GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινητοποιήσεις....

ΤΟ "ΝΕΟ ΙΝΚΑ" ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ . Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στο πόδι, η απαξίωση, η εκμετάλλευ...

ΤΟ "ΝΕΟ ΙΝΚΑ" ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
.
Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στο πόδι, η απαξίωση, η εκμετάλλευση, η αισχροκέρδεια έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι καταναλωτές είναι στο πλευρό τους.
Το αγροτικό ζήτημα, η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από τα καρτέλ και τους μεσάζοντες και το ντάμπινγκ κατά της ελληνικής παραγωγής από την διεθνή και την ντόπια κερδοσκοπία μας αφορά όλους...
Η ληστρική συμπεριφορά είναι διττή: χαμηλές τιμές, τιμές πείνας για τον αγρότη, πανάκριβες τιμές, τιμές πείνας και για τον καταναλωτή.
Δεν είναι δυνατόν το πανελλήνιο να γνωρίζει ότι υπεύθυνα για όλη αυτή την κατάσταση είναι τα καρτέλ μερικών επιχειρηματιών και μεσαζόντων και ο πολιτικός κόσμος να προσποιείται ότι το αγνοεί και να μην λαμβάνει μέτρα. Τίθεται για μια ακόμα φορά εύλογο το ερώτημα: έχουμε κυβερνήσεις και πολιτικούς όλων των Ελλήνων ή των λίγων ισχυρών; Υπάρχει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία στην χώρα μας ή το Σύνταγμα γράφτηκε για να καταπατείται ;
Το Νέο ΙΝΚΑ έχει θέσει παγίως και εδώ και πολλά χρόνια προς όλους τους αρμόδιους το αίτημα:
Ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή πώλησης για τον παραγωγό σε κάθε προϊόν, που να καλύπτει αντικειμενικά τις δαπάνες και τον μόχθο του και να του αφήνει κέρδος.
Ορισμός της ανώτατης λιανικής τιμής του παραγόμενου προϊόντος με βάση την ελάχιστη τιμή πώλησης από τον αγρότη επί ένα συντελεστή. Οι τιμές πέραν των ανωτέρω χαρακτηρίζονται αισχροκερδείς και επισύρουν κυρώσεις.
Έχουμε ενδελεχώς εξειδικεύσει την πρακτική εφαρμογή των ανωτέρω και έχουμε προτείνει συγκεκριμένους θεσμούς και μηχανισμούς .
Χαιρόμαστε που ακούμε τους αγρότες να υποβάλλουν το ανωτέρω, κοινό και δίκαιο κοινωνικά αίτημα ως κύριο αίτημά τους και δηλώνουμε την συμφωνία και την αλληλεγγύη μας..
Πέραν των ανωτέρω, έχουμε προτείνει ειδική εθνική στρατηγική και πολιτική για την αγροτική παραγωγή και την κατανάλωση
Η αγροτιά είναι η ψυχή της υπαίθρου, η ψυχή της Ελλάδας. Η αγροτιά είναι το κομβικό παραγωγικό στοιχείο της πραγματικής οικονομίας και παράγει τα αγαθά για τις βιοτικές ανάγκες όλων μας.
Πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε η δημιουργία μιας κοινής επιτροπής ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ενώσεων Καταναλωτών, που θα λειτουργεί συντονιστικά σε όλο το φάσμα : από την παραγωγή έως την κατανάλωση. Στην επιτροπή αυτή θα καλέσουμε και την ΓΕΣΑΣΕ. Είναι η ώρα το όργανο αυτό να λειτουργήσει, είναι η ώρα της κοινωνίας όλων των πολιτών

16 σχόλια

  1. ΜΠΛΟΥΠΕΡΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο ο καραμανλης δεν ειναι στο πλευρο τους .ο κωστακης ειναι με την Αγγελοπουλου !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ .ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
    ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ένας κλάδος πχ αγροτικός ,κατασκευαστικός δεν έχει εισόδημα αυτός δεν μπορεί να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες άλλου κλάδου με αποτέλεσμα την οικονομική σμίκρυνση της χώρας.
    Επειδή οι κλάδοι που καταρρέουν αυτή την στιγμή είναι πολλοί και πολυπληθείς
    Η οικονομία κατρακυλά πέντε πέντε σκαλοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πλέον επείγον, μια νέα κυβέρνηση, με καθαρή λαϊκή εντολή, να αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Να προστατέψει το εισόδημα των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, που βλέπει σήμερα το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της. Να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμιά μας, το σύστημα υγείας, τις δομές πρόνοιας. Να ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με σεβασμό στο περιβάλλον. Να εμπεδώσει, επιτέλους, ένα κράτος Δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη.

    Aυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι δεξιά νεοφιλελεύθερη της κλεψιάς, απατεωνιάς,και λαμογιάς όπως είναι η σημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αγρότες πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια στην επαρχία.

    Οχι να αναγκάζονται να ερθουν στην Αθήνα εγκαταλείπωντας τα ελληνικά χωριά στους Αλβανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΧΙ "Οι καταναλωτές ΔΕΝ είναι στο πλευρό τους."
    Τα τελευταια 10 χρονια δωσαμε οι φορολογουμενοι πανω απο 1 δις € σε προστιμα στην ΕΕ επειδή οι επιδοτησεις στους αγροτες εγιναν κατα παραβαση κανονισμών. Και που πηγαν τα λεφτα?? ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ αλλά σε διαμερισματα για να παιρνουν ενοικιο, ΒΜW και Τουότα σιμπιζακι. Ετσι εγραφε η σημερινη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ελεγε ο Σκαυ ΤΒ.
    Και όλα αυτα για να βγει η εκαστοτε κυβερνηση στις επόμενες εκλογες.

    Εγω τουλαχιστον στις εκλογες δεν θα ψηφισω..Γιατι αν πηγαινα να ψηφισω, θα επρεπε να ψηφισω ΛΑΟΣ με το οποιο διαφωνώ σε 2 απο τα 3 στοιχεια..Δεν ειμαι λαικός τυπος και δεν ανακατευω την θρησκεια με την πολιτική.

    Και το Λευκο μετριεται μαζι με τα ακυρα της καθε Κατινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κλειστε ολους τους δρομους μεχρι το πασχα.ετσι κι αλλιως κι εμεις αποκλεισμενοι ειμαστε στη αθηνα.ελατε και συνταγμα,πατε και για κανα καφε με 20 κιλα πορτοκαλια η 15 κιλα σταρι εναν καφε τον πληρωνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητηρια στο ΝΕΟ ΙΝΚΑ! Αυτο επρεπε-πρεπει να συμβει απο ολες τις κοινωνικες-καταναλωτικες ομαδες. Φυσικα οι οικονομικα ευρωστες κοινωνικες ομαδες δεν εχουν λογω να το κανουν αυτο. Αφου εχουν την οικονομικη ανεση να αγοραζουν οτι θελουν σε οποια τιμη κι αν ειναι. Αλλα ο 'λαουτζικος' πρεπει πια να ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΕΣΕΙΣ και ΕΜΕΙΣ την ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ!!! π.χ. : Εως 0,50λ το σιταρι περυσι, 0,17-0,20 φετος. Το ψωμι ομως παραμενει ψωμακι.. Το καλαμποκι περυσι 0,25λ, φετος 0,10-0,12. Το καλοκαιρι οι πατατες ειχαν 0,08λ(οκτω)στον παραγωγο, ΕΣΕΙΣ τις αγοραζατε 0,50-0,60λ. Οι χειμωνιατικες πατατες, μεχρι πριν 20 μερες, ειχαν τιμη παραγωγου 0,30-0,35λ, (τωρα εχουν 0,40λ. Τα μηλα, εδω και 6 χρονια ειχαν 0,27-0,40λ ('ποσο' τα αγοραζατε?), ενω φετος η τιμη ηταν 0,50-0,55(προ κρισης), και αιτια ηταν οτι λογω των καιρικων συνθηκων(ζεστο καλοκαιρι,ηπιος χειμωνας) η παραγωγη ηταν κατα πολυ μειωμενη λογω ακαρπιας των δεντρων(αλλα αυτοι που τα αποθηκευσαν μονοι τους, δεν μπορουν να τα πουλησουν!) Καντε συγκριση της διευρημενης τιμης παραγωγου-καταναλωτη και δειτε ποιος κερδιζει. (οσο για το κοστος, 14ευρω(50κ) το 11-15-15(λιπασμα) πριν 3 χρονια, 19-21 το 2007, 36-39 το 2008(50κ). Ρευμα 32% αυξηση το 2008. Τα γεωργικα εφοδια ειχαν αυξηση της ταξης 15-35%. Οι σποροι αυξηθηκαν 12-30%. Για το πετρελαιο, ξερετε... 1,38-1,45/λ την κρισιμη καλλιεργητικη περιοδο. Τα συμπερασματα δικα σας...(αποζημιωση στα δεντρα δεν εγκριθηκε ακομη, ενω για τις χειμωνιατικες πατατες λογω βροχοπτωσης του φθινοπωρου(εσχισαν), τα πορισματα ειναι απο 10% εως 25%(το 17% παρακρατειται απο τον ελγα), αρα τιποτα. οποτε, ειμαστε μονοι μας! Οπως και ΣΕΙΣ! Και στη μεση, οι κερδισμενοι μεσαζοντες! Γι'αυτο, ΠΟΛΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!! ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΣΑΣ!!! Αγροτης απο τους προποδες του Κισσαβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κατω οι σαπιοκοιλιαδες χοντρεμποροι.βγαζουν δις-μυρια απ τις πρωτες υλες και ειναι οι καλυτερες της ευρωπης σε ποιοτητα,λογω κλιματος[ακομα και το βαμβακι ποιοτικα ειναι καλυτερο απ της αιγυπτου και ινδιας].επι χρονια τους κατακλεβουν μην πιστοποιωντας ονομασια προελευσης των προιντων.αγοραζουν χυμα και τσουβαλατα και εχουν κερδος ως 90Ο%.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΑΡΙΟΥ ,ΛΑΔΙΟΥ ΝΑ ΜΑς ΤΟΥς ΠΟΥΝΕ,και γιατι το κρατος εξακολουθει να διαιωνιζει αυτη τη αισχρη αναγκαστικη σχεση μεσαζοντων και αγροτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έζησες και μας έμαθες τις αξίες της ζωής (αγάπη και αυτοθυσία για την πατρίδα και την οικογένεια),πέθανες μα θα τιμώ αυτές τις αξίες και την μνήμη σου όσο ζω. Γεώργιε Παπαδόπουλε σε ευχαριστώ που υπήρξες στην ζωή μας και μας στάθηκες σαν πατέρας, αδερφός και συναγωνιστής. Αιωνία η μνήμη σου…….
    Ένας Αγρότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τις δυσκολες ωρες αναμονης στα μπλοκα διαβαστε το βιβλιο του Σ.Χατζηγακη -ωρα μηδεν για τους ελληνες αγροτες.συμφωνουν και οι αγροτες γι αυτα που εγραφε ως αντιπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ .ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
    ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.

    22 Ιανουάριος 2009 8:43 μμ

    Ενώ εσύ σκέτος ηλίθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρησιμε ηλιθιε 9.43 ελα απο την ριγγηλης γιατι εχουμε αφισοκοληση λογω εκλογων .Και εχει αδειασει 1 θεση stage me 500 ευρω και θα σε βολεψουμε . Εκτος και προκυψει τιποτα αλλο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί τα αγροτικά προϊόντα ενώ τα αγοράζουν φθηνότερα δεν τα πωλούν με μικρότερες τιμές,γιατί στο σκάνδαλο ηλιελαίου από την Ρουμανία έσπευσε η κυβέρνηση να βάλει πλαφόν στις τιμές παραγωγού,σ'αυτά πρέπει να δώσουν απαντήσεις το καταναλωτικό καί το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 5.17 γιατι οι μεσαζοντες θα το ανακατευουν με λαδι φωλια για τρελλα κερδη.ο αγροτης το πουλο και συ θα τρως σκατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση