GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεδιάντροπη υποκρισία και...

... εξευτελισμός των θεσμών. Με αφορμή τη διαγραφή Τατούλη . Από τον Μάκη Γιομπαζολιά giobazolias.blogspot.com . Η περίπτωση του κ. Τατούλη...

... εξευτελισμός των θεσμών. Με αφορμή τη διαγραφή Τατούλη
.
Από τον Μάκη Γιομπαζολιά
.
Η περίπτωση του κ. Τατούλη προσφέρεται, για να επαναφέρουμε ένα σοβαρό προβληματισμό. Που έχουμε εκθέσει σε ανύποπτες στιγμές. Για την μεγαλύτερη διαπλοκή, που έχει βραχυκυκλώσει την λειτουργία της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Και σε άλλες χώρες, είναι αλήθεια. Αλλά εμείς για την Ελλάδα μιλάμε τώρα.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διέγραψε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από το κόμμα τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Τατούλη. Και ο γραμματέας του κόμματος αλλά καί εκείνος της κοινοβουλευτικής ομάδας ζητούν από τον διαγραφέντα βουλευτή, να παραιτηθεί από την έδρα του, για να την καταλάβει ο πρώτος επιλαχών.
Αυτό έχει συμβεί φυσικά και σε άλλες περιπτώσεις αυτού και προηγούμενων κυβερνώντων κομμάτων.Είναι ξεδιάντροπη υποκρισία και εξευτελισμός των θεσμών, τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετούν και υπερασπίζονται.
Ο βουλευτής, λέει, "ανήκει" στο κόμμα ! Λέει πουθενά τέτοιο πράγμα το Σύνταγμα; Που το βρήκαν γραμμένο; Αλλά αφού έχουν το ίδιο το Σύνταγμα "γραμμένο"... Το χειρότερο είναι, ότι σε αυτά που ξεδιάντροπα διατείνονται, έχουν δίκιο! Πράγματι στην Ελλάδα ο βουλευτής "ανήκει" στο κόμμα του.
Η κομματική ηγεσία τον διόρισε υποψήφιο. Οι ψηφοφόροι τον ψήφισαν κυρίως γιατί ήταν υποψήφιος αυτού του κόμματος, πολλές φορές ανεξάρτητα από την προσωπικότητα και τις ικανότητές του. Ο ίδιος ζήτησε την ψήφο των πολιτών, για να πάει στη Βουλή και να υπερασπισθεί πάση θυσία τις επιλογές της Κυβέρνησης του κόμματός του. Και εξελέγη βουλευτής με αυτήν την συνείδηση. Και όχι για να κρίνει τις επιλογές της Κυβέρνησης, με κριτήριο τα συμφέροντα της χώρας και των εκλογέων του.
Αυτό είναι το δράμα της Δημοκρατίας μας και όχι ο κ. Τατούλης ή όποιος "ομοιοπαθής" του.Οι βουλευτές μας γίνονται εκόντες άκοντες κομματικά "κοπάδια". Και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα κοινωνικών τάξεων ή πολιτών διαφόρων περιοχών. Είναι κοινώς αποδεκτό (!), ότι εκλέγονται, για να εξυπηρετούν τα στενά συμφέροντα του κόμματός τους. Και ακόμη χειρότερο, να λένε πάντα "ναί" στην Κυβέρνηση, τις οποίας τις επιλογές είναι εντεταλμένοι να κρίνουν. Να λένε πάντα "ναί" αλλιώς είναι "αποστάτες" !
Αυτή η κατάσταση είναι η πρακτική έκφραση του δεδομένου, ότι η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διάκριση των εξουσιών, που υποτίθεται ότι θεσπίσθηκε ως κεντρικό στήριγμα υγιούς λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, έχει κυριολεκτικά κουρελιασθεί. Με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων, που έχουν γίνει πολιτικά "μαγαζιά". Και με παθητική αποδοχή όλων μας. Δυστυχώς !
Απλά πράγματα. Ένα κόμμα (ή και περισσότερα που συνεργάζονται κυβερνητικά), εάν πάρει (ουν) την πλειοψηφία στις εκλογές, παίρνει (ουν) :
1.- Την Νομοθετική εξουσία, δηλαδή την πλειοψηφία των βουλευτών "κοπαδοποιώντας" τους, να ψηφίζουν κάθε κυβερνητική επιλογή, για να μην τους πούν "αποστάτες".
2.- Την Εκτελεστική εξουσία, δηλαδή την Κυβέρνηση, που αποτελείται από βουλευτές, οι οποίοι έτσι ψηφίζουν στη Βουλή τα νομοσχέδια που κατεβάζουν ως Κυβέρνηση.
3.- Την Δικαστική εξουσία, αφού η Κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της.Αέρας κοπανιστός λοιπόν η διάκριση των εξουσιών. Άρα για ποια Δημοκρατία μιλάμε ; Την απόλυτα βραχυκυκλωμένη ;Και μας έχουν ποτίσει όλους με αυτό το ναρκωτικό, που θεωρούμε, ότι έτσι είναι σωστό να γίνεται και τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει.
Για να σκεφτούμε λίγο, τί θα μπορούσε να αλλάξει, για να λειτουργεί υγιώς η Δημοκρατία μας. Η άποψή μου :
- Τα κόμματα εκθέτουν στο λαό το πρόγραμμά τους και στις εκλογές διεκδικούν μόνο την Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή μόνο την Κυβέρνηση: Υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητές δημοσίων οργανισμών και πολιτικούς προϊσταμένους όποιων κρατικών υπηρεσιών εξουσίας. Για μια ολόκληρη κυβερνητική θητεία, χωρίς δυνατότητα πρόωρων εκλογών.
- Όλοι αυτοί οι Κυβερνητικοί παράγοντες ΔΕΝ είναι βουλευτές. Ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βεβαίως. Η Κυβέρνηση κρίνεται από την Βουλή, άρα δεν μπορεί να είναι τμήμα της Βουλής. Κρίνοντες και κρινόμενοι οι ίδιοι;
- Βουλευτές εκλέγονται, από ενιαίες λίστες υποψηφίων, που έχουν αναδειχθεί ως τέτοιοι με διαδικασίες βάσης, είτε στους χώρους των κοινωνικών τάξεων που υπάρχουν στην χώρα( εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, βιομήχανοι, αγρότες κ.α.) είτε μεταξύ των πολιτών κάθε νομοθετημένης περιοχής της χώρας ( περιφέρεια, νομό, δήμο ).- Εάν συμβαίνει να εκλέγονται, με τέτοια όμως διαδικασία, άτομα που πρόσκεινται στην ιδεολογία αυτού ή εκείνου του κόμματος, με γειά τους με χαρά τους. Αλλά θα εκπροσωπούν εκείνους που τους εξέλεξαν και όχι το κόμμα. Θα είναι ελεύθερα ανακλητοί από τους εκλογείς τους, εάν κρίνεται ότι δεν τους εκπροσωπούν σωστά. Και θα κρίνουν τις κυβερνητικές επιλογές, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, με κριτήριο τα συμφέροντα των εκλογέων τους. Δηλαδή τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών
.- Η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέγεται από τους ίδιους τους δικαστές, είτε με επετηρίδα είτε με ειδική εκλογή. Δεν είναι διακριτές έτσι οι ανεξάρτητες εξουσίες της Δημοκρατίας ;Βεβαίως για να γίνουν αυτά ( ή όποια άλλη εναλλακτική εξυγίανσης του πολιτικού μας συστήματος ), πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. Να αλλάξουν. Από ποιούς ; Από αυτούς που θέλουν την διαιώνιση της κομματοκρατίας στη Βουλή, τον επαγγελματισμό της πολιτικής και την διαιώνιση της βουλευτικής τους ιδιότητας ; Δύσκολο.
Άρα, πρώτο-πρώτο, που πρέπει να συμβεί, με επιλογή αυτών, έστω αυτών των δεδομένων πολιτικών ηγεσιών, είναι η θέσπιση ορίου θητειών, για κάθε αιρετό εκπρόσωπο του λαού. Νέο αίμα, νέες ιδέες, κατάργηση του επαγγελματισμού στην πολιτική.Θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα, για να φτάσουμε μέχρι τα ανωτέρω προτεινόμενα. Να εξυγιάνουμε και να ελευθερώσουμε την Δημοκρατία μας από το μέγα βραχυκύκλωμα που την πνίγει.
Ας το τολμήσουν!

26 σχόλια

  1. Πολλές συμπτώσεις δε μαζευτήκανε κύριε Κοντομηνά;



    Σύμπτωση πρώτη .
    Στις 15 Αυγούστου ο κ. Κοντομηνάς μαζί με τον κ. Λάκη Λαζόπουλο επισκέπτονται το Άγιο Όρος και την Μονή Βατοπαιδίου.
    Δεν έμειναν όμως εκεί ! Επισκέφτηκαν και την Μονή Μεγίστης Λαύρας , οι μοναχοί της οποίας ήταν μόνιμα καλεσμένοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την γνωστή υπόθεση.
    Σύμπτωση δεύτερη
    Ο … «οδηγός» του Εφραίμ που κατέθεσε στην Εξεταστική επιτροπή , το Fax το οποίο είχε στα χέρια του και επιδείκνυε στα μέλη της ήταν από αριθμό fax του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.
    Σύμπτωση τρίτη
    Ο σύζυγός της κυρίας Σωτηροπούλου ο δικηγόρος κ. Μ. Κουκουβίνος , ήταν στο Δ.Σ του Άρη Θεσσαλονίκης επί εποχής Κοντομηνά.

    Τόσες περίεργες συμπτώσεις;
    Μήπως τελικά αποκαλύπτεται η σκευωρία;
    Μήπως τελικά φθάνουμε στα κυκλώματα και σ` αυτούς που πραγματικά κρύβονται πίσω από την υπόθεση;
    http://nonpaper300.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OXI ΑΛΛΟ ΤΑΤΟΥΛΗ !
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΑΤΟΥΛΗ !


    οχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σκυλος τελικα αυτος ο αραπης ο ομπαμα..

    Οχι μονο σκυλος..
    Σκυλαραπας ρε ο πουστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κ. Γιομπαζολιάς μάλλον δεν μας τα λέιε καλά.
    Ο βουλευτής δεν εκλέγεται ως "ανεξάρτητος" αλλά ως μέλος κόμματος.
    Έτσι επιτάσσει το Σϋνταγμα.
    Απόδειξη αυτού:
    Αν ο Τατούλης κατέβαινε στις εκλογές ανεγάρτητος ούτε με το σύνολο των ψήφων του νομού Αρκαδίας δεν θα εκλεγότα. (Πλαφόν 3%).
    Σωστοί, άδικοι, άνισοι ή όχι οι νόμοι, που στηρίζονται σε διατάξεις του Συντάγματος αυτό λένε.
    Αν ο κ. Γιομπαζολιάς διαφωνεί τι να κάνουμε αυτά λένε τα κιτάπια.
    Και γω διαφωνώ αλλά τι να κάνουμε έτσι δομήθηκε το μεταπολιτευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα και με πρόσχημα του Μουσουμάνους της Θράκης.
    Ο κ. Γιομπαζολιάς δεν επιτρέπεται να μην γνωρίζει ότι το Σύνταγμα μας στηρίζει τον Κομματικό Κοινοβουλευτισμό. Δεν έχει ακούσει για πρωθυπουργικό κεντικό σύστημα.
    Η αναθεώρηση του Α. Παπανδρέου (οπαδός του οποίου ήταν) το 86 μετέτρεψε το Προεδρικό σε Πρωθυπουργικο κεντρικό σύστημα διακυβέρνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιομπαζολιά μεγαλοπασόκε δεν πείθεις.

    By the way, ξέρεις τι σημαίνει το όνομά σου στα ρώσικα; Η απάντηση σε επόμενο ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω το press-gr έκανε γαργάρα το χθεσινοβραδινό βίντεο του ΑΝΤ-1.
    Μπράβο, μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως μπορεί κάποιος δημοσιογράφος του blog να ερευνήσει τα όσα γράφει ο ανώνυμος 3.37 για τις συμπτώσεις που αναφέρονται στην υπόθεση Βατοπαιδίου - Κοντομηνά και να μας ενημερώσει;;;
    Πρστέθηκε και το χθεσινοβραδυνό VIDEO του ΑΝΤ1, για τον Κουκοβίινο, και κάτι μου λέει ότι όλη η υπόθεση Βατοπαιδίου μπορεί να αποδειχθεί στημένη από τον Κοντομηνά με άγνωστες προς στιγμή επιδιώξεις.
    Τα ερωτήματα για την υπόθεση Βατοπαιδίου αντί να λιγοστεύουν όλο και πληθαίνουν.
    Υποτίθεται ότι η εξεταστική επιτροπή συγκροτήθηκε για να απαντηθούν τα ερωτημτα όχι να δημιουργούνται νέ ακαι περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε κοπροσκυλα βαλτε το βιντεο της Σωτηριπουλου.Ρε νουμερα γιατι κανετε το κοροιδο.Φερεφωνα του ΠΑΣΟΚ μαθητες του ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Γιομπαζολιάς στην ουσία του θέματος έχει δίκιο ,δεν είναι κοπάδι οι βουλευτές, για να εκλεγούν ασφαλώς χρειάζονται την δύναμη του κόμματος τους, όμως και η δική τους προσωπικότητα δεν συνεισφέρει λιγότερο στην εκλογική τους επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους Χ υποψήφιους μόνο λίγοι εκλέγονται. Ας αφήσουν λοιπόν οι σταβλάρχες τις ανόητες ερμηνείες που εξευτελίζουν την ιδιότητα του βουλευτή. Αν η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας θέλει βελτιώσεις αυτές πρέπει να γίνουν και όχι να γυρίζουμε πίσω σε εποχές που η πολιτική μας αισθητική έχει ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ κ.ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ;ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΥ;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι μια από τις ελάχιστες κατα περιόδους του Γιομπαζολιά με την οποία θα συμφωνήσω απόλυτα.

    Υπάρχουν(με) πολοί πλέον που αγωνιούν για την πορεία της δημοκρατίας και τον σταδιακό εκφυλισμό της από το θράσος και την βλακεία ορισμένων επαγγελματιών της βλακώδους δήθεν πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ERXETAI KOINONIKI EPANASTASI..
    NA EISTE ETOIMOI PRASINOFROUROI..
    THA FYLAKISOUME THN ANTOUANETTA STIS BERSALLIES....
    ERXETAI H ALLAGH...
    MESA OI TRAPEZHTES//

    AYTA ELEGE O DR KOUTSOUKOS STOYS PRASINOFROYROYS STHN EISODO TOY POLYTEXNEIOY POY KATETHESAN LOULOUDIA EIS MNHMH TON NEKRON..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μη λείψει κανείς από την αναδάσωση στο Γαλάτσι, μια οικολογική δράση που γίνεται με συνδιοργάνωση και πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ.

    Μεταξύ άλλων θα φυτευτούν και 30000 δενδρύλλια, μια ευγενική χορηγία του τομέα εμπορίας της νεοδημοκρατίας, του μεγάρου Μαξίμου και του συλλόγου Ζωνιανιτών «ο προστάτης Κεφαλογιάννης ο Μπάφος».

    Θα παραστούν καραδεξιοί εκπρόσωποι της τέχνης και των γραμμάτων της κόκας, όπως ο Καρβέλας της Γιουροχεσεμέσα, ενώ θα γιορταστεί το πνεύμα του μεγάλου ηθοποιού της Μαστούρας που τον σκότωσε ο ίδιος ο κωλομπαράς του.

    Νέα Δημοκρατία,
    πουστιά μαστούρα και αγιαστούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον Τατούλη κλαίτε ; Εδώ ο γιωργάκης με μικρό το "γ" ακόμη, ξωπέταξε ολόκληρο Σημίτη πρωθυπουργό επί δυο τετραετίες, με την ΟΝΕ στην πλάτη του, τους Ολυμπιακούς Αγώνες επίσης, με την ένταξη της Κύπρου επίσης, και ακόμη καθαρά και ξάστερα δεν μας έχει πει το γιατί, αμά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανωνυμος-15 Νοέμβριος 2008 3:37 μμ

    Απο φαντασια πως πας,για πες μας?
    Τι χανει το FBI και η Μουσαντ...κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο κουκουβινας το εγραψε ευθεια το DVD τον Αντεννα. O Πανικας η"(μουνικας)τρεχει απο καναλι σε καναλι να δικαιολογει τα αδικηολογητα...εχουν καταντησει κατιναρες ολο το σκυλολοι,μια Νατασα και ενας Ζαχοπουλος μενουν στο υψος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έτσι θέλει δέν παραιτείτε και πολύ καλά κάνει, άν δέν σας αρέσει πάρτε κανένα ναρκωτικό να ζήστε στον κόσμο σας.
    Ακούσατε τους ψηφοφόρους του στην Αρκαδία;;; Όπου πάει θα τον ακολουθήσουν ομαδικά ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ βγάλτε τον σκασμό λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ μεγάλη χάρη σας κάνει που δέν βγάζει τις επιστολές του για τον Ζαχόπουλο στην δημοσιότητα. Σταματήστε λοιπόν να τον βρίζετε μήν τα πάρει στην κράνα τότε δέν σας σώζει τίποτα απέδειξε οτι δέν κωλώνει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ.ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 15 Νοέμβριος 2008 5:43 μμ

    Δεν τις έδωσε στον Κοντομηνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον "Αντιδημοκράτη" του Κώστα Πλεύρη διάβασε ο Γιομπαζολιάς. Παράξενο για να υπερασπιστεί τον ΕΚΚΕτζή Τατούλη επιστρατεύει τον "φασίστα" Πλεύρη. Εκτός αν το έμαθε τώρα ότι οι βουλευτές δεν εκλέγονται αλλά διαλέγονται ανάλογα με πόσα αστέρια θα έχουν μπροστά από το όνομά τους όπως πολύ ωραία περιέγραψε το άλλο "καλό παιντί" ο Κύρτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το πολυτεχνειο ζει !!
    Σήμερα στο Πολυτεχνείο ήρθε ο ο γνωστος ηγέτης των έντιμων πρασινοφρουρών μαζί με επτά οπαδούς του και κατέθεσαν λουλούδια στην μνήμη των νεκρών και
    ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (που μετέπειτα έμειναν στην αφάνεια, ενώ προβλήθηκαν ως "αντιστασιακοί" κάποιοι που έπαιξαν το ρόλο του "πυροσβεστήρα"!!!
    Στην είσοδο τον χειροκρότησαν πολλοί πασόκοι, αλλά και άτομα από τις άλλες παρατάξεις και ακόμα από τους ανένταχτους και από την εξοκοινοβουλευτική αριστερά....!!

    Είναι γνωστό ότι ο δρ Κουτσούκος λόγω της έντιμης στάσης του και της μαχητικότητάς του στους αγώνες φοιτητών καθηγητών δασκάλων εργατών είναι ευρύτερα αποδεκτός από όλη την κεντοαριστερά και οικοδομεί ένα προφιλ Λαμπράκη αγωνιστή δημοκράτη!!
    Αυτό φαίνεται δεν πολυαρέσει σε κάποιους "ψευτοαγωνιστές" στον συνδικαλιστικό και πολιτικό χώρο και του "δημιουργούν διάφορα εμπόδια"!!
    Εμείς σημειώνουμε ότι ο δρ Κουτσούκος ο μοναδικός παπανδρεικός ομπαμικός, μαζί με τους "δικούς" του θα συλλάβει τις Αντουαννέτες και τους κλέφτες και θα περάσει "θηλειά" στους εκβιαστές τραπεζίτες και θα βάλει τέλος στα βάσανα και την "νεοσκλαβιά" του λαού με τη "νέα σεισάχθεια"
    Λαός ενωμένοε ποτέ νικημένος!!
    Το Πολυτεχνείο ζεί!!
    Ελπίδα Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "... Υπάρχουν(με) πολοί πλέον που αγωνιούν για την πορεία της δημοκρατίας ....... "
    Ο/Η the Bloopers team, (the Narrator) είπε...
    15 Νοέμβριος 2008 4:38 μμ "

    Welcome στόν κόσμο τής ωριμότητος..
    Άν καί χρειάζεσαι πολλά καρβέλια νά φάς ακόμη, εν τούτοις σούχω εμπιστοσύνη, είσαι έξυπνη καί δυναμική κοπέλλα, καί θά αντιληφθής σχετικώς γρήγορα ότι η δημοκρατία..... δέν είναι σέ πορεία εκφυλισμού, όπως νομίζουν τά... νειάτα σου.
    Η δημοκρατία είναι τό δηλητηριασμένο τυράκι μέσα στή φάκα..., γιά τούς καλοπροαίρετους αφελείς.

    Καί μόλις τό αντιληφθείς "διά βιώματος", όχι μέ βιβλία, κουβεντο-ξενύχτια καί λοιπές "μελέτες", τότε, κάνε ένα πισωγύρισμα εδώ μέσα καί θά διαπιστώσεις μέ πόσες γιγαντο-μαλακίες μάς έχεις ποτίσει τόσον καιρό ...
    Άντε, καί Καλό βίωμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η “πορεία” πάσης Δημοκρατίας, είναι, αργότερα ή γρηγορώτερα, ιστορικώς προδιαγεγραμμένη.
    Ίδε, π.χ., τήν “Δημοκρατία τής Βαϊμάρης...”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η μοναρχία καλά κρατεί.

    Εγώ ψήφισα βουλευτή για να υπερασπίζει τα συμφέροντα του τόπου μου.

    Φαντάζομαι και τον Τατούλη να τον ψήφισαν για τον ίδιο λόγο.

    Αν νομίζετε ότι είναι πρέπων ο βουλευτής να έχει τυφλή υποταγή στο κόμμα του ανεξάρτητα από τα πιστεύω του, θα πρέπει να ζητήσετε στις επόμενες εκλογές να ψηφίζουμε μόνο τα κόμματα και εκ των υστέρων ο αρχηγός του κάθε κόμματος να επιλέγει μόνος του τους ακόλουθους του.

    Αυτή την στιγμή στην ας πούμε δημοκρατία μας αποφασίζει ένας και κάνει ότι γουστάρει. Όποιος δεν ακολουθεί διώκεται και στέλνεται στο πυρ το εξώτερο προς γνώση και παραδειγματισμό των υπολοίπων.

    Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα πολιτικά κόμματα.

    Ως λύση απλή και γρήγορη έχω να προτείνω την παρακάτω

    ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ.

    Τότε μόνο θα δούμε τον εκάστοτε υπουργό και πρωθυπουργό να συντάσσουν νομοσχέδια με γνώμονα το καλό των πολλών.
    Τότε μόνο θα δούμε νομοσχέδια να ψηφίζονται από βουλευτές της αντιπολίτευσης και να καταψηφίζονται από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

    Όποιος έχει αντίθετη άποψη δίχως να αρχίσει να βρίζει ας την αναφέρει.
    Άλλωστε όλοι θέλουμε το καλό του τόπου και ίσως εμείς οι πολίτες μπορέσουμε να προτείνουμε κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση