GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποποινικοποίηση...

. Του Δημήτρη Αϊβατζίδη Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και την έγερση της μίζερης αντίδρασης του ρουστίκ νομάρχη. Ο νομάρχης είναι ε...

.
Του Δημήτρη Αϊβατζίδη

Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και την έγερση της μίζερης αντίδρασης του ρουστίκ νομάρχη. Ο νομάρχης είναι εκείνος ο γνωστός θεσμικός δημοκράτης που έκαιγε τα βιβλία του Ανδρουλάκη στην Αριστοτέλους. Όλα τα καλά πήρε από τον δάσκαλο του ο νομάρχης να αναμένουμε τη νύχτα των κρυστάλλων στην συμπρωτεύουσα;
Για τη χαρισματική κύρια που εκφράζει την σταλινική άποψη, επιστρέφουμε τις κατηγορίες, από την πρέζα των μαρξιστικών αλλοιώσεων που ευαγγελίζεστε από την ηρωίνη της ξύλινης γλώσσας, από την κοκαΐνη της εθνικής μειοδοσίας στον ισπανικό εμφύλιο , ο ρόλος των εμπόρων ιδεών είναι γνωστός .
Όλοι οι πολιτικοί χώροι μιλούν για τις καλύτερες προθέσεις σχετικά με την πολιτική τους. Όλοι αυτοί οι απατεώνες της προώθησης των ουσιών μέσα σε διπλωματικούς σάκους μιλούν για το αρνητικό αποτέλεσμα που θα εχει η αποποινικοποίηση ακριβώς επειδή επιθυμούν να είναι παράνομα για να καρπώνονται την υπεραξία της παράνομης ουσίας.
Τέλος η εξουσία χρησιμοποιεί την καταστολή και τη φίμωση δια της «απαγορευμένης» ηρωίνης για να καταστείλει το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία που έχουμε όλοι μας. Μόνο η αρρώστια της απαγόρευσης μπορεί να χαλιναγωγήσει την νεανική φλόγα, μόνο η καταστολή δια των ουσιών που προωθούν αμφότεροι οι πολιτικοί χώροι μπορεί να αφοπλίσει τη διεκδικητική και την αγωνιστική υπόσταση της νεότητας.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ –ΚΟΝΔΗΛΙΟΣ -κ.α) και ΟΝΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΤΑΣΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΘΕ ΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ. ΤΑΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ (φούντες ,παπαρούνες ,φύλλα κόκας , κλπ.).
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ. ΔΩΣΤΕ ΠΡΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΣΑΚ, ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΦΑΡΑΚΟ ΣΕ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΣΕ ΡΕΙΒ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΩΣ ΜΑΝΑ ΡΕΙΒΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΟΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΣ ΤΟ ΝΑΝΟΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ .
ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΥΚΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΟΛΗ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ...ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΛΕΥΤΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΝΝΑΒΗ Κ.Λ.Π. ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
--------------------------------------------------------

61 σχόλια

  1. Αυτά να τα κάνεις στην πατρίδα σου την Τουρκία, σκατοτουρκοπόντιε Αιβάτζ-ιντέ! Άντε στην Τουρκιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να πιεις μπόλικο πράμα
    προκειμένου να ...δεις το Φαράκο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ΣΑΛΙΩΣΕ ΤΟ ΓΑΡΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΤΖΙΒΑΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ!
    Από το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας ανακοινώνεται ότι αύριο κινητή μονάδα ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΙΑΣ του Συνασπισμού, της Τζιβάνας, της Φούντας και της Προόδου θα βρίσκεται στην Πλατεία Εξαρχείων διανέμοντας δωρεάν τρίφυλα!!!
    Ξεχάσου κι αποβλακώσου μ’ ένα ‘γάρο κι εσύ!
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΥΤΟ ΣΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oraios re file yper sostos afoy ta kanoyn paranoma gia na pernoyn chfoy skia na exoyn mhzes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ...!

    ΨΗΤΟΥΣ,ΨΗΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ
    ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ
    ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νομάρχης μπορεί να είναι ο γνωστός γραφικός νομάρχης που όλοι αγαπήσαμε(???), αλλά και ο Τσίπρας γίνεται όλο και πιο γραφική περίπτωση δήθεν λαικο-πόπ αγωνιστή του καναπέ, που η μεγαλύτερη μαγκιά, για την οποία περηφανεύεται, είναι ότι άφησε τα φτωχά παιδιά-μαλάκες να υπηρετούν στον Έβρο, ενώ αυτός έκανε dolce vita στην Αθήνα.
    Όσο για τα ναρκωτικά, φέρτε την έκθεση μίας επιστημονικής ομάδας (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων) που να αποδεικνύει ότι τα "ελαφρά" ναρκωτικά είναι ακίνδυνα. Άσε που αν νομιμοποιηθεί το χασίσι, στην Μανωλάδα θα καταργήσουν την φράουλα και θα σπέρνουν μόνο καναβούρι.
    Την επίθεση κατά του ΚΚΕ μην τη χαρακτηρίσω καλύτερα. Ξέρετε υπάρχουν και πολιτικοί που θέλουν το λαό αφυπνισμένο και όχι να κουτουλάει στις κάλπες από τη μαστούρα όταν πάει να ψηφίσει (για να μην καταλαβαίνει τι μαλακία κάνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από την κοκαΐνη της εθνικής μειοδοσίας στον ισπανικό εμφύλιο
    απο την πόλη ερχομαι και στην κορφη κανέλλα.
    Κομπανιερο ξανακυλησες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντήλι, είσαι τόσο σίγουρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αα ρε ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ που θέλετε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ντουετο Αλαβανου-Τσι τελικα αφου ειδε οτι το κολπο δεν επιασε σχετικα με τις δηλωσεις του Συν για γαμους ομοφυλοφιλων και αφου οι ομοφυλοφιλικες οργανωσεις μετα απο καιρο καταλαβανε οτι τους εμπαιζανε ...και τελικως κραξανε αγριως το διασημο ντουετο...ετσι τωρα μην εχοντας αλλο ''εναλακτικο'' στιγμα μεσα στην και καλα ιδεολογια του ο Συν αρχισε να μας τα λεει για το χασισι...για να μαζεψει και απο τους χασισακιδες κανα ψηφο για την επομενη δημοσκοπηση
    Ειναι κριμα γιατι το προβλημα των ναρκωντικων ειναι πιο συνθετο...κριμα γιατι θυμηζει την λογικη του μπουλη και του σκυλου του...βλ καραμανλης -ρουσοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εισαι και πολυ ΑΡΧΙΔΟΜΑΛΑΚΑΣ Αιβατζιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΨΙΝ, ΑΝ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΥΡΗΔΩΝ.ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΦΟΥΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΙΕΣ, ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ. ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ,ΗΘΙΚΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΟΝΩΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ, ΘΑ ΣΚΟΤΟΝΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΚΑΖΙΑ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΦΟΥΝΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ).ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ. ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.(ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΚΟΤΕΣΤ) ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ. ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΕ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΑ. ΕΚΕΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΘΕΙ Η ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΑΒΙΣ ΣΑΤΙΒΑ ΓΙΑ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΝΑΒΕΩΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧςΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΤΡΑ .

    ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΣΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΣΤΟΥΡΟΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΛΜΗ.
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

    ΗΛΕΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..ολυμπιε μπας εχεις τιποτα σπορια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ λες ρε πανιβλακα αιβατζοσαλταρισμενε , ουστ μωρη μαστουρω απο εδω, αυτα στην κορη σου και στην αδελφη σου απονευρωμενε σκωληκα.. μου θελεις και ελευθερια στην μαστουρα .. αιντε να τα κανεις στην τουρκια αυτα αμα σε παιρνει , αν οχι βγαλε τον σκασμο και λουφαξε κοπριτη που εισηγεισαι και ελευθερη πρεζα..

    αιντε γιατι ειμαστε μεχρι ΕΔΩ , και δεν σας βλεπω καλα ολους εσας τους 'χαλαρους' και τους 'ρηλαξατους' πολυ μας σκιτισατε , εχουμε που εχουμε τα προβληματα μας σαν κοινωνια και σαν ατομα ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ...

    Ε Λ Ε Ο Σ !

    YG
    Κρατηθηκα οσο μποροιυσα ευγενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι εγινε ρε παιδια , ο τσιπρας (ο νεοταξιτης τεν-τεν) μετα το τανκερ με το 'τηνο πετρελαιο' απο την βενεζουελα , ετοιμαζεται να φερει καμμια καραβια απο το καλο το μαυρο απο κολομβια μερια ?

    ε ρε που μπλεξαμε με τα σκατα μας..

    ειδε να πεφτουνε τα ψευτικα τα νουμερα που του φορτωνανε τα πουλημενα ΜΜΕ και ειπε να φερει καλη μαστουρα απο το μεντεγιν ?

    ουστ κοπριτες απο εδω - Ο Υ Σ Τ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σπαστε τον κυκλο του χρηματος

    Αποποινικοποιηση τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αϊβατζίδη, ο Νομάρχης Θεσ/νίκης δεν έκαψε βιβλία του Ανδρουλάκη. Αντίθετα, τηλεφώνησε στον Ανδρουλάκη το ίδιο βράδυ και του ζήτησε συγγνώμη που στην εκδήλωση, στην οποία μετέσχε, κάποιοι έκαψαν βιβλία του, πράξη με την οποία διαφωνεί ριζικά και για όποια βιβλία και αν πρόκειται. Στην εκδήλωση πήγε για να διατυπώσει γνώμη εναντίον τού βιβλίου τού Ανδρουλάκη, όχι για να το κάψει.
    Αυτά δήλωσε ο ίδιος ο Ανδρουλάκης σε μια προηγούμενη φάση, όταν πάλι πολλοί ξιφουλκούσαν εναντίον του Ψωμιάδη.
    Αϊβατζίδη, ελπίζω ότι θα έχεις τον ανδρισμό να διορθώσεις το λάθος ανεντιμότητος στο οποίο έχει υποπέσει. Γιατί δεν φαντάζομαι να ψεύδεσαι ενεπίγνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ..χεστηκαμε τωρα για τον νουμεριαδη
    νομαρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε το θεμα τοu post ειναι η αποποινικοποιηση και οχι ο νομαρχης. Δηλαδη η γνωμη σου περιοριζεται στο τι εκανε ο ψωμιαδης?
    Ελεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΙΣΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ!!
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O τύπος που γράφει για την αποποινικοποίηση προφανώς νομίζει ότι to χασίς και ό,τι άλλο θα το αγοράζει φθηνότερα από το φαρμακείο. Δεν σκεέφτεται όμως ότι το χασίς είναι το πρώτο βήμα και ακολουθεί η ηρωϊνη. Δεν σκέφτεται ότι λαοί με πολλή μαστούρα (Κίνα)μείναν σκλαβωμένοι στους κατακτητές τους. Δεν σκέφτεται ότι στα στρατόπεδα μας δύσκολα βγαίνουν οι σκοπιές από τα πολλά Ι5 των ναρκομανών. Δεν σκέφτεται ότι οι Αμερικανοί ποτίζαν με ναρκωτικά τους φαντάρους στο Βιετνάμ για να πολεμούν μαστουρωμένοι. Φτάνει πια η θολοκουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αποποινικοποίηση ΤΩΡΑ!
    Περίθαλψη ανθρώπινη για τους τοξικομανείς, και όχι πέταγμα στα μπουντρούμια ως εγκληματίες.Ελεος με αυτή την κατάντια, να χέσω και το πολιτισμό και τη σκατοκουλτούρα σας ρε.
    Η αμερικανόφερτη προπαγάνδα κάνει ακόμα δουλειά αλλά ως πότε...το δίκαιο και η αλήθεια πάντα βγαίνει μπροστά ότι παιχνίδι και να παιχτεί κουφάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρε μαλακες αν αποποινικοποιηθεί η μαλακια τι θα κάνετε μετα ρε....?
    δεν θα κονομανε τα σκουπιδια .....!
    και οι εμποροι ρε μια χαρα ταπε ο πιτσρικας και ετσι πρεπει να γινει ....
    ολα πρεπει ν'αποποινικοποιηθουν ...αλλα μυαλό εχετε ???? σκατα εχετε στα κωλοκεφαλια σας και σας συμπαρασερνουν τα εμπορια του θανατου
    .......και οι κωλοσυντηρητικοί πούστηδες.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 12:09 :

    "O τύπος που γράφει για την αποποινικοποίηση προφανώς νομίζει ότι to χασίς και ό,τι άλλο θα το αγοράζει φθηνότερα από το φαρμακείο"


    Οχι φιλε, λαθος το καταλαβες, θα το καλλιεργω στο σπιτι μου και δε θα πληρωνω ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΒΡΕ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατι οχι?
    Ποτε δεν ειναι αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @24 Απρίλιος 2008 12:00 πμ και 12:01 πμ
    Ρε παιδιά, εντάξει. Δεν είναι ο Ψωμιάδης το θέμα και ... χεστήκαμε γι’ αυτόν. Και τούτο σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να ξεκινά το γραφτό του με εκτός θέματος ύβρεις και ψευδείς κατηγορίες εναντίον ενός προσώπου; Για σκεφτείτε το λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. to thema twn narkwtikwn einai klassiko paradeigma, pou apodeiknyei poso apoxavnwmena zwa einai oi deksioi. oi psomiado-karatzafero-anthimoi tous mperdevoune to mialoudaki tous me asxeta pragmata (thriskeia, oikogenia, asfalia) kai tous vazoune sto louki na stirizoune to sapio kathestws. outws oi allos omws oi deksioi anekathen xwrizontan se dyo katigories anthrwpwn: tous ilithious kai ta lamogia. ksipnate re zwa epitelous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά ρε παλικαρια να ρωτήσω κάτι δεν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα να ασχοληθείτε???
    Πάντως στο ζήτημα σύμφωνο πως ο Ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος ακόμη για να αποποινικοποιηθεί το χασίς.




    p.s
    Όσο για τον κύριο Τσίπρα νομίζω πως αν θέλει μπορεί να πιάσει τον παλμό τις νεολαίας.(η οποια δεν τρώει "κοτοχορτο") έχουμε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια Κύριε Τσίπρα αν βγήκες για να συνέχισης αυτά που ήδη υπάρχουν τότε αστο!



    (αν και δεν ψηφίζω συν.

    ...αλλα περίμενα από εσένα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. A ρε μουνοπανο GRSEX, κοροιδευεις το κοσμο. Μονο διαφημισεις εχεις στο site. Παλιομαλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιατί όσοι ασχολούνται με χασίσια είναι τουρκόσποροι; Πχ. Αιβατζίδης (τουρκοπόντιος), οι γυφτοαλβανοί της Ηλείας, οι αραβοκρητικοί. Μήπως επειδή η κουλτούρα τους είναι τουρκική, με τα χασίσια και τα άλλα τουρκικά σπορ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ..."Τρύπιους" νόμους, να, θεσπίζουν
    οι της "Θέμιδος" "Μαντάμες"..,
    μα ιδιόμορφες οι "τρύπες"..,
    που χωρούν, μόν',
    τους "χοντρούς"..,
    τους καθελογής αλήτες..,
    κι όχι τους λογής "στενούς"..!

    Λεν.., "Η αλήθεια και το λάδι,
    πάντα, βγαίνουν από πάνω..."..,
    μα, δω, να, "τη βγάζουν λάδι"
    οι μαφιόζοι κι οι αρχικλέφτες...
    κι έξω, πάντα, παραμένουν..,
    "τίμιοι".., δω και σ' "ουρανούς"..,
    οι "στενές"...για τους "στενούς"..!

    Έχουν μέσα...κι είναι έξω..,
    τα γκουβέρνα είν' δικά -τους..,
    που "τους βγάζουν" τα "Κανάλια"..,
    που 'χουν ιδιοκτησιά -τους..,
    κι όχι δα.., στις εκλογές..,
    οι λαοί.., που 'ν' να τους κλαις..!

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.siopi.gr
    Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,...
    Σχηματοποίηση λόγου (στίχων μου), θεογονία, κοσμογονία,...
    Γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ....και να δώσουμε και τη Θεσσαλονίκη στους Σκοπιανούς,έτσι πρεζόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαστούρες, φοβιτσιάρικες ουρές των σκιάχτρων, τι σας φταίνε τα παιδιά, κι όσοι με τη θέλησή τους φυλάνε όπου μπορούν, να μη σας φάνε ζωντανούς οι ανθρωποφάγοι πρεζέμποροι;
    Αλλά επειδή ως εγωμανείς δε θέλετε να θεραπευθείτε, αλλά θέλετε να υπηρετούμε μόνο τη μαστούρα σας, να σας στέλναν όλους να αποχαυνωθείτε σε φυτείες σ΄ένα μοναχικό νησί σ΄έναν ωκεανό, να δούμε σε πόσα 24ωρα θα απαλλασσόταν η ανθρωπότητα από τα παράσιτα που οι αρχομανείς παράγουν!...
    Ή έχετε την εντύπωση πως άμα σφίξουν κι άλλο τα πράγματα, θα σας λυπηθούν οι γκουρούδες σας; Εσάς θα δαγκώσουν πρώτους πεθαίνοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Αϊβατζίδη...
    ----------------------
    Σου στέλνω ένα απόσπασμα του βιβλίου μου, με τίτλο "ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - Τα...εκρηκτικά που σκοτώνουν", για να καταλάβεις καλύτερα, ότι τα γραφόμενά σου για το θέμα αυτό, είναι μακριά από την πραγματικότητα...
    -----------------------

    Απόσπασμα από το βιβλίο:
    ------------------------
    ...Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε ότι ορισμένοι, και πολλές φορές φαινομενικά τουλάχιστον μορφωμένοι και πνευματικοί άνθρωποι, επικεντρώνουν σκόπιμα το ενδιαφέρον της νεολαίας στο αν ο νέος έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα εκλογής της ναρκωτικής ουσίας που πρόκειται να λάβει ή αν έχει δικαίωμα να καπνίζει ελεύθερα το ένα ή το άλλο ναρκωτικό.
    Για ποιον νέο μιλάνε και ποιόν αλήθεια εννοούνε; Μήπως αυτόν τον νέο που τον θέλουν πάντα άβουλο ον και που τον κατάντησαν έτσι με τα πειράματά τους;
    Μήπως αυτόν που τον μεταχειρίζονται πάντα σαν αντικείμενο για να εξυπηρετήσουν τις εκάστοτε δικές τους σκοπιμότητες;
    Μήπως αυτόν που έντεχνα κατάφεραν να του αφαιρέσουν κάθε μορφή ηθικής αντίστασης;

    Αυτή η "ιδεολογία" του δικαιώματος και της δυνατότητας εκλογής της ναρκωτικής ουσίας είναι που ενθαρρύνει τους νέους και τους σπρώχνει στα ναρκωτικά και στο περιθώριο, είναι δε απορριπτέα, ως απαρχαιωμένη και διανοητικά ελλιπής.
    Ας διδάξουν πρώτα στους εαυτούς τους – όχι όμως στα παιδιά τους – αυτή την τακτική, και τότε θα διαπιστώσουν στην πράξη το μέγεθος εγκεφαλικής ανυπαρξίας τους.
    Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους αντιλήψεις και συμπεριφορές.
    Η περίοπτη θέση που ενδεχομένως κατέχουν, δεν τους δίνει το δικαίωμα να πειραματίζονται σε βάρος της νεολαίας μας.
    Την όποια γνώμη ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους.
    Να είναι βέβαιοι ότι με τη σιωπή τους προσφέρουν περισσότερα στην κοινωνία.
    Η πραγματική φώτιση δεν έρχεται ποτέ με τεχνητούς τρόπους, αλλά χρειάζεται σκληρή εσωτερική δουλειά και προπαντός πειθαρχεία.
    Οι τεχνητοί παράδεισοι που υπόσχονται καταρρέουν σύντομα και τη θέση τους παίρνουν τα συντρίμμια.
    Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά για να προγραμματίσουμε τις κοινωνίες μας, αν θέλουμε να φτιάξουμε πραγματικούς παράδεισους με φωτισμένους ανθρώπους.
    Αν αφήσουν την κάνναβη να κυκλοφορήσει ελεύθερα, θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερα θύματα από αυτά που ήδη υπάρχουν σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη με την ελεύθερη εμπορία του αλκοόλ η οποία δημιούργησε τα δεκάδες ανά τον κόσμο εκατομμύρια αλκοολικών, με όλες τις τραγικές επιπτώσεις.
    Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το κάπνισμα, του οποίου τα θύματα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.
    Και δεν είναι μόνο αυτό.
    Έχει αποδειχθεί ότι η κάνναβη είναι η κερκόπορτα, μέσω της οποίας εισέρχονται όλοι στα σκληρά ναρκωτικά.
    Είναι εύκολο να φαντασθεί κανείς τι θα γίνει, όταν τα εκατομμύρια των χρηστών θα διαπιστώσουν ότι η κάνναβη δεν μπορεί να τους δώσει πλέον την αποχαύνωση που τους χρειάζεται και πρέπει να πάνε σε σκληρότερα ναρκωτικά.
    Τα επιχειρήματα ότι θα είναι φθηνότερα, θα φορολογούνται από το κράτος και δεν θα γίνεται εκμετάλλευση των ναρκομανών από τους ανθρωποειδείς εμπόρους, μόνο αστεία μπορούν να χαρακτηρισθούν. Παρόμοια επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν κάποτε με το αλκοόλ και χρησιμοποιούνται και σήμερα από υποθετικά σοβαρούς ανθρώπους, ακόμα και από υπεύθυνους πολιτικούς που υποστηρίζουν την ελεύθερη διακίνηση της κάνναβης.
    Η βιομηχανία του αλκοόλ και η εμπορία του απασχολεί πολλά εκατομμύρια εργατών και επιχειρήσεων με τρομερά κέρδη που φορολογούνται, αλλά δεν σταμάτησαν ή τουλάχιστον δεν μείωσαν τον αριθμό των αλκοολικών.
    Αντίθετα, τους αύξησαν κατακόρυφα σε απίστευτους αριθμούς και με γοργούς ρυθμούς.
    Το αλκοόλ πωλείται φθηνά, αλλά το ίδιο και η ζωή των θυμάτων του.
    Τα σκληρά ναρκωτικά εθίζουν και σκλαβώνουν το χρήστη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν του αλκοόλ και του τσιγάρου, όπως όλοι αυτοί που εργάζονται στα κέντρα απεξάρτησης γνωρίζουν πολύ καλά.
    Σχεδόν όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αυτά τα κέντρα άρχισαν με την ινδική κάνναβη που, κατά τους υποστηρικτές της, δεν δημιουργεί εθισμό.
    Εκείνο που δεν γνωρίζουν όμως, είναι ότι αυτό που κάνει η κάνναβη είναι να σπάει τις αντιστάσεις και το άτομο να αποδέχεται οτιδήποτε πλέον, τελείως άκριτα.
    Αυτή η πλευρά της κάνναβης δεν έχει γίνει γνωστή, δεν έχει εξετασθεί και δεν έχει παρουσιασθεί ακόμα δημόσια.
    Η παθητικότητα που διαπιστώνουμε σήμερα οφείλεται κατά κύριο λόγο, σε μια απονευρωμένη, αποχαυνωμένη και απολύτως τίποτα υποσχόμενη κοινωνία, που αναζητά την προσωρινή της ευδαιμονία, γνωρίζοντας ότι έχει παγιδεύσει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον των παιδιών της....

    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτοί που πιστεύουν ότι αν αποποινικοποιηθεί το χασίς τότε θα αρχίσει όλη η χώρα να πίνει μάλλον ζουν αλλού, γιατί ήδη όλη η χώρα πίνει! Κάντε μια βόλτα στα γήπεδα, στα στρατόπεδα, στα πάρκα, στα club, στις συναυλίες, στην Ομόνοια, στην Ακρόπολη και η χαρακτηριστική οσμή της φούντας σίγουρα θα έρθει στα ρουθούνια σας. Το ότι η Ελλάδα είναι ήδη μαστουρωμένη άλλωστε αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των εκλογών τα τελευταία 20 χρόνια. Χειρότεροι αποκλείεται να γίνουμε με το νόμιμο μαύρο. Και κάτι άλλο: να δεχτώ ότι τα ελαφριά ναρκωτικά σκοτώνουν, αποβλακώνουν, αποτελούν προθάλαμο για τα σκληρά και ότι άλλο θέλετε. Πείτε μας όμως, το αλκοόλ και το τσιγάρο δεν σκοτώνουν και μάλιστα αποδεδειγμένα; Τότε γιατί ακόμα και οι ανήλικοι μπορούν να τα αγοράζουν από το περίπτερο χωρίς συνέπειες; Αλλά ξέχασα: αυτές είναι οι νόμιμες μαστούρες που πλασάρει το κράτος, μαζί με τις υπόλοιπες: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, στρατός, TV, SUV, Καλομοίρα και δε συμμαζεύεται.
    Σιγά μη νομιμοποιήσουμε το μαύρο για να γεμίσει πρεζάκια αυτή η ξύπνια, υποψιασμένη και γεμάτη ανθρώπους με νέες ιδέες (Ψωμιάδης) χώρα. Μαλάκες Ολλανδοί κοιμισμένοι. Έχετε εσείς τέτοια μυαλά ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Legalize it - don't criticize it
    Legalize it and i will advertise it

    Some call it tampee
    Some call it the weed
    Some call it Marijuana
    Some of them call it Ganja

    Legalize it - don't criticize it
    Legalize it and i will advertise it

    Singer smoke it
    And players of instruments too
    Legalize it, yeah, yeah
    That's the best thing you can do
    Doctors smoke it
    Nurses smoke it
    Judges smoke it
    Even the lawyers too

    Legalize it - don't criticize it
    Legalize it and i will advertise it

    It's good for the flu
    It's good for asthma
    Good for tuberculosis
    Even umara composis

    Legalize it - don't criticize it
    Legalize it and i will advertise it

    Bird eat it
    And they leave it
    Fowls eat it
    Goats love to play with it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Γιατί όσοι ασχολούνται με χασίσια είναι τουρκόσποροι; Πχ. Αιβατζίδης (τουρκοπόντιος), οι γυφτοαλβανοί της Ηλείας, οι αραβοκρητικοί. Μήπως επειδή η κουλτούρα τους είναι τουρκική, με τα χασίσια και τα άλλα τουρκικά σπορ;


    Οθωμανικό που σου χρειάζεται για να ξεπεράσεις τα ρατσιστικά σου συμπλέγματα κακομοίρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ένα ενδιαφέρον άρθρο απ' το ιστολόγιο του Αντιβαρου. Το μεταφέρω εδώ όπως είναι:
    http://blog.antibaro.gr/2008/04/117

    Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι στην φύση του Έλληνα, ή στην ανθρώπινη φύση γενικά, η μανία του τζόγου, η υπερποσία αλκοόλ, το ρεκόρ θανάτων στην άσφαλτο, το υπερβολικό κάπνισμα, η αποχαύνωση, ο αλληλοσπαραγμός για αθλητικά θεάματα, η αδυναμία συλλογικών επιτευγμάτων. Αυτή η ιδέα είναι φθηνή δικαιολογία για να παρηγορούμεθα με την γενικότερη αποτυχία της ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας αδιάφορων ατόμων, κοινωνίας κατ’ όνομα, δίχως οργανωμένη πρόνοια, εθελοντικό φρόνημα και ανθρωπιστική διάθεση.


    Η δε υπόθεση τζόγος στην Ελλάδα, που θα μάς απασχολήσει στο παρόν, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια μόνιμη ανάρμοστη συμμαχία της εκάστοτε κυβέρνησης με τα οικονομικά συμφέροντα που διαχειρίζονται τον τζόγο με σκοπό την οικονομική απομύζηση κυρίως των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών μας. Ο τζόγος πορεύτηκε, όπως κάθε κακή συνήθεια στην ημεδαπή, και εφαρμόστηκε γι’ αυτόν το γνωστό “γιατρικό”: επιφανειακή ανάλυση του νοσηρού φαινομένου μέσα από στερεότυπα –> ενημέρωση για λόγους απενοχοποίησης τής κρατικής ανικανότητας που φθάνει τα όρια της συνενοχής –> εξοικείωση με το φαινόμενο και βαθμιαία συγκάλυψη των επιπτώσεων –> σταδιακή νομιμοποίηση του φαινομένου με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να καταπολεμηθεί και ότι τέλος πάντων εναπόκειται στην παιδεία του καθενός γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να βλάπτει τον εαυτό του κτλ. Είθισται στα ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη η γενίκευση της εκάστοτε κοινωνικής μάστιγας να αντιμετωπίζεται με την εκτονωτική χρήση της ανάλυσης, διαδικασία που μειώνει τον φόβο απέναντι στην βλαπτικότητά της (απομύθευσή της) και ακολούθως την συλλογική θέληση/απόφαση για συντριβή της. Μοναδικό μέτρο προβάλλεται η νομιμοποίηση της μάστιγας (βλ. περίπτωση προτάσεων για νομιμοποίηση ακόμη και των ναρκωτικών ουσιών!), προκειμένου δήθεν να ελεγχθεί ή να τήν απομακρύνει από τα οργανωμένα κέντρα του υποκόσμου. Στην πραγματικότητα τα φιντάνια της γραφειοκρατίας προτιμούν να ανακηρύξουν το Κράτος σε Μέγα Νταβατζή πάσης φύσεως παράγοντα εξαθλίωσης του μαζοποιημένου λαού, προκειμένου η Εξουσία να γίνει αυτή που θα αποκομίζει τα έσοδα για λογαριασμό του δημόσιου κορβανά και του ιδιωτικού πάντοτε κεφαλαίου που “είχε πρώτο την ιδέα”.

    Ωστόσο, με την εφαρμογή της νομιμοποίησης το έγκλημα απεγκληματοποιείται, διότι τώρα αποφέρει στο Κράτος, το ανήθικο βαπτίζεται ηθικό, το μαύρο εξωραΐζεται σε λευκό και μεταμορφώνεται σε αποδεκτή δραστηριότητα, προσιτή σε ανθρώπους, στους οποίους άλλως ποτέ δεν θα είχε πρόσβαση. Ο πειρασμός της δοκιμής αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, διαδίδεται σε συγγενείς και φίλους, αποκτά πρόσβαση παντού. Τα παρατημένα σε μια γωνιά ή ένα τραπέζι σύνεργα της ανοησίας ενός ανθρώπου μπορούν επίσης να γίνουν τα σύνεργα για το ταξίδι προς την καταστροφή του πλησίον, συνήθως του ανήλικου, του ανενημέρωτου, του αφελούς… Σκέπτομαι πόσα κακά παραδείγματα γονέων υπάρχουν: ο απελπισμένος πατέρας που τρέχει στα προποτζίδικα και περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα της κληρωτίδας ή της τελευταίας αγωνιστικής, η απονενοημένη μητέρα που συμπληρώνει το “τυχερό” δελτίο μαζί με τα παιδιά της εν είδει παιχνιδιού…

    Ειδικά στην περίπτωση του τζόγου, η έξις αυτή γίνεται ένας επί πλέον επαχθής φόρος στους ώμους των μη προνομιούχων Ελλήνων, ο Φόρος των Ηλιθίων, των ηλιθίων που αφιερώνουν ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο τμήμα του γλισχρού μισθού τους για να αγοράσουν τις εβδομαδιαίες κούφιες ελπίδες που πωλούν τα “νόμιμα” τυχερά παίγνια. Είτε παίζοντας με ομάδες, είτε με αριθμούς, είτε με τραπουλόχαρτα, είτε με κουλοχέρηδες ηλεκτρονικούς και μη, οι Έλληνες νομίζουν ότι θα πλουτίσουν σε μια στιγμή. Ζητούν να λυτρωθούν μονομιάς από την οικονομική τους ανέχεια και τα πιεστικά τους προβλήματα. Αυτό που κατορθώνουν στην πραγματικότητα, όμως, είναι να τρίβουν τα χέρια τους ευχαριστημένοι οι οικονομολόγοι του Υπουργείου Οικονομικών που βλέπουν το Κράτος να βγάζει από την ηλιθιότητά μας το χαρτζιλίκι του και οι ιδιώτες, με τους οποίους συνεργάζεται το Κράτος στο αήθες άρμεγμα των πολιτών του.

    Η “νομιμοποίηση” του τζόγου υποστηρίχθηκε με την σκέψη ότι έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο παράνομος τζόγος και η δραστηριότητα του υπόκοσμου που τόν διαχειριζόταν. Φυσικά η αισιόδοξη πρόβλεψη διαψεύστηκε (6,5 δισ. € ο ετήσιος παράνομος τζόγος στην Ελλάδα το 2007!!!), όπως διαψεύστηκε στην Ολλανδία η “μεγαλοφυής” ιδέα ότι επιτρέποντας την διανομή ναρκωτικών, λες και είναι τσίχλες, θα έπεφτε ο αριθμός των χρηστών και θα χρεωκοπούσαν οι ναρκέμποροι. Και άλλες ανοησίες επιστρατεύθηκαν για να πεισθεί η κοινωνία να πιει με ανακούφιση το προσφερόμενο δηλητήριο: τι ότι με τα έσοδα από τον νόμιμο τζόγο θα χρηματοδοτηθούν μεγάλα έργα (στην πραγματικότητα μέσα από την επιλεγμένη διαφήμιση του ΟΠΑΠ χρηματοδοτούνται διάφορα ΜΜΕ και φυσικά το Ταμείο των δημοσιογράφων!), τι το επιχείρημα ότι ”όταν απαγορεύουμε κάτι το κάνουμε πιο επιθυμητό” και άλλα τέτοια μοντέρνα ψυχολογικά κλισεδάκια του περασμένου “προοδευτικού” 20ου αι. Οι αριθμοί, ωστόσο, λέγουν την αλήθεια:

    http://blog.antibaro.gr/wp-content/uploads/2008/03/greek_gambling.jpg



    Φυσικά εδώ δεν γίνεται καν λόγος για τις επώδυνες συνέπειες: για τις εκατοντάδες κατεστραμμένες οικογένειες, τα καθημερινά δράματα, τις αιτήσεις στο Πρωτοδικείο Αθηνών αυταπαγόρευσης από τα καζίνα, τις αγωνιώδεις ουρές στα προποτζίδικα για το ΚΙΝΟ κτλ. Η είδηση είναι έτσι γραμμένη που στα πλαίσια της αποχαύνωσης του πολίτη αυτός ίσως θα μπορούσε να νιώθει ακόμη και υπερηφάνεια που ο κρατικός φορέας βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Κούνια που μάς κούναγε…


    One Response to “Ο Φόρος των Ηλιθίων”
    # Aristomenaceon 22 Apr 2008 at 7:30 pm
    Οι αποψεις σας στο παρον αρθρο, οπως και στο αμεσως προηγουμενο «η σκλαβια του βλεμματος και ο ζυγος της ασχημιας», ακρως ενδιαφερουσες, προβληματιζουν εντονα για τα αιτια, τα βαθυτερα αιτια αυτης της καταπτωσης. Τελικως ποιος φταιει και γιατι; Ειναι η καταντια της πολιτειας που δημιουργει αυτα τα τραγικα αποτελεσματα σε καθε σχεδον πτυχη της ελληνικης καθημερινοτητας ή ο καθε ενας απο εμας λειτουργει ως συνιστωσα πλευρα αυτου του κακοδομημενου και ετοιμορροπου αρχιτεκτονηματος;
    Μαλλον η πιο ευκολη απαντηση (και ισως και η πιο σωστη) ειναι να πει κανεις οτι ισχυουν και τα δυο. Ετσι λοιπον και γω τεινω να πιστευω οτι τοσο η πλειοψηφια των λειτουργων της πολιτειας οσο και μεγαλο μερος των πολιτων εχουν ελλειμμα πολιτικης σκεψης, αισθητικης, παιδειας γενικοτερα. Και αυτη η ελλειψη «δραστικης» γνωσης και αντιληψης, για το οποιο πολλοι ειναι εντελως ανυποψιαστοι, κανει κι αυτους και ολο τον κοσμο μαζι να υποφερει.
    Σε ολες αυτες τις πραγματικα αξιολογες απο καθε πλευρα παρατηρησεις και θεσεις σας, εχω μονο μια μικρη ενσταση να κανω: η μανια του τζογου, η υπερποσια αλκοολ, η αποχαυνωση, και τα υπολοιπα που αναφερατε δεν ειναι μεν στην φυση του Ελληνα ή γενικα στην ανθρωπινη φυση, αλλα καθως τα προβληματα και οι συμπεριφορες αυτες παραμενουν, τοτε η συνηθεια και η εξοικειωση (που κι εσεις αναφερετε) γινεται δευτερη φυση. Και δημος τετοιων πολιτων, τετοιων ανθρωπων δεν δυναται να κρατει υγειως.
    Ειναι μαλιστα αξιοπεριεργο πως μια σειρα γενεων που ξεπηδησαν και παιδευτηκαν απο εναν τρομερο παγκοσμιο πολεμο, εναν ξεδιαντροπο εμφυλιο πολεμο και απο τις τοσο εντονες πολιτικες-κοινωνικες εξελιξεις που ακολουθησαν στις δεκαετιες του 60 και 70 μεχρι και σημερα, αποδεικνυονται τελικως ανικανες να ερμηνευσουν και να αξιοποιησουν συλλογικα ολη αυτην την εμπειρια.
    Αναρρωτιεμαι εν κατακλειδι, εαν ο μεσος Ελληνας διαθετει «κοινον νου» ή μηπως ο περιφημος αυτος «κοινος νους» δεν ειναι τοσο κοινος οσο λεγεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η "αποποινικοποίηση" της κάνναβης είναι ένα παλιό θέμα. Όμως, ακόμη και στην Ολλανδία, που θεωρείται από πολλούς εδώ "νομιμοποιημένη", υπάρχουν αυστηροί κανόνες ως προς την προμήθεια και τη χρήση, και πάντως δεν πουλιέται σε περίπτερα και λαϊκές αγορές (!).

    Το άρθρο του Αϊβατζίδη είναι παραληρηματικό και ανάξιο σχολισμού καθεαυτό.

    Εγώ, πάντως, θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα από την "νομιμοποίηση" της κάνναβης, την εφαρμογή των ήδη ισχυόντων των νόμων για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

    Γιατί ο οποισδήποτε πηγαίνει σε κλειστό δημόσιο χώρο, ιδίως διασκέδασης, αναπόφευκτα μαστουρώνει από τον καπνό που οι άλλοι φουμάρουν, έστω και αν δεν καπνίζει ο ίδιος.

    Φανταστείτε σε τέτοιες συνθήκες ανομίας, αδιακρισίας και αναίδειας, να "νομιμοποιθεί" και το χασίσι. Θα μαστουρώνουμε όλοι μας, θέλουμε δεν θέλουμε, με το που πατάμε το πόδι μας σε καφε-μπαρ, κλπ., για να μην περιλάβω και τις δημόσιες υπηρεσίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Aγαπητέ κε Αιβαζίδη ,θέλεις όλα τα ναρκωτικά ελευθερα για να μπορείς να δοκιμάζεις ότι θέλεις. Νομίζεις ότι η χρήση είναι επιλογή του χρήστη ? Όχι ,φίλε . Ανάγκη είναι.
    Άνθρωποι ερείπια καταφεύγουν σ' αυτά για να βρούν μια ψευδαίσθηση .Ανθρωποι που στον ύπνο τους και στον ξύπνιο τους ζουν με το φόβο τής διάλυσης ,τής προδοσίας ,τής μοναξιάς .Το ερώτημα δεν είναι συνεπώς το αν η χρήση θα είναι ελεύθερη ή όχι ,αλλά το γιατί ο άνθρωπος πρέπει να μαστουρώνει για να νοιώθει ότι υπάρχει.
    Όσο για τα περί εξουσίας που αλλοτριώνει τους νέους ρίχνοντάς τους στα ναρκωτικά , τα ακούω βερεσέ : ως πότε για όλα θα φταίνε αυτοί πού έχουμε απέναντί μας και ποτέ εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΕ ΑΙΒΑΖΙΔΗ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑΤΕ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΑΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΣΤΟΥΡΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΘΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΡΥΦΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ .Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑΤΟΙΟΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΟΡΑΜΑ .ΜΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΡΑΜΑ, ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ,ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.ΑΝ ΜΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΣΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. KALIMERA !!!!
    MPRAVO YIA TO THAROS TIS GNOMIS'OU
    KIRIE AIVATZIDI !!!!!

    ESIS OI IPOKRITES POU KATAFERESTE ENANTION TOU ...PRODIKAZETE KE PIOI KATA VATHOS ISTE!!!!!
    STRAVI ISTE KE DEN VLEPETE OTI ME ALOTHI TO HORTO VAZOUN FILAKI HILIADES ANTHROPUS????
    KONOMANE OI DIKIGORI KE OLO TO SISTIMATOUS!!!!!
    TO OINOPNEVMA POU TO PINOUN OLI...OLI GINAN ALKOOLIKI????

    ATOMIKO DIKEOMA TOU KATHE POLITI INE NA DIAHIRIZETE TON EAFTOTOU OPOS AFTOS EPITHIMI!!!!!

    DILADI TO OTI OLOS O KOSMOS TREHI STA FARMAKIA NA PARI TA ANGHOLITIKA POU TOU PROTINE O GIATROS .....INE KALITERA?????

    TO HORTO DEN VLAPTI POUTHENA ...MONO TOUS VLAMENOUS !!!!!!
    PITE TIN ALITHIA ALITES ...KONOMATE ME TO NA INE PARANOMO TO HORTO !!!!
    TO 10% TOU PLANITI KANI KATHIMERINA KE ENA KE DIO TSIGARA !!!!!!!!!!
    ESIS POU DEN THELETE NA KAPNIZETE MIN TO KANETE ....PARTE OTI ALO THELETE EGO DEN EHO PROVLIMA ..ARKI NA MIN PERIORIZETE TIN ELEFTHERIA EPILOGIS ...STOUS ANTHROPOUS !!!!

    KE I ALITHIA INE OTI STOUS DROMOUS KE STA SPITIA TOUS INE AROSTI ANTHROPI APO TA KATHE IDOUS HIMIKA PARASKEVASMATA (IROINI.KOKAINI.HAPIA PANTOS TIPOU..INOPNEVMA.KTL)

    SIGOURA DEN INE I LISI STA PROVLIMATA POU EHI O KATHIS...
    ALLA OHI KE FILAKI YIA ENA TSIGARO GAMO TO STANIO MOU ...ALITES IPOKRITES,KLEFTES PANTOS KEROU !!!!
    AS MIN XEHNAME OTI KAI TO POLI FAI SKOTONI !!!!!
    TO HORTO (FOUNDA) DEN INE ETHISTIKO,YIAFTO INE PARANOMO ...MALAKES!!!! MONO TA ETHISTIKA TA VRISKIS PANTOU ...YIA NA SE TRAVANE MIA ZOI APO TARHIDIA EOS OTOU SE STIPSOUN SAN LEMONI!!!!!
    EVERY BODY MUST GET STONED !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. File mazi sou
    Legalize it
    Dont critisize it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Γιατί όσοι ασχολούνται με χασίσια είναι τουρκόσποροι; Πχ. Αιβατζίδης (τουρκοπόντιος), οι γυφτοαλβανοί της Ηλείας, οι αραβοκρητικοί. Μήπως επειδή η κουλτούρα τους είναι τουρκική, με τα χασίσια και τα άλλα τουρκικά σπορ;

    -------------------------------------

    ama piasoun to gio sou me kana gramario xorto kai ton rixoun ston korydallo, sto idio keli me ena fonia, ena viasti kai enan megalemporo hrwinis, na dw ti 8a les meta paliomalaka....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Aγαπητέ κε Αιβαζίδη ,θέλεις όλα τα ναρκωτικά ελευθερα για να μπορείς να δοκιμάζεις ότι θέλεις.

    (....)
    -------------------------------------

    nai, giati twra, einai para poly dyskolo na vreis oti 8eleis na dokimaseis...ti na sou pw

    XYPNATE REEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. MPIKE I ANOIXI !!!

    FYTEFTE KARGA MAGES,
    STAMATEISTE NA PLHRWNETE 5-10 euro TO GRAMMARIO XORTO KANWNTAS PLOUSIO TON KA8E PAPARA DEALER...
    VALTE TO DIKO SAS NA XERETE KAI TI PINETE,
    (KAI OXI POTISMENA ME ENA KARO XHMIKA ALVANIKA DHLHTHRIA GIA NA GINOYN MEGALA)

    KANOUME KAI KALO STON PLANITI

    (1 strema xorto, paragei 10 fores parapanw oxygono apo 1 strema dasous)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το είχε πει κι ο ανάπηρος γκιόργκος να το καλλιεργουμε στις γλάστρες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΠΑΛΙΟΒΛΑΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ .ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ .ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΤΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΕΖΟΝΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΖΑ .ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΜΕΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ. ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ .ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΤΟΥΡΕΣ ΑΡΑΧΤΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μαλάκα κλείσε το ΤΗΛΕΑΣΤΥ και βγες έξω να δεις τι γίνεται που θα μιλήσεις για πρεζόνια. Ούτε τι είναι η πρέζα δεν ξέρεις και τη μπερδεύεις με το χασίς. Θέλεις να έχεις και άποψη κατά τ' άλλα.
    Βλέπεις στην Ελλάδα δεν υπάρχει χασίς ούτε σκληρά ναρκωτικά. Δυο μαλάκες φίλοι του Τσίπρα στα Εξάρχεια πίνουνε και μεταφέρουν τη μυρωδιά από το σπίτι τους. Έτσι να νομίζεις εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι νόμοι,εκτός από την καταναγκαστική ,έχουν και μια ιδεολογική-παιδαγωγική κοινωνική πλευρά.
    Δίνουν δηλαδή,για να το πω απλά και να μην μπλέκουμε,
    μια κατεύθυνση για το τι είναι καλό-ωφέλιμο στην κοινωνική συμβίωση και τι όχι .
    Το χόρτο μπορεί να ξεκινάει... σχετικά ανώδυνα,αλλά έχουν δίκιο οι φίλοι παραπάνω ότι καταργεί τις αντιστάσεις του ανθρώπου και συχνά γίνεται ο προθάλαμος για τα σκληρά.
    Αλλά πριν μιλήσουμε για προθαλάμους κλπ.,μόνο και μόνο το γεγονός ότι ελαττώνει τις αντιστάσεις του ανθρώπου φτάνει για να μην το αποδεχόμαστε.
    Δεν θέλουμε-πιστεύω-
    μια κοινωνία ανθρώπων με ελαττωμένες αντιστάσεις.
    Άρα καλώς ο νόμος το αποδοκιμάζει.
    Το πρόβλημα εντοπίζεται στη ...διαβάθμιση!
    Γιατί άλλο είναι ο χρήστης ,
    άλλο ο ενδιάμεσος (συχνά και ο ίδιος χρήστης) ,άλλο τα ...ανώτερα στελέχη του κυκλώματος.
    Κι όμως ,παρά το ότι οι πράξεις τους δεν έχουν την ίδια κοινωνική απαξία,η ποινική-σωφρονιστική μεταχείριση δεν είναι διαφοροποιημένη!Αντίθετα,πολλές φορές βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο το θύμα της υπόθεσης,ο απλός
    χρήστης.
    Επομένως:πρέπει να διεκδικούμε διαφορετική μεταχείριση,αλλά όχι αποποινικοποίηση των 'μαλακών' ναρκωτικών.Γιατί βλάπτεται ο χρήστης,αλλοιώνεται η προσωπικότητά του,και συχνότατα επηρεάζεται και η κοινωνική ειρήνη από αυτή την αδυναμία.
    Επιπλέον,δεν υπάρχει κοινωνική βάση στην Ελλάδα που θα αποδεχτεί την αποποινικοποίηση.Υπάρχει όμως τέτοια βάση που θα αποδεχόταν το αυτονόητο -να μην τσουβαλιάζεται σε ένα κελί ο χρήστης με τους ληστές και να μην μένει μέσα αυτός,ενώ ο έμπορος ,όποτε πιάνεται,να βγαίνει με εγγύηση- .
    Ας παλέψουμε για το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. το πρόβλημα με την ηρωίνη είναι ότι υπάρχουν ήδη 300.000 χρήστες στην ελλάδα.Αυτοί κάθε μέρα πρέπει να αγοράζουν ηρωίνη αξίας 30-50 ευρώ τη στιγμή που δε δουλεύουνε και είναι εκτός κοινωνικού ιστού.Αυτοί οι 300.000 για να εξασφαλίσουν τη δόση βάζουν και άλλα νέα παιδιά στην ουσία αυτή .Τα παιδιά μας δηλαδή ή τα παιδιά μας όταν αθτα μεγαλώσουνε..
    Το κράτος πρέπει να πάρει κάποια μέτρα γιαυτό το πράγμα.Τα γκουλαγκ και οι εκτελέσεις που γίνονταν στον κομμουνισμό σεν είναι αποδεκτές λύσεις.Το καλύτερο είναι το ίδιο το μπουρδέλο το κράτος το οποίο ευημερεί σήμερα από τις χορηγίες των εμπόρων ηρωίνης να δίνει το ίδιο τη δόση στους τοξικοεξαρτημένους .Να τους δίνει τη δόση τους κάθε μέρα για πάντα,έτσι ώστε να γλιτώσουνε αυτοί να γλιτώσουμε και εμείς.
    Το χασίσι δε βλάπτει παραπάνω από το απλό τσιγάρο και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ..1.000.000 συμπατριώτες μας καπνίζουν ινδική κάναβη.Δεν έγινε τίποτα.Για τους άλλους όμως χρήστες και αρώστους πρέπει να κάνουμε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. opoios exei sillifthi apo knites kai exei paradothei stous mpatsous xerei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. για το τουρκοποντιε ειμαι μικρασιατης βλαχο τουρκοσπορε (ιστορικα πολυ λιγοτερο πηδηγμενοι απο τους τουρκους πατριωτες σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. o ρολος των κομμουνιστων προδοτικος και χαφιεδικος σε καθε εποχη σε καθε μετωπο,εσεις δωσατε τον δικο σας τον Αρη θα πτοηθειτε απο αλλες ευαισθησιες
    ΤΕΛΟΣ ΑΜΑ Η ΑΛΕΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΝΑΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΥΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κυλαει οποιος εχει στργγυλες αρχες για κοιτα τον καθρεπτη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. κυλαει οποιος εχει στργγυλες αρχες για κοιτα τον καθρεπτη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ο κυριος με τους αστακους αριστος κεφατος και ευφανταστος ασχετα αν δεν μας γουσταρει και μας ειρωνευεται,τουλαχιστον εχει να πει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Α ρε σκατόπουστα που θες και να έχεις άποψη. Πήρες κόσμο και κοσμάκη στο λαιμό σου, κατέστρεψες οικογένειες αλλά βλέπεις αυτοί που κατέστρεψες δεν είχανε Πασόκα μάνα στην Αγροτική για να βγαίνουνε λάδι μονίμως. Και σου δίνουνε και βήμα να μιλάς....Και σε πλασάρουν λες και είσαι "μάρτυρας". Ποιός, εσύ! Που δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερος "εαυτούλης" εγωκεντρικός παλιομαλάκας απο σένα. Αλλά κάποιοι απο μας σε ξέρουν και απ την καλή και απ την ανάποδη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κόλαση αλλά εσύ ρε πούστη, πού θα πάει....θα σαπίσεις και θα ηρεμήσουνε όλες οι ψυχούλες που έκανες πρέζάκια. Σακτοντίλι του κερατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση