GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το διαρκές μποϋκοτάζ, μόνη λύση...

. Τιμές καταναλωτή - Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού . Του Σωτήρη Παπαδόπουλου . Εάν περιμένουμε απο την (όποια) κυβέρνηση ή αντιπολίτε...

.
Τιμές καταναλωτή - Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού
.
Του Σωτήρη Παπαδόπουλου
.
Εάν περιμένουμε απο την (όποια) κυβέρνηση ή αντιπολίτευση να κάνει κάτι... χαθήκαμε!!! Εάν περιμένουμε απο τις κατακερματισμένες οργανώσεις καταναλωτών να κάνουν κάτι...σωθήκαμε..!!!
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Όταν ρωτήθηκαν οι ξένοι μεγάλο-προμηθευτές «γιατί πουλάτε στην Ελλάδα τα προϊόντα σας ακριβότερα;», αυτοί απάντησαν ευγενικά: «γιατί μας το επιτρέπει η οικονομία σας».!!! Με άλλα λόγια, «όσο εσείς οι έλληνες, που το παίζετε ξύπνιοι, αποδεικνύεστε χαϊβάνια, ασυνείδητοι, ηλίθιοι καταναλωτές που συμπεριφέρεστε σαν πρόβατα, τόσο εμείς (οι κουτόφραγκοι) θα σας αρμέγουμε». Εάν πράγματι θέλουμε να έχουμε ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ, τότε πρέπει να φροντίσουμε ώστε να πάψουν αυτές ΟΙ ΑΣΥΔΟΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ να μας συμπεριφέρονται ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ... ΑΥΤΟΙ «ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ»... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;
...Η διεθνής εμπειρία
έχει αποδείξει ότι οι καταναλωτές μπορούν είναι οι κύριοι ρυθμιστές της αγοράς. Για να επιτευχθεί όμως αυτό και στην Ελλάδα, ο μόνος τρόπος είναι να εγκαταλείψουμε την εθνική παθογένεια της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, της μόνιμης ΚΛΑΨΟΥΡΑΣ και της ΓΚΡΙΝΙΑΣ, και, περιορίζοντας την ΑΞΕΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, να συμμετάσχουμε απο κοινού σ’ ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Τέρμα τα ψέματα, τα άλλοθι, και οι υποκρισίες, όπου για όλα μας τα δεινά φταινε όλοι οι άλλοι εκτός απο εμάς...Αν πράγματι θέλουμε την «εξυγίανση της αγοράς» ας ξεκινήσουμε αυτό το διαρκές μποϋκοτάζ με περιεχόμενο «την αγορά και κατανάλωση των ελάχιστων και απαραίτητων μόνον προϊόντων», προκειμένου να στείλουμε το σωστό μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες... ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ...

-------------------------------------------------

12 σχόλια

  1. oi times einai poloi xamiles
    prepei na paroun auksisi.
    den mporei na katanalonete asistola kai na molinete to perivalon.
    episis h timi tis venzinas prepei na ftasei sta 4 eyro to litro
    mono tote tha sothei o planitis apo to karkinoma pou legete anthropos.
    na loipoun oi laikismoi.
    stamatiste na genovolate.
    ta zoa genovolane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνθρωποι και πολιτικές.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μιλά για πολιτικές και ιδεολογικούς προσανατολισμούς, ενώ προσπαθεί να δυσφημίσει με λόγια η με πράξεις την πολιτική η την ιδεολογική τοποθέτηση του άλλου , ακόμη και όταν βρίσκεται στην ίδια πολιτική παράταξη και αυτό γίνεται επειδή υπάρχει διαφορετική άποψη για τις οικονομικές επιπτώσεις των πολιτικών. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται πολιτικός δογματισμός
    Βασικός όμως σκοπός πρέπει να είναι η προώθηση καλύτερων προτύπων εργασίας και πάντα ανάλογα με την ικανότητα της αγοράς, όταν η αγορά λειτουργεί σε βάρος του συνόλου τότε δεν υπάρχει ελευθερία.

    Η μη πρόσβαση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε βασικά αγαθά όπως υγεία παιδεία τροφή ονομάζεται διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Αλογοσκούφη υπάρχει λύση στο πρόβλημα των τιμών
    «Ποιος είναι τόσο στερημένος από ανθρωπιστικά αισθήματα ώστε να μη βλέπει ότι υπερβολικές τιμές έχουν επικρατήσει στις αγορές των πόλεών μας και ότι το πάθος για το κέρδος δεν μειώνεται ακόμα και με αφθονία αγαθών κατά τα εύφορα έτη; Ούτως ώστε …. κακοί άνθρωποι να θεωρούν ότι είναι ζημία τους εάν προκύψει αφθονία;
    Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σκοπό να εμποδίσουν την γενική ευημερία … να επιζητήσουν τοκογλυφικά και καταστρεπτικά κέρδη … η φιλαργυρία κυριάρχησε στο κόσμο … Οπουδήποτε αναγκάζονται να μεταβούν τα στρατεύματά μας για την κοινή ασφάλεια, οι αισχροκερδείς ανυψώνουν τις τιμές όχι απλά στο τετραπλάσιο ή το οκταπλάσιο του κανονικού, αλλά εκτός πάσης περιγραφής. Πολλές φορές ο στρατιώτης πρέπει να δαπανήσει ολόκληρο το μισθό του και το επίδομά του για μία και μόνο προμήθεια και κατ΄ αυτό τον τρόπο η εισφορά όλου του κόσμου για την συντήρηση των στρατευμάτων καταλήγει στα αισχρά κέρδη των κλεπτών.»
    Σας θυμίζει κάτι; Μήπως είναι ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας; Θα μπορούσε, όμως δεν είναι, είναι από το προοίμιο του Διατάγματος περί τιμών του Διοκλητιανού το 301 μ.Χ (Edictum De Pretiis Rerum Venalium).
    Εάν αλλάξουμε την ημερομηνία και βάλουμε την σημερινή, θα μπορούσε άνετα ο κ. Γ. Αλογοσκούφης να το επαναλάβει για να μη κάνει και τον κόπο να γράφει δικές του ιδέες.
    Και ένα μικρό δείγμα των τιμών διατίμησης που περιείχε το διάταγμα.
    Σιτάρι 1 modius (8,624 λίτρα) 100 δηνάρια
    Φασόλια 1 modius (8,624 λίτρα) 60 δηνάρια
    Αλάτι 1 modius (8,624 λίτρα) 100 δηνάρια
    Παλαιωμένο κρασί 1 sextarious (0,546 λίτρα) 24 δηνάρια

    Και αυτό το «Οπουδήποτε αναγκάζονται να μεταβούν τα στρατεύματά μας για την κοινή ασφάλεια» τι σας λέει; Λέτε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι να το πήραν από εκεί και να το εφαρμόζουν παγκοσμίως για την ασφάλειά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου, αυτό που προτείνης είναι ανεφικτο. Η λύση είναι απλή σαν το "Αυγό του Κολόμβου"
    Πρέπει κάποιος με την βοήθεια ενός
    μεγάλου Καναλιού να δώσει το σύνθημα π.χ. "Μην αγοράζεται γάλα Τάδε αν δεν το πάει 1 ευρώ"
    "Μην αγοράζεται γιαούρτια Τάδε μέχρι νεωτέρας" "Μην αγοράζεται από το τάδε σούπερ μάρκετ μέχρι νεωτέρας" "Μην βάζεται βενζίνη μάρκας Τάδε μέχρι νεωτέρας" όλα αυτά είναι εφικτά και όπως μπορείς να καταλάβεις, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ στην ακρίβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RE PAIDIA

    O ELLHNAS DEN KANEIS MPOIKOTAZ STA MARKET KLP 'H EAN PEI OTI 8A KANEI MPOYKOTAZ 8A KANEI STOK APO TROFIMA GIA 2 MHNES.

    TOSO BOYRLO EINAI.
    BLEPEIS EINAI KATOXIKA APO8IMENA KAI DEN LENE NA TA KSEXASOYN OYTE OI NEES GENIES.

    EAN DEN FAI O KANAKARIS TOYS TO ABGOYKI 8A PA8EI KATI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή κανείς δεν πρόκειται να χαλάσει τη ζαχαρένια του και να μην αγοράσει γάλα για παράδειγμα υπάρχει κάτι πιο απλό και εφικτό νομίζω. Να οργανωθεί ίσως μέσα από εδώ ένα μποϊκοτάζ των υψηλότερων τιμών. Αν πρέπει δηλαδή να αγοράσω γάλα να αγοράσω αυτό που θα είναι φτηνότερο στο ράφι έστω και αν η διαφορά είναι ένα λεπτό. Το παραμύθι της ποιότητας να μην το τρώμε πια, αυτό που πληρώνουμε είναι η διαφήμιση.
    Να μπαίνει κάθε μήνα στο στόχαστρο ένα προϊόν, να γίνετε κάθε μέρα συστηματική υπενθύμιση και αν ο τζίρος πέσει έστω και κατά 10 % θα τσούξει. Αν υπάρχουν εδώ μέσα κάποιοι συνειδητοποιημένοι και αν είναι πολλοί όπως ισχυρίζονται μπορεί να πιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Βρασίδα, πιστεύοντας ότι αυτό που έγραψες με αφορά , σε πληροφορώ ότι σαφώς και δεν θα πρότεινα ποτέ κάτι τέτοιο γιατί ξέρω ότι δεν είναι εφικτό. Απλώς από ειρωνική διάθεση το έγραψα διαπιστώνοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει δια μέσου των χρόνων. Πληθωρισμός και αισχρά εκμετάλλευση τότε, το ίδιο και τώρα. Για την κοινή ασφάλεια έστελνε η Ρώμη τα στρατεύματά της σε άλλες χώρες, το ίδιο κάνει τώρα και η USA, καταστρέφοντας άλλες χώρες για την δική της ασφάλεια.
    Συμφωνώ ότι ο απλός άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει κάτι αλλά η νοοτροπία μας δεν μας το επιτρέπει.
    Το παρόν ήθελα να το στείλω στο Blog σου για να μην απασχολώ τους άλλους αλλά είδα ότι έχεις μόνο προφίλ. Χαιρετισμούς από τον gskastro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!

    Δεν χρειαζεται κανένα κανάλι ας γίνει μόνο από όσους ενημερώνονται από δω.

    Δεν χρειάζεται να εκλειπαρούμε για συμπαράσταση και κατανόηση από κανένα αλογοσκούφη γιατί αποδεδειγμένα αυτοί δεν ενδιαφέρονται.

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΙ... ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    Το μποϋκοταζ δεν θα το κάνουμε γιατί θέλουμε υπερκαταναλωτισμό αλλά γιατί φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τις τιμές των προϊόντων και μάλλον σύντομα δεν θα μπορούμε να ζήσουμε.

    Ναι ΔΕΝ πρέπει να καταλανώμε για να καταλώνουμε. Να σεβόμαστε το περιβάλλον για να μας σεβαστεί και αυτό.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πεινάμε ή να ζούμε χωρίς να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα επιτεύγματά μας.
    Ναι να υπάρχει μέτρο για όλα.
    Οχι στην Υπερβολή.

    ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε μποϋκοτάζ!

    ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε μποϋκοτάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η άποψη του ΒΡΑΣΙΔΑ νομίζω πως είναι εφικτή. Συμπληρώνοντας να σημειώσω πως μπορούμε εμείς, οι 5-10 αρχικά, να ψηφίσουμε ή να κληρώσουμε από ποιο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ, αλυσίδα ή προϊόν (συγκεκριμένα) δε θα ψωνίζουμε. Αν ο αριθμός αυξηθεί σημαντικά είναι προφανείς οι οικονομικές δυσκολίες του συγκεκριμένου. Είναι επίσης προφανές πως σε περίπτωση κλήρωσης για σαμποτάζ κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας δε θα είναι σίγουρος πως δε θα το υποστεί. Και ακόμη είναι προφανές πως κάτι τέτοιο δε θέλει και καμιά ειδική προσπάθεια εκ μέρους μας. Απλώς δεν (ξανα)αγοράζουμε το δείνα προϊόν ή από τη δείνα μεγαλοεπιχείρηση. Σκεφτείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. imaste provata ......MONI LISI MPOIKOTAZ...mpas kai stamatisoume na imaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε βούρλα τι μποϋκοτάζ να κάνουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί των 600 Ευρώ;

    Να πεθάνουνε από ασιτία, για να βγαίνουν οι άχρηστοι πολιτικοί απατεώνες και να καμαρώνουνε, ότι λύσανε το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί να οργανωθε'ι μπουκοταζ σε ορισμένα προιοντα μεσω των μλογκσ και του πρεσ τζι αρ.Πχ το φθηνότερο γάλα είναι αυτό των σουπερ σκλαβενιτη και μαρινοπουλου?ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ Μετά τα μακαρόνια ποια είναι η πιο φτηνή μάρκα?αυτή να αγοράζουμε πχ για 1 μήνα.Μεσω του διαδυκτύου μπορούμε να οργανωθούμε ο μαλάκας ο έλληνας θα ξυπνήσει ή θα ψοφήσει απο την πείνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση