GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγαλύτερο κι από των ομολόγων...

. ...είναι το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου! Παλαιό στέλεχος της ΝΔ και γνώστης των παρασκηνιών, έλεγε με πλήρη επίγνωση για το σκάνδαλο τ...

.
...είναι το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου!

Παλαιό στέλεχος της ΝΔ και γνώστης των παρασκηνιών, έλεγε με πλήρη επίγνωση για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου: "Είναι σκάνδαλο μεγαλύτερο κι από το σκάνδαλο των ομολόγων..."

Περισσότερες λεπτομέρειες;

--------------------------------

12 σχόλια

  1. κύριε Μιχαλολιάκο είμαι από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που όταν ήσουν υφυπουργός μας είπες να πάμε να γαμηθούμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σε καλούν στα κανάλια να μειλάς .Είσε ένα νούμερο που μόνο καρέκλα υπουργού ψάχνεις και εκβιάζεις. Είσαι αχρίος ,έτρεξες στη θεσσαλονίκη και παρακαλούσες για να μπεις στη κυβέρνηση ,όχι μόνο τον Καραμανλή αλλά μέχρι και τον σωφέρ του.Αριβίστα ,αλαζόνα δεν θα γίνεις ξανά υπουργός ,επειδή μας βγήκαν τώρα σκάνδαλα άλλων υπουργών δεν ξεχνούμε τα δικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΑΓΙΟΡΙΤΩΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ .
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΜΝΟΥΣ ΑΓΙΟΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ :

    ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ "Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον"

    Η επιστολή του Αγίου Όρους προς τον Αρχικαγκελλάριον

    Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941

    Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.

    Εξοχότατε,

    Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων.

    Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν

    ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μέν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δέ αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών καί Κυριάρχων Μονών καί πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν καί κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων καί των διαδόχων Αυτών.

    Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι’ αλλεπαλλήλων τυπικών καί Χρυσοβούλων των ιδρυτών καί ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος(882), Ιωάννου Τσιμισκή(972), Κωνσταντίνου Μονομάχου(1046), Στεφάνου Δουσάν(1346) καί άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων καί των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

    Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων καί επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε καί αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τά κτήματα καί τα πρότερα αυτών δικαιώματα καί θ’ απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων καί προνομίων.

    Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως καί Εθνικότητος, σκοπός καί αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή καί εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής καί κλασσικής φιλολογίας καί καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος καί η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

    Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής.

    Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων καί Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής καί καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν καί μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.

    Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως.

    Πηγή: Ιστορικόν Διπλωματικόν Αρχείον του Υπουργείου Εξωτερικών.


    πρόσφατη προδοσία που συνέβη όταν το ελληνικό έθνος στέναζε κάτω από τον βαρύ ζυγό της Γερμανοκατοχής. Θαυμάστε το ντοκουμέντο, που αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές:


    «Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας

    Προς την Αυτού Εξοχότητα

    Αρχηγόν του Γ΄ Ράιχ

    Αδόλφον Χίτλερ

    » Ημείς οι 20 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην συγχαρητήριον επιστολήν διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας. Καί αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν το Ζιτομίρ καί εσώθη η Χριστιανοσύνη.

    » Κύριος ο Θεός κρατύνη την υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα.

    »Οι 20 αντιπρόσωποι της ενιαυσίου συνάξεως των 20 κυριάρχων μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

    » Α΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Εσφιγμένου.

    »Β΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Σταυρονικήτα.

    »Γ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Π¨ετρας.

    »Δ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Χιλιανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγ. Παύλου, Οσίου Γρηγορίου.

    »Ε΄ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Αγ. Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου».

    Υ.Γ.: Ζιτομίρ ήταν το δυτικώτερον οχυρό των Σοβιετικών, που έπεσε στα χέρια των Ναζιστών, νίκη που προκάλεσε τον, ως μη ώφειλεν, ενθουσιασμό των κατά τ’ άλλα απολιτικοποιημένων Αγιορειτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bloomberg
    Bloomberg Anywhere
    Updated: New York, Sep 11 14:54
    London, Sep 11 19:54
    Tokyo, Sep 12 03:54
    Search
    Symbol Lookup

    HomeNewsMarket DataInvestment ToolsTV and Radio
    Feedback
    Markets

    * Stocks
    * Rates & Bonds
    * Currencies
    * Mutual Funds
    * ETFs
    * Commodities
    * Commodity Futures
    * Energy Prices
    * Economic Calendar


    RESOURCES

    * Bloomberg TV
    * Bloomberg Radio
    * Audio/Video Reports
    * Bloomberg Podcasts
    * Bloomberg Markets Magazine
    * Bloomberg Press



    Energy Prices

    PETROLEUM ($/bbl)
    PRICE* CHANGE % CHANGE TIME
    Nymex Crude Future 100.37 -2.21 -2.15 14:24
    Dated Brent Spot 95.46 -2.17 -2.22 14:53
    WTI Cushing Spot 100.91 -1.67 -1.63 14:09


    Το Brent πετρέλαιο έχει πέσει στα 95,46 δολάρια το βαρέλι δηλαδή 31% κάτω από τα 142 δολάρια που είχε φθάσει στα τέλη Αυγούστου.

    Η Τιμή της Βενζίνης στα ελληνικά πρατήρια πρέπει να κυμανθεί άμεσα γύρω στα 0.90 - 1 ευρώ / λίτρο.

    Όλα τα άλλα είναι αισχροκέρδια και αν δεν την ρίξουν να πάνε να γαμηθούν και αυτοί που κυβερνούν και οι βενζινοπώλες και τα διϋλιστήρια αλλά και οι πολίτες που κοιμούνται όρθιοι αποχαυνομένοι και κοιμισμένοι μέσα στα προβλήματα των δανείων που έχουν φεσωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΝΩΛΗΣ
    ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ= ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και που είναι μεγαλύτερο ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ
    ΤΗ Ν.Δ. ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ
    ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ Ν.Δ. ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πιστή αναπαραγωγή των "δελτίων τύπου" της πράσινης προπαγάνδας είναι δημοσιογραφία της blog-όσφαιρας κύριοι;
    Αλήθεια τί απαντάτε όταν σας ρωτούν τί δουλειά κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10,51 απαντάνε:όπως στό τηλ. παρακαλώ αναμείνατε στό ακουστικό σας,παρακαλώ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Reuters για Ρουσόπουλο- Ζαχαρέα
    12 Σεπτεμβρίου 2008, 13:13



    Με τίτλο «Τι θα έπρεπε να κάνει η σύζυγος ενός υπουργού στην Ελλάδα;», το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με ανταπόκρισή του από την Αθήνα σχολιάζει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει για την κυβέρνηση, η αποκάλυψη σειράς σκανδάλων με πρωταγωνιστές υπουργούς και βουλευτές, αλλά κυρίως η σχέση της συζύγου του υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, με τα Μέσα Ενημέρωσης.

    Το Reuters κάνει μια μικρή αναδρομή στην επιτυχία του Κώστα Καραμανλή,-όπου τον χαρακτηρίζει «διάδοχο μιας από τις πλέον διακεκριμένες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας»- να φέρει το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία «εκμεταλλευόμενος την πολιτική κούραση του εκλογικού σώματος από την πολύχρονη παρουσία του σοσιαλιστικού κόμματος στην κυβέρνηση.»

    Όμως, όπως γράφει, το διεθνές πρακτορείο οι καλές ημέρες πέρασαν, καθώς πλέον υπάρχει «δημόσια δυσαρέσκεια για μια σειρά σκανδάλων, για την επιβράδυνση της οικονομίας που έχουν πλήξει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά».

    Ένα από τα πολλά προβλήματα του Κώστα Καραμανλή είναι «ο ρόλος που διαδραματίζει η σύζυγος ενός εκ των στενότερων συνεργατών του, του υπουργού Επικρατείας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος είναι και υπουργός Τύπου».

    Όπως γράφει το Reuters η σύζυγός του κ. Ρουσόπουλου, Μάρα Ζαχαρέα, είναι τηλεοπτική δημοσιογράφος, σχολιαστής ειδήσεων και μέτοχος σε επιχείρηση μέσων ενημέρωσης.

    Στο σημείο αυτό, σημειώνει τη στάση του Πέτρου Τατούλη, του αντάρτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που μέσω του προσωπικού του blog επικρίνει τη σχέση της Ζαχαρέα με τα μέσα ενημέρωσης ως «πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων». Το Reuters γράφει ότι ο Πέτρος Τατούλης συγκρίνει την περίπτωση του ζεύγους Ρουσόπουλου- Ζαχαρέα με παρόμοιες πολιτικών ζευγαριών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου όμως ένα από τα δύο πρόσωπα παραιτείται, για να αποφύγει οποιοδήποτε υπαινιγμό περί αξιοπρέπειας.

    Το διεθνές πρακτορείο σημειώνει ότι τη σχέση πολιτικής- μέσων ενημέρωσης καταδικάζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Από την πλευρά τους, ο υπουργός και η σύζυγός του, απαντούν ότι είναι θύματα ενός πολιτικού πολέμου. Θεωρούν δε ότι η άποψη για το ρόλο της συζύγου που πρέπει περιοριστεί είναι αναχρονιστική.

    Το Reuters σημειώνει και τη θέση που έλαβε ο Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμφάνισής του στη Θεσσαλονίκη το πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Εκεί, ο Πρωθυπουργός, «αντιμετώπισε ένα πρωτοφανές κύμα ερωτήσεων για την κακή συμπεριφορά στις τάξεις των υπουργών του που κατηγορούνται για απόκρυψη πλουτισμού μέσω off shore επιχειρήσεων», γράφει το Reuters.

    Ερωτώμενος ο Καραμανλής για το θέμα Ρουσόπουλου υπερασπίστηκε τον υπουργό του λέγοντας: «Αυτές είναι αναχρονιστικές θέσεις, εάν όχι μεσαιωνικές, για το ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία».

    Το Reuters στην ανταπόκρισή του αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 56% των πολιτών δεν πείστηκαν από την απάντησή του Πρωθυπουργού.

    Όπως τέλος σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, ο Τύπος εμφανίζεται εξίσου δύσπιστος, ενώ προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των βουλευτών του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού καταλήστεψαν τη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, οι προδότες έβαλαν χέρι στην ιερή γη του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση