GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

. ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΦΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΕΡΜΙΟ, ΣΤΟΝ ΔΙ...



.

ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΦΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΕΡΜΙΟ, ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ. ΣΤΗΝ «ΘΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ».
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΟΣΚΕΛΕΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΧΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ-ΗΜΑΘΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΑΜΕ. ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ Γ΄ Ή ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΠΗΛΙΑ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ( ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ) ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΟΘΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ Η Λ΄ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ , Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΥΠΠΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ PARTY...

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΚΣΚΑΦΗ ( ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΕΚΕΙ) ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ( ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ , ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ.


Ο ΕΝΗΜΕΡΟΣ


-------------------

42 σχόλια

  1. νιτσκι νίτσκι μπουκουμιου , αι λοβ σταλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι εντελώς άσχετα με την πραγματικότητα. Η σωρός του Αλεξάνδρου είναι σίγουρο ότι βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μέχρι και τον καιρό της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου. Από εκεί και πέρα, είτε τον πήραν οι Ρωμαίοι(πιθανώς σε κάποια κρύπτη στην Ρώμη), είτε το σώμα του παρέμεινε στην Αίγυπτο σε κάποια αντίστοιχη κρύπτη. Στην Μακεδονία δεν θα είχαν κανενα λόγο να πάν να τον θάψουν οι Ρωμαίοι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με δύο σημεία δεν ορίζεται ισοσκελές τρίγωνο.
    (βλέπε γεωμετρία 4ης δημοτικού.)Ποτε θα σοβαρευτούμε και θ'αφήσουμε τις πα^2ριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε ξερω αν ειναι οντος ο ταφος του Μ. Αλεξανδρου εκει ομως αν αφησετε την υποθεση σε δημαρχους κ νομαρχες της περιοχης τοτε βλεπω οτι εμεινε απο τον ταφο να πηγαινει σε καμοια ιδιωτικη συλλογη καποιου πλουσιου αμερικανου η ρωσου η ποιος ξερει ισως κ κινεζου!

    η αρχαιοκαπηλια θεριζει στα μερη εκεινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο ψάχνουν για την Ομηρική Ιθάκη τόσο θα ψάξουν και για τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου. Ρε άχρηστοι είμαστε δεν το καταλαβαίνετε; Πριν λίγο καιρό διάβαζα μια θεωρία για τον τόπο της Ιθάκης πάνω στο νησί της Άσσου Κεφαλονιάς με αρκετή προσέγγιση μπορώ να πώ. Μια σκατουλιά γης είναι. Δεν μπορεί κανείς να ψάξει έστω πρόχειρα τόσα χρόνια τώρα; Πιο εύκολο είναι να ξεπεταχτεί καμιά βιλάρα εκεί επάνω. Χα Χα Χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μέγας Αλέξανδρος μουμοποιήθηκε με τις Αιγυπτιακές τεχνικές. Είχε εξάλλου ο ίδιος ασπασθεί την Αιγυπτιακή θρησκεία και τρόπο ζωής. Ο Ιούλιος Καίσαρας, επισκέφτηκε τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια και προσπαθώντας να φιλήσει τη μούμια του Αλεξάνδρου, αποκόλλησε τη μύτη της. Οποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει τάφος του Αλεξάνδρου στη Μακεδονία είναι το ίδιο άγνων όπως κι οι Σκοπιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα , να πώ την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει το θέμα του τάφου, αλλά η γεωμετρία.
    Είναι αλήθεια ότι η Βεργίνα και η Πύδνα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ του Βερμίου;
    Ηξερα ότι "μοναδικά τρίγωνα είναι τα "ισόπλευρα" μέχρι τώρα που για μια γραμμή (πλευρά) είναι δύο και ότι τα ισοσκελή είναι άπειρα.
    Πως τώρα, τα κάνατε και αυτά μοναδικά, ένας θεός ξέρει.
    Μπορεί οι Σκοπιανοί να μη γελάσουν με τον τ΄φο, αλλά με την Γεωμετρία ΣΑΣ, σίγουρα θα γελάσει πολύς κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί συμπατριώτες και συναναγνώστες. επιτρέψατε μου να διαφωνήσω σχετικά με τον πιθανολογούμενο χώρο ταφής του Αλεξάνδρου. Ως ένθερμος οπαδός του σεναρίου της πόλης της Αλεξανδρείας ως την πιθανότερη περιοχή, προ ολίγων ημερών έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας το μυθιστόρημα ενός Β. Δελέγκου ο οποίος, αντλώντας καθώς ισχυρίζεται, πληθώρα στοιχείων και ντοκουμέντων από μια πρόσφατη και πραγματική ιστορία ενός Έλληνα Αλεξανδρινού, δίνει μια εντελώς νέα και απίστευτη εκδοχή. Χωρίς να επιθυμώ να κάνω διαφήμιση, το βιβλίο του "Το μυστικό της Αλεξάνδρειας" με έβαλε σε νέες και βασανιστικές σκέψεις. Θεωρώ πως αξίζει τον κόπο για όσους ψάχνονται και αναρωτιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όταν οι Πτολεμαίοι μετακίνησαν τις σωρούς όλους, πιθανών και την του Μ.Αλεξάνδρου ....... ο νοών νοητω ...
    αλλα οι πληροφορία, εαν προέρχεται απο χρυσοθήρες ....κλαυτα Χαράλαμπε.....! είναι χωρις νόημα ...ειναι αιθεροβάμονες ,οπότε ...........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, αφού έχουμε πληροφορίες από χρυσοθήρες, εμένα μου φαίνεται σιγουράκι....

    Αφού καταφέραμε να βρούμε και το ισοσκελές τρίγωνο, γνωρίζοντας μόνο τη μία πλευρά, απορώ και εγώ μαζί σας γιατί οι αρμόδιοι ολιγωρούν....

    Για να μην πάω και στις άλλες αρχαιολογικές χαζομάρες που λέγονται και που παρουσιάζονται ως αυταπόδεικτα γεγονότα.

    Από πού αλήθεια προκύπτει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν ως "μέθοδο ταφής" το ισοσκελές τρίγωνο;

    Και από πότε οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι ότι ο Φίλιππος ο Β΄ και Ολυμπιάδα είναι θαμμένοι στη Βεργίνα και στην Πύδνα αντίστοιχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑραμύθια της χαλιμάς για ευκολόπιστους μακεδονομάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ισοπλευρα τριγωνα ειναι και ισοσκελη, και απο δυο σταθερα σημεια μπορεις να κατασκευασεις οχι μονο ενα, αλλα δυο ισοσκελη/ισοπλευρα τριγωνα και οχι παραπανω.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Βελλερεφόντη, αν μιλάς για τον τύπο που γράφει στο βιβλίο του πως ο Αλέξανδρος είναι θαμμένος κάτω από την μητρόπολη των χριστιανών Κοπτών στην Αλεξάνδρεια και ότι αρκετοί το γνωρίζουν, το βρίσκω τουλάχιστον τραβηγμένο αν όχι φαντασιοπληξία εκείνου του ερασιτέχνη Έλληνα αρχαιολόγου που έζησε στην περιοχή το ΄60 και του παρέδωσε τα στοιχεία. Πολύ χολλυγουντιανή συνομωσία μου κάνει... Από ότι μου είπε φίλος που το διάβασε, μάλλον απλά θα κάνει "Τούρκους" τους κόπτες και τους μουσουλμάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. takis να χέσω τις σπουδές στο MIT, από δύο σημεία μπορείς να φτιάξεις άπειρα το πλήθος ισοσκελή τρίγωνα, όχι μόνο δύο!! Εάν τα δύο σημεία ορίζουν μια ακτίνα, το τρίτο σημείο θα βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο επί κύκλου που έχει κέντρο ένα από τα δύο σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10:14 μμ
    Εχεις δικιο γιατι δεν το διευκρινησα. Ειπα σταθερα σημεια, και ενοουσα και σε επιπεδο 2d, οπως το εδαφος που μιλαμε σε αυτη την περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από γεωμετρία τσακάλια είσαστε όλοι και μερικοί κανετε και το δάσκαλο, κόπανοι. Τέλος προφανώς ενοεί (η ανάρτηση) ότι το σημείο του ενδεχόμενου τάφου σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο με τα δύο γνωστά σημεία, ξεφτέρια μου αρχαιολόγοι θα είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τάκη, τελικά αν κρίνω από τα μαθηματικά σου για το ΜΙΤ, κακώς δεν το έχουν βανδαλίσει οι μαθητές του.
    Τώρα θα μου πείς ότι στο ΜΙΤ, σπουδάζουν και άσχετοι με τα μαθηματικά όπως φυσικοί, φιλόλογοι, νομικοί και οικονομολόγοι.
    Ετσι μάλλον δικαιολογείται το επίπεδό σου στα μαθηματικά, παρά το ότι σεβόσουν το σχολείο σου που έκανε κατά την γνώμη σου καλή δουλειά σε αντίθεση με τα σημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ioanni ...an einai omws isopleura MONO DYO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε συ ΕΝΗΜΕΡE αν πατήσεις το κουμπάκι στο πληκτρολόγιο σου που γράφει "Caps Lock" θα μπορέσεις να γράψεις το επόμενο περισπούδαστο σαν άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΝΗΜΕΡΕ:

    -Πρώτον να σε συγχαρώ που βρήκες πρωτότυπο θέμα να μας ξεγλιστρήσεις από τα καμώματα της Νέας Διακυβέρνησης. Εσύ έστειλες και το θέμα για τον ΘΡΥΛΟ και τον ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ???

    -Δεύτερον να δόσεις τα θερμά μου χαιρετίσματα στον Αδωνι, στον Ιπποκράτη Σαβούρα, στο αδελφό του Αδωνι (ξεχνάω το όνομά του), και σε όλα τα καλά παιδιά της παρέας.

    Μετά τιμής
    Ο ΑΣΧΕΤΟΣ που μέσα σε λίγα λεπτά και με δυό αράδες της σκέψης σου ξέχασα και αυτά τα ολίγα που ήξερα από Γεωμετρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στατιστικά, όλο και κάτι "αρχαίο και ιερό" μπορεί να βρει κανείς αν αρχίσει να σκάβει κατά μήκος της μεσοκαθέτου ενός ευθυγράμου τμήματος που ορίζεται από δύο "ιερά σημεία". Και πολύ πιθανό, επίσης, να βρεθεί κάτι Πολύ Σημαντικό (όχι βέβαια, ο μεγαλέξανδρος) στο σημείο εκείνο που εκπροσωπεί την κορυφή ισοπλεύρου τριγώνου με βάση το προαναφερθέν ευθύγραμμο τμήμα. Έτσι κι αλλιώς, οι προγενέστεροι κάτοικοι αυτού του χώρου (δεν λέω "πρόγονοι", χαλαρώστε!) είχαν μανία με τους τριγωνισμούς.

    Άλλο όμως είναι αυτό το οποίο θα ήθελα να επισημάνω.

    Αν η χώρα μας ήταν Απολύτως Αυστηρή με την αρχαιοκαπηλία και, ταυτόχρονα, δεν δίσταζε να εκποιεί, μέσω διεθνών δημοπρασιών, το 1% των αρχαιολογικών ευρημάτων, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.

    Το νέο πρόβλημα που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε είναι το πώς θα φτιάξουμε σχολές από τις οποίες ια αποφοιτούν 10.000 αρχαιολόγοι, τον χρόνο. Τόσους θα χρειαζόμαστε!

    Από εκεί και πέρα, δεν θα είχαμε παρά να αρχίσουμε να σκάβουμε, επίσημα, στη θέση αυτών που, έτσι κι αλλιώς, σκάβουν τις νύχτες...

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. να ευχεστε να μη βρεθει ποτε ο ταφος του Μ Αλεξανδρου,
    γιατι συμφωνα με τον Παισιο, τη χρονια που θα συμβει κατι τετοιο θα γινει και πολεμος με την Τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Re malakes den pate na gamhthite eseis kai o tafos tou mega alexandrou.Edw peinaei o kosmos ginete ths pouranas kai asxoliste me malakies alla tipote argosxoloi malakes tha eisaste.
    Parte to koubadakisas kai ante pate na skapsete ilithioi kai an breite tipote graftemou.
    Ante bodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΧΥΕΙ.Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ( ΠΥΡΟ ΓΑΛΑΤΕΣ,ΡΩΜΑΙΟΥΣ) ΔΙΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΑ Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο ΛΑΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ , ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΜΦΙΔΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΝΕΘΑΨΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ.ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΦΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΙΕΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ.Α, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο ΛΑΓΟΣ, ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειμαι σιγουρος οτι θα τον βρειτε τον ταφο τσακαλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχαρητήρια στο blog. Tο καλύτερο ποστ εδώ και μήνες, και με αντίστοιχα σχόλια...Πολύ γέλιο. Ειδικά αυτό με τον παίσιο δεν το είχα ξανακούσει...Είστε απίστευτοι τρόμπες "συνέλληνες". Άντε γερά με Λιακόπουλο, Άδωνι και Κεραμιδά στις έδρες της αρχαιολογίας, μπας και έρθουν νωρίτερα οι "Ε" και μας ξελασπώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να μην πιεί άλλο (ο συντάκτης του αρχικού άρθρου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ.
    Επειδή υπάρχει περίπτωση, να μην είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλαξάνδρου -απίθανο το βρίσκω-, αλλά της Γοργόνας της αδερφής του, που σκότωσε ο Βελεροφόντης, πρίν μπείτε μέσα να βάλετε χοντρά μαύρα γυαλιά, διότι ακόμη και νεκρή, μαρμαρώνει όποιον κοιτάξει το πρόσωπό της.

    Καλού κακού να επισκεφτεί το εκκλησάκι ο Μητροπολίτης της περιοχής και να κάνει έναν εξοσρκισμό, για να μην έχουμε θύματα. Φτάνει το Πέραμα δεν χρειάζεται να προσθέσει και η Πτολεμαίδα τα δικά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και κάτι ακόμη.
    Μικρά παιδιά και έγγυοι, να κρατηθούν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επιτέλους μια γραφίδα (ή ένα πληκτρολόγιο) - γροθιά στους γυφτοσκοπιανούς και τα λόμπι τους, στους σιωνιστές (αυτοί κολλάν παντού), στους κουλτουριάρηδες, στο ουράνιο τόξο και τη δήθεν μακεδονική μειονότητα, στους αμερικανούς (κι αυτοί κολλάν παντού), στους μαθηματικούς (παράπλευρες απώλειες) και στη νοημοσύνη μας.
    ΥΓ. Γέροντα Παϊσιε δε μπορούσες να περιμένεις κανένα χρονάκι ή καμιά δεκαετία ακόμα, γιατί μας το έκανες αυτό; Βέβαια ο ελληνισμός και ο θεός (και ο χριστός και η παναγίτσα φυσικά) είναι σύμμαχοι από παλιά οπότε κάτι θα γίνει και για μας...
    Σοβαρευτείτε ρεεεεεε...δε θα έχουμε να φάμε σε λίγο μ' αυτούς που μπλέξαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Eντάξει, καλή η πλάκα αλλά δεν έχει σημασία αν στον τάφο βρεθει ο βουκεφάλας, η γκόμενά του ή ο γραμματέας της κλαδικής των ελ ή των νεφελίμ.

    Σηαμσία έχει ότι τα όργανα έδειξαν, κατα πως λένε, ότι "υπάρχει πράγμα" κάτω από το χώμα. Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται και όλο και κάτι θα βρεθεί. Θα φτιάξουμε και μία ωραία ιστορία και θα έρχονται οι τουρίστες να κόβουν εισητήριο. Άσχημα ειναι;

    Φτάνει να υπάρξει υπευθυνότητα ώστε να μην προλάβουν να μπουκάρουν οι αρχαιοκάπηλοι.

    Κι αν βρεθεί κάτι της προκοπής, μαλάκες θα είμαστε εμείς που κάνουμε χαβαλέ από τον καναπέ και όχι αυτοί που θυσίασαν κόπο και χρόνο για να ψάξουν και να βρουν. Κι ας είπαν ιστορίες για αγρίους με τη γεωμετρία τους.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν θέλουν οι αρχαιολόγοι να ξεσκιστούν στις δημοσιεύσεις, ας ζητήσουν από την αρχαιολογική να απαλλοτριώσει όσα αγροτικά υπόστεγα ή αποθήκες είναι στη μέση του πουθενά και έχουν μέγεθος δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το τρακτέρ που φυλάνε κει μέσα ή την ποσότητα του άχυρου που αποθηκεύεται.

    Έτσι και αρχίσουν να σκάβουν το δάπεδό τους, θα καταλάβουν για ποιό σκοπό χτίστηκαν, ευθύς εξαρχής. Και σίγουρα θα βρούν πολύ πράμμα που δεν πρόλαβαν να σηκώσουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες. Ή που δεν χρειάστηκε να σηκωθεί.

    Σ' ε λα Γκρέκ, μον αμί...

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάντως περισσότερο απ'όλα μ'αρέσει αυτό το συνέλληνες.
    Φαίνεται αθώο, αλλά δεν είναι.
    Το Ελληνες σκέτο φαίνεται έχει προβλήματα.
    Προφανώς αυτός που το έγραψε θεωρεί το Ελληνας κάτι σαν επάγγελμα , σαν συμμορία, σαν συναιτεριλίκι. Σημαίνει δηλαδή κάτι σαν εμείς που κατέχουμε την ελλάδα, εμείς που νοιαζόμαστε για την ελλάδα και έξω αυτοί που είναι προδότες.
    Ποιός την σκαρφίστηκε αυτήν την πατέντα.
    Διότι όποτε την βλέπω γραμμένη, μούρχεται να του πω να πάν να γαμηθούν και αυτός και οι άλλοι συνέλληνές του, να μας αφήσουν ήσυχους, δεν γουστάρουμε νταβάδες που θα κατέχουν και θα ορίζουν την χώρα μας.
    Καμιά Χρυσή Αυγή θάναι, κανένα κλούβιο φασιστικό αυγό, πάω στοίχημα.

    Ακου συνέλληνες, σιγά μη γίνουμε και συνμποτζανάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 3:03 "ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ"

    Εντάξει, αγαπητέ, μην το παίρνουμε και τόσο κατάκαρδα - το ¨"συνέλληνες" ξεκίνησε σαν αθώα λέξη ("συλλογικής ενεργοποίησης", θα την χαρακτήριζα) και στη συνέχεια την πήραν οι εθνικιστές, κάνοντάς την σημαία για κάθε σωστό αλλά και για κάθε παπαριά που λένε.

    Οι ρίζες της βρίσκονται σε φοβικό συλλογικό υποσυνείδητο του παρελθόντος - και η έννοιά του εκφράστηκε "θεσμικά" με την (αιτιολογημένη) φράση "είμαστε έθνος ανάδελφο" του Σαρτζετάκη. Που μόνο ακροδεξιός δεν ήταν, ο άνθρωπος.

    Αν δεν την έκαναν καραμέλα οι βελόπουλοι, η έννοια¨"συνέλληνες" θα είχε την απλή σημασία του "μας την πέφτουν από παντού" - πράγμα που δεν είναι ανακριβές αν αποδεχτούμε την ιδιότητα του¨"αυθάδους προτεκτοράτου", για τον τόπο μας.

    Βέβαια, για αυτούς που την έκαναν καραμέλα, η λέξη "συνέλληνες" σημαίνει, στις μέρες μας, "γιούργια όλοι μαζί να πάρουμε την... αγιασοφιά!" (Και να κάνουνε... σαπούνι, φυσικά, τα κομμούνια, στην πορεία). Με άλλα λόγια, απέκτησε τη σημασία που εσύ της δίνεις.

    Όταν όμως οι δημοκρατικοί πατριώτες αρχίζουν να εθίζονται στην παγκοσμιοποίηση και να
    αποκτούν, σταδιακά, φοβίες απέναντι σε "εθνικές" λέξεις, λογικό είναι να τις αρπάζουν τις λέξεις αυτές οι ακροδεξιοί και να τις χρησιμοποιούν, μονοπωλιακά, όπως τους συμφέρει...

    Ε, δεν χάλασε κι ο κόσμος!

    ("Χάλασε" όμως η λέξη!)

    Δ.Χ.

    Υ.Γ. Αν άρχιζε κάποιος να χρησιμοποιεί τη λέξη "συνελληναράδες" ποιοί νομίζεις είναι αυτοί που θα του την έπεφταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σύγχρονα παιδιά τις αστυφυλίας και της 1 ώρας ελεύθερου χρόνου στην πρωτεύουσά της μπανανίας(νέας ελλάδας του 2008), ένα έχω να σας πω. ασχολειθείτε με τον γεωργιανό που σκότωσε τον gay και μην ποιάνετε στο στόμα σας τον μέγιστο της ελληνικής φυλής.αυτόν τον έγραψε η ιστορία με χρυσά γράμματα.εσάς σας έχει γραμμένους η ιστορία στα .... της. γιατί αυτήν την γράφουν άνθρωποι θαρραλλέοι και όχι φιλλιπινέζοι νενέκοι.πώς δικαιούστε να μιλάτε όταν στην πόλη των μαύρων και των πακιστανών δεν υπάρχει ένα άγγαλμα του μεγίστου. αλλά έπρεπε να σας εξαφανίσει όταν μπορούσε . απόγονοι του δειλού δημοσθένη και κατάρα της σύγχρονης ελλάδας. πρωτευουσιάνικα τροκτικά διεθνιστούλιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δ.Χ.
    γράφεις:
    "Όταν όμως οι δημοκρατικοί πατριώτες αρχίζουν να εθίζονται στην παγκοσμιοποίηση και να
    αποκτούν, σταδιακά, φοβίες απέναντι σε "εθνικές" λέξεις, λογικό είναι να τις αρπάζουν τις λέξεις αυτές οι ακροδεξιοί και να τις χρησιμοποιούν, μονοπωλιακά, όπως τους συμφέρει...

    Ε, δεν χάλασε κι ο κόσμος! "
    -------
    Το πρόβλημα το έχουν οι "δημοκρατικοί πατριώτες" που εθίζονται στον συναγελασμό με τους εθνικιστές και τα ιδεοληπτικά σχήματά τους, όπως αυτό του Σαρτζετάκη, όπως το άλλο, ότι μας την πέφτουν από παντού-ποιός;, πότε;, πού;- και διάφορες άλλες αλεργίες, όπως "εθίζονται στην παγκοσμιοποίηση", αντί προφανώς να την αγνοούν ως πραγματικότητα.

    Το πρόβλημα φίλε είναι ότι την βρίσκεις στην αγγαλιά του Βελόπουλου και σύ και διάφοροι άλλοι τραβεστί "δημοκράτες", που τους αρέσει κάτω από τα πέπλα του Πλεύρη και του Πατακού.

    Φίλε η μεγαλύτερη βλακεία, το μεγαλύτερο έγκλημα του ΚΚΕ, με την Λιάνα, είναι ακριβώς αυτό. Εδοσε άλλοθι στον εθνικισμό και του επέτρεψε με την μορφή της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, να αλλώσει τις συνειδήσεις των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης.
    Δεν αποτελείς εξαίρεση και καλό είναι να το πάρεις γρήγορα απόφαση και να ψηφίσεις τους φασίστες, αντί να μπερδεύεσαι στην ζωή της δημοκρατικής παράταξης, με συνεχή γκρίνια και υποβολή.

    Βλέπω τον Κλειτσίκα πάρα πάνω, να εκφράζει τον φόβο για επιστροφή της συζήτησης στην Κύπρο στο σχέδιο ΑΝΑΝ, λές και υπήρχε ποτέ πιθανότητα να βρεθεί λύση, αντικειμενική και δίκαιη μακριά από το πνεύμα της.

    Θα μάθετε να κρατάτε την ανάσα σας, μέχρι να την δείτε την λύση και τότε ίσως καταλάβετε τί έγκλημα κάνατε και σείς και ο Παπαδόπουλος στην Κύπρο.

    Καιρός να μάθετε, ότι δεν υπάρχει έθνος που να έχει αδελφά έθνη, επειδή είναι γεννήματα της φαντασίας των αστικών επαναστάσεων και δεν έχουν σχέση με διάφορα DNA.
    Το σπουδαίο είναι ότι ακριβώς μέσα στο πνεύμα της Γαλλικής επανάστασης, παρά την γέννηση διαφορετικών ιδεών, γεννήθηκε και η ιδέα της πανανθρώπινης αδερφότητας και αυτό καμμία καθυστερημένη αντίληψη σαν του Σαρτζετάκη δεν μπορεί να το αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και το Μ...ι της Εφτέρπης είναι θαμένο στο τρίγωνο των βερμούδων....ΛΑΟΣ ΛΑΟΣ...δέν φτάνει που μάζεψε τόσους μαλάκες...τους δίνει και αέρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2:45

    Πολύ "βολικές" οι απόψεις σου, φίλε χωριάτη. Έχεις την άποψή σου και έχω την άποψή μου και δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω ή να με πείσεις.

    Αν κατάλαβα καλά, όποιος αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση (δηλαδή τη Νέα Τάξη) είναι είτε καραφασίστας είτε κρυπττοφασίστας.

    Ε, λοιπόν, ας μάθω ότι κι ο Καρατζαφέρης με τον Πλέυρη διαδήλωναν στη Γένοβα, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, κι ας πεθάνω!

    Μεγάλε, από τη δική μου σκοπιά, άνθρωποι σαν εσένα αποτελούν (μετά συγχωρήσεως, όπως λεει και κάποιος)τον εσμό των "χρήσιμων ηλίθιων" πυο υποστηρίζουν μία παγκοσμιοποίηση εκπορευόμενη από εκείνους που εξακολουθούν να διεξάγουν αποικιακούς πολέμους (ιρακ) με το προεδρικό επιχείρημα "to protect our way of life!".

    Μία παγκοσμιοποίηση που οδηγεί, αργά αλλά σταθερά, στο "ένα κράτος -μία θρησκεία- ένας νόμος-ένας ηγέτης", στην (προαναγγελθείσα και αυτοεκπληρούμενη) προφητεία της κοινωνίας των 2/3, την απόπειρα "νομοθετικής απαγόρευσης" (από την Ε.Ε. - ή δεν το πρόσεξες;) των κομμουνιστικών κομμάτων, την υποδούλωση των εθνών της ευρώπης σε ένα σκοτεινό διευθυντήριο με βιτρίνα τους "πολιτικούς φελλούς" κάθε χώρας που δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τι ψηφίζουν (και αγνοούν και ποιοι το συνέταξαν). Και οι οποίοι, βέβαια, νομοθετούν, πλέον όχι μόνον υπέρ μιάς διεθνικής ματαίωσης της όποιας πορείας προς τον όποιο σοσιαλισμό αλλά φροντίζουν και να αποδομούν, μεθοδικά, τα τελευατία υπολείμματα του (όποιου) κοινωνικού κράτους. Το πανε το γράμμα, μιά χαρά!

    Αν αυτά είναι που θέλεις, με γειά σου με χαρά σου - υποστήριξέ τα, όπως κι εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω τα αντίθετα.

    Και μιά και μου συνέστησες να σπεύσω να ψηφίσω ακροδεξιούς.

    Σε πληροφορώ ότι με ενοχλεί το γεγονός ότι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ αυτοί που επιλέγονται στις εκλογικές λίστες των δημοκρατικών κομμάτων (κάποιο από τα οποία εκπροσωπεί -"δια της εις άτοπον απαγωγής"- και εμένα) είναι χαμηλότερης νοημοσύνης από τον καρατζαφέρη και κάποιους από την κοινοβουλευτική του ομάδα. (Κάνοντας σύγκριση με τον πολιτικό λόγο που εκφέρει ο καθένας, ανεξάρτητα με το αν συμφωνώ ή όχι)

    Δεν σε ενοχλεί αυτή η εμμονή των δημοκρατικών κομμάτων στους¨"χαμηλότερης -από ότι απαιτούν οι περιστάσεις- νοημοσύνης" βουλευτές, προκειμένου να διασφαλίζουν την προβατοποίηση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας εις το διηνεκές;

    (Κι οι λίγοι έξυπνοι -και έξυπνες, κυρίως- εξελείχθηκαν σε λαμόγια που μας δουλεύουν ψιλό γαζί...)

    Περαστικά!!

    Δ.Χ. (Ιn MINE way of life!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τι έγινε ρε xoriatis;

    Σου έταξαν δουλειά γκαρσονιού στη μπιλντενμπεργκ;

    Σε κορόιδεψαν αγόρι μου. Αυτή η Λέσχη δεν έχει κυλικείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τάφος Αλέξανδρου, γνωστός και ως "Σώμα"...δυστυχώς μάλλον καταστράφηκε από τους "καλούς" χριστιανούς της Αλεξάνδρειας την περίοδο των διωγμών των "Ελλήνων" λίγο πριν αναλάβει Πατριάρχης ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Μόνη μας ελπίδα να φυγαδεύτηκε η μούμια κάπου στην Αίγυπτο από κάποιους Έλληνες της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση