GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα greeklish...

Μετατρέψτε τα σε κανονικά Ελληνικά και το αντίστροφο... . Από το http://totefteri.blogspot.com/ . Δεν σας έχει τύχει να πληκτρολογείτε σε gr...

Μετατρέψτε τα σε κανονικά Ελληνικά και το αντίστροφο...
.
.
Δεν σας έχει τύχει να πληκτρολογείτε σε greeklish και να σας τη λένε επειδή δε γουστάρουν να τα διαβάζουν; Αν έχετε συνηθίσει σε αυτού του είδους τη γραφή και δεν μπορείτε να κόψετε αυτή την κακιά συνήθεια , μάλλον καταντήσατε σαν το Βερμουδάκια 22 :). Σας δίνουμε παρακάτω ορισμένα sites στα οποία τοποθετείτε το greeklish κείμενό σας και αυτόματα μετατρέπεται σε Ελληνικό κείμενο και το αντίστροφο.
Enjoy!
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
http://www.translatum.gr/converter/greeklish-converter.htm
http://home.asda.gr/active/GrLish2.asp
http://greeklish.qsh.eu/
Αν πάλι δε σας κάνει κανένα από τα παραπάνω, απλά ανοίξτε το Google και πληκτρολογείστε τη φράση greeklish converter. Θα έχετε μια πληθώρα μετατροπέων απο τους οποίους επιλέγετε όποιον θέλετε εσείς.

1 σχόλιο

  1. Τα greeklish είχαν καθιερωθεί όταν στους παλιούς υπολογιστές δεν υπήρχε υποστήριξη ελληνικής γραμματοσειράς. Τότε για να περάσουν τα ελληνικά σχόλια μέσα από τους servers γραφόντουσαν στα greeklish. Σήμερα κανένας λόγος δεν υπάρχει να γράφουμε σε greeklish. Επειδή και εγώ έχω πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τα computers μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σήμερα τα greeklish τα χρησιμοποιούν δύο κατηγορίες ανθρώπων : Αυτοί που το παίζουν και καλά παλιοί κομπιουτεράδες (δήθεν δηλαδή) και αυτοί που δεν ξέρουν ορθογραφία και φοβούνται να γράψουν κάτι στα ελληνικά μην εξευτελιστούν ότι είναι ανορθόγραφοι και κατ' επέκταση αμόρφωτοι. Όσοι είναι πραγματικοί κομπιουτεράδες και μορφωμένοι τα έχουν ξεπεράσει τα greeklish προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση