GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

25η Μαρτίου και Εκκλησία...

. . ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΜΟΥ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΑΚΙΑ" ΤΟΥΣ, ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ 1797-98 ΓΙΑ ΝΑ ...

.
. ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΜΟΥ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΑΚΙΑ" ΤΟΥΣ, ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ 1797-98 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑ'Ι'ΒΑΝΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΝ...
"...ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΘΥΜΙΑΣ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΕΥΠΕΙΘΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΙΑΝ ΤΑΥΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ( Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α ), ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡ' ΑΥΤΗΣ ΕΧΟΜΕΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟ ΖΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥ ΖΗΝ..."
"...Ο ΘΕΟΣ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΝ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ΟΤΙ ΘΕΙΩ ΕΓΕΝΕΤΟ ΒΟΥΛΗΜΑΤΙ... ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΘΕ , ΚΛΕΙΣΗΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑΝ ΑΚΡΟΑΣΙΝ ΕΙΣ ΤΑΥΤΑΣ ΤΑΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΣΤΕΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΗΝ ΚΑΙ, ΩΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΙΝ..."
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΟΥΘΕΤΕΙ Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ. "...ΟΘΕΝ ΟΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΤΕΡΟΝ ΤΙ ΣΦΑΛΛΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ , ΑΥΤΟΣ ΣΦΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.."
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ;

ΓΙΩΡΓΟΣ Α.
------------------------------------

109 σχόλια

  1. Ladies and gentlemen...

    are you readyyyyyyyyyyyyy?


    GO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ Γιωργακη αν ησουν στο στομα του λυκου,δηλαδη Πατριαρχης στην Κωνσταντινουπολη μετον Σουλτανο απο πανω σου,τι θε εγραφες στου επαναστατημενους συμπατριωτες σου?Μυαλο επιπεδου νηπιαγωγειου θελει να καταλαβεις γιατι και υπο ποιο καθεστως εγραφε αυτες τις επιστολες,αλλα φαινεται οτι το αντιχριστιανικο σου μενος & κομπλεξ σε εμποδιζει.Απλα θυμησου την καταληξη που ειχε ο Γρηγοριος Ε' οταν απεριφραστα ταχθηκε υπερ της Επαναστασης.Ή μηπως αυτο δε σου το'παν τα παπαγαλακια σου?

    Υ.Γ.Μολις προβαλλαν για μια ακομη φορα την ταινια "Παπαφλεσσας".Χρησιμη για οσους αγνοουν επιδεικτικα τον αγωνα του Κληρου εκεινη την περιοδο & παραπληροφορουν τον κοσμο με τις ανοησιες τους.

    Υ.Γ.2.Εχει γινει το press.gr τοπος συναθροισης χριστιανομαχων ή μου φαινεται?Καταλαβαινω οτι κι αυτοι πρεπει καπου να εκφραστουν (λες και δε μας εφταναν τα δικα τους "αντικειμενικοτατα" μπλογκς και οτι οσο πλησιαζουμε στο Πασχα τοσο οι επιθεσεις θα εντεινονται-γιατι αραγε???-αλλα πλεον εχει παραγινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά είναι αυτά που γραφεις και πόσα ακόμα και να μας πει κανείς από τους ιερωμένους πως πέθανε ο πολύς παλαιών Πατρών Κος Γερμανός και με τι περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον11,50

    Δεν αφήνεις τα σάπια και τον Διάκο πιάσανε και προτίμησε να πεθάνει παρά να γίνει σκυφτοκολάριος.Μέχρι και το Κολοκοτρώνη αφορίσανε δυο φορές οι αντίθρησκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ορθοπεδική επέμβαση υπεβλήθη ο Αρχιεπίσκοπος

    http://simerina.blogspot.com/2008/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάλτε ALPHA τώρα αμέσως να δείτε το "Κουτί της Πανδώρας" που μιλάει για το CERN και τα πειράματα που θα γίνουν σε λίγο καιρό για να κατανοήσουν την "Μεγάλη Έκρηξη" (Big Bang)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. =======================
    όπου πάνε οι έμποροι.......

    πάει κι ο ΟΚΑΝΑ...!

    μπράβο κύριε ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
    τη δουλειά σας κάνετε άλλωστε!
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee??????

    ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ
    ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ
    ΓΙΑ ΟΠΛΑ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυριε Μαλακαπιτουρα το κειμενο που μας παρουσιαζεις ειναι γνωστο. Και αλλοι τσογλανοι της ΤΣΥΡΙΖΑ το εχουν παρουσιασει και σπασανε τα απαισια και ανθελληνικα βρωμομουτρα τους... ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ (εστω και ελαχιστα) ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ (μετεπειτα) ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΧΘΗ ΔΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΚΥΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , μονο σε κατι βρωμιαρηδες τησ ΤΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι γνωστα γιατι αυτοι δρουνε εναντιον καθε εννοιας ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ παιρνοντας 'παναξια' μια θεση στην ΙΣΤΟΡΙΑ διπλα στον ΕΦΙΑΛΤΗ και στον ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗ ..

    αλλη φορα γλυκεια μου να ψαχνεις κανενα βιβλιο πριν αμολησεις την κοτσανα σου.. αυτα δε να τα μεταφερεις και στον νταβα που σε ταιζει και σε 'προστατευει' ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς 11,50

    Μάλλον δηλητηριασμένος στο Ναύπλιο το 1824 από ενα συγγενή του γιά να του πάρει τα κλοπιμαία απο το σαράϊ της Τρίπολης; Μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. =======================
    όπου πάνε οι έμποροι.......

    πάει κι ο ΟΚΑΝΑ...!

    μπράβο κύριε ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
    τη δουλειά σας κάνετε άλλωστε!
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee??????

    ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ
    ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ
    ΓΙΑ ΟΠΛΑ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΑΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Gamv to xristo sou kolopaido me ton OKANA stamata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΓΚΕΣ καταλάβετε το,
    ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

    ΣΥΝ ΜΟΡΙΤΕΣ = ΣΥ ΡΙΖΑ

    ότι κάνουν για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    το ίδιο κάνουν για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ !

    Για τα καλόπαιδα του
    ΣΥΡΙΖΑ = ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

    Πάντα Kikers φόραγαν,
    Κωλωνάκι έμεναν,
    και BMW τους καβάλαγαν.

    CHIP + RASS
    κάποια σχέση θα έχει!

    (αστέρι έχει
    αλλά όχι για την
    Ελλάδα μας ρε γαμώτο.
    Το πολύ πολύ τώρα που έφυγε
    ο Κούρκουλος να πάρει την θέση του)

    Όσο δε για εξωτερική πολιτική
    πάρτε μια καλή ιδέα
    μήπως και κάνετε και τίποτα καλό
    για την ΕΛΛΑΔΑ μας κάποτε.

    Σας γράφουμε Εγγλέζικα...
    γιατί αυτή είναι η επίσημη γλώσσα
    στα ιδιωτικά σχολεία που πηγαίνετε.

    ” Honest Proposition:

    The name at stake is "MAKEDONIA"

    Let FYROM get the first syllable, "MA".
    We keep the second "KE".

    So they can be called "MADONIANS".

    This is a great advantage for your friends, because they:
    1. Can have a modern emblem in the sun of their flag.
    The famous singer "MADONΝA"
    2. Will please the USA because they are the same kind
    of products like Madonna,
    MADE IN USA. ”

    ΥΑΝΚΙΕ GOES HOME
    ____

    Tο παίζετε Μαγκάκια ...
    Με τα ροζ τα Kikerakia…
    Και αν φοράτε παντελόνια
    Είστε μόνο για σαλόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί να έχετε δίκιο και οι δύο.
    Η ουσία όμως βρίσκεται εδώ:
    "στην Αγ. Μαύρα (όπως λεγόταν τότε η Λευκάδα), είχε πάει ο γιός του Πετρόμπεη, ο Ηλίας Μαυρομιχάλης. Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς συνάχτηκαν σε ένα σπίτι, οι Μαυρομιχάλης, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Βαρνακιώτης, Πανουργιάς και άλλοι καπεταναίοι. Εκεί ο Ηλίας Μαυρομιχάλης τους λέει ότι «η επανάσταση ορίστηκε να γίνει γύρω από τις 25 του Μάρτη και οι Μοραΐτες γυρεύουν από τους Ρουμελιώτες να ξεσηκωθούν» κλπ κλπ).Οι οπλαρχηγοί εκείνοι, αφού συμφωνήσανε σε όλα, πήγανε στο ερημοκλήσι της Παναγιάς στα Βλαχέραινα, «όπου γονυπετείς και δακρύοντες όλοι παρεκάλεσαν τον Δημιουργόν να σώση την ανεγειρομένην Ελλάδα και να στεφανώση το έργο των με την θείαν χάριν»

    ΟΚ; Αυτό μας ενδιαφέρει.. Η βαθιά πίστη των Ελλήνων εκείνων. Επίσης μας ενδιαφέρουν οι Διάκοι, οι Παπαφλέσσες οι μοναχοί και όλος ο ανώνυμος κλήρος. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και επιτέλους μη μπερδεύετε τη θρησκεία με τους παπάδες, όπως δεν απορρίπτουμε την ιατρική επειδή κάποιοι γιατροί είναι άσχετοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιγράφω από την επιτομή του έργου του Άγγλου ιστορικού Arnold Toynbee, Study of History:

    "Ακόμη και το 1798 μχ, ο ελληνικός τύπος εις την Κων/πολη εδημοσίευε μία πραγματεία του Πατριάρχου των Ιεροσολύμων, εις την οποία αυτός έλεγε εις τους αναγνώστας του ότι:

    " όταν οι τελευταίοι αυτοκράτορες της Κων/πόλεως ήρχισαν να υποτάσσουν την Ανατολικήν Εκκλησίαν υπό τον παπικόν ζυγόν, η ιδιαιτέρα εύνοια του Ουρανού ύψωσε την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν δια να προστατεύση τους Έλληνας εναντίον της αιρέσεως και να γίνη ένα πολιτικόν φράγμα εναντίον της πολιτικής ισχύος των δυτικών κρατών, και να είναι προστάτης της ορθοδόξου εκκλησίας".

    [Άρνολντ Τόϋνμπη, Σπουδή της Ιστορίας, Επιτομή, Μετ. Ν. Παπαρρόδου, Εκδ. Αφοι Συρόπουλοι&Κουμουνδουρέας, 1962]

    Αυτό, και πολλά άλλα αποδεικνύουν ότι η υποταγή στους Οθωμανούς υπήρξε συνειδητή επιλογή της ηγετικής ελίτ της ορθόδοξης εκκλησίας.

    Πολύ καλό και το ντοκυμαντέρ της ΕΤ1 σήμερα όπου τεκμηρίωνε ότι αυτοί που εναντιώθηκαν στον ελληνικό διαφωτισμό και την εθνική ιδέα, δεν οι Οθωμανοί, οι οποίοι τον αγνόησαν, αλλά οι Φαναριώτες και η επίσημη Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. « Ημείς το Ελληνικόν Έθνος των Χριστιανών, βλέποντες ότι από καιρόν εις καιρόν καταφρονούν ημάς το Οθωμανικόν γένος και σκοπεύει όλεθρον εναντίον μας, πότε με έναν, πότε με άλλον τρόπον , αποφασίσαμε σταθερώς ή να αποθάνωμεν όλοι, ή να ελευθερωθώμεν και τούτου ένεκα , βαστούμεν τα όπλα εις χείρας, ζητούντες τα δίκαιά μας». Αυτά έγραφε η πρώτη πράξη του Διευθυντηρίου των Πατρών στο κείμενο – διακήρυξη της ελληνικής επαναστάσεως προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδόθηκε στους Προξένους των Πατρών στις 26 Μαρτίου 1821. Υπογράφεται από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον επίσκοπο Κερνίκης Προκόπιο και τους προκρίτους της Αχαΐας Ανδρέα Λόντο , Ανδρέα Ζαήμη και Βενιζέλο Ρούφο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο - διακήρυξη της επανάστασης του 1821 το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στο αρχείο της οικογένειας Ζαΐμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και ξανα για καποιους κουκουλοφορους :

    « Ημείς το Ελληνικόν Έθνος των Χριστιανών, βλέποντες ότι από καιρόν εις καιρόν καταφρονούν ημάς το Οθωμανικόν γένος και σκοπεύει όλεθρον εναντίον μας, πότε με έναν, πότε με άλλον τρόπον , αποφασίσαμε σταθερώς ή να αποθάνωμεν όλοι, ή να ελευθερωθώμεν και τούτου ένεκα , βαστούμεν τα όπλα εις χείρας, ζητούντες τα δίκαιά μας».

    Αυτά έγραφε η πρώτη πράξη του Διευθυντηρίου των Πατρών στο κείμενο – διακήρυξη της ελληνικής επαναστάσεως προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδόθηκε στους Προξένους των Πατρών στις 26 Μαρτίου 1821.

    Υπογράφεται από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον επίσκοπο Κερνίκης Προκόπιο και τους προκρίτους της Αχαΐας Ανδρέα Λόντο , Ανδρέα Ζαήμη και Βενιζέλο Ρούφο.

    Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο - διακήρυξη της επανάστασης του 1821 το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στο αρχείο της οικογένειας Ζαΐμη.

    χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και αλλη μια για τα τρελλα αγορια της ΤΣΥΡΙΖΑ (τονιζεται στην ληγουσα) :

    « Ημείς το Ελληνικόν Έθνος των Χριστιανών, βλέποντες ότι από καιρόν εις καιρόν καταφρονούν ημάς το Οθωμανικόν γένος και σκοπεύει όλεθρον εναντίον μας, πότε με έναν, πότε με άλλον τρόπον , αποφασίσαμε σταθερώς ή να αποθάνωμεν όλοι, ή να ελευθερωθώμεν και τούτου ένεκα , βαστούμεν τα όπλα εις χείρας, ζητούντες τα δίκαιά μας».

    Αυτά έγραφε η πρώτη πράξη του Διευθυντηρίου των Πατρών στο κείμενο – διακήρυξη της ελληνικής επαναστάσεως προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδόθηκε στους Προξένους των Πατρών στις 26 Μαρτίου 1821.

    Υπογράφεται από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον επίσκοπο Κερνίκης Προκόπιο και τους προκρίτους της Αχαΐας Ανδρέα Λόντο , Ανδρέα Ζαήμη και Βενιζέλο Ρούφο.

    Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο - διακήρυξη της επανάστασης του 1821 το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στο αρχείο της οικογένειας Ζαΐμη.

    χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. στα παπαγαλάκια της Νέας Τάξης που μάς θέλει αρνησίθρησκους και τρέντυ αφιερώνω το κείμενο του στρατηγού Μακρυγιάννη που αφορά τις συνομιλιές του με τους Βαυαρούς του Οθωνα ,οι οποίοι ήθελαν να ξεριζώσουν κάθε τι που είχε σχέση με την ορθόδοξη πίστη:

    “Όταν πιαστήκαμεν εις την Συνέλεψη δια την θρησκεία, πριν αυτό να μιληθεί, όλοι οι πρέσβες θυσίασαν πλήθος τραπέζια και χρήματα να μπορέσουν να κάμουν τον σκοπόν τους. Να μην γένει τίποτας, επιαστήκαμεν εκείνη την ημέρα πολύ· από την φιλονικία την πολλή λέγει ο Μεταξάς να το βάλομεν εις τον ψήφον. Του λέγω αυτεινού και όσοι ήταν σύμφωνοι, θρησκεία δεν βαίνομεν εις τον ψήφο· ορθόδοξοι χριστιανοί, να κομματιαστούμεν, δυτικοί και ανατολικοί, ότι σήμερα πεθαίνομεν όλοι, τους λέγω, εδώ μέσα. Τότε, χωρίς να την βάλομεν εις τον ψήφο, έγινε πανψηφεί, και οι περί και οι κατά δεν μπορούσαν να κάμουν αλλιώς· τότε όλοι αυτείνοι οι βουλωμένοι, και ντόπιοι και ξένοι, μείναν πολύ νεκρωμένοι και πολύ αγαναχτισμένοι αναντίον μου και ’νέργησαν δολοφονία, και ο Θεός τους νέκρωσε την θέλησήν τους”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (signomi gia ta greeklish)

    file min ta mperdeyeis...

    epeidi merikoi kalovolemenoi papades den thelane aneksartitopoiish den paei na pei pos itan oloi tsirakia...

    epaikse kai i eklisia ton rolo tis (thriskia - paideia) oste emeis simera na min milame toyrkika 'h na eimaste kapoia toyrkiki eparxia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακουτε μερικοί βυζαντινιστες……ο τόπος αυτός τράβηξε και τραβάει στο μεγαλύτερο ποσοστό καταστροφές από την εκκλησιά …και τους παπάδες
    Που υπήρξαν οι μεγαλύτεροι προδοτες στην ιστορία …φίλοι του δυνάστη
    Αυτού του τόπου ,και του λαού …ας κάτσει στ’ αβγά τις …είχε πάντα προνόμια και οφίτσια που ούτε στην εποχή των αυτοκρατόρων δεν είχε ονειρευτή …….
    Και μη συνεχίσω ……………………………….!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Gamv to xristo sou kolopaido me ton OKANA stamata

    26 Μάρτιος 2008 12:14 πμ

    +++++++++++++++++++++++++++++++++


    GIATI MALAKA;

    EKEI POULAS

    KAI

    KATASTREFEIS PAIDIA?

    ++++++++++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. =======================
    όπου πάνε οι έμποροι.......

    πάει κι ο ΟΚΑΝΑ...!

    μπράβο κύριε ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
    τη δουλειά σας κάνετε άλλωστε!
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee??????

    ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ
    ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ
    ΓΙΑ ΟΠΛΑ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @12:59 πμ

    Τί σχέση έχουν φίλε μου τα θρησκευτικά πιστεύω ενός ανθρώπου με τα πολιτικά, ιδεολογικά, ποδοσφαιρικά κλπ?
    Δηλαδή όσοι είναι άθρησκοι ή άθεοι είναι αριστεροί ή αναρχικοί και όσοι είναι Χριστιανοί είναι ΝεοΔημοκράτες κλπ?
    Αν είναι δυνατόν!
    Εδώ ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο να εξηγήσει αναλυτικά πως δημιουργήθηκε το σύμπαν, η ζωή, οι πλανήτες, ο άνθρωπος κλπ κι εμείς ακόμη πιστεύουμε στον Αδάμ και την Εύα κι οτι πρώτα φτιάχτηκε η γη και ο ουρανός και μετά το φως, ο ήλιος και οι πλανήτες!
    Κανείς δεν αμφισβητεί οτι η Εκκλησία δεν έπαιξε πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του '21.
    Αλλά μήπως αυτός δεν έπρεπε να ήταν και ο ρόλος της?
    Αν ήμασταν δηλαδή μουσουλμάνοι και οι τούρκοι Χριστιανοί, η αντίστοιχη μουσουλμανική εκκλησία δεν θα έκανε το ίδιο για να απελευθερώσει τον λαό-ποίμνιο της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο Μουσείο της Σκύρου υπάρχει ενα απο τα ελάχιστα αντίτυπα του αφορισμου του Υψηλάντη απο τον διορισμένο απο την Υψηλή Πύλη Γρηγόριο Ε'
    Και δεν ήταν η πρώτη φορά που τον είχαν διορίσει. Ανοίχτε & κανα βιβλίο ιστορίας ρεεεεε που θέλετε να παριστάνετε τους Ελληνες & μάλιστα τους πατριώτες.
    Αμα "δεν μετέχετε της ημετέρας παιδείας" τι σκ...α Ελληνες είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. διαβαστε," το 21 και η αληθεια" του Σκαριμπα, "ελληνικη νομαρχια" του ανωνυμου ελληνα, και " η ιστορια της ελληνικης επαναστασης" του Κορδατου.

    κομανταντε

    ΥΓ ειχα πει οτι δεν ξανασχολιαζω στο κωλο-πρεςς, αλλα αυτο το ποστ ειναι στ'αληθεια σοβαρο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 12:59 ειπε "πιστεύουμε στον Αδάμ και την Εύα κι οτι πρώτα φτιάχτηκε η γη και ο ουρανός και μετά το φως, ο ήλιος και οι πλανήτες!"

    Και γιατί δεν έφτιαξε το φως πρώτα τουλάχιστον να βλέπει και τι κάνει μετά?

    Γι'αυτό και όλες οι ατέλειες μάλλον.

    dufus dufus takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @takis:

    Πού να ξέρει ο καημένος ο άνθρωπος εκείνος που έγραψε την Βίβλο εκείνη την εποχή?
    Τότε νόμιζε οτι όλα κινούνται γύρω από την γη!
    Η φάση είναι οτι και μετά τον Χριστό όταν συνέταξαν την Καινή Διαθήκη, δεν ήταν λιγάκι διορατικοί να ακολουθήσουν την θεωρία του Αρίσταρχου του Σάμιου (320 πΧ) τουλάχιστον για να ήταν τώρα ο Λόγος τους περισσότερο αληθοφανής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και γιατι ρε εμπαθες ατομο Γιωργο Α. (άξις και ξερος!)σε αυτα τα ατομα που ηταν ραγιαδοπαπαδες δεν αντιπαραβάλεις τον Αθανάσιο Διακο, τον Παλαιών Πατρών Γερμανο, τον Γρηγοριο τον Ε, τον Παπαφλέσσα και τον Κοσμα τον Αιτωλό;

    Ολα τα δάχτυλα ιδια ειναι;

    Κωλοκαρκίνοι γεμισατε την χώρα!

    Που είσασταν ρε κρυμμένοι στο σκοτάδι τοσα χρόνια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 2,36 να ανοιξεις εσυ βιβλιο ιστοριας. Εμεις δεν ειμαστε ημιμαθεις σαν και τα μουτρα σας που εχετε κανει τον Γκαιμπελς να μοιαζει μαθητουδι στην προπαγανδα.

    Της εποχη που ο Γρηγοριος αφόρισε τον Υψηλάντη, κανενας απολυτως στην Ευρωπη και την Ρωσια δεν υποστήριζε την Επανάσταση και απο την Υψηλή Πύλη ξεκαθαρισαν στον Γρηγόριο οτι εαν δεν αφορίσει τον Υψηλάντη και την επανάσταση που καλα καλα δεν ειχε αρχισει, θα περνουσαν ολους τους Ρωμιους απο λεπίδι.

    Οποτε τον αφορισε επίσημα και οταν η επανασταση στερεώθηκε και η Δύση άρχισε να αλλάζει, ο Γρηγοριος απάλλαξε τον Υψηλάντη απο τον αφορισμο σε μυστική τελετη. Ο Γρηγοριος ειχε την ευκαιρια να φύγει εαν ήθελε, έκατσε ομως και θανατοθηκε απο τα μογγολα αδερφια σας με τρομερο τροπο για προδοσια εναντιον των Οθωμανων!

    Μαλακα, ε μαλακα που θα ανοιξουμε και βιβλια.

    Παρτε το χαμπαρι ρε! Η συμπεριφορα των Ελληνων στην 25η Μαρτιου έδειξε οτι η χουντα και η προπαγανδα σας καταρρεει!

    Ουτε ο Τσιπρας, ουτε τα πορνοκαναλα, ουτε οι πρακτορες σας, θα σας γλυτωσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. * θανατώθηκε

    Δαίμων του πληκτρολογίου, πιθανόν αλλοδαπης προέλευσης, ψηφοφόρος του Πασοκ ή του Ξυριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. διαβαστε," το 21 και η αληθεια" του Σκαριμπα, "ελληνικη νομαρχια" του ανωνυμου ελληνα, και " η ιστορια της ελληνικης επαναστασης" του Κορδατου.

    κομανταντε
    3:09 πμ
    -------------------------------------
    Mε βρισκεις απολυτως συμφωνο αν και θα προτεινα πρωτο το βιβλιο του κορδατου για να τους λουσει κρυος ιδρωτας για τη δραση των καραμπουζουκληδων ροσοφορων στην επανασταση.Τελος το πολυ σοβαρο βιβλιο "Ηκωμικοτραγικη ιστορια του ελληνικου εθνους" του ραφαηλιδη ισως κανει αρκετους να καταπιουν τη γλωσσα τους για τις αρκουδες που γραφουν..
    Υγ.Φυσικα δε μπαινω καν στη διαδικασια να σχολιασω κατι απτις μαλακιες που γραφονται εδω μεσα.Αρκετα μελη βλεπω στο φεστιβαλ μαλακιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!!
    Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

    ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ
    ΕΚΔ ΔΑΥΛΟΣ 2006

    (και θα εξεγειρω τα τεκνα σου, Σιων,εναντιωον των τεκνων των ΕΛΛΗΝΩΝ....
    Και θα εξολοθρευσω τους Κρητικους...
    Και θα γινη η Κρητη βοσκη προβατων...
    (Παλαια Διαθηκη) !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΗΤΑΙ

    Η ισχυουσα σημερα επισημη οδηγια
    προσ τους Ελληνες κληρικους
    (ΠΗΔΑΛΙΟΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    Ε Π Ι Σ Η Μ Α
    ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

    (Οσα χρησιμοποιει σημερα η Εκκλησια
    της Ελλαδος)

    ΔΑΥΛΟΣ 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. OI ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
    Κάντε πολλαπλασιασμό. 35.000 ιερείς, που πληρώνουν οι ηλίθιοι φορολογούμενοι έλληνες, αφού δεν επαναστατούν κατά πρόστυχων πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, επί 2000 μισθό + με σύνταξη, επί 14 μήνες (δώρο Χριστουγέννων + Πάσχα + καλοκαίρια = 2.000.000.000. (ΔΎΟ Δις Ευρώ) ή αλλιώς ένα τρις δρχ. Αν τους ανθέλληνες χριστιανούς ιερείς-παπάδες σταματούσαν να χρηματοδοτούν, κλέβοντας τον ελληνικό λαό οι ανθέλληνες πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- Σύνδικο-ληστές, τώρα δεν θα υπήρχε θέμα ασφαλιστικών εισφορών και συντάξεων. Αλλά είπαμε φασίστες πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προστατεύονται από φασίστες, λάτρες εβραίων, Ιησού, Μαριάμ, Αβραάμ, Ιακώβ και των τέκνων. Τα είσθε ταπεινοί στην Εξουσία και τα του κλέφτη Καίσαρα στον απατεώνα Καίσαρα (εδώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)! Πάτε στον διάβολο σας, με αρχηγούς τον ανθέλληνα Ιερώνυμο – Άνθιμο, σαν πνεύματα, διότι εκεί σας αξίζει και εκεί θα πάτε. Πάντως δεν τον στείλατε τον ανθέλληνα αρχηγό σας Χριστόδουλο και στο Τήνο, ίσως έκανε θαύμα ο εβραίος θεός σαν Ιεχωβά, Γιαχβε ή πως αλλιώς τον λέτε. Αλλά ξέρετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι τα θαύματα είναι όλα ψευτιά και για να κλέβετε τα χρήματα των αφελών πιστών εβραιολατρών. Φιλόλαος 26/3/08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 26 Μάρτιος 2008 4:11 πμ

    Το λεξιλόγιο σου "Μαλακα, ε μαλακα που θα ανοιξουμε και βιβλια."
    Μαρτυρεί ότι ο καταραμένος πάπα- Τσάκαλος είσαι; Όλα αυτά τα είδες στο όνειρό σου;
    Ήσουν στην μυστική τελετή με τον Υψηλάντη παπα-κοπρόσκυλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο ανώμαλος με τα σεντόνια ο Τσάκαλος είναι; Τότε δικαιούται για τα χρήματα που κλέβει από τον ελληνικό λαό σαν μισθό, να παριστάνει τον Έλληνα, ο αράπης και κατάμαυρος Τσάκαλος. Ξέχασε το "καλύτερα φέσι τούρκου παρά παπική τιάρα"; των ανθελλήνων πατριαρχών, που έλεγαν, όταν ανήγαν την κερκόπορτα στις 29 Μαΐου 1453 στους τούρκους, τώρα μας παραμυθιάζουν; Ακόμα και ο δικός τους Παπαφλέσσας, υπέγραψε την θανατική ποινή του Κολοκοτρώνη, σαν μέλος στην πολιτική κυβέρνηση τότε. Μετά, επειδή οι οπλαρχηγοί δεν υπάκουσαν, πήγε ο ίδιος να πολεμήσει, όπου και άφησε το τρισάθλιο σαρκίο του. Αυτά δεν τα γράφει η επίσημη καθεστωτική ιστορία των φασιστών χριστιανών-πολιτικών, ότι εξ αιτίας του Παπαφλέσσα θα χανόταν η ελευθερία των Ελλήνων; Ίδια τρισάθλια ανθρωπάρια είναι οι χριστιανοί δικτάτορες και οι δικτάτορες φασίστες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιωργάκη άντε να βρεις καμιά γκόμενα να ξελαμπικάρεις.
    Η αγαμία βαράει στο κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 8,00, Ιστορια Ελληνικου Εθνους-Εκδοτικη Αθηνων οπου ο Υψηλάντης πληροφορειται τον αφορισμο με μηνυμα απο τον Πατριαρχη να τον θεωρησει σταχτη στα ματια των τουρκων μεχρι να τον αναιρεσει, και Αλέκος Χατζηκώστας-Σχετικα με τον Αφορισμό, για αρχη.

    Γι αυτο μόλις οι τουρκοι σου τον πηραν χαμπάρι τον έσφαξαν σαν ζώο.

    Μαλακα, ε μαλακα.

    Επαναλαμβάνω μπας και δεν χαμπάριασες.

    Παρτε απόφαση οτι ο κοσμος εχει χεσμένες τις ξυριζοπασοκομαλακιες σας και αράξτε τωρα που μπορείτε.

    Κοιτάτε εκει τους προδότες τους δικους σας με τα γκουλανγκ, και τα σοβιετ, και τις εθνοκαθάρσεις και τον χρυσο που σας πεταγαν οι άγγλοι και αφηστε τους παπάδες της επανάστασης. Χειρότεροι απο εσας δεν ηταν με τιποτα.

    Ακόμα αναρωτιεμαι παντως ρε γαμώτο που στο διαολο κρυβοσασταν τοσα χρονια. Σε πια σπηλια εκκολαπτόσασταν; Μηπως ειστε εισαγωγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αλήθεια, μήπως ξέρετε ποιός κάρφωσε τον Ρήγα Φεραίο με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον σκοτώσουν στη Βιέννη οι Αυστριακοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρε μαλακοπίτουρες, Γιωργάκη Α. και οι του συναφιού!
    Εσείς δεν είχατε μάτια να δείτε και αυτιά να ακούσετε την μισή Ευρώπη που γαμούσα κι έδερνα, πριν μερικά χρόνια!
    Ξέρετε τι έγινε πριν 187 χρόνια και πως έγινε?
    100 η αλεπού ρε, 101 τα αλεπουδόπουλα?
    Έπρεπε να σας είχα εδώ και να μου κάνατε τέτοια!
    4 ορυχεία θα γέμιζα με σας!!!
    ο πατερούλης σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φιλαράκο, επειδη οι γονείς μου και πολλοί άλλοι μου έλεγαν τα ίδια, συγγνώμη εαν σε απογοητεύσω αλλά σαν να μου φαίνεται ότι ο ιστορικός αναχρονιτισμός σου χτυπάει στρατόσφαιρα.

    Αν είχες εσύ τα @@ να πεις σαν Πατριάρχης "είμαι υπέρ της επαναστάσεως" ΧΩΡΙΣ να λάβεις υπόψιν τις προγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες και τη Ταξη Πραγμάτων του Σουλτάνου, αμφιβάλλω γιατί πολύ απλά σαν κάκιστος διπλωμάτης θα έδινες τροφή στον κάθε Σουλτάνο να σφάξει όχι μόνο Ελληνικό πληθυσμό αλλά και πολλούς άλλους Χριστιανικούς λαούς.

    Το ότι ο Γρηγόριος Ε' την αφόρισε την Επανάσταση είναι γνωστό, όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο Σουλτάνος εξέδωσε YAFTA εναντίον του για συνομωσία και τελικά τον σκότωσαν.

    Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...

    Ντροπή σας ψευτοαριστεροί. Άλλοι αριστεροί με Α κεφαλαίο ουδέποτε μίλησαν έτσι με άσχημο και ανιστόρητο τρόπο.

    Και χάρη στην Εκκλησία σήμερα ξέρουμε Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. «Το Ελληνικόν , εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα», Ηρόδοτος, Η΄ , 144. Ρε αφηστε τα παλια νεοελληναραδες,σας αρεσει που εχετε στήσει ενα σταντηρι κατω απο την ακρπολη και πουλατε χαϊμαλιά και σουβλάκια,σε οποιον θυμιζει λιγο Τουρκια η πακισταν να αυτομουντζωθει.Σας αρεσει που παρακαλατε τους σκοπιανους να δεχτουν ονομα νεο-ανω-κατω με μακεδονικη εθνοτητα και γλωσσα και αυτοι κανουν τους δυσκολους χαχαχαχα καταντια,ευτυχως που δεν θελουν οι αλβανοι να ονομασθουν σπαρτη ακι οι Τουρκοι Ιωνια,επειδη μας εχουν καταλαβειοι αμερικανοι τι νεο ελληναραδες ειμαστε θα τους ειχαν ονομασει και αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 3.30 takis
    Και γιατί δεν έφτιαξε το φως πρώτα τουλάχιστον να βλέπει και τι κάνει μετά?


    τάκη, εκτίθεσαι... και είναι κρίμα γιατί είσαι έξυπνο παιδί...

    πως να φτιάξει το φως αφου τον εκβίαζαν οι συνδικαληστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τρίτον: Γιατί δεν πήγαινε στο βουνό ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης και δεν κήρυττε επανάσταση. Εάν δεν μπορούσε σαν γέρος, γιατί δεν έχριζε έναν άλλον σωστό Έλληνα πατριάρχη, ένα νεαρό που θα άντεχε στις κακουχίες των βουνών, παραιτούμενος ο ίδιος;
    α) Έτσι ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης, θα έδειχνε στον Ελληνικό λαό, ότι δεν είναι όργανο των Τούρκων.
    β) Έτσι ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης, θα έδειχνε στον Ελληνικό λαό, ότι δεν σκέπτεται την καλοπέραση του ιδίου και της τάξεως του, των ιερέων και μοναχών.
    γ) Έτσι ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης, θα έδειχνε στον Ελληνικό λαό, ότι δεν είναι δειλός.
    http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι έγινε ρε παιδιά; Θα μου κανείς τελικά ποιος κάρφωσε τον Ρήγα Φεραίο και τον σκότωσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτή την στιγμή περίπου 2000 χρόνια μετά την νέα χρονολογία του Ιουλίου Γάϊου Καίσαρος, οι ευρισκόμενοι Έλληνες Πατριάρχες στην Κωνσταντινούπολη ορκίζονται να υπακούουν και φυλάσσουν το σύνταγμα της Τουρκίας και σε πόλεμο να συνεισφέρουν χρήματα στους Τούρκους 100.000 dollar, όπως έκανε και στην επιδρομή των Τούρκων στην Κύπρο, κατά των Ελλήνων της Κύπρου ο Πατριάρχης Αθηνόδωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλά κάνουν οι παπάδες πατριώτες μου. Τρώνε καλά, γαμάνε καλά, τους γαμάνε καλά, όργια κάνουν, λεφτά παίρνουν από μισθό και τον κάθε μαλάκα που τους πληρώνει για την ευχή τους, καινούργια αμάξια οδηγούν κάθε λίγο και λιγάκι. Σας παρακαλώ, μην τους κράζετε. Αμαρτία από τον Θεό είναι. Κρίμα. Εμείς είμαστε οι μαλάκες που δεν γίναμε και εμείς παπάδες. Σιγά, θα τον παίρναμε που και που και κάτι έγινε.......ΒΡΕ ΟΥΣΤ, ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΠΙΒΙΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΒΡΕ ΟΥΣΤ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ. ΕΛΛΗΝΑΣ=ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ=ΣΚΟΤΑΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τι έγινε ρε παιδιά; Θα μου κανείς τελικά ποιος κάρφωσε τον Ρήγα Φεραίο και τον σκότωσαν;

    26 Μάρτιος 2008 9:58 πμ

    O Tarzan, poios allos?!
    Opos karfose ton Vavili & pollous allous. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΦΙΛΕ 11:50 ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΒΡΩΝΟΤΑΝ ΑΝ ΦΟΒΟΤΑΝ, Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ. ΚΑΙ ΜΕΣΙΕ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Έ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ:
    1ο Σύνταξε το κείμενο του αφορισμού το 1799. Αργότερα η εκκλησία το βρόντηξε στην ανθρωπιά του Καϊρη, του φωτισμένου σοφού, γιατί άρχισε να ξεμπροστιάζει τους παπάδες και να φωτίζει τον κόσμο.
    2ο Αφόρισε τον Υψηλάντη και τους Φιλικούς, το μεγαλείο και το μυστήριο της Εταιρείας.
    3ο Το 1819 με πατριαρχικό φιρμάνι απαγόρεψε στους παπάδες να βαπτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. έχω την εντύπωση ότι είναι απλό το θέμα. Οι απλοί παπάδες το 21 αγωνίστηκαν με το μέρος του λαού ενώ οι βολεμένοι μεγαλοπαπάδες, με εξαίρεση τον Παπαφλέσσα, κοιτάγανε να προστατέψουν τα συμφέροντα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. για τον καθυστερημένο αριστερό που ανακάλυψε πως ο ΠΠ Γερμανός δολοφονήθηκε το 1824 για να του "φάνε" τα λάφυρα της Τριπολιτσάς... είσαι μαλάκας και μέγας ψεύτης!!

    Το Δεκέμβριο του 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, συμμετείχε στην Α' Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο, και με απόφασή της μαζί με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη πήγε τον Οκτώβριο του 1822 στην Ιταλία, για να συναντήσει τον Πάπα με σκοπό να του ζητήσει υλική και ηθική βοήθεια, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τον συναντήσει. Παρά την αποτυχία της αποστολής του κατάφερε να ενημερώσει και να προτρέψει τους φιλέλληνες της Ευρώπης να βοηθήσουν την επανάσταση.

    Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1824, περίοδο της εμφύλιας διαμάχης. Προσπάθησε να συμφιλιώσει τις αντίπαλες παρατάξεις αλλά δεν το κατάφερε και αποσύρθηκε στη μονή της Χρυσοποδαρίτισσας. Αντίθετα ταλαιπωρήθηκε από τον Γκούρα που με διαταγή του απήχθη και οδηγήθηκε πεζός στη Γαστούνη το χειμώνα του 1825. Εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο και το 1826 διηύθυνε τις εργασίες της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο. Αργότερα αρρώστησε και πέθανε στο Ναύπλιο στις 30 Μαΐου 1826.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ skoptikos

    μην ξεχνάς πως ο πατριάρχης είχε και ένα ποίμνιο στην Κωνσταντινούπολη που όφειλε να το προστατέψει... μετά τη δολοφονία του οι Τούρκοι εκτέλεσαν όλους του έλληνες αρρένες της Πόλης... ΟΛΟΥΣ!! 30.000 νοματαίους για πλάκα!!

    σε ό,τι αφορά τους φαναριώτες, σαφώς και κάποιοι ήταν βολέμένοι, πολλά εξέχοντα μέλη όμως της φιλικής εταιρείας ήταν Φαναριώτες!! πχ οι αδελφοί Υψηλάντη κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ακόμα και ο δικός τους Παπαφλέσσας, υπέγραψε την θανατική ποινή του Κολοκοτρώνη, σαν μέλος στην πολιτική κυβέρνηση τότε. Μετά, επειδή οι οπλαρχηγοί δεν υπάκουσαν, πήγε ο ίδιος να πολεμήσει, όπου και άφησε το τρισάθλιο σαρκίο του. Αυτά δεν τα γράφει η επίσημη καθεστωτική ιστορία των φασιστών χριστιανών-πολιτικών, ότι εξ αιτίας του Παπαφλέσσα θα χανόταν η ελευθερία των Ελλήνων; Ίδια τρισάθλια ανθρωπάρια είναι οι χριστιανοί δικτάτορες και οι δικτάτορες φασίστες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ! ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΑΛΟΥ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΟ '21. ΦΙΛΟΛΑΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ Ε.Α.Ρ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 0,000000000001 % ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕ ΤΕ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑ. ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για τον αφελή παπατράγο
    @ skoptikos,
    το ότι αναφέρεις ότι σκότωσαν 30.000 για πλάκα οι τούρκοι μετά τον θάνατο του πουλημένου Γρηγορίοι δείχνει ότι αν πήγαινε στο βουνό δεν θα σκοτώνονταν για τι δεν θα ήταν εκεί. Όμως είπαμε


    Τρίτον: Γιατί δεν πήγαινε στο βουνό ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης και δεν κήρυττε επανάσταση. Εάν δεν μπορούσε σαν γέρος, γιατί δεν έχριζε έναν άλλον σωστό Έλληνα πατριάρχη, ένα νεαρό που θα άντεχε στις κακουχίες των βουνών, παραιτούμενος ο ίδιος;
    α) Έτσι ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης, θα έδειχνε στον Ελληνικό λαό, ότι δεν είναι όργανο των Τούρκων.
    β) Έτσι ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης, θα έδειχνε στον Ελληνικό λαό, ότι δεν σκέπτεται την καλοπέραση του ιδίου και της τάξεως του, των ιερέων και μοναχών.
    γ) Έτσι ο ΤΑΧΑ Έλλην πατριάρχης, θα έδειχνε στον Ελληνικό λαό, ότι δεν είναι δειλός.
    http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/

    Όμως τίποτα δεν έκανε διότι ήταν ένας προδότης όπως όλα τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ οι χριστιανοί ιερείς που μας ρουφάνε το αίμα για μισθούς θεατρίνων που λένε τα ίδια πάντα λόγια σαν τον Ρόδιο παπατρέχα, με τους δικτάτορες ανθέλληνες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. aυτά που γράφεις 11:19 ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΑ? Θα με παραπέμψεις στην γραπτή πηγή για να τη δω κι εγώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φίλε 11.26, επειδή και εγώ είμαι ημιμαθής, ενώ εσύ γνωρίζεις καλά, απάντησε στο ερώτημα αναγνώστη για το ποιος κάρφωσε τον Ρήγα Φεραίο στις αρχές και τον σκότωσαν. Έτσι για να μάθουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Η εκλογή του κ. Ιερώνυμου στη θέση του Αρχιεπισκόπου φέρνει και αλλαγές σε θέσεις - κλεδιά στην Εκκλησία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ο κ. Αντ. Ζαμπέλης μέχρι πρότινος υπεύθυνος της διεύθυνσης real estate της Εμπορικής Τράπεζας αναλαμβάνει το νευραλγικό τομέα αξιοποίησης των ακινήτων της Εκκλησίας.

    Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο κ. Ζαμπέλης θα αναλάβει γενικότερα τη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας, θέση από την οποία αποχωρεί -κατά δήλωσή του- ο κ. Αντ. Πυλαρινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τρεις οι αφορισμοι του Εικοσιενα
    απο τον Γρηγοριο Ε'

    ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΕΠΙΣΗΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

    ΔΑΥΛΟΣ 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΚΟΜΜΑΤΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    ΤΑ ΤΡΙΑ "ΜΑΝΤΡΙΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ,ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΞΗΜΙΣΥ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ Κ Α Ι ΣΗΜΕΡΑ

    Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ
    2006
    davlos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αποφασίστε ρε παιδιά!

    Οταν κάποιος παπάς είναι πατριώτης,τον κατηγορήτε για εθνικιστή και πως φέυγει απ'τις αρμοδιότητες της εκκλησίας!

    Οταν φροντίζει να τά'χει καλά με την εξουσία και να μην ενοχλει κανέναν (δεν υπονοώ τίποτα,για τον Γρηγόριο μιλάμε,εντάξει;),πάλι φωνάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, ΑΣΚΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ "ΚΕΛΑΗΔΑΜΕ" ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Λοιπόν για την Ιστορία. Τον Ρήγα Φεραίο τον Βελεστινλή, ένα από τα μεγαλύτερα παλληκάρια της Ελλάδος, που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, τον κάρφωσε στην αστυνομία της Βιέννης -όταν ο Ρήγας Φεραίος βρέθηκε εκεί- ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Βιέννης. Συνελήφθη και εκτελέστηκε. Οι Αυστριακοί τότε και οι Τούρκοι ήσαν σύμμαχοι και οι Αυστριακοί εκτελούσαν κατ΄εντολή των Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 11.19

    o Παπαφλέσσας, ήταν από τους πιο αγνούς επαναστάτες του 21, ναι μεν καταδίκασε τον Κολοκοτρώνη, αλλά αφού κατάλαβε το τραγικό λάθος πήγε στο Μανιάκι και θυσιάστηκε αφού η μάχη ήταν άνιση και είχε άπειρο χρόνο να αποσυρθεί.

    Γενικά πάντως οι μεγαλοκληρικοί δεν βοήθησαν αφού φοβόντουσαν από την μια τους Τούρκους, από την άλλη δεν πείναγαν όπως ο απλός λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΣΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    1."...ΔΟΥΛΟΙ, ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ" (ΕΦΕΣΙΟΥΣ στ'50).
    2. "...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ" (ΡΩΜΑΙΟΥΣ ιγ' 1-2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. gia osous theloun tin alitheia:

    http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/tributes/makriyannis/index.htm

    Μπαίνοντας εἰς αὐτὸ τὸ ἔργον καὶ ἀκολουθώντας νὰ γράφω δυστυχήματα ἀναντίον τῆς πατρίδος καὶ θρησκείας, ὁποῦ τῆς προξενήθηκαν ἀπὸ τὴν ἀνοησίαν μας καὶ ῾διοτέλειά μας καὶ ἀπὸ θρησκευτικοὺς καὶ ἀπὸ πολιτικοὺς καὶ ἀπὸ ῾μάς τοὺς στρατιωτικούς, ἀγαναχτώντας καὶ ἐγὼ ἀπ᾿ οὖλα αὐτά, ὅτι ζημιώσαμε τὴν πατρίδα μας πολὺ καὶ χάθηκαν καὶ χάνονται τόσοι ἀθῶοι ἄνθρωποι, σημειώνω τὰ λάθη ὀλωνῶν καὶ φτάνω ὧν σήμερον, ὁποῦ δὲν θυσιάζομε ποτὲς ἀρετὴ καὶ πατριωτισμὸν καὶ εἴμαστε σὲ τούτην τὴν ἄθλια κατάστασιν καὶ κιντυνεύομεν νὰ χαθοῦμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. google
    promithea

    15xroni
    Προμιθεα vs πανικοβλητα κοτοπουλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΕΣΥ 12.24 ΗΣΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΟΛΑ Ε??? ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Η Εκκλησία έδωσε 6000 νεκρούς ιερεις και τον κρεμασμένο Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε ό οποίος "δουλεύοντας" τους Τούρκους "αφόρισε" τους επαναστάτες και το ίδιο βράδυ απέσυρε τον αφορισμό. Ομως έγινε αντιληπτό απο τους Τούρκους το "δούλεμα" και τον κρέμασαν στην πύλη του Πατριαρχείου που απο τότε παραμένει σφραγισμένη προς τιμήν του και μέχρι την ελευθερία της Πόλης. Το κείμενο όπως λεει και προηγούμενος φίλος ήταν γνωστό στα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και είχε συνταχθεί μάλιστα με παρότρυνσή τους για να τυφλωθούν οι Τούρκοι.
    Γενικά το άρθρο είναι αν μη τι άλλο υποπτο και δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει ο συντάκτης του ο οποίος όφειλε να διαβασει ιστορία πριν γράψει τις ανακρίβειες και να δημιουργήσει εντυπώσεις σε αδαής αναγνώστες.
    Γι αυτό φίλοι προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Οι άθλιοι προδότες κάθε Εθνικού αγώνα του παρελθόντος, αριστεροί και "προοδευτικοί", κάνουν τώρα και αφ' υψηλού κριτική στην Εκκλησία βασιζόμενοι σε καφενειακού τύπου "διαλεκτική"!("Ιέλα Μήτσο, σου φέρω γω πιστολή τι λέγαν οι παπάδες τότενες ναούμ, σε κάνω ίσα με το χώμα")

    Μουάχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Sorry ξέχασα και τους συμμάχους των "προοδευτικών", δωδεκαθειστές δαυλιτζήδες καλόπουλους κτλ. This is κλάστααααααααα πρρρρρρ!@%$

    μουάχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΕΙΜΑΙ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ.

    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

    Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΛΙΟΙ,ΜΙΑΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΜΙΑΡΟΙ

    (εις τον μακαριον Βαβυλαν", λογος β', παρ.α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 2.18 ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΜΠΕΛΙΟ. Ξ Υ Π Ν Α!!!!

    ΚΙ ΕΣΥ 2.55, ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!!

    ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ " ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ Ζ' ΕΝ ΝΙΚΑΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
    (787μχ) ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΓΙΝΩΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Για να απαντάς στο σχόλιο περι αριστερών και "προοδευτικών" πα να πει σε αφορά! Άρα είσαι αριστερός! Άρα είσαι και ψεύτης αφου λες παραπάνω πως δεν ανήκεις πουθενά αφου ζείς κάτω απ τον τάφο του Καζανάκη!
    Η απορία μου είναι άλλη όμως ρε θηρίο!
    Τι αποσμητικό χώρου χρησιμοποιείς?!! Γιατί πρέπει να μυρίζει πάααρα πολύ εκεί χάμου που μένεις κάτω απ τον τάφο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

    ΓΙΝΕΤΑΙ...ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ

    ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΑ...

    ΔΑΥΛΟΣ 4ος 2007 ΕΤΟΣ 26* αρ.301

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μπούυυυ μπούυυ έρχεται ο Δίας με τους κεραυνούς τουυυυ, μπούυυυ θα σας φάειιιιι! Μπούού έρχεται κι ο κούτσαβλος ο Ήφαιστος, κι ο Απόλλωνας Καλαμαριάααααςςς!!!!
    η συνέχεια του θρίλερ την άλλη βδομάδα στο δαυλό!!! Μη χάσετε τη συγκλονιστική συνέχεια! Πέντε κρίκοι ένα τάληρο!

    μουάχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. 3.35 ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ Σ' ΕΝΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ. ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ηλίθιος!Αυτό το διαπίστωσες μόνος, ή εμφανίστηκε ο Διας σε όραμα και στο είπε? Η μήπως το πόρισμα βασίζεται σε "επιστημονική" έρευνα το Ρασσιά και του Καλόπουλου?
    Το θεό που πιστεύεις εσυ μόνο ο Αντρέι Ταρκόφσκι, ή ο Ράινερ Βέντερ Φασμπίντερ (άιντε κι ο Νίκος-the best Niagara- Καζανάκης) μπορούν να καταλάβουν!

    Μουάχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Η καταρα και τα ελαττωματα της φυλης μας:

    Ακομα και αν ειμαστε μονιασμενοι 99.99%, παντα θα βρεθει ο ενας, να διαφωνησει για να πουλησει πνευμα.

    Παντα γινομαστε μια γροθια στον εξωτερικο κινδυνο, αλλα και παντα θα τρωγομαστε μεταξυ μας,
    βλεπε:
    Αρχαια Ελλαδα (Πελοποννησιακοι-Περσικοι πολεμοι)

    Ελληνικη Επανασταση (Αγωνας κατα των Τουρκων-Φαγωμαρα για την εξουσια)

    Επος του '40 (Νικη κατα των Ιταλων/Εθνικη Αντισταση - Εμφυλιος)

    Κυπρος (Ενωμενοι για την Ελευθερια-Προδοσια)

    και παει λεγοντας.

    Και επισης παντα μα παντα θα υπαρχει ενας προδοτης:

    Εφιαλτης, Νενεκος, Γερμανοτσολιαδες και σημερα πολλοι και διαφοροι με κουλτουρο-αριστεροαμερικανιζουσα-σκοπιανομοντερνα σκεψη (ευτυχως αυτοι οι τελευταιοι μονο στα λογια, ακομα).

    Μην ανησυχειτε η Ιστορια επαναλαμβανεται και φυλη δικαιωνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΜΑΓΚΕΣ καταλάβετε το,
    ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

    ΣΥΝ ΜΟΡΙΤΕΣ = ΣΥ ΡΙΖΑ

    ότι κάνουν για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    το ίδιο κάνουν για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ !

    Για τα καλόπαιδα του
    ΣΥΡΙΖΑ = ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

    Πάντα Kikers φόραγαν,
    Κωλωνάκι έμεναν,
    και BMW τους καβάλαγαν.

    CHIP + RASS
    κάποια σχέση θα έχει!

    (αστέρι έχει
    αλλά όχι για την
    Ελλάδα μας ρε γαμώτο.
    Το πολύ πολύ τώρα που έφυγε
    ο Κούρκουλος να πάρει την θέση του)

    Όσο δε για εξωτερική πολιτική
    πάρτε μια καλή ιδέα
    μήπως και κάνετε και τίποτα καλό
    για την ΕΛΛΑΔΑ μας κάποτε.

    Σας γράφουμε Εγγλέζικα...
    γιατί αυτή είναι η επίσημη γλώσσα
    στα ιδιωτικά σχολεία που πηγαίνετε.

    ” Honest Proposition:

    The name at stake is "MAKEDONIA"

    Let FYROM get the first syllable, "MA".
    We keep the second "KE".

    So they can be called "MADONIANS".

    This is a great advantage for your friends, because they:
    1. Can have a modern emblem in the sun of their flag.
    The famous singer "MADONΝA"
    2. Will please the USA because they are the same kind
    of products like Madonna,
    MADE IN USA. ”

    ΥΑΝΚΙΕ GOES HOME
    ____

    Tο παίζετε Μαγκάκια ...
    Με τα ροζ τα Kikerakia…
    Και αν φοράτε παντελόνια
    Είστε μόνο για σαλόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ... den pate na vrite kamia doulia oloi sas, o enas pio malakas apo ton allo... gia auto pame kata diaolou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ 65 ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ;
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΟΥ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΕΡΓΗΡΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ;
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ε Ι Ν Α Ι ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,
    ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΑ
    ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ
    ΤΙΣ Β Λ Α Σ Τ Η Μ Ι Ε Σ
    ΣΤΟ Κ Ε Φ Α Λ Ι ΚΑΙ ΤΙΣ Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Ε Σ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ
    ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ: 26-ΜΑΡΤΙΟΥ-2008

    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?

    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ!!!


    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 10% ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΧΤΡΑ 5% ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!

    ΤΩΡΑ? ΦΠΑ 9-19%, ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΑΠΟ 26-40%.

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Στον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
    που μόνο δίκαιος ΔΕΝ είναι.

    όσο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο άσε.

    για δε τις "ΒΛΑΣΤΗΜΙΕΣ"
    έχεις Δίκαιο.

    Η ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΣΤΟ "Κ Ε Φ Α Λ Ι" ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ το ΕΘΝΟΣ.

    Και να προσέχεις γιατί σαν την
    Βλάσφημη Υπουργό μου μοιάζεις
    εσύ.

    2.000.000 σφαγμένοι ΕΛΛΗΝΕΣ έκοβαν βόλτες στην παραλία της ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΑΣ.

    Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ την οδήγησε σε ακρωτηριασμό.

    Λοιπόν να προσέχεις γιατί θα έρθει η σειρά σου !

    YANKIE GOES HOME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. θα έρθει η ώρα που εμείς οι Έλληνες θα γαμήσουμε την μάνα και τον εβραιοχριστιανικό θεό σας παλιομαλάκες .έρχεται η επανελληνισις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Τους καημενους τους παπαδες. Τους καταλαβαινω απο μια αποψη παντως. Μονιμως ψαχνουν κι αυτοι την καβατζα. Αν καταλαβουμε λιγο την ιστορια της ορθοδοξιας θα καταλαβουμε και το γιατι. Ο Χριστιανισμος γενικα αναπτυχθηκε στα πλαισια της Ρωμαικης αυτοκρατοριας που θελοντας να δωσει μια συνοχη στις διαφορετικες εθνοτητες πο ζουσαν υπο την κυριαρχια της εισηγαγε το Χριστιανισμο που ηταν κι αυτος μια μεταλλαξη της λατρειας του Μιθρα που σα δογμα ευνοουσε την σταθεροτητα της αυτοκρατοριας. Η δημιουργια της ορθοδοξιας συνεβει σε μια προσπαθεια της ανατολικης Ρωμαικης Αυτοκρατοριας να ειναι αυτοδιοικουμενη απολυτως. Κατα καποιον τροπο δηλαδη εμεις οι Ελληνες την ορθοδοξια την κληρονομησαμε μαζι με την Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

    Με τα χρονια το παπαδαριο της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας συνδεθηκε με το ποιμνιο του που λογω επιρροων απο το Ελληνικο στοιχειο που επικρατουσε στην περιοχη μετασχηματισε την ορθοδοξια σε ελληνορθοδοξια και την ανατολικη Ρωμαικη αυτοκρατρια σε Βυζαντιο, δηλαδη σε μια ρωμαικη αυτοκρατορια εντονα επηρεασμενη απο το Ελληνικο στοιχειο. Με την παροδο του χρονου ολο αυτο το πραγμα ενσωματωθηκε ως ενα και κατα την ενσωματωση βεβαιως η ορθοδοξη εκκλησια εν τη πορεια κανονισε να καταστρεψει και στοιχεια της αρχαιας Ελληνικης κληρονομιας για να καταφερει να ενσωματωθει καλλιτερα στο νεο κοινωνικοπολιτικο καθεστως.

    Δηλαδη η Ορθοδοξια και συγκεκριμενα η Ελληνορθοδοξια δεν ειναι παρα μια εταιρια εξουσιας που αγωνιζεται για να επιβιωσει μεσα στους αιωνες. Το πως εχει καταληξει πια να αποτελει στην ουσια ενα μοχλο πιεσης ελληνικων συμφεροντων ειναι θεμα περισοτερο συνθηκων παρα αγαπης προς τον Ελληνισμο. Η μαλλον να το θεσω αλλιως. Η ορθοδοξια γεννηθηκε σαν μοχλος εξισοροπησης τοπικων αποσχιστικων ροπων μεσα στην ανατολικη Ρωμαικη αυτοκρατορια (Βυζαντιο) . Με τα χρονια καπου ενσωματωθηκε με το εθνικο Ελληνικο στοιχειο επειδη αυτο την εξυπηρετουσε για την επιβιωση της μια και σιγα σιγα το Βυζαντιο υιοθετησε τοσα ελληνικα στοιχεια που εγινε ενα ελληνορωμαικο μορφωμα. Οταν πια το Βυζαντιο επεσε ο μονος τροπος επιβιωσης που ειχε η ορθοδοξια ηταν να κανει συμφωνιες με τους νεους ηγεμονες τους Τουρκους και να παιξει το ρολο που γνωριζε κι απο παλια. Το θεματοφυλακα της σταθεροτητας της περιοχης. Ετσι κανανε συμφωνια με τους Τουρκους. "Αφηστε μας να υπαρχουμε και θα σας βοηθησουμε να εχετε σταθεροτητα." Ετσι κι εγινε.

    Οταν αργοτερα με την παροδο εκατονταδων ετων διαφαινοταν ενα ευρωπαικο ενδιαφερον στην περιοχη ο ρολος της Εκκλησιας ηταν λεπτος. Μην ξεχνουμε παντα οτι η Εκκλησια ηταν παντα πρωτιστως μια εταιρια με συμφεροντα εξουσιας. Κατα βαθος προτιμουσε να ειναι αυτοκεφαλη και να μην εχει ενα Σουλτανο να της επιβαλει πραγματα αλλα φοβοταν μη τα χασει και ολα σε περιπτωση που η επανασταση πηγαινε στραβα. Οποτε το επαιξε σε δυο ταμπλο . Προσπαθουσε να εμφανιζεται απο τη μια οτι επιθυμει να ειναι με το μερος της Οθωμανικης αυτοκρατοριας ως παραγοντας σταθεροτητας και απο την αλλη δεν ηθελε να βρεθει και σε δυσμενεια σε περιπτωση καποιας εξεγερσης με ευτυχες για τον Ελληνισμο αποτελεσμα.
    Φυσικα και πιστευω οτι η Εκκλησια αφορισε την επανασταση. Δεν ηταν παρα ενας οργανισμος που αγωνιζοταν για επιβιωση. Ηθελε να τα εχει καλα με το Σουλτανο....
    Κρυφα σχολεια δεν πιστευω κι εγω οτι υπηρχαν. Σιγουρα οχι με την εννοια που δινουμε σημερα στα σχολεια. Ισως τα "σχολεια" να υπηρχαν σε επιπεδο κατηχησης του ποιμνιου πανω σε θρησκευτικα θεματα. Αποκλειεται δηλαδη η εκκλησια να καθοταν να διδαξει στα παιδια περι Γαλλικης επαναστασης περι διαφωτισμου η περι επιστημων και γενικα πραγματων που θα υπηρχε περιπτωση να αμφισβητησουν μια μερα την ιδια την εξουσια της. Οποτε ως προς τα κρυφα σχολεια πιστευω πως υπηρχαν, αλλα αφενως δεν ηταν και τοσο κρυφα και αφετερου δεν ηταν και τοσο σχολεια Θα τα θεωρουσα περισοτερο κατηχητηκα και ακομα και σε αυτη τη μορφη δεν λειτουργουσαν και σε ευρεια κλιμακα.

    Τοσα χρονια η Εκκλησια διαδιδει αυτα τα ψευδη. Με ιερο σκοπο βεβαια : Την επιβιωση της σαν οντοτητα! Απο κει που αφοριζαν την επανασταση κοιτωντας πανω απ ολα τον εαυτουλη τους τωρα εμφανιζονται ως θεματοφυλακες της επαναστασης. Ειναι η ικανοτητα τους αυτη να τα γυρνανε οπως τους βολευει αναλογα με την περισταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. κύριοι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ άρχισε στις 17 Μαρτίου ταυτόχρονα σε Αγία λάυρα και Αρεόπολη Λακωνίας..Η εκκλησία θα μπορούσε να έχει λιώσει κανά καντηλάκι υπέρ του αγώνα πιστέυω..Αλλά δεν ξέρει τι να το κάνει το χρυσάφι...Α!!! κάντε μια βόλτα στο ιστορικό μουσείο και δέιτε τα όπλα των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ..Όταν δείτε τι έχουν επάνω,ελάτε ξαναπείτε ο,τι γουστάρετε..Αλλά μόνο τοτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ε, νομιζω ο Βιλχεμαικος ειπε ολη την ουσια. Η εκκλησια παντα κοιτουσε και κοιταει το συμφερον της ως καθεστως, ωστε να επιβιωσει και να εξουσιασει οσο το δυνατον περισσοτερο εκμεταλλευομενη την λαϊκη αφελεια και ελλειψη παιδειας.

    3B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΡΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΤΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΑΛΒΑΝΟΙ,ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Η ΤΟΥΡΚΟΙ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΑΛΒΑΝΟΙ,ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Η ΤΟΥΡΚΟΙ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Σε οσους τους χαλαει η Επανασταση και διαμαρτυρονται για τους φορους, την αδικια εις βαρος των Τουρκων κτλ, οριστε μερικες προτασεις:

    Μπορειτε ακομα να ζητησετε πολιτικο ασυλο στην Τουρκια:

    Δηλωστε Γενιτσαροι ή Κοτσαμπασηδες.

    Μπορειτε να αλλαξοπιστησετε διαλεγοντας υποχρεωτικα μεταξυ Κεμαλ και Μωαμεθ.

    Αν ειστε παντρεμενοι, να υποχρεωσετε την γυναικα σας να φοραει μαντηλα, κι εσεις να αρχισετε να ψαχνετε και για δευτερη γυναικα, αν εχετε βεβαια τα λεφτα να την συντηρησετε.
    Επισης η γυναικα απαγορευεται να κανει κατι παραπανω απο το να παει δημοτικο.

    Μπορειτε να γραφτειτε σε μια ψυχαγωγικη οργανωση των Γκριζων Λυκων, για να σφαζετε πιο ευκολα και με τον Νομο: γκιαουρηδες, και καθε τι μη τουρκικο.

    Να ξεχασετε το ποτο και το χοιρινο

    Να κυνηγατε οποιον κουρδο βλεπετε και να τον βαρατε (προαιρετικο).

    Να κανετε συνεχεια αγωνα για την αδικια που υφισταται η Τουρκια των 70 εκατομμυριων απο την αιμοβορα Ελλαδα των 11 εκατομμυριων.

    Να ετοιμασετε την επομενη γενεοκτονια (σειρα εχουν οι Κουρδοι, μετα τους Αρμενιους, και τους Ελληνες του Ποντου και της Σμυρνης)

    Να βαλετε στο σπιτι σας παντου φωτογραφιες του Κεμαλ.

    Να μην αφηνετε να εχουν ΚΑΝΕΝΑ στοιχειωδες ανθρωπινο δικαιωμα οι αλλες εθνοτητες που εζησαν στον τοπο της σημερινης Τουρκιας χιλιαδες χρονια πριν.

    Και γενικα να υποστηριζετε οτι οι Τουρκοι ειναι απογονοι των αρχαιων Τρωων και των Εφεσιων.

    Και τελος να ειστε ενας λαος που εχει φανατικους εχθρους (αληθεια γιατι?).

    Μετα απο ολα αυτα συγχαρητηρια! Γινατε ενας ΝΕΟ-νεοΤουρκος

    Και οσο για την εκκλησια που πολλοι πολλα λετε, σας παραθετω μερικα ονοματα ηρωων:

    Γρηγοριος Δικαιος (Παπαφλεσσας)
    Γρηγοριος Ε
    ΠατροΚοσμας ο Αιτωλος
    Ησαιας επισκοπος Σαλωνων
    Καλογερος Σαμουηλ (ανατιναξε του Κουγκι)
    ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ Γιαννης Γουναρης, Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. προς Bιλχεμραικος

    Αληθεια η Ρωμαικη Αυτοκρατορια προωθησε τον Χριστιανισμο γιατι ετσι βολευε?

    Χ Α ΧΑ

    Πολυ μου αρεσουν αυτοι οι επιστημονισμοι που βασιζονται καθαρα σε προσωπικα κριτηρια με μονο στοχο την αλλοιωση και την διαστρεβλωση...

    Η Ρωμαικη αυτοκρατορια πολυ αγαπουσε τον Χριστιανισμο:

    Κατεσφαξε αμετρητους αθωους Χριστιανους! Γιατι αραγε? Επειδη συμφωνουσαν με τις αξιες του Χριστιανισμου?

    Οι αρενες της Ρωμης προσεφεραν μονιμο θεαμα με μαρτυρια Χριστιανων! Γιατι? Επειδη ηταν καλοι Ρωμαιοι πολιτες?

    Ο αποστολος Πετρος μαρτυρησε στον Ιπποδρομο του Νερωνα. Γιατι? Επειδη ηταν ηγετικο στελεχος της Ρωμης?

    Απλα φιλε ο χριστιανισμος επεβληθηκε στην Ρωμαικη Αυτοκρατορια και οχι το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    Αλλα ακομα και κατα την διαρκεια της ανατολικης και της δυτικης αυτοκρατοριας, πολλοι πνευματικοι ηγετες, αλλα και απλοι ιερεις μαρτυρησαν και υπεφεραν:

    Μαξιμος ο Ομολογητης κατηγορηθηκε με την κατηγορία της απείθειας σε αυτοκρατορικό πρόσταγμα, και ο Ιωαννης ο Θεολογος κυνηγηθηκε, κατηγορηθηκε και εξοριστηκε απο την Αυτοκρατορια!

    Αληθεια, οι ηρωες της εκκλησιας ηταν αυλικοι κατασκοποι του Σουλτανου?
    Πολυ ωραιες θεωριες συνωμοσιας απαγγελεις, αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα παντα εχει να κανει με τους πολλους που ξεσηκωθηκανε και οχι με τους λιγους που πουληθηκανε.

    Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που Εκκλησια και Επανασταση ταυτιζονται, και δεν ειναι τυχαιο που πολλοι ηρωες, αλλα και διαδασκαλοι βγηκαν απο την Εκκλησια.

    ΚΑι ακομα και τωρα ο μονος που υποστηριζει και αναδεικνυει την επανασταση πιο πολυ απο ολους, ειναι η Εκκλησια, οσο και αν αυτο ποναει πολλους με κουλτουρο-αριστεροαμερικανιζουσα-σκοπιανομοντερνα σκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. H ekklezia ae πληρωνει πολλα για διαφημισεις και ειναι επομενο οτι θα μπορεσει να επιβιωσει για μερικα χρονια ακομα.
    Τα σαπια προϊοντα της θα αρχισουν να μην εχουν ζητηση ουτε και απο τα χειροτερα προβατα.
    Το 1821 ειναι για την εταιρεια αυτη, μια μαυρη ημερομηνια γιατι χαλασαν οι σχεσεις της με τους Μογγολους και τουρκαλβανους μπραβους. Η λατινικη - εβραϊκη καταγωγη της ειναι ηδη μια εγγυηση για το ανθελληνικο της μισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Nai, kala!

    Ayto pou blepeis esy ka8e mera, einai oti h Ekklhsia parakalaei na ginei tourkikh gia na mporesei na exei kerdh!!!

    To allo me ton Toto to 3ereis???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Γρηγοριος Δικαιος (Παπαφλεσσας)
    Γρηγοριος Ε
    ΠατροΚοσμας ο Αιτωλος
    Ησαιας επισκοπος Σαλωνων
    Καλογερος Σαμουηλ (ανατιναξε του Κουγκι)
    ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ Γιαννης Γουναρης, Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

    ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Συμφωνα με τους "κουλτουρο-προοδευτικους":

    Δεν επρεπε να κανουμε Επανασταση γιατι καλλιεργηθηκε ο εθνικισμος, και επειδη οι Τουρκοι μας φεροντουσαν καλα (???)

    Επισης συμφωνα με τους "κουλτουρο-προοδευτικους":
    Η Εκκλησια ηθελε να ειναι με τους Τουρκους (???)

    Αρα αφου πιστευουν αυτα, τοτε ποιο το κολλημα τους με την Εκκλησια (αφου συμφωνα με τα δικα τους, λεγομενα πιστευουν το ιδιο????)

    Γεια σας περηφανοι Ραγιαδες του "κουλτουρο-προοδευτικου" χωρου.

    Τη ζηταει ο οργανισμος σας την υποδουλωση και την καρπαζια. Προβατα !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. 27/3 11.32 ΕΙΣΑΙ Β Λ Α Ξ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ, ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΑΝΤΕ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 27/3 11.57 ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΑΝ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ Ο "ΑΓΙΟΣ" ΣΑΣ "ΜΕΓΑΣ" ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΣ" ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΘΑ ΣΟΥ 'ΛΕΓΑ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ!!

    ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Γεωργιε Α εισαι πολυ Β !!!

    Εχεις δει πολλους Ιερωμενους να ζηταν και να νοσταλγουν τα "προνομια" της τουρκιάς???

    Ειδες πολλους Ιερωμενους να αυτομολουν στην Οθωμανικη αυτοκρατορια για τι ενεξαρτητοποιηθηκε η Ελλαδα κι εχασαν τα προνομια???


    Για τους "υπολοιπους" που λες δεν εχω ιδεα.
    Μαλλον αυτοι οι "υπολοιποι" ειχαν τις ιδιες αμφιβολιες με σενα...

    Εσυ ομως που εχεις μεγαααααλη ιδεα, φερε ονοματα στοιχεια και αριθμους...
    Αλλωστε απο Γερμανοτσολιαδες δεν στερηθηκε ποτε αυτη η χωρα.

    Ξυπνα καημενε!

    Σου δειχνουν το δασος κι εσυ βλεπεις το κλωναρι....

    Αμα η γιαγια σου ειχε ρουλεμαν θα ηταν πατινι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Προς τον γραφικο τη γραφη, χριστιανομαχο Γεωργιο Α, Β , Γ.

    Βρε υπερμαχε της Χριστιανομαχιας, Γιατι δεν αλλαζεις το χριστιανικο ονομα σου, αφου σε ενοχλει τοσο πολυ η Χριστιανοσυνη?

    Ο Θεοδοσιος παρα το ο,τι λες οτι εκανε, ειχε την ταπεινοτητα, να φαει πορτα οταν πηγε στην Αγια Σοφια απο τον Διακο που εστειλε ο Πατριαρχης.
    Προφανως για την συμπεριφορα του.
    Εφυγε και δεν ειπε τιποτα.

    Οι εγληματιες που υπαρχουν στο πολιτικο προσκηνιο, τα λαμογια της διεθνους σκηνης δεν σε ενοχλουν?
    Φανταζεσαι τι θα εκαναν αν τους απαγορευε καποιος να εισελθουν σε Εκκλησια ?

    Μηπως καθε τι ελληνικο και Ορθοδοξο ειναι εγκληματικο για σενα εκ των ουκ ανευ?

    Πες οτι εισαι προκατελειμενος και να τελειωνει η ιστορια, γιατι δεν εχει νοημα να σου απανταμε για την καθε μπαρουφα που πετας.

    Ο διαλογος εχει νοημα μονο οταν υπαρχει κατανοηση και οχι παρανοηση και παρανοια.

    Με το να χτυπας πρακατελειμμενα προσωπα και καταστασεις, γινεσαι απλα γραφικος και διασκεδαστικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Apokalyptika stoixeia: O Giwrgakhs, einai mystikos iereas toy 8ibet.

    Aderfia o Boydas perimenei!

    Epishs exei apodei3eis oti h epishmh 8rhskeia tvn ellhnwn einai o mousoulmanismos, me or8odo3o kalymma, pou apoteleite apo Tourkogeneis papades oi οποιοι πληρωνονται απο την μουσουλμανικη κοινοτητα της Ελλαδος.

    Το Τζον Κεννεντυ τον εφαγαν τουρκογενεις Ορθοδοξοι, και την χουντα την εφεραν απογονοι του Μεγαλου Κωνσταντινου, οι οποιοι δωσαν αντιπαροχη την Κυπρο στα αδερφια τους τουρκους.

    Στην Τουρκια ειναι επισημα Ορθοδοξοι (λογω προνομιων), απλα λειτουργουνται σε τζαμια.

    Γεια σου Γιωργακη-Γιουσουφ με τα ωραια σου....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. ΕΛΛΑΣ ΕΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ , ΑΓΑΠΗΤΑ ΧΡΙΣΤΙΔΟΥΛΑΚΙΑ, Δ Ο Υ Λ Α Κ Ι Α , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
    ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙΑ . Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α ΣΑΣ!!! ΕΒΡΑΙΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση