GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα γκόλντεν μποϋς της δημοσιογραφίας και τα προσχήματα...

Του Βασίλη Βασιλόπουλου μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ http://dimenotita.gr/ . Πολύς θυμός και ανάθεμα , τα τελευταία 24ωρα με αφορμή το κραχ το...

Του Βασίλη Βασιλόπουλου
μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
http://dimenotita.gr/
.
Πολύς θυμός και ανάθεμα, τα τελευταία 24ωρα με αφορμή το κραχ του Ε.Τ. Εμφανίστηκαν θλιμμένοι πολιτικοί, ετοιμοπόλεμοι παράγοντες με πρόσωπο Ιανού για χρήσεις εκδοτικές και δημοσιογραφικές, καθώς και άλλοι σχολιαστές, ζητώντας εκ των υστέρων απίθανα πράγματα απο το ζεύγος Αγγελόπουλου και τον πρωθυπουργό.
Όλοι τους αδικαιολόγητα θυμωμένοι, θα έπρεπε πρώτα απο όλα να σεβαστούν την οργή των ανέργων δημοσιογράφων. Να σκεφτούν το πρόβλημα του κάθε οικογενειάρχη και να δράσουν. Αντί για αυτό όμως, έδειχναν να διαχειρίζονται την υπόθεση με όρους απαράδεκτους. Εκτός του οτι εντόπιζαν πρόβλημα για τη δημοκρατία, σημείωναν με νόημα τη ζημιά για τη Νέα Δημοκρατία και τον παραταξιακό τύπο και υπογράμμιζαν την αθλιότητα της ανισοκατανομής της κρατικής διαφήμισης. Προφανώς πρόκειται για θρασείς τύπους τους οποίους εύκολα μπορεί να λαχταρίσει κάποιος εάν τους προτείνει να συμφωνήσουν στη δωρεάν δημόσια κοινωφελή διαφήμιση.
Κοντά σε αυτούς - και αυτοί οργισμένοι – τα γκόλντεν μποϋς της Γιάννας. Χωρίς ΝΤΡΟΠΗ, χωρίς τσίπα έκαναν δηλώσεις κατακεραυνώνοντας την εργοδοσία. Απροσχημάτιστος λόγος, κυνικός και...
φθηνότερος απο το κόστος της μισθοδοσίας τους. Ας είναι. Όπως τα κατάφεραν, στο εξής «ποινικοποιείται» κάθε μισθός δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αφού προσφάτως και απολύσεις έχουν γίνει για να μη μειωθούν αποδοχές χρυσοκάνθαρων.
Εμείς θα προσθέταμε οτι στο εξής πρέπει για κάθε τέτοιο μισθό να παρακρατείται το 20% απο την ΕΣΗΕΑ για το ταμείο αλληλοβοηθείας. Να παραδίδεται η ταυτότητα μέλους και να επιβάλλεται πρόστιμο 100% σε κάθε οφειλή τους στην Ένωση. Να απαγορεύεται η χορηγία και η έμμεση διαφήμιση και πάντως η υψηλότερη αμοιβή να δεσμεύεται για αποκλειστική απασχόληση.
Μέχρι τότε όμως, πρέπει να δούμε πως θα συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ακυβερνησίας, τουλάχιστον στην ΕΣΗΕΑ. Το ζήτημα είναι προαπαιτούμενο της όποιας πρωτοβουλίας αναληφθεί. Η Ενότητα έχει απο πέρυσι το Νοέμβρη καταθέσει μια δέσμη προτάσεων και αυτό συνεπάγεται οτι και την κρίσιμη τούτη ώρα θα συμβάλει παραγωγικά με επεξεργασμένες θέσεις για διάλογο.
Κατά την άποψή μας πρέπει να υπάρξει προοδευτικό προεδρείο. Ακολούθως το ίδιο το ανώτατο όργανο της ένωσης να αρχίσει επαφές με τους εκδότες για να χαρτογραφήσει τις προθέσεις τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να δει όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Γνώμονας να κλείσουν άμεσα τα ζητήματα των ασφαλιστικών εισφορών. Με άλλα λόγια να πληρώσουν άμεσα όσοι εκδότες χρωστούν. Να πληρώσουν αγγελιόσημο όσες ΔΕΚΟ χρωστούν, όπως ο ΟΠΑΠ που τυχαίνει να είναι και η μέγκα μπάνκα. Να επιβληθεί ο πόρος και στα new media όπως λέει η ΠΟΕΣΥ. Να τελειώσει το μπλοκάκι ως σχέση εργασίας. Να γίνουν παρεμβάσεις και συστάσεις για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να μην ξανακούσουμε ανοησίες όπως η εκ περιτροπής εργασία δημοσιογράφων σε επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας, ειδικά όταν το κόστος για τη δημοσιογραφική ύλη είναι πολύ μικρό.
Νωρίτερα όμως πρέπει το νέο προεδρείο που ίσως προκύψει και σήμερα, να σπεύσει να παγώσει τις δόσεις δανείων για ένα χρόνο για κάθε άνεργο συνάδελφο. Επίσης θα πρέπει να απαιτήσει απο την κυβέρνηση για τα δημόσια ΜΜΕ , τους ΟΤΑ για τα Δημοτικά και τον Δημήτρη Σιούφα για τα κοινοβουλευτικά να μη γίνει για ένα έτος καμία επιπλέον πρόσληψη εάν δεν εξαντληθεί η λίστα ανεργίας της ΕΣΗΕΑ.
Συνάδελφοι.
Πολύς λόγος έγινε τελευταία για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, χωρίς να γλιτώσουμε την παραδοξολογία και τις προβοκάτσιες. Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο αλλά αυτή τη φορά έπρεπε να καλυφθεί η αμηχανία όλων απο την πρόταση της ΔΕ το βράδυ των εκλογών για προοδευτικό προεδρείο απο κοινού με τη Συσπείρωση και τη Μαχόμενη.
Οι συνεργάτες της προηγούμενης διοίκησης δεν περίμενε κανείς οτι θα συνέβαλαν σε οτιδήποτε για το στόχο που έβαζε η Ενότητα, αλλά η Μαχόμενη και η Συσπείρωση επέδειξαν - με τάξη μεγέθους τη συχνότητα του βομβαρδισμού απο κακές ειδήσεις - αδικαιολόγητη αργοπορία. Η κατ’ αυτούς αναγκαία προγραμματική συμφωνία θα μπορούσε εύκολα να είναι αποτυπωμένη σε χαρτί, αλλά η συγκυρία ακύρωσε κάθε τυποποίηση.
Η καταιγίδα άρχισε. Ο φόβος έχει εξαπλωθεί παντού και η ανασφάλεια κατακυρίευσε. Δεν είναι τυχαίο οτι χθες με αφορμή τα όσα ακούγονται για τον ΑΝΤΕΝΑ έγινε λόγος και για άλλες τρεις εκδοτικές επιχειρήσεις, σε μια φημολογία λουκέτου. Σε αυτήν τη συγκυρία λοιπόν, όποιος επιμένει να αναζητά ατομικό καταφύγιο και δεν μπαίνει γρήγορα κάτω απο τη συλλογική ομπρέλα της προοδευτικής πλειοψηφίας, απλά αναζητά με προσχήματα άλλοθι για να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν.

7 σχόλια

  1. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΟΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ερωτημα?
    θελουν να εξαφανίσουν μονο τα 4/5 τις ανθρωποτητας ή μονο οσους δεν ανήκουν στους δικους τους.
    απάντηση ...
    ή ολοι ή κανενας..
    -καταλαβατε λεσχειάρχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ
    17 ΑΥΓΟΥΣΥΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ....
    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ....
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
    ΘΑ ΦΤΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Ο
    ΠΟΥΤΙΝ....
    ΗΔΗ ΞΥΝΕΙ ΤΑ ####

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παπαρππουλος που ειναι δεν θα πει την αποψη του επι του θεματος.Γιατι καλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εισαστε στα καλά σας, Ορφανα του Σταλιν, του Μαο και του Πολ-Ποτ, που θα βαλετε διατιμηση σε ποιο υψος θα φθανουν οι αμοιβές του καθενος??Αν κλεισει με μισθο π.χ 70.000€ το μήνα αυτο παει να πει ότι τοσο αξιζει. πως θα του παρετε το 20% για το Ταμειο Αλληλοβοηθείας, για να τρεφεται ο ανταγωνισμός ??
    Τι θα γινει , θα βαλετε χερι και στα πριμ των ποδοσφαιριστών?
    Αχ κ. Παπαθανασιου , αν φορολογούσατε τις παπαριες που γραφονται εδω μέσα, οχι ελειμμα δεν θα ειχαμε αλλά περισεμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση