GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά...

...με τον Michel Barnier στην Αθήνα . H Ευρωπαϊκή Ασφάλεια κρατών κα ι πολιτών μέσα από την Περιφερειακή Συνεργασία στο πλαίσιο συνεργασίας...

...με τον Michel Barnier στην Αθήνα
.
H Ευρωπαϊκή Ασφάλεια κρατών και πολιτών μέσα από την Περιφερειακή Συνεργασία στο πλαίσιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς είναι το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Michel Barnier, που ηγήθηκε του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου.
Ο κ. Barnier άφησε τη θέση του στο Υπουργικό Συμβούλιο και το πλευρό του Nicolas Sarkozy στις 23 Ιουνίου 2009 για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες μετά τη μεγάλη νίκη του κεντροδεξιού κομματικού σχηματισμού στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009. Ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα θεσμικών μεταρρυθμίσεων από το 1999 έως το 2004. Διετέλεσε 4 φορές υπουργός της Γαλλίας: Περιβάλλοντος (1993-1995), Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (1995-1997), Εξωτερικών (2004-2005) και Γεωργίας (2007-2009). Είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και ειδικός σε θέματα ιδεολογίας της Ευρωπαϊκής Kεντροδεξιάς.
Θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Κώστας Σασματζόγλου, ο πρώτος εκλεγμένος Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΚ και ο Νίκος Καραχάλιος, Πρόεδρος του forum2020, της δεξαμενής ιδεών που διοργανώνει την συζήτηση.
Η εκδήλωση θα...
πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου 2009 και ώρα 5:30 μμ, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (αίθουσα Grand Ballroom), με τίτλο: «Το Μέλλον της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς: Περιφερειακή Συνεργασία για την Ασφάλεια κρατών και πολιτών». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

6 σχόλια

  1. Ποια κεντροδεξιά ρε;
    Η "κεντροδεξιά" του καρατζαφύρερ;

    Κεντροδεξιά ήταν ο Σημίτης που ευτυχώς ξεμπερδέψαμε μαζί του.

    Εσείς οι άλλοι, κάντε ένα βηματάκι δεξιότερα (ξέρω, το κάνατε) και ενωθείτε με τους φίλους σας, πρώην μέλη της πΟρΝΝΕΔ και πρώην βουλευτές σας, τους Καρατζα Fuhrerς.

    Αντε μπράβο κι αφήστε τα ψευδεπίγραφα περί "κεντροδεξιάς".

    Φασίστες είσαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορεί να είναι ανανέωση μόνο τα παιδιά και οι “ερωμένες” των προηγουμένων!! Οι νέοι χρειάζονται οράματα και αξίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να το πάρετε απόφαση. Οι ξένοι πολιτικοί στη χώρα δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα, όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή δεν θέλουν.
    Μόνος τους σκοπός είναι να δουν την Ελλάδα γονατισμένη ώστε οι συγγενείς τους ( αγγλογερμανοί ) να εδραιώνουν την οικονομία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Καραμανλή να περιορίσουν οι κυβερνητικοί και όχι μόνο παράγοντες τα ταξίδια και τις κρατικές σπατάλες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Εκτός από το υπουργείο... Army tours! Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλαδή. Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης, γνωστός και...
    για τις βλέψεις του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Αχαία, αύριο μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη με μεγάλο μεταγωγικό αεροσκάφος, όχι για κάποια σύνοδο αλλά για να παραστεί στο Ναυτικό παζάρι! Το αεροσκάφος θα παραμείνει επί 4 ημέρες στην Αγία Πετρούπολη και εκτός των άλλων ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ζήτησε εκτός των άλλων μελών του πληρώματος να έχει αεροσυνοδό! Το μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 4 άτομα. Τον αρχηγό ΓΕΝ, τον υπασπιστή του και τις συζύγους τους! Τα συνολικά έξοδα μόνο για το αεροσκάφος θα ξεπεράσουν τα 55.000 ευρώ!
    Κύριε Καραμανλή να τον χαίρεσαι ,άντε βάλτον και στην λίστα για βουλευτή να σώσει την οικονομία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει κράτος της Ευρώπης του οποίου η ασφάλεια να απειλείται κι αν ναι, από ποιον;

    Υπάρχει θέμα ασφάλειας των πολιτών σε κάποιο κράτος της Ευρώπης;

    Αν συμβαίνει κάτι από τα προηγούμενα, υπάρχει φορέας, οργανισμός η σώμα της Ευρώπης, με αρμοδιότητα για αυτά; Μήπως υπάρχει βούληση για μετεξέλιξη της Ευρώπης παρά τα συντάγματα και την ελλείπουσα πολιτική νομιμοποίηση προς αυτό;

    Ειδικά για το υποτιθέμενο ζήτημα απειλής "της ασφάλειας των πολιτών" (από τι άραγε;), υπάρχει περίπτωση, να μην παραβιασθούν βάναυσα και τα υπόλοιπα δικαιώματά του από αυτές τις κυβερνήσεις τις αρχές των οποίων γνωρίζουμε;

    Αλλο πράγμα απασχολεί τους κυρίους!

    Είναι η μετατροπή σε μια πιο αυταρχική Ευρώπη, με εξασφάλιση της παραμονής στην εξουσία των συντηρητικότερων κομμάτων που ίσως είχε ποτέ. Κόμματα που έφεραν και συντηρούν την κρίση, κόμματα που έχουν την δικαιολογημένη φήμη και τάση προς την ακροδεξιά, κόμματα που συνειδητά συγχέουν και καταπατούν τα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου, κόμματα που επιδεικνύουν απερίγραπτο κυνισμό στις παρούσες συνθήκες που εκείνα δημιούργησαν. Κόμματα που συστηματικά και από πρόθεση, περιφρονούν επανειλημμένα την βούληση των πολιτών των κρατών μελών.

    Η μετεξέλιξη του ΕΛΚ από δεξιά-κεντροδεξιά, σε δεξιά με τάσεις ακροδεξιάς και έντονες ανάλογες συμπεριφορές, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη επίκλησης της ασφάλειας (της δικής τους), καθώς δικαιολογημένα αισθάνονται τώρα ότι έρχεται η απομάκρυνσή τους από την εξουσία.

    Τα μεγάλα thin(k)-γκαζοντενεκέδες συσκέπτονται για την secularization της πολιτικής, την επιβίωσή τους με την επιβολή μέτρων ανελευθερίας και αυταρχικότητας και την διασφάλιση της περαιτέρω παραμονής τους στις κυβερνήσεις.

    Το ΕΛΚ δεν είναι πλέον κεντροδεξιά, ούτε καν δεξιά. Είναι ο "μεσαίος χώρος" τύπου Μπερλουσκόνι, Σαρκοζί και Καραμανλή. Είναι οι "κεντρώες" κυβερνήσεις πρώην σοβιετικών κρατών που τώρα στήνουν αγάλματα στον Χίτλερ, είναι αυτοί που υπαγορεύουν οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, αφού πρώτα καταδικάστηκαν στις χώρες τους για πληθώρα καταχρήσεων, δωροληψιών και κακοδιαχείρισης. Στην ουσία είναι ένας όμιλος προώθησης μεγάλων συμφερόντων όχι μόνο σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και αντίθετα στο συμφέρον του κάθε κράτους μέλους της ΕΕ.

    Αυτό είναι το (Γ)-ΕΛΚ (γαμημένο Ευρωπαϊκό Λαικιστικό Κόμμα). Φυσικά η "δημοκρατία" (η νέα), δεν μπορεί παρά να είναι ένα ακόμα, προβληματισμένο για την επιβίωσή του, μέλος του.

    "κεντροδεξιά" my ass...

    snb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ...
    ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ..ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ...
    ΗΛΙΘΙΕ BLOOPER..
    ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΑΚΑΤΕΨΕΙ Η ΣΥΦΙΛΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ - ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ
    ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση