GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NAI στο όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια!‏

. Γράφει ο Nικόλαος Τζημας . Εννέα πόλεις με το όνομα Αθήνα (Athens) στις ΗΠΑ, Τρίπολη στην Λιβύη, Ισμίρ (Σμύρνη) και Πέργαμος στην Του...

.
Γράφει ο Nικόλαος Τζημας
.

Εννέα πόλεις με το όνομα Αθήνα (Athens) στις ΗΠΑ, Τρίπολη στην Λιβύη, Ισμίρ (Σμύρνη) και Πέργαμος στην Τουρκία, Αριστοτέλης στα Σκόπια, Σωκράτης (πρωθυπουργός) στην Πορτογαλία, Περικλής στην Γαλλία, Αλέξανδρος ως όνομα σ' όλα τα έθνη της Γης.
Σ' όλο τον κόσμο διαβάζεται με λατρεία ως δάσκαλος της ανθρωπότητας ο Αριστοτέλης και η μισή Ασία θεωρεί τον Αλέξανδρο δικό της. Μας κλέβουν τα ονόματα! Τρεχάτε, νοματαίοι, οι βόρειοι θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, χωρίς να μας ρωτήσουν! Θέλουν πρόγονό τους τον Αριστοτέλη αντί του Σαμουήλ (του ιδρυτή της Βουλγαρίας)! Σοβαρό θέμα αυτό. Εθνική συμφορά! Κι ο χαλβάς; Κι' αυτός μακεδονικός!
Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή, τι ακριβώς κινδυνεύουμε να χάσουμε, αν οι Σκοπιανοί ονομάζονται Μακεδόνες και θεωρούν πρόγονό τους τον Αριστοτέλη; Τι ακριβώς κινδυνεύει; Και γιατί δεν ισχύει ο ίδιος κίνδυνος για την Τουρκία από τη Νέα Σμύρνη ή τη Νέα Πέργαμο ή τη Νέα Ιωνία ή για τη Γαλλία από τη Νέα Ορλεάνη στις Η.Π.Α. ή για την Αγγλία από τη Νέα Αγγλία (στις ΗΠΑ) ή τη Νέα Ουαλία (στην Αυστραλία) ή για την ίδια την Ελλάδα από την Τρίπολη της Λιβύης ή τις Αθήνες των ΗΠΑ;
Πάντοτε ήμουν της γνώμης, πως από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι δήλωσαν πως θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, εμείς έπρεπε να υποστηρίξουμε θερμά την απόφασή τους αυτή και όχι μόνο να δεχόμασταν το όνομα αλλά και να ιδρύαμε εκεί πανεπιστήμια και σχολές, να στήναμε αγάλματα του Αριστοτέλη, του Φιλίππου, του Αλέξανδρου, να τους δίναμε ελληνικά διαβατήρια και να εγγυόμαστε τα σύνορά τους. Έτσι όχι μόνο δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά σήμερα θα μιλούσαν και Ελληνικά οι περισσότεροι, όπως μιλούν οι γείτονές τους Αλβανοί και Βούλγαροι. Δυστυχώς αντʼ αυτών επιλέξαμε να αντιπαρατεθούμε αμφισβητώντας ένα φιλελληνικώτατο αίτημα του Σκοπιανού λαού.
Αφού οι «εδαφικές διεκδικήσεις» δεν μπορούν να ληφθούν ως σοβαρές και αφού ο πληθυσμός της Μακεδονίας όπως της Αλβανίας θα μπορούσε να συμμετέχει ουσιαστικά και στην δική μας αρχαία ιστορική παράδοση και την σύγχρονη ανάπτυξη, ποιός είναι ο λόγος που κλειστήκαμε στο καβούκι μας και σκούζουμε; Γιατί δεν ανοιγόμαστε, αντί να αυτοφυλακιζόμαστε;
Αντί να βαυκαλιζόμαστε ως Ρωμιοί περί καταγωγής του Αλέξανδρου, μήπως θα ήταν καλύτερα να αισθανθούμε Έλληνες, δηλ. ελεύθεροι και πολιτισμένοι άνθρωποι (αυτό σημαίνει η λέξη «Έλλην» κι όχι «κάτοικος του Ρωμαίικου κράτους») και να κοιτάξουμε το κοινό καλό όλων;
Διαβάστε ολόκληρη την "προδοτική" θέση του "Δαυλού" (www.davlos.gr) για τα Σκόπια εδώ: http://www.davlos.gr/skopia.php
----------------------------------

46 σχόλια

  1. Δυο τινα συμβαινουν εδω:
    η εισαι προβοκατορας η πολυ αφελης.Πριν λοιπον γραψεις αυτες τις παπαριες,ψαξε και διαβασε τι σκοπους εχουν ολοι αυτοι οι ωψιμοι"Μακεδονες".Οσο δε για το αν μπορουν η οχι να εχουν εδαφικες βλεψεις,μην το κοροιδευεις γιατι επικαλουνται εδω και μερικα χρονια,οτι το 2013 ληγουν καποιες "συνθηκες" (συμπληρωνονται 100 χρονια απο την εναρξη τους,κι αν ψαξεις θα τις βρεις) και με τη βοηθεια των ανωθεν "φιλων τους θα βγαλουν στη φορα τα αλυτρωτικα τους σχεδια.Γι'αυτο μη γραφετε οτι σας ερθει χωρις να ψαχτειτε και να διαβαζετε ολα οσα γραφονται απο ολες τις πλευρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Εντάξει ρε μαλάκα Τζήμα;
    Το φχαριστήθηκες;


    Πάρε και τον ύμνο σου
    τώρα, επειδή όποιος προκαλεί το πληρώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.
    ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΗ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, Ο ΓΡΟΥΪΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΓΡΕΚΟΜΑΝΟ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ.
    ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΓΡΕΚΟΜΑΝΟΙ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ.ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΓΡΕΚΟΜΑΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΒΩΜΕΝΗ ΣΤΡΟΥΜΝΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΕ ΤΖΗΜΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΟΣΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ;
    ΑΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ώστε δεν υπάρχει πρόβλημα που μια ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ κλίκα θέλει να χρησιμοποιήσει το όνομα Μακεδονία σε βάρος μας, εξυπνάκηδες, και μάλιστα με πρότυπο τους μπεκροβασιλιάδες τής Πέλλας, που αιματοκύλισαν και δίχασαν την Ελλάδα, ήθελαν προσκύνηση και θεοποίηση, όταν οι ίδιοι οι Μακεδόνες συνεχώς εξεγείρονταν κατά αυτής της παράνοιας;
    Ή μήπως πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρχομανία Μυκηναίων, εφόρων, σωκρατικών διαφθορέων και Πελλαίων αποδυνάμωσε την Ελλάδα και έφτασε το 1821 για να ξαναανασάνουμε, ύστερα από τις γενοκτονίες ρωμαίων, σταυροφόρων και γενιτσάρων;
    ΑΝΑΝΟΥΡΙΣΤΟΙ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.
    ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .

    ΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ .
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ?
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ,ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ?
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΖΛ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ?


    Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ .
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ .
    ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ,ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΤΤΑΚΟΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΩΚΡΑΤΕΙΑ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ
    ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟΜΑΣ ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλοί διερωτούνται το ίδιο, όμως, όπως γίνεται συνήθως, φοβούνται μήπως ο οδοστρωτήρας του εθνικιστικού φανατισμού τους ισοπεδώσει. Διότι ο φανατισμός είναι το έυκολο και η λογική το δύσκολο. Φαντάσου, τώρα θα μπορούσε το κομμάτι αυτό των Βαλκανίων να είναι, το λιγότερο, δορυφόρος της Ελλάδας. Αλλά άμα είσαι μαλάκας ως ηγεσία, τι τα θες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφουν , με τα Σκόπια ; Εδώ υπάρχει ένα μόρφωμα που θέλει να γίνει κράτος με την ιστορία και τα εδάφη της Ελλάδας επειδή αυτό εξυπηρετεί μια υπερδύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά χαράς να τους κάναμε Έλληνες ώς Μακεδόνες αλλά βλέπω εσύ ζεις στην κοσμάρα σου.
    Αυτοί λένε πως είναι κάτι άλλο από τους Έλληνες και διεκδικούν εδάφη .
    Δεν αφήνετε όλοι σας λέω τις πονηριές σας προδοταράδες, που προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους Έλληνες για να συναιναίσουν στα σχέδια του Σόρος και της παρέας του; Ρε ούστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι μαλακιες διαβαζουμε καλοκαιριατικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε ζωο ΤΖΗΜΑ οτι εισαι πουλημενο τομαρι φαινεται. Μαλακοκαυλη το ιδιο ειναι αυτα που λες με την περιπτωση μιας χωρας να διεκδικει ξενο ονομα? Να τους δωσουμε οσα ελληνικα ονοματα για τα κολωχωρια τους θελουν, αλλα ρε βρωμυλε ΤΖΗΜΑ να τους δωσουμε Ελληνικο ονομα για τη....χωρα τους? Αλλα ρε καριολη βρηκες δημοκρατια (αναρχια) στο κωλοκρατος μας και τα λες. Επρεπε ρε κοπρο να σε στησουν στα 6 μετρα, προδοτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΖΗΜΑ ανακαλω οσα σου ειπα. Αλλα και οπως το παρουσιασες το θεμα φαινεται δικο σου και οχι του Δαυλου. Προσεχε λοιπον και αυτα που σου σερνω πανε στον Δαυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τό ξέρεις τό τραγούδι
    "τώρα ειν΄αργααά".Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής που επισήμως ονομάζεται FYROM πιστεύουν πως είναι Μακεδόνες, δηλαδή ελληνικό φύλο, τότε η πατρίδα Ελλάδα θα πρέπει (έπρεπε από τότε)να τους συμπαρασταθεί και να τους βοηθήσει να (ξανα)γίνουν κοινωνοί του μεγάλου ελληνικού πολιτισμού.
    Δηλαδή, ουσιαστικά, 2,5 εκατ. άνθρωποι θέλουν να γίνουν Έλληνες και μεις τους αρνιόμαστε.
    Ψυχραιμία πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Oso o kobos ftanei sto xteni toso oi Slavotsobanarades skiliazoun kai blepoun to orama tis kapileias is Makedonias na 3anaginetai kapnos!
    Exoun rixei twra tis teleutaies efaidreies ...Oti diladi oi mizes twn Amerikanwsn boresan na agorasoun...
    TO XPONO SAS XANETAI KYPIOI!!!

    H ELLADA SAN MIA GRO8IA SAS EXEI SYNTRIPSEI!

    MAKEDONES DEN YPIR3ATAI POTE!

    BOYLGAPOI EISASTAI!

    TO KARABI SAS BY8IZETAI

    TO ONOMAS SA EINAI BARDARSKA!

    DEX*EITE TO ME YPERIFANEIA!

    H MAKEDONIA EINAI ELLADA!

    PANTA HTANE!



    PS

    TO Yanks

    You are wasting your money with all these bribed incopetant idiots here and abroad!
    Invest the US Taxpaeyes more better!
    The dividents here are bound to be poor!
    PANTA 8A EINAI!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω ότι οφείλουμε πλέον να αντιλαμβανόμαστε το έθνος ως όρο πολιτικό κυρίως και ταυτόχρονα πολύ ισχυρό για τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

    Από κει και πέρα αν κάποιος ενδιαφέρεται για το Μακεδονικό θα πρέπει να ξεκινήσει από το 1878 και τη συνθήκη όπου η Βουλγαρία έφτασε λίγο πιο πάνω από τη θεσσαλονίκη. Το Μακεδονικό δεν αφορά τους κλασικούς ή ελληνιστικούς χρόνους ούτε ξεκινά το 1904 όπως κάποιοι ακόμη γράφουν.

    Δεν υποστηρίζω την αποδόμηση του ελληνικού κράτους, δεν θα το έκανα ποτέ διότι μέσα σε αυτό ζούμε και εκφραζόμαστε. Αντίθετα, πιστεύω ότι σχετικοποιώντας την απολυτοσύνη για αόρατους εχθρούς και γνωρίζοντας το πραγματικό ρευστό της Μακεδονίας, γνωρίζοντας δηλαδη την αλήθεια τότε και μόνο τότε θα είμαστε ικανοί να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες.

    Η Μακεδονία είναι ελληνική διότι την πήραμε, ένας θεός ξέρει πώς, αλλά την πήραμε. Από κει και πέρα μπαίνει η διεθνής διπλωματία.

    Κάποια στιγμή η εθνική ασφάλεια και η εξωτερική πολιτική πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν κερδίζεις τίποτα προσπαθώντας να αποδείξεις στο διπλανό σου ότι είναι ιστορικά κατώτερός σου, ότι ιστορικά κατέχεις τα πάντα του..

    Από τον 19ο αίώνα φωνάζουν αρκετοί αλλά εκεί, η βλακεία επενδύει στο κεφάλαιό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ακριβως,ενας θεος ξερει πως την πηραμε τη μαλεδονια.
    ας μην υπηρχε η μικρασιατικη καταστροφη και λογω αυτης η μετακινηση 3 εκατομμυριων προσγυγων κυριβς σε περιοχες της μακεδονιας και θα σας ελεγα εγω τωρα ηλιθιοι εθνικιστες το πως θα ηταν οι πλυθυσμιακοι συσχετισμοι στην περιοχη.
    ευτυχως που ο βενιζελος τοτε τους εσπρωξε ολους εκει στη βορειο ελλαδα.
    αλλα που να ξερετε απο ιστορια ηλιθιοι πανηβλακες αμορφωτοι ελληναραδες εθνικιστες.

    εγω οταν βλεπω εναν αλβανο μαθητη
    να θελει να σηκωσει την ελληνικη σημαια αισθανομαι περηφανος,βλεπω ενα παιδι που τιμαει την εννοια του ελληνισμου αν και δεν ειναι ελληνας με τη στενη και ηλιθια ρατσιστικη εννοια του ορου.
    αλλα για να το δεχτειτε αυτο ηλιθια υποκειμενα πρεπει να διαθετετε τουλαχιστον ενα μεσο ανθρωπινο IQ πραγμα που δεν υπαρχει στους ατροφικους εθνικιστικους εγκεφαλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιος ή δεν ξέρει ή κάνει τα στραβά μάτια σε κάποιο σημαντικό σημείο της ιστορίας...

    οι Σκοπιανοί δεν θέλουν να αγκαλιάσουν το αρχαίο Ελληνικό Μακεδονικό ιδεώδες ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους ως γνήσιοι απόγονοι τους, άλλα προσπαθούν να διαχωρίσουν αρχαίους Μακεδόνες με αρχαίους Έλληνες, λέγοντας ότι είναι δυο ξεχωριστά φύλα και ότι δικαιωματικά τους ανήκει αφού είναι γνήσιοι απόγονοι τους.

    Πως λοιπόν κύριοι θα τους κάνετε φιλλέλληνες όταν δεν δέχονται την Ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων; Πως θα το κάνετε όταν βάζουν ακόμα και επιστήμονες να το αποδείξουν και πλέον υπάρχει μια σχετική αμφιβολία από μεγάλους ιστορικούς για την Ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονικής γλώσσας; Τι κάνουμε εμείς σαν χώρα; Τα μεγαλύτερα και κυριότερα domains στο διαδίκτυο τα έχουν αυτοί και προωθούν στον υπόλοιπο πλανήτη την δική τους ιστορία, χωρίς κανείς να τους βάζει φρένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. BABI PETRA

    H lusi einai apli:
    Onoma:Bardariki Dimokratia tis Oxridas
    E8notita: Bardariki
    Glwssa: Boulgarika

    Deinoume ta xeria kai simfonoume
    Bainoune stin EOK!
    Mazeuoune oti xrhma boroune!
    Erxontai eleu8era stin Xalkidiki kai kanoune ta bania tous!
    Eleu8eria kinisews mesa stin Europi!
    Ola li8ikan!
    Kai teleiwnei to parami8i!
    Apla pragmata...


    TWRA ESEIS MAGGES POU TO PAIZETAI PROSTATES TWN SLABO-XAIBANARAIWN exetai sleft8ei giat den dexontai auto to poli aplo apotelesma. Sto katw katw tis grafis auto pou 8eloune einai eleu8eria kinisewn stin Makedonia!
    Giati den upoxoroun? Gaiti? Giati?

    DIOTI APLA 8ELOYN OLH THN MAKEDONIA DIKH TOYS!

    EINAI MOLYSMENES AKRIDES!

    DEN 8 PERASOUNE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε Αναστάση σε κάθε θέμα βλέπω σχόλιό σου.
    Συναγωνίζεσαι τον Bloopers;
    Αν δεν γράψεις τη μαλακία σου δεν μπορείς, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Τζήμα,
    βλέπω ότι και σεις στη μητέρα πατρίδα έχετε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τον εκπολιτισμό και τη γνωριμία με τη λογική.
    Εύχομαι καλό δρόμο στα εθνικιστικά-βαρβαρικά σας κωθώνια, όπως το ίδιο εύχομαι και στα καθ'ημάς (Κύπρος), που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να καταλάβουν το συλλογισμό σας.
    Νομίζω ότι και η ελληνική ηγεσία στην πλειοψηφία της τους αντιπροσωπεύει επάξια, άρα απλά χρειάζεται μεγάααααλη υπομονή μέχρι να φτάσουν στη φάση της ωριμότητας.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    από μια χαμένη πατρίδα
    που χάθηκε από τους πιο πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι είναι αυτά που λέτε-γράφετε ρε, είσαστε καλά? θα τρελαθούμε ρε με εσάς από τι μια με τις ανθελληνικές μαλακίες σας από την άλλη τις κομματικές φανατικές μαλακογραμμές που ακολουθείτε τι θα γινη?, συνέλθετε ρε βλάκες θα ψαχνόμαστε σε λίγοοοο ρέε... Ντρίιιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 17 Αύγουστος 2008 2:32 μμ

    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΣΤΑ,ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(ΑΝ ΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ:
    ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΟΟΟΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα γραφόμενα από τον «Δαυλό» ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητος, αλλά μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ευθυμογράφημα. Διαμαρτύρεται ο «Δαυλός» για τον σφετερισμό του ονόματος της Λέσβου από τις ομοφυλόφιλες γυναίκες, αλλά... επιχαίρει (!) για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από τους βουλγαροκομιτατζήδες! (Και υβρίζει τους Έλληνες Ορθοδόξους που θεωρούν, οι... αχρείοι την Μακεδονία δική τους!)

    Το περιοδικό - πατριάρχης, λοιπόν, του αρχαιόπληκτου αντιχριστιανισμού στην μεταπολιτευτική Ελλάδα υπερηφανεύεται για τις «προδοτικές» του θέσεις! (Οι ίδιοι χαρακτηρίζονται έτσι υπερηφάνως, και υβρίζουν χυδαία τους «ελληναράδες», επιδεικνύοντας, αυτοί οι υποτίθεται θεματοφύλακες της Ελληνικότητος, ύφος και ήθος ΣΥΡΙΖαίων και νεοφιλελευθέρων προοδευτικάριων εθνομηδενιστών. Πραγματικά, αυτή η σύμπτωση (για μία ακόμη φορά) των δήθεν αρχαιολατρών με τους εθνομηδενιστές αρνησιπάτριδες δεν προβληματίζει; (Κατά τ' άλλα, μερικοί επιμένουν ακόμη να ταυτίζουν τους αρχαιοθρήσκους με την εθνικιστική δεξιά... Όμως, άλλο αρχαιόθρησκοι (που και αυτοί δεν είναι ένα σώμα) και άλλο ελληνοκεντρικός χώρος.))

    Θα ήταν περιττή οποιαδήποτε αναφορά σε αυτές τις φαιδρότητες (οι συντάκτες του περιοδικού είναι ανίκανοι να αντιληφθουν καν την διαφορά του να επιθυμεί κάποιος να γίνει μέτοχος του Ελληνικού πολιτισμού, από το να σφετερίζεται την Ελληνική κληρονομιά, χαρακτηρίζοντάς την ΜΗ Ελληνική και στερώντας την απο τους νομίμους κληρονόμους της), εάν το πράγμα δεν είχε ευρύτερες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, πράγματι:

    α) Του επί δυο αιώνες τουλάχιστον αντιμακεδονικού συμπλέγματος και μίσους για τον Μέγα Αλέξανδρο - μίσους για την Αυτοκρατορία και την Μεγάλη Ιδέα, της μικροελλαδικής, αντιβυζαντινικής, ευρωλιγούρικης παρατάξεως. Από εποχής Κοραή, οπότε οι Μακεδόνες εχαρακτηρίζοντο ευθέως ξένοι κατακτητές της Ελλάδος. (Μερικοί δεν τό παραδεχονται, αλλά, έστω και υποσυνείδητα, η αιτία είναι σαφής· ο Αλέξανδρος θεωρείται πρωτεργάτης της ενώσεως του Ελληνισμού και προπομπός της Αυτοκρατορίας και του Χριστιανισμού.)

    β) Του ανθελληνισμού, έως συμπτωμάτων τραγελαφικής τουρκοφιλίας, των υποτιθεμένων «ελληνολατρών». Διαβάστε το άρθρο για να δείτε πώς οι του «Δαυλού» είναι έτοιμοι να αναγνωρίζουν ως... Μακεδόνες τους βουλγαροσκοπιανούς και ως... Ίωνες αδελφούς μας τους τούρκους (!) (σε άλλα τεύχη ο «Δ» είχε ανακαλύψει τούρκους... «λατρευτές του Δία»!), αλλά θεωρούν θανάσιμους εχθρούς τους Έλληνες (τους μόνους υπαρκτούς σήμερα Έλληνες, τους Έλληνες Ορθοδόξους)! Άλλωστε, καταλήγει: «Βεβαίως ο «Δαυλός», ο οποίος πλειστάκις έχει αποδείξει ότι το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα δεν είναι τα Σκόπια (ούτε το Κυπριακό βέβαια ούτε οτιδήποτε άλλο) [σ.σ. οι τούρκοι και οι βούλγαροι είναι φίλοι μας, δηλαδή] αλλά εμείς οι ίδιοι [σ.σ. δηλαδή, οι Έλληνες Ορθόδοξοι].» (Όχι, δεν παρερμηνεύω καθόλου - έτσι τό εννοεί, δυστυχώς· διαφορετικά, πρώτος εγώ θα συμφωνούσα.)

    Σοβαρά, το πράγμα μέ προβληματίζει. Πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς από αγάπη για την (αρχαία) Ελλάδα (όπως αναμφιβόλως, παραδέχομαι, ο «Δαυλός»), και να καταντάς τουρκόφιλος, βουλγαροσκοπιανόφιλος, δυτικολιγούρης μισέλλην;

    Σαφή και έγκυρη απάντηση έδωσε πράγματι ο καθηγητής κ. Κ. Ρωμανός στο πρόσφατο άρθρο του, «ο Ελληνικός ανθελληνισμός» Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ακριβώς.

    ...

    Φαιδρότητες του «Δαυλού»: «Η Ρωμιοσύνη [sic] προτιμά να θεωρούν οι άνθρωποι που κατοικούν στο Κράτος των Σκοπίων προγόνους-ήρωες-γενάρχες τους τον Ασπαρούχ η τον Σβιατοσλάβο και να ονομάζωνται Σλάβοι η Βούλγαροι και απορρίπτει τη δεδηλωμένη επιθυμία τους να θεωρούν προγόνους-ήρωες-γενάρχες τους τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο και να ονομάζωνται Μακεδόνες· όπως και προτιμά να θεωρούν οι κάτοικοι της Τουρκίας ως προγόνους-ήρωες-γενάρχες τους τον Οσμάν η τον Ερτογρούλ και να ονομάζωνται Τούρκοι, και ανησυχεί στη σκέψη η την προοπτική ότι θα θεωρήσουν προγόνους τους τον Όμηρο, τον Θαλή, τον Ηράκλειτο και τον Πυθαγόρα και θα θελήσουν να ονομασθούν Ίωνες η Αιολείς.»

    Στην καταστροφική μωρία του ο «Δαυλός» δεν αντιλαμβάνεται καν ότι οι βουλγαροσκοπιανοί θεωρούν τον Αλέξανδρο ΜΑΖΙ με τον Σβιατοσλάβο από κοινού προγόνους των σημερινών βουλγαροσκοπιανών, αλλά ΟΧΙ δικό μας πρόγονο (κεντρικός άξων του ιδεολογήματός τους είναι ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες), οι δε τούρκοι τον Όμηρο ΜΑΖΙ με τον Οσμάν από κοινού προγόνους των σημερινών τούρκων, αλλά όχι δικό μας πρόγονο.

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ τό έχει πει: Εάν θέλετε να είστε Μακεδόνες, ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, οπότε, ως σωστοί Μακεδόνες, αποδεχθείτε τον Ελληνισμό σας, την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Καμμία αντίρρηση τότε!

    Αλλά οι Σκοπιανοκομιτατζήδες δεν λένε ότι θέλουν να είναι Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες, Λένε οτι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ είμαστε Μακεδόνες.

    Τόσο δύσκολο είναι για τους καμμένους εγκεφάλους του «Δαυλού» να καταλάβουν υην ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 2.32 μαζί σου,Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ειναι τοσο αστεια αυτα ,που δεν ειναι καν αξια σχολιασμου.Γιατι δεν δινουμε Ελληνικα διαβατηρια στους κινεζους & στους Ινδους μηπως γινουν οι Ελληνες 700 εκατ*χαχαχα* & φυσικα και οι Τουρκοι ειναι Ιωνες & οι κινεζοι κελτες.
    Οι προσφυγεςς που ηρθαν απο την Μ Ασια ηταν το ιδιο Ελληνες με τους κατοικους της σπαρτης ,Μακεδονιας,κορινθου, Θηβας .Ουδέποτε υπήρξε μακεδονικο ,Αθηναϊκό η σπαρτιατικό έθνος. Αλλωστε εσεις θα γνωριζετε οτι οι Τημενιδες Αργεαδες καταγονται απο το Αργος(για ψαξτε στον χαρτη να δειτε που ειναι το Αργος).
    Κυριε Μπαμπη Πετρα μηπως πρεπει να δωσουμε την μακεδονια στους Ιλλυριούς η τους Θρακιωτες.Το brandname ειναι Ελληνικο ,η χρησικτησια των σλαβων και αλλων δεν αλλαζει τιποτα, για πειτε μου στον Χονγκ Κονγκ αν το ειχαν για 500 χρονια οι αγγλοι τι θα σημαινε για εσας οτι οι Αγγλοι ειναι κινεζοι η οι κινεζοι- Αγγλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΡΕ ΤΖΗΜΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΓΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΟΥΣΤ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΡΕ ΤΖΗΜΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΓΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΟΥΣΤ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Κυριε Μπαμπη Πετρα μηπως πρεπει να δωσουμε την μακεδονια στους Ιλλυριούς η τους Θρακιωτες.Το brandname ειναι Ελληνικο ,η χρησικτησια των σλαβων και αλλων δεν αλλαζει τιποτα, για πειτε μου στον Χονγκ Κονγκ αν το ειχαν για 500 χρονια οι αγγλοι τι θα σημαινε για εσας οτι οι Αγγλοι ειναι κινεζοι η οι κινεζοι- Αγγλοι"

    Κύριε ανώνυμε
    Δεν βλέπω πώς προκύπτει το ερώτημά σας από το σκεπτικό μου. Επίσης δεν γνωρίζω τον όρο της χρησικτισίας ως διπλωματική τακτική. Συνήθως στο τραπέζι των υπογραφών οι επικράτειες απαιτούνται στρατιωτικώ, ιστορικώ, γεωγραφικώ, πληθυσμιακώ δικαίω.

    Αυτό που τελικά προκύπτει από την απάντησή σας είναι ακριβώς αυτό το οποίο μάχομαι και προτείνω να αλλάξει. Από το 1870 προσπαθούμε ως εξωτερική πολιτική, να πείσουμε πάντες γείτονες ότι ιστορικά όλα μας ανήκουν, ακόμη και η συνείδησή τους. Αυτό θεωρώ εντελώς λάθος και βλακώδες.

    Ακόμα και τώρα, πρέπει να μιλήσουμε με αμιγώς πολιτικούς όρους, δηλαδή περα από εθνικιστικές κορώνες βασισμένες σε μια ιστορία που επαναλαμβάνω ποτέ δεν έχει διαβαστεί. Η συμβολοποίηση του ονόματος, δηλαδή η συμπύκνωση πάλι αυτού του αναθεματισμένου εθνοκρατισμού του παπαρηγόπουλου σε ένα όνομα είναι λάθος κατά τη γνώμη μου.

    Μια ψύχραιμη προσέγγιση, με γνώση της ρευστότητος και των μηχανισμών διεκδίκησης του μακεδονικού χώρου που κερδίσαμε θα δώσουν την ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, η οποία βέβαια θα σχεδιαστεί με όρους επιτυχίας για την ελληνική πλευρά.

    Χρειάζονται άλλα εργαλεία εν ολίγοις.

    Φαίνεται λοιπόν πως τελικά η βλακεία των ελλήνων πολιτικών εδώ και 100 χρόνια πέτυχε σε εσωτερικό επίπεδο και δημιούργησε το φαντασιακό κοινό που νομίζει πως είναι υπεράνω όλων και όλοι είναι αιώνιοι εθχροί του.

    Μήπως θα πρέπει να γίνει μια εισβολή στη ΦΥΡΟΜ ανάλογη με την 24ωρη εισβολή στη Θεσσαλία το 1878 για να μη λέει η κοινή γνώμη ότι μας τα παίρνουν όλα; Ιστορία και αξιοπρέπεια;

    Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μου φαίνεται και δεν ξέρω πώς θα λυθεί..

    ΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάτι που ξέχασα

    Γιατί τελικά η Μακεδονία έπρεπε να διεκδικηθεί και δεν κερδίθηκε όπως η πελοπόννησος;
    Πότε έγινε ελληνική επανάσταση στη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας; Ποτέ! Διότι τότε θα είχαμε έρεισμα να διεκδικήσουμε εδάφη εξ αρχής. Ούτε οι μυστικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ελληνικό κίνημα.

    Αποτυχία που οφείλεται κυρίως στην ανόητη επιχειρηματολογία ότι μας ανήκουν όλα, ακόμη και η συνείδηση των κατοίκων που αντιδρούσαν.

    Στη βάση αυτού του κενού ερείσματος θα διαμορφωθεί αυτο που τιτλοφορείται ως "Μακεδονικός Αγώνας" από τη λογοτεχνία της Δέλτα.

    Μην κάνουμε παλι τα ίδια λάθη, πρέπει να κερδίσουμε τον εαυτό μας πρώτα για να καθιερωθούμε πολιτικά στη γειτονιά μας.

    Ο στόχος είναι η διατήρηση, η ασφαλής, δημοκρατική ανάπτυξη και κυριαρχία του κρατους της ελλάδας. Ωστόσο δεν θα πετύχουμε τίποτα αν δεν λογικευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΙΤΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΑ.ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 3.09 σωστός,υποχωρώ
    Αναστάσης(μέ τήν ουρά στά σκέλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εσύ λοιπον Τζήμα δεν πρέπει να ξέρεις που παν τα τέσσερα. Οι σκοπιανοί θέλουνε να λέγονται μακεδόνες αλλά όχι Έλληνες. Έτσι λοιπον αντί αυτοί να θεωρούνται κατακτητές της "Άνω Μακεδονίας" ως σλάβοι που ήρθαν τον 7ο μΧ αιώνα, θα θεωρούμαστε εμείς τάχα κατακτητές της "Κάτω Μακεδονίας" που διώξαμε αυτούς. Ηλίθιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δείτε στο youtube τους Ιron Maiden να τραγουδούν για τον Μ. Αλέξανδρο:
    http://www.youtube.com/watch?v=m04I_1RDwng&feature=related

    Αυτό είναι Ελλάδα!
    Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο ή copyright, του τύπου "άσε κάτω το όνομα ρε! Εγώ το είδα πρώτος".

    Οι λαοί αυτοβούλως -κι όχι με συλλαλητήρια κι άλλες εθνικιστικές σαχλαμάρες- δέχονται τον Ελληνικό Πολιτισμό κι επωφελούνται από αυτόν.

    Καλά τα λέει ο ΔΑΥΛΟΣ!

    Θα τα βάλετε τώρα και με τους Iron Maiden, γιατί πήραν το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου για το τραγούδι τους;

    Αφήστε τις εθνικιστικές κραυγές αγανάκτησης και κοιτάξτε να δείτε το θέμα -όχι ως Ρωμιοί, αλλά- ως Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ζωή χωρίς βίτσια ανώνυμε φίλε μου είναι βαρετή και μαζική, ωστόσο, ότι λεώ να το δώσουμε όλα από πού το συμπεραίνεις;

    Από την κυριαρχία του ελληνικού κράτους, την ασφαλή και δημοκρατική ανάπτυξή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θα το διατυπωσω οσο απλα γινεται κι εσυ διαλεξε ερωτηση να απαντησεις:

    1)ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ???
    2)ΠΟΣΟ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ???
    3)Ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είναι απίστευτο όσο και θλιβερό και εξωφρενικό που στην Ελλάδα του σήμερα, που αντιμετωπίζει τόσες απειλές και τόσοι την επιβουλεύονται, υπάρχει τέτοια διχόνια για το Σκοπιανό...

    Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες "Έλληνες" που αναγνωρίζουν στους Σκοπιανούς ότι είναι "Μακεδόνες"! Και ακόμα περισσότεροι "Έλληνες" αδιαφορούν αν η Ελλάδα γίνει αποικία του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές, της Κίνας ή της Νιγηρίας.

    Ο.Κ. Δικαίωμά τους. Δικαίωμα όμως και των πατριωτών Ελλήνων να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, έτσι;

    Ποτέ τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ποτέ στην Ε.Ε. Το έδαφος των Σκοπίων να γίνει πεδίο βολής για την πολεμική μας αεροπορία!!

    Οι Σκοπιανοί ας λέγονται όπως θέλουνε. Στα @@ μας! Δηλαδή αν εγώ πω ότι κατάγομαι από την Ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια, αφού έχω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αυτομάτως γίνομαι Ιάπων πρίγκiπας;!!

    Δεκάρα δεν δίνω πιά. Σιγά μην κάτσω να σκάσω για το τι λένε οι Σκοπιανοί. Άμα όμως κουνηθούνε ότι τάχα τους ανήκει η Ελληνική Μακεδονία, τότε θα μιλήσουν οι ναπάλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 17 Αύγουστος 2008 7:52 μμ


    ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ .
    ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ .
    ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ,ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η πολιτική στην ελλάδα γίνεται με πτυχιακές και κομματικά οργανωμένες εργασίες;

    Γι αυτό πάει κατά διαόλου το κοινοβούλιο, όλοι επικαλούνται τις πτυχιακές τους;

    Λοιπόν παιδιά είχα κάνει μια πτυχιακάρα πριν χρόνια για τους βιομήχανους στις αρχές 20ού αιώνα, πολύ καλή..! Την έχω ακόμα στο γκαράζ, σε πολύ καλή κατάσταση,δεμένη, πρώτο χέρι και ετοιμοπαράδοτη. Πωλείται στο υπουργείο οικονομικών για να χαράξουν νέα πολιτική.

    Τιμές ανάλογες του εθνικού χρέους.

    Ωραίος.


    ΥΓ Σε όσες μπούρδες διάβασες η απάντησή σου είναι η επίκληση σε άγνωστες πτυχιακές. Γι αυτό και σου απάντησα μόνο επ αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 19 Αύγουστος 2008 12:02 μμ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕΣ .

    ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς όλους τούς, κατά Κοραήν, «δυσκλεείς απογόνους ευκλεών προγόνων», αγάμηδες μαλακοπατριώτες, βυζαντινοθρεμμένους («και διηγώντας τα να κλαις») χατζηέλληνες, νεόπτωχους Μεγαλοϊδεάτες, μικροτσούτσουνους Ψωμιαδογελοίους και λοιπούς κατά φαντασίαν Έλληνες®, που έχουν καταπατήσει τον ελλαδικό χώρο, ρημάζοντας το φυσικό του περιβάλλον και σφετεριζόμενοι την ιστορία του (την οποία έχουν μετατρέψει σε γραφική παρωδία):

    ΟΣΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ «ΕΛΛΗΝΕΣ»® ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ (ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ, ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΛΕΟΝ) «ΕΛΛΑΔΑ»®, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΜΕ ΣΑΣ, ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

    Π.χ. ως προς τις ομοφυλόφιλες, δέχεστε να αυτοαποκαλούνται «λεσβίες», επειδή αφήνουν λεφτά στον τουρισμό της Λέσβου, της Τήλου -και όπου αλλού δεν δύνασθε εσείς οι φτωχομπινέδες να πάτε διακοπές. Είστε τόσο υποκριτές, που και στους Σκοπιανούς θα επιτρέπατε να αποκαλούνται «Μακεδόνες» αν έκαναν κάτι ανάλογο. Ο Δαυλός σάς φταίει για τη διγλωσσία σας;

    Σας υπενθυμίζω ότι, σύμφωνα με την ιουδαϊκή θρησκευτική αίρεση, την οποία έχετε ασπαστεί ως επίσημη εθνική κοσμοαντίληψή σας, ο αυνανισμός είναι αμαρτία. Ο «πατριωτισμός», ως παραλλαγή αυνανισμού, τυφλώνει και κουφαίνει. Κι ούτε θα βοηθήσει το τσουτσούνι σας να μεγαλώσει, όσο κι αν το τραβάτε μέχρι ξεχειλώματος.
    Δοκιμάστε καλύτερα κάποιο από αυτά τα θαυματουργά χαπάκια, που παίρνουν οι αλήτες οι «ολυμπιονίκες» σας, οι οποίοι τόσο εθνικά υπερήφανους σάς κάνουν (αφού η αληθινή αυτοεκτίμηση σάς λείπει).
    Σταματήστε, λοιπόν, να αυνανίζεστε. Είναι αμαρτία από τον Θεό (σας).

    ΧΕΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αμφίχειροι ταχυπεοκρούστες, εθνικιστές,
    πάρτε τον Άνθιμό σας, τον Ψωμιάδη σας και το ΛΑΟΣ σας και βούρ για την Αγιά Σοφιά.
    Βρε ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση