GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γίναμε διεθνείς! Το Press - gr στο Reuters...

.. Η πολυσυζητημένη ανταπόκριση για τον Θ. Ρουσόπουλο και την Μ. Ζαχαρέα επικαλείται το Press-gr και άρθρο του Χρ. Λουτράδη. Γίναμε ...διε...

..
Η πολυσυζητημένη ανταπόκριση για τον Θ. Ρουσόπουλο και την Μ. Ζαχαρέα επικαλείται το Press-gr και άρθρο του Χρ. Λουτράδη. Γίναμε ...διεθνής πηγή ενημέρωσης!!!
,
Είχαμε γράψει (διαβάστε εδώ) για την ανταπόκριση του reuters σχετικά με το θέμα Ρουσόπουλου - Ζαχαρέα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην κυβέρνηση.
Αυτό που διαπιστώνει κανείς, ανατρέχοντας στο αρχικό κείμενο του διεθνούς πρακτορειου ειδήσεων είναι ότι χρησιμοποιείται ως πηγή για το σχετικό ρεπορτάζ και το ... Press-gr. Και συγκεκριμένα άρθρο του Χρήστου Λουτράδη (διαβάστε το εδώ) ο οποίος έγραφε για τον κ. Ρουσόπουλο, με αφορμή το θέμα της συζύγου του, ότι "του το αναγνωρίζω σθεναρά, ότι ανάγκασε την Νέα Δημοκρατια έστω και το 2008 να μιλήσει για φεμινισμό..."
,
Το ακριβές απόσπασμα του ρεπορτάζ είναι το εξής: “The one thing for which I loudly applaud the minister, is that he has finally forced New Democracy to talk about feminism,” wrote blogger Christos Loutradis on Press-gr http://press-gr.blogspot.com/"
.
Το πλήρες πρωτότυπο κείμενο του reuters μπορείτε
να το διαβάσετε εδώ.
Αντε, γίναμε και ...διεθνείς! Ποιος τη χάρη μας....
---------------------------

22 σχόλια

  1. Εμείς σας δώσαμε τα «συγχαρητήρια» από τις 12 Σεπτεμβρίου:

    "http://studioa-blog.blogspot.com/2008/09/reuters-blog.html

    - Θέμα στο «Reuters» αλλά πιο συγκεκριμένα στο blog του διεθνούς πρακτορείου το ζήτημα του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του Γιώργου Βουλγαράκη".



    Και σε ανώτερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω το ποστ και καταρχήν χαίρομαι, πραγματικά μπράβο ρε παιδιά!

    Από την άλλη σκέφτομαι τον μελλοντικό συνάδελφο εκπαιδευόμενο ιστορικό που θα κάνει την άσκησή του για την ιστορία των blogs στην Ελλάδα των αρχών του 21ου αιώνα.

    Φυσικά θα αναφερθεί στο press και ο τίτλος αυτού του ποστ μάλλον θα αποτελέσει σημείο τομής για την έρευνά του. Όταν λοιπόν, υποθέτω, θα αναζητήσει κάτω από την ρητορική "Γίναμε διεθνείς", την πρακτική, δηλαδή τους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκε η διεθνοποίηση θα αρχίσει ουσιαστικά η έρευνα.

    Έτσι λοιπόν, θα δεί φαντάζομαι ότι πρόκειται καταρχήν για Reuters blogs και όχι για τη βασική αρθρογραφία του. Επομένως η διεθνοποίηση πραγματοποιείται εκ των έσω της ιδέας του blogging. Στην "παραδοσιακή" μορφή του άρθρου και των ρεπορτάζ δεν χρησιμοποίησαν ως πηγή για την ελλάδα ένα blog. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς ότι η συντάκτρια είναι ελληνίδα, τότε η υπόθεση ενισχύεται.

    Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κανέναν αυτά αλλά καλό ειναι να έχουμε υπόψην τους όρους με τους οποίους πραγματοποιείται οτιδήποτε γύρω μας.

    Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία όλα αυτά άλλα ένα comment είναι ανατριχιαστικό έως ύποπτο:
    September 12th, 2008
    6:36 am GMT

    "Blogspot χωρίς σύνορα"
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ BLOG ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.

    ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ
    ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΡΕΑ
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ
    ΤΗ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία σε λίγο θα ρίχνομε η θα ανεβάζουμε κυβερνήσεις

    ΧατζΜάρα τακσες πλίμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α ρε πέτρα

    τοσο κομπλεξ?

    τόση μικρότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΕΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟΝ REAL FM ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗ ΚΑΝΑ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΟΛΗΣΙΕΣ ?? ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ ΛΟΓΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ , ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaxaxaxaxa loutradhs xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kante kai mia parapompi oti to prwto thema to anadimosieuse...

    einai deigma oti pleon..oi efimerides esto kai liges anagnwrizoun ton logo sas esto kai an to pairnoun apo to reuters.;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκοσκυλαιοι αποψε ολοι στα κρεβατια σας,,

    Κατι .."κωλοδεξιοι" ακουσα οτι πεταξανε φολες ,θα σας δηλητηριασουν ρε φτωχομπινεδες,αυτο ακουσα..

    Τζογλανια πασοκοσκυλαιοι ,ειδατε που σας νοιαζομαι ρε γαμημενα ζωα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7:19 μμ
    Εντάξει μπράβο όπως λες, αλλά ήταν ανάγκη τώρα να τους χαλάσεις το όνειρο?

    Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αναλύσεις είναι περιττές έλεγε ο πατέρας μου ώρα του καλή.

    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή όλα είναι ύποπτα και όλοι ψάχνουμε για τον πονηρό με τις πληροφορίες ,καλύτερα να λύνουμε και να ασχοολούμαστε με την καταγεγραμμένη πραγματικότητα ,όπως

    Ο Πατριάρχης και η Ελληνική πολιτεία διώκουν τους φτωχούς μοναχούς της μονής Εσφιγμένου γιατί δεν αναφέρουν στις προσευχές τους το όνομα του Πατριάρχη, διαμαρτυρόμενοι για τις σχέσεις του με τον Πάπα.

    Οι ασκητές μοναχοί της Εσφιγμένου δεν έχουν χρήματα, σουίτες ,τρόφιμα ,ηλεκτρικό ,φάρμακα για τους γέροντες κλπ ,είναι όμως οι κακοί του Όρους και ζουν ελεύθεροι πολιορκημένοι .αποφασισμένοι ακόμη και να πεθάνουν προκειμένου να μην εγκαταλείψουν την μονή και τον τόπο της προσευχής των και της μοναξιάς τους.

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΟΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΟΥΙΤΕΣ .ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΛΕΙΕΣ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ,ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ Σας ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 7:23 μμ
    Αυτό το σχόλιο είναι που λες ότι είναι "ύποπτο"

    Greece will never change. The only way Greece will change is if the European Union takes more control of Greece’s domestic politics, which are riddled beyond belief with corruption. Just as the Greece national football team was led to victory only by a foreigner, the same applies for Greece as a country. Only an outsider could fix this horrible mess.

    Πάντως εγώ ξερό πολλούς απλούς ανθρώπους, Ελληνες εδώ στην Ελλάδα που έχουν την ίδια άποψη, και προσωπικά δεν το βρίσκω ούτε ακραίο ούτε ύποπτο. Και μάλιστα πιστεύω ότι θα γίνει μια μέρα στο μέλλον, όταν εγώ έχω γίνει λίπασμα όμως, όχι τώρα κοντά.


    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mpravo file Katsampelh,oxi tipota allo giati phgan oi roufianoi na sou kleisoun to spiti me tis malakies twn dh8en ekbiazmwn...
    Eyxomai olo megalyteres dhmosiografikes epityxies,se esena kai olo to dhmosiografiko team toy Press-Gr..

    Prof.Brain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

    ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!

    Σήμερα ο πρωθυπουργός μας ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ


    ...και εσείς ή τον αγνοείτε ή τον χλευάζετε.

    ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.

    Να σαν αυτό..

    "Να ζήσεις Κωστάκη
    έτη πολλά
    παπούλης να γίνεις
    με μαύρα μαλιά.

    Στο σβέρκο μας μην κάτσεις
    ακόμα πολύ
    να φύγεις, να φύγεις
    το θέλει όλη η γή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..............
    Πασοκοσκυλαιοι αποψε ολοι στα κρεβατια σας,,

    Κατι .."κωλοδεξιοι" ακουσα οτι πεταξανε φολες ,θα σας δηλητηριασουν ρε φτωχομπινεδες,αυτο ακουσα..

    Τζογλανια πασοκοσκυλαιοι ,ειδατε που σας νοιαζομαι ρε γαμημενα ζωα?? .............

    Τζών,

    ΥΓ: Τις φόλες τις έφτιαξα εγώ με τα χεράκια μου. Με βοήθησε λίγο και ο Shkat, αλλά -άκουστε τι έπαθε το μαλακισμένο....

    ..ΕΦΑΓΕ ΜΙΑ ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑΡΩΣΕ

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΧΙ αντάρτες
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ
    ΛΕΜΕ ΚΟΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι τρεις κυρίες που άναψαν φωτιά στην κυβέρνηση
    14 Σεπτεμβρίου 2008, 20:19
    *********************************************
    Τρεις γυναίκες, τρεις επιτυχημένες επαγγελματίες και οι τρεις σύζυγοι υπουργών έβαλαν φωτιά στην κυβέρνηση, αλλά η φλόγα δεν λέει να σβήσει, παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου.

    Οι Γάλλοι όταν επιχειρούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση και μάλιστα σοβαρή λένε «cherchez la femme». Οι έμπειροι Ρωμαίοι και στη συνέχεια οι εμπειρότεροι Μέδικοι ασχολήθηκαν επισταμένως με τις σκευωρίες των ισχυρών γυναικών, ενώ έμεινε στην ιστορία ως ένδειξη της γυναικείας καπατσοσύνης στο στήσιμο μιας ίντριγκας η φράση: «Το μπουντουάρ της Μαντάμ Ντε Πομπαντούρ».

    Στη βαλκανική Ελλάδα που ούτε μπουντουάρ υπάρχουν ούτε ισχυρές γυναίκες όπως στην Αναγεννησιακή Φλωρεντία, η παράδοση που άφησε πίσω της η Ασπασία, σύντροφος του μεγίστου των Αλκμαιωνιδών Περικλή, συνεχίζεται και στις μέρες μας άλλοτε ως φάρσα όπως με την υπόθεση της «Μιμής» και άλλοτε ως ζηλόφθονη προσέγγιση του νεοπλουτισμού, αφού και οι κρίνοντες, κατά κανόνα, θα’ ήθελαν να βρίσκονται στη θέση των θυμάτων τους.

    Στη σύγχρονη λοιπόν εκδοχή της γυναίκας - καταφερτζούς ή για άλλους της «Σιδηράς Κυρίας» και για τους υπόλοιπους της «Αυλής των Κυριών», τρεις γυναίκες απασχόλησαν και θα ξαναπασχολήσουν την κοινή γνώμη.



    Η πρώτη και ίσως η γνωστότερη είναι η κυρία Μάρα Ζαχαρέα που πέραν των στηλών του ημεδαπού Τύπου απασχόλησε και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters που της αφιέρωσε (και στο σύζυγό της) μία ανταπόκριση με τη βρετανικού φλέγματος φράση: «Τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα υπουργού στην Ελλάδα», φράση που σπάει κόκαλα.

    Η δεύτερη κατά σειρά σε αναγνωσιμότητα είναι η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος Γιώργου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος, πλουσία και από γνωστή αστική οικογένεια. Η τρίτη «Κυρία της Αυλής», όχι τόσο γνωστή αλλά εξίσου πετυχημένη επαγγελματικά είναι η Δίκα Αγαπητίδου, σύζυγος του Γιώργου Αλογοσκούφη, μεσίτης στο επάγγελμα, που ασχολείται με τα «φιλέτα» του real estate.

    Το πρώτο κοινό χαρακτηριστικό είναι πως είναι σύζυγοι υπουργών του κ. Κώστα Καραμανλή. Το δεύτερο κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι υποβάλλουν δηλώσεις εισοδήματος κατά πολύ υψηλότερες από τους συζύγους τους. Το τρίτο είναι πως και οι τρεις φαίνονται να διασφαλίζουν το «γαλατάκι των παιδιών τους» στην οικογένεια.



    Και οι τρεις απασχόλησαν την κοινή γνώμη με τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια που οι σύζυγοί τους ήταν ή είναι υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή υπουργοί. Η Μάρα Ζαχαρέα ως σχολιαστής, εκδότης και ραδιοφωνικός παραγωγός και ανεπισήμως εκπρόσωπος στα ερτζιανά του υπουργού Επικρατείας. Η Αικατερίνη Πελέκη ως συμβολαιογράφος, κόρη νομικού και αδελφή δικηγόρου που ασχολούνται συστηματικά με τις μεγάλες περιουσίες και τα συμφέροντα της Εκκλησίας, των Μονών και του Αγίου Όρους ειδικότερα. Η κυρία Δίκα Αγαπητίδου, διότι ως μεσίτης και εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού οίκου του εξωτερικού κατηγορήθηκε στη Βουλή ότι ενεπλάκη σε υπόθεση αγοραπωλησίας περιουσίας του Δημοσίου. Εξ όσων έχουν δημοσιευθεί αναμένεται και δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση αυτή μετά από αγωγή που κατέθεσε ο κ. Αλογοσκούφης κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Καρχιμάκη. Οψόμεθα.

    Ο κ. Βουλγαράκης πέραν μιας τυπικής για βαλκάνιο πολιτικό αμετροεπούς συμπεριφοράς με τη σύσταση των ΕΠΕ και την αυταρέσκεια του νεόπλουτου, πλήρωσε και την εμπλοκή του πεθερού του, της συζύγου και του κουνιάδου του στην υπόθεση Βατοπεδίου. Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος αν και δεν έχει προς το παρόν καταβάλλει το τίμημα της αλαζονείας, θα κληθεί όπως λέγεται στη Ρηγίλλης να πληρώσει τα σπασμένα για την επαγγελματική και άκρως «ηθικά ασυμβίβαστη» δραστηριότητα της συζύγου του σύμφωνα με γραπτή δήλωση του βουλευτού Αρκαδίας και παρεμπιπτόντως της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Τατούλη. Ο κ. Αλογοσκούφης δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.



    Οι τρεις «κυρίες της Αυλής της Ρηγίλλης» εκφράζουν συμβολικά αυτό που θα ονειρευόταν κάθε γυναίκα της αθηναϊκής ελίτ, που ως γνωστόν κατοικοεδρεύει στο Κολωνάκι για καφέ, στο Ψυχικό για ελαφρό γεύμα και στην Εκάλη και στα Β.Π για το δείπνο. Πλούτο, σκάφη, αναγνωρισιμότητα, απυρόβλητο, γκλάμουρ. Λέγεται ότι απολαμβάνουν επίσης το να επιδεικνύουν την επιρροή που ασκούν στους συζύγους τους, αν και το τελευταίο πρέπει να θεωρηθεί ως αποκύημα απόλυτης κακίας των κατηγόρων τους. Μόνον που στο Μπουρνάζι και στο Χαϊδάρι οι ψηφοφόροι δεν χαμπαριάζουν από lifestyle in politics, οπότε το πράγμα περιπλέκεται. Μάλιστα, ορισμένοι αρχίζουν να εκτιμούν πως μπροστά στις κυρίες της Αυλής της Ρηγίλλης η υπόθεση της «Ροζ Βίλας» είναι μία απλή ιστοριούλα για παιδιά. Οι περισσότεροι πάντως αν και κάτοικοι των λαϊκών προαστίων αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών δεν δικαιολογούνται χωρίς τα «Έσχες» των συζύγων τους, ιδιαίτερα όταν πρέπει να δικαιολογηθούν, οικία στο Ψυχικό, εξοχικό στο Καπανδρίτι, μεζονέτα στην Πάρο, σκάφη αναψυχής και όλα τα συναφή. Άρα και οι Γάλλοι έχουν δίκιο αλλά και οι Ρωμαίοι που κάτι ψέλλιζαν για τη γυναίκα του Καίσαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όχι ρε τι κόμπλεξ; Μια χαρά, όλα όμρφα και μπράβο, δεν μπορούμε να δούμε τι γίνεται δηλαδή;

    Δεν ξαναγράφω τίποτα, κάνω ένα σχόλιο χαλαρό και με διάθεση καφενείου και το βλέπω ως ποστ χωρίς να ξέρω γιατί..


    Καλό blogging!

    Αντίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 14 Σεπτέμβριος 2008 7:45 μμ

    Τζωνάκο τέκνον μου,

    μαμιέται το βρωμόμουνο της μήτηρ σου.

    Σε φιλοκοασπάζομαι,

    Πατήρ Σουλπίκιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. POS MA NIN EISTE STO reuters
    AFOY AR8OGRAFEI SYXNA SE ESAS O Dr koutsoukos !!
    PATE KALA
    SYGXARITHRIA!!@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση