GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας εισαγγελέας για την ΒΕΤΑΝΕΤ‏;

. Από τον Νικόλαο Καργάκο .. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο αποφάσισα να φύγω από το ενοίκιο και να χτίσω το δικό μου σπίτι. Σαν την πλέον...

.
Από τον Νικόλαο Καργάκο
..
Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο αποφάσισα να φύγω από το ενοίκιο και να χτίσω το δικό μου σπίτι. Σαν την πλέον ευέλικτη λύση από άποψη άριστης ποιότητας και χρόνου κατασκευής επέλεξα την ανάθεση του έργου στην εταιρεία ΒΕΤΑΝΕΤ. Πίστεψα τις διαφημίσεις, και ο Γολγοθάς ξεκίνησε …
Αφού μου ζήτησαν να καταβάλω μια διόλου ασήμαντη προκαταβολή μου γνώρισαν κάποιον μηχανικό και μου είπαν πως στο εξής για όποιο θέμα προκύπτει θα επικοινωνώ μαζί του.
Σήμερα, μετά από ένα χρόνο και ΤΙΣ καθυστερήσεις εκ μέρους της ΒΕΤΑΝΕΤ, οι τοίχοι του "ολοκαίνουριου" σπιτιού έχουν γεμίσει βαθιές ρωγμές μέχρι το σημείο του οπλισμού και με την ελάχιστη βροχή τα νερά αρχίζουν να τρέχουν σαν καταρράκτης από την οροφή. Κάθε προσπάθεια να επικοινωνήσω με την ΒΕΤΑΝΕΤ αποδείχτηκε αδύνατη. Ο μηχανικός που μου είχαν συστήσει «δεν εργάζεται πλέον στον όμιλό μας», ο διευθυντής του εργοστασίου στο Σχηματάρι «δεν βρίσκεται εδώ αυτή τη στιγμή» και ο πρόεδρος της ΒΕΤΑΝΕΤ στα γραφεία στην Κηφισιά, Κωνσταντίνος Ζαβλιάρης, «είναι σε σύσκεψη».
Αναγκάστηκα να αποτανθώ σε δικηγόρο και μεταξύ άλλων μου ανέφερε πως το πιστοποιητικό ποιότητας ISO στο εργοστάσιο της ΒΕΤΑΝΕΤ έχει λήξει προ πολλού, και πως η εταιρεία που τους παρείχε το προηγούμενο πιστοποιητικό, BVQI, παραμένει ακόμη απλήρωτη. Με πολύ δυσκολία θα βρείτε άνθρωπο, εταιρεία, επιχείρηση που συνεργάστηκε με αυτούς τους κυρίους τα τελευταία 2-3 χρόνια και είναι ικανοποιημένος. Χρέη, ψέματα και αφερεγγυότητα στο μεγαλείο της. "Ζαβολιάρης ο Ακάλυπτος" είναι το παρατσούκλι του προέδρου της ΒΕΤΑΝΕΤ.
Ακόμα εκκρεμούν δικαστήρια για θανατηφόρα ατυχήματα(!) στο εργοστάσιο της στο Σχηματάρι το οποίο δουλεύει αποκλειστικά με οικονομικούς μετανάστες από την Ινδία και το Πακιστάν και η λέξη «εργατικά δικαιώματα» παραπέμπει σε άμεση απόλυση.
Απλήρωτοι μισθωτοί εδώ και μήνες, ανασφάλιστοι μηχανικοί και εργάτες, αθέτηση συμφωνιών και καταπάτηση συμβάσεων εργασίας συνθέτουν το σκηνικό της “εταιρείας”, η οποία το τελευταίο δίμηνο δέχεται καταιγισμό εξωδίκων. Επιπλέον η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει οριστικά από τις αρχές του μήνα λόγω έλλειψης πρώτων υλών, και χρεών στις προμηθεύτριες εταιρείες.
Και οι ερωτήσεις είναι απλές…
Γιατί κρύβεται μια τέτοια κατάσταση;
Γιατί ανυποψίαστοι πολίτες αυτής της χώρας μπλέκουν σε περιπέτειες με τέτοιους ...κυρίους;
Η ΒΕΤΑΝΕΤ είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο. Κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει;
Τόσους επιθεωρητές πληρώνουμε, τόσους κρατικούς μηχανισμούς, κανένας δεν τους έκανε σοβαρό έλεγχο; Όλες οι ακάλυπτες επιταγές και οι κακοτεχνίες φάνηκαν ως δια μαγείας;
Ένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει να κλείσει αυτό το αχούρι και να καθίσει στο σκαμνί διοίκηση και διεύθυνση; Αυτοί φτιάχνουν τις ΡΙΚΟΜΕΞ του αύριο. Συλλάβετέ τους σήμερα πριν κλαίμε νεκρούς με τους πρώτους σεισμούς και όλοι ανυποψίαστοι "πέφτουν από τα σύννεφα".
----------------------------------------------------

16 σχόλια

  1. Καλά ρε άνθρωπέ μου, στην BETANET μωρέ μαλάκα βρήκες να πας;

    Τοσοι και τόσοι κατασκευαστές, στον καριόλη με τη μία εσύ;

    Τι διάολο, καλά, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί δεν είναι που χαρίζανε σπίτια σε τηλεοπτική εκπομπή του Μικρούτσικου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καραμανλής για τις εξεταστικές τον Ιούλιο του 2008

    Τώρα εγώ... ποιον Καραμανλή να πιστέψω; Αυτόν του Ιουλίου του 2008, ή τον σημερινό;

    Τί έλεγε ο Καραμανλής για τις εξεταστικές στην απαντητική επιστολή του προς τον Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση της Siemens:



    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    Αθήνα, 17 Ιουλίου 2008

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου επιστολή, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

    «Πήρα την επιστολή σας και ελπίζω – αφού σας χαροποιεί, όπως αναφέρετε, η πρόταση διακομματικής συνεργασίας για την περαιτέρω εμπέδωση της Διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο – να συμπράξετε, τελικά, στη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής, που πρότεινα γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω:

    Πρώτον: Η Διακομματική Επιτροπή, την οποία πρότεινα, αφορά στην κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και την αξιοποίηση κάθε γόνιμης ιδέας, για την περαιτέρω εμπέδωση της διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο. Ιδίως σε ό,τι αφορά στην εσωτερική λειτουργία των Κομμάτων, τη διαφάνεια των λειτουργικών και εκλογικών δαπανών τους, τη χρηματοδότησή τους, στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και την ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας σε ό,τι αφορά ενδεχόμενους ιδιωτικούς πόρους.
    Μπορεί, πράγματι, μέσα από τις πρόσφατες δημόσιες ομολογίες στελεχών του κόμματός σας, να αντλούνται χρήσιμα συμπεράσματα για τα μέτρα που χρειάζονται. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί η λειτουργία της προτεινόμενης Διακομματικής Επιτροπής να συνδέεται ή να συγχέεται με τη συνεχιζόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης.

    Δεύτερον: Η προσποίηση βιασύνης είναι παντελώς ακατανόητη, όταν προέρχεται από εσάς, που δεν διστάσατε, για λόγους κομματικής αδυναμίας, να υπονομεύσετε την κορυφαία Κοινοβουλευτική Διαδικασία, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και να καταστήσετε σήμερα αδύνατη, τόσο τη συνταγματική κατοχύρωση διαδικασιών διαφάνειας, όσο και την εφαρμογή προτάσεων τις οποίες προβάλλατε και, υποτίθεται, ότι θεωρούσατε ως επιτακτικά αναγκαίες. Παρ' όλα αυτά ζητάτε τώρα την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για θέματα διαφάνειας, όταν, κατά την άποψή μου - και εσείς το γνωρίζετε – μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο τρόπο στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, με την Διακομματική Επιτροπή που προτείνω.

    Τρίτον: Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, έχω καταστήσει σαφή την κυβερνητική θέση. Εξεταστική Επιτροπή θα συγκροτηθεί για την αποκάλυψη και όχι για τη συγκάλυψη. Πραγματική επιδίωξη του στόχου αυτού επιβάλλει πρώτα την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου. Η εμπειρία του παρελθόντος, ιδίως μάλιστα μέσα από την πιο πρόσφατη περίπτωση, εκείνη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά, ανατρέπει τον ισχυρισμό σας ότι η Εξεταστική είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος. Η Επιτροπή αυτή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν μπόρεσε να φτάσει ως την αλήθεια, ενώ η Δικαιοσύνη είναι τώρα, με συγκεκριμένα στοιχεία, στα ίχνη των υπόλογων. Ο ισχυρισμός σας ότι «όποιος αρνείται την Επιτροπή, συγκαλύπτει», ούτε ευσταθεί, ούτε, προπάντων, μας αφορά. Το αντίθετο μάλιστα! Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σ' αυτή τη φάση, με αυτά τα δεδομένα, θα οδηγούσε στη συγκάλυψη.

    Τέταρτον: Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος έκτακτης σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα συνέλθει, όπως ακριβώς προβλέπεται, τον προσεχή Οκτώβριο.

    Πέμπτον: Αβασάνιστα και αβάσιμα, κάνετε λόγο για «θεσμικές παρεκτροπές» και «αδρανοποίηση της Βουλής», ενώ συνεχίζετε και την επιθετικότητά σας εναντίον της Δικαιοσύνης. Οφείλω να επισημάνω ότι η απόπειρα αμφισβήτησης των θεσμών του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, και μάλιστα κατά συρροήν και κατ' εξακολούθηση, δεν είναι δικαίωμα κανενός. Οφείλουμε όλοι, ακόμη και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να σεβόμαστε τους θεσμούς. Ιδίως, μάλιστα, τη Βουλή των Ελλήνων, την καρδιά της Δημοκρατίας μας και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

    Αξιοποιώντας την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, θα ήθελα να σας ζητήσω, αντί να καταφεύγετε συνεχώς σε καταγγελτικό λόγο, να συμπράξετε και εσείς στην αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών».
    Διαλέξτε και πάρτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Καργακο σας συμβουλευω να απευθυνθειτε και στο ΤΕΕ και να τους γνωρισετε την καταγγελια σας. Ο επιβλεπων Μηχανικος φερει την μεγαλυτερη ευθυνη ασχετα με το αν εργαζεται η οχι στην εν λογω αθλια εταιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΖΗΤΩ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!ΖΗΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον πως "κάποιος" τους πήρε χαμπάρι...

    http://stocks.pathfinder.gr/news/659036.html

    Πολύ αργά ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τη μιά τερατωδώς σπάταλες και κακοδιαχειριζόμενες ΔΕΚΟ, και από την άλλη ασύδοτες, αφερέγγυες ιδιωτικές "επιχειρήσεις" που κάθε άλλο παρά διαφημίζουν την "ιδιωτική πρωτοβουλία".

    Και τα δύο οφείλονται σε ανυπαρξία, ή διάβρωση, κάθε έννοιας Κράτους και θεσμών, και συνθέτουν μία θλιβερή εικόνα.

    Και μετά συζητάμε για χρηματοπιστωτικές κρίσεις, νεοφιλελευθερισμούς, κρατισμούς, και τα ρέστα. Καλά όλ'αυτά, αλλά κάποτε πρέπει να δούμε την νεοελληνική οικονομική ιδιομορφία: όπου δεν υπάρχει ΟΥΤΕ υγιές κράτος, ΟΥΤΕ υγιής ιδιωτικός τομέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάει ο Γιωργάκης στη Βιβλιοθήκη και λέει:
    - Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
    - Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
    Γιατί ο Γιωργάκης δεν μπορεί να φάει μπανάνες;
    Γιατί δεν βρίσκει το φερμουάρ!

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Γιατί ο Γιωργάκης δε ζήτησε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής KAI για το σκάνδαλο της SIEMENS????

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Γιατί το χειμώνα ο Γιωργάκης φοράει ωτασπίδες;
    Για να αποφεύγει τα ρεύματα!

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Γιατί ο Θεός έφτιαξε το Γιωργάκη;
    Για πλάκα!

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΛΕΠΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κηφισιά, 10 Οκτωβρίου 2008
    Δελτίο τύπου της ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε
    Εταιρικές Εξελίξεις


    Επιπρόσθετα, επί της ως άνω αιτήσεως εξεδόθη και η ακόλουθη προσωρινή διαταγή: «Απαγορεύεται μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2008, η ατομική δίωξη των μελών του ΔΣ, μετόχων και εγγυητών της ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ, καθώς και η λήψη οιωνδήποτε μέτρων ατομικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των περιουσιακών της στοιχείων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to keimeno edo....

    http://www.betanet.gr/dev/FileLib/2008.10.10%20DT%20Etairikes%20exelixeis_Art%2099.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ( ΚΥΘΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ ) ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΎΣ ΛΟΓΟΥΣ ....
    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ 4 -5 ΧΡΟΝΙΑ ...
    ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΑΡΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΙΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pare til sto Casino Loutrakiou. Ekei mporei na petyxeis kapoious apo thn etaireia.

    Parempiptontws, DEN YPARXEI KEFALAIAGORA KAI YPOURGEIO. O EN LOGW KYRIOS EXEI RIXEI APISTEYTA FESIA KAI EXAKOLOUTHEI NA EINAI EXW!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ .ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΟΥΣΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυπάμαι που στο λέω αλλά το ΙΚΑ της οικοδομής σου το κοίταξες; Είμαι συμπάσχων (μαλ...α ή όχι δεν ξέρω, φαινόταν αξιόπιστη η εταιρεία), και στο τέλος με φέσοσαν 16 χιλ ευρώ γιατί δεν κατέβαλαν στο ΙΚΑ τα λεφτά που τους είχα δώσει (το ΙΚΑ βλέπει μόνο τον ιδιοκτήτη). Το έχουν κάνει και σε άλλους που ρώτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:
    Γιατί πουθενά στις επίσημες ανακοινώσεις της ΒΕΤΑΝΕΤ δεν αναφέρεται το 5-άστερο ξενοδοχείο που χτίσανε το καλοκαίρι στην Πάρο (αντίθετα αναφέρονται κάτι μικροσυμβάσεις για διαφήμιση), και το οποίο είναι ιδιοκτησίας Ζαβλιάρηδων, αλλά με άλλο νομικό πρόσωπο ; Μήπως γιατί το έφτιαξε η ΒΕΤΑΝΕΤ σχεδόν τσάμπα (στη σύμβαση) και έτσι φέσοσαν παραπάνω το "πτώμα" για να τους μείνει το ξενοδοχείο; Μήπως πρέπει ο εισαγγελέας να δει την προφανή απάτη συνολικά, γιατί με την "προβληματική" θα τη γλυτώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Thanks for the very valuable information.

    Please check our new B2B & B2C marketplace http://www.bstart.com where companies can market themselves for free.

    Thanks,
    Fil

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση