GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι άλλες αποκαλύψεις, σε λίγο...

...για τη Μονή Bατοπεδίου. Μόνο από το Press-gr! --------------------------

...για τη Μονή Bατοπεδίου.
Μόνο από το Press-gr!
--------------------------

6 σχόλια

  1. Ρασοφοροι η καταρα του εθνους
    ............

    Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

    Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

    Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

    Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

    Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

    Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

    Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
    Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο τα σημαντικά γεγονότα του μήνα που πέρασε. Από τη φοροληστρική επίθεση του υπουργείου Οικονομίας μέχρι την αυτογελοιοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας με την επαναφορά της λίστας των φαρμάκων, και από την υπόθεση Παυλίδη μέχρι το αποκαλυπτόμενο τις τελευταίες μέρες σκάνδαλο για την παραχώρηση ακινήτων αμύθητης αξίας στη Μονή Βατοπεδίου, η χώρα βιώνει καταστάσεις μέσα από τις οποίες προκύπτουν τρία αναμφισβήτητα συμπεράσματα.
    Πρώτον η κυβερνητική ανικανότητα επιβεβαιώνεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς, δεύτερον τα σκάνδαλα μοιάζουν με χιονοστιβάδα και τρίτον το μόνο για το οποίο είναι ικανός ο πρωθυπουργός σε δύσκολες καταστάσεις είναι να κρύβεται, ελπίζοντας ότι είναι δυνατό να παραμένει συνεχώς στο απυρόβλητο.

    Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο η πάγια διαπίστωση στην οποία υποτίθεται ότι κατέληγαν οι δημοσκοπήσεις ήταν η αυξημένη σε σχέση με την απήχηση της ΝΔ δημοτικότητα του Κ. Καραμανλή. Και με βάση αυτό το «εύρημα» προβαλλόταν και το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να «αποτελεί το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης». Σήμερα είναι αμφίβολο αν ακόμη και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ρηγίλλης θα τολμούσε να προβάλει έναν τέτοιο ισχυρισμό, καθώς οι αντιδράσεις του Κ. Καραμανλή στα όσα συμβαίνουν μόνο αμήχανο, φοβισμένο ή ακόμη και πανικόβλητο άνθρωπο δείχνουν.

    Ούτε ένας ούτε δύο ούτε καν πέντε είναι οι βουλευτές οι οποίοι σε καθημερινή πια βάση επικρίνουν ανοιχτά κυβερνητικές αποφάσεις και υπογραμμίζουν έμμεσα, αλλά σαφέστατα την ανικανότητα του Κ. Καραμανλή να ανταποκριθεί στοιχειωδώς αποτελεσματικά στα καθήκοντά του. Και φυσικά ο άνθρωπος που αυτάρεσκα διαβεβαίωνε ότι «δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του» και διέγραφε βουλευτές και υπουργούς για ψύλλου πήδημα, τώρα υποχρεώνεται να παρακολουθεί βουβός τα όσα καταγγέλλονται για την κυβέρνηση και τον ίδιο, και πασχίζει να κρυφτεί πίσω από συμπεριφορές που ενίοτε αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και απειλούν να απαξιώσουν θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη.

    Η περίπτωση της δικογραφίας Παυλίδη και ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε ώστε να μη φτάσει στη Βουλή, όπως ρητά επιβάλλει το Σύνταγμα, αποτελεί δείγμα μιας συμπεριφοράς η οποία αγνοεί προκλητικά τη δημοκρατική νομιμότητα και δείχνει ότι είναι πολλά τα όρια που οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να υπερβούν προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία ή να αποφύγουν κυρώσεις που είναι αυτονόητες για κάθε δημοκρατική κοινωνία.

    Ουσιαστικά εκείνο που πλέον μένει να διαπιστώσουμε είναι μέχρι πού είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι κυβερνώντες. Να επιβάλουν τάξη στο κόμμα τους είναι μάλλον αδύνατον. Να ακολουθήσουν μια άλλη πολιτική που να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στα όσα είχαν υποσχεθεί αποκλείεται. Αρα από το κακό στο χειρότερο θα οδεύουν. Και μαζί τους κι εμείς.

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ:

    Στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν λίγες οι φορές που η εκκλησία ενοχλήθηκε από το λαμπρό πνεύμα των Ελλήνων διαφωτιστών. Η μεγαλύτερη απειλή αλλά και ένα μέσο θρησκευτικής λογοκρισίας, ήταν ο αφορισμός. Στο μυαλό των χριστιανών, ο αφορισμένος ήταν κάτι σαν τον βρικόλακα των μύθων. Κάποιος που δεν θα έλιωνε, γιατί ούτε η γη θα τον δεχόταν. Οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορισμένους: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι, αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς».
    Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε αρκετές φορές η εκκλησία να εμποδίσει το ποίμνιο να σκεφτεί λογικά, ώστε να μην σηκώσει κεφάλι απέναντί της. Περισσότερο η εκκλησία φοβόνταν όσους μέσα από την δύναμη του γραπτού λόγου, είχαν τη δυνατότητα να διαδώσουν τις ιδέες τους. Μεγάλος κίνδυνος, καθώς οι άνθρωποι αυτοί εκτός από κριτική σκέψη διέθεταν και ιστορική κατάρτιση. Λογοτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί έπεσαν θύματα της απολυταρχίας μιας εκκλησίας που δύσκολα θα μπορούσε να διατηρήσει τα προνόμια της και την κυριαρχία της πάνω σε αυτόβουλα όντα.
    Γνωστός είναι ο αφορισμός των: Αλεξάνδρου Υψηλάντη, Μιχαήλ Σούτσου, Ρήγα Φεραίου από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε. (Επίσης, ο αφορισμός των κλεφτών του Μοριά το 1805 και της επανάστασης του 1821). Σε μία επιστολή του ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ λέει : “Προσέξτε, αν ξεσηκωνόμαστε εναντίον του Σουλτάνου, εναντίον του αφέντη μας, ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ίδιου του Θεού, είμαστε αμαρτωλοί ”.
    Στην νεοελληνική λογοτεχνία, έχουμε παραδείγματα τριών λαμπρών προσωπικοτήτων που διώχθηκαν από τον εκκλησιαστικό σκοταδισμό.
    - Ανδρέας Λασκαράτος
    - Εμμανουήλ Ροίδης
    - Νίκος Καζαντζάκης

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σημειωθεί ότι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ενώ καταγγέλλεται ότι «αρμόδιοι» παράγοντες ορθώνουν πλήθος εμποδίων, προκειμένου να παρεμποδιστούν στην άσκηση των δικαιωμάτων τους όσοι αντιδρούν στην εκχώρηση των εν λόγω εκτάσεων.


    Σωρεία αποκαλύψεων
    Στο συμβόλαιο παραχώρησης των οικοπέδων περιλαμβάνονται 56 οικόπεδα, τα οποία γνώστες της περιοχής χαρακτηρίζουν «φιλέτα». Οπως αποκαλύπτεται, ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο συμβόλαιο παραχώρησης - ανταλλαγής, με το οποίο εκχωρούνται στη Μονή άλλα 20 οικόπεδα εντός σχεδίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τους βρίσκονται στις πιο προνομιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης -στο Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, την Καρδία, τη Νέα Ραιδεστό και τους Νέους Επιβάτες- ενώ, όπως τονίζεται, οι δημοτικές αρχές κρατήθηκαν σκοπίμως στο σκοτάδι.

    Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι στην όλη υπόθεση υπήρξε κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός. Η πρώτη πράξη παίχτηκε τον Ιούνιο του 2004, όταν το ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε απρόσμενα από δικαστική προσφυγή για την κυριότητα 80.0000 στρεμμάτων στο Πόρτο Λάγος και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικαζόταν ήδη σε πρώτο βαθμό. Το αποτέλεσμα ήταν, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα (1046300/ 3944/Α0010/7-6-2004), το ελληνικό Δημόσιο να αποδεχθεί την κυριότητα της Μονής στις αμφισβητούμενες εκτάσεις.

    Παρ' όλα αυτά, οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής φόβισαν την κυβέρνηση, η οποία αναζητούσε τρόπους για να ανταλλάξει τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Δεδομένου, μάλιστα, ότι μία προσπάθεια ανταλλαγής με ακίνητα στην Κρήτη και τη Χαλκιδική δεν καρποφόρησε, επειδή γνωστοποιήθηκε, επελέγη τελικά η «λύση» της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η «σιωπή» του λαλίστατου σε άλλες περιπτώσεις νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, τα πιο προνομιακά και εμπορικά οικόπεδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία ανήκαν στην κατηγορία των κτημάτων της τέως Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων, εδόθησαν προς ανταλλαγή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με απόφαση του υπουργού (3822/25-1-2005) ενώ, προς υλοποίηση της απόφασης ακολούθησαν τον Απρίλιο και τον Μάιο οι αποφάσεις του νομάρχη Π. Ψωμιάδη.

    Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε η υπογραφή των δύο συμβολαίων της ανταλλαγής, με τα οποία παραχωρήθηκαν τα οικόπεδα στη Μονή.

    Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία ανατέθηκε η ανταλλαγή στην ΚΕΔ, αν και κανονιστικού χαρακτήρα, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, να τίθεται θέμα ακυρότητας των συμβολαίων.

    «Τείχος» εμποδίων...
    Ακτήμονες της περιοχής Ν. Ραιδεστού, που διεκδικούσαν τις επίμαχες εκτάσεις και είχαν δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, είδαν ξαφνικά τα οικόπεδα να... εξαφανίζονται και να παραδίδονται στη Μονή Βατοπεδίου. Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία.

    Οπως αναφέρει η δικηγόρος τους, τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε βεβαίωση του Εθνικού Τυπογραφείου ότι η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ στο ΦΕΚ. Η ίδια περιγράφει παραστατικά τον τρόπο που αντέδρασε η διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Γης κ. Μαντέλλη, όταν της ζητήθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση. Οπως αναφέρει, η διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει αντίγραφο της επίμαχης υπουργικής απόφασης, επειδή, όπως είπε, «την είχε υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός», ενώ προ της επιμονής της δικηγόρου της ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται! Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η δικηγόρος, εξεδιώχθη με εξαιρετικά άκομψο τρόπο από τους συνεργάτες του υπουργού.

    Ο ηγούμενος Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός πατέρας του υπουργού Επικρατείας. Αυτός ο δεσμός εξηγεί, σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, την ταχεία διεκπεραίωση των περιουσιακών αιτημάτων της Μονής Βατοπεδίου.

    «Ξεχάστε το θέμα, έρχεται από πολύ ψηλά...»

    Εκτός όμως από την επιχείρηση συσκότισης του θέματος, υπογραμμίζεται ότι γύρω από την υπόθεση στήθηκε πλήθος εμποδίων, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από ενδιαφερομένους και ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους με την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης μέσα στις νόμιμες προθεσμίες στα δικαστήρια, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το σκέλος της αναφοράς, στο οποίο εξιστορούνται όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση ομάδας ακτημόνων με τον δήμαρχο Θέρμης -ς αυτή υπάγεται η Ν. Ραιδεστός- τον Νοέμβριο του 2006, στο γραφείο του.

    «Ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος μας είπε ότι εν αγνοία του και με τρόπο αδιαφανή -αφαιρέθηκαν- τα οικόπεδα από τον δήμο και ανατέθηκαν στην ΚΕΔ για να τα πωλήσει ή να τα ανταλλάξει με τη Μονή Βατοπεδίου. Οτι ήδη η Μονή έβγαζε σε δημοπρασία τα οικόπεδα και ότι η συμφωνία για το θέμα είναι σε απίστευτο βαθμό σκανδαλώδης, διότι είναι αδιαφανείς οι όροι της και ιδίως το τίμημα της ανταλλαγής και ότι ήδη έχει ενημερώσει βουλευτές για να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή...». Ομως ο δήμαρχος ανέφερε κι άλλα. Οπως είπε, οι δημοπρασίες έχουν γίνει με πολύ χαμηλό τίμημα, ενώ «τους συμβούλευσε να ξεχάσουν το θέμα γιατί η απόφαση έχει ληφθεί από πολύ ψηλά, από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού».

    Το μοναστήρι πούλησε τα ακίνητα στον δικηγόρο του...

    Η υπόθεση όμως των οικοπέδων-φιλέτων φαίνεται πως έχει και... ουρά εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα που στήνεται η «επιχείρηση-Θεσσαλονίκη», ώστε να αποκτήσει η Μονή Βατοπεδίου τα 76 οικόπεδα, κάποιοι «φίλοι» της προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Με έδρα την Κοζάνη, δημιουργείται η Εταιρεία «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.» που καταχωρίστηκε στο μητρώο ανώνυμων εταιρειών στις 29-11-2006. Στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχει κι ένας άνθρωπος-κλειδί. Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, που φέρεται ως φίλος της Μονής, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε μία μεγάλη υπόθεση παράνομων υιοθεσιών παιδιών, για να συλληφθεί και να αθωωθεί τελικά σε δεύτερο βαθμό.

    Ενας διαγωνισμός της Μονής, για το τυπικό του πράγματος, που δημοσιεύθηκε μόνο σε δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες, για την αξιοποίηση των οικοπέδων, απέβη άκαρπος γιατί η προσφορά των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε μία μόνο εταιρεία θεωρήθηκε μικρή. Στην εταιρεία αυτή δόθηκαν τελικά 6 οικόπεδα και τα υπόλοιπα κατέληξαν απευθείας στην «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 16,1 εκατ. ευρώ!

    Στο συμβόλαιο της πώλησης, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χατζηαλεξάνδρου, αν και μέλος του Δ.Σ. της «Ανθεμιάς» και αγοραστής, αναφέρεται και ως εκπρόσωπος της Μονής και ότι αυτός συνέταξε για λογαριασμό της το συμβόλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολίγον σεξ περί την μονήν


    http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2001/01-05-15.mpegrb.html#10

    [10]
    ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΦΟΥ
    Θεσσαλονίκη, 15 Μαϊου 2001 (20:58 UTC+2)
    Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε η διαμάχη μεταξύ των μητροπολιτών Λεμεσού και Πάφου για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 8 μηνών πρώην μοναχό που κατηγορείται ότι συκοφάντησε και ενέπλεξε, ακόμα και σε σεξουαλικά σκάνδαλα, το μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο και τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Ευφραίμ.
    Πρόκειται για τον 34χρονο πρώην μοναχό και νυν κομμωτή Χρήστο Στάγγο, ο οποίος με επιστολή που απηύθηνε στην Ιερά Σύνοδο της Κύπρου κατηγορούσε τους δύο ιεράρχες, ενώ μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισής του στο δικαστήριο ήταν και ο μητροπολίτης Πάφου, Χρυσόστομος.
    Ιεράρχες και μοναχοί που ήταν στο Δικαστήριο σχολίαζαν ότι πίσω από τις καταγγελίες του κομμωτή κρύβεται η διαμάχη για τη διαδοχή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου, στην οποία κύριοι διεκδικητές είναι οι Μητροπολίτες Πάφου και Λεμεσού. “Είναι ενεργούμενος, τοποθετήθηκε να τα πει και είναι αναπόδεικτα όσα ισχυρίζεται”, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ο Μητροπολίτης Λεμεσού και ο ηγούμενος του Βατοπεδίου. Αντίθετα, ο Μητροπολίτης Πάφου επέμεινε ότι “δεν πρόκειται για καβγά που γίνεται για θέματα διαδοχής, άλλωστε η καταγγελία έγινε νωρίτερα”, όπως κατέθεσε.
    Ο κατηγορούμενος μετά την καταδίκη άσκησε έφεσση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παράλληλα κατέθεσε νέα μήνυση σε βάρος δύο ιερωμένων για συκοφαντική δυσφήμισή του στη διάρκεια της δίκης.
    Γ.Χ.

    http://www.hri.org/news/cyprus/rikgr/2001/01-05-16.rikgr.html

    [04] ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΤΟ
    Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος εξέφρασε ικανοποίηση από την απόφαση του δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρήκε ένοχο τον Χρίστο Στάγγο για εξύβριση και δυσφήμηση του ιδίου και του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
    Το Δικαστήριο επέβαλε στον Στάγγο ποινή φυλάκισης δύο ετών.
    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Λεμεσού Αθανάσιος τόνισε ότι η Δικαιοσύνη έκαμε το καθήκον της και έχει λάμψει η αλήθεια.
    Απέρριψε επίσης τη θέση του Στάγγου και του τελούντος εν αργία Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη ότι επρόκειτο για δίκη παρωδία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ” Ο Θεός να τους ελεήσει ”.
    Ο Μητροπολίτης Λεμεσού εξέφρασε έκπληξη από την παρουσία του Μητροπολίτου Πάφου, του Χωρεπισκόπου Αρσινόης καί του εν αργία αρχιμανδρίτη Κωνσταντινίδη στη δίκη, οι οποίοι, όπως είπε, πήγαν για να υποστηρίξουν τον Στάγγο.
    [05] ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΤΡΙΤΟ
    Ο εκ των δικηγόρων του Λεμεσού Ξενοφών Μαυραγάνης δήλωσε ότι αποτελεί εξύβριση του δικαστηρίου ο ισχυρισμός για παρωδία δίκης.
    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Μαυραγάνης ανέφερε ότι το δικαστήριο εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια και υπομονή όλες τις πτυχές της δύσκολης, όπως τη χαρακτήρισε δίκης, στην οποία, πρόσθεσε, ακολουθήθηκαν διαφανείς διαδικασίες.
    [06] ΣΤΑΓΓΟΣ ΤΡΙΤΟ
    Την πρόθεσή του να προσφύγει στο εφετείο εξέφρασε καί πάλι ο Χρίστος Στάγγος.
    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο Χρίστος Στάγγος χαρακτήρισε παρωδία και στημένη τη χθεσινή δίκη, προσθέτοντας ότι η απόφαση λήφθηκε μέσα σε ένα λεπτό και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που κατατέθηκαν.
    Είπε επίσης ότι στο Εφετείο θα παρουσιάσει πρόσθετα ατράντακτα, κατά την έκφρασή του, στοιχεία, τα οποία θα τον δικαιώσουν.
    [07] ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΡΙΤΟ
    Για παρωδία δίκης μίλησε καί ο τελών εν αργία αρχιμανδρίτης Λεμεσού Ανδρέας Κωνσταντινίδης, ο οποίος χαρακτήρισε κατάθεση ψυχής τη χθεσινή κατάθεση του Χρίστου Στάγγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με μοναδικό σύνθημα:

    "Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας"

    Θα εκθέσει όλους τους γλείφτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα μαζέψει έτσι όλους τους αδιάφορους και απελπισμένους ψηφοφόρους που θα αποκτήσουν ένα κίνητρο για να πάνε ψηφίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση