GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παμποντιακός Σύλλόγος "η Αργώ"...

Ανακοίνωση για τον πόλεμο στον Καύκασο . Από το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο . Με τον ίδιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο που η διακυβέρνηση ...

Ανακοίνωση για τον πόλεμο στον Καύκασο
.
Από το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο
.
Με τον ίδιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο που η διακυβέρνηση Σαακασβίλι υποκίνησε την καταπάτηση των σπιτιών και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του γηγενούς ελληνισμού στην Γεωργία, τσαλαπάτησε και την έννοια της ολυμπιακής εκεχειρίας με την πολεμική επίθεση στην νότια Οσετία, την ώρα που όλος ο κόσμος ήταν έτοιμος να παρακολουθήσει την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.
H βάρβαρη επίθεση στόχεψε τους αμάχους για να εκδιωχθούν από τις εστίες τους, να επιτευχθεί η "απελευθέρωση" της περιοχής από τον αυτόχθονα πληθυσμό και η αντικατάσταση του με έποικους. Το δοκιμασμένο σενάριο που εφαρμόστηκε με πιο "αθόρυβο" τρόπο κατά του αυτόχθονα ελληνισμού στην Γεωργία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έως και τις ημέρες μας.
Aπό το 2004 καταγγείλαμε την πολιτική Σαακασβίλι για τις επιθέσεις και δολοφονίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού στην Γεωργία και την καταπάτηση των περιουσίων του από γεωργιανούς έποικους με την ανοχή και υποστήριξη των γεωργιανών αρχών.
Tο 2005, συμβολικά στις 13ης Ιουνίου (την ημέρα που το 1949 ο, επίσης γεωργιανός, Στάλιν εξόρισε τον ελληνισμό από την περιοχή), πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία και το προξενείο της Γεωργίας στην Αθήνα για τα αιματηρά συμβάντα στην Τσάλκα, όπου έλαβαν χώρα δολοφονίες γηγενών Ελλήνων και συστηματικές καταλήψεις σπιτιών και κτημάτων.
Πριν την επίσκεψη του Σαακασβίλι στην Αθηνά, το φθινόπωρο 2007, απευθύναμε στην κυβερνητική, πολιτειακή ηγεσία και στην ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών που θα τον υποδέχονταν, επιστολή-καταγγελία για τα συμβάντα, για να θέσουν το ζήτημα στον γεωργιανό πρόεδρο, να απαιτήσουν τον σεβασμό της ζωής και των περιουσίων των Ελλήνων στην χώρα του, όπου από 104.000 τουλάχιστον άτομα έμειναν λιγότεροι από 15.000.
Το ελλαδικό υπ. εξ. και οι υπόλοιποι τον τραπέζωσαν, του έσφιξαν τα χέρια και τον ξεπροβόδισαν με φιλοφρονήσεις και χαμογελά που έραψαν στα πρόσωπα τους από νωρίς: τον προσεχή Απρίλιο η γεωργιανή μαριονέτα θα αντιπροσώπευε τη χώρα του στην συνοδό του Βουκουρεστίου για την ένταξη της στο νάτο… η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη: για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, υπέρ ισχυρής "νατοϊκής" Αλβανίας, υπέρ νέων πύραυλων στην Τσεχία και Πολωνία κοκ (όταν δεν κρίνονταν άμεσα ζωές Ελλήνων και δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της) δεν βρήκε τίποτα να δηλώσει για τις δολοφονίες δεκάδων Ελλήνων και χιλιάδων Οσετινών από το καθεστώς του Σαακασβιλι.
Πλέον αυτού το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών, με την πλήρη ευθυγράμμιση του με τις επιλογές Σαακασβίλι στο ζήτημα των ελληνικών περιουσίων στην αυτονομηθείς Αμπχαζία, συνέπραξε στην επικίνδυνη εκμετάλλευση του ελληνισμού του Καύκασου στην πολεμική του πολιτική. είναι δε πλεονασμός να υπογραμμιστεί πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί η άμεση απελευθέρωση και επιστροφή των περιουσίων μας στο έδαφος της ίδιας της Γεωργίας.
Οι ιστορικές εστίες και τα αιώνια βάθρα μας στον Καύκασο λεηλατούνται και σβήνουν με άβουλο παρατηρητή την ελλαδική κυβέρνηση. μπορούσε τουλάχιστον να πράξει τα εξής:
- να αναλάβει πρωτοβουλίες, που επανειλημμένα έχουμε προτείνει.
- να καταδικάσει, έστω και τώρα, την ύπουλη επίθεση του καθεστώτος Σαακασβιλι στην νότια Οσετία.
- αντί να παρακολουθεί άπρακτη τα γεγονότα, να ανακοινώσει Αποστόλη ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθεια στην Οσετία, όπου στο βόρειο τμήμα της διαμένουν χιλιάδες έλληνες
------------------------------------------------------

8 σχόλια

  1. Τι Σαακασβιλι και πράσινα άλογα , γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομα τους ? γεωργιανοί πολεμούν , στρατιώτες γεωργιανοί πατάν την σκανδάλη , εάν δεν πατήσουν την σκανδάλη αυτοί ο Σαακασβιλι με της φωνές δεν μπορεί να κάνει τίποτα , οι έλληνες στρατιώτες το 40 έκαναν το έπος , όχι ο μεταξάς , ο ελληνικός λαός πολέμησε , το ίδιο γίνεται και τώρα , οι γεωργιανοί σκοτώνουν αμάχους ,αυτός είναι ο πολιτισμός τους ,βάρβαρος λαός

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έναν τέτοιο γνώρισε και ο ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε ποντιοι, σας φεραμε εδω, σας δωσαμε υπηκοοτητες, αστε τωρα που θελετε να βαλετε την ελλαδιτσα σε περιπετειες, εχουμε πολλα αλυτα προβληματα. Θα ερθει και η ωρα αυτη μια μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pros 9.13.
    Κανεις δεν μας εδωσε την ελληνικη υπηκοοτητα,γεννηθηκαμε Ποντιοι αρα Ελληνες κυριε.Την υπηκοοοτητα την πηραμε απο την γεννηση μας απλως τυπικα την λαβαμε εκ των υστερων,αναδρομικα.
    Οσο για τον πολεμο στην Γεωργια,ανεξαρτητα απο την προσωπικοτητα του Σαακασβιλι που εβλαψε τον γεωργιανικο λαο με την φιλοαμερικανικη σταση του,δεν πρεπει να κρινουμε τα γεγονοτα με απολυτο τροπο.
    Μην ξεχναμε οτι:
    η Ρωσια δεν ειναι καμμια αθωα περιστερα,οπως και δεν θα επρεπε να ειναι,μιας και ειναι περιφερειακη δυναμη.Δεν ειναι ξεκαθαρο ποιος ξεκινησε τις εχθροπραξιες,οι γεωργιανοι ή οι Νοτιοι Οσετιοι(υποκοινουμενοι απο τους Ρωσους).
    θελει προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΊΠΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ
    Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε κάνουν το μαύρο άσπρο.Είπαμε να είμαστε όργανα των U.S.A αλλά όχι και έτσι.
    Μέχρι και το CNN τα μάζεψε και τα δικά μας τα τσιράκια των ΜΜΕ μας λένε ότι οι Ρώσσοι εισέβαλαν στη Γεωργία κ.λ.π και ότι 1 ώρα πριν την κατάπαυση του πυρός στο κέντρο του Γκόρνι χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι και κανένας 'αλλος.
    Γρήγορα ξέχασαν τα γεγονότα στο παζ΄ρι στην Πρίστινα που έφτεγαν οι Σέρβοι και αποδείχτηκε ότι ήταν προβοκάτσια αφού διαλύσαν την Σερβία.
    Μήπως ο Στάλιν γεωργιανός δεν ήταν που σκόρπισε τους Έλληνες της ΕΣΣΔ στα δέκα σηνεία του ορίζοντα;
    ΜΗΝ ΑΚΟΎΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΜΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ, ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
    ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ρωσια δεν ειναι περιφεριακη δυναμη. Ειναι υπερδυναμη.

    Περιφερειακη δυναμη ειναι η Τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση