει την μπάζα τους και εμείς θα προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε το μέγεθος της βλακείας μας.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση