GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κεφάλι του Προδρόμου…

. Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής . Έχει ειπωθεί πως «όταν σιωπούν οι άνθρωποι, οι λύκοι ουρλιάζουν». Και βέβαια, όπου ουρλιάζουν οι λύκοι, δεν...

.
Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής
.
Έχει ειπωθεί πως «όταν σιωπούν οι άνθρωποι, οι λύκοι ουρλιάζουν».
Και βέβαια, όπου ουρλιάζουν οι λύκοι, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ανθρώπινες κοινωνίες. Αλλά για ανατριχιαστικές και αποκαρδιωτικές ζούγκλες και ερημιές.
Βίωμα, που μας μεταδίδει το τωρινό μακελειό των Παλαιστινίων, αλλά και ο προφήτης Ησαΐας μέσα από τα βάθη τριών, περίπου χιλιετηρίδων. Ο οποίος, μολοντούτο, ακούει να διασχίζει την ερημιά μια διαπεραστική φωνή, που έρχεται από μακρινό, για εκείνον, μέλλον.
Δεν προέρχεται η φωνή αυτή από κάποιους, προνομιακά μισθοδοτούμενους, τηβεννοφόρους ακαδημαϊκούς ή δικαστές. Ούτε από κάποιους γόνους «γαλαζοαίματων» τζακιών της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας. Προέρχεται από κάποιον, που αηδιασμένος απ' την ερημιά της ανθρώπινης κοινωνίας, πήγε στην έρημο, για να ανακαλύψει την αληθινή πολιτεία.
Κι όταν την ανακάλυψε, έσπευσε να την αποκαλύψει στους συνανθρώπους του: Αφήστε, τους είπε, τους εστεμμένους κακούργους και τα πάσης φύσεως ανήθικα ηθικά τους στρίγματα, που σας λεηλατούν και σας σφάζουν, κι ελάτε να υποδεχθείτε την πολιτεία του Θεού.
Και, καθώς τον ρωτούσαν τι έπρεπε να κάμουν, για να υποδεχτούν αυτήν την πολιτεία, εκείνος δεν τους παρέπεμψε σε πολύτομες βιβλιοθήκες, για να βουλιάξουν στην πολυδαίδαλη φλυαρία ατελέσφορων θεωριών και νομικών λαβυρίνθων, αλλά τους είπε μια και μοναδική λέξη: Μετανοήστε!
-Και τι σημαίνει αυτό! Τον ρώτησαν.
-Να πάψτε να είστε τέρατα. Και να γίνετε φυσιολογικοί άνθρωποι. Όπως σας έπλασε ο Θεός. Δεν σας έδωσε ο Θεός ένα σώμα να ντύσετε και ένα στομάχι να χορτάσετε; Εσείς γιατί σωριάζετε ενδύματα και τροφές και χρήματα και κτήματα, σάμπως να έχετε εκατοντάδες και χιλιάδες σώματα και στομάχια!
-Και, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε;
-Να αρκείστε σ' αυτά, που σας χρειάζονται. Και τα υπόλοιπα να τα δίνετε σ' αυτούς, που δεν έχουν: Όποιος έχει δύο χιτώνες να δίνει τον ένα σ' αυτόν, που δεν έχει κανένα. Και αυτός, που έχει περισσεύματα τροφών, να δίνει σ' αυτόν, που δεν έχει καθόλου.
Τέτοια και άλλα παρόμοια έλεγε ο Πρόδρομος. Και ο Ηρώδης, που ήταν ο εκπρόσωπος των κακούργων της εποχής του, τον αποκεφάλισε.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, σε πολλές εικόνες του, παρουσιάζεται ο Πρόδρομος να κρατεί «την κεφαλήν του επί πίνακι». Όπως ο Ηρώδης την πρόσφερε στη Σαλώμη. Σάμπως, δείχνοντάς μας το αιμόφυρτο κεφάλι του, να θέλει να φωνάξει στις ερμιές όλων των τόπων και όλων των εποχών:
Θέλετε να μάθετε ποιοι κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου; Και πόσο σέβονται το δίκιο και την αλήθεια! Και ποιοι είναι οι νομομαθείς και οι προφέσορες με τα πάσης φύσεως φαρισαϊκά τους κατασκευάσματα (ΟΗΕ, κλπ)!, που τους στηρίζουν; Και ποιοι είστε σεις, που τους χειροκροτείτε και τους ζητωκραυγάζετε και του ψηφίζετε, για να μπορούν να κακουργούν απεριόριστα και ασύδοτα! Όπως τα ανθρωπόμορφα τέρατα, που τώρα δα εξολοθρεύουν τον παλαιστινιακό λαό! Και τόσα άλλα. Σημερινά και χθεσινά….
Ιδού η απόδειξη!
---------------------

12 σχόλια

  1. Το επίπεδο των αναρτήσεών σας καθορίζει και το επίπεδο των πράσινων κάφρων που εκτονώνουν τα προσωπικά τους αδιέξοδα εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβουμε ποιός είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους και τους παρακινητές της αποσταθεροποίησης της Ελλάδας.

    ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ;

    Η Ν.Δ. χάνει γιατί οι καναλάρχες την κατηγορούν ότι δεν κτυπάει αλύπητα τους κουκουλοφόρους.

    Ο Σύριζα χάνει γιατί οι καναλάρχες τον κατηγορούν ότι υποκινεί τους ταραξίες.

    Το ΚΚΕ χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεκανίκι της Ν.Δ. (το θράσος δεν έχει όρια).

    Το Λαός χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεξιό, άρα υπέρ της άχρηστης αστυνομίας.

    Και βεβαίως βλέπουμε συνεχείς δημοσκοπήσεις από το Mega, τον Ant-1, τον Alpha, τον Αλτερ και το Star, όπου όλα τα κόμματα πέφτουν εκτός από ένα που ανεβαίνει.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;

    Μόνο ο ελληνο-αμερικάνος γιός της margaret chad.

    Πού είπε ΝΑΙ στο βρώμικο αμερικάνικο σχέδιο Ανάν το 2005, που είπε ΝΑΙ στην αμερικάνικη πρόταση για το όνομα Μακεδονία-Σκόπια το 2002 για τους βόρειους γειτόνους μας και που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ σχολιάσει τις κοσμοι-στορικές συμφωνίες του Καραμανλή με τους Ρώσους για τους αγωγούς και τους Κινέζους για τα λιμάνια.

    Και μετά οι οπαδοί του πασόκ ονομάζουν ατεκμηρίωτες θεωρίες συνομωσίας τις κατηγορίες ότι ο Γιωργάκης κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι του λένε οι αμερικάνοι και οι καναλάρχες υπάλληλοί τους, σε βάρος της Ελλάδας.

    Φίλοι πασόκοι, θυμηθείτε είμαστε όλοι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μην παρασύρεστε από τους καναλάρχες, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους αμερικάνους.

    Αφήστε τους κομματικούς φανατισμούς και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει καθαρά.

    Θα βρείτε αμέσως ΟΛΕΣ της απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπά μου, τι ανοησίες είναι αυτές; Ο λύκος δεν είναι πλάσμα του θεούλη, δεν ήθελε, δεν ήξερε ο θεούλης τι προορισμό έχει ο λύκος; Είναι δυνατόν να συκοφαντείς ένα πλάσμα του θεού, στον οποίο πιστεύεις ακράδαντα, για να διατυπώσεις παραβολές και δήθεν ηθικοπλαστικά διδάγματα;

    Και διδάσκεις ότι οι πολύτομες βιβλιοθήκες είναι για να βουλιάξουν οι άνθρωποι στην πολυδαίδαλη φλυαρία ατελέσφορων θεωριών και νομικών λαβυρίνθων; Με μια λεξούλα, ένα σύνθημα, ένα γρύλισμα θα συνεννοηθούν οι άνθρωποι; Δεν σου θυμίζει αυτό εποχές πνευματικής υποβάθμισης που επέβαλαν οι εξ Ιουδαίας σοφοί στον Ελληνισμό; Κάτι Ευσέβιοι, Αυγουστίνοι και (δήθεν) Χρυσόστομοι σου λένε τίποτα;

    Μάλλον λάθος τόπο διάλεξες για τα παιδαριώδη μηνύματά σου, εκτός αν νομίζεις ότι απευθυύνεσαι εδώ σε παιδάκια του κατηχητικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΠΟΥΛΗ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ Ε;
    ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΕΦΡΑΙΜ,ΣΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ,ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΑΣΕ ΜΠΑΡΜΠΑ,ΠΕΣΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δεξιά όταν έβλεπε ότι κατρακυλάει και ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι απατεώνες συκοφάντες και κλέφτες είναι, πάντοτε επεδίωκε την ανωμαλία στο πολιτικό βίο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ρε παπα, είσαι τόσο ανόητος ώστε να μεταφέρεις παραδείγματα και ιστορίες από την εβραϊκή βίβλο με πρωταγωνιστές καταπιεζόμενους εβραίους, ενώ οι ίδιοι φανατικοί (ο εκλεκτός λαός του θεού σου άλλωστε) κατασφάζουν τους (έτερους φανατικούς θρησκόληπτους) μουσουλμάνους παλαιστίνιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. NA ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σας ευχαριστώ πολύ που χρησιμοποιήσατε μια φωτογραφία που έχω τραβήξει εγώ ο ίδιος χωρίς άδεια. Πιστεύω ότι στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.
    ΔΕΣ http://aerostatiks.blogspot.com/2008/08/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ και τρία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος της εκλεγμένης από 4.000.000 Έλληνες κυβέρνησης και της αμερικανικής κυβέρνησης.
    Τα λεφτά που ξοδεύονται είναι όσα και τα αμερικανικά συμφέροντα, πολλά, πάρα πολλά.
    Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα.
    Το διακύβευμα είναι το όνομα των Σκοπίων, η Κύπρος και οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου.
    1. Η αμερικανική βάση στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
    2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
    3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό που έρχεται από την Τουρκία.
    4. Μέσω των Ελληνικών λιμανιών οι Κινέζοι βάζουν πόδι σε όλες τις Ευρωπαικές αγορές και συσφίγγουν τις σχέσεις Ε.Ε._Κίνας.
    Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά και γιαυτό συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό.
    Τα κτυπήματά τους όμως είναι κάτω από τη μέση και συνεχή. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων. Για να ελέγξουν την κατάσταση πρέπει να τοποθετήσουν ένα πρωθυπουργό που λέει ναι.
    Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.
    Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τέσσερα αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.
    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Άρθρο της Anne Applebaum.(αμερικανο-εβραία δημοσιογράφος, σύζυγος του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Πολωνίας) στην «Ουάσιγκτον Ποστ».
    23-12-2008

    Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας, κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης.
    Μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά αρνητικό «άρθρο» της Anne Applebaum για τα γεγονότα υπάρχει εκτεταμένη αναφορά και στο …σκοπιανό : «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ».

    Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής! Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

    Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

    Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα τονίζουν ότι:

    1.Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη.
    2.Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία και θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα.
    3.Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης και
    4.Δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.

    Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Βαλκανική, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (Σκοπιανό, Κύπρος, λιμάνια, ρωσικοί αγωγοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά τον λαικό ήρωα τον Καραμανλή που τάχα μου πάει και κόντρα στους αμερικάνους.Γι' αυτό συμμετέχει άλλωστε και στη λέσχη builderberg-για να τους κανει κονξες.Αν η αμερικάνοι ήθελαν να μας κάνουν ζημιά το πολύ πολύ να μας έιχαν κλάσει.Ποια είναι η διοίκηση των παγκόσμιων οργανισμών στους οποίους χρωστάει η χώρα δισεκατομμύρια?Κάποιος την πόρτα σου χτυπά ραγιά και δεν είναι ο χριστούλης. Είναι ο εισπράκτορας ο Αμερικανούλης.Συνέχισε να πετσώνεις το διανοητικό επίπεδο σου με κάτι παπαμαλάκες σαν αυτούς που γράφουν εδώ και σε μερικά χρόνια η νεα Γάζα θα ναι στην Κάντζα.
    Υ.Γ. Παπά μου αι γρεοι και αι γρεαι που ψηφισαν σαν τα ζώα υπέρ των ταυτοτήτων μαλλον μας έχουν αφήσει χρόνους κι εδώ μέσα δεν θα βρεις μπαγιατίλα κατάλληλη για την μαγιά σου-τράβα σε κανα ακροχώρι μπας και τόπο πιάσουνε της φάρας σου οι σπόροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ για την ανάρτηση και για την ωραία εικόνα, με την οποία τη συνοδέψατε.
    Δεν πειράζει που κάποιοι βρίσκουν την ευκαρία ν' απλώσουν τα κομματικά τους σεντόνια.
    Γι' αυτούς όμως, που κρυμμένοι πίσω απ' τις κουκούλες της ανωνυμίας, μιλούν-ανοητολογώντας-για "ανοησίες", ας βγάλουν τις κουκούλες τους, για να ιδούμε ποιοι είναι οι ίδιοι ή εκείνοι, που τους ταΐζουν και που για χάρη τους γαβγίζουν...
    Και μια και αναμεσά τους υπάρχει και κάποιος λυκόφιλος, θέλω να του πω πως το απόφθεγμα δεν στρέφεται κατά των λύκων, που άλλωστε ακολουθούν τη φύση τους. Στρέφεται κατά των λυκανθρώπων, οι οποίοι έχουν διαστρέψει τη φύση τους. Και των οποίων η σύγκριση με τα οποιαδήποτε ζώα αποτελεί βαρύτατη και ασύγγνωστη προσβολή σε βάρος των ζώων, που ζούν μέσα στην ενστικτώδη αθωότητά τους...

    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση