25 Μαρτίου 2008

25η Μαρτίου και Εκκλησία...

.
. ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΜΟΥ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΑΚΙΑ" ΤΟΥΣ, ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ 1797-98 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑ'Ι'ΒΑΝΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΝ...
"...ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΘΥΜΙΑΣ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΕΥΠΕΙΘΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΙΑΝ ΤΑΥΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ( Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α ), ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡ' ΑΥΤΗΣ ΕΧΟΜΕΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟ ΖΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥ ΖΗΝ..."
"...Ο ΘΕΟΣ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΝ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ΟΤΙ ΘΕΙΩ ΕΓΕΝΕΤΟ ΒΟΥΛΗΜΑΤΙ... ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΘΕ , ΚΛΕΙΣΗΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑΝ ΑΚΡΟΑΣΙΝ ΕΙΣ ΤΑΥΤΑΣ ΤΑΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΣΤΕΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΗΝ ΚΑΙ, ΩΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΙΝ..."
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΟΥΘΕΤΕΙ Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ. "...ΟΘΕΝ ΟΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΤΕΡΟΝ ΤΙ ΣΦΑΛΛΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ , ΑΥΤΟΣ ΣΦΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.."
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ;

ΓΙΩΡΓΟΣ Α.
------------------------------------
Δημοσίευση σχολίου