GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι όπως μας καταντήσανε...

Aπό τον Γιώργο Κανλή . Ο νεομετανάστης. Τα μαζεύω μάνα, σ΄αποχαιρετώ, φεύγω μετανάστης, πια δεν τους μπορώ, βούλιαξα στο ψέμα και στην απονι...

Aπό τον Γιώργο Κανλή
.
Ο νεομετανάστης.
Τα μαζεύω μάνα, σ΄αποχαιρετώ,
φεύγω μετανάστης, πια δεν τους μπορώ,
βούλιαξα στο ψέμα και στην απονιά
κι από δω χαστούκια κι από κει κλωτσιά.

Ζήτω τα χαστούκια, ζήτω η κλωτσιά,
άσσος έχω γίνει...
... στ΄ακροβατικά,
στο μηδέν πατάω και ακροβατώ
μέσα μου πονάω, μα το ΄χω κρυφό.

Λόγια αναρτημένα στα εκλογικά,
μ΄έταξαν κι εμένα, μια μικρή δουλιά,
φρούδες υποσχέσεις, μείναν στα χαρτιά,
οι κενές οι θέσεις φύγαν μουλουχτά.

Τα μαζεύω μάνα, πεσ΄μου στο καλό,
μη σε δω να κλάψεις, πάω να σωθώ,
στη δική μου Ελλάδα, είμαι περιττός,
τα μαζεύω μάνα, γίνομαι καπνός.

2 σχόλια

  1. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Χαοτισμός, Λαϊκισμός και Παραλογισμός
    Επιτέλους! Είπε και ελάλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις 11/06/2009, τέσσαρες μέρες μετά το “θρίαμβο” του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Κάπως καθυστερημένο βέβαια ήταν το εύγευστο επιδόρπιο, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες», μας υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μη μασώντας τα λόγια του όπως συνηθίζει, και αποδεικνύων εαυτόν καρατζαφερικότερον του Καρατζαφέρη! Χαρά εμείς οι “ρατσιστές” και “φασίστες” που ένας μέγας σοσιαλιστής ηγέτης, και μάλιστα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προσχώρησε στα χωρικά μας ύδατα!

    Ξαναδιαβάστε το για να το εμπεδώσετε, παρακαλώ: «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες»! Μ' άλλα λόγια, εκεί που είχαμε όλοι εμείς οι "κρυφοφασίστες" απογοητευτεί, μας προέκυψε ένας “αριστερός” ηγέτης λαθρομεταναστοφάγος! Και μετά σου λέει δε γίνονται θαύματα στην εποχή μας. Όχι, εγώ πιστεύω στα θαύματα, εννοώ όταν κοιμάμαι τα πιστεύω.

    Τώρα δε θέλω ν’ αρχίσω τη γκρίνια, ούτε θα ζητήσω μικροσκοπική εξέταση ούρων πολιτικών και δημοσιογράφων για ν’ ανακαλύψω γιατί έστω και σ’ εκείνη την ανεκδιήγητη διακαναλική debate (28-05-09) δεν τέθηκε το καυτό ερώτημα της λαθρομετανάστευσης ούτε στον κ. Καραμανλή ούτε στον κ. Παπανδρέου. Μόνο τον Καρατζαφέρη στρίμωξαν οι Σρόιτερ και Ευαγγελάτος για να του αποδείξουν πόσο φασίστας ήταν. Δείτε εδώ τις ερωτήσεις για να γελάσετε.

    Έτσι λοιπόν, στην ημικατεχόμενη και πανταχόθεν βιαζόμενη Ελλάδα, όπου οι μόνοι που έχουν δικαιώματα είναι τα πολιτικά λαμόγια με τις αμαρτωλές παρέες τους, οι δήθεν πρόσφυγες, οι λαθρομετανάστες και οι μετανάστες, ενώ οι γηγενείς έχουν μόνο καθήκοντα και υποχρεώσεις προς αυτούς, δυο-τρεις μέρες μετά τις Ευρωεκλογές, η λαθρομετανάστευση μπήκε πρώτο θέμα στην ατζέντα των ειδήσεων σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες! Άστραψαν και βρόντηξαν από τα τηλεπαράθυρα οι αναλυτές του χάους, που τους έπιασε όψιμα η ανησυχία. (Θα εξαιρέσω από τη μομφή τον Κ. Χαρδαβέλλα που είχε αναδείξει το πρόβλημα ενωρίτερα).

    Το θέμα έγινε ξαφνικά της μόδας διότι ανακάλυψαν ότι πουλάει! Από τη μια η πρωτοφανής αποχή από την κάλπη, αφ’ ετέρου ο διπλασιασμός του ποσοστού ψήφων του ΛΑΟΣ, καθώς και η σαφής στροφή προς ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικοδημοσιογραφικού κουτοπόνηρου και καιροσκοπικού σιναφιού, και τώρα όλοι τρέχουν και δε φτάνουν, ανταγωνιζόμενοι ποιος θα μας χαϊδέψει τ’ αυτιά περισσότερο από τον άλλο.

    Σε μια τέτοια χαοτική και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εντάσσεται και η μαξιμαλιστική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για 0% λαθρομετανάστευση. Ε, να μη μοιάσει και λιγάκι στο μπαμπά του; Μήπως ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε βροντοφωνήσει, «Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ», «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», και την επομένη της σαρωτικής εκλογικής του νίκης του το ξέχασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση