GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιδού η Siemens, ιδού και το πήδημα!

. Ο πολιτικός αρχηγός που θα κάνει πραγματική κάθαρση θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τόπου... . Του Αγίου Η ΝΔ κα...

.
Ο πολιτικός αρχηγός που θα κάνει πραγματική κάθαρση θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τόπου...
.
Του Αγίου

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατο να συνεχίσουν να αποτελούν τις βασικές κομματικές συνιστώσες του πολιτικού συστήματος.
Οι αποκαλύψεις της περασμένης βδομάδας για την διακίνηση μαύρου χρήματος προς κυβερνητικά στελέχη, κομματικές διοικήσεις και προς τα ίδια τα «ταμεία» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από κεντρικά στελέχη της Siemens, θέτουν σε σοβαρή αμφισβήτηση την ηθική υπόσταση, όχι μόνον του δικομματισμού, αλλά και καθενός από τα κόμματα αυτά, ξεχωριστά. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες παρόμοιες κατηγορίες προσάπτονται σε δημόσιους λειτουργούς, αυτοί τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι να διερευνηθεί δικαστικά η υπόθεση. Στην περίπτωση των κομμάτων τέτοια δυνατότητα δεν υφίσταται.
Εάν πράγματι, από το 10% του τζίρου της Siemens στην Ελλάδα που κατευθυνόταν συνολικά για μίζες - όπως ήδη έχει αποκαλυφθεί από δεκάδες μαρτυρίες των εμπλεκόμενων στην διακίνηση μαύρου χρήματος προς το πολιτικό σύστημα - το 2% όδευε στα κομματικά «ταμεία», τότε οι ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων οφείλουν άμεσα να απευθυνθούν στη βάση του κόμματός τους και στον λαό, να ζητήσουν συγνώμη, να συμφωνήσουν σε μια κατά τεκμήριο αντικειμενική διερεύνηση της υπόθεσης από τη βουλή και να ασχοληθούν σοβαρά με την ριζική αναδιάρθρωση και μετονομασία των κομμάτων τους.
Προφανώς, οι πρωθυπουργοί κατά την κρίσιμη περίοδο που ενθυλακώθηκαν τα μαύρα χρήματα στα κομματικά «ταμεία» των κυβερνόντων κομμάτων, οφείλουν να εγκαταλείψουν τον δημόσιο βίο και τις πολιτικές τους φιλοδοξίες δια παντός και να μας απαλλάξουν από την πολιτική παρουσία τους. Παράλληλα, θα πρέπει να σταματήσει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή να κυρωθεί στη βουλή η συμφωνία μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Deutsche Telecom, μέσα σε αυτό το κλίμα.
DT σημαίνει Siemens και η εταιρία αυτή μονοπωλεί πλέον όλες τις εφαρμογές των τηλεπικοινωνιών στη χώρα, ομολογώντας, μάλιστα, ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των μιζών της προς το πολιτικό σύστημα. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτή την συμφωνία, σε αυτή την συγκυρία, θα είναι σαν να εξαργυρώνουν τη σιωπή των Γερμανών με την παράδοση σε αυτούς των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και των εμπορικών δραστηριοτήτων ολόκληρου του ΟΤΕ στην Βαλκανική. Όπως αντιλαμβάνεστε, υποστηρίζω ότι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα βρίσκεται σε μία δραματική στιγμή της ιστορίας της. Εάν οι κομματικές ηγεσίες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επιχειρήσουν για άλλη μια φορά να υπεκφύγουν, σφυρίζοντας, μάλιστα, αδιάφορα, οι συνέπειες για το δημοκρατικό σύστημα στην Ελλάδα θα είναι τραγικές.
Το βάρος των μιζών μπορεί να «έφτιαξε» μερικούς πολιτικούς και κάποια κομματικά στελέχη, είναι, όμως, ικανό να καταπλακώσει μέχρι ασφυξίας το πολιτικό σύστημα και να μεταβάλει μέσα σε λίγους μήνες τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά - όσα απέμειναν - της Πολιτείας.
Ο πολιτικός αρχηγός ο οποίος θα αναλάβει την πρωτοβουλία της πραγματικής κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, δεν γνωρίζω αν θα φάει το κεφάλι του, σίγουρα, όμως, θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Ιδού η Siemens, λοιπόν, ιδού και το πήδημα!
---------------------------------------------

12 σχόλια

  1. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια σοβαρότατη αποκάλυψη κάνει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο, με το οποίο η Ζημενς το 1993 ζητούσε από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να μεσολαβήσει για να πάρει τη μεγάλη δουλειά του ενός εκατομμυρίου παροχών στον ΟΤΕ. Εύλογα γεννώνται τα ερωτήματα: Γιατί απευθυνόταν προσωπικά στον πρωθυπουργό για κάτι τέτοιο; Από πού κι’ ως που μια εταιρεία έχει το «θράσος» να απευθύνεται με τέτοια ευκολία στον πρωθυπουργό μιας χώρας; Δεδομένης της έντονης φημολογίας ακόμα και για «χορηγία» της Ζημενς σε γάμους παιδιών πολιτικών οικογενειών, καθώς και σειράς άλλων πληροφοριών περί σχέσεων της εταιρείας με πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να δώσει τώρα διευκρινίσεις γύρω από το θέμα.


    www.blog.anti.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΦΕΣΙ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΡΕΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


    Πληροφορίες:

    Μαξίμου, ενταύθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή η προσπάθειά σου ,φίλε, να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό το κάνει χρόνια τώρα το ΚΚΕ και μαζεύει ψήφους και επιζεί! Τώρα προσπαθεί με καλύτερη επιτυχία και ο υποταχτικός του Αλαβάνου. Σε ποιο χώρο από τους δύο ανήκεις; Πάντως είσαι καλός. Ένα δε σκέφτηκες:αν το ΠΑΣΟΚ είχε κάπου συμμετάσχει σε τέτοιες συναλλαγές θα είχε γίνει η χώρα ένα απέραντο δικαστήριο! Η ΝΔ με τη φόρα που είχε για κάθαρση θα τους είχε στείλει όλους στη φυλακή! Εδώ επανέρχεται για τρίτη φορά στην ίδια υπόθεση ΔΕΚΑ γιατί δεν μπορεί να βρει κάτι άλλο! Και ενώ σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση αποκαλύπτεται και ένα νέο σκάνδαλο από στελέχη κυβερνητικά και μη της ΝΔ δεν τρέχει τίποτα. Και από πάνω διαμαρτύρονται γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αντιπολίτευση! Και πέφτουν βροχή οι επερωτήσεις σε καθημερινή βάση! Μόνο ο Τύπος δε βλέπει αντιπολίτευση και την περνά στον κόσμο για να απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ. Φίλε μου, ρώτησε τον καταλληλότερο να σου απαντήσει πού είναι οι κλέφτες, πού είναι οι νταβατζήδες, ποπυ είναι τα κάθε λογής λαμόγια, πού σπαταλώνται τα χρήματα των φορολογουμένων, ποιος ωφελείται από την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, ποιος ωφελείται από την απαξίωση του ΑΣΕΠ, ποιος ωφελείται από την αποδιογγάνωση του κράτους. Και ψάξε όπου θέλεις αλλά να μιλάς με ντοκουμέντα και όχι με υποθέσεις όπως εδώ.

    ΥΓΙΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.51

    Δεν ξέρω ΠΟΥ βλέπεις την διαφορά. Ισως να ζούσες σε άλλο πλανήτη...

    Οποιος επιμένει σε αυτονομίες με ενισχυμένη αναλογική το κάνει μόνο για να επιβάλει κομματική (μαφιόζικη) πειθαρχία και να αποφύγει διερευνήσεις σκανδάλων.

    Και από σκάνδαλα το ΠΑΣΟΚ... δόξα τω θεώ! Δεν του έλειψαν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Από τα «συμβουλευτικά»...


    Από το βράδυ ως το πρωί,
    με πρέζα στέκω στη ζωή,
    Καραμανλή, Καραμανλή, Καραμανλή,
    κι όλο τον κόσμο κατακτώ,
    την άσπρη σκόνη σα ρουφώ.

    Όλος ο κόσμος είναι κτήμα μου,
    σαν έχω πρέζα και ρουφάω,
    κι οι πολισμάνοι όταν θα με δουν,
    μελάνι αμολάω.

    Σα μαστουρωθείς, γίνεσαι ευθύς,
    βασιλιάς δικτάτορας, θεός και κοσμοκράτορας,
    πρέζα όταν πιείς, ρε, θα ευφρανθείς,
    κι όλα πια στον κόσμο ρόδινα θε να τα δεις,
    Καραμανλής, Καραμανλής, Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Στης μαστούρας στον σκοπό - τα «συμβουλευτικά»


    Γιατί ρωτάτε να σας πω,
    αφού σας είναι πια γνωστό,
    όταν συμβεί στα πέριξ,
    φωτιές να καίνε,
    πίνουν οι μάγκες ναργιλέ,
    όταν συμβεί στα πέριξ,
    φωτιές να καίνε,
    πίνουν οι μάγκες ναργιλέ.

    Με τη σειρά μου θα τον πιώ,
    τώρα τις τσίλιες μου κρατώ,
    αυτοί τον πίνουνε,
    κι εγώ σφυρίζω,
    στης μαστούρας το σκοπό,
    αυτοί τον πίνουνε,
    κι εγώ σφυρίζω,
    στης μαστούρας το σκοπό.

    Οι γύρω πόλεις στις φωτιές,
    και βόλτα φέρνει ο ναργιλές
    με ένα κελάηδημα, στο ίδιο πάντο,
    στης μαστούρας το σκοπό,
    με ένα κελάηδημα, στο ίδιο πάντο,
    στης μαστούρας το σκοπό.


    Νέα Δημοκρατία,
    μαζί πάμε την Ελλάδα σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
    και φίλοι του ΠΑΣΟΚ

    Ποτέ δεν εξομοίωσα το κόμμα σας με την ΝΔ. Μου είναι αδύνατο όμως να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ο χώρος της κεντοαριστεράς μέσα στο ζόφο των μιζών και της μέγιστης πολιτικής ανηθικότητας που συνεπάγεται η διαπλοκή αυτού του επιπέδου, που συνδέεται με (μαύρο) πολιτικό χρήματα.
    Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Siemens κατέστη μονοπώλιο στη χώρα με την μέθοδο των μιζών. Αυτό αποδείχθηκε. Το μόνο που απέμεινε προς διερεύνηση είναι σε ποιες πολιτικές τσέπες, ακριβώς, κατέληξαν τα μαύρα και αν πήγαν στο ταμείο του κόμματος κάποια από αυτά ή σκάλωσαν κάπου αλλού.
    Σε ζητήματα πολιτικής ηθικής συμψηφισμοί δεν γίνονται, ούτε είμαστε εμείς ικανοί να βάλουμε ζυγαριά για να μετρήσουμε την ανηθικότητα του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτήν της ΝΔ.
    Το ερώτημα είναι θα το ήθελε πράγματι αυτό ο φίλος του ΠΑΣΟΚ;
    Είναι δυνατόν με αυτή την βαριά σκιά της διαφθοράς που σκεπάζει το κόμμα σας να ζητήσετε την ψήφο του λαού για να κυβερνήσετε ξανά!
    Ο πυρήνας της πολιτικής είναι ηθικός. Δίχως ηθική δεν γίνεται πολιτική, αλλά αποκλειστικά business. Ο Καραμανλής δεν ντρέπεται να υποδηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι κάνει business. Εσείς επιθυμείτε να πείσετε ότι παραμένετε καλύτεροι businessmen ή ότι έχετε το ηθικό ανάστημα να εκφράσετε πολιτικά τα μεσοστρώματα της ελληνικής κοινωνίας;
    Αν επιδιώκετε το δεύτερο, δίνεται η ευκαιρία να καθαρίσετε τον πολιτικό φορέα σας από την βρώμα – αντρίκια και αξιοπρεπώς.
    Στο κάτω-κάτω δεν πολιτεύθηκαν όλοι με μίζες στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω!
    Σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκα σε ειδικά δικαστήρια και ποινικό κολασμό, άλλωστε οι περισσότεροι που ενθυλάκωσαν τα μαύρα, γνωρίζουν καλά ότι θα την γλυτώσουν λόγω παραγραφής. Το ζήτημα είναι πολιτικό και με πολιτικά μέσα πρέπει να αντιμετωπισθεί.
    Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ, το θεωρεί εξίσου διεφθαρμένο με την ΝΔ και έχει δίκιο. Αν δεν πιστεύετε εμένα διαβάστε τι λένε κορυφαία στελέχη σας και μόλις, χθες ο Πάγκαλος στην Ελευθεροτυπία. Ξαναδιαβάστε τι είπε ο Γιώργος και η Βάσο κατά την περίοδο της ενδοκομματικής διαπάλης στο ΠΑΣΟΚ!
    Τα συμπεράσματα είναι δύο: έμπρακτη κάθαρση στο κόμμα σας - με μια συγνώμη στο λαό - και υποστήριξη κυβερνήσεων συνεργασίας με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, με παράλληλη υιοθέτηση αναλογικού εκλογικού συστήματος και θεσμών διαφάνειας σε αυστηρό ελεγκτικό πλαίσιο.
    Κάντε το και ο κόσμος θα δείξει κατανόηση …και θα σας διακρίνει από την ΝΔ που έτσι θα μείνει μόνη να συγκαλύπτει την διαφθορά και τις μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ
    ΜΕΧΡΙ AMOΡΓΟ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
    ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΤΡΟΙ
    ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !



    εμβρόντητος παρατηρητής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, σώθηκες μεγάλε!!!

    Εάν δεις εσύ να μπαίνει κανένας φυλακή σφύρα μου κλέφτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον "Άγιο" δυο κουβέντες: επειδή στην πυρόπληκτη περιοχή μου η ταχύτητα που έχω έιναι ως 16,2 δεν προλαβαίνω να συμπληρώσω μεγάλο κείμενο και μου σβύνει. Έτσι θα περιοριστώ σε τούτο: κανένας συμψηφισμός! Όσα θετικά έδωσε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα δεν μπαίνουν σε σύγκριση, αφού η ΝΔ μόνο αρνητικά κα κατεδαφιστικά εργάζεται όπως της υπαγορεύεται από τη πολιτική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση