GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι υποστηρίζει ο Καλαβρύτων...

,, "Μετά τις υπόγειες διαρροές ότι ο κ. Αμβρόσιος έχει ανάμειξη στην υπόθεση εκβιασμού που κατήγγειλε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο μητρο...

,,
"Μετά τις υπόγειες διαρροές ότι ο κ. Αμβρόσιος έχει ανάμειξη στην υπόθεση εκβιασμού που κατήγγειλε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων επανήλθε και μέσω του ιστολογίου του (www.mkka.blogspot.com ) τοποθετήθηκε αναλυτικά και χωρίς περιστροφές.
1. Η δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εκλεκτού μέλους της Ιεραχίας, Πανεπιστημιακοῦ Διδασκάλου και φέρελπι Ιεράρχου, πολύ μας ελύπησε, διότι σε τελευταία ανάλυση πλήττει αυτόν τον ίδιον.
2. Προσωπικώς η εκτοξευθείσα κατηγορία δεν με εγγίζει, όχι μόνον διότι ουδαμού αναφέρεται τό όνομά μου, αλλά και διότι, ερωτηθείς σχετικώς υπό κοινού φιλικού προσώπου, ο Σεβ. Μεσσηνίας απάντησε επί λέξει «μα δεν εννοούσα τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων».
3. Η εφημερίδα «ΣΗΜΑΙΑ», της οποίας το φύλλο αναζήτησα και έλαβα ηλεκτρονικά, ουδαμού αναφέρει κάτι τι που θα εθεωρείτο υποτιμητικό ή καί υβριστικό για τον Σεβ. Μεσσηνίας. Συνεπώς εκ του περιεχομένου της δεν αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου.
4. Απευθύνω έκκληση πρός τον κ. Εισαγγελέα Καλαμάτας να ερευνήσει επισταμένως το ζήτημα και να επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις, εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες.
5. Το αδαμάντινο ήθος του Σεβ. Σπάρτης κ. Ευσταθίου, αλλά και των φιλικώς πρός Αυτόν διακειμένων προσώπων, δεν επιτρέπει τη χρήση «εκβιασμών και λασπολογιών», περί των οποίων ομιλεί ο Σεβ. Μεσσηνίας.
6. Άρα, εάν η δήλωση του Σεβ. Μεσσηνίας δεν είναι μέρος ενός σχεδίου και μιάς στρατηγικής διεκδικητών του αρχιεπισκοπικού Θρόνου, και κατά την γνώμην μου δεν είναι προϊόν στρατηγικής, τότε «αλλού στάζει τό βουτσί», κατά την λαϊκή παροιμία.
7. Ας κατονομάσει λοιπόν αμέσως ο θιγόμενος Μητροπολίτης και αγαπητός αδελφός μας πρόσωπα καί πράξεις, άλλως η καταγγελία του θα αιωρείται ως συκοφαντία μη αποδειχθείσα. Αυτό θα βλάψει πάρα πολύ τόν ίδιο!8. Εξακολουθώ να υποστηρίζω αμετεωρίστως τόν Σεβ. Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τον κ.Αμβρόσιο και να του κάνει αυστηρή κριτική. Είναι όμως γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε το σθένος να θέσει πρώτος το πρόβλημα του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και να αποκαλύψει την επιδιωκόμενη προώθηση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη στην Ιερά Σύνοδο. Τώρα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων εκτίθεται στο διαδίκτυο και δίνει τη δυνατότητα ανοικτής συζήτησης. Είναι θετικό όσα κι αν βρεί κανείς να προσάψει.Και βεβαίως είναι βήμα προόδου να γίνεται μέσα από το διαδίκτυο η συζήτηση για τις εξελίξεις στην Εκκλησία".
Πηγή ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
www.ecclesianet.blogspot.com

25 σχόλια

  1. Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου κλείνουμε όλοι τη τηλεόραση. Δείτε σχετικό video. http://www.youtube.com/watch?v=jW4uiZu3Z4A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΡΙΑΝΗ 22-01-2008: "Θα γεμίσουν τα κανάλια από σκληρό πορνό με παπάδες και δεσποτάδες!!! Με αφορμή την εκλογή- όταν έρθει η ώρα - νέου Αρχιεπισκόπου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο και όμως αληθινό. Κύκλοι προσκείμενοι στην ιερά σύνοδο, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, πως η πλειοψηφία των μητροπολιτών αποφάσισε να ζητήσει απο το νέο και ταλαντούχο πολιτικό Αλέξη Τσίπρα, να είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, μετά την κοίμιση του Μακαριοτάτου Χριστόδουλου. Οι άγιοι πατέρες κατάληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς πιστεύουν πως χρειάζεται ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, προερχόμενο απο τα κινήματα και όχι απο τη γραφειοκρατική επετηρίδα της ιεραρχίας, για να εισάγει την εκκλησία μας στον εικοστό πρώτο αιώνα. Θεωρούν μάλιστα πως ο Αλέξης είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βοηθήσει την εκκλησία να ανακόψει την επιρροή που ασκούν τα αντιδραστικά και σατανικής προέλευσης ρεύματα των emo και των trendy, στη νεολαία μας. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί πως ό νέος και ταλαντουχος πολιτικός ήταν και η προσωπική επιλογή του εκλιππόντος αρχιεπισκόπου, κάτι που το συζήτησε και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, όταν ο τελευταίος τον επισκέφτηκε προ ημερών για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

    Και ο Αλέξης; Σύμφωνα με πηγές κοντά στο νεαρό και ταλαντούχο πολιτικό δηλώνουν πως ο ίδιος εξεπλάγη καθώς δεν ήταν στα σχέδιά του να γίνει αρχιεπίσκοπος αυτό το καιρό, αφού είχε δεσμευτεί να παραμείνει στην Ανοιχτή Πόλη και τη δημοτική παρέμβαση. Ωστόσο «πολλές φορές η ζωή τα φέρνει αλιώς και θα αναλάβει το ιστορικό του χρέος να βοηθήσει την εκκλησία να βγεί απο τη δύσκολη θέση» ήταν τα ακριβή του λόγια. Σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν τα συντεταγμένα όργανα της εκκλησίας.

    Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη χαρά τους γι αυτή την εξέλιξη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους:

    Η ΚΟΕ ελπίζει πως υπό την ηγεσία του Αλέξη η εκκλησία θα ηγηθεί της πάλης του λαού μας ενάντια στο μουσουλμανικό – ιμπεριαλιστικό τόξο Τουρκίας – Σκοπίων – Αλβανίας και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που ως δημιουργήματα των αμερικανών απειλούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Το ΚΟΚΚΙΝΟ πιστέυει πως ο Αλέξης θα στρέψει την εκκλησία προς τη θεολογία της απελευθέρωσης και πως θα βοηθήσει να μετατραπεί η κάθε ενορία σε κέντρο για τη συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς και την ανασύνθεση, ώστε να δημιουργηθεί το πλατύ αντικαπιταλιστικό κόμμα που θα θέσει τέλος στο δικομματισμό.

    Η ΑΚΟΑ θεωρεί πως με τη βοήθεια του νέου αρχιεπισκόπου Αλέξη, η εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αποτελεσματική πίεση στο Άγιο Όρος, για την άρση του άβατου των γυναικών και την εναρμόνιση επιτέλους της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Έτσι θα μπορούν τα μέλη αυτής της οργάνωσης της ανανεωτικής αριστεράς, άνδρες και γυναίκες, να αποσυρθούν ήσυχα απο την ενεργό πολιτική δράση, μετά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της οργάνωσης: την εκλογή του Γιάννη Μπανιά στο κοινοβούλιο.

    Η ΔΕΑ προβλέπει πως η επιλογή Τσίπρα για τη θέση του αρχιεπισκόπου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, οικονομικής κυρίως ανάπτυξης του κινήματος, ενώ ζήτησε, με βάση τις προεκλογικές συμφωνίες, να της επιδοθεί μία επαγγελματική θέση σε κάθε μητρόπολη.

    Τέλος η Νεολαία Συνασπισμού, η πιο πολιτική απο όλες τις συνιστώσες, ζήτησε να κλείσει την αρχιεπισκοπή για πάρτυ και συναυλίες τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΒΡΟΣΙΕΕΕΕΕΕ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΣΚΟ"


    ..........ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΕ , ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ , ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ , ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ .

    ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ , ΤΕΛΟΣ Η ΧΟΥΝΤΑ , ΤΕΛΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ,ΤΕΛΟΣ Η ΔΕΞΙΑ .

    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1800 ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ , ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΧΑΦΙΕΔΙΖΑΤΕ ΚΑΙ "ΔΙΝΑΤΕ" ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

    ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμβροσιε σεβαστε πατερα μην λυγιζεις συνεχεισε το εργο σου αυτο που εσυ ξερεις .Ρωτα την παπαδια στην β....α να σου ξαναπει << Εισαι ο τραγος μου>>.Ετσι να αγαλλειασει παλι η ψυχουλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι όντως πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει. Οχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές από Αρχιερείς δικαιώνουν και τα πικρόχολα σχόλια κάποιων που ψάχνουν διαρκώς αφορμές για να κατηγορήσουν την εκκλησία και αντί να την προστατεύουν κατ εξοχήν οι Αρχιερείς την εκθέτουν οι ίδιοι. Είναι πολύ επιλήψιμο αυτό

    Τι κρίμα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας δεν επικοινώνησε πρώτα με τον Σπάρτης αλλά εξέδωσε ανοιχτή επιστολή μιλώντας εκ προοιμίου για τετελεσμένο γεγονός και μάλιστα για πρόσωπα που ουδόλως θα φέρονταν με τέτοιο τρόπο. Τόσο εύκολα παρασύρονται οι άνθρωποι που διοικούν τις Μητροπόλεις να αλληλοκατηγορούνται δίχως να κατανοούν πόσο κακό κάνουν στους ίδιους, αφού ενεργούν με τρόπο που να αυτοαναιρούνται όταν μιλούν για την επενέργεια του Αγίου Πνεύματος και της Θείας Χάριτος σε αυτούς? Τόση μικροψυχία πια?

    Παραθέτω ένα απόσπασμα από το "Βήμα"

    ..."Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσόστομος δηλώνει στους συνεργάτες του ότι δέχεται επιθέσεις κυρίως από υποστηρικτές του κ. Ευστάθιου στη Μεσσηνία, αλλά και από ιεράρχες του περιβάλλοντος του Μητροπολίτη Σπάρτης. «Λυπάμαι πάρα πολύ» είπε στο «Βήμα» ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του για τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων που τον επέκριναν διότι δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Ευσταθίου αλλά και επειδή δεν τον κάλεσε να παρευρεθεί στη σημερινή γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού που πανηγυρίζει η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

    Από την άλλη πλευρά οι στενοί συνεργάτες του Μητροπολίτη Σπάρτης δεν έκρυβαν την οργή τους για τις καταγγελίες του κ. Χρυσόστομου. Ο κ. Ευστάθιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Νομό Μεσσηνίας και συνδεόταν πνευματικά με τον προκάτοχο του κ. Χρυσόστομου, Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη, και πάντοτε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρευρισκόταν στη γιορτή του μητροπολιτικού ναού της Καλαμάτας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Χριστού.

    «Ο λαός της Μεσσηνίας ήθελε να αγκαλιάσει τον σεβασμιότατο,να του δείξει τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει στη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου,και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν τον κάλεσε να συμμετάσχει στις τελετές,γι΄ αυτό γίνονται όλα αυτά» επεσήμαιναν μιλώντας στο «Βήμα» συνεργάτες του Μητροπολίτη Σπάρτης.

    Προσέθεταν ακόμη ότι «ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ποτέ δεν συγκαταλεγόταν στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Σπάρτης,αντίθετα σχεδόν όλοι τον εντάσσουν στους υποστηρικτές των αντιπάλων του».

    Δηλαδή βρήκε πάτημα αυτό ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας για να μην καλέσει τον ΄Σπάρτης στην εορτή της Υπαπαντής,που θα είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξει ο Σπάρτης τα συγχαρητήρια και την εγκάρδια ενίσχυση του κόσμου, και αυτό θα είχε συνέπεια να νιώσει μειωμένος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

    Ε δεν είναι μικροπρεπή όλα αυτά από πλευράς του Ιεράρχη της Καλαμάτας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως βλέποντας το δελτίο xθες του Μεγα μου κανε εντύπωση, ότι , μολονότι το ρεπορτάζ ήταν επικεντρωμένο στη διαμάχη του Μητροπολιτη Μεσσηνίας με τοπικούς παράγοντες και δημοσιογραφους της Καλαμάτας και κατοίκους που στηρίζουν και φώναζαν τον Μητροπολίτη Σπάρτης, εντούτοις πετάχτηκε "ξεκούδουνα" ο

    Μανώλης Καψής στο τέλος του δελτιου και μίλησε για τον Καλαβρύτων υπαινισσόμενος ενδεχόμενη εμπλοκή επειδή ήταν αυτός ο οποίος στήριξε ευθαρσώς πρώτος και δημοσίως τον Σπάρτης την ώρα που καποιοι άλλοι κρύβονταν και έλεγαν και πως θα στηρίξουν δύο τουλάχιστον ταυτόχρονα....!

    Εύγε στην δημοσιογραφία του κ.Καψή. Ηθελα να ξερα πως θα του φαινόταν εάν ακολουθούσε ο Καλαβρύτων την πρακτική της μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε ακολουθήσει απέναντι σε ΜΜΕ ο Θηβών όταν λειτουργούσαν με τον ίδιον τρόπο κάποτε, προβοκάροντας τον διχασμό στην Ιεραρχία κάποιοι άλλοι εκ των ΜΜΕ, και δημιουργούσαν θέμα εκ του μη όντος με αποτέλεσμα να λάβει και δικαίως τρελλές αποζημιώσεις ο Σεβ.Θηβών αποδεικνύοντας πόσο "επαγγελματίες" είναι μερικοί του συναφιού που λένε το μακρύ και το κοντό τους ο καθένας και νομίζουν ότι τα παίρνει ο άνεμος.

    Δικαίως και μπράβο στον Στραβελάκη που τον έκοψε τον Καψή. Επιτέλους ο Καψής εκτός από πολιτικός αναλυτής, ιατρικός συντάκτης, ειδικός επί των φορολογικών, αναλυτής περί των σκανδάλων της διαπλοκής μεταξύ δημοσιογράφων εκδοτών και εξουσίας, έμπειρος περί των εσωτερικών συσχετισμών της Αντιπολίτευσης, (οπως τον έχουμε απολαύσει κατά καιρούς στα πάνελ) έχει και την ιδιότητα του εκκλησιαστικού επαίοντος???

    Γιατί δεν αφήνουν να μιλήσουν οι εκκλησιαστικοί που τα ξέρουν καλύτερα μερικοί "μεγαλοδημοσιογράφοι"? Η τουλάχιστον να τους συμβουλεύονται??

    Δυστυχώς πολλοί από τα ΜΜΕ, όπως αποδεικνύετε καθημερινά είναι οι ίδιοι που συμβάλλουν κάθε φορά στην πόλωση ως όργανα σε διατεταγμένη υπηρεσία, λέγοντας άλλα στον έναν και άλλα στον άλλον για να βγάζουν έτσι "ειδήσεις" και να χουν να "σχολιάζουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Apo to ekklhsiastiko praktoreio Eidhsewn Romfea

    Καλαβρύτων Αμβρόσιος:"Κύριε Καψή, περιμένουμε..."
    Γράφει ο/η Romfea.gr 00:32
    03.02.08
    Άμεση επέμβαση έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος μέσω του προσωπικού του blog, για τις τοποθετήσεις του κ. Καψή στο χθεσινό κεντρικό
    Δελτίο του Mega σχετικά με το πρόσωπο του.

    Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος με τίτλο " Κύριε Καψή, περιμένουμε..." απάντησε στην σημερινή τοποθέτηση του κ. Καψή.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε προ ολίγου στο κεντρικό δελτίο του MEGA τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Καψή να λέγει ξεκάρφωτα: «εξάλλου ο Καλαβρύτων μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες» ή κάπως έτσι.

    Η απαράδεκτη και αυθαίρετη αυτή τοποθέτηση μας οδήγησε να προβούμε αμέσως σε έντονη τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τον Διευθυντή των Ειδήσεων κ. Στραβελάκη.

    Διά του κ. Διευθυντού καλέσαμε τον κ. Καψή, για την αξιοπιστία τόσο του εαυτού του όσο και του μεγάλου Καναλιού, να μας εξηγήσει τι εννοεί και να μας πληροφορήσει με κάθε λεπτομέρεια πως, πότε και που ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προέβη σε ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στα χρηστά ήθη.

    Η στάση του κ. Στραβελάκη υπήρξε άψογη. Τώρα περιμένουμε τον κ. Καψή να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

    U Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γιοσάκης "δουλεύει'' για τον Ιερώνυμο που δεν ..αποκλείεται
    να μην είναι υποψήφιος!

    Γράφει σήμερα το Παρόν, το οποίο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος:

    "Παρασκήνιο και διαδοχή, χωρίς Γιοσάκη,υφίσταται; Ασφαλώς όχι, αφού ήδη άρχισε να αναπτύσσεται σχετική παραφιλολογία αναφορικά με τον ρόλο του γνωστού απο τις απίστευτες τυχοδιωκτικές επιδόσεις στο πλαίσιο του παραδικαστικού κυκλώματος ιερωμένου. Ακούγεται και σχολιάζεται αναλόγως ότι "δουλεύει'' για τον Ιερώνυμο.
    Ως προς την εξέλιξη της κούρσας διαδοχής σημειώστε ένα ακόμη υπό συζήτηση σενάριο. Ο θηβών Ιερώνυμος προβληματίζεται έντονα και εν όψει των ζυμώσεων,των εκτιμήσεων και των διαγραφομένων συμμαχιών δεν αποκλείεται να αποσυρθεί και να μην ανακοινώσει καν την υποψηφιότητα του"

    Στην περίπτωση αυτή να προσθέσουμε κι εμείς ένα ακόμη σενάριο. Ο Ιερώνυμος αποσύρεται υπέρ του μητροπολίτη Δημητριάδος και ο Ιγνάτιος εκλεγεται Αρχιεπίσκοπος.....

    Απο το ecclesianet.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. apo to ecclesianet.blogspot.com Ο κ.Θέμος δεν υποστηρίζει πλέον τον μητροπολίτη Σπάρτης...

    Μετά την επιστροφή του από τα γαλλοελβετικά σύνορα και αφού τακτοποίησε το πόθεν έσχες και τις καταθέσεις του στην BNP Paribas και τις λοιπές τράπεζες, ο κ. Θέμος Αναστασιάδης βρήκε την άκρη για το τι συμβαίνει στην Εκκλησία "Γιατί όλο το κατεστημένο θέλει τον Ευστάθιο Σπάρτης" είναι ο τίτλος σήμερα στην πρώτη σελίδα στην εφημερίδα το Θέμα. Ο κ. Θέμος Αναστασιάδης παίρνει έτσι θέση και στα εκκλησιαστικά ζητήματα υποστηρίζοντας και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας.

    "Είναι γνωστός για τη θεολογική του κατάρτιση και τον αξιόπιστο χαρακτήρα του. Δεν άντεξε στην πίεση που δεχόταν'' γράφει η εφημερίδα του κ. Αναστασιάδη.

    xa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Deikse moy to filo sou na sou pw poios eisai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά , ο Δεσπότης Καλαβρύτων δεν είναι ο πρώην ταγματάρχης της Χωροφυλακής που ‘’κληρονόμησε ‘’ την χήρα του εφοριακού που ήταν θεία της Κούρκουλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7:23
    Ginane kai oi Kourides , ithikologoi ...........
    As gelasoume !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:53
    ‘’Γράφει σήμερα το Παρόν, το οποίο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος:..................................’’

    Ο χοντρο-Μάκης υποστηρίζει Ν.Δ. γιατί του έδωσαν να τυπώνει (έναντι αδράς αμοιβής) τα εισητήρια του ΟΟΣΑ .
    Ποιός ξέρει τι θα ζητήσει από τον Δημητριάδος , αν ο άνθρωπος εκλεγεί ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με το ίδιο χαμόγελο πάντα, γνωστοποίησε στο πανελλήνιον ότι είχε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει από τις ημέρες του Αρεταιείου. Το είχε μάλιστα γνωστοποιήσει στον εκλεκτό του, πάνω που ο αοίδιμος Χριστόδουλος ξεκινούσε τη μάχη για τη ζωή του. Τέτοιος ρεαλισμός!
    (Πάντα - τρόπος του λέγειν - πίστευα ότι οι σκληρότερες και πιο απάνθρωπες μορφές ρεαλισμού συνδέονται, αν δεν απορρέουν, από τη μεταφυσική και την πίστη στο απόλυτο. Δείτε, λ.χ., την ιστορία της επιβολής του Χριστιανισμού, του Ισλάμ, του ναζισμού, του κομμουνισμού...)
    Επαναλαμβάνω, για την περίπτωση που νομίσατε ότι αστειευόμουν στο σημείωμα της αρχής: η Εκκλησία είναι ο μακροβιότερος πολιτικός οργανισμός του Ελληνισμού. Δυστυχώς - αλλά αυτό το επίρρημα εκφράζει την προσωπική μου αξιολόγηση, την οποία δεν συγχέω με την αντίληψή μου της ιστορικής πραγματικότητας...
    Εύστοχος η παρομοίωσις του αοιδίμου από τον Αιγιαλείας Αμβρόσιο με «υπέρλαμπρο άστρο».
    Μάλλον είχε δει και αυτός στα νιάτα του το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» των Ράις και Γουέμπερ, που είχε αποδοθεί στα ελληνικά ως «Ιησούς Χριστός υπέρλαμπρο άστρο»...

    (Αφιέρωμα της ‘’ΠΑΝΔΩΡΑΣ’’ στον τέως Ταγματάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής)

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι καταγγελίες για εκβιασμούς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου προκάλεσαν θύελλα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο κ. Χρυσόστομος κατήγγειλε ότι δέχεται επώνυμους και ανώνυμους εκβιασμούς και λασπολογίες από υποστηρικτές του κ. Ευστάθιου. Ακόμη προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται για κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να περιφρουρήσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. «Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στην τοπική εφημερίδα "Σημαία", αλλά και επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας τα οποία δέχομαι εκ μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιου και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός μεθόδευσης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι εκκλησιαστικώς ανήθικος και κοινωνικώς ανοίκειος, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και απαντώ προς όλους αυτούς ότι δεν θα υποστηρίξω πλέον την υποψηφιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου» δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ οτι το ιδιο το κληρικολαικό περιβάλλον του Μακαριστού είχε προσεταιριστεί προ το Αρεταίειου Μητροπολίτες για να τους σπρώξει στη διαδοχή, το ίδιο περιβάλλον το οποιο καταδίκαζαν όλα τα ΜΜΕ και οι μητροπολίτες μεταξύ των οποίων καιο Καλαβρύτων γιατί δεν το λέει κανείς?

    το οτι απο το 2005 κάποιοι οργάνωναν την αποδόμηση Χριστόδουλου για προώθηση συγκεκριμένων Μητροπολιτών γιατί δεν το αναφέρει κανείς?

    Κατα τα άλλα ο καλααβρύτων μας πείραξε?

    Που ειχε το θάρρος και το ειπε ευθαρσώς δημόσια μετά απο στηρικτική δήλωση του Νικοπόλεως στον σπάρτης μια δυο μέρες νωρίτερα της κηδείας, και ενώ αμέσως μετα την κηδεία ο Θηβών ανακοίνωσε και τη δική του υποψηφιότητα την ώρα που γινόταν γνωστό ότι το βράδυ καιο Δημητριάδος θα κανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση??

    Η μήπως νομίζετε οτι δεν γνώριζαν οι μητροπολίτες ότι υπήρχε πρόβλημα απο τα περιβάλλοντα τα οποία διοικούσαν καπηλευόμενοι την ανυμπόρια Χριστόδουλου και γι αυτό όπως είπε αι ο Ζακύνθου ήταν φυσικό να συζητούν τις διαδικασίες τςη διάδοχης κατάστασης???

    Ξεχάσατε τι έλεγεο Μακαριστός σε συνάντευξή του? Αλλου υπέγραφα αλλού έβλεπα και ΄πολλές φόρές΄έίχα και παραισθήσεις?

    Στους δημοσιογράφους τα πε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Oso gia thn koyrkoula na rwthseis megale gia na deis oti den eixe kammia sxesh me th theia ths kai thn thymhthke otan ekeinh apofasise na grapsei thn periousia ths sthn Ekklhsia kai se osous thn prosexan ekeinh thn epoxh opwskati paradouleytres,oikonomoi kai odhgoi

    Siga mhn ths valan kai aytoi kai o Mhtropoliths to pistoli ston krotafo

    Einai gnwsto sth peloponnhso oti h theia htan trella thrhska kai stelexos ths enorias me drasthria drash sto filanthrwpiko kai enoriako ergo

    Tetoioi anthrwpoi otan den vriskoun symparastash apo tous syggeneis tous sta geramata grafoun thn periousia tous sthn ekklhsia zhtwntas na thn aksiopoihsoun gia koinwfeleis skopous

    Oxi oti symfwnw me ayto alla kai oi syggeneis twn megalwn anthwpwn tha rpepei na ferontai analoga stous ghraioterous kai oxi na tous thymountai meta 20etia me aformh kai kala th diathhkh pou ekane se 5 anthrwpous kai mesa se aytous kai sthn ekklhsia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ οτι το ιδιο το κληρικολαικό περιβάλλον του Μακαριστού είχε προσεταιριστεί προ το Αρεταίειου Μητροπολίτες για να τους σπρώξει στη διαδοχή, το ίδιο περιβάλλον το οποιο καταδίκαζαν όλα τα ΜΜΕ και οι μητροπολίτες μεταξύ των οποίων καιο Καλαβρύτων γιατί δεν το λέει κανείς?

    το οτι απο το 2005 κάποιοι οργάνωναν την αποδόμηση Χριστόδουλου για προώθηση συγκεκριμένων Μητροπολιτών γιατί δεν το αναφέρει κανείς?

    Κατα τα άλλα ο καλααβρύτων μας πείραξε?

    Που ειχε το θάρρος και το ειπε ευθαρσώς δημόσια μετά απο στηρικτική δήλωση του Νικοπόλεως στον σπάρτης μια δυο μέρες νωρίτερα της κηδείας, και ενώ αμέσως μετα την κηδεία ο Θηβών ανακοίνωσε και τη δική του υποψηφιότητα την ώρα που γινόταν γνωστό ότι το βράδυ καιο Δημητριάδος θα κανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση??

    Η μήπως νομίζετε οτι δεν γνώριζαν οι μητροπολίτες ότι υπήρχε πρόβλημα απο τα περιβάλλοντα τα οποία διοικούσαν καπηλευόμενοι την ανυμπόρια Χριστόδουλου και γι αυτό όπως είπε αι ο Ζακύνθου ήταν φυσικό να συζητούν τις διαδικασίες τςη διάδοχης κατάστασης???

    Ξεχάσατε τι έλεγεο Μακαριστός σε συνάντευξή του? Αλλου υπέγραφα αλλού έβλεπα και ΄πολλές φόρές΄έίχα και παραισθήσεις?

    Στους δημοσιογράφους τα πε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Thn proteleyataia fora pou ton eidan nai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Megale ap th stigmh pou den exoume paideia ws laos kai anexomaste ayto to mpaxalo pou mas kanei diethnws rezili, me tis mizes deksia kai aristera, kai thn diaplokh, kai ta skandala, kai tis lovitoures kai tis adelfes pou to paizoun oikogeneiarxes kai "pneyma kai hthikh"" (oloi katalavate gia poious milame etsi?) e mas xreiazontai oi xwrofylakes

    Kai mesa sthn ekklhsia xreiazontai oi xwrofylakes me to mpaxalo pou xoume dei me to ena skandalo meta to allo kai klhrikous ty6pou Averkiou.

    Kalytera xwrofylakes Mhtropolites san ton Kalavrytwn para ypokritries adelfes pou poulane kai tsampa magkies kai perithalpoun ki alla "koritsopoula" pou phgan sthn ekklhsia gia kseksisoun kathe iero kai osio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Alliws na vgoun eytharsws kai na poun ti einai kai ti pistevoun opws kanoun ki alloi epwnymws kai etsi kaneis den mporei oyte na tous pei tipote oute kai na tous ekviasei para na kryvontai kai mono na organwnoun intrigkes gia na plhksoun aytous pou einai ok me ton eyato tous kai tous gyrw tous kai den exoun dwsei to paramikro dikaiwma.


    einai varia h kalogerikh. Osoi den thn antexoun na mhn phgainoun gia papades. Pou diamartytontai kiolas gia thn katadikh ths omofilofilias mh trellathoume kiolas. Gi ayto laspwnoun tous normal kai aytous pou sevontai thn apostolh tous kai exoun ta moutra kai idiwtikws kai dhmosiws na deixnoun ayto pou pragjatika einai kai na stiliteyoun ta strava kai ta ...stravadia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυριακή, 3 Φεβρουάριος 2008
    Ριφιφί στο σπίτι του Χριστόδουλου- Λεηλασία πολύτιμων αντικειμένων



    Εκλεψαν χρυσά άμφια, εγκόλπια, μίτρες και πατερίτσες από την αρχιεπισκοπική κατοικία!!



    Από την αρχιεπισκοπική κατοικία σηκώθηκαν αρπάχθηκαν με διάφορους πιθανούς και απίθανους τρόπους, με τεχνάσματα και κόλπα από χρυσά άμφια και εγκόλπια μέχρι μίτρες και πατερίτσες από ασημικά και πολύτιμα δώρα που δεχόταν ο μακαριστός μέχρι χρήματα ή και άλλα λιγότερο ή περισσότερο χρήσιμα αντικείμενα (ακόμη και ....γραφική ύλη) λέγεται ότι πήραν κάποιοι.
    Στην απίστευτη λεηλασία πολύτιμων αντικειμένων από το σπίτι του Αρχιεπισκόπου αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Θέμα, δίπλα στο άρθρο του Σωτήρη Τζούμα που αναφέρεται στο μυθιστόρημα της ζωής του Αρχιεπισκόπου.
    Ποιοί έκλεψαν την Αρχιεπισκοπική κατοικία; Αυτός που έδωσε τις πληροφορίες στο Θέμα είναι εμφανές ότι προέρχεται από το περιβάλλον του Χριστοδούλου και "καρφώνει" αδιαφορώντας αν έτσι πλήττει τη φήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.
    Στην αρχιεπισκοπική κατοικία πηγαινοέρχονται πολλοί κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών:από αρχιμανδρίτες και άλλους κληρικούς, που έσπευδαν να εκφράσουν τα συναισθήματάτους για την περιπέτεια του Χριστοδούλου, μέχρι βοηθητικό προσωπικό που μπαινόβγαινε για διάφορες εργασίες.....

    ecclesianet.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατά τις προηγούμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές (1998), εξυφάνθηκε μια άτιμη συνωμοσία εναντίον του επικρατέστερου υποψηφίου, του Θηβών Ιερωνύμου. Ο (τότε Αλεξανδρουπόλεως και τώρα) Θεσ/νίκης Άνθιμος τον κατήγγειλε για ανύπαρκτα οικονομικά σκάνδαλα. Η συκοφαντία σερνόταν επί καιρούς στα παρασκήνια και στη δημοσιότητα. Ενώ είχε αποδειχθεί η ανυπαρξία σκανδάλου, ο Άνθιμος κρατούσε αδημοσίευτο το πόρισμα, ωσότου διεξαχθούν οι εκλογές, με αιωρούμενη την εναντίον του Ιερωνύμου μομφή. Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε ζητήσει από ανώτατους δικαστικούς την αυτεπάγγελτη σύλληψη και προφυλάκισή του. Άλλοι τον εξεβίαζαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του (βλ. Χρήστου Γιανναρά: Eπίκεντρο η «τυρεία», Καθημερινή 13-2-05). Με όλα αυτά και άλλα συναφή, τη νίκη έκλεψε ο Χριστόδουλος.
    Αυτά τα λησμόνησαν οι δύο ιεράρχες; Δεν θα προβούν σε μια πράξη συγγνώμης; Ο ένας προαλείφεται για αρχιεπίσκοπος, ο άλλος κορυβαντιά περί τα προεκλογικά. Οφείλουν και οι δύο να βάλουν το κεφάλι κάτω και να ξεπλύνουν, όσο τους είναι μπορετό, την ατιμία τους. Πρώτα να την ομολογήσουν δημόσια, και να μην παριστάνουν τους οσίους, κι ύστερα να πράξουν παν το δυνατόν για την ηθική αποκατάστασή τους, δηλαδή να στηρίξουν την υποψηφιότητα που προ δεκαετίας με ατιμία απέκλεισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση