GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασυνειδησία οδηγών...

. Γράφει ο Κώστας Καραπάνος Τα θέματα της επικαιρότητας είναι τόσα πολλά και πολλοί ασχολούνται μ' αυτά ειδικοί και μη. Εκτός απ' τα...

.
Γράφει ο Κώστας Καραπάνος

Τα θέματα της επικαιρότητας είναι τόσα πολλά και πολλοί ασχολούνται μ' αυτά ειδικοί και μη. Εκτός απ' τα μεγάλα Εθνικής σημασίας όμως θέματα υπάρχουν και τα μικρά, αυτά που αφορούν την καθημερινή μας ζωή και την ποιότητά της, για τα οποία τόσο λόγο έκανε καθημερινά η Κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση αλλά τόσο γρήγορα ξέχασε μετά τις εκλογές. Θέματα που δεν χρειάζονται χρήματα αλλά απλό σεβασμό στον πολίτη. Πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες κατασκευάστηκαν ράμπες στα πεζοδρόμια για να μπορούν να μετακινούνται με τα αναπηρικά καροτσάκια άνθρωποι που αλλιώς θα έπρεπε να μένουν καθηλωμένοι στο σπίτι τους και να είναι απόλυτα εξαρτημένοι από άλλους. Πολλοί οδηγοί όμως, εντελώς ασυνείδητοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω ή μπροστά από τις ράμπες εμποδίζοντας έτσι την απρόσκοπτη μετακίνηση των αναπήρων συνανθρώπων μας και αδιαφορούν παντελώς για τα προβλήματα που τους δημιουργούν, αρκεί γι αυτούς που βολεύτηκαν και πάρκαραν τα αυτοκίνητό τους.
Έτυχε κάποια μέρα να περνώ από τα Άνω Πατήσια και είδα αρκετό κόσμο συγκεντρωμένο. Τι είχε συμβεί; Ένας οδηγός μόλις πάρκαρε κλείνοντας μια ράμπα. Εκείνη τη στιγμή μια κοπελιά με το αναπηρικό καροτσάκι της ήθελε να κατέβει από το πεζοδρόμιο και απαιτούσε από τον ασυνείδητο οδηγό να πάρει το αυτοκίνητό του. Αυτός όμως της πρότεινε να τη σηκώσει και να την κατεβάσει ο ίδιος, αδιαφορώντας για την αξιοπρέπεια της κοπέλας η οποία δικαιολογημένα απαιτούσε τη μετακίνηση του αυτοκινήτου.
Αυτό βέβαια είναι ένα φαινόμενο καθημερινό, που δείχνει τον τρόπο που σκέφτονται μερικοί άνθρωποι. Ξεχνούν ότι στην ίδια δυσάρεστη θέση μπορούν να βρεθούν και οι ίδιοι γιατί η μοίρα των ανθρώπων είναι κοινή και το μέλλον αόρατον κατά τους αρχαίους Έλληνες.
Τα γράφω αυτά γιατί διαπιστώνω ότι πολλοί επισκέπτονται το press και ίσως κάποιος αρμόδιος ενδιαφερθεί γιατί την επίλυση αυτού του προβλήματος. Άλλωστε το επίπεδο του πολιτισμού μας κρίνεται και από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες.Έχετε φιλοξενήσει και άλλα κείμενά μου και σας ευχαριστώ. Είναι πράγματι το καλύτερο blog και πιστεύω ότι σε λίγο οι εφημερίδες θα διαβάζονται από ελάχιστους.
----------------------------------------------------------

26 σχόλια

  1. Ο μόνος αρμόδιος που ξέρω εγώ είναι αυτός που παίζει στην σειρά του Μega "Αν υπήρχες θα σε χώριζα". Οπότε ας μην περιμένουμε και πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια και δεν υπάρχει αστυνομία ίσως το αν του έκανες μια χαρακιά με το κλειδί σε όλη την πλευρά να τον συμμόρφωνες για να μην το ξανακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ελληνας δεν καταλαβαίνει, δεν συμπάσχει με τα προβλήματα του άλλου εκτός κι αν βρεθεί στη θέση του. Μου έχει τύχει στο Παλιό Φάληρο να παρκάρει ΜΑΛΑΚΑΣ μπροστα απο ράμπα ενώ βλέπει σταματημένη μπροστά στη ρόδα του τη μαμά με το καροτσάκι. Και όταν παραπονιέται εκείνη, της λέει "πήγαινε μωρή απ' το δρόμο και χέσε μας"
    Του σκάς το λάστιχο μετά ή δεν του το σκάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε εμπόδιο σε καλό
    Παρεξήγηση είχε γίνει τελικά: οι Κινέζοι μπερδεύτηκαν και, αντί για συμπληρώματα διατροφής, έστειλαν στην εθνική ομάδα άρσης βαρών φυτοφάρμακα. Δεν πειράζει - τουλάχιστον τώρα είμαστε σίγουροι πως κανένας αρσιβαρίστας μας δεν κινδυνεύει από το δάκο και τη μουχρίτσα.


    www.pitsirikos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν του κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο θα έχει τραβήγματα με δικαστήρια κλπ. Δεν αξίζει. Απλώς, δεν υπάρχει αντίδοτο στην καφρίλα. Όσο υπάρχει αδιαφορία και απομόνωση του ατόμου στον προσωπικό του μικρόκοσμο θα συνεχίζονται και θα αυξάνονται αυτά τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://edessa-press.blogspot.com/

    για τους κατοικους της ΕΔΕΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Άλλωστε το επίπεδο του πολιτισμού μας κρίνεται και από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες"

    ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;........ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ (ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδιά, ζούμε σε μία ζούγκλα. Από παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα και τα ζούμε όλοι μας καθημερινά: παρκαρίσματα σε ράμπες για ανάπηρους, επικύνδινα προσπεράσματα, κάφροι που δεν περιμένουν στην ουρά για το φανάρι κλπ. κλπ. Όταν δει κανείς πως συμπεριφέρονται στην υπόλοιπη ευρώπη τότε καταλαβαίνει ότι ανήκουμε περισσότερο στους υπανάπτυκτους. Αλλά όταν αναφέρουμε για την Ευρώπη η πρώτη αντίδραση είναι ότι στην Ελλάδα όμως έχουμε ήλιο, στην ευρώπη αυτοκτονούνε κλπ. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή, δεν γίνεται να έχουμε πολιτισμένη συμπεριφορά λόγω του ήλιου και του κλίματος.....ή λόγω του ωχ-αδερφισμού μας και της παιδείας μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις όπως πάντα.


    “Αποτυχημένη συνταγή η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ”

    «Η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με επιδίωξη την κάλυψη των ευρυνόμενων ελλειμμάτων», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου χαρακτηρίζει «ξεπερασμένη και αποτυχημένη» την πολιτική της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ και σημειώνει ότι, «όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και στις ΗΠΑ αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς». Στην Ερώτησή του ζητά από τον πρωθυπουργό «να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις του ως προς την διατήρηση του δημοσίου ελέγχου για τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ», καθώς και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφελείας και να εξηγήσει «ποιο όφελος θα έχει ο πολίτης αν οι αποφάσεις» για τα δημόσια αγαθά «λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού Δημοσίου».
    Υπεύθυνος στάση μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης με υψηλό συναίσθημα ευθύνης και με συναίσθηση του καθήκοντος για ένα διαρκή αγώνα υπέρ του λαού και των λαϊκών στρωμάτων και συμφερόντων.
    Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου με σαφή και υπεύθυνο τρόπο διακηρύττουν τις ενέργειες των και δεσμεύονται στο Ελληνικό λαό για τις πράξεις, τις προτεραιότητες των και το όραμα των την επόμενη των εκλογών που γρήγορα έρχονται, για μια Ελλάδα ισχυρή και μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συμπεριφορά του οδηγού είναι αχαρακτήριστη. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.Μη σοβαρή όμως είναι η συμπεριφορά κάποιων μπλόγκερς, που για ν΄απαξιώσουν το πρόβλημα,γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους.
    Όρα pitsirikos.gr και τον μπλόγκερ
    3.35 ( Έδεσσα). Σε λίγο θα εμφανιστεί και ο ..... του sex.gr.
    Α! έχουμε και τον babis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποτε βλεπω αυτοκινητο σταθμευμενο παρανομα σε ραμπα διαβασης ΑΜΕΑ το κανω κωλο...του στραβωνω τους υαλοκαθαριστηρες, του χαραζω τις πορτες και το καπω με ενα κλειδι, και αν με παιρνει του τραβαω και ενα ξεφουσκωμα...
    δοκιμαστε το...πιανει τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι έμαθαν τον κοσμάκι αυτοί που ανέλαβαν αυτό το έργο φίλε.Ετσι του έμαθαν ο πατέρας και η μάνα του, έτσι το σχολειο που πήγε και έτσι τον δίδαξαν οι "αρχοντες" του τόπου του.
    Τόσες δεκαετίες, τόσες γενιές, αυτό που μας μάθαιναν δεν είναι να κοιτάμε το συμφέρον του διπλανού διότι αυτό είναι καιτο δικό μας συμφέρονν,αλλά να κοιτάμε την πάρτυ μας και όποτε μπορούμε, να πατάμε τον διπλανό μέχρι τέλους.Αυτά μας μάθαιναν οι κύριοι της εξουσίας και του "πολιτισμού"(του δικού τους πολιτισμού),αυτό κάνουμε οι περισσότεροι, αυτό έκανε και ο τυπάκος που έκλεισε τη μπάρα στο πεζοδρόμιο.
    Αρα λοιπόν δεν φταίει ο φίλος αυτός, αλλά φταίμε όλοι μας που αφήσαμε να μας οδηγούν και να μας μαθαίνουν εμάς και τα παιδιά μας άνθρωποι που ο μόνος θεός τους είναι το χρήμα, η εκμεταλευση του άλλου με κάθε τρόπο και η "άνοδος" στα ψηλά με κάθε τρόπο, ακόμα και αν αυτός ο τρόπος, σκοτώνει κάποιους.
    Αν περπατήσει κανείς στην Αθήνα, σε γειτονιές λέμε,θα διαπιστώσει ότι αυτή η πόλη είναι η πιο αφιλόξενη όχι μόνο για ανάπηρους ανθρώπους που έχουν ιδιαιτερότητες αλλά και για τους άλλους, που είναι υγειής.Δηλαδή κανείς δεν τα βλέπει αυτά και τώρα με ενα άρθρο σε ένα blog θα κουνηθεί να κάνει κάτι?
    Ελεος ρε φίλοι, έλεος.Εδώ που φτάσαμε, μόνο με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..επανασταση σωνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
    πρόταση για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο κατέθεσε η αντιπολίτευση

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
    πρόταση για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο κατέθεσε η αντιπολίτευση
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα καλά, τόσοι παρευρισκόμενοι όπως λες δεν βρέθηκαν 1-2 παλληκάρια να του τραβήξουν 2-3 μπάτσες για να πάρει το τενεκέ του από εκεί...???

    Τελικά μόνο με ξύλο και εξορία στα ξερονήσια αλλάζει η νοοτροπία των Ελλήνων προς το καλό των περισσοτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ¨Εξη η ώρα. Ξύπνησε ο μλκ του
    GRSex.com kκαι ξαναχτύπησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτός γαμάει καμία απο τα κορίτσια του GRSEX ή ολά σε μας τα δίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...Εκείνη τη στιγμή μια κοπελιά με το αναπηρικό καροτσάκι της ήθελε να κατέβει από το πεζοδρόμιο και απαιτούσε από τον ασυνείδητο οδηγό να πάρει το αυτοκίνητό του. ...


    Τα ζωντανά που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο - και είναι πολλά δυστυχώς - δεν έπρεπε να έχουν ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Ούτε γάιδαρο Ι.Χ. δεν έπρεπε να έχουν γιατί είναι οι ίδιοι γάιδαροι.
    Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι οτι δέχθηκε στις πόλεις πολύ γρήγορα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που νομίζουν οτι όπως άφηναν στο χωριό τους το γαϊδούρι όπου ήθελαν, μπορούν να κάνουν το ίδιο και με το αυτοκίνητο!
    Άλλωστε οι περισσότεροι Έλληνες νομίζουν ακόμη οτι το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν άλογο που αντί για νερό ...πίνει βενζίνη.
    Και όπως ο πιο κουτσός του χωριού ήθελε το πιο γρήγορο άλογο, τώρα ο πιο μαλάκας της πόλης θέλει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο.
    Όλα τα άρρωστα αντράκια ενισχύουν τον λειψό αντρισμό τους με το μούγκρισμα του κινητήρα.
    Και νοιώθουν άντρες με τον δανεικό αντρισμό του κινητήρα.


    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H MALAKIA DEN EINAI ANAPIRIA......

    www.streetpanthers.gr

    AS PAROUME TIN KATASTASI STA XERIA MAS APENANTI STI MALAKIA POU KIRIARXEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βγάλτε φωτογραφία όλους τους κάφρους ελληνάρες και στείλτε τις στο
    ellhnares@gmail.com
    που ειναι το email του blog
    http://ellhnares.blogspot.com/
    θα δημοσιεύσουμε κάθε σχετική φωτογραφία με το σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτι τέτοια ζώα ένα πράγμα θέλουνε. Να τους κάνει ΡΟΜΠΑ! Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όταν ο κύριος μαλάκας θα ξεφτιλιστεί μπροστά στον κόσμο θα το σκεφτεί πάρα πολύ καλά αν θα ξανακάνει την ίδια καφρίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OI RAMPES GIA TA ATOMA ME EIDIKES ANAGES EINAI GTIAGMENES GIA NA PARKAROYN MIKRA AYTOKINHTA.

    GIA PARADEIGMA ANAFERO STHN ODO MARINOY ANTYPA STO NEO HRAKLEIO STHN (SEAT MAKRIS) 8A TO DEITE AYTO KAI OXI MONO DIOTI EXEI KANEI KARALLHPSI OLO TO PEZODROMIO KAI DEN MPOREI NA PERASEI AN8ROPOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. OI RAMPES GIA TA ATOMA ME EIDIKES ANAGES EINAI GTIAGMENES GIA NA PARKAROYN MIKRA AYTOKINHTA.

    GIA PARADEIGMA ANAFERO STHN ODO MARINOY ANTYPA STO NEO HRAKLEIO STHN (SEAT MAKRIS) 8A TO DEITE AYTO KAI OXI MONO DIOTI EXEI KANEI KARALLHPSI OLO TO PEZODROMIO KAI DEN MPOREI NA PERASEI AN8ROPOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρίες την κάνει καθημερινά πιο απροσπέλαστη η ίδια η πολιτεία. Γιατί η παιδεία δημιουργείται με σωστό εκπαιδευτικό σύστημα, ενημέρωση, ανάδειξη των προβλημάτων, ουσιαστικές προϋποθέσεις αποδοχής και σεβασμού, βασικές προβλέψεις και διευκολύνσεις προσβασιμότητας ώστε να αποκτήσει ανοιχτούς δρόμους και ανοιχτούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διαβαστε το:
    http://athensfewercarsmorespace.blogspot.com/
    και ακολουθηστε τους συνδεσμους, θα μαθετε αρκετα για το τι μπορειτε α κανετε με αυτους τους ασυνηδειτους που παρκαρουν σε ραμπες για αναπηρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση