GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ας χαλαρώσει ο Καραμανλής...

Η νίκη του Ομπάμα θα του δώσει πολιτική ανάσα για την ... κόλαση που ζει . Του Θωμά Ακρωτηριανάκη . Εξελίσσοντας παραπέρα τη σκέψη μου και λ...

Η νίκη του Ομπάμα θα του δώσει πολιτική ανάσα για την ... κόλαση που ζει
.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
.
Εξελίσσοντας παραπέρα τη σκέψη μου και λαμβάνοντας υπ' όψη νέο δεδομένο, προσωπικά πιστεύω τα ακόλουθα:
Υπάρχουν δύο τάσεις στους ιθύνοντες κύκλους των ΗΠΑ, η αντιρρωσσική και η συνεργάσιμη με τους Ρώσσους. Η πρώτη ενοχλείται από τα ανοίγματα του Καραμανλή προς τη Ρωσσία, στον ενεργειακό και αμυντικό τομέα, η δεύτερη τα ανέχεται.
Το ότι ο ΜακΚαίην ανήκει στην πρώτη τάση και ο Ομπάμα στη δεύτερη φαίνεται από το γεγονός ότι οι Ρώσσοι είπαν πως στην υπόθεση της Γεωργίας οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τόσο έντονα τη Ρωσσία, με σκοπό να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του ΜακΚαίην.
Είναι πια σίγουρο ότι θα εκλεγεί ο Ομπάμα, οπότε θα είναι αδύνατο στους μητσοτακικούς να ανατρέψουν τον Καραμανλή από αρχηγό της ΝΔ, παρ' όλες τις εκλογικές ήττες που θα υποστεί. Το πολύ-πολύ να αποχωρήσουν οι μητσοτακικοί από τη ΝΔ, πράγμα τελικά ανώδυνο γι' αυτήν.
Ας χαλαρώσει λοιπόν ο Καραμανλής, ας μη σκέφτεται πρόωρες εκλογές, ομαλές ή μετά από αφύσικες διαγραφές βουλευτών της ΝΔ (δείτε εδώ και δημοσίευμά μου της 3ης Οκτ. 2008), και ας εξαντλήσει την τετραετία, ο καιρός γαρ εγγύς, των εκλογικών του αποτυχιών...
Βοήθησε σ' αυτό και η δεξιά του κυρίου Εφραίμ. (Ειρήσθω εν παρόδω πως νομίζω ότι στη "Θεία Κωμωδία" του Δάντη, αναφέρεται ότι κατά την περιήγησι στην Κόλασι, είδανε κολασμένες ψυχές περιουσιακά άπληστων καλόγερων...)
Υ.Γ.Το ζεύγος Κλίντον θα παίζει κεντρικό ρόλο στην εξωτερική πολτική της κυβέρνησης Ομπάμα. Το ζεύγος είναι τόσο συνεργάσιμο με τους Ρώσσους, που μερικοί αναλυτές το παραλληλίζουν με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Λόρδο Πάλμερστον, τον οποίο χαρακτήρiζε ο Καρλ Μαρξ σαν μίσθαρνο όργανο (=hireling) της Ρωσσίας.
------------------------------------------

8 σχόλια

  1. ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΟΝ Κ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



    1. ΠΙΣΤΕΨΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΈΧΩ,
    2. ΠΙΣΤΕΨΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ,
    3. ΠΙΣΤΕΨΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ .
    4. ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΣ ΈΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ .
    5. ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    6. ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
    7. ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ
    8. ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ
    9. ΠΙΣΤΕΨΑ ΤΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
    10. ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ
    11. ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
    12. ΠΙΣΤΕΨΑ
    13. ΠΙΣΤΕΨΑ
    14. ΠΙΣΤΕΨΑ
    15. ΠΙΣΤΕΨΑ
    ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑ Κ. Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
    ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΕΙΔΟΣ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΙΔΑ
    ΟΥΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΔΑ

    ΣΥΓΝΩΜΗ Κ. Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΙΔΑ
    ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΔΑ
    ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ


    ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίας με την κουράδα που μου καλοέμαθε και θέλει να μείνει καμιά εικοσαριά χρόνια για να μας αφανήσει σαν έθνος.


    Λαμόγιο του κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που βρίσκω όλο και περισσότερο εξοργιστικό στην υπόθεση του Βατοπαιδίου είναι η απροθυμία (για να χρησιμοποιήσω επιεική λέξη...) της κυβέρνησης να δώσει εξηγήσεις και να επιμερίσει ευθύνες. Είναι παχυδερμισμός; Είναι ενοχή; Ή μήπως και τα δύο;

    Να υπενθυμίσω ότι- της αρέσει, δεν της αρέσει- η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη: δικοί της υπουργοί αποφάσισαν και δικοί της υπουργοί συνομολόγησαν μια σειρά από αμφιλεγόμενες συναλλαγές με τη Μονή Βατοπαιδίου, οι οποίες έβλαψαν βαρύτατα το δημόσιο συμφέρον. Η πολιτική ευθύνη όσων συμμετείχαν στο νταραβέρι του Εφραίμ είναι αυταπόδεικτη. Και ο Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να επιμερίσει ή να προσωποποιήσει αυτή την αυταπόδεικτη πολιτική ευθύνη. Λογικό συμπέρασμα; Την αναλαμβάνει ο ίδιος!

    Από εκεί και πέρα, το ερώτημα είναι αν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί έχουν και ποινικές ευθύνες. Η εκδοχή Σανιδά είναι ότι παραπλανήθηκαν. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι μετείχαν σε ένα καλά σχεδιασμένο μπίζνες πλαν. Ο,τι κι αν ισχύει, όμως, αυτό δεν θα το αποφασίσει ούτε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε ο γράφων: αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής.

    Γιατί, όμως, η Βουλή δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των υπουργών; Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. Ε, λοιπόν, η κυβέρνηση λέει ψέματα: η δικαστική έρευνα δεν έχει καμία αρμοδιότητα να διερευνήσει ευθύνες υπουργών, μόνο η Βουλή είναι αρμόδια να το πράξει. Αρα; Τι περιμένουμε;

    Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι περιμένουμε.

    Η μια εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση περιμένει να ξεχαστεί το Βατοπαίδιο, όπως προσπεράστηκαν στο παρελθόν οι υποκλοπές και τα ομόλογα. Μπορεί να τους βοηθάει η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά δύσκολα το Βατοπαίδι θα εξαφανιστεί ως εκ θαύματος. Μπορεί να είναι θαυματοποιός ο Εφραίμ, αλλά όχι κι έτσι!

    Η άλλη εξήγηση είναι ότι ούτε η κυβέρνηση ξέρει ακριβώς τι συνέβη- κι όταν λέμε κυβέρνηση, εννοούμε ο Πρωθυπουργός... Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά δεν ξέρω και πολλούς που να πιστεύουν ότι είναι έτσι! Οσο σιωπά ο Πρωθυπουργός τόσο περισσότερο μπλεγμένο τον θεωρούν.

    Η τρίτη εξήγηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός (όπως δηλώνει ο ίδιος) τα έχει καταλάβει όλα, αλλά δεν θέλει να αντιδράσει εν θερμώ. Αν, όμως, η πολιτική είναι απλώς ζήτημα ψύξης, δεν βλέπω τι λόγο έχει ο Πρωθυπουργός να περιμένει και να εκτίθεται. Εκτός κι αν δεν δουλεύει το αιρκοντίσιον στο Μέγαρο Μαξίμου!

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν η Αμερικάνικη ηγεσία -και ειδικά ο Μπούς- βλέπει εφιάλτες σίγουρα βλέπει τον ... Καραμανλή!!! Τους έχει στριμώξει τόσο πολύ στην εξωτερική πολιτική , που δεν έχουν πλέον μυαλό να σκεφτούν, ούτε τους Ρώσους!
    Καλά πιστεύεις σοβαρά αυτά που γράφεις φίλε μου; Στοιχηματίζω ότι αν ρωτήσει κάποιος αυτή τη στιγμή τον Μπους ή τη Ράϊτ κατά που πέφτει η Ελλάδα το πιο πιθανό είναι να δείξουν προς την Αλάσκα! Ας αφήσουμε κατά μέρος και το ζήτημα , αν βλέπει κανείς απο τον Καραμανλή να ασκεί πολιτική και μάλιστα εξωτερική!!!!!!!! Εκτός κι αν μας το λές για ανέκδοτο, οπότε διάβασε ένα καλύτερο:
    ΜΕΧΡΙ κι ο Θεός αγανάκτησε με την ανθρώπινη πλεονεξία, την ασυδοσία και την περιβαλλοντική καταστροφή: «Αυτό το αναθεματισμένο είδος που κυριάρχησε, για τον πλανήτη Γη αποτελεί πλέον μεγάλη απειλή. Πρέπει να εξαφανιστεί»!
    ΣΤΕΛΝΕΙ τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ να φέρουν κοντά του τρεις αντιπροσωπευτικούς ηγέτες αυτού του μικρού πλανήτη που με τόση στοργή έφτιαξε, κι εκείνοι οι αχάριστοι κοντεύουν να τον αφανίσουν. Τον πρόεδρο Μπους - τον αυτοκράτορα, τον ζωντανό θρύλο των σοσιαλιστικών επαναστάσεων Φιντέλ Κάστρο, κι έναν ηγέτη από την κοιτίδα του πολιτισμού - τον Κώστα Καραμανλή.
    «ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ τα ψέματα!» τους λέει ο Υψιστος και γυαλίζει το μάτι του. «Σας έδωσα μια ευκαιρία τότε, με τον κατακλυσμό του Νώε και δεν την εκτιμήσατε. Τώρα πια είναι αργά... Σ' ένα μήνα θα καταστρέψω τη Γη! Αποφάσισα ότι το ανθρώπινο είδος είναι επικίνδυνο και πρέπει να εξαφανιστεί. Κι ύστερα θα ξαναρχίσει πάλι με αρμονία η ζωή απ' την αρχή. Γυρίστε πίσω και ενημερώστε τους ανθρώπους για την απόφασή μου αυτή».
    ΕΝΤΡΟΜΟΙ οι ηγέτες επιστρέφουν απ' τον Παράδεισο στη Γη. «Αμερικανικέ λαέ!», αναφωνεί δακρυσμένος στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος Μπους: «Εχω ένα καλό νέο κι ένα κακό. Το καλό νέο είναι πως αποδείχτηκε ότι υπάρχει Θεός. Το κακό νέο είναι ότι σ' έναν μήνα από τώρα θα μας καταστρέψει. Μετανοώ για όλα και προσεύχομαι να συγχωρέσει κάποτε τις ψυχές μας. Θα τα ξαναπούμε στην Κόλαση»...
    «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και συντρόφισσες!», μουρμουρίζει με δυσκολία απ' το κρεβάτι του φευγιού του ο Φιντέλ Κάστρο: «Εχω δύο κακά νέα να σας πω. Πρώτον, ότι δυστυχώς υπάρχει Θεός. Αυτό ανατρέπει όλη τη φιλοσοφία της ζωής μου. Τον είδα με τα μάτια μου και συνειδητοποίησα πως μόνο Εκείνος μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη. Οι ανθρώπινες επαναστάσεις μας ήταν μάταιες. Το χειρότερο κακό όμως είναι πως ο Θεός τιμωρώντας όλους μας για όσα κάναμε σ' αυτόν τον πλανήτη, αποφάσισε τον επόμενο μήνα να μας καταστρέψει».
    «ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, Ελληνες!» λέει με στόμφο στο διάγγελμά του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Εχω τη χαρά να σας ανακοινώσω δύο πολύ καλά νέα. Πρώτον: υπάρχει Θεός! Τον συνάντησα αυτοπροσώπως. Δεύτερο και σπουδαιότερο: όπως μου ανακοίνωσε στην κατ' ιδίαν συνομιλία που είχα μαζί του σε έναν μήνα θα έρθει ο ίδιος και θα αναλάβει σταθερά και αταλάντευτα να συνεχίσει το έργο μου»!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οεο;; πόθεν πώς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρωτηριανάκη είπες ότι είναι πια σίγουρο ότι ο Ομπαμα θα νικήσει, αυτό και μόνο δείχνει ότι είσαι εντελώς άσχετος με θέματα Αμερικάνικης πολιτικής. Μακάρι να κερδίσει, αλλά όλα τα άλλα που μας λες είναι υποθετικά, μην είσαι σίγουρος για απολύτως τίποτα όσον αφορά τα πολιτικά στις ΗΠΑ και το τι ΘΑ κάνουν στο μέλλον.

    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Blame professulas whose posh pensions graze on stumbent loan interest from vacuous degrees in basket weaving commie nutty organizing. Turn grant grubbing blatherers into fuel, especially perverts like mayor crotch who gas for obsama zbin biden. Your islamosympathic gutterswabbing clothing and pierced privates spread diesease. If you weren't such baby killing, vermin snuggling perverts you wouldn't be driving up our health costs, then collecting disability for your commie nutty organizing dementia. Your passive aggressive labor unions grab our guns, cars (congestion pricing), balls (SONDA), wallets, and homes but we will grab your throats and dang you from trailer bone tolls. Apply Sarbanes Oxley to non-profits! Repeal the seventeenth amendment before any VAT. All the homeless are drugged out hippies. Second Amendment is the ONLY Homeland Security. Wait until we waste all your stumbent subprimes, so you need to sell your affectation glutton art and work instead of diverting tution and Y2K scams to soviet freezeniks! Deport for multiple visits to same country. If you controlled your own pension neither your boss nor the government could abuse it. Lynch soviet wealth fund abbetting aghadhimmic peakies when oil plummets! Parasites complain about salaries but pig out with benefits. Global warming is a grant grubbing extortion racket. Urban sprawl annoys terrorists. Hazards and pollution stem mostly from mandates. Aqua volte! This land wasn't build by bullocraps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΗ ΟΜΠΑΜΑ.ΞΥΠΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση