GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παρασκήνια της Μονής Βατοπεδίου...

. Γράφει ο Ορφέας Kωνσταντίνου Θεσ/νίκη . 1.-Οποιος επισκεφθεί την Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους, πηγαίνοντας από τον αμαξιτό δρόμο των ...

.
Γράφει ο Ορφέας Kωνσταντίνου
Θεσ/νίκη
.
1.-Οποιος επισκεφθεί την Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους, πηγαίνοντας από τον αμαξιτό δρόμο των Καρυών, ο οποίος είναι και ο κύριος δρόμος πρόσβασης, φτάνοντας στα όρια της Βατοπαιδίου, κάποια χιλιόμετρα πρίν την Μονή, θα αναγκαστεί να σταματήσει...
Υπάρχει "φυλάκιο ασφαλείας"!!! Υπάρχει απαγορευτική μπάρα και φυλάκιο με κοσμικό φύλακα!Θα υποστείτε εξοχυνιστικό έλεγχο πάσης φύσεως!!! Εάν δηλώσετε πως απλά θέλετε να επισκεφθείτε την Μονή για μια απλή επίσκεψη προσκυνηματική, θα σας ζητηθούν όλα τα στοιχεία σας, θα καταγραφούν, θα ειδοποιηθεί αρμόδιος της Μονής και έαν δώσει συγκατάθεση θα σας επιτρεπεί να την επισκεφθείτε.
Φτάνοντας στην Μονή στο θυρωρείο θα διαπιστώσετε πως έχετε καταγραφεί πλήρως και θα βρίσκεσται υπό έλεγχο κατά την παραμονή σας εκεί. Εάν δηλώσετε πως θέλετε να διανυκτερεύσετε, θα γίνει έλεγχος στην λίστα που ήδη υπάρχει. Εάν δεν είστε γραμμένος, απλά θα σας πούνε πως η Μονή είναι πλήρης και θα σας υποδειχθεί να πάτε σε άλλη Μονή! Εάν πάλι δηλώσετε ότι θέλετε να διανυκτερεύσετε και δηλώσετε ιδιότητα κάποιου στελέχους σημαντικού (Δ/ντής Τράπεζας, Επιχείρησης, Κρατικός αξιωματούχος κλπ) θα γνωστοποιηθεί στην Μονή και πιθανότατα να σας επιτραπεί!
Για να επισκεφθείς την Βατοπαιδίου, θα πρέπει να προηγηθεί προσυνενόηση. Κύριο στοιχείο και πλεονέκτημα να είσαι Κυπριακής καταγωγής και επιχειρηματίας! Εάν δηλώσεις απλός προσκυνητής θα σου ειπωθεί πως θέσεις υπάρχουν μετά ένα χρόνο κλπ. Ανάλογα με τι αξίωμα θα δηλώσεις θα εξελιχθεί και η πορεία της φιλοξενείας σου...
Δυστυχώς πέρα από κάθε Αγιορειτική Παράδοση και τα ήθη του Αγίου Ορους, η Βατοπαιδίου, κάνει επιλεκτική επιλογή των φιλοξενουμένων της, κυρίως VIPS. Ακολουθεί φυσικά και ανάλογη προσέγγιση στην συνέχεια....Τ α καλά και τα συμφεροντα...
Η παράνομη αστυνόμευση, τα φυλάκια ασφαλείας και όλοι αυτοί οι καινοφανείς νεωτερισμοί(ασύρματα δύκτια επικοινωνίας, υπεύθυνοι ασφαλείας κλπ) είναι απαράδεκτα και εντελώς ξένα πρός το "Αγιον" Ορος.
2.- Πέραν της γνωστής σκανδαλώδους υπόθεσης με τις ακίνητες περιουσίες κλπ, για όσους γνωρίζουν τα εν Αγίω Ορει τεκτενόμενα, πλέον της δεκαετίας, η Μονή έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, εκτεταμένες έρευνες για να ανακαλύψει θυσαυρούς που κατά την παράδοση είναι κρυμμένοι στην Μονή και στα καθυδρύματά της. Οι πλέον σύγχρονοι ανιχνευτές χρυσού κλπ στην Ελλάδα βρίσκονται στο Βατοπαίδι. Το θέμα είναι γνωστό σε όλη την Αγιορειτική Πολιτεία.
3.-Σε ολόκληρη την Μονή και ιδιαίτερα στους χώρους φιλοξενείας, υπάρχουν κρυφές κάμερες που καταγράφουν τα πάντα όλο το 24ωρο, εν αγνοία των προσκυνητών. Η Μονή επικαλείται λόγους ασφαλείας κλπ. Μάλιστα η Μονή διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα δορυφορικά ιντερνέτ και ο Εφραίμ έχει πρόσβαση στο δύκτιο με τις κάμερες μέσο λάπτοπ από όπου κι εάν βρίσκεται!!!
4.-Η πρώτη επαφή Ρουσόπουλου-Βατοπαιδίου, έγινε το 1997, όταν ο Θοδωρής εργαζόταν στο Μεγκα. Με παρέμβαση του τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Σ. Ψυχάρη, επισκέφθηκε την Μονή και πραγματοποίησε ένα ντοκιμαντέρ, παρά τις απαγορευτικές διατάξεις που ισχύουν για την βιντεοσκόπιση στις Μονές του Αθω.
5.-Η Αδελφότητα του Εφραίμ, την δεκαετία του 1980 βρισκόταν σε ένα κελί στην Νέα Σκήτη, από όπου και τους έδιωξαν οι συνοικούντες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.
Κατόπιν όλη η Αδελφότητα πήγε και εγκαταστάθηκε στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου στις Καρυές. Οι υπερήλικες Μοναχοί και ελάχιστοι της Κουτλουμουσίου, παρέδωσαν την διοίκηση της Μονής στον Εφραίμ.Ο Εφραίμ έκανε άνω-κάτω την Μονή και άδεισε όλα τα ταμεία της... Με αποτέλεσμα οι Γέροντες να τους διώξουν κακήν κακώς!!!
Ηρθε το 1989 και άγνωστο πως ο Εφραίμ απέκτησε στενές σχέσεις με τον τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Κώστα Λούλη. Ο Λούλης, γνωστός αλευροβιομήχανος του Βόλου και κολλητός του Μητσοτάκη, επέβαλε τον Εφραίμ και την Συνοδεία του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να εγκαταβιώσουν και να αναλάβουν την Βατοπαιδίου. Η Βατοπαιδίου ήταν Ιδιόρυθμη Μονή και όχι Κοινοβιακη, και πάρα πολλά ευτράπελα συνέβαιναν...
Αποφάσισε το Οικ. Πατριαρχείο να εξυγιανει την Μονή και έτσι με τις αφόρητες πιέσεις του Λούλη και την συναίνεση του Μητσοτάκη, ουσιατικά επεβλήθηκε ο Εφραίμ στην Βατοπαιδίου. Σιγά-σιγά έδιωξε όλους τους παλιούς Μοναχούς. Ο Λούλης έφτιαξε σουίτα στο νότιο πύργο της Μονής,η οποία του παραχωρηθηκε με έγγραφο της Μονής ισοβίως. Μια άκρως παράνομη πράξη! Ο Λούλης ανακυρήχθηκε "Μέγας Ευεργέτης της Μονής"! Το πορτραίτο του βρισκόταν στο Ηγουμενείο του Εφραίμ. Κατόπιν "άνοιξε τα φτερά του" ο Εφραίμ και το πορτραίτο καθαιρέθηκε. Οποτε πήγαινε ο Λούλης στην Μονή, το ξαναέβαζαν φυσικά!
Στην σουίτα του Λούλη φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά ο Κάρολος της Καμήλας! Εν αγνοία του Λούλη φυσικά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε κατόπιν!!! Ως Διοικητής ο Λούλης τιμήθηκε από το Οικ. Πατριαρχείο και έγινε "Αρχων"! Κατόπιν ο Βαρθολομαίος έμαθε ότι ο Λούλης τον κατηγορεί ασύστολα και έχει σημαντικές επαφές με παληοημερολογίτες κλπ. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Οικ. Πατριαρχείου, με Συνοδική απόφαση αφαιρέθηκε ο τίτλος και το οφύκιο από τον Κ. Λούλη!!! Κατόπιν οι επαφές του Εφραίμ μεγάλωσαν και ο Λούλης του ήταν άχρηστος πλέον...
6.-Υπήρχε στην Βατοπαιδίου ένας παραδελφός του Εφραίμ .Ο Αθανάσιος, Κύπριος κι αυτός. Σημαντικό στέλεχος της Μονής και ανταγωνιστής του Εφραίμ. Τον έδιωξε ο Εφραίμ και έφυγε στην Κύπρο. Κατόπιν έγινε Μητροπολίτης Λεμεσού, ο οποίος παραμένει μέχρι τις μέρες μας. Εδιωξε και τον Μοναχό Λάζαρο ο Εφραίμ. Τον Νύφωνα τον έστειλε για χρόνια εξορία σε μετόχι της Μονής κλπ.κλπ.κλπ. Οποιος αντιστέκεται στην εξουσία του Εφραίμ εξοντώνεται!!!
Εάν δεν είσαι Κύπριος φυσικά δεν μπορείς να εγκαταβιώσεις στην Βατοπαιδίου...
7.-Ο Αδερφός του Εφραίμ στην Κύπρο, ο Κουτσού, είναι ο Αρχηγός του Εθνικιστικού Κόμματος "Νέοι Ορίζοντες".... Πού βρίσκει χρήματα ο Κουτσού είναι ευνόητο πλέον...
8.-Ο Εφραίμ με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Εσφιγμένου, θέλει να "φάει" και την Μονή αυτή!!! Ως γνωστόν έχει διοριστεί από το Οικ. Πατριαρχείο και την Ιερά κοινότητα, αδελφότητα με Ηγούμενο για την Εσφιγμένου, αλλά λόγω της κατάληψης από τους ζηλωτές, μένουν στις Καρυές. Πλήθος εισαγγελικές καταδίκες υπάρχουν εις βάρος των καταληψιών κλπ. Η Πολιτεία έχει κληθεί δεκάδες φορές να εφαρμόσει τα νόμιμα και να εκδιώξει τους καταληψίες από την Εσφιγμένου. Καμιά όμως ανταπόκριση... Ο Εφραιμ παρεμβαίνει στον Ρουσόπουλο, κι αυτός με την σειρά του στα αρμόδια όργανα και δεν εκτελούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων!!! Ελπίζει ο Εφραίμ πως θα παραιτηθεί ο νέος Ηγούμενος Χρυσόστομος και με τις παρεμβάσεις Ρουσόπουλου, θα του δοθεί και η Εσφιγμένου!
Στην πρόσφατη επίσκεψη του,στο ΄Αγιον Ορος ο Βαρθολομαίος έκανε λόγο για παρεμβάσεις κάποιας Μονής πρός την κυβέρνηση, να μην εκτελεστούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης κλπ. Ενοούσε τον Εφραίμ!!!
9.-Το καθεστώς του Αγίου Ορους διέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Ορους. Εκεί περιλαμβάνονται και οι ονομασίες των Μονών κλπ. Εδώ και πολλά χρόνια ο Εφραίμ χρησιμοποιούσε αντί για το "Ιερά Μονή Βατοπαιδίου" το "Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου" μετά που καβάλησε εντελώς το καλάμι, χρησιμοποίησε στα επιστολόχαρτα και τις σφραγίδες της Μονής τον όρο "Παμεγίστη Μονή Βατοπαιδίου"!!! Αντέδρασαν οι λοιπές Μονές του Αγίου Ορους, αλλά ο Εφραίμ δεν καταλαβαίνει τίποτε!!! Υπήρξε και δικαστική απόφαση για λαθραία χρήση της ονομασίας της Μονής και αντικακατστατική συμπεριφορά, καθώς η πρώτη την τάξη Μονή, είναι η "Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας". Ο Εφραίμ ποτέ δεν χώνεψε να μην είναι αυτός "Παμέγιστος"!!!
10.-Ο Ρουσόπουλος δεν ξέρει καλά τον Εφραίμ... Μόλις χάσει την καρέκλα του, δεν θα βλέπει ζωγραφιστό τον Εφραίμ!!! Θα πάρει πόδι σαν τον Λούλη!!!
11.-Σε λίγες μέρες θα συνέλθει Διπλή Ιερά Σύναξη (20 Ηγούμενοι, 20 αντιπρόσωποι των Μονών) στο Αγιον Ορος. Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της Βατοπαιδίου... Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει..
Οσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα του Αγίου ΄Ορους, γνωρίζουν καλά όσα γράφω....
--------------------------------

40 σχόλια

  1. Έκπληξη προκάλεσε στους δημοσιογράφους η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντόπουλος όταν ρωτήθηκε γιατί κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία δινόταν το «πράσινο φως» στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αποχαρακτηρίσει μια περιοχή-«φιλέτο» 250 στρεμμάτων στην περιοχή Μετόχι Ξηροποτάμου, που ανήκει στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και παραχωρήθηκε ως αντάλλαγμα στους μοναχούς αντί μιας κατά πολύ φθηνότερης έκτασης που είχαν οι ίδιοι στη λίμνη Βιστωνίδα.

    «Πείτε με βλάκα! Ή βλάκας είμαι ή συμφέροντα εξυπηρετώ. Θα πρέπει να σας πω, όμως, ότι συμφέροντα εγώ δεν εξυπηρετώ» δήλωσε ευθαρσώς ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι «μου έδωσαν ένα κείμενο και το κατέθεσα».

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ,ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΙΟ ΒΛΑΚΕΣ ?

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι σάν μαθητούδι θά επαναλάβω
    ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ.
    Αναστάσης(άντε καί καλή ανυπαρξία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βυζαντινές δολοπλοκίες και ίντριγκες. Αυτές είναι business.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν ισχύουν όλα αυτά..,αυτή δεν είναι μονή..αλλά σατανοκρατούμενη οργάνωση στο πιό ιερό μέρος της ορθοδοξίας ,με αγγελικό πρόσωπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tο παρακράτος της εταιρίας-εκκλησίας πρέπει να ανατραπεί.
    Μαζί του και όλοι αυτοί οι πολιτικοί που τρέχουν πίσω απο τις αγίες αδερφές...
    Βάλτε φωτιά στα μοναστήρια να καεί το AIDS και η ηπατίτιδα.
    Βάλτε φωτιά και στο ρουσόπουλο, αυτή την αδερφή την ξεφωνημένη..
    ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε σεις οι καλόγεροι φταίνε?
    Η ο Καραμανλής-Ρουσσόπουλος και η υπόλοιπη συμμορία που τους τα δίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα ρε φίλε, ενω τα λες μια χαρά δεν μας ενημερώνεις για το βασικότερο.Δηλαδή ποιά είναι επιτέλους η περιουσία της Μονής Βατοπαιδίου και ποιούς παράνομους χειρισμούς έκανε αν έκανε ο Εφραίμ να ξέρουμε. Επίσης δεν καταλαβαίνω 50 μοναχοί τι χρειάζονται τα δισεκατομύρια ευρώ.Τί τα κάνουν επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη ξεχνάτε την ιστορία! Πριν πέσει η Πόλη το Άγιον Όρος ηθελημένα είχε δηλώσει υποτέλεια πριν 100 χρόνια στους Τούρκους. Οι περισσότεροι Αγιωρίτες είναι άνθρωποι του χρήματος ο δε Εφραίμ είναι ο πατήρ δολλάριος. Φασίστας και μίασμα της εκκλησίας. Καμμία σχέση με την Ορθοδοξία. Πάντα βέβαια οι κυβερνήσεις τον χάϊδευαν γιαυτό και τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα. Είναι επικίνδυνος για την εκκλησία αλλά και τον τόπο. Διώξτε τον εκπρόσωπο της αρπαχτής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα χρονια που θα ερθουν θα αλλαξουνε τα πραγματα.Ο κοσμος μορφωνεται.Μαθαινει.Καποια στιγμη θα παρουνε ποδι ολοι οι μουτζαχεντιν της Ορθοδοξιας,απο το τριτο ποδι που κανανε καταληψη εδω και 1000 χρονια.Θα δουλεψουν ολοι αυτοι οι τεμπεληδες,που μαζευουν ενα σωρο λεφτα απο ενοικια,επιδοτησεις,κομπινες,και που κανεις δεν ξερει τι γινονται.Δινουν 5 φραγκα σε κανα δυο φτωχους για τα ματια του κοσμου,και τα μεγαλα ποσα κανεις δεν ξερει που πανε.Αιωνες τωρα η ιδια ιστορια,και κανεις δεν τολμα ουτε να μιλησει εναντιον τους.Απαντανε με μυνησεις σε οτι τους ενοχλει.Αυτοι ηταν,αυτοι ειναι.Αλλα λυπαμε τα καημενα τα απλα καλογερια,που εγιναν μοναχοι γιατι οντως πιστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι να πει κανεις..υτα τα κατακαθια της κοινωνιας-οι κ(α)ολογεροι - ππου ζοθν παρασιτικα απο την εποχη της τουρκοκρατιας μεχρι σημερα.. αδελφες-τεμπεληδες-κοινωνικα παρασιτα-ολοι τους μαζεμενοι στο "αγιο" ορος..ποιο αγιο ορος δηλαδη..μαλλον ορος των απατεωνων-ασε που το εχουν κλεψει κι αυτο απο τους αρχαιους ελληνες ( ας ανατρεξουν μερικοι στην ιστορια)
    κανονικα θα επρεπε ολους αυτους να τους βγαλουν με το ζορι εξω να τους βαλυν να δουλεψουν με το ζορι στην κατασκευη τηε εγνατιας και αλλων οδικων αξονων και μετα να τους βαλουν σε ενα πλοιο και να τους αφησουν μεσοπελαγα..να δουμε αν θα τους σωσουν οι προσευχες τους..αει στον αγυριστο..( θα ελεγα στο διαολο-αλλα κι αυτο ειναι επινοηση των ρασοφορων για να φοβουνται οι γριουλες)..
    η μονη λυση δημευση ολης τηε περιουσιας τους και χρηση των μοναστηριων σαν τουριστικα καταλυμματα..αλλωστε τωρα εχουν μεχρι ιντερνετ-αρα μηδεν νικο κοστος κατασκευης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι επικίνδυνος για την εκκλησία ο Εφραίμ (ελληνικότατο όνομα διάλεξε!), επικίνδυνη είναι η εκκλησία που αποτελεί κανάλι να αναδειχτούν διάφοροι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες. Επίσης επικίνδυνες είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ονειρεύονται ψήφους, όταν εμφανιστεί μπροστά τους κάποιος μαυροντυμένος. Αυτή η συναλληλία κηφήνων μοναχών ή παπάδων και άσχετων πολιτικών αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 12:31..ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ? ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ?ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ?ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ!!!ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΦΑΓΕ..
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕ ΚΑΝΕΙ???ΜΟΛΙΣ ΔΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ,ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η αθλιότητα των φεουδαρχών καλογέρων ηταν από τις βασικές αιτιες της αθεϊας των μπολσεβίκων.
    είναι απολύτως απογοητευτικό οι «ακτημονες» μοναχοί να είναι ιδιοκτήτες τεραστιων εκτασεων και να διαβιουν πολυτελως.
    βεβαιως το παραδειγμα το εδωσαν πρώτοι οι προκαθημενοι:
    ο κ.Βαρθολομαιος από ιδιωτικό τζετ σε κοτερο πηγαινει και από Χιλτον σε Μεγάλη Βρετάνια.
    μάσες ,ξαπλες,θεοκουτσομπολιό και παγκαρομαζώξεις εις υγείαν των αφελών θρησκευομένων.
    άριστη η πληροφόρηση του συντακτη του αρθρου.
    θα προσθεσω για τα macbooks ,το ιντερνετ room,τις γιγαντοοθόνες πλάσμα και τα λοιπά που βρισκονται στα private sections του Βατοπεδίου.
    αν παει καποιος ξύπνιος δημοσιογραφος στο Grand Resort Vatopedi θα βρει πολλα ενδιαφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους ομοίους με τον Εφραίμ, δεξιούς προστάτες,κουμπάρους, γραμματείς και φαρισαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. EINAI NTΡΟΠΗ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δινουν 5 φραγκα σε φτωχους???
    Δεν καταλαβες καλα,οι φτωχοι δινουν
    οχι αυτοι.
    Το Α.Ορος ηταν πραγματικα Αγιο καποιες εποχες,σημερα ειναι μπιζνα,
    αλιμονο στους αγνους χριστιανουν που νομιζουν οτι αυτοι εκει πανω ειναι "αγιοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H stigmi pou o Leontas o einonomaxos tha emafanistei einai pali konta kai tote tha kourepsei ta tragia mia kai kali.
    me tosa lefta pou exei i ekklisia eprepe na eixame sxoleia,nosokomeia ypersygxrona kai kanena astego, kanena orfano kai aytoi ta 'diaxeirizontai' katallilws ola ayta pou mazevoun apo tis gries kai tous gerous. skefteite mono tis eisprakseis tou mina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είπαμε να τα φουσκώσουμε λίγο κε Κων/νου, αλλά εσύ το έκανες αερόστατο.
    Το διαμονητήριο είναι διαδικασία για κάθε μονή του Αγίου Όρους. Κάθε μονή μπορεί μα αρνηθεί τη διανυκτέρευση και αν έχει εγκριθεί, τη διαφορά την επιλύει ο ... τοποτηρητής του .. όπως ο Ψυχάρης ένα πράμα.
    Για να ξέρετε τόσες λεπτομέρειες, θα ξέρατε και τα προηγούμενα Κε Κων/νου.
    Το internet, δεν είναι αποκλειστικότητα του Εφραίμ, αλλά όλου του Αγίου Όρους, με τρείς κεραίες προς το παρόν, όλο το Άγιο Όρος καλύπτεται με ασύρματη σύνδεση.
    Τώρα για τον Εφραίμ, η απορία μου είναι η ίδια χρόνια τώρα. Τι τα κάνει ή τι θα τα κάνει τόσα λεφτά.
    Θυμάστε Κε Κων/νου τις επιδείξεις της Αγίας Ζώνης επι Μιμής? ένα εκατομύριο την κάθε επίδειξη τσιμπούσε ο πάνχοντρος.
    Μπορούμε να γράφουμε κατεβατα για τον αθεόφοβο, δεν μπορούμε πάντως να αγνοήσουμε το γούστο του στο κρασί και το τσίπουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΕπουλημα ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ...δεν έχει ξαναγίνει απο καμια Κυβερνηση...

    ..ειναι η μόνη "μεταρρύθμιση" του Κωστακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 4.23



    σύντροφε ο Σημίτης πούλησε τα Ίμια για να μείνει στην καρέκλα του...


    με άλλα λόγια, σάλτα και πηδήξου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 4.59

    πρωτον, τα Ιμια δεν είναι κτίριο του Ολυμπιακου Χωριου αξιάς 45.000.000 (τόσο το πουλησε η "μονη" στον Κυπριο") ούτε οικοπεδα στην Χαλκιδικη και στα Τρίκαλα που τα εδωσαν με 118 ευρώ το στρέμμα στην "Μονη".

    Τα Ιμια δεν τα πούλησε κανεις, ακόμα Ελληνικά είναι και οταν πας στο Πανεμορφο νησί της Καλύμνου (που πηγαίνω κάθε χρόνο) ...παρε μια βαρκα να πας να κάνεις μπανιο..πραγματικα αξιζει...εχει και πολλά ψαρια αν σου αρεσει το ψάρεμα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε 4.23

    O Μητσοτάκης πούλησε ολόκληρη ΚΥΠΡΟ και οι δικοι σου τον ΕΚΑΝΑΝ και ΠΡΟΕΔΡΟ μετα...

    μας δουλέυεις ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα ηθελα να προσθέσω ότι ο κάθε μοναχός (Κυπριακής καταγωγής)
    που συμπληρώσει 2 χρόνια μοναχισμού στην Μονή Βατοπεδίου έχει το δικαίωμα να διορισθεί δάσκαλος στην Κύπρο.
    Φαντασθείτε τώρα τι μαθαίνουν τα παιδιά στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΔΕΞΙΑ πάντα πούλαγε τον κόπο του Ελληνικού λαου, απο τον Εμφυλίο μεχρι και σήμερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είπαμε να τα φουσκώσουμε λίγο κε Κων/νου, αλλά εσύ το έκανες αερόστατο.
    Το διαμονητήριο είναι διαδικασία για κάθε μονή του Αγίου Όρους. Κάθε μονή μπορεί μα αρνηθεί τη διανυκτέρευση και αν έχει εγκριθεί, τη διαφορά την επιλύει ο ... τοποτηρητής του .. όπως ο Ψυχάρης ένα πράμα.
    Για να ξέρετε τόσες λεπτομέρειες, θα ξέρατε και τα προηγούμενα Κε Κων/νου.
    Το internet, δεν είναι αποκλειστικότητα του Εφραίμ, αλλά όλου του Αγίου Όρους, με τρείς κεραίες προς το παρόν, όλο το Άγιο Όρος .....
    ------------------
    Αγαπητέ μου φίλε,δεν φούσκωσα απολύτως τίποτε...Γνωρίζω με κάθε λεπτομέρια,την διαδικασία έκδοσης διαμονητηρίου.Αυτήν την στιγμή για να βγάλεις διαμονητήριο για κάποια Ι.Μονή,θα πρέπει πρώτα να πάρεις τηλ και να λάβεις προέγκριση.Η Ι.Μονές,καθημερινά στέλνουν φάξ στο αρμόδιο Γραφείο Προσκυνητών με τα ονόματα που έχουν εγκρίνει κλπ και κατόπιν εκδίδεται το διαμονητήριο,στην Ιερρισό ή την Ουρανούπολη.Πάρε εσύ τηλέφωνο στην Βατοπεδίου και δήλωσε απλός προσκυνητής και εάν σου εγκρίνουν την διανυκτέρευση θα γραφείς στο βιβλίο γκίνες!!!Εάν όμως στην τηλ συνδιάλεξη δηλώσεις επιχειρηματίας ή κάποιος αξιωματούχος,θα λάβειθς αμέσως έγκριση!!!Κάνε ένα πείραμα,όπως έκανα εγώ και θα διαπιστώσεις του λόγου μου το αληθές!Ο Διοηκητής του Αγίου ΄Ορους,σύμφωνα με τον ΚΧΑΟ(άρθρο 5 του Συντάγματος παρ.2)είναι αρμόδιος για την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη(ΚΧΑΟ)και όχι για την έκδοση διαμονητηρίων κλπ...
    Ο Ψυχάρης μπορεί να το έκανε λόγο υπερβάλοντος ζήλου!!!
    Οσο για το ιντερνέτ κλπ,η Βατοπεδίου διέθετε δορυφορικό αμφίδρομο,όταν δεν είχε ούτε το Υπουργείο ΄Αμυνας...Πλησίον του λιμένος της Βατοπεδίου,σε παλαιά μεγάλη αποθηκή,η οποία και ανακαινίστηκε πρόσφατα,κάτω από την μεγάλη στέγη,υπάρχουν τουλάχιστον 6 υπερμαγέθη κάτοπτρα,καλυμένα...Το δορυφορικό δίκτυο της Βατοπεδίου,δεν το διαθέτει κανένας στην Ελλάδα...
    Ούτε "αεροσόστατο" τα έκανα αδελφέ μου,ούτε κάτι ανάλογο...Να σου πω κάτι???Εγραψα ελάχιστα από την πραγματικότητα,για να μην σκανδαλιστεί ο κόσμος...
    Δεν φταίνε σε τίποτα οι φτωχοί Μοναχοί(που είναι πολλοί)του ΄Αθω εξαιτίας του εφραίμ να λειδορούνται και να κατηγορείται όλο το ΄Αγιον ΄Ορος...
    Ως γνωστόν το Α.Ο. απαλλάσεται από τον ΦΠΑ...Ετσι και πάει κάποιος να ψάξει τα μεγέθη των καταχρήσεων της Βατοπεδίου,μάλιστα εκτός ΄Αθω για τον ΦΠΑ,ειλικρινά σου λέω,θα πέσει η κυβέρνηση...
    Ο Εφραίμ και οι συνα Αυτώ,θα γίνουν αερόστατο...
    ΄Τελίωσα το πόστ μου,με την φράση,πως όσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα του Αγίου ΄Ορους,ξέρουν ότι λέω αλήθεια...Δεν έχω λόγο να συκοφαντώ..Μάλλον εσύ δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα...
    Τι φταίει ο καημένος ο λαός να σκανδαλίζεται και ολόκληρο το ΄Αγιον ΄Ορος να σπηλώνεται επειδή βρέθηκε ένας Εφραίμ,να κάνει όσα κάνει???
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω επισκεφθεί το Βατοπέδι με 2 φίλους και παρότι δεν είμαι ούτε Κύπριος ούτε επώνυμος δεν είχα πρόβλημα αν και ήμουν εκεί το Πάσχα που η κίνηση είναι μεγάλη (είχα κλείσει ένα μήνα πριν στέλνοντας fax). Οπότε όσα γράφονται περί "δέχονται μόνο επώνυμους και σημαντικούς σίγουρα δεν ισχύουν".

    Επίσης το μοναστήρι είναι εμφανώς πλούσιο και το ίδιο καλή είναι και η φιλοξενία στους προσκυνητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Κωνσταντίνου σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν πέρασε ποτέ απο το μυαλό μου ότι η μονή Βατοπαιδίου είναι τελικά ένα σύχρονο δορυφορικό κέντρο. Και μιας το press.gr δεν δημοσίευσε την επιστολή μου σας τη στέλνω σε εσας:Μονή Βατοπεδίου
    H διεθνής κτηματομεσιτική εταιρία Century 21 αμερικανικών συμφερόντων οχρειά μπροστά στο μάρκετινγκ και τις μπίζνες της Μονής Βατοπεδίου. Κρίμα για κάποιους αδύναμους ή πονηρούς που έχουν τους εκεί μοναχούς για πνευματικούς τους. Ας αρχίσουν λοιπόν εκεί στο μοναστήρι μέσω DVD να παραδίδουν μαθήματα με τίτλο «Μέθοδοι πλουτισμού» ή «Εξαργυρώνοντας τα 30 αργύρια».
    Διονύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ giorgos.-
    Μάλλον θα αποτελείς εξαίρεση...
    Αυτά τα οποία γράφω είναι αληθέστατα...Δεν έχω καμία διάθεση να δικώ και να συκοφαντώ ούτε ανθρώπους,πόσο μάλλον Ιερές Μονές του Αγίου ΄Ορους.Τα όσα έγραψα,εν προκειμένω,περί παραμονής στην Βατοπεδίου,δεν είναι μόνο δικές μου διαπιστώσεις,αλλά πάρα πολλών προσκυνητών.Σαφέστατα δεν έκανα κανέναν λόγο για τις συνθήκες παραμονής και φιλοξενείας,οι οποίες είναι πολύ καλές.Φυσικά δεν νομίζω εσύ να έμεινες εκεί που φιλοξενείται ο Κάρολος της Καμήλας ή τα στελέχη εταιρειών...
    Φυσικά μέσα εδώ ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει,όπως και εγώ φυσικά.Οπως θα είδες είπα να πειραματιστεί όποιος θέλει...Εγώ πηγαίνω ανλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια στο Βατοπε΄δι τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθώ και δεν τα καταφέρνω..Ετσι πειραματίστηκα και τα αποτελέσματα είναι όπως τα γρ΄φω...Κάνε μια βόλτα στις λοιπές Ι.Μονές και ρώτα και θα δείς ότι θα σου απαντήσουν όπως τα γράφω...Με πολύ συτολή και πόνο ψυχής τα έγραψα...΄Οχι με διάθεση κατάκρισης...
    Μακάρι να είναι οι δικές μου απόψεις μεμονωμένο γεγονός,αλλά δεν το νομίζω αδερφέ μου...

    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. παραθέτω την σημερινή περικοπή του Ευαγγελίου γαι την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του ΙΕΡΑΤΕΊΟΥ.....
    " Ουαί υμιν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον, και το άνηθον, και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν, και το έλεον και την πίστην. ταυτα εδει ποιήσαι,κακείνα αφιέναι. οδηγοί τυφλοί, οι διϋλίζοντες τον κώνωπα, την δε καμηλον καταπίνοντες. Ουαί υμίν, Γραματείς και Φαρισαίου υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έδωθεν δε γέμουσι εξ αρπαγής και ακρασίας. Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν. Ουαί υμίν, Γραματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οι τινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, εσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. Όύτω και υμείς, έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρισίας και ανομίας".
    τα λέει ΟΛΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί υπάρχει ο όρος καλόγερος και δεν υπάρχει ο όρος κακόγερος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Ορφέα,

    Στο Βατοπέδι πήγα το 2000 (ή 2001) δεν θυμάμαι και είχα ήδη επισκεφθεί και άλλες μονές. Ως ξένος στο εκκλησιαστικό περιβάλλον δεν ρωτάω για κουτσομπολιά ή πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε μοναστήρι (δεν έχω και κανένα γνωστό να μου τα πει άλλωστε).

    Οπότε έγραψα για το μόνο θέμα που ξέρω. Πως εγώ (και 2 φίλοι μου) ήμουν άσχετος αλλά παρόλα αυτά τότε τουλάχιστον με δέχθηκαν χωρίς πρόβλημα.

    Όσο για το αν έμεινα στη σουίτα του Κάρολου φυσικά και όχι. Αλλά το να έχει ξενώνα υψηλών προσώπων ένα μοναστήρι δεν μου φαίνεται κακό. Πηγαίνουν αρκετοί επώνυμοι πλέον στο Όρος και εγώ δεν είμαι από αυτούς που γκρινιάζουν πως καταστρέφεται η Αθωνική Πολιτεία επειδή οι μοναχοί έχουν ηλιακούς θερμοσίφωνες και κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό (σίγουρα θα καταλαβαίνεις τι εννοώ).

    Γιώργος Επιτήδειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργο,δεν επιμένω,αλλά η δική σου περίπτωση πρίν 8 χρόνια,σίγουρα αποτελεί εξαίρεση!!!
    Δεν κάνω λόγο για κοτσομπολιά στα Μοναστήρια κλπ.Μιλάω για για τις εύλογες διαμαρτυρίες κάποιων προσκηνυτών που έτυχαν μεταχείρισης την οποία αναφέρω.
    Η εκοσμίκευση του Αγίου ΄Ορους,είναι ένα εμφανές φαινόμενο...Εχει τα θετικά του και τα αρνητικά του...
    Προσωπικά δεν με ενοχλεί η ευπρέπεια και η καλιέπεια..Η υπερπολειτέλεια όμως και οι ακραίες εκφάνσεις της με ενοχλούν..
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύπριοι μοναχοί και παπάδες: η λαίλαπα της Εκκλησίας.
    Ελάχιστες οι εξαιρέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πραγματικά σε μια επίσκεψη που είχα πριν χρόνια... ήταν η μονή με της χειρότερες εντυπώσεις!
    κατ'αρχάς είναι γεμάτη "παιδάκια" μοναχούς και Κύπριους 95%.Ωστόσο να μην σας πω πως κοιτάζονται μεταξύ τους και πως κοιτάνε και εσένα... ή ακόμα τι συζήτηση σου πιάνους αν γουστάρουν... ενα γκέι περιβάλλον με δελεαρ την καλοπεραση και τις υπερ λουξ καταστάσεις είναι! όλα τα παραπάνω ισχύουν δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δείτε τα τζιπάκια τους τα ρολεξάκια τους τα κινητά τους και μετά συζητάμε. Ειναι ντροπή για το Ορος. Ειχα παπούδες καλόγερους στο Ξηροποτάμου καιστηνΚασταμονίτου , που πέθαναν προσευχόμενοι και φτωχοί γλυκιτατοι άνθρωποι με λόγια παρηγοριάς ακόμη και γιά τον χειρότερο.Καμμία σχέση μαυτά τα κοπρόσκυλα,που για το μόνο που νοιάζονται είναι τα λεφτά.Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ερώτηση: Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του Αλέξη Τσίπρα;

    Απάντηση: Και οι δύο φροντίζουν προηγουμένως οι δημοσιογράφοι να μην τους κάνουν ποτέ την ερώτηση στην οποία δεν υπάρχει απάντηση.

    Σε όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις της περιόδου 1967-2008 όλοι ρωτούσαν τον Κωνσταντίνο "για τις σπουδές σε πανεπιστήμια των παιδιών του" και όχι "πως κατάφερε και τελείωσε 3 Στρατιωτικές Σχολές σε 2 χρόνια" και έκτοτε δεν κατάφερε να εισαχθεί σε Σχολή του εξωτερικού (Θυμάστε τι ερωτήσεις του είχε κάνει ο Larry King στο CNN;)

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφαλίζει εκ των προτέρων ότι ο δημοσιογράφος δεν θα του κάνει ποτέ την ερώτηση "Ποιές είναι οι θέσεις σου για την Ευρώπη, για τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που έχουν προκύψει από την Ευρώπη των εργαζόμενων και από τις κοινοτικές οδηγίες περί ισότητας και από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;" (ΕΤ3)

    Φανταστείτε να γίνει κάποτε πρωθυπουργός και να μάθετε εκ των υστέρων ότι πιστεύει μόνο σε "απεργίες πείνας" και "καταλήψεις σχολείων"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ
    # posted by Blogger Tanila : 4 Σεπτέμβριος 2008 11:43 πμ


    Να ντρέπεσαι που είσαι τηλεθεατής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ιδού η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών και τα .... ανταλλάξιμα ακίνητα του Δημοσίου:

    ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 166/2008
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Αριθμ. 1041996/400/0006Α
    Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ειδικής Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη μελέτη και σύνταξη τελικού σχεδίου νόμου που αφορά στη διαχείριση
    και αξιοποίηση των Δημοσίων και Ανταλλαξίμων Κτημάτων.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Έχοντας υπόψη:
    1. Τις διατάξεις:
    α) Των άρθρων 89 και 128 του π.δ. 284/1988 (ΦΕΚ 128Α) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
    Β) Του π.δ. 81 /2002 (ΦΕΚ 57 Α') «Συγχώνευση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών».
    γ) Του άρθρου 19 του ν. 1599/1986 «Σχέσεις Κράτους -
    Πολίτη, καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 75 Α'), όπως τροποποιήθηκε και κωδικοποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 2690/1999 «Κύρωση του
    Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 45 Α").
    δ) Του άρθρου 34 του ν. 1914/1990 (ΦΕΚ 178 Α'), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2346/1995 (ΦΕΚ 220 Α').
    ε) Της περ. γ' της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α').
    στ) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α'98).
    2. Το υπ' αριθμ. 10.780/30.1.2008, έγγραφο του Προέδρου του Ν.Σ.Κ.
    3. Την ανάγκη μελέτης και σύνταξης σχεδίου νόμου που αφορά τη διαχείριση και αξιοποίηση των Δημοσίων και Ανταλλαξίμων Κτημάτων.
    4. Το γεγονός, ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη, για την αμοιβή του Προέδρου, των μελών και του Γραμματέα της Επιτροπής αυτής, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και θα καθοριστεί με άλλη απόφαση μας,

    αποφασίζουμε:

    !. Συνιστούμε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Ειδική Επιτροπή, για τη μελέτη και σύνταξη τελικού σχεδίου νόμου που αφορά στη διαχείριση και αξιοποίηση των
    Δημοσίων και Ανταλλαξίμων Κτημάτων.

    II. Συγκροτούμε την παραπάνω Ειδική Επιτροπή και ορίζουμε τα μέλη αυτής ως εξής:

    1. Τον Βασίλειο Σουλιώτη του Βασιλείου, Νομικό Σύμβουλο του Ν.Σ.Κ., που υπηρετεί στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Ι.Κ.Α. (τηλ. 210-5227514), ως Πρόεδρο.
    2. Τον Σταύρο Σπυρόπουλο του Αθανασίου, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ., που υπηρετεί στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εξωτερικών#>(τηλ. 210-3682541), ως μέλος.
    3. Την Αντωνία Τριτάρη του Διονυσίου, υπάλληλο με Βαθμό Α', του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί ως Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας, ως μέλος.
    4. Τον Χρήστο Στρατικόπουλο του Γεωργίου, υπάλληλο με Βαθμό Α', του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Α' Τμήματος της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας, ως μέλος.
    5. Την Φρειδερίκη ΓκόΒενου του Ευστρατίου, υπάλληλο με βαθμό Α', του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί ως Προϊσταμένη του Γ' Τμήματος της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας, ως μέλος.
    6. Τον Νικόλαο Νούσιο του Δημητρίου, υπάλληλο με Βαθμό Α', του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, που υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Β' Τμήματος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και
    Στέγασης, ως μέλος.
    7. Τον Νικόλαο Ματζάκο του Κων/νου, Ειδικό Σύμβουλο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζα, ως μέλος.
    8. Την Ιωάννα Ρουσσιά του Αριστείδου, Νομική Σύμβουλο Γραφείου Υπουργού, ως μέλος.
    III. Ως μέλη της Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής αυτής, ορίζουμε τους εξής υπαλλήλους:
    α) Την Μαρία Θεοδωροπούλου του Ιωάννη, υπάλληλο με Βαθμό Α', του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, β) Την Ειρήνη Γορνάκη του Κων/νου, υπάλληλο με Βαθμό Α', του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας.

    IV. Έργο της Ειδικής Επιτροπής είναι:
    1. Η μελέτη και αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των Δημοσίων και Ανταλλαξίμων Κτημάτων, αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και η κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με το διαχειριστικό τους καθεστώς (ελεύθερα, μισθωμένα, κατεχόμενα, παραχωρημένα κατά χρήση σε Δημόσιους ή άλλους φορείς, κ.λ.π.) και
    2. Η σύνταξη σχεδίου νόμου, συνοδευόμενου από τη σχετική αιτιολογική έκθεση, για τη διαχείριση, εκποίηση ή αξιοποίηση τους με τον προσφορότερο και πλέον επωφελή για το Δημόσιο τρόπο. Στο σχέδιο νόμου, πέραν των ρυθμίσεων που θα προταθούν, θα περιληφθούν και όσες από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας κριθούν διατηρητέες, είτε αυτούσιες είτε τροποποιημένες, στην κατεύθυνση ενιαίων, κατά το δυνατόν αρχών.
    Στα πλαίσια του έργου της η Ειδική Επιτροπή θα λάΒει υπόψη της το σχετικό υλικό και τα πορίσματα προηγούμενων Επιτροπών για τα ίδια θέματα.
    V. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός και εκτός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών, στο κατάστημα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και θα ολοκληρώσει το έργο της σε τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της παρούσας απόφασης, οπότε και θα υποβάλει το σχέδιο ή τα σχέδια νόμου που θα αφορούν στα Δημόσια και Ανταλλάξιμα Κτήματα στον Υπουργό, στον αρμόδιο Υφυπουργό και στο Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
    VI. Η αποζημίωση του Προέδρου, των μελών και της Γραμματείας, της Επιτροπής αυτής θα καθοριστεί με άλλη απόφαση μας. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Αθήνα, 10 Απριλίου 2008
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    (θέλετε και άλλα; Πέστε το!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση