GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μαύρη επέτειος της Πάρνηθας...

Από το http://kourasmenos.blogspot.com/ . Η wwf σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα : Στις 26 Ιουνίου, η Πάρνηθα «γιορτάζει» τη δεύτε...

Από το http://kourasmenos.blogspot.com/
.
Η wwf σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα :
Στις 26 Ιουνίου, η Πάρνηθα «γιορτάζει» τη δεύτερη μαύρη επέτειό της.
Δυο χρόνια πέρασαν από τότε που μια κατά τα φαινόμενα αθώα πυρκαγιά που προήλθε από πυλώνα της ΔΕΗ αφέθηκε να καίει για δυο ημέρες, μέχρι τελικά να σκαρφαλώσει στο βουνό και να κάψει τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Από τότε, η Πάρνηθα εξακολουθεί να γλύφει τις πληγές της.
Παρά την αγωνιώδη αλλά γενναία κρατική υποστήριξη των αρμόδιων φορέων για δράσεις προστασίας, το σημαντικότερο βουνό της Αττικής αντιμετωπίζει την...
αναπόφευκτη διάβρωση σε πολλά σημεία που πλέον δεν μπορούν να αναγεννηθούν.
Παρά την κοινωνική ευαισθησία για τα ταλαιπωρημένα ζώα, η λαθροθηρία ελαφιών αποτελεί ανεξέλεγκτη πραγματικότητα που απαιτεί δραστικές κατασταλτικές παρεμβάσεις.
Παρά τις πολύτιμες προσπάθειες των εθελοντικών ομάδων που θωρακίζουν το βουνό, τα σκουπίδια των επισκεπτών συσσωρεύονται, ενώ οι υπαίθριες ψησταριές συχνά σβήνονται στο παρά πέντε!Δυο χρόνια μετά το «μαύρο» καλοκαίρι του 2007 και την πρώτη μαζική διαμαρτυρία χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών για την αδικαιολόγητη καταστροφή, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς διαπιστώνει και καταγγέλει:Επίσημος απολογισμός του κράτους για τις καταστροφές του 2007 δεν έγινε ποτέ.
Από τα ελάχιστα διαθέσιμα στοιχεία είναι οι απολογισμοί που πραγματοποίησε το WWF Ελλάς.Στο σύστημα δασικής προστασίας και διαχείρισης δεν έχει επιχειρηθεί καμία ουσιαστική βελτίωση.Η Δασική Υπηρεσία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μαρασμό. Ενδεικτικά, οι κενές οργανικές θέσεις στη Δασική Υπηρεσία σήμερα αφορούν το 31% των θέσεων για δασολόγους, το 72% των θέσεων για δασοπόνους και το 56% των θέσεων για δασοφύλακες.Για την κρίσιμη φάση της πρόληψης των πυρκαγιών μέσα από την οικολογική δασική διαχείριση εξακολουθεί να μην λαμβάνεται καμία σημαντική μέριμνα.
Οι πόροι που λαμβάνουν για αυτόν τον σκοπό οι δασικές υπηρεσίες είναι ελάχιστοι, ενώ οι υπερδιπλάσιοι πόροι που κατευθύνονται στους ΟΤΑ ξοδεύονται χωρίς καμία κρατική παρακολούθησηΗ επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει καθηλωμένη: 3500-4000 κενές θέσεις πυροσβεστών, ένας γερασμένος στόλος οχημάτων και εξοπλισμού και τεράστια ελλείμματα στο επίπεδο της εκπαίδευσης και της τεχνογνωσίας.Το σύστημα πολιτικής προστασίας εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τεράστια αναποτελεσματικότητα.
Το μητρώο εθελοντικών οργανώσεων εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση ομάδων και εθελοντών και οι ελάχιστες κρατικές ενισχύσεις μοιράζονται χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο.Κανένας δασικός χάρτης δεν έχει κυρωθεί, παρά τις εξαγγελίες για άμεση προώθηση του δασολογίου. ενώ από το 2003 έχει ανασταλεί η βεβαίωση και καταβολή προστίμων για καταπατήσεις δασών.Και όμως, η Πάρνηθα είναι ένα τυχερό βουνό. Έργα προστασίας και αναγέννησης της βλάστησης έγιναν και σε μεγάλο βαθμό αποδίδουν. Περιπολίες από τους αρμόδιους φορείς και τους εθελοντές πραγματοποιούνται και αποτρέπουν σημαντικές απειλές. Καμία όμως πρόοδο δεν έχει σημειώσει η χώρα μας συνολικά στον τομέα της δασοπροστασίας και του συντονισμού της καταστολής.«Αυτά τα δυο χρόνια από την καταστροφή της Πάρνηθας δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν ως ευκαιρία για ουσιαστικές τομές στο αποτυχημένο σύστημα δασικής προστασίας», τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς. «Ως μόνη μεγάλη ελπίδα αναδύθηκε και παραμένει η κοινωνία, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι χιλιάδες εθελοντές που οργίστηκαν από την καταστροφή, αλλά προσφέρουν έργο και απαιτούν αποτελεσματική προστασία του δασικού μας πλούτου εδώ και τώρα!»

5 σχόλια

  1. ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΡΕ ΚΟΥΡΗ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε καραμανλή, πιάσε ένα λογιστή από το δρόμο και κάνε τον υπουργό οικονομίας καλητερα θα τα καταφέρει από τους ανίκανους της πιάτσασ και των ντοκτορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο Ε.Τ. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ «ΣΦΑΙΡΙΚΗ».

    Που είναι ρε μπαγάσες τα φοβερά και τρομερά ρεπορτάζ σας για το Xριστοφοράκο;
    Μία ξερή ανάρτηση ότι συνελήφθη από τους γερμανούς και τελειώσαμε;
    Βλέπω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι κάθε μέρα που περνάει το σκάνδαλο Ζίμενς των 140.000.000 ευρώ εξαφανίζεται από τις αναρτήσεις σας.
    Για τον παυλίδη, την τεράστια ξανδαλάρα των 100 χιλιάδων ανεβάζατε 20 αναρτήσεις την ημέρα.
    Το όνομα Μαυρίδης έχει εξαφανιστεί.
    Το όνομα Σταυριανού παρομοίως.
    Το όνομα του Σκαρπέλη, το ίδιο.
    Ο Καράβελας επίσης
    ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;
    Ούτε διαρροές, ούτε δημοσιογραφικοί παπαγάλοι, ούτε «λέει» το ρεπορτάζ, τίποτε.
    Ως μη γενόμενο το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, μετά το Χρηματιστήριο.
    Τι έγινε, δεν σου δίνει πιά «ρεπορτάζ» ο γλοιώδης ο Ματζουράνης και ο λιμοκοντόρος ο Τσοβόλας;
    Για τον Παυλίδη είχατε «ρεπορτάζ» ακόμη και για το βρακί που φορούσε ο πιο μακρινός συγγενής του.
    Για τους πράσινους όμως τίποτε.
    Βέβαια ο Παυλίδης κατηγορείτο για 100 χιλιάρικα αλλά οι πράσινοι μαφιόζοι ΜΟΝΟ ΓΙΑ 140 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ.
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ!
    140 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΖΕΣ.
    Το C4I του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη κόστισε 255 εκατομμύρια και είναι εντελώς άχρηστο.
    Μούγκα, εκκωφαντική.
    Και ο χριστοφοράκος;
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΞΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.
    Πιάσανε το χριστοφοράκο, όβερ.
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.
    ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΝΔ ΕΚΤΑΚΤΟ ΦΟΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΚΥΒΙΚΑ.
    Μη συζητάς, συγκλονιστικό θέμα!
    Πίσω στη Ζίμενς, έφτασαν στο σημείο οι γελοίοι να λένε ότι οι Ν.Δ. άφησε επίτηδες τους πράσινους απατεώνες να δραπετεύσουν γιατί ήταν -λέει- νεοδημοκράτες.
    Άκουσον άκουσον, όλες οι συμβάσεις υπεγράφησαν από το πασόκ και αυτοί μας λένε ότι τις μίζες της πήρε ο Καραμανλής που ήταν στην αντιπολίτευση.
    Κολλητός του Καραμανλή ήταν ο Χριστοφοράκος ή του Γιωργάκη και των λοιπών σοσιαλιστών;
    Μήπως και ο Τρεπεκλής ήταν φίλος του Καραμανλή;
    Μήπως και ο Τσουκάτος;
    Μήπως και ο Μαντέλλης;
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΒΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ;
    Απορώ που δεν σας ρίχνουν γιαούρτια οι οπαδοί του πασόκ για το δούλεμα που τους κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το wwf ως μοναρχική αγγλική οργάνωση υποκρίνεται ότι λυπάται, για να κονομήσει συνδρομές και επιδοτήσεις και κάνει το κορόϊδο για διεθνή εκεχειρία, με τους φονιάδες του στη στρατιωτική βάση στην Κύπρο να δείχνουν το παράδειγμα.
    Πώς τρέμουν οι βασιλιάδες όταν πέφτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση