GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Betancour, Colombia και αλήθεια‏...

. Γράφει ο Νικ. Γρυσπολάκης .. Η ημιμάθεια και η ημιενημέρωση (sic) είναι ο εχθρός του ανθρωπισμού και του καθετί που συνδέεται άμεσα ή εμμ...

.
Γράφει ο Νικ. Γρυσπολάκης
..
Η ημιμάθεια και η ημιενημέρωση (sic) είναι ο εχθρός του ανθρωπισμού και του καθετί που συνδέεται άμεσα ή εμμέσως με αυτόν. Ως απάντηση στο γεμάτο λοιδορίες, φανατισμό και ψεύδη άρθρο του ΙΑΣΩΝος θα επιχειρήσω ως ένας άνθρωπος που έχει ζήσει από κοντά και την Κολομβία και την εμφύλια σύρραξη σε αυτήν την χώρα να μοιραστώ πολύ συντόμως μαζί σας κάποια ψήγματα αλήθειας που ούτε στα ΜΜΕ, ούτε σε καμία θέση δυτικών αναλυτών μπορεί να δει κανείς.
Πρώτον η ύπαρξη ενός αντάρτικου για 45 χρόνια τώρα σε μια χώρα σημαίνει πως υφίστανται οι συνθήκες για την ύπαρξη αυτού. Τεράστιες ανισότητες, φτώχεια σε σημείο εξαθλίωσης για τεράστιο μέρος του πληθυσμού, βία, ανασφάλεια και τρομοκρατία. Να σημειώσουμε πως αντίθετα με τα ψευδή στοιχεία του Ιάσωνος, το ενενήντα και πλέον τοις εκατό των 20-23.000 δολοφονηθέντων ετησίως κολομβιανών, δεν σχετίζονται καθόλου με τις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και του κυβερνητικού στρατού (στοιχεία της ιδίας της κολομβιανής κυβέρνησης) αλλά είναι θύματα του κράτους, του παρακράτους και της τεράστιας εγκληματικότητας που πλήττει τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Επιπροσθέτως, η Κολομβία έχει τον μεγαλύτερο εκτοπισμένο πληθυσμό στον κόσμο εντός των συνόρων της και φτάνει βάσει συντηρητικών εκτιμήσεων του ΟΗΕ, τα 3 εκατομμύρια. Επίσης, βάσει των στοιχείων του ΟΗΕ και ΜΚΟ, οι παραστρατιωτικοί, οι αντάρτες και ο στρατός ευθύνονται για το 70%, 10% και 20 % αντιστοίχως των μαζικών σφαγών χωρικών.Αυτή την στιγμή το 30% του κογκρέσου (του οποίου η μεγάλη πλειονότητα πρόσκειται στον Αλβαρο Ουρίμπε) βρίσκεται είτε στην φυλακή, είτε τελεί υπό δικαστική έρευνα λόγω των "στενών δεσμών" τους με τους παραστρατιωτικούς και τους εμπόρους ναρκωτικών. Ταυτοχρόνως, πολλοί βουλευτές παραδέχτηκαν ότι χρηματίστηκαν ώστε να υπερψηφίσουν την αλλαγή του συντάγματος που έδωσε δικαίωμα στον αγαπητό σύμμαχο του Τζώρτζ Μπους στην περιοχή να επανεκλεγεί στην προεδρία της χώρας.Οι FARC δεν έχουν καμία σχέση με το Κ.Κ. Κολομβίας, το οποίο συμμετέχει στον Δημοκρατικό Πόλο (Polo Democratico), έναν κεντροαριστερό συνασπισμό κομμάτων.

Την δεκαετία του 80 η αριστερά και τα αντάρτικα κινήματα οργάνωσαν την πατριωτική ένωση (Union Patriotica) προσπαθώντας να σταματήσουν την ένοπλη πάλη και να μπουν στον πολιτικό στίβο. Στις πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετείχαν έλαβαν 30% και όλοι έβλεπαν πως σύντομα θα γινόταν η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Κολομβία. Τότε οι ένοπλες ομάδες των εμπόρων ναρκωτικών, με την οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση των ΗΠΑ και του επισήμου κράτους της Κολομβίας, οργάνωσαν τις παραστρατιωτικές ομάδες θανάτου που παραμένουν ενεργές μέχρι και σήμερα, και σκότωσαν μέσα σε 1 χρόνο 2500 ηγετικά στελέχη της Πατριωτικής Ένωσης, τρομοκρατώντας και βασανίζοντας δεκάδες άλλες χιλιάδες. Το αντάρτικο ξανάρχισε πιο έντονο μιας και έγινε προφανές ότι το καθεστώς δεν ήθελε την αριστερά στην πολιτική.Τα τελευταία 6 χρόνια με την τεράστια υποστήριξη των ΗΠΑ, έχει εξαπολυθεί ένας τεράστιος πόλεμος κατά των ανταρτών και των αθώων πολιτών από τις παραστρατιωτικές και στρατιωτικές ομάδες της Κολομβίας που έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες χιλιάδες. Ο πολυδιαφημισμένος πόλεμος κατά των ναρκωτικών, είναι τόσο επιτυχημένος που η παραγωγή κοκαΐνης έχει αυξηθεί τα τελευταία 8 χρόνια κατά 10%. Τελείως συμπτωματικώς, ο ξάδερφος και ο αδερφός του προέδρου έχουν καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και για δεσμούς με τους παραστρατιωτικούς εμπόρους ναρκωτικών. Οι αντάρτες όντως φορολογούν την διακίνηση των ναρκωτικών στα εδάφη που ελέγχουν και επίσης κρατούν δεκάδες ομήρους που χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό όπλο.
Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει επί μακρόν την ανάλυση και την παρουσίαση των εκγλημάτων του Κολομβιανού κράτους κατά των πολιτών του αλλά πιστεύω πως με τα παραπάνω στοιχεία μπορεί κανείς να καταλάβει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια και να αντικρούσει τα φανατισμένα λόγια του Ιάσωνος. Προσπάθησα να εκθέσω μόνον στοιχεία και να μην προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς, όμως η δραματική "απελευθέρωση" (θα μάθετε συντόμως περισσότερα για την όμορφα σκηνοθετημένη απελευθέρωση) των συγκεκριμένων ομήρων παρότι μας χαροποιεί, δεν μας κάνει να ξεχνούμε πως η ζωή της Ίνγκριντ Μπετανκούρ δεν αξίζει ούτε δραχμή περισσότερο από τις ζωές των εκατομμυρίων ιθαγενών, αφροκολομβιανών και χωρικών που εκτοπίζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται καθημερινώς από το επίσημο κολομβιανό κράτος με την ανοχή και συχνά την ενθάρρυνση των δυτικών χωρών.
--------------------------------------------

18 σχόλια

  1. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ ,ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΑ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΕΞΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΠΕΤΑΝΓΚΟΥΡ ,ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ .

    ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ?

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ,
    ΕΚΕΙ ΗΣΟΥΝ ?
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ, ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ,ΝΑ ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ?

    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΤΙ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ,ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είσαι πολύ άρρωστο μυαλό για να υποστηρίζεις το ναρκο-FARC με δήθεν επαναστατικές μπούρδες και ψευτο-αναλύσεις μαζί με αρκετή ιστορική παραπληροφόρηση.
    Η πολύ απλή απάντηση σε όσες ανοησίες έγραψες είναι ότι, ομήρους και λύτρα ζητούν και παίρνουν οι Μαφιόζοι εγκληματίες κοινού ποινικού δικαίου και όχι κάποιος που αγωνίζεται για την ελευθερία του.
    Όποιος αγωνίζεται για την δική του ελευθερία δεν στερεί την ελευθερία άλλου και μάλιστα με τίποτα δεν αποτιμά την ελευθερία σε χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γρυσπολάκη αρχιψευταρά ,βαμμένε βλαμμένε,η αλήθεια είναι ότι οι 90 στους 100 Κολομβιανούς άσχετα με την πολιτική τους ταυτότητα επιθυμούν να συνεχιστεί η κυβέρνηση του δεξιού alvaro uribe γιατί πρώτη φορά μετά από χρόνια γνωρίζει η χώρα τους μια μορφή ειρήνης και ευημερίας,οφειλόμενη σε μεγάλο ποσοστό σε διαπραγματεύσεις του Ουρίμπε με τους παρακρατικούς)και όχι συνεργασία ψευταρά).Γιατί διαπραγματεύσεις με αυτούς;γιατί ήταν πιο πρόθυμοι να διαπραγματευθούν απο τους FARC που κλέβουν και σκοτώνουν ανθρώπους μόνο για τα λεφτά.Ιδεολογικά κατακάθια με φίλους σαν και σένα.Α και μη με συγχωρείς που χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς αντί να παραθέσω παραπλανητικά ψευδή στοιχεία όπως εσύ.
    καμαρώστε στο you tube-Alias Cesar y Alias Gafas mostrados al publico
    τους αριστερούς FARC απαγωγείς της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Betancour που έσωσε η κακιά κυβέρνηση.
    άκου λέει χρησιμοποιούν τους ομήρους ως διαπραγματευτικό όπλο ενώ οι ίδιοι παραδέχονται ότι το κάνουν για τα λύτρα.Ντροπή σου ψεύτη!
    la Colombiana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Γρυσπολάκη
    Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα από όσα γράφεις ,ίσως ορισμένα έχουν δόση υπερβολής .
    Αλλά και πάλι αυτά δεν αναιρούν τα περισσότερα από όσα έγραψε ο Ιάσωνας .

    Η Κολομβία όμως φίλε μου , δεν αποτελεί εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα που εδώ και πολλές δεκαετίες επικρατεί ''Νοτίως του Ρίο Γκράντε'' σε όλη την Λατινική Αμερική .
    Και δεν τους φταίνε ΜΟΝΟ οι ''κακοί'' Αμερικανοί ,όπως και σε εμάς τους Έλληνες.
    Ξεκινάει το κακό από παλιά .
    Τα ίδια περίπου χρόνια που και εμείς ξεσηκωθήκαμε εναντίον των Οθωμανών ξεσηκωνόταν στην Νότια Αμερική εναντίον των Ισπανών.

    Τις επαναστάσεις εναντίον των Ισπανών κατακτητών δεν τις έκαναν οι λαοί των διαφόρων χωρών .
    Τις έκαναν πλούσιοι ντόπιοι αριστοκράτες και μεγαλοκτηματίες, Ισπανικής καταγωγής ,που βαρέθηκαν να πληρώνουν υπέρογκους φόρους στον βασιλιά της Ισπανίας .
    Οι κοινωνίες των χωρών της Λατινικής Αμερικής είναι βαθύτατα ταξικές .

    Τα έχω ζήσει από κοντά σαν ναυτικός .

    Θέματα πλήρους δωρεάν παιδείας στα περισσότερα νοτιοαμερικανικά κράτη είναι μόνο στα όνειρα . Ακόμα για το δικό μας Λύκειο είναι πολύ δύσκολο κάποιος να φοιτήσει .

    Η Καθολική εκκλησία εκεί έχει κάνει έργο ,αλλά είναι ανίσχυρη μπροστά στην δύναμη των ανωτέρων τάξεων από τις οποίες βγαίνουν κατά 99% οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων .

    Κάνεις λάθος για τα 45 χρόνια αντάρτικο.
    Στην Κολομβιανή ζούγκλα υπάρχουν αντάρτες από την εποχή που έγινε ανεξάρτητο κράτος .
    Διάβασε πως έγινε ανεξάρτητο κράτος ο Παναμάς και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει Κολομβία .

    Όλα αυτά τα ιστορικά δεδομένα δεν δικαιολογούν την αιχμαλωσία και βασανισμό μιας γυναίκας επί 6 χρόνια ,άσχετα με την ιδεολογία της η την οικογενειακή καταγωγή της .

    Τις ίδιες μαλακίες ζήσαμε επί 7 χρόνια στην Ελλάδα όταν οι εθνικόφρονες μπάτσοι συνελάμβαναν και γαμούσαν φοιτήτριες επειδή ήταν κομμουνίστριες .

    CHIE ENGINEER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγχαρητήρια για το άρθρο.αποκαλυπτικό και διεισδυτικό. Μια απάντηση στον κάθε άσχετο που αναμασάει ό,τι του σερβίρουν και νομίζει ότι έχει και άποψη.
    Εκει στην κολομβία έχουν κότσια όπως παλιότερα στην ελλάδα και δεν είναι δουλοπρεπείς γραικύλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. apo tin poli erxomai kai stin korfi kanella chie(?)engineer.Ides ti kanei o polys levitas sto myalo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λαός της Κολομβίας αγωνίζεται εναντίον του φασισμού
    Σύντομο ιστορικό
    Οι Ισπανοί άποικοι, στις αρχές του XVI, καταλαμβάνουν την περιοχή των Chibcha, πλησίον του σημερινού ισθμού του Παναμά και θεμελιώνουν την πόλη Darien (Santa Maria).
    Οι λαοί της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Chibcha με τον μεγαλειώδη πολιτισμό τους, εξοντώνονται και τα μνημεία πολιτισμού καταστρέφονται.
    Το 1538, στην αρχαία Bacatà, κτίζεται η Bogotá (κέντρο της Santa Fé) και άλλες πόλεις.
    Μέχρι το 1718, η αποικία ονομάζεται Νέα Γρανάδα και είναι ενωμένη με το Περού και τη Βενεζουέλα, με πρωτεύουσα την Bogotà.
    Η ευημερία της αποικίας βασίζεται στην εργασία των σκλάβων ιθαγενών, οι οποίοι αργότερα «εμπλουτίζονται» με σκλάβους που μεταφέρονται από την Αφρική και το εμπόριο.
    Ο αποικισμός είναι ταυτισμένος με την καθολική εκκλησία (1534 η Cartagena έχει τον πρώτο επίσκοπο και το 1563 στην Bogotá αρχιεπίσκοπο.
    Η κατάκτηση της Ισπανία από τον Ναπολέοντα, σηματοδοτεί το έναυσμα των αγώνων για Εθνική Ανεξαρτησία και ελευθερία.
    Στις 20 Ιούλη 1810, ανακηρύσσεται στην Bogotà η αυτονομία της Νέας Γρανάδας από την Ισπανία. Η αντίδραση των Ισπανών είναι η αιματοχυσία των εξεγερμένων και η επανάκτηση της περιοχής (1815) από τον στρατηγό Morillo και η πλήρης κατοχή το 1817.
    Το 1819, ο απελευθερωτής της Λατινικής Αμερικής Simon Bolivar, μαζί με τον Francisco de Paula Santander, άναψε τη φλόγα της απελευθέρωσης και οι αγώνες οδηγούν σε νίκες: Boyaca (7 Αυγούστου 1819), Carabobo – Βενεζουέλα (1821) και Pichincha – Περού (1822).
    Το 1819, ο Simon Bolivar ανακήρυξε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Κολομβίας (Νέα Γρανάδα, Παναμάς, Βενεζουέλα). Στις 17 Δεκέμβρη 1819, η Συνταγματική Συνέλευση της Angostura ιδρύει την Δημοκρατία της Μεγάλης Κολομβίας, στην οποία προσχωρεί το Εκουαδόρ (1822). Το Εκουαδόρ και η Βενεζουέλα ανακηρύσσουν τη δική τους ανεξαρτησία το 1830 και το 1831 ιδρύεται η Δημοκρατία της Νέας Γρανάδας.
    Τα δύο μεγάλα κόμματα-κινήματα εκείνης της εποχής, αλλά και μέχρι σήμερα, είναι: οι συντηρητικοί (με την υποστήριξη της καθολικής εκκλησίας) και οι φιλελεύθεροι.
    *
    Η δομή της χώρας βασίζεται στη φεουδαρχία και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα!
    Το 1,5% των ιδιοκτητών κατέχουν το 80% της γης και πρόκειται για το 80% παραγωγικής γης.
    Τα τελευταία 12 χρόνια, περίοδο που στην ιστορία της Κολομβίας έχει επονομαστεί «Η βία», περισσότεροι από 2 εκατομμύρια αγροτών εκδιώχθηκαν από τη γη τους, 200.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και περίπου 2 εκατομμύρια εργατών γης εγκατέλειψαν την περιοχή αναζητώντας καλύτερη μοίρα.
    Η αποικιοκρατία σε ολόκληρο το «μεγαλείο» της!
    Το παράδοξο είναι πως οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν την Κολομβία ως «Την πιο σταθερή δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής».
    Κι αυτό οφείλουμε να δούμε υπό το πρίσμα της παραγωγής κοκαΐνης! Σήμερα οι ΗΠΑ, με τις τεράστιες εκτάσεις καλλιέργειας μαριχουάνας στην Καλιφόρνια και τη Βιρτζίνια, είναι επισήμως ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός, και δεν έχουν διαφυγή συναλλάγματος (δολαρίων). Σήμερα έχουν εκπονήσει το σχέδιο «PLAN COLOMBIA» για τον έλεγχο του πλούτου στην Αμαζόνεια και συνεπώς, το προτεκτοράτο της κοκαΐνης, αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό ορμητήριο επιλογές τους.
    Το «Plan Colombia» βασίζεται στην ίδια, από αιώνες, πολιτική εξόντωσης του λαού της Κολομβίας και επιπροσθέτως τη συγκέντρωση της γης. Γι’ την υλοποίηση όλων αυτών είναι αναγκαίο να εξουδετερώσουν κάθε αντίδραση των εξαθλιωμένων χωρικών με τις ίδιες μεθόδους των Ισπανών αποικιοκρατών.
    Η κολομβιανή ολιγαρχία απαιτεί τον κοινωνικό, ιδεολογικό και πολιτικό έλεγχο των χωρικών, οι οποίοι προσβλέπουν στο επαναστατικό λαϊκό κίνημα FARC-EP (Revolutionary Armed Forces of Colombia – People’s Army) [ http://resistencianacional.net/ ] την ελπίδα για επιβίωση, κι αυτό – με κατάλληλη προπαγάνδα – εντάσσει το FARC στις «τρομοκρατικές οργανώσεις».
    Η αλήθεια είναι ότι το FARC και το αντάρτικο αποτελούν για τις ΗΠΑ το μεγάλο κίνδυνο για τα συμφέροντά τους. Το FARC είναι σήμερα η μόνη «αντιπολίτευση» στο σχέδιο «Plan Colombia», ένας εφιάλτης για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
    Ο λαός της Κολομβίας υποφέρει από ένα καθεστώς, από τα πιο αιμοσταγή στον πλανήτη.
    Η Κολομβία, από τις 7 Αυγούστου 2002, κυβερνάται από Alvaro Uribe Vélez, έναν πρόεδρο ψυχοπαθή, ηγέτη παραστρατιωτικών οργανώσεων και υποστηρικτή του καρτελ κοκαΐνης του Pablo Escobar. Ο Alvaro Uribe Vélez, μικρός φύρερ, αλλά και έμπιστος των ΗΠΑ, παραβιάζει καθημερινά – όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα –, αλλά την ανθρώπινη ύπαρξη. Με τη βοήθεια των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρόσφερε το αμερικανικό κογκρέσο (Plan Colombia/Plan Patriota) προσπαθεί να εξοντώσει την αντίσταση.
    Ταυτόχρονα, υπόγραψε συμβόλαιο (Μάρτης 2008) με το Ισραήλ, ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 24 σύγχρονων πολεμικών αεροπλάνων (Κ-FIR), για ν’ αντιμετωπίσει το FARC.
    Μπροστά σ’ αυτό το δράμα του μαρτυρικού λαού της Κολομβίας, η διεθνής παραπληροφόρηση και σ’ αυτό έχουν τιμητική θέση τα ΜΜΕ, αντιστέκεται!
    Η ηρωική αντίσταση του κολομβιανού λαού και της επαναστατικής του έκφρασης, του FARC-EP, έχει την ανάγκη της ηθικής συμπαράστασης όλων των ελεύθερων ανθρώπων της γης.
    Οι αντάρτες του FARC-EP δεν είναι τρομοκράτες. Αγωνίζονται εναντίον ενός φασιστικού καθεστώτος κι εμείς οι Έλληνες, από το 1821, γνωρίζουμε τι σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι για τη λευτεριά!

    Νίκος Κλειτσίκας
    (http://www.nikosklitsikas.gr/)

    * με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της Betancour και δύο (2) κείμενα σε ιστολόγια:
    - Betancour, Colombia και αλήθεια‏...
    (http://press-gr.blogspot.com/2008/07/betancour-colombia.html)
    - Μετά την απελευθέρωση της Μπετανκούρ... Η Α-ληθεια θεραπευει την επιλεκτικη ληθη
    (http://press-gr.blogspot.com/2008/07/blog-post_9896.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο, επιτέλους αλήθειες
    Το θέμα για την ΜΠΕΤΑΝΓΚΟΥΡ είναι ότι προσπάθησε να εξαπατήσει το λαικό κίνημα και τώρα δήθεν την απελευθέρωσαν για να συνεχίσει η κυβέρνηση της κόκας και των αμερικάνων φίλων τους.
    Οσο για τον ""
    Γιατί ήταν πιο πρόθυμοι να διαπραγματευθούν απο τους FARC που κλέβουν και σκοτώνουν ανθρώπους μόνο για τα λεφτά""
    ρε φασίστας που είσαι
    και αμερικανοδουλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.39
    αυτό μας έλειπε να μας ενδιαφέρουν και τα παπαγαλάκια.Ευτυχώς που δεν αρέσω σε κάποιους σαν και σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.39

    Είδαμε και την πρόοδο του λαικού κινήματος στην Κούβα .

    ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΛΑΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
    DRAGOTRAFICANTES .
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ !!!

    Στην Κούβα οι άνθρωποι ζουν στο βιωτικό επίπεδο που ήταν η Ελλάδα την δεκαετία του '50 .
    Ναι , είναι πιο πολλοί οι γιατροί από όταν ήταν ο Μπατίστα.
    Ναι , έχουν πιο πολλά σχολεία που πηγαίνουν δωρεάν όλα τα παιδάκια .
    Αλλά η ζωή προχωρά .
    Με τις θεωρίες που έλεγε ο Κρούτσεφ πριν μισό αιώνα δεν ζει κανένας άνθρωπος το 2008 .
    Το ίδιο ισχύει και για τους αδελφούς Κάστρο .Κατάφεραν να είναι οι Κουβάνες οι πιό φτηνές π......ς σε όλη την Καραιβική !!!

    CHIEF ENGINEER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ξαναδιαβάσετε το άρθρο θα καταλάβετε πως:
    Πρώτον, δεν έβαλα στην ζυγαριά ανθρώπινες ζωές. ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο έπραξα. Είπα πως όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία και δεν μπορούμε να τις βάζουμε στην ζυγαριά. Γι'αυτό και μας χαροποιεί κάθε απελευθέρωση κάθε ομήρου αλλά δεν μας κάνει να ξεχνάμε τα εκατομμύρια άλλα θύματα.


    Δεύτερον δεν υποστήριξα τις FARC. Το αντίθετο έπραξα. Είπα πως απαγάγουν και φορολογούν την παραγωγή ναρκωτικών στις περιοχές που ελέγχουν. Το να κατηγορείς και να ασκείς κριτική στον εχθρό κάποιου δεν σημαίνει πως υποστηρίζεις τον αντίπαλό του. Απλώς ετόνισα πως το μεγαλύτερο μέρος των εγκλημάτων διαπράττεται από το κράτος και το παρακράτος.


    Τρίτον, δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι δημοσκοπήσεις. Εγώ ξέρω πως ο Ουρίμπε εξελέγει με 8 εκατομμύρια ψήφους σε μια χώρα των 45 εκατομμυρίων, και πως χιλιάδες περιπτώσεις νοθείας και εκβιασμού από παραστρατιωτικές οργανώσεις προς μεγάλα μερη του πληθυσμού στις εκλογές έχουν αποκαλυφθεί και μάλιστα πολλοί έχουν καταδικαστεί στην Κολομβία την ίδια για τέτοιες περιπτώσεις.

    Τέταρτον, ποιός ευρωπαίος ηγέτης έφερε εις πέραν μια δύσκολη αποστολή;;; Ο Σαρκοζί; Αφού ο ίδιος και η χώρα του υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ουδεμία σχέση με την επιχείρηση. Αντιθέτως ο υπουργός ασφαλείας της Κολομβίας παραδέχτηκε ότι το FBI και οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν στην επιχείρηση.

    Πέμπτον και τελευταίον, επαναλαμβάνω πως το 30% του κογκρέσου βρίσκεται είτε στην φυλακή είτε τελεί ύπο διερεύνηση από την γενική εισαγγελία για δεσμούς και χρηματοδότηση με παραστρατιωτικές ομάδες θανάτου και ναρκωτικών. ΟΛΟΙ αυτοί ανοίκουν σε κόμματα που υποστηρίζουν τον Ουρίμπε. Αν αυτά δεν σας λένε τίποτε, τότε είστε φανατισμένοι και τυφλωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. viva las fuerzas militares colombianas

    FIRMEZA Y HONOR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4:58
    Είχαμε σήμερα να απολαύσουμε και μερικά σεντόνια εκ του Περισσού προερχόμενα .
    Έχουν ταλέντο οι κουκουέδες να κάνουν επιλεκτική παρουσίαση ιστορικών σελίδων .
    Ας ''ξεθάψουν'' καλλίτερα τα άρθρα του Ριζοσπάστη που υμνούν την ''σωτηρία'' της Τουρκίας στον πόλεμο του 1922 και ας αφήσουν ήσυχους τους Λατινοαμερικάνους .

    Ένας΄''τύπος '' στενοχωρήθηκε πολύ από ένα ορθογραφικό μου λάθος.
    Λάθος ήταν η σωστή επωνυμία των ''επαναστατών'' της Κολομβίας.
    Είναι NARCOTRAFICANTES .

    Ρε μάγκες του Περισσού , τι έγινε ;
    Γιατί σταματήσατε να πηγαίνετε στην Κούβα για να βοηθήσετε στην συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου ;



    CHIEF ENGINEER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι απαγωγές και οι επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους στον κολομβιανό εμφύλιο είναι καταδικαστέες ακόμα και εάν προέρχονται από τους προστάτες του μαρξισμού.Εάν καταδιλαζεται το γκουαντανάμο επίση την κοινωνία θα κτ μαρξιστικά γκουλάγκ.Αυτή την κοινωνία θα κτίσουν τα φαρκ άμα επικρατήσουν?του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού?Εάν τώρα κάνουν εγκλήματα ,τότε άμα γίνουν κυβέρνηση ποιος θα προστατέψει τον κολομβιανό λαό?Και μήπως έτσι εξηγείται γιατί ενώ το φασιστικό κράτος βασανίζει και σκοτώνει εργαζόμενους κάθε μέρα ,δεν πάει ο κόσμος να στατευθεί με τα φαρκ αφού και αυτοί είναι τα ίδια?Οσοι έχουν περ'ασει από το τιμημένο κκε μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από ίτι οι άλλοι για τα ολοκληρωτικά κόμματα και τα καθεστώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 11:49

    Μπορεί να έχει ασυλία κριτικής το ΚΚΕ . Να χέζουμε όλα τα άλλα κόμματα αλλά οι κουκουέδες να μένουν στο απυρόβλητο.
    Έχω γνωρίσει τις πέραν του Σιδηρού Παραπετάσματος Λαικές Δημοκρατίες εκ των έσω.Από το Μουρμανσκ και τον Αρχάγγελο στον Αρκτικό,μέχρι το Νοβοροσίσκ στην Μαύρη θάλασσα .
    Οι σύντροφοι του Περισσού , όσοι πήγαιναν , έβλεπαν ότι οι Σοβιετικοί ήθελαν να τους δείξουν.
    Από πλευράς βιοτικού επιπέδου οι Λαικές Δημοκρατίες ήταν 40 χρόνια πίσω από το επίπεδο της φτωχούλας Ελλαδίτσας μας .Καθεστώς δικτατορικό και η ρουφιανιά πήγαινε σύννεφο .
    Στα πλοία του Σοβιετικού εμπορικού στόλου υπήρχε επίσημη ειδικότητα κομματικού ρουφιάνου στο Crew List .
    Ήταν ο λεγόμενος κομισσάριος του κόμματος .
    Αυτά τα ''σχέδια'' είχε στον εγκέφαλό του να εφαρμόσει ο Τσε στην Βολιβία.
    Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη δηλαδή .
    Αυτά υποτίθεται ονειρεύονται οι επαναστάτες στην Κολομβιανή ζούγκλα .
    Προς το παρόν είναι narcotraficantes .


    Chief Engineer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωστη και ορθολογιστικη προσέγγιση.Κανενας δεν ασχολειται με περιθωριακα πουλημενα λαμογια σαν τον ΙΑΣΩΝΑ .Αφηστε τον στο περιθωριο να βραζει στο ζουμί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε τωρα μην ασχολεισαι με τους ...Ιασωνες!

    Καποτε κατεδιδαν φορωντας κουκουλες
    τωρα γραφουν σε blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με πολύ ενδιαφέρον, διάβασα, ολα, όσα γράφτηκαν εδώ, σχετικά με την Κολομβια. Το ενδιαφέρον μου είναι μεγαλο διοτι, σχεδιάζω να επισκεφτώ, αυτήν την χώρα, με όλον τον σεβασμό μου, γι'αυτήν την χώρα, την κουλτούρα τους, τους ανθρώπους, τα έθιμά τους. Θα ήθελα λοιπόν, να διαβάσω, απο ολους οσους γραφουν εδω, κι αν εχουν καποια σχετικη πειρα απο αυτην την χωρα, καποιες συμβουλες, πρωτιστως, περι της ασφαλειας, και οτιδηποτε θα ηταν χρησιμο. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση