GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κόσμημα που έγινε σκουπίδι...

. ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ: ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟ...

.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ: ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
ΤΙΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΟΥ, Τ.Λ.), ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ.
ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

-------------------------

75 σχόλια

  1. Η ελληνική παιδεία και ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απλό αγαπητέ φίλε. Το θέμα άπτεται της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι θέμα Δημάρχου δηλαδή και δημοτικού συμβουλίου. Οι πιστώσεις δίνονται , με το σταγονόμετρο είναι γεγονός , ( άλλη μια απάτη και μη τηρηθεισα υπόσχεση της κυβέρνησης της χαράς του καταλληλότερου ) και πρέπει με ευθύνη του Δημάρχου να γίνονται όλα αυτά τα έργα που έχουν σχέση με την βελτίωση των εγκαταστάσεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Μάλλον στην ανικανότητα των τοπικών αρχόντων σου παραπέμπεται το θέμα και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθείς.
    Όσο αφορά για την κυβέρνηση της χαράς που προεκλογικά μιλαγε για ατέλειωτες πιστώσεις που θα δίνονταν στην τοπική αυτοδιοίκηση που δήθεν τις παρακρατούσε το επάρατο ΠΑΣΟΚ , όλοι λένε σήμερα πια πουσαι αλησμόνητη περίοδος του ΠΑΣΟΚ που πήγαιναν αρκετά χρήματα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων και πολύ συχνά γινόταν και νέα. Όλοι πια περιμένουν την άνοδο στη εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για να δρομολογηθούν οι λύσεις για όλα τα θέματα της παιδείας και των σχολικών εγκαταστάσεων που εξακολουθούν να γίνονται μέρα με τη μέρα οξύτερα.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσυ αφιερωσε τα στους διευθυντες, εγω τις αφιερωνω στους γονεις των κωλοπαιδων που το εκαναν ετσι. Και καταδικαζω τους συμαθητες τους να το τρωνε στη μαπα καθε μερα μεχρι να βγουν και να πουν πιοι το εκαναν ωστε αυτοι οι γονεις να αναλαβουν τα εξοδα να φτιαχτει, γιατι εγω δεν δινω ουτε ενα ευρω απο τους φορους που πληρωνω ωστε καποια αλητακια να μπορουν να βανδαλιζουν την περιουσια ολων.

    Και μη μου πειτε τη λεξη "ρουφιανος" γιατι εχει καταντησει δικαιολογια για ολα τα εγκληματα.&-


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5:19 μμ babis
    are you a comedian? or are you playing on on tv?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5:20

    H καφρίλα, σε όλο της το μεγαλείο, σε όλα τα σχολεία της χώρας.

    (Πλην των ιδιωτικών, βέβαια)

    και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, όσο υπάρχουν από πίσω "καταστάσεις' που υποθάλπουν αυτή την συμπεριφορά.

    Όταν τα παιδιά μας "μορφώνονται" μέσα σε χουλιγκανισμένες παράγκες (που τα ίδια τις έφεραν σε αυτό το χάλι) το ίδιο έυκολα, αύριο, θα θεωρήσουν -ως πολίτες πλέον- και την ίδια τη χώρα σαν "παράγκα για σπάσιμο".

    Ποιανού το χατήρι κάνουν, άσε το μυαλό σου να σκεφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5:36 μμ
    ακριβως, και γι'αυτο απο τωρα μεσα στο σχολειο πρεπει να τους κραταμε υπευθεινους για τις πραξεις τους, να μην μαθουν να ειναι ανευθυνοι στην υπολοιπη ζωη τους. ΚΑΜΕΡΕΣ παντου σε ολα τα σχολεια προτεινω, υπευθυνοι οι γονεις για οτι κανουν τα βλασταρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντρέπομαι για τους συμπατριώτες μου.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τις φωτογραφίες που βλέπω, εγώ καταλάβαίνω ότι είναι ένα σχολείο που χρειάζεται συντήρηση.
    Οι σοβάδες, οι μπογιές,οι πόρτες,οι νιπτήρες, μοιάζουν να έχουν να συντηρηθούν τουλάχιστον 30 χρόνια.
    Αν δεν υπήρχαν και τα συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους, θα έλεγα ότι είναι ένα παρατημένο κτίριο, που σιγά σιγά ερειπώνει.
    Και δεν ερειπώνει επειδή τα παιδιά γράφουν σ'αυτούς τους τοίχους , που πραγματικά μόνο έτσι μπορούν να ζωντανέψουν, αλλά επειδή, οι υγρομονώσεις του κτιρίου είναι χάλια, οι σωληνώσεις και οι νιπτήρες είναι χάλια.
    Είναι φανερό ότι οι φόροι του Τάκη, που δεν δίνει μία -έτσι λέμε την φοροδιαφυγή- επειδή τα λεφτά του θα πήγαιναν χαμένα, δεν φθάνουν μέχρι την Ιθάκη.
    Φαίνεται πως κάποιοι υπουργοί και άλλοι παράφγοντες, τα επενδύουν ακριβώς σε σαλονάτα και καθαρά κτίρια, που είναι του γούστου του Τάκη. Πολύ συχνά έχουν και πισίνες Τάκη.

    Είστε άρρωστοι.
    Αντί να δείτε τα χάλια της κυβέρνησης, αλλά όπως βλέπω και της προηγούμενης κυβέρνησης, σας έφταιξαν τα παιδιά.
    Είναι λογικό, επειδή οι περισσότεροι φαίνεται από μακρυά ότι είστε φασίστες -όχι ο babis εξαιρείται- και το μόνο που φοβάστε είναι μην έρθουν οι κομμουνιστές και σας πάρουν το σπίτι, την ίδια ώρα που οι Τραπεζίτες, σας παίρνουν και το σπίτι αλλά και το φαγητό.

    Καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι λετε ρε σεις, τωρα ξυπνησατε;
    Σωωπα!
    Οταν γινονταν οι καταληψεις απο το 91 κα μετα, τα Σχολεια, παπαλα.
    Στο δικο μας,οι καταστροφες, ηταν συνεχεις και αυξανομενες, αφου τιμωρια, δεν υπηρχε, αφου κανεις δεν τολμουσε να τα βαλει με τα "παιδια".
    Μια χρονια, κατεβασαν ΟΛΑ τα τζαμια.ΟΛΑ λεω. Και το Σχολειο, εκανε να λειτουργησει καμμια βδομαδα για να μπορεσουν να τα αλλαξουν.
    Τι εργαστηρια και αιθουσες;Βαγδατη.
    Μεχρι τα καγκελα του γραφειου του Δ/ντη ξηλωσαν, για να το καταστρεψουν κι αυτο.
    Τι ανεμιστηρες οροφης, τι αυτοματισμοι καλοριφερ, τι νιπτηρες εξω απο τις τουαλετες.Ολα κατω.
    Και υπευθυνοι για ολα αυτα, εισαστε εσεις, που τα ανεχεστε και δεν αφηνετε το κρατος να λειτουργησει,αφου οποιος μιλησει, χαρακτηριζεται αυτοματως ρουφιανος και ερχεται ο Τσιριζας, να υπερασπιστει τους λεχριτες βανδαλους.
    Πληρωστε τωρα κοροιδα (και μαζι σας δυστυχως κι εγω, παρ ο,τι εγω φωναζα, μεχρι που γινομουν γραφικος).
    Το δημοσιο Σχολειο, που υποτιθεται οτι θελετε, το αφηνετε να καταστραφει,εις οφελος των ιδιωτικων.
    Αξιος ο μισθος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανείς κρατικός ή αυτοδιοίκησης
    φορέας φταίει.
    Τά αμόρφωτα μαθητούδια φταίνε άρα
    η μόρφωση πού τούς παρέχουμε καί η
    παρεξηγημένη "πειθαρχία" πού ξέπεσε
    βορά τών θολοκουλτουριάρηδων.
    Αφού σκατά μαγειρέψαμε,αυτά θά
    φάμε. Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαντάσου τι γίνεται στην Αθήνα αφού υπάρχουν τέτοιο κωλόπαιδα σε μια σταλιά τόπο φαντάζομαι τι θα υπάρχει στην ζούγκλα της μεγαλούπολης.

    Τέτοια κωλόπαιδα νεοέλληνες βγαίνουν σήμερα από κωλονεοέλληνες γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο άρρωστοι είστε ρε φουκαράδες;
    Μισείτε τα πάντα, σας φταίνε όλοι.
    Κριεήριο σας η ευταξία, η καθαειότητα, το λαμπερό.
    Ετσι νομίζεται αμόρφωτα σκατά, ότι η βρωμιά είναι στα παιδάκια των 12 μέχρι 18 ετών και όχι στις λούξ λιμουζίνες των υπουργών και των τραπεζιτών, στους καθαρούς σβέρκους των αστυνομικών, στα γυάλινα κτίρια των επιχειρηματιών, στις γκόμενες της τηλεόρασης.

    Αυτά σας έχουν φάει γομάρια, που βλέπεται τον βρώμικο εργάτη και τον μετανάστη και βλέπεται εκεί στον τίμιο ιδρώτα τους το έγκλημα, την ίδια ώρα που οι καλοπλυμένοι υπουργοί τα κάνουν πλακάκια με τους δικαστές και στέλνουν το ένα μετά το άλλο τα εγκλήματα της διαπλοκής και της πλήρους διαφθοράς, "καλοπλυμένα και καλογυαλισμένα" στο αρχείο.

    Ού να μου χαθείτε λεχρίτες, που ξεχάσατε τους γονείς σας , τα χωριά σας και μεγαλοπιαστήκατε. Μαλακισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άμα εξαιρέσεις το μεστό πολιτικό λόγο του Χωριάτη , όλοι οι άλλοι τσαλαβουτάτε στα λύματα του πιο άθλιου και φτηνού μοντέρνου νεοφασισμού που εσχάτως μας έχει προκύψει.
    Η άνθρωποι που τα γράφουν είναι εγκάθετοι , η δεν έχουν μεγαλώσει παιδιά, η έχουν σχέση με το όλο θέμα της παιδείας όσο εγώ με τη ΝΑΣΑ!!!
    Τα παιδιά που πάνε σχολείο δεν φταίνε ποτέ και για καμιά αταξία που συμβαίνει στο χώρο του.. Το να μεταφέρνομε τις ευθύνες μας στα άγουρα και ανήσυχα πνεύματα των νεαρών διαδόχων μας είναι σαν να μεταφέρουμε τις ευθύνες μας για την όλη κατάσταση της παιδείας και της ανατροφής των νέων στους πιο αθώους με το θέμα και στους πιο άσχετους.
    Όσο αφορά για τους νοσταλγούς της «σιδηράς πειθαρχίας» και του «εν χρω» συμπεριφοράς της αλήστου μνήμες εποχές που εμείς οι παλαιότεροι βιώσαμε, δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση λύση του προβλήματος.
    Συμμετέχω σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ασχολούμαι με το θέμα και από αυτό το χώρο. Καλούμε λοιπόν 100 γονείς για να συζητήσαμε τα θέματα των παιδιών των και μας τιμούν η συμμετέχουν καμιά δεκαριά. Αυτή είναι η συμπεριφορά των σύγχρονων γονέων που εξαντλούν το γονεικο καθήκον τους στο να αγοράζουν ακριβά ρούχα και να δίνουν πλούσια χαρτζιλίκια στα βλαστάρια των. Δεν είναι αυτό ο σύγχρονος γονέας.
    Οι νέοι έχουν σοβαρά προβλήματα που δεν λύνονται με τα ακριβά ρούχα η τα χαρτζιλίκια.
    Όσο αφορά τις πιστώσεις που δίνονται για την παιδεία χρόνο με το χρόνο μειώνονται και σε αυτό το θέμα οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Το πρόγραμμα σχολικών σχολείων και οι πιστώσεις που δίνονται για τις σχολικές εγκαταστάσεις μειώνονται σταθερά.
    Αυτά είναι αντικειμενική παρατήρηση και είναι γνωστά στους πάντες. Τελικά θα αποφασίσουμε να δώσουμε την πρέπουσα προτεραιότητα στο θέμα της παιδείας η θα αναμασούμε θολές πρακτικές και επικίνδυνες η ακραίες πολιτικές και θα λαϊκίζουμε ακόμη και σε αυτό το βασικό και πρωταρχικό θέμα δημοκρατίας που είναι η παιδεία?

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χωριάτη μέχρι τώρα σε έβριζα και σένα και την οικογένειά αισχρά.
    Τέλος!
    Δεν αξίζεις παλικάρι μου ούτε ένα ηλεκτρόνιο από τον υπολογιστή μου.
    Καλά σε αυτό το σχολείο! Σε όλα τα άλλα που είναι σε ίδια κατάσταση, η ασυντηρισία φταίει?
    Το λύκειο στο Παγκράτι(?) με το ένα εκατομύριο ζημιά, ασυντήρητο ήταν?
    Γειά σου παλικάρι μου και καλό δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου αθάνατε χωριάτη..

    Ενόσω έγραφες το καταπληκτικό σου κείμενο ,έγραφα και εγώ τη σκέψη μου …

    Θερμά συγχαρητήρια.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασχολείστε με τα παιδάκια, την ίδια ώρα που δεν βγάζεται τσιμουδιά, μαζί με τα ΜΜΕ, για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΤΕΙΑ που άκουσα σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ως απλή είδηση, που άκουσα αυτές τις μέρες, προχθές νομίζω.

    Τα Σούπερ Μάρκετ, διώξαν τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, που πήγαν να ελέγξουν, αν είχαν συμμορφωθεί και ανέγραφαν στις τιμές των προιόντων και την έκπτωση που είχαν πετύχει από τους προμηθευτές. Ενα από τα 41 μέτρα για την καταπολέμιση της ακρίβειας.

    Ξέρετε τι έγινε;

    Τα Σούπερ Μάρκετ, λέει δεν τους δεχθήκαν, επειδή είχαν φόρτο εργασίας τα Λογιστήριά τους.

    Το ακούσατε αυτό; Και οι ελεγκτές απλώς φύγαν χωρίς να συμβεί τίποτε.

    Αν όμως κανένας μικρός τους έλεγε το ίδιο, θα τον είχαν βάλει μέσα για φορολογικά εγκλήματα και δεν συμμαζεύεται.

    Και όμως οι υπάλληλοι του Υπουργείου φύγαν άπρακτοι και δεν βρέθηκε ούτε ένας εισαγγελέας, να πάει και να τους πιάσει από τον "καθαρό σβέρκο" τους.

    Καταλάβατε, που είναι το θεριό;
    Καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι η ελληνική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Δεν είναι θέμα κονδυλίων ή αρμοδιοτήτων. Είναι καθαρά θέμα πολιτισμού... κάτι που απουσιάζει από τις Ελληνικές οικογένειες.

    Ισως αν υπήρχαν σημαντικά πρόστιμα γι αυτούς που δεν σέβονται την δημόσια περιουσία, κάτι να γινότανε...

    Αλλά για να είμαι ειλικρινής, το παιχνίδι έχει χαθεί στην δημόσια παιδεία... Ο Ελληνας σέβεται και εκτιμά μόνο ότι πληρώνει... και μάλιστα ότι ακριβοπληρώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω παντως οταν βλεπω τις φωτογραφιες, το σχολειο ειναι σα καινουργιο, αν αφαιρεσεις βεβαια τους βανδαλισμους, τωρα που το ειδε ο χωριατης οτι θελει βαψιμο και ολα αυτα δεν ξερω, οσο για το οτι μας ειπε φασιστες, φοροφυγαδες, λεχριτες, αρρωστους, απλα δειχνει τον πανικο των πασοκοσκυλων, οταν δεν εχουν επιχειρηματα βγαζουν τα συνθηματα που τους μαθανε οι εργατοπατεραδες τους.
    Οσο για τον βαβις, ε καλα, ολοι τον ξερετε, νο κομεντ!

    ΥΓ, οπως βλεπετε εγω δεν βριζω κανενα, ακομα και οταν με βριζουν οπως στην περιπτωση του χωριατη τωρα, αλλα και πιο κατω σε αλλο θεμα απο εναν αλεξιπτωτιστη, ειναι ενα πειραμα που κανω... τα αποτελεσματα σε λιγες μερες.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετα απ αυτα που διαβασα, απο τους κκ Χωριατη και σια, καταλαβα οτι δεν αξιζει πλεον να μιλαει κανεις για τιποτα. Γι αυτο εξ αλλου, ειχα παψει να μιλαω στο Σχολειο, αφου ειχα γινει γραφικος.
    Τοση μαλακια συμπυκνομενη μεσα σε κεφαλια, σιγουρα δεν αποτελει καλο σημαδι και τα πραγματα, θα γινουν πολυ χειροτερα.
    Ωστε θελουν συντηρηση τα κτιρια, ε;Ενω τα δικα μας κτιρια, τοτε που ειμαστε εμεις μαθητες και δεν υπηρχε και φραγκο απο το κρατος, δεν ηθελαν.Γιατι εμεις τα ποναγαμε, ενω σημερα τα καμαρια σας, βγαζουν τα απωθημενα τους και τη μιζερια τους και τη μοναξια τους και τα βασανα που περνανε στο σπιτι μαζι σας,πανω στο κακομοιρο το κτιριο.
    Και η ζημια, δε μενει μονο εκει.Γινεται και ψυχικη ζημια, οταν ζουν μεσα σε ενα διαλυμενο χωρο.Χαλαει η αισθητικη και αρα η ψυχικη υγεια.
    Οι ανθρωποι που βαζουν στα μυαλα παιδιων, οτι ειναι ανευθυνα για ο,τι κανουν, ειναι εγκληματιες και θα το πληρωσουν με τοκο αργοτερα.
    Οσοι εχουν παιδια, που αξιζουν κατι τις, το μονο που τους μενει, ειναι να τα διωξουν οσο
    το δυνατον γρηγοροτερα για οπου μπορουν καλυτερα.
    Ειναι κριμα να τα αφησουν εδω, να μπολιαστουν κι αυτα, απο την ατμοσφαιρα φθορας και διαφθορας που κυριαρχει.
    Εμεις, γερασαμε πια. Τα παιδια ομως που αξιζουν, τι φταινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο μαλάκας ο χωριάτης είναι ο μεγαλύτερος τρόμπας μπόγκερ ανα την υφύλιο. Πιστός υποστηρικτής του ΓΑΠ για καταλάβετε και περνιέται για προοδευτικό ο παπάρας.

    Βρέ ζώων κωλοχωριάτη γαμώ το κεφάλι σου πιο σου είπε ότι ενώ λέμε κωλόπαιδα τους βάνδαλους που δεν σέβονται την δημόσια περιουσία και την περιούσια του γείτονα δεν μας πειράζουν οι μιζαδόροι και οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος...

    Αλλά ζώο με τέτοια σκατά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου που να το καταλάβεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Αλλά σίγουρα το πρώτο ερώτημα είναι: Το σχολείο φυλαγόταν; (για τις ζημιές).
    Το τεράστιο "7", ή και οποιοδήποτε άλλο νούμερο μιλάει για εμάς και τη κοινωνία μας. Τα παιδιά δε φταίνε. Φταις εσύ και εγώ που έχουμε κάνει (ή και μας έχουν κάνει) τη κοινωνία μας γήπεδο και τη καθημερινότητα μας αρένα. Αυτά βλέπουν τα παιδιά και μας μιμούνται.
    Όσο οι κατώτερες τάξεις μετατρέπονται σε "ζώα" τόσο οι ανώτερες νιώθουν πιο σίγουρες πως θα κρατηθούν στους γυάλινους πύργους τους. Όσο πιο χάλια και απαξιωτική η παιδεία, τόσο πιο "αμόρφωτοι" με τη σφαιρική έννοια οι πολίτες. Οι άλλοι έχουν τα λεφτά του "μπαμπά" ή του "θείου" αν σ'αρέσει, ενώ εσύ θα πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος σου ή με την ελάχιστη βοήθεια. Αυτός μια μέρα θα σου τάζει ένα καλύτερο μέλλον από το μπαλκόνι ενώ εσύ θα αναρωτιέσαι(γιατί έτσι θα σε έχουν κάνει...) μήπως είσαι βλάκας που δε μπορείς να προκόψεις στη ζωή σου. Παράλληλα αυτός θα κάνει καλύτερο το δικό του μέλλον και εσύ θα αναρωτιέσαι τι πάει στραβά τελικά. Ιδίως γιατί δε θα βγάζεις νόημα από το τρόπο με τον οποίο σε "μπαρουφιάζουν"...
    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα γιατι εκπλησεσθε, αυτοι οι αριστεροι(μη χεσω) αυτο πιστευουν, τα παιδια ειναι ευθυνη του κρατους, οποτε απο τη μια πεταμε τα λεφτα σας στη μαυρη τρυπα (κρατος) οπου οι μαγκιτες ξερουν πολυ καλα(αντε παλι μη χεσω) πως θα τα διαχειριστουν, απο την αλλη πλευρα φροντιζουν να προσλαμβανουν τα κομματοσκυλα τους σαν δασκαλους και καθηγητες και φυσικα μεταδιδουν την αρρωστια στα παιδια, ετσι εχουν πιο πολλα κομματοσκυλα προς εκμεταλευση στο μελλον. Ειναι γνωστες οι τακτικες, στην ελλαδα τις εφερε ο αντρεας, που κομματικοποιησε τα παντα, ενωσεις μουγγων, ενωσεις βιοτεχνων, εμπορων, σκατατζηδων, ζαχαροπλαστων, φαρμακοποιων, υδραυλικων, γκεϊ, ημο, και τρεντυ, ολα με βαση το κομμα και κατω απο ελεγχο, και τωρα πληρωνουμε, πληρωνουμε, πληρωνουμε. Α ρε Αντρικο δεν πηγαινες να βρεις καμμια αεροσυνοδο πολυ πιο νωρις νο το ριξεις στο γαμησι και να μας αφησεις ησυχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θόδωρε, νομίζω πως έχεις πεί ότι είσαι εκπαιδευτικός.
    Αν παρανόησα πές μου.
    Δεν μου λές ρε Θόδωρε, αληθεύει αυτό που μου λέγαν αυτές τις μέρες σε μια παρέα καθηγητών, ότι οι καθηγητές πλέον δεν κάθονται ούτε λεπτό μετά το δίωρό τους στο σχολείο και ότι οι διευθυντές ψάχνουν άτομα για να κάνουν τις διάφορες διοικητικές δουλειές και δεν βρίσκουν;

    Αληθεύει;

    Αν αληθεύει, εκεί βρίσκεται το πρόβλημα Θόδωρε.
    Οταν πήγαινες εσύ σχολείο και γώ, οι καθηγητές, φεύγαν απ'αυτό μετά που φεύγαμε εμείς οι μαθητές.
    Θυμάμαι στα διαλείματα, ότι εκτός από τον υποδιευθυντή, υπήρχε και καθηγητής ή και καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για να μη γίνονται φασαρίες και βανδαλισμοί.
    Τώρα Θόδωρε, αν έχεις και παιδιά, το μυαλό σας είναι εκεί που το έχει οδηγήσει η οικονομική πολιτική, στο κηνύγι του ιδιαίτερου, για να βρείς τα χρήματα που χρειάζονται τα παιδιά σου.
    Τότε ήταν έγκλημα καθοσιώσεως να κάνει φροντιστήριο εν ενεργεία καθηγητής, θα γινότανε θέμα.
    Τώρα γίνεται θέμα όποιος καθηγητής δεν κάνει ιδιαίτερα, διότι ή ανίκανος είναι ή ψώνιο ή η γυναίκα του έχει εισοδήματα που τους φτάνουν.
    Ναί τα παιδιά μας σήμερα όταν βρίσκουν ευκαιρία ξεσπάνε, πιό άτσαλα από μας. Σ'αυτό σίγουρα παίζει ρόλο ότι είναι κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους και δουλεύουν από τα άγρια χαράματα μέχρι αργά το βράδυ. Τα δικά μου τουλάχιστον παίζουν πλέον την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί. Ολη η άλλη βδομάδα, τρέχει με χίλια και γώ που δουλεύω 12 ώρες την ημέρα τουλάχιστον, τα θεωρώ παραδείγματα εργατικότητας, που τα ντρέπομαι.
    Δεν ξέρω εσείς με τα δικά σας τι κάνετε, αλλά εγώ ντρέπομαι γιατί μερικές φορές βρίσκω τον τρόπο και λουφάρω, είτε πίνοντας κανέναν καφέ είτε γράφοντας στο Ιντερνετ.
    Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά μου και το ίδιο μου λένε και οι φίλοι μας. Το πρόβλημά μας είναι η ανασφάλεια με το μέλλον τους.
    Αυτό είναι που με κάνει και σκυλιάζω όταν βλέπω διάφορους να τα βρίζουν.
    Είτε δεν έχουν παιδιά, είτε γράφουν σαχλαμάρες.
    Κατάλαβες παραπονούμενε αδικημένε Τάκη;

    Και λίγα σου έσυρα, νομίζω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν ήμουν άδικος να σου ζητήσω συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χωριατη, μια ματια στο προφιλ μου... πρωτα.

    Εχω μεγαλωσει 4 παιδια, με μεγαλη επιτυχια μπορω να πω. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το τονιζω, δεν θελω να πω αλλα για τα οικογενειακα μου, αλλα εγω τα παιδια μου τα μεγαλωσα με τις αρχες που εγραψα και διαβασες εδω μεσα, αυτες που μου εμαθε ο πατερας μου (μεγαλος πασοκος παρεπιπτοντως, αλλα με αρχες που υπαγορευαν υπευθυνοτητα για οτι κανουμε) και τα παιδια βγηκαν αστερια. Ειμαι πραγματικα πολυ περηφανος και για τα 4.

    Τωρα αν εισουν αδικος, αυτο μονο εσυ μπορεις να το αποφασισεις, εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι να πας και να διαβασεις παλι τι γραψαμε ολοι, αυτη τη φορα ηρεμα και προσεκτικα, οχι με πρασινα η κοκκινα η μπλε γυαλια, και οτι συμπερασμα βγαλεις οκ για μενα, δικαιωμα σου.

    ΥΓ πριν 15 χρονια ο αδερφος μου ωηφιζε κκε, και σε μια "ζεστη" συζητηση που ειχαμε με αποκαλεσε "φασιστα." ειναι πιο μεγαλος, δεν μιλησα, το αφησα αλλα δεν το ξεχασα. Τωρα, μετα απο 15 χρονια, και αφου εχει παει πασοκ και νδ, τωρα λεει θα ψηφησει λαος. Θα περιμενω να το κανει πρωτα, και μετα τα λεμε με τον κυριο γιατι το εχει ξεχασει το "φασιστα" απο οτι φαινετε και τωρα με λεει... πασοκο .(ΧΑ)

    Αυτα τα της ζωης!

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μπράβο στα παιδιά που δώσαν αξία στα κωλοκτήρια που τους χτίζουμε και τα φυλακίζουμε εκει μέσα.
    Αυτό σας χάλασε; η εμφάνιση; Τέρμα τα εργοστάσια παραγογής κυριλέδων...
    σκατά τα κάνατε, σκατά γενάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το δημόσιο σχολείο είναι πλέον ευχάριστο μόνο για τους αλήτες και τα κωλόπαιδα.

    Και θα συμφωνήσω ότι πολλοί "εκπαιδευτικοί" με την αδιαφορία τους και με το να το παίζουν κουλτουριάρηδες ενθαρρύνουν τέτοια φαινόμενα εις βάρος των παιδιών που θέλουν να μάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. το κλασσικο ελληνικο παραμυθι ..Βγαινει ενα προβλημα και αμεσως καταληγουμε σε απεραντες φιλοσοφικες συζητησεις που μπορει να βγαλουν συμπερασμα οτι αφου δεν λυνεται το συνταξιοδοτικο καλως καταστρεφονται τα σχολεια.
    Οσο για τον φιλο τον "χωριατη" χωρις παρεξηγηση πιστευω αν εχει παιδια να τους επιτρεπει στο σαλονι του σπιτιου του να γραφουν τα συνθηματα τους οπως στο σχολειο τους.
    Φυσικα δεν φταινε τα παιδια,οι μεγαλοι φταινε και ειναι οι εκπαιδευτικοι ,και λοιποι συγγενεις (τοπικη αυτοδιοικηση ,συλλογοι γονεων κλπ)
    Αλλα δυστυχως οι εκπαιδευτικοι εχουν την συνεχει και αμεση ευθυνη γιατι πληρωνονται καλως η κακως για να λειτουργουν το σχολειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γράφεις ΤΑΚΗ,
    "ΚΑΜΕΡΕΣ παντου σε ολα τα σχολεια προτεινω, υπευθυνοι οι γονεις για οτι κανουν τα βλασταρια τους."
    -----
    Πές ότι τις έβαλες, ρε τάκη. Για πές μου σε παρακαλώ, ποιός θα τις κοιτάζει;

    Νομίζεις εσύ ότι θα βρεθεί ένας καθηγητής ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, του ΛΑΟΣ, που θα δεχτεί να καθίσει και να κοιτάζει τι βλέπουν οι κάμερες;
    Λέω για Νεοδημοκράτη ή φασίστα, επειδή αμφισβητείται εδώ μέσα η διάθεση των ΠΑΣΟΚΩΝ και των Αριστερών.

    ----
    Είσαι τυχερός, αφού με τα μυαλά που έχεις και σύ αλλά και ο αδερφός σου -τόχει η οικογένεια φαίνεται-, βγήκαν τα παιδιά "αστέρια". Μάλλον ο πατέρας ο ΠΑΣΟΚΟΣ θα επέδρασε.
    ----
    Τις κάμερες προτείνω να τις στρέψεις να κοιτάζουν τους καθηγητές και τους γονείς.
    Θα έχεις ενδιαφέροντα πράγματα να δείς.

    Ασε τα παιδιά ήσυχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όταν θα μαζέψετε τα κωλοπαιδά σας θα φτιάξουν και τα σχολεία. Αλλά έπρεπε σε κάθε ζημιά να πληρώνουν οι γονείς για να σταματήσει το αίσχος αυτό σε όλα τα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χωριατη υπαρχουν νεες τεχνολογιες οπως η μαγνητοσκοπηση, ειναι καινουργιες, καπου 50 χρονων μονο, αλλα που θα παει, θα ερθουν τα νεα και απο το χωριο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν πλήρωνε 1€ το κράτος να φυλάγονται τα σχολεία, δε θα χρειαζόταν 100€ να τα επισκευάζει. Επειδή όμως θέλει να δημιουργήσει προβλήματα και να εμφανιστεί μετά ως Μεσσίας με τις λύσεις που έχει κατά μυαλό δεν κάνει τίποτα. Δημιουργεί το πρόβλημα, προκαλείται η αντίδραση (κωλόπαιδα κ.λ.π., δε δείχνουν σεβασμό, εμείς κάποτε και τρίχες κατσαρές) και κατόπιν έρχεται να δώσει τις λύσεις. Κάμερες, αστυνομικό κράτος, πλύση εγκεφάλου, ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι πολίτες (ανεγκέφαλοι ελεγχόμενοι ενός φασιστικού κράτους )
    Ξεφτυλοκράτος με ξένες δωρεές χτίζεις σχολεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ακριβώς επειδή μεγάλωσα πιά και έχω βαρεθεί να ακούω μαλακίες, για τάξη και πειθαρχία, για γονείς που θα αφήσουν την Μαρία την Ασχημη για να δούν τι κάνει ο κανακάρης τους και που στην συνέχεια θα παρέμβουν για να του πούν να μη το ξανακάνει, ακριβώς επειδή ένας μαλάκας εδώ μέσα ότι και να πεί κανείς, μας λέει ότι αν πλήρωναν οι γονείς από την τσέπη τους, θα φτιάχναν τα πράγματα, γι'αυτό και σας λέω, ότι τα έχω βαρεθεί όλα αυτά.

    Η μόνη αξία που έχουν όλες αυτές οι δήθεν "λύσεις" είναι να μην έχει ευθύνες η κυβέρνηση για το χάλι.

    Αν Τάκη πρέπει οι γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους με τις σύγχρονες τεχνολογίες και αν πρέπει να πληρώνουν για τις ζημιές που κάνουν, ώστε να μην έχουν ευθύνες οι καθηγητές και οι υπουργοί, τότε να μη τα στέλνουμε στο σχολείο, αλλά να τα κρατάμε σπίτι μας.

    Είναι ντροπή και μόνο να συζητάμε για το τί πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε άλλος εκτός απ'αυτούς που είναι δουλειά τους, για να δουλεύουν τα σχολεία σωστά.
    Το πρόβλημα δεν είναι να βρούμε άλλου τύπου μαθητές απ'αυτούς που έχουμε, αλλά να δουλέψουν τα σχολεία μ'αυτούς.

    Εσύ ρε Τάκη και ο άλλος που ξέρει από τεχνολογία των τελευταίων 50 χρόνων, μπορείτε να μου πείτε σε ποια άλλη χώρα εφαρμόστηκαν οι "νόμοι του Χαμουραμπί" που προτείνετε;
    Ή να συμπεράνουμε ότι τα Ελληνόπουλα έχουν ειδικά προβλήματα;

    Να το κάνουμε αν χρειάζεται, δεν έχω αντίρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. SIGA RE PAIDIA

    TI 8ELETE NA KANEI O DHMARXOS KLP.

    TA KOLOPAIDIA TO KANOYN AYTO DIOTI KAI NA TO FTIAKSOYN SE MIA ORA PALI TA IDIA XALIA 8A EXEI.

    PARTE PARADEIGMA TA KTHRIA TON AEI KAI TON TEI.

    KOLOXANIA TA EXOYN KANEI TA KOMMATIKA KOPROSKYLA.

    LES KAI EAN GRAPSOYN KATI STO TEIXO ME EPEISAN TA KOPANIA.

    (DEKTO OPOIODHPOTE BRYSIDI APO OPOION DHPOTE.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. να πω κι εγω τη γνωμη μου:
    Οσο οι Ελληνες ΟΛΟΙ, μικροι μεγαλοι δεν καταλαβαινουν πως τις ζημιες θα τις πληρωνουν οι ιδιοι, στο πολλαπλασιο (με τις μιζες) για να μη ξεχνιομαστε, τοσο τα παιδια θα ειναι σε βρωμηκα, κατεστραμμενα σχολεια, θα ζουμε σε αθλιες βρωμηκες πολεις, και θα βριζει ο ενας τον αλλο. Ειρηνη συμπολιτες ας προσεξει ο καθενας τον χωρο που ζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αλλα της το δεξιοοσκυλο ο takis με 4 παιδια

    για πες και τα υπολοιπα...ξερεις εσυ...απλετο φως ΚΑΙ ταπεινα και σεμνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
    ΘΑ ΚΑΙΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ;
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥ;
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ ΣΤΙς ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ Ε Σ Ε Ι Σ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ;
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟ, ΕΛΕΕΙΝΟ, ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΖΩΗ;

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ Δ Ι Κ Ο Μ Α Σ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΘΑ ΚΑΙΜΕ, ΘΑ ΣΠΑΜΕ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΠΑΝΩ ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ.


    ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι νέοι έχουν διδαχτεί, τώρα και πολλά χρόνια, να είναι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ και χωρίς ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ.

    ΟΧΙ στις κάμερες, διότι αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μάλλον μπλέξαμε τα μπούτια μας εδώ πέρα.

    Και χρειάζομαι κάποιες διευκρινήσεις από αστούς και χωρικούς του συγκεκριμένου ποστ.

    Αν κατάλαβα καλά, τα παιδιά μπορούν να βανδαλίζουν ανενόχλητα τα σχολεία τους επειδή η κοινωνία παέι κατά διαβόλου και επειδή οι γονείς είναι για τα μπάζα.

    Δεν έχω καμμία αντίρρηση, να ξεσπούν τα παιδιά, αφού το θέλετε, αρκεί οι "γονείς για τα μπάζα" να καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές (και όχι εγώ).

    Ζητάω πολλά;

    Και επειδή (προφανώς) είμαι και συντηρητικός, προτείνω να καταδικάζεται αμετάκλητα για εμπορία (και όχι για κατοχή) όποιος συλλαμβάνεται με ουσία στην τσέπη του, σε απόσταση έως και 200 μέτρων από την πόρτα σχολείου.

    Κατά τη γνώμη σου, χωριάτη, να συνεχίσω να ψηφίζω ότι ψήφιζα μέχρι σήμερα, ή να πάω κατά καρατζαφέρη μεριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν έγινε, κάποιοι το κάνανε σκουπίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Επίσης πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ οι ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ των μαθητών στα σχολεία τους.
    Οι καταλήψεις στα σχολεία, ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ από ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥΣ παράγοντες.
    Οι καταλήψεις, οδηγούν τους μαθητές με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, στην ΗΘΙΚΗ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ τους.
    Κάποιοι ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ από τη σύγχυση και το μηδενισμό που υπάρχει μέσα στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προς τον μαθητη της Β'λυκειου

    Αυτο που θελεις να καψεις, δεν ειναι ο δικος μου κοσμος. Ειναι το παρον και το μελλον της δικης σου γενιας.
    Κι εμεις οταν ειμασταν στη δικη σου ηλικια τα ιδια αισθανομασταν, αλλα το παλεψαμε, οπως μπορουσαμε,για να εχεις το δικαιωμα εσυ να μπορεις να αγωνιστεις για το δικο σου μελλον.
    Η καταστροφη και η φωτια δεν ειναι λυση. Καταστρεφεις οτι εχει μεινει για τη δικη σου γενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο Τσίπρας ήταν αρχηγός του συντονιστικού των μαθητών (!) στα πρώτα χρόνια των καταλήψεων (τέλη '90 αν θυμάμαια καλά).
    Ήμουν γυμνάσιο τότε και κάθε τόσο ερχόταν ένας πιτσιρίκος, ο οποίος δήλωνε μέλος του συντονιστικού άσχετα αν αυτό το "όργανο" δεν είχε προκύπψει από καμμία δημοκρατική διαδικασία και μας έπρηζε για να κάνουμε κατάληψη βάζοντας την γνωστή κασέτα των δήθεν αριστερών.
    Εννοείται ότι κάναμε κατάληψη, αλλά βέβαια με σκοπό το χαβαλέ.
    Ο Τσίπρας όμως έγινε πρόεδρος του Σύριζα και οι υπόλοιποι γίναμε άνεργοι ή μετά από αρκετό τρέξιμο βρήκαμε δουλειά με 800 ευρώ...
    Και να μην ξεχάσω:
    Όσοι ζητούν να καταγγέλονται πράξεις βανδαλισμού είναι φασίστες κτλ.
    Αφήστε ρε τους προοδευτικούς να εκφραστούν ελεύθερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η αλήθεια είναι, ότι οι νέοι είναι τα αξιολύπητα ΘΥΜΑΤΑ της ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ( πνευματικής και όχι μόνο ) ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, που υπάρχει μέσα σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν ξερω ποιος και γιατι εστειλε αυτες τις φωτογραφιες. Εχουμε δει πολλα σχολεια στην ιδια η και χειροτερη κατασταση. Και?
    Θα προτεινα να δινουν τους τοιχους στους καλλιτεχνες μαθητες να κανουν ωραια grafities (μερικα ειναι καταπληκτικα) ωστε αν παει αλλο οργισμενο νειατο να τους το βρωμησει θα βρουν τη λυση. Στους εμπλεκομενους το αρθρο δεν αναφερει το συλλογο γονεων και κηδεμονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καμία αντίρρηση να αναλάβουν οι γονείς την διαχείριση των σχολείων.
    Καμία.

    Ομως αυτό σημαίνει, ότι, θα περικοπούν οι φόροι κατά το ποσόν των 5.000 ευρώ που αναλογεί περίπου σε κάθε μαθητή και όσοι δεν πληρώνουν τόσους φόρους θα τους δίνει το κράτος το ποσόν που υπολείπεται.

    Θα πληρώνουν τις ζημιές κατ'ευθείαν οι ίδιοι σ'αυτόν που θα τις διορθώσει και όχι σε κάποιο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να τα διαχειρισθούν αυτοί που τα διαχειρίζονται.
    Μ'αυτά τα λεφτά θα πληρώνουν τους καθηγητές της προτίμησής τους.

    Θα απολύουν, δηλαδή δεν θα πληρώνουν όσους καθηγητές δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και η "επένδυσή" τους δεν τα πάει καλά.

    Συμφωνείτε;
    Αν ναί, τότε μέσα σε όλα.
    Αν όμως τα θέλετε διαφορετικά, συγνώμη αλλά δεν θα μπορέσω να συμφωνήσω.
    Δεν μπορεί να τα θέλετε όλα.

    Καμμία αντίρρηση, φίλε εσύ που για όλα έχεις απάντηση , να πληρώνουν οι γονείς, ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΑ και τότε θα δώ πως τα παιδιά σου θα σπουδάσουν, με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ.
    Διότι ξέρεις κάτι;
    Οπως για σένα οι ζημιές πρέπει να πληρώνονται από τους γονείς, έτσι για μένα τα λεφτά που δίνονται για το δικό σου παιδί και τα παιδιά των άλλων, εδώ μέσα, είναι ΖΗΜΙΕΣ, που πρέπει να τις πληρώνετε οι ΙΔΙΟΙ.

    Συμφωνούμε Τάκη και οι ΛΟΙΠΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. στειλε μου το νομσχεδιο στο γραφειο να το διαβασω πρωτα και αν μου αρεσει θα το υπογραψω...

    τωρα συγνωμη, πρεπει να σηκωσω το κοκκινο τηλεφωνο, ο Κωτσος μαλλον...



    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Xωριάτη,
    πάλι καφέ πίνεις ή τίποτα άλλο?
    Άναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. χοριατη
    ξαναδιαβασε το κειμενο σου κι εξηγησε μας τι εννοεις. κι εμεις ξερουμε χωριατικα αλλα εδω δεν καταλαβαινουμε.
    Τακη τι σου ειπε στο τηλ ο καταλληλοτερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εννοώ, ότι αν είναι να πληρώνει ο καθένας τις ζημιές του παιδιού του, τότε να μην πληρώνω τους φόρους που πάνε στην παιδεία για κάθε μαθητή -περίπου 4-5 χιλιάδες-, αλλά να μου δόσει το κράτος, που τους μαζεύει από τους έμμεσους φόρους, το αναγκαίο ποσό και να πληρώνω εγώ ο ίδιος τους καθηγητές και τους συντηρητές τους.
    Επίσης θα χρειαστεί σε κάθε σχολείο ένα αστυνομικό τμήμα και ένας δικαστής για να αποφασίζει ποιός έκανε την ζημιά , πόση ζημιά του αναλογεί αν δεν την έκανε μόνος του και οπωσδήποτε ένα εφετείο ανά περιοχή για να δικάζει τις ενστάσεις.

    Εννοώ ότι λέτε βλακείες, κάθε φορά που ασχολείστε με ένα τέτοιο θέμα με τόσο ελαφρό τρόπο.
    Λέω ότι καλό είναι να σκέπτεσθε με το πάνω κεφάλι, διότι με το κάτω υπάρχουν χιλιάδες που το κάνουν, αλλά δεν το γράφουν κιόλλας.

    Εννοώ επίσης ότι όταν γράφω κάτι να το σκέπτεσθε 3 φορές τι θα απαντήσετε και να μη γράφετε βλακείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ρε χωριατη μηπως εισαι 14 χρονων και μας δουλευεις ολους ψιλο γαζι; τοσο πολυ μαλακια αποκλειεται να εχει ενας ωριμος ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. φτανει χωριατη εξαντλησες την κατανοηση μου. Δεν υπογραφω το νομοσχεδιο σου. Αποχωρω σε ενδειξη διαμαρτυριας οπως το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οχι δεν σας δουλεύω καθόλου.

    Γράφετε πάνω στην φούρια σας ότι μαλακία σας έρχεται και μετά χρειάζεται κανείς να σας αντιμετωπίζει σαν 14χρονα και να σας εξηγεί, ότι ακόμη και κλήση για το παρκάρισμα, χρειάζεται να αποδειχθεί από κάποιον αστυνομικό η παραβίαση και στην συνέχεια να πάς δικαστήριο να ρθούν οι μάρτυρες κλπ για να σου καταλογισθεί.

    Αυτά λέει το Σύνταγμα. Οτι δεν υπάρχει τιμωρία χωρίς δίκαιξ Δίκη.

    Τώρα εσείς πάνω στα ντουζένια σας την μια φορά κραυγάζετε να πληρώνουν οι γονείς και την άλλη Κύριε Δικαστά δεν πατούσα το πεζοδρόμιο, αλλά ήμουν μετά απ'αυτό .
    Μετά έρχεται επόμενο θέμα, σε θάνατο ο δράστης, αλλά αν είναι ξάδερφός σας, να δικαστεί πρώτα.

    Καταλάβατε ποιοί είναι οι 14χρονοι;
    Αγνοείτε στοιχειώδη πράγματα, για την λειτουργία της απονομής δικαιοσύνης και γράφετε μαλακίες συνέχεια και ξοδεύετε τα μέγαμπάι του διαδικτύου και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι εξ αιτίας της μαλακίας σας παραπάνω για το ρημάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. χωριατη,
    μη μας ζητησεις να πληρωσουμε και τα χαμενα "μέγαμπάι" σου.
    δωσε θαρρος στο χωριατη να σ ανεβη στο κρεββατι (που λεμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Την ψάχνεις βλέπω την δουλειά. Ψάχνεις για λάθη, έστω και ορθογραφικά ή έστω και τυπογραφικά.
    Σε καλό δρόμο είστε. Δεν είστε και ικανότεροι για κάτι περισσότερο. Από το ντίπ και ολότελα καλή είν'κι Παναγιώτενα.

    Και τώρα να σου κάνω και ένα μάθημα πληροφορικής.
    Οι υπολογιστές δουλεύουν με το διαδικό σύστημα, δυλαδή καταλαβαίνουν το 0 και το 1, δηλαδή αν περνάει ή αν δεν περνάει ρεύμα από ένα τραντζίστορ.
    Αυτό λέγεται "μπίτ".
    Ομως επειδή πλέον οι υπολογιστές λειτουργούν σε συνεργασία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, περάσαμε από τον τετράμπιτο, στον δεκαεξάμπιτο, στον τριανταδιάμπιτο και τώρα είμαστε στον εξηντατετράμπιτο υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα 64 μπίτ. Αυτό είναι το 1 "μπάιτ", μία μονάδα πληροφορίας.
    Χίλιες μονάδες πληροφορίας, είναι το 1 κίλομπάιτ και 1 εκατομμύριο πληροφορίες είναι το 1 μεγαμπάιτ.
    Με τα μεγαμπάιτ μετράμε πλέον στην ευρυζωνική εποχή την δυνατότητα μεταφοράς πληροφοριών.

    Για παράδειγμα το κείμενο που έχω γράψει μέχρι αυτή την στιγμή είναι τόσα μπάιτ, όσα είναι και τα γράμματα που περιέχει, αλλά γίνεται πολύ περισσότερα, επειδή μαζί μ'αυτή την πληροφορία προστίθενται και οι πληροφορίες που περιγράφουν πως θα στοιχηθεί, σε τι χρώμμα και με ποιά γραμματοσειρά κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. χωριατη, τα κειμενα που εχεις γραψει σε αυτο το θεμα, ολα μαζι ειναι ενα bite.me

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ψιλοπαπαριές λες, βρε χωριάτη.

    Δέκα τσογλάνια είναι που τα σπάνε. Τα ίδια τσογλάνια που αν τα έστελνε ο πατέρας τους στο ιδωτικό θα κάθονταν σούζα.

    Μήπως τα σπάνε τα κορίτσια (το 50% των μαθητών).

    Μήπως τα σπάνε οι φύτουλες; (Το 10% των μαθητών)

    μήπως τα σπάνε οι αθλητές; (Το 10% των μαθητών)

    Απομένει ένα 30% που οδηγείται σαν κοπάδι από δυό τρεις προβληματικούς που ξέρουν την κακομοιριά τους και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν καμμιά πιτσιρίκα, πουλώντας αγριάδες και υπαρξιακά αδιέξοδα. Είναι ακριβώς αυτοί που ως ενήλικες θα έχουν προβληματική συμπεριφορά.

    Όλοι οι υπόλοιποι και υπόλοιπες που δεν βανδαλίζουν, από τι πάσχουν; Από "βολεψιματίτιδα" ή από έλελιψη εφηβικών ορμονών;

    Απλά, έχουν πάρει παιδεία και ήθος από τα σπίτια τους. Σε αντίθεση με τα σπαστικά μπουρτζοβλαχόπαιδα του κάθε χωριάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. απο 1:53
    χωριατη σ ευχαριστω για το δωρεαν φροντιστηριο, αλλα εχω ακομα μια απορια:
    μπεικα στο προφιλε σου Τι σημαινουν τα τανκς στη φωτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. προς τον 6:58

    εδώ ρε χαμένε μας κυβερνάνε δυο τρεις ανέραστοι προβληματικοί άχρηστοι μπινέδες που υποστηρίζεται από ένα κοπάδι 30 % το πολύ.

    ή να στο πω αλλιώς, με δικά σου λόγια, με λίγες αλλαγές:

    "Απομένει ένα 30% που οδηγείται σαν κοπάδι από δυό τρεις προβληματικούς που ξέρουν την κακομοιριά τους και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν καμμιά γκόμενα, πουλώντας μαγκιά και πλούτη κρύβοντας τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα. Είναι ακριβώς αυτοί οι ενήλικες που έχουν προβληματική συμπεριφορά."


    τι λες; υπάρχει καμια διαφορά;

    υ.γ. ότι και να λέτε, και φέτος καταλήψεις θα κάνουμε. θα σπάσουμε ό,τι μπορούμε, θα γαμήσουμε και τις κόρες σας πάνω στα θρανία που τις στέλνετε να μάθουν γράμματα, θα πάμε κι εκδρομή πενταήμερη, και γενικά θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε.

    αμα τολμάτε περάστε από καμια κατάληψη να μας βάλετε μυαλό.

    είμαστε απολίτικοι χαβαλετζήδες που το μόνο που τους νοιάζει είναι να περνάμε καλα.
    έτσι κι αλλιώς μέλλον δεν υπάρχει για μας.


    ένας άλλος μαθητής, Γ λυκείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Στ αρχιδια μας κυριε μαθητα της Γ Λυκειου .
    Θα λαβεις ο,τι αξιζεις ετσι κι αλλοιως, οταν θα βγεις παρα οξω, θα φας κλωτσα στον κωλο, που θα βγαλει καλους, εκτος βεβαια, και αν ο πατερας σου,ειναι τοσο κοροιδο, που δεχεται να σε ταιζει και εσυ, να καθεσαι και να πινεις καφεδες.
    Οσον αφορα στις καταληψεις ομως, δεν χεις κανενα δικαιωμα σκατομαλακα, να απαγορευεις στα παιδια, που ενω δεν εχουν το μπαμπα να καθαριζει συνεχως για παρτη τους, εχουν και την ορεξη και τα προσοντα να μαθουν καποια γραμματα απο τα Σχολεια, που εσυ και οι ομοιοι σου φτυνετε,ενω αυτα εγιναν απο τους Ελληνες φορολογουμενους, γι αυτους και οχι για εσας, τους loosers.
    Και απορω γιατι σας αφηνουν να τα διαλυετε, μαθητες και καθηγητες.
    Οσον αφορα στα κοριτσια, πιστευω οτι το μονο που μπορειτε να κανετε, ειναι να γαμησετε τη χουφτα σας.
    Εκτος και αν θεωρειτε, οτι το να γαμησετε καμμια ταλαιπωρη, που κατεβαζει τα πιοτα σα νερο και που ειναι του ιδιου φυραματος με σας,ειναι μεγαλο κατορθωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. δε φοβάμαι κανέναν σας.
    δεν ελπίζω σε τίποτα.
    δεν πιστεύω σε τίποτα.

    είμαι ελεύθερος.


    με άλλα λόγια

    τελειώνοντας το σχολείο, αφού έτσι κι αλλιώς θα το τελειώσω και θα παρω το χαρτί, θα πάω φαντάρος.

    εκεί θα μάθω ακόμα καλύτερα τα κόλπα.
    δηλαδή πως να κοιτάω μόνο την πάρτη μου, πως να λουφάρω, πως να εκμεταλλεύομαι τους πιο αδύναμους και τα σχετικά.
    ταυτόχρονα στο στρατό θα κάνω το μεταπτυχιακό μου στα μαλακά ναρκωτικά.
    μόλις απολυθώ, θα πιάσω κάποιον γνωστό να με βάλει σε καμια θέση. εκεί θα κάτσω κάμποσο καιρο να συμπληρώσω ένσημα να μπω στο ταμείο ανεργίας.
    μόλις τελειώσω από το ταμείο, και βέβαια έχοντας παράλληλα δουλέψει μπαρμαν, θα πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο.
    μετά θα βρω άλλη δουλεια που δε χρειάζεται γνώσεις, ας πουμε σεκιουριτάς. εκεί θα δικτυωθώ και θα γνωρίσω τους κατάλληλους ανθρώπους.
    με λίγο γλύψιμο, λίγη προσπάθεια, και πολλές δημόσιες σχέσεις, θα συνεχίσω έτσι.

    λες να είμαι ο μοναδικός που έχει τέτοια σχέδια;
    που ξέρεις, μπορεί μια μέρα να ασχοληθώ και με την πολιτική και να γίνω και υπουργός ή κάτι τέτοιο.
    αμα μαζέψω καμια 50αριά χιλιάρικα σε δυο τρία χρόνια αγοράζω ένα πτυχίο πρώτης τάξεως, αμαλάχει.
    αμα γουστάρω γράφομαι και στο κόμμα που κυβερνάει εκείνο τον καιρό, και με το κατάλληλο γλύψιμο και τα σχετικά μέσα σε μια πενταετία θα γαμάω και θα δέρνω.

    σιγά μην είχα ανάγκη το κωλοσχολείο σας.


    ο μαθητής πιο πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γι καμια γκομενιτσα ομως δεν λες τιποτα ρε μαθητουδι... τι εγινε ρε δε σου σηκωνεται?

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μαθητά Γ' Λυκείου,

    τις είπες τις μαλακίες σου.

    Στο Στρατό που θα κάνεις μαύρο, θα έχεις από πάνω σου τον ανηψιό μου στρατονόμο και το γιό μου διμοιρίτη. Θα φας το ξύλο που στερήθηκες τόσα χρόνια.

    Συνέχισε τώρα το πλέϋ-στέησον (με το δεύτρερο χέρι, όχι αυτό που αυνανίζεσαι).

    Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 12:54

    εγώ που έγραψα και το 6:58, σου λέω ότι, κάτω από τις παρούσες συνθήκες παρακμής, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!.

    Οι περισσότεροι από τους συνομιλήκους σου που αξίζουν πέντε πράγματα, δεν θα δουν στον ήλιο μοίρα αν δεν καταφέρουν να πάρουν τον πούλο για έξω από εδώ. Με τον γρήγορο τρόπο που αναπαράγεται το είδος σου, όλοι οι υπόλοιποι, μαζί, θα είναι η εξαίρεση.

    Στο διάστημα όμως αυτό, είναι φασιστικό, από την μεριά σου, να τους απαγορεύεις αυτό που θέλουν να κάνουν. Σχολείο, ας πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ολα τα παραπανω τα διαβασα αλλα για να παρετε μια γνωμη καλο ειναι να ακουσεται και καποιον που το εχει ζησει το θεμα γιατι απο εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεγονται. Περασα και εγω απο το συγκεκριμενο κτηριακο συγκροτημα και θα πω τα εξης ναι με τα παιδια εχουν κανει αρκετες ζημιες στο σχολειο, αλλα δεν συγκρινονται με τις ζημιες που προκαλει ο χρονος και η μη συντηρηση αυτα τα χαλια υπηρχαν απο οταν ημουν και εγω σχολειο οχι σε τετοιο βαθμο αλλα με τα χρονια η κατασταση χειρωτερευει αν σε μια πορτα δεν φτιαξεις τον μεντεσε συντομα θα μεινεις χωρις πορτα. Ολοι κοιτανε ως συνηθως να βρουνε ποιος φταιει οποιος και να δημιουργησε αυτην την κατασταση (μεριδιο ευθυνης εχουν και τα παιδια και οι υπευθυνοι για το κτιριακο συγκροτημα)αυτοι που φταινε ομως πραγματικα ειναι εκεινοι που αφηνουν την κατασταση να διαιωνιζεται και δεν κανουν κατι για να την διορθωσουν. Γιατι καλα ειναι, αντι να γινονται εικασιες ποιος το εκανε και γιατι το εκανε, να βλεπουμε πρωτα απο ολα τι πρεπει να γινει για να δωθει η λυση στο συγκεκριμενο προβλημα με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. και να σκεφτεί κανείς ότι πριν 30 χρόνια, το 2ο αρρένων αθηνών (χέυδεν και αχαρνών - έτος κατασκευής 1860 και ασυντήρητο από τότε) κατέρρε συνεχώς πάνω στα κεφάλια των μαθητών. Και παρ όλα αυτά, από ποιότητας παρεχόμενης παιδείας, ήταν μέσα στα 5 καλύτερα της αθήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Θα μπορουσα να γραφω με τις ωρες, αλλα και τι θα βγει;
    Η ζημια, ξεκινησε μετα την πτωση της χουντας, αλλακυριως, μετα την ανοδο του Πασοκ στην εξουσια.
    Τοτε, τους ειχε μπει η ιδεα, οτι δεν χρειαζονται "ελιτ", οπως ελεγαν.
    Και γι υταο, αγησαν τα παιδια, να ανεβαινουν ακωλυτα τις ταξεις, χωρις φιλτρα,(τις εισαγωγικες εξετασεις, απο το Γυμνασιο στο Λυκειο εννοω).
    Ετσι, μαζευτηκε κοσμος και λαος που δεν ειχε τα προσοντα να παρακολουθησει τα μαθηματα του Λυκειου και αρα, ηταν ενα ασηκωτο βαρος γι αυτο.
    Για μπες μεσα σε μια ταξη να κανεις μαθημα, οταν το 40 τουλαχιστον %, ειναι μαθητες του 6.
    Τι θα καουν οι ανθρωποι αυτι;Πως θα περνανε την ωρα τους κατα τη διαρκεια των μαθηματων;
    Μα δημιουργωντας προβληματα στους αλλους.Τους χτυπανε, τους τσιμπανε, τους φτυνουνε και ο,τι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.
    Και βεβαια, απο τη δικη τους πλευρα, εχουν δικηο, αλλα το ζητημα ειναι, οτι ετσι το Σχολειο, δεν μπορει να λειτουργησει.
    Ετσι, περασαν το χρονια και το Σχολειο, γινεται καθε χρονο και χειροτερο.
    Παραγει ανθρωπους, που ειτε ειναι παντελως ασχετοι,γιατι ολοι παιρνουν πια χαρτι, οχι οπως παλια, που εφταναν στο τελος, περιπου το 30% του συνολου των μαθητων της Α Γυμνασιου,ειτε ξερουν μεν μερικα πραγματα, αλλα δουλευει κυριως η παπαγαλια, καθως και οι εξετασεις βασιζονται σε θεματα, τουλαχιστον τα δυο πρωτα απο τα 4, που ειναι κατα λεξη απο το βιβλιο.
    Και κυριως και σε αντιθεση με πριν απο 40 χρονια, τα θεματα ειναι προκαθορισμενα και αφορουν μονο την υλη της Γ Λυκειου, ενω τοτε αφορουσαν την υλη απο ολες τις ταξεις του Λυκειου.(επι της διδακτεας τα λεγανε τοτε, γιατι δεν ηταν υποχρεωτικο να τα εχεις διδαχθει στο Σχολειο).
    Σημερα πια, που εχουμε "προοδευσει", τα θεματα ειναι επι της διδαχθεισης.Αρα λιγη υλη, που ειναι δυνατο και σχετικα ευκολο, να την αποστηθισεις.
    Γι αυτο τα παιδια σημερα, δε μαθαινουν να κρινουν και αυτο ειναι βασικο μειονεκτημα και το βλεπουμε στο οτι δεν μπορουν ευκολα να τελειωσουν τα μαθηματα των Παν/μιων, οταν μπουν.
    Και τι θα μπορουσε αραγε να γινει για να βελτιωθει η κατασταση;
    Μα να αλλαξει ο τροπος και η υλη διδασκαλιας, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    Εκει παιζονται και κερδιζονται η χανονται τα παιχνιδια αυτου του ειδους.
    Παλια οι δασκαλοι, βαζανε εργασιες για το σπιτι, που σημερα απαγορευονται.
    Σημερα το θεμα ειναι, μην κουραζετε τα παιδια.
    ΟΚ. Μην τα κουραζετε, αλλα πως θα γινει;Αν δεν κουραστουν τωρα, θα κουραστουν αργοτερα, οταν θα σκαβουν στο χωραφι, γιατι θα δουν οτι ψωμι δεν εχει απο τα ανυπαρκτα γραμματα που δεν ξερουν.
    Κουραστηκα να γραφω, αλλα εχω και πολλα αλλα ,οποτε αν προσθεσετε κι εσεις κατι, μετα χαρας να συνεχισω κι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. αγαπητέ theodore είσαι ένας ακόμα απο τους (τουλάχιστον) αφελείς που νομίζουν ότι φταίει το Πασόκ.
    είσαι ένας από αυτους που πιστεύουν ακόμα και σήμερα τα παραμύθια που λένε οι σημερινοί υπουργοί ότι φταίει η κακή διακυβέρνηση του πασόκ.
    η νεα δημοκρατία αποτελείωσε ότι ξεκίνησε το πασόκ.

    είναι απλό. πολίτης που σκέφτεται, ίσον πολίτης που διεκδικεί. λες να υπάρχει πολιτικός, βουλευτής κ.λπ. που να θέλει κάτι τέτοιο;

    ο σκοπός του σχολείου είναι να παρέχει άβουλα πλάσματα υλικό στις κρεατομηχανές των κρατούντων. είτε σε πολέμους, είτε σε εργοστάσια, είτε απλούς άβουλους ανθρώπους καταναλωτικά όντα χωρίς απαιτήσεις για τίποτα παραπάνω.

    αλλά, να είσαι σίγουρος, ότι υπάρχουν καποιοι που θα ξεφύγουμε από αυτό τον κλοιό, και θα συνεχίζουμε μέχρι το τέλος να μαχόμαστε για την ανθρωπινη αξιοπρέπεια.

    και ο πόλεμος αυτός αρχίζει ήδη από την εφηβική μας ηλικία, από το σχολείο.

    σήμερα καίμε το σχολείο. αύριο θα κάψουμε ότι μας εμποδίσει να ανάγουμε αγαθά όπως αυτό της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της πρόσβασης στη γνώση, το δικαίωμα στην υγεία.

    ο μαθητής της γ λυκείου που φέτος δε θα αφήσει τίποτα όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ma βρε χαζε, εγω το Πασοκ το ψηφιζα συνεχεια απο το 75.
    Τωρα θα μου πεις, πως συμβιβαζονται αυτα που γραφω με αυτο.
    Ε, καλα αυτο ειναι αρμοδιοτητος ψυχιατρου.
    Δεν ξερεις οτι στην Ελλαδα, εχουμε κολληματα με τα κομματα και πολλες φορες κανουμε το αντιθετο απ αυτο που πρεπει;
    Ναι το Πασοκ φταει. Δυστυχως.(Εχει βεβαια δικαιολογητικα, τη χουντα κλπ), αλλα αμηνηστια δεν του δινω).
    Οταν ανθρωποι, που ειχαν τεραστια μορφωση, οπως ο Αντρεας, συμφωνει να κατεβασει το επιπεδο των σπουδων, ταχαμου για το λαο, αυτο ειναι εντελως αδικαιολογητο.
    Γιατι διελυσαν τα προτυπα Σχολεια, που αν και δημοσια, μαθαιναν τον κοσμο γραμματα υψηλου επιπεδου.(Και μερικα ιδιωτικα, οπως το Κολλεγιο, που τελειωσε αυτος).
    Δεν θελουμε ελιτ, ελεγε ο μουστακιας Βερυβακης το 81.
    Τοσο βλακας ο ανθρωπος.
    Μοιραζαν λοιπον χαρτια αβερτα, ανευ αντικρισματος ομως.
    Και φτασαμε εδω που βρισκομαστε σημερα. Με τα Σχολεια να λειτουργουν το μισο χρονο και να καταστρεφονται συνεχως.
    Και το χειροτερο. Κανεις να μην τολμαει να μιλησει.
    Αμα αυτο το πραμα σας αρεσει, εμενα ποσως με ενδιαφερει πια.
    Το παιδι που μουλαχε να μεγαλωσω, το εκανα (με κουραση μεγαλη και αφοσιωση), καλυτερο απο μενα,αρα ευχαριστημενος ειμαι.
    Εσεις να δω τι θα κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. 1:56 μμ
    Η ελλαδα του αυριο ειναι στα χερια των νεων σαν και εσενα, εμεις γερασαμε, δεν εχουμε και πολυ ακομα μεχρι να ωοφησουμε να ησυχασουμε, επομενως, οτι κανετε, και οτι συνεπειες εχει εσεις και τα παιδια σας θα ειστε υποχρεωμενοι να ζησετε με αυτα, αλλα μια και ειχα την τυχη να γνωρισω λιγο τον κοσμο, θα σου πω το εξης "for every action, there is a reaction" λοιπον αν νομιζεις οτι κατι σαν εσενα εχετε αποκλειστικοτητα στα "reaction" σε πληροφωρω οτι κανεις μεγαλο λαθος, οσο κοντρα πας, τοσο κοντρα θα σου πανε, και μια μερα η κοινωνια γυρω σου θα γινει αβασταχτη, και οχι γιατι το προβλεψες απο τωρα, αλλα γιατι συνεβαλες να γινει ετσι, και μαλλον την εκανες ετσι επιτηδες. Δεν εχεις ιδεα τι μιλαω τωρα το ξερω γιατι ποτε σου δεν εζησες με τετοιες συνθηκες, χθες γεννηθηκες, μπροστα σου ταχεις ολα.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. αγαπητε τακη...

    ΑΥΤΟ είναι ο σκοπός μας:
    να μην πάει άλλο.
    να ειναι αβάσταχτη η κοινωνία για ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για μας...

    μόνο τότε μπορεί να αντιδράσει ο κάθε βολεμένος που σήμερα συνεισφέρει με τον τρόπο του στη διαιώνιση αυτής εδώ της κατάστασης.

    ο μαθητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. > ο μαθητης 30 Ιούλιος 2008 11:55 μμ

    Αν εισαι συ μαθητης εγω ειμαι προνηπιο.
    Μαλλον 45αρι... εεεε συγγνωμη 45αρης προβοκατορισκος εισαι.
    Σιγα μην ασχολειται ο σημερινος μαθητης Λυκειου με την κοινωνια και σιγα μην εχει σχεδια (θετικα η οχι) γι'αυτη την κοινωνια.

    Ουστ ρε, σε πηραμε χαμπαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 11:55 μμ
    Θα χασετε, η αντιδραση θα ειναι εναντιον σας. Εγω οταν πηγαινα σχολειο ετρωγα και ξυλο, και δεν τολμουσα να παω στο σπιτι στον πατερα μου να το πω, γιατι με περιμενε... λιγο ακομη ξυλο. Πηγαινα γυμνασιο, δεν ειχα ρουχα και παπουτσια της προκοπης, και επιασα δουλεια το βραδι, χαμαλης στην τοτε εκθεση του ζαπειου, μετα σε λουλουδαδικο στο κολονακι, εδινα τα λεφτα σπιτι και με τα φιλοδωρηματα μπορεσα να ντυθω ευπρεπως, μεχρι που δεν πηγαινε αλλο και την κοπανησα 17 χρονων για αλλη χωρα ετσι μονος. Δεν πηγα να σπασω τιποτα που δεν μου ανηκε ομως φιλαρακο, και αν βολευτηκα δεν ηταν ουτε καν στην Ελλαδα. Δεν βλεπω το εαυτο μου σαν βολεμενο, εχω ανασφαλειες και εγω οπως σχεδον ολοι. Και αν κατσω να σου πω τι περασε η γενεια του πατερα μου... ασε, νοιωθω πολυ τυχερος που γεννηθηκα το 1955 και οχι το '35.
    Εγω παντως νομιζω οτι το προβλημα των νεων ειναι οτι καποιοι τους ειπαν οτι κατι τους χρωσταει το κρατος, οτι εχετε δικαιωματα παραπανω απο οτι ειχαν οι γονεις σας, ειστε θυματα πολιτικης εκμεταλευσης και οτα το καταλαβετε θα εχετε καταστρεψει τη ζωη σας. Θα ειναι αργα.



    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση