GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το περιβόητο Άσυλο (ανιάτων;)

. Του Μαρκούζε . Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το πανεπιστημιακό άσυλο θεσμοθετήθηκε το 1978, από τον τότε επί της παιδείας Γεώργιο Ρά...

.
Του Μαρκούζε
.
Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το πανεπιστημιακό άσυλο θεσμοθετήθηκε το 1978, από τον τότε επί της παιδείας Γεώργιο Ράλλη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη και δημοκρατική διακίνηση ιδεών η οποία και λόγω της τότε πρόσφατης Ελληνικής "εμπειρίας" δεν εγγυάτο κάτι τέτοιο. Μη ξεχνάμε ότι δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχοι ΑΕΙ επί επταετίας, γνώρισαν ένα-δύο μόνο αποδεκτά από το καθεστώς συγγράμματα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους πριν χρησθούν "επιστήμονες" (Αυτά μόνο εν τη μπανανία μας υφίστανται βεβαίως).
Σύντομα όμως και με την σταδιακή μπαχαλοποίηση των όποιων ηθών καθώς και την γενικευμένη ατιμωρησία ελέω ενοχικού συνδρόμου αλλά και του περιβόητου πολιτικού κόστους που υπέστη σύσσωμη η δημοκρατική Ελλάς, το "ιερό" άσυλο μετατράπηκε σε θρησκευτικό άβατο και σε άσυλο καταφύγιο κυρίως των πάσης φύσεως αριστεροφασιστοειδών "σπουδαστών", οι οποίοι και επιβάλλουν αυταρχικά τις ιδέες τους χρησιμοποιώντας τα διαχρονικά εργαλεία της βίας και της νοθείας, τις κατασχεμένες και τις επ`ώμου κάλπες (όποτε βεβαίως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συμφέρει), το χτίσιμο των εισόδων των γραφείων καθηγητών, τους προπηλακισμούς, τις πάσης φύσης καταστροφές, τις "αγωνιστικές συνεργασίες" με εξωπανεπιστημιακούς τραμπούκους και πολλές άλλες παρεμφερείς «δημοκρατικές» δραστηριότητες, με την Αστυνομία να παρακολουθεί, πάντα αδύναμη, και αυτοακυρωμένη τα τεκταινόμενα έξω από τα κάγκελα! Πολιτικό κόστος γαρ!
Άρα, ουσιαστικά το πανεπιστημιακό άσυλο έχει αυτοκαταργηθεί προ πολλού, τόσο επειδή παρεισφρύουν συστηματικά σε αυτό εξωπανεπιστημιακοί χούλιγκανς, τοξικομανείς, λαθρομετανάστες και γενικά πάσης φύσεως κακοποιοί, όσο και επειδή μια δήθεν αριστερή μειοψηφία επιβάλλει συστηματικά και φασιστικά, με το έτσι θέλω, τις ιδέες της δηλαδή την καταστροφή των πανεπιστημίων. (Η πραγματική αριστερά πίστευε και πιστεύει στην αληθινή και ουσιαστική μόρφωση των ανθρώπων προκειμένου μόνοι τους να ανακαλύψουν την ανάγκη για κομουνισμό, άρα πραγματικός αριστερός δεν προβαίνει σε καταστροφές ΑΕΙ. Έτσι Απλά.)
Αν λοιπόν, μπροστά σε αυτά τα διαπιστωμένα γεγονότα, κάποια γενναία κυβέρνηση προχωρήσει κάποτε και στην τυπική κατάργηση του ασύλου (ή μάλλον του άβατου), ποιος θα φταίει, αν όχι οι δήθεν αριστεροί δήθεν «επαναστάτες» και η, επί σειρά ετών, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους; Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ας αναλογιστούν επί τέλους τι πέτυχαν όλα αυτά τα «χρόνια αγώνων», με αυτές τις φασιστικές και καταστροφικές πρακτικές τους; «Ξεχνούν» μήπως ότι οι επαναστάσεις ξεσπούν αυθόρμητα, όταν ωριμάσουν οι απαραίτητες κοινωνικές συνθήκες, και δεν προκύπτουν με το έτσι θέλω, εκβιάζοντας την Ιστορία; Και διαλύοντας κάθε ένοια ανώτατης εκπαίδευσης; Έχουν διαβάσει Λένιν, Τρότσκυ, Μπουχάριν κτλ; ή απλά χρησιμοποιούν κάποια τσιτάτα που βολεύουν; Γνωρίζουν ότι οι παραπάνω αναφερόμενοι κομουνιστές αλλά και πλήθος άλλων όπως οι Κάστρο, Γκεβάρα, Λούξεμπουργκ, Βελουχιώτης κλπ. κλπ. ήταν επιστήμονες; Είχαν δηλαδή σπουδάσει σε ΑΕΙ και είχαν πάρει πτυχίο. Πραγματικός φασισμός είναι να εξαρθρώνεις, πάνω στο προκρούστειο κρεβάτι της μπορεί και λάθος σου ιδεολογίας, την εκάστοτε αντιστεκόμενη πραγματικότητα! Εξ άλλου, «το να θέλεις να απελευθερώσεις με το ζόρι ανθρώπους που δεν θέλουν να απελευθερωθούν, δεν είναι επανάσταση αλλά φασισμός», (Δημήτρης Ιωάννου).
Και για όσους θα βιαστούν να κρίνουν αρνητικά τα παραπάνω μένοντας σε κάποιους όρους που η ημιμάθεια τους δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν τη πραγματική σημασία τους, θυμίζω ότι ο "φασισμός" σαν όρος προέρχεται από τα λατινικά και τη λέξη fasci δηλαδή τα δεμάτια δηλαδή τις ενώσεις δηλαδή τις συντεχνίες δηλαδή τα συνδικάτα. Ώπα!!!! Το γνώριζαν αυτό; (Παρενθετικά και κλείνοντας θυμίζουμε ότι και ο Ντούτσε ξεκίνησε από αριστερά….)

----------------------------------------------

26 σχόλια

  1. ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΥΛΟ.ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ARXIDIMEDIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άσυλο στα πανεπειστήμια είναι μόνο "άσυλο κακοποιών, κουκουλοφόρων, κατασκευαστών μολότωφ, πρακτόρων, τοξικομανών, εμπόρων ναρκωτικών και παρασυρμένων νέων ατόμων -όχι υποχρεωτικά φοιτητών- που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ως οπαδοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ".
    Κάτω από αυτή την διαπίστωση που είναι αντικειμενική, συμπεραίνω ότι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο για να ηρεμίσουν κάπως οι πόλεις που έχουν πανεπιστημιακές σχολές και να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στη μόρφωση των υπολοίπων. Αυτομάτως τότε θα ελαττωθούν οι μολότωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΩΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η CIA EXΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ
    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ
    ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΕΣΕΙ ΤΥΡΒΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ.
    ΕΔΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ
    ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΠΕΙΡΟΥΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ.
    ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ
    ΤΑΜΕΙΟ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
    ΜΙΑ ΜΕ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
    ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΚΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
    ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΩ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
    ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΥΡΒΑΖΕΤΕ
    ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
    ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ
    ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ

    ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕΙΝ

    ΕΤΗΣΙΑ ΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ


    ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράφεις:

    «θυμίζω ότι ο "φασισμός" σαν όρος προέρχεται από τα λατινικά και τη λέξη fasci δηλαδή τα δεμάτια δηλαδή τις ενώσεις δηλαδή τις συντεχνίες δηλαδή τα συνδικάτα:»

    είναι αλήθεια οτι o Duce ξεκίνησε απο αριστερά, ήταν μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιταλίας και εκδότης περιοδικού με σοσιαλιστικές ιδέες αλλά μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα έκανε στροφή 180°, εναντιώθηκε με αυτούς και τους πολέμησε. Τα δεμάτια που λες προέρχονται απο τις Ρωμαϊκές Ράβδους που χρησιμοποιούσαν οι ραβδοφόροι που είχαν το ρόλο να προστατεύουν τους δικαστές και αξιωματούχους (με απλά λόγια οι φουσκωτοί της αρχαίας Ρώμης).
    Οι ράβδοι αυτές αποτελούνταν απο πολλές βέργες δεμένες μαζί και ο συμβολισμός είναι η ισχύς εν τη ενώσει.Γι αυτό το φασιστικό σύμβολο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές εξουσίες, για παράδειγμα είναι ακόμα και σήμερα μέρος του εμβλήματος της αμερικανικής γερουσίας.

    εδώ... http://it.wikipedia.org/wiki/Fascio_littorio

    Δε συμβολίζει δηλαδή τα συνδικάτα με την αριστερή έννοια του όρου γιατί ο μουσολίνι πολεμούσε ακριβώς αυτά τα συνδικάτα,δηλαδή τους μπολσεβίκους και δημιούργησε τις δέσμες μάχης (fasci di combattimento) που ουσιαστικά ήταν τάγματα με σκοπό να σπάνε τις κομμουνιστικές απεργίες. Άλλωστε ο Μουσολίνι το 1925 απαγόρευσε το δικαίωμα στην απεργία στην Ιταλία.
    Οι δέσμες είναι σύμβολο της προστασίας της εξουσίας δια της βίας και το γεγονός οτι είναι πολλές μαζί και όχι μια ράδβος συμβολίζει την ομαδικότητα της δράσης (squadrismo) και το γνωστό ισχύς εν τη ενώση.

    Γενικά συμφωνώ με τα όσα λες για το άσυλο. Απλά αναφέρω τα παραπάνω σα μια διόρθωση στην ετυμολογία της έννοιας Φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. ορίστε η απάντηση σε βίντεο.


    Υπήρξαν πολλοί "δημοκράτες" που όπως εσύ τώρα, έτσι αυτοί κάποτε φώναζαν "ζήτω η δημοκρατία" και εννοούσαν "είμαι τραβεστί φασιστόμουτρο", πηδήξτε με γουστάρω.

    φασίστα πουστράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Να βρε παλιομαλάκα πως κερδίσαμε το Πανεπιστημιακό άσυλο.
    Για να μαθαίνεις.

    Από παλιά, κάτι μυστριά σαν κι εσένα το είχανε πάντα στο μάτι και πάντα σε κάθε ευκαιρία καταφέρονται εναντίον του, πάντα τα ίδια φίδια σκάνε από τα αυγά τους και θέλουν να δαγκώσουν ότι δεν πρόλαβαν τα προηγούμενα που πατήσαμε στο κεφάλι.

    Εσύ ρε πούστη, ποιο μυστρί είσαι;

    Της "κάνω την πάπια μετά του Θόδωρα εις Παρισίους" ή του εκπροσώπου της "εθνοσωτηρίου" Καρατζαφύρερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελα μεγαλείο μου "μαρκούτσε" (βοήθειά σου ρε Γεωργαλά),


    σου έχω σχετικόν βινδείδιον...


    καλημέρα σας από τους πρωινούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι είναι αναβίωση των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ. Είναι φασίστες του κερατά και κάνουν τον μάγκα γιατί δεν υπάρχει Κράτος αποφασισμένο να αμυνθεί. Στην πραγματικότητα είναι θρασύδειλοι και δρουν μόνο κάτω από την ομπρέλα προστασίας της ψυχολογίας του όχλου και του ανίκανου κράτους.
    Ε, εσεις που κυβερνάτε, ακόμη κοιμάστε. Ξυπνήστε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχήν είναι άκομψο, αγενές και προκλητικό θα έλεγα, να μειώνεις εξ αρχής τους αναγνώστες του κειμένου ως άσχετους. Το πιο πιθανό είναι από τις διαφωνίες να μαθαίνουμε και κάτι καινούριο.

    Δεύτερον, η ετυμολογία της λέξης που παραθέτεις δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό της σήμερα. Θα έπρεπε η ιδιοφυία σου να γνωρίζει ότι μετά τη γλωσσολογική στροφή και τον γλωσσολογικό δομισμό, η ιστορική ετυμολογία ενός όρου έχει επιστημολογικά τελειώσει. Το νόημα των λέξεων και των ιδεών παράγεται και προσλαμβάνεται ιστορικά, σε ορισμένα συμφραζόμενα κάθε φορά, τα οποία μάλιστα αντανακλούν και τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

    Συνεπώς μπορεί η λεξούλα να σήμαινε κάτι το 1900, σήμερα ωστόσο είναι φορτισμένη διαφορετικά όπως καταλαβαίνεις.

    Το γελοίο με το Άσυλο:
    Το άσυλο καλέ μου άνθρωπε καταπατήθηκε τη δεκαετία του 1980, όταν το ΠΑΣΟΚ κατήργησε τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού συνδικαλισμού και εισήγαγε το αντιπροσωπευτικό σύστημα. Σε αυτό το σύστημα εγκαθιδρύθηκαν με γεωμετρική πρόοδο οι κομματικές νεολαίες. Αυτά τα χαζά παιδάκια, έλεγαν και λένε ότι τους παπαγαλίζουν οι αφεντάδες τους χωρίς ουσία πολιτικού λόγου.

    Αυτός ο μηχανισμός στα ΑΕΙ που σήμερα έχει εξορίσει την πολιτική στη μόστρα, στο δήθεν και στα λακόστ, καταπατά την ουσία του Ασύλου.

    Το άσυλο καταπατείται επίσης όταν ο κυρ-αντιπρύτανης επεμβαίνει για να περάσει το κομματοκουτάβι του το μάθημα. Αυτοί οι άχρηστοι βάζουν μέσον για να πάρουν πτυχίο την ίδια στιγμή που εγώ κάθομαι και διαβάζω, διότι μερικοί επαναστάτες είμαστε και εκπαιδευόμενοι, τουλάχιστον, επιστήμονες.

    Το άσυλο προστατεύει την παραγωγή ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου από τις εξοστρακισμένες σφαίρες!

    Το επόμενο γελοίον του πράγματος είναι ότι κανείς δεν έχει τελικά διαβάσει τον νόμο περί ασύλου.. Τον προ-τελευταίο, του 1982 που άλλαξε η Γιαννάκου. Αν είχε διαβάσει κανείς το γαμημένο το άρθρο για το άσυλο θα αντιλαμβανόταν άμεσα ότι προέβλεπε τη φυσική επέμβαση των σωμάτων ασφαλείας χωρίς εισαγγελική πρωτοβουλία. Πότε; όταν εντός του πανεπιστημιακού χώρου διαπράττονται ποινικά αδικήματα, δηλαδή αδικήματα κατά ζωής, φωτιές, κλπ.

    Έτσι, φίλε Μαρκούζε (το όνομα είναι κουκούλα ή το φυσικό σου;)
    το χτίσιμο του Πρύτανη δεν είναι ο φασισμός αλλά το όλο πλαίσιο που οδηγεί εκεί. Κομματοκουτάβια τον χτίσανε για τους δικούς τους λόγους.

    Και έρχομαι στην κουκούλα. Εντάξει κρίμα που τα σπάνε και γώ στεναχωριέμαι. Έχει σκεφθεί κανείς όμως αν αυτό το πανεπιστήμιο σημαίνει τίποτα στην ψυχή των νέων; Συμβολίζει κάτι θεσμικό, δημοκρατικό, κάποιο υψηλό ιδεώδες γνώσης; Και βέβαια όχι. Άλλο έναν χώρο παραπολιτικής των κομματικών μηχανισμών πρεσβεύει, και τελικά αυτό είναι.

    Επομένως και κλείνω, το πρόβλημα μας σήμερα δεν είναι το άσυλο αλλά αυτό που υποτίθεται ότι προστάτευε το άσυλο: Την ελεύθερη και ανεξάρτητη παραγωγή ιδεών με άξονα την επιστημονική γνώση. Αυτό λυπάμαι, αλλά δεν υπήρξε ποτέ και φαίνεται πως ούτε οι φωτιές ούτε και οι εντεταλμένοι άστολοι κουκουλοφόροι σας ξύπνησαν για να το δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΕΛΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

    ΑΜΑ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΞΩ ΣΤΑ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σορι συντρόφια, για την παρέμβαση, αλλά έχω να πω τούτο:

    Αν δεν ήθελε η εξουσία (και οι μυστικές υπηρεσίες) να υπάρχει "άσυλο", αυτό δεν θα υπήρχε.

    Το άσυλο (οποία "ελληνική πρωτοτυπία"...) το χρησιμοποιούν οι εξουσίες για να μπορούν οι δικοί της προβοκάτορες να κάνουν ότι τους διατάζουν έτσι ώστε ο μέσος πολίτης να αποσπά την προσοχή του από τα άμεσα προβλήματα που τον αφορούν.

    Όλα τα άλλα, είναι στάχτη στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 3 Ιανουάριος 2009 12:51 μμ

    -------------

    και η πιο μεγάλη απάτη είναι η διάχυση μιας γενικής πεποίθησης ότι το άσυλο αποτελεί κατάκτηση της μεταπολίτευσης. Ουδεμία σχέση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχουν λυσσάξει όλοι με το άσυλο!
    Δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιους θεσμούς οι άνθρωποι. Νοσταλγούν άλλες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΙΝΤΕ ΟΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχουνε και χούμουρ τώρα οι πράσινοι μπουρτζόβλαχοι!

    Εγώ πάντα τόλεγα ότι έχουν χούμουρ αφού μέσα από δεκάδες καταξιωμένα στελέχη, ωραίους ρήτορες, μορφωμένα μυαλά, πήγαν και διάλεξαν για αρχηγό τον πιό άχρωμο, βουτυρο-μπεμπέ και ατάλαντο που θα μπορούσαν να πετύχουν.

    Είστε πολύ προχωρημένοι παιδιά, είστε ΠΟΛΛΑ χρόνια μπροστά από τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άσχετο επί της ουσίας αλλά όντως το άσυλο θεσπίστηκε από την χούντα και φυσικά ελέγχεται ακόμη από τους χουντικούς ακόμη (αυτούς με την φάτσα του φονιά Γκεβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΡΑ! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΙΔΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Έχουνε και χούμουρ τώρα οι πράσινοι μπουρτζόβλαχοι!

    Εγώ πάντα τόλεγα ότι έχουν χούμουρ αφού μέσα από δεκάδες καταξιωμένα στελέχη, ωραίους ρήτορες, μορφωμένα μυαλά, πήγαν και διάλεξαν για αρχηγό τον πιό άχρωμο, βουτυρο-μπεμπέ και ατάλαντο που θα μπορούσαν να πετύχουν.

    Είστε πολύ προχωρημένοι παιδιά, είστε ΠΟΛΛΑ χρόνια μπροστά από τα άλλα κόμματα.@

    ίσως ξέχασες να σκεφτείς οτι αυτός βόλευε την "έμπασυ" . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. I enjoyed reading your blog. Keep it that way.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. pljvskhkhjix [url=http://www.findpaydayloan.com/pay-day-loans.shtml]pay day loans[/url] mpejygbb [url=http://www.findpaydayloan.com/loans.shtml]loans[/url] ivgobhofzcguwlzzptvoyqswctisdoveidirzmelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Thanks for making such a killer blog. I come on here all the time and am floored with the fresh information here.
    [url=http://www.needloanbadcreditcanada.com]need loan bad credit[/url]
    loans bad credit
    bad credit loans in canada only
    loans for bad credit canada
    bad credit loans sudbury
    bad credit loans in alberta
    bad credit loans online
    [url=http://www.needloanbadcreditcanada.com/bad-credit-loans-sudbury]bad credit loans sudbury[/url]
    [url=http://www.needloanbadcreditcanada.com/bad-credit-loans-in-alberta]bad credit loans in alberta[/url]
    [url=http://www.needloanbadcreditcanada.com/bad-credit-loans-payday]bad credit loans payday[/url]
    [url=http://www.needloanbadcreditcanada.com/bad-credit-loans-companies]bad credit loans companies[/url]
    [url=http://www.needloanbadcreditcanada.com/bad-credit-loans-today]bad credit loans today[/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://restaurants-us.com/fl/Jacksonville/Great%20Wraps/32202/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. The Romans developed placenta, a sheet of flour topped with cheese and honey and flavored with bay leaves.
    "Gee, Mrs. Steward, you sure know what’s good," one handsome teen raves (although he disconcertingly appears to be eyeing her twin daughters rather than her pie).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση