GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε προτάσεις για τη διαφάνεια...

.. ...και τη θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας, από την Φιλελεύθερη Συμμαχία .. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της πρότεινε πέντε θεσμ...

..

...και τη θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας, από την Φιλελεύθερη Συμμαχία



..

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της πρότεινε πέντε θεσμικές μεταρρυθμίσεις που "θα αποκαταστήσουν τη διαφάνεια και θα θωρακίσουν θεσμικά τη Δημοκρατία στην Ελλάδα". Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

Προτείνει ως πρώτο, θεμελιώδους σημασίας, μέτρο τη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας του κράτους ώστε να μειωθούν οι κρατικές προμήθειες στις απολύτως απαραίτητες και να εξαλειφθεί η δυνατότητα των κομμάτων εξουσίας να μεσολαβούν και να διαπραγματεύονται διευκολύνσεις και ανταλλάγματα με τους προμηθευτές του δημοσίου. Μόνο έτσι θα μείνουν άνεργοι οι «στρατηγοί» που μετέτρεψαν σε επιστήμη τη χρήση της κρατικής εξουσίας για την εξασφάλιση χρηματοδότησης των κομμάτων τους και την είσπραξη απολαβών κάθε είδους για τους εαυτούς τους.

Το δεύτερο μέτρο που προτείνει αφορά στην αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, έτσι ώστε να επιτρέπεται στα κόμματα να επιλέξουν μεταξύ της κρατικής μόνο χρηματοδότησης ή της ιδιωτικής χρηματοδότησης από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. Στην δεύτερη περίπτωση η επιλογή της ιδιωτικής χρηματοδότησης θα πρέπει να προϋποθέτει την απαγόρευση υπέρβασης ενός ανώτατου ορίου, να επιτρέπει πληρωμές μέσω διαδικτύου και να επιβάλλει την κοινοποίηση των ονομάτων των ιδιωτών χρηματοδοτών και των ποσών που κατέβαλλαν στο διαδίκτυο.

Το τρίτο μέτρο που προτείνει είναι η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και των σχετικών συνταγματικών ρυθμίσεων και η υπαγωγή της διερεύνησης και εκδίκασης των ποινικών ευθυνών τους από τη Δικαιοσύνη.

Το τέταρτο μέτρο αφορά στην αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας της Δικαιοσύνης με την κατάργηση του διορισμού της ηγεσίας της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τη θεσμοθέτηση της εκλογής της από ειδική πλειοψηφία της Βουλής, την εξασφάλιση της οικονομικής της αυτάρκειας και τη δημιουργία δικαστικής αστυνομίας που θα υποστηρίζει τις εισαγγελικές έρευνες. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, που εγγυάται ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκτά αρμοδιότητα ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και επεκτείνει τους ελέγχους του στα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα.

Το πέμπτο μέτρο αφορά στον τρόπο κατάρτισης, εκτέλεσης και ελέγχου του κρατικού προϋπολογισμού (κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού με βάση τις προς χρηματοδότηση δραστηριότητες, δημιουργία θέσης Γενικού Διευθυντή κάθε υπουργείου προσωπικά υπόλογου για τη διαχείριση των κονδυλίων που του έχουν διατεθεί και υπεύθυνου για την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου, δημιουργία υπηρεσιών εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου κλπ).

"Οι πέντε αυτές προτάσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποτελούν διεθνείς βέλτιστες πρακτικές που έχουν προταθεί κατ΄ επανάληψη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από διεθνείς οργανισμούς. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αρνούμενα, αυτή την ύστατη ώρα, ακόμα και να προτείνουν τις συστάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι αποτελούν το πρόβλημα, και ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αποτελέσουν τη λύση"

---------------------------------------

45 σχόλια

  1. H 'fileleutheris' Symmaxia einai oti pio mavro ston Elliniko poltiko Xwro! Xenokiniti kai Doureios Ippos tou tou Slavoskopianou epektatismou stin Makedonia!
    OTI PIO BROMERO KAI KATAPTISTO STON POLITIKO XWRO!!!!!!

    ...Nai kai katw apo to prisma tis SIEMENS kanei akoma pio poli baria tin kahgoria kai akoma pio apopnoktiki tin diswsmia autis tis 'Fileleutheris' Xeftilas


    Ousssst Xafiefes Amerikanotsoliades hafiedes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζωγράφου: Υπηρεσίες εκκαθάρισης από αγριόχορτα

    ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
    2007/S 175-214875


    Αποψίλωση κοινοχρήστων χώρων (πλατειών, αλσών, κηπαρίων κ.λ.π)από ξερά χόρτα, κλαριά κ.λ.π προκειμένου να αποφθευχθεί κίνδυνος πυρκαγιών και ενίσχυση -συντήρηση πρασίνου. Εκτιμώμενο κόστος του έργου χωρίς ΦΠΑ: 840 000 EUR.

    R-Ζωγράφου: Υπηρεσίες αυτοματισμού γραφείου

    2007/S 175-214872

    ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
    Η υποστήριξη του τηλεφωνικού κέντρου, η διαβίβαση κλήσεων, η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, ο συντονισμός της ηλεκτρονικής δικτύωσης και η επεξεργασία στατιστικών στοιχείων. Εκτιμώμενο κόστος του έργου χωρίς ΦΠΑ: 840 300 EUR.


    GR-Ζωγράφου: Υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που παρέχονται σε άτομα τρίτης ηλικίας

    2007/S 175-214876

    ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
    Στο Δήμο Ζωγράφου πραγματοπιούνται ήδη προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογενειών που απευθύνονται αφενός σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμοιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθησιακές δυσκολίες, ψυχική υγεία κ.λ.π)και αφετέρου σε γονείς (διαπροσωπικές σχέσεις, διαπαιδαγώγηση κ.λ.π)όπως και λοιπων Κέντρων Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου(ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, κ.λ.π) Εκτιμώμενο κόστος του έργου χωρίς ΦΠΑ: 664 438.32 EUR.


    GR-Ζωγράφου: Υπηρεσίες καθαριότητας και εξυγίανσης σε αστικές ή αγροτικές ζώνες, καθώς και συναφείς υπηρεσίες

    2007/S 175-214874

    ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

    Υπηρεσίες

    Καθαρισμός ακαλύπτων και απερίφρακτων ιδιωτικών οικοπέδων από φερτές ύλες, σκουπίδια και πάσης φύσεως υλικά που δημιουργούν εστίες μολύνσεως για τους κατοίκους της περιοχής, συλλογή και απομάκρυνση αχρήστων αντικειμένων που συσωρεύονται από τους κατοίκους έξω από τις κατοικίες τους και δημιουργούν προβλήματα κίνησης πεζών και τροχοφόρων ή δημιουργούν κινδύνους ατυχημάτων κ.λ.π Εκτιμώμενο κόστος του έργου χωρίς ΦΠΑ: 839 430.80 EUR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας κάνει κανένα μεγάλο donation η MIESENS και θα δείτε πως θα τα ξεχάσετε όλα αυτά...

    Είναι δυνατόν να ζητάτε την Αμερικανοποίηση της πολιτικής ζωής? Τόσο επιτυχημένο θεωρείτε αυτό το μοντέλο χρηματοδότησης? Παραβλέπετε ότι κύριοι χρηματοδότες του σημερινού προέδρου ήταν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες? Τα συμβόλαια που τους ξεπλήρωσε στη θητεία του τα ξεχνάτε? Μέχρι και πόλεμο έκανε για χάρη των νόμιμων χρηματοδοτών του!

    Αν θέλετε να θεωρείστε σοβαρό κόμμα, πρέπει να επεξεργάζεστε περισσότερο τις προτάσεις σας, πριν τις δημοσιοποιήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επίσης ένα σοβαρό κόμμα πρέπει να σταματήσει τις αναρτήσεις στο press-gr!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ "ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ, ε? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ. ΠΡΟΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ. ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΠΕΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ. ΕΥΓΕ.
    "ΑΝΤΙΝΩΡΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MA TI EXETE ΠΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ 3ου - 4ου κ.λ.π. ΦΥΛΟΥ? ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ;;;

    Σάββατο, 21 Ιούνιος 2008
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΗ. ΚΑΙ Σ`ΑΝΩΤΕΡΑ!!


    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ για την ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΗ - ΠΡΩΤΟΣΕΛΛΙΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ "ΑΔΕΛΦΩΝ" .

    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ" ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΦΥΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΡΙΤΟ- ΤΕΤΑΡΤΟ- ΠΕΜΠΤΟ κ.λ.π.. ΙΣΩΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ!!



    ZOUGLAPRESS
    Σάββατο, 21 Ιούνιος 2008
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

    Η ομολογία του κ. Τσουκάτου αρχή του τέλους της μεταπολίτευσης;

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της υπενθυμίζει ότι αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα
    που ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου 2007 ανέδειξε το ζήτημα της χρηματοδότησης από την Siemens πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας και κοινοποίησε με επιστολή της στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τις πληροφορίες που διέθετε.
    Όλα όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την ωμή δήλωση του κ. Τσουκάτου ότι δέχθηκε χρήματα από την Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν, για πρώτη φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης, κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν.


    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετείχε στο Athens Pride 2008



    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει στο Athens Pride 2008, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το Σάββατο 7 Ιουνίου.

    Με την ευκαιρία αυτή η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπενθυμίζει τις σχετικές θέσεις της όπως αναφέρονται στο προγραμματικό της πλαίσιο:

    Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών
    Προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
    Προστασία για τους πολίτες με τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου στην εργασία και στην διάθεση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,
    Προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών αστυνομικών, στρατιωτών και στρατιωτικών - ανδρών και γυναικών - από κάθε διάκριση.
    Κατάργηση της «παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων», και τη θεσμοθέτηση ίδιας ηλικίας συναίνεσης για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.
    Αναγνώριση του δικαιώματος πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ίδιου φύλου καθώς ο υπάρχων νόμος δεν προβλέπει τα φύλα των συζύγων.
    Αναγνώριση και την καταχώρηση με ληξιαρχική πράξη των ζευγαριών - ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων - τα οποία επιλέγουν να μην μπουν σε διαδικασία γάμου αλλά να ζουν μαζί ως μόνιμοι σύντροφοι.
    Αναγνώριση και την προστασία της οικογένειας με ομοφυλόφιλο γονέα ή ομοφυλόφιλους γονείς:
    Δικαίωμα στην τεχνητή γονιμοποίηση σε άγαμες γυναίκες οι οποίες ζουν σε ελεύθερη ένωση όχι μόνο με άντρα, όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά και με άλλη γυναίκα.
    (Σημ. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ Κομμάντο, ΟΥΚ, ειδικές καταδρομές, αστυνομικούς, πράκτορες κ.λ.π. να κάνουν το "καθήκον" τους και να επελαυνουν στον εχθρό, σαν μαζορέτες κουνάμενες και συνάμενες, κάτι σαν Μελισσανίδηδες ας πούμε. Πολλές χαριτωμενιές θα ζούσαμε ε; Αντε γιατί με δυσκολία και απο σεβασμό .... κρατιέμαι. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ

    Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 4:27 πμ Ετικέτες skeftomasteellhnika.blogspot.http://www.blogger.com/img/gl.photo.gifcom
    0 σχόλια:
    Ανάρτηση Σχολίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας σας ψηφισει πρωτα ο λαος
    και μετα
    κανετε προτασεις

    λαμογια
    όλοι θελετε να σώσετε την Ελλάδα

    παπαδοπουλοι
    ουστ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε να χαθείτε που καταθέτετε και προτάσεις, όχι κόμμα απόκομμα είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν όλα τα άλλα μέτρα είναι τόσο αστεία και προτείνονται μόνο και μόνο για να αποτελέσουν γαρνιτούρα στο πρώτο ("λιγότερο κράτος"), αφού ΑΥΤΟ είναι το μοναδικό για το οποίο "καίγονται" τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια, δεν είναι καθόλου άξιο απορίας γιατί ο Μάνος (με το αβγό στο στόμα) πήρε ούτε 1% όταν κατέβηκε στον πολιτικό στίβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TI Φιλελεύθερη Συμμαχία ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.....

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

    ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΕΛΑ ΠΙΣΩ

    ΖΗΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ!
    ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ου να χαθείτε γιάνκηδες του Σόρος!!!

    Αστα διάλα πουλημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από τα σχόλια που παρατέθηκαν παραπάνω συνειδητοποιώ ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι αυτό που μας αξίζει.
    Ή ίσως ένα ακόμα χειρότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε εσείς ο Δημητράς τι κάνει που χάθηκε και αρχίσαμε να ανησυχούμε.

    Ού να χαθείτε απόσκατα των αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί είναι η Ελλάδα φίλε.
    Είναι εντυπωσιακό ότι κανείς από τους "σχολιαστές" δεν είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί επί της ουσίας των προτάσεων.
    Αγράμματοι, αλαλάζοντες και υποκριτές που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν μετά την μεταπολίτευση μας περιμένει φιλελεύθερη συμμαχία καλύτερα να μείνουμε με το δάμαλο και το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν μετά την μεταπολίτευση μας περιμένει φιλελεύθερη συμμαχία καλύτερα να μείνουμε με το δάμαλο και το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Φιλελευθερη Συμμαχία ειναι η άλλη έκφραση της Φιλευλευθερης Αυνανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. PE OYSSSSTTTTT TO DIAOLO XEFTILES AMEPIKANOTSOLOADES KOYFALES TIS NEAS TAXIS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. .....σιγα την διαφανεια ....
    για τα ματια του κοσμου....διαφανεια !
    για τα λαμογια και τα Κοινωνικά σκουπίδια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1:09 Ναι θα ψηφίσουμε ΦΣ παλιομαλάκα να ανεβάσουμε το επίπεδο μας απόσκατο των Αμερικάνων, αν να χαθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1:17 Οι μορφωμένοι της φιλευθερης συμμαχίας ανα χαθείς αμερικανοτσολιά
    αγράμματο να πεις την μάνα σου και τον πατέρα σου ανάγωγο κωλόπαιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. re mastores sto sima sas den vazete apeythias tin sionistiki pentalfa na ksexarmaniasete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΣΠ ΟΛΕΟΛΕΟ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΛΕΩ!!
    ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - WWW.PASPTEIX.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καθαρές προτάσεις στη σωστή κατεύθυνση. Σαν τη μύγα μες το γάλα στο σκουπιδαριό του press gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η φιλελεύθερη συμμαχία είναι ανυπόστατη.
    Πήρε όσες ψήφους θα λάμβανε και ο Δελαπατρίδης αν έθετε υποψηφιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -


    Η ΦΙΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατέβηκε στις εκλογές λίγο καιρό μετά την ίδρυσή της.

    Χωρίς καμία βοήθεια από τα media και χωρίς καμία επιχορήγηση (ούτε από την ΜΙΖΕΝΣ) κατάφερε να συμμετάσχει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και να πάρει ένα μικρό εκλογικό ποστοστό ομοιόμορφα κατανεμημένο σε όλη τη χώρα.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι αλλα κόμματα τα οποία έχουν κλείσει πολλά χρόνια ζωής αδυνατούν να συμμετάσχουν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και αρκούνται σε μία-δύο το πολύ.

    Αν δεν κάνω λάθος, μόνο ένα ποσοστό περίπου 25% των κομμάτων συμμετέχουν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και η ΦΙΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ ήταν ένα από αυτά.

    Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν μεγάλη επιτυχία, γιατί φυσικά δεν κατέβηκε για να πάρει τις εκλογές, αλλα για να δώσει το πρώτο παρόν.

    Η ΦΙΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι ένα κόμμα Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης το οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με ταυτόχρονη τόνωση της ελεύθερης αγοράς.

    Γιατί η αγορά είναι αυτή που δημιουργεί κέρδος με το οποίο τροφοδοτείται το κοινωνικό σύστημα.



    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. H FILELEUTHERI SYMMAXIA KAI LEFTA ME TIN SESOULA APO TO IDRYMA SOROS PAIRNEI KAI POULIMENOI AMERIKANOTSOLIADES XENOFERTOI EINAI!

    AN EINAI NA VGALOUME TA MATIA MAS KALYTERA NA DWSOUME TA KLEIDIA THS XWRAS STON BUSH KATEUTHIAN PARA NA PLIRWSOUME TOUS ROUFIANOUS MESAZONTES THS 'FILELEUTHERIS' SYMMAXIAS.

    OLOI OI PRODOTES KAI TA LAMOGIA GEINANAI TERA KAI MORFWMENOI EIDIMONES ME FILOEUROPAIKO PROSOPO!!!!!!!!



    OYSSSSSTT POYLIMENOI KOPANOI......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν ειναι να ψηφισουμε τουs Τσατσουs του Σοροs καλυτερα να κατεβασουμε τα ρολλα μονοι μαs...

    Εξω Προδοτεs Γκεσταμπιτεs! Οχι στα πουλημενα τομαρια τηs 'Φιλελευθερηs' Αλητειαs...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. -


    Απάντηση σε 5:11 και 5:17


    Μου φαίνεται ότι μάλλον σε υπηρεσία βρισκόσαστε ή βρίσκεσαι (αν έχουν σταλεί από το ίδιο πρόσωπο - καθόσον χρησιμοποιείται συνεχώς το ίδιο φτωχό λεξιλόγιο. Βρισιές χωρίς κάποια αναφορά στην πραγματικότητα)

    Αγαπητέ φίλε μήπως τα έχεις πάρει από καμιά ΜΙΖΕΝΣ για να κάνεις φασαρία και να τους καλύπτεις?

    Τα όσα λές για το ΣΟΡΟΣ και για τους ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, μήπως τα βλέπεις στον ύπνο σου και φτιάχνεσαι?

    Γιατί δεν προκύπτουν από πουθενά. Μάλλον περίεργα σύνδρομα έχεις. Δεν πάς σε κανένα ψυχίατρο να του πείς τις φοβίες σου περί ΣΟΡΟΣ, Χαφιέδων και ΤΣΟΛΙΑΔΩΝ?

    Το πολύ-πολύ να σου κάνει καμία ένεση να ηρεμήσεις. Η μήπως φοβάσαι το τσίμπημα ?

    Η ΦΙΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν εξαρτάται από κανένα Μπους ή Σόρος.

    Εχει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα θέματα, όπως θα όφειλε να έχει το κάθε κόμμα.

    Υπάρχουν όμως κόμματα που παρόλο που βρίσκονται στη ΒΟΥΛΗ, όχι μόνο δεν έχουν συγκεκριμμένο πρόγραμμα, αλλά κοροιδεύουν τον κόσμο με αοριστολογίες του στύλ "θέλουμε μια καλύτερη παιδεία" ή "εμπρός για ένα καλύτερο αύριο".

    Στην καθημερινότητά τους όχι μόνο δεν δίνουν καμία πρόταση για το πώς θα έχουμε το "καλύτερο αύριο", αλλά αντίθετα επιβαρύνουν την κατάσταση με στείρες κριτικές και απαράδεκτες ενέργειες.







    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. NAI PE SE YPHRESIA BRISKOMASTAI!

    STHNN YPHREASIA AMYNAS TIS PATRIDAS APO TOUS XENOKINITOUS PRODOTES TOY SOROS KAI ENANTION THS 5is FALLAGAS TOU NEOTAXISMOY!...

    LAMOGIA AMERIKANOTSOLIADES...


    OUSSSSTTTTTT XANA KOPANOI!!!!

    YG

    H SIEMENS EINAI KAI AYTH ENAS APO TOUSV EPSHMOUS SPONSORES TO IDRYMATOS 'ANTHROPINWN DIKAIOMATWN' TOU DIMITRA LAMOGIA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. επί της ουσίας κανεις τουρκοσπορος ελληναρας δεν απαντησε!!! Λιγο τα βασικα της δημοσιας διοικησης και της ιστοριας του νεο-ελληνικου κρατους να γνωριζατε και να θα ξερατε οτι η post-ottoman ελληνικη διοικηση δεν ειναι τιποτε αλλο παρα μια "εκμορντενισμενη" εκδοση της Οθωμανικης διοικησης και διαφθορας...

    Στην Ελλαδα κρατος=δυναμη=διαφθορα...η εξισωσωη ειναι πολυ απλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. EPI POIAS OYSIAS PE TOYRKALVANE, SLAVOTSOBANARA SE DIATEAGMENI YPHRASIA TIS CIA????

    OI 'ANTHROPOI' EINAI POULIMENA TOMAPIA!

    THELEIS KAI OUSIA KPETINE!

    AINTE PAGENAI APO DO XAMO PEZEVENGI !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. LOCATION EKALH O KYPIOS POY ZHTA OUSIA!!!!


    H SIEMENS ERICSSON THN OUSIA AMERIKANOTSOLIA??? H PROS TO MORE APPROPRIATE SIEMENSOTSOLIA?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. -


    Απάντηση στον 8:36 που είπε: " NAI PE SE YPHRESIA BRISKOMASTAI!STHNN YPHREASIA AMYNAS TIS PATRIDAS ......"

    Ο φίλος μάλλον βρίσκεται σε ιδιάζουσα περίπτωση μανιο-κατάθλιψης συνοδευόμενης από συναίσθημα καταδίωξης από την "5is FALLAGAS TOU NEOTAXISMOY", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

    Έτσι θεωρεί τον εαυτό του στρατιώτη "STHNN YPHREASIA AMYNAS TIS PATRIDAS" εναντίον της "5is FALLAGAS"

    Δεν ξέρω αν μιλάμε για ΔΑΦΝΙ ή κάτι χειρότερο. Ο άνθρωπος πάντως χρειάζεται άμεση νοσηλεία !


    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τι εγινε ρε παιδι μου; σου λειπει η Χουντα; Πεθυμισες τους προδοτες που πουλησαν την Κυπρο; Αν καποιοι ηταν σε υπηρεσια της cia αυτοι ηταν οι δεξιοι και ο στρατος...το θυμασε ή ξεχασες γρηγορα;

    Επι της ουσιας εχεις κατι να πεις; 5 θεσεις υπαρχουν, θα απαντησεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 9:32 Ελα σκατοαμερικανοτσολιά πολλά λες με το Δημητρά για σημαία και κάτι βοσκόπουλους για γαρνιτούρα δεν μπορεί να πείσετε κανένα πες το πρόγραμμα σου για αποποινικοποίηση ναρκωτικών και τα ρέτσα αποβράσματα, έβγαλες και γλώσσα με 7000 ψήφους που σας ρίχνει στα αυτιά ο Λεβέντης βλάκα... καλύτερα μίζες πάρα το περιτύλιγμα του Σόρος που θέλει να λέγεται και κόμμα.

    Αι σιχτίρ σκατά στα μούτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Apantisi 8:36

    Opws eipai o Geros tis Dimokratias an xreiastei na mpoume sto trelokomeio gia tin amyna tis patridas...8a mpume euxaristws!

    Katalavetato auto tsirakia twn xenwn ftinoi efialetes xeftilles 'fileleutheris' aliteias.!

    NO PASARANT fasistes tou Soros twn Slavoskopianwn 5o fallagites Amerikanotsoliades!


    Oussstttt LAMOGIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Gia to eks Ekalis POLITICS AND FREE THINKING:

    Tin Xounta tin polemisa esei tin zilepses!

    Kai mia kai dautoi 3epoulisan tin Kypro esena soumine i Makedonia i 8raki kai to Aigaio....a 3exasa exeis kai tin Tsamouria douloprepi sarafi!


    Oustt Xana

    NON PASARANT 'fileleu8eroi' rebeskedes kai alites!

    YG


    kali i xoufta Ekalis Siemens ehhhh; H Mipws itan Ericsson;;;;;;;

    Xxxaxaxxaxaxxaxaxaxxaxxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. etsi na doume pou pane ta lefta tou dimosiou, se ka8isterimenous amorfotous dexious k aristerous argosxolous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. enw anti8eta ta lefta tis Siemens se 'proikismenous' kai 'kaliergimenous' upsilis apodotikotitas.....Amaekanotsoliades kai lamogia!


    Ante twra pigiane na diavaseis tin synexeia sto 'Distihia na eisa Ellinas' tou allou 'filelef8erou' rapaniou 'kou' Dimou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Την χούντα που ισχυρίζεται ότι την πολέμησε ο 2:01 μμ:

    Έλλήνες την έκαναν

    Έλληνες την ανέχτηκαν

    Έλληνες την υποστήριξαν

    Τούρκοι την έριξαν


    Χρωστάμε χάρη στους Τούρκους γιατί χωρίς αυτούς θα είχαμε ακόμα χούντα. Χρωστάμε χάρη στους Τούρκους γιατί χωρίς αυτούς θα είχε καταληφθεί από ξένες δυνάμεις όλη η Ελλάδα, όχι μόνο το 36,7% της Κύπρου.

    Όταν οι έλληνες "πατριώτες" έδιωχναν κακήν κακώς την ελληνική μεραρχία από την κύπρο, όταν οι έλληνες "πατριώτες" δολοφονούσαν στους δρόμους κύπριους αγωνιστές, όταν οι έλληνες "πατριώτες" παρακαλούσαν τους τούρκους να εισβάλλουν και τους έστελναν προτάσεις να μοιράσουν την Κύπρο στα δυο - και αυτοί δεν ήταν οι μακαριακοί - όταν οι έλληνες πολιτικοί που εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν τους πατριώτες όπως ο καραμανλής μιλούσαν με την χούντα γιατί την θεωρούσαν ωφέλιμη, όταν ο βασιλιάς ανεχόταν την χούντα επί 6 χρόνια ενώ μπορούσε να την ρίξει την πρώτη μέρα, όταν οι σημερινοί έλληνες "πατριώτες" όπως ο Καρατζαφέρης δούλευαν για τους αμερικανούς - κατά ομολογία δικιά του - οι "πατριώτες" που γράφουν εδώ μέσα "διάβαζαν".

    Μαγκιές λοιπόν κομμένες από "πατριώτες" που δεν μπορούν ούτε ελληνικά να γράψουν - έχει κολλήσει το πληκτρολόγιο στα greeklish και στα κεφαλαία. Και μαθήματα κομμένα. Μαθήματα χρειάζονται αυτοί που διάβαζαν επί 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. EIMAI SIGOUROS OTI XRWSTAS XARI STHN TOURKIA LEXRITI TIS 'FILELEU8ERIS' SYMMAXIAS!


    GIA AUTO KAI EMEIS DEN XRWSTAME XARI SE ESENA KOPANE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 8:41

    Ασε τιs 'Φιλελευθερεs' παπαριεs ! Εγινε και ο καθε Αμερικανοδουλοs τσογλανοs 'αντιστασιακοs' και 'αντι-χουντικοs'!

    Ουυυστ Λαμογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 8:41

    Ασε τιs 'Φιλελευθερεs' παπαριεs ! Εγινε και ο καθε Αμερικανοδουλοs τσογλανοs 'αντιστασιακοs' και 'αντι-χουντικοs'!

    Ουυυστ Λαμογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ενταξει μην τα ξεχναμε αυτα...το 80% της Κυπρου υπο Ελληνικη κατοχη και μια μεγαλη Τουρκικη βαση στο Ριζοκαρπασο με 5-6 μεγαλους θυλακες, αυτο ήταν το deal της χουντας. Στελνουν τελεσιγραφο τα καμαρια της δεξιας κατι σαν take it or leave it, το αποριπτει ο Μακαριος και αρχιζει ο τζερτζελες.

    Αποπειρα πραξικοπηματος εναντι ενος ελευθερου κρατους (οπως εκανε η Αμερικη των συντηριτικων στην Λατινικη Αμερικη καποτε - οποτε οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται) και δινουν και το οκ στους τουρκους να καθαρισουν την κατασταση και επι 30 χρονια η Κυπρος να εχει πουλημενους ηγετες που ποτε δεν ηθελαν το νησι ανεξαρτητο. Εκαναν την Κυπρο μπανανια καποιοι ελληναραδες! Μην το ξεχναμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση