GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τα μισά θα τις αγόραζε όλες...

. ... τις Τράπεζες το κράτος. Γιατί λοιπόν τους χαρίζει 28 δισ. ευρώ; . Του Πέτρου Φραγκίσκου . H κυβέρνηση προσφέρει 28 δισ. ευρώ για στή...

.
... τις Τράπεζες το κράτος. Γιατί λοιπόν τους χαρίζει 28 δισ. ευρώ;
.
Του Πέτρου Φραγκίσκου
.
H κυβέρνηση προσφέρει 28 δισ. ευρώ για στήριξη των Τραπεζών στη χώρα μας. Ομως με την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου, η αξία όλων των ελληνικών Τραπεζών δεν ξεπερνά πλέον τα 18-19 δισ. ευρώ. Με αυτά τα χρήματα λοιπόν το κράτος θα μπορούσε να τις αγοράσει όλες. Ή έστω με τα μισά, να έχει τον έλεγχο τους. Να θέσει κανόνες εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος στη χώρα και τα υπόλοιπα 19 δις από το περίφημο πακέτο να τα διοχετεύσει στην ελληνική κοινωνία. Γιατί δεν το κάνει;
-----------------------------

19 σχόλια

  1. Φαντάζεσαι το κράτος, βασικό μέτοχο σε 5 τράπεζες;

    Θα διόριζε 10.000 κοπρίτες και θα τις χρεωκοπούσε μέσα σε ένα εξάμηνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. giati ta trwei mazi me tous trapezites . taxa mou taxa mou tous ta dinei kai tis ta bgazoun ekso me maures sakoules , erxontai ekloges eksalou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και μετα με τι μουτρα θα πηγαινε να παιξει γκολφ με τα "φιλαρακια";
    με τι μουτρα θα εμφανιζοταν στην Μπιλντερμπεργκ;
    Μηπως τελικα πρεπει να παραιτηθει αφου με τοσο προκλητικο τροπο εξυπηρετει τα συμφεροντα των τραπεζιτων σε βαρος του πολιτη;
    Μηπως θα επρεπε να ηταν αυτος πρωτος στην θεση του Ρουσοπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...το κράτος θα μπορούσε να τις αγοράσει όλες. ..."

    Καί τί νά τίς κάνει, Κύριε Κρατικιστή ?
    Γιά νά σέ βάλει εσένα,
    καί όλα τά κοπριτοκομματόσκυλα, άνεργα αποτυχημένα παράσιτα, μέ τά ΜΒΑ στά Λονδίνα, στά Διοικητικά τους Συμβούλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί οι οικονομολόγοι υπουργοί μας που σπουδάσανε στις Λόντρες και στα Αμέρικα μόνο ψεύτικες απογραφές ξέρουνε να κάνουνε για να χαϊδέψουνε τον Αρχοντα τους κύριο Καραμανλή, και αυτός σπουδαγμένος στο Αμέρικα,και να εξασφαλίσουνε μια υπουργική καρέκλα.
    Να πάρουνε μια απόφαση που θα έδειχνε πως έχουνε τσαγανό και πρόνοια για την δημόσια περιουσία ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΤΕΣ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ;ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΌΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΈΧΕΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ;
    Αλλα φταιμε και εμεισ που δεν κατεβαίνουμε δρόμους όχι με πανώ διαμαρτυρίας αλλά με τσάπες, αξίνες και λοστούς, να ξεθεμελοιώσουμε το κράτος που έχουνε φτιάξει όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο το αληταριο της νεας δημοκρατιας τι περιμενεις????Αφου οι τραπεζιτες ειναι η ιδια η νεα δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ.


    ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ , ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ , ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.


    1. ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ 28 ΔΙΣ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ .

    2.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ .


    3.ΜΕ ΤΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΟΘΗΚΑΝ , ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.

    ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΑ.
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;
    ΜΠΡΙΖΑ , ΡΙΖΑ, ΜΙΖΑ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ (ΝΙΟΝΙΟΣ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ;
    ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.
    ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΑ "ΜΟΥΛΩΧΤΑ" ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.
    Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ;
    ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί το σημερινό τραπεζικό σύστημα με όλα τα προβλήματα του είναι πολύ περισσότερο εξυγιασμένο από το κρατικό σύστημα Εθνική,Εμπορική,Κτηματική,Ιονική που υπήρχε πριν λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστός ο παίχτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 25 Οκτώβριος 2008 9:10 πμ

    Γιά νά σέ βάλει εσένα,
    καί όλα τά κοπριτοκομματόσκυλα, άνεργα αποτυχημένα παράσιτα,

    25 Οκτώβριος 2008 9:18 πμ

    Αφου οι τραπεζιτες ειναι η ιδια η νεα δημοκρατια.


    Κύριε μαλάκα 9.18, αυνάνα τρικάγκουρα, όρθια πασοκοταλιμπανοκουράδα,

    διάβασε προσεκτικά τι γράφει ο 9.10και μετά πες μας γιατί το bravoyorgo και ο ΓΣΕΕ Παναγόπουλος συμφώνησαν ΣΕ ΑΥΤΟ.

    Σάλτα και πηδήξου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μηπως γιατι τα λεφτα αυτα δεν ειναι απο το δημοσιο αλλα δανειςμενα απο την ΕΚΤ και την ΑΚΤ και διαφορους μεγαλοτραπεζιτες του εξωτερικου??και καταδικαζει τους πολιτες δινοντας κοψοχρονια ολες τις δεκο σε ιδιωτικα συμφεροντα του εξωτερικου οπως κανουν σχεδον σε ολα τα βλακανια???
    και εσεις μαλακες σκωτοθειτε για τα κομματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε πλήρη σύνταξη με λιγότερα από 18 χρόνια εργασίας βγαίνουν οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της Ολυμπιακής ύστερα από συμφωνία με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος καταλόγισε "ανευθυνότητα" στην ΟΣΠΑ, για την άρνησή της να προσέλθει στο διάλογο.
    Ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών, ο υπουργός Μεταφορών δέχτηκε το αίτημα των ιπταμένων να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ασφαλιστική τους επιχορήγηση, με δεδομένο ότι το προνομιακό καθεστώς υπολογισμού του ενός ενσήμου τους ως ενάμιση – που επεκτείνεται βάσει του σχεδίου αποκρατικοποίησης σε όλους τους υπαλλήλους της ΟΑ – ήταν κεκτημένο των φροντιστών, εδώ και πολλά χρόνια.
    Έτσι, ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να αυξηθεί η προσαύξηση κατά 100%, ουσιαστικά δηλαδή κάθε ένσημο να υπολογίζεται διπλό, κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου σκαρφαλώνει στα 10.500 ένσημα και θεμελιώνει δικαίωμα πλήρους σύνταξης, με 17,6 έτη εργασίας! Για παράδειγμα: συνοδός φροντιστής με 6.000 ένσημα, τα οποία θα μετατρέπονταν σε 9.000 ένσημα με 50% προσαύξηση, τώρα αυξάνονται στα 12.000 κι έτσι παίρνει πλήρη σύνταξη (φτάνουν τα 10.500). Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου ο νέος επενδυτής να προσλάβει τους ιπτάμενους που θα επιλέξουν να συνεχίσουν να δουλεύουν. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι το κόστος της νέας ρύθμισης είχε ήδη προϋπολογιστεί στο σχέδιο, όπως ενδεχομένως και οι περαιτέρω ενισχύσεις που αναμένεται να παράσχει το υπουργείο στους πιλότους –με τους οποίους συναντήθηκε αργά χθες βράδυ– οι οποίοι ζητούν ρύθμιση ώστε να μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα στις μισθολογικές (έως και 9 χιλιάδες ευρώ) και στις συντάξιμες αποδοχές τους.
    Η ρύθμιση αποδεικνύει το λάθος της ΟΣΠΑ που αρνήθηκε τη διαπραγμάτευση και σήκωσε την κομματική σημαία», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, καταλογίζοντας ουσιαστικά στην Ομοσπονδία των Σωματείων της Ολυμπιακής ότι εξέθεσε τους εργαζόμενους – μέλη της με την επιλογή της να αρνηθεί το διάλογο.
    Νωρίτερα, η ΟΣΠΑ κατέθεσε εξώδικο στο υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας καταγγέλλοντας ότι το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής είναι νομικά ακάλυπτο, με το επιχείρημα ότι της ανακοίνωσής του θα έπρεπε να προηγηθεί πλήρης διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
    Σήμερα εκπνέει η προθεσμία διαλόγου και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία προώθησης των νομοθετικών ρυθμίσεων για τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων.

    ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΣΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
    ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 65 ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦ’ΑΠΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανωνυμε-25 Οκτώβριος 2008 10:21 πμ

    Εαν σε αυτον που απευθυνεσαι ειναι "νιονιος" και απαξιεις να του εξηγησεις,τοτε εσυ εισαι καραγκιοζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι τραπεζίτες του ιδιωτικού τομέα και οι σημερινοί οι διορισμένοι από το κράτος και οι στελεχάρες των μεγαλοεπιχειρήσεων στην αμερική και παντού αποτύχανε.Αυτό είναι το συμπέρασμα.Ηρθε η ώρα να πάρουν την ευθύνη οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους ή σοβιέτ στη ρωσσική γλώσσα.Οπως απέτυχε ο κρατικός καπιταλισμός των λένιν σταλιν μαο έτσι απέτυχε και ο καπιταλισμός καζίνο του μπους και του ρέυγκαν και του κλιντον..πΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΣΕΛΛΙΔΑ.
    Πριν καταστραφούμε όλοι και βγαίνουμε στις ουρές για συσίτιο όπως το 39 Ολα δείχνουν ότι εκεί πάμε ,άμα οι τράπεζες δε δίνουν χρήμα στις επιχειρήσεις.Ηδη αυτό γίνεται στην αμερική και έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.Αυτό είναι και το μέλλον το δικό μας εκτός άμα παρεμβούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γιατι αυτο ειναι ενα κρατος μπουρδελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προφανώς δεν τα δίνει το Κράτος απο τη δική του τσέπη.

    Ολως παραδόξως, χορηγούμε όλοι οι Ελληνες Δάνειο στις Τράπεζες μήπως και τις σώσουμε.

    Το παράδοξο που είναι?

    Αντί να μας τα επιστρέψουν έστω και άτοκα, θα τα πληρώσουμε κιόλας.

    Καλώς ορίσατε στη Νέα Παγκόσμια Οικονομία και φροντίστε να συνηθίσετε τη νέα φόρμουλα γιατί θα εφαρμοστεί ξανά και ξανά και ξανά .................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση