GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα απεργία των αρχαιολόγων...

...η πρώτη μέρα οριστικής ανεργίας! . Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων . Παρά τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για την ικαν...

...η πρώτη μέρα οριστικής ανεργίας!
.
Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων
.
Παρά τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα για την επίλυση των προβλημάτων, τόσο των εργαζομένων όσο και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Εμείς, οι αρχαιολόγοι, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Ο 24μηνος περιορισμός του ΠΔ164/2004 δεν μας επιτρέπει να δουλέψουμε ποτέ ξανά, μιας και ο μόνος αποδέκτης της εργασίας μας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιστήμονες με σοβαρές σπουδές, πολυετή πρακτική εμπειρία σε σωστικές ανασκαφές, εκθέσεις μουσείων και αναδείξεις αρχαιολογικών χώρων πετιούνται κυριολεκτικά στα σκουπίδια για να ανακυκλωθούν με νέους συναδέλφους, ανεκπαίδευτους και με ημερομηνία λήξης τους 24 μήνες.
Το μεγάλο πρόβλημα των αδιαφανών προσλήψεων κορυφώθηκε στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, όπου ποτέ δε μάθαμε πώς έγιναν οι προσλήψεις και με ποια κριτήρια.
Στις 30 Ιουνίου τελειώνουν τυπικά, όχι ουσιαστικά, τα έργα του Γ' ΚΠΣ και η πλειονότητα των συναδέλφων μας εκδιώκεται δια παντός από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Γι' αυτό και εμείς αποφασίσαμε την πρώτη μέρα οριστικής ανεργίας να τη μεταμορφώσουμε σε απεργία.
Mήπως και συγκινήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και ενδιαφερθεί για το επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται χρόνια για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
· Άμεση εξαίρεση των αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο) καθώς αποτελεί ακύρωση του επαγγελματικού μας δικαιώματος.
· Κατάργηση των προσλήψεων με αδιαφανή τρόπο μέσω της Γενικής Διεύθυνσης (Γραφείο Υπουργού) και θέσπιση πλαισίου, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια των προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση, κ.λπ.)
· Άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θεοδωροπούλου Χριστίνα
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κουτής Παναγιώτης

1 σχόλιο

  1. Καταλάβαμε.
    Φαίνεται ότι ο Τσουκάτος ξεκαθάρισε στο Γιωργάκη ότι εάν το πασόκ δεν πεί την αλήθεια για τις ωφέλιμες πληρωμές από τη Ζίμενς, θα μιλήσει.
    Άστον Γιωργάκη μου, άσε τον άνθρωπο να πεί ότι έχει να πεί.
    Εσύ μας είπες ότι το πασόκ δεν την κούνησε την αχλαδιά.
    Γιατί τρέμεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση