GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και ο Μεσογαίας, διάδοχος του Σπάρτης...

. Από την πλευρά του Θηβών , για "διάδοχος" έχει κλείσει ο Ιγνάτιος. Από την πλευρά του Σπάρτης , η συμφωνία προβλέπει ότι, αν κε...

.
Από την πλευρά του Θηβών, για "διάδοχος" έχει κλείσει ο Ιγνάτιος. Από την πλευρά του Σπάρτης, η συμφωνία προβλέπει ότι, αν κερδίσει, θα προωθηθεί για διάδοχος του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου.

17 σχόλια

  1. Αφήστε τις ανοησίες με τον Μεσογαίας. Μην εξυπηρετείτε το κατεστημένο του MEGA και της διαπλοκής, που διαδίδει αναληθέστατες φήμες για να πλήξει τον Σπάρτης. Εδώ ο Χριστόδουλος πέθανε στα 69. Μέχρι να έρθει η ώρα της διαδοχής, ποιός ζει ποιος πεθαίνει...
    Εκτός αυτού, φροντίστε να γνωρίσετε τι είδους παπάς είναι ο Μεσογαίας, και μετά μιλήστε.

    http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/nikolaos/index.htm

    Άλλωστε, σιγά μην τον ψηφίσουν στον αιώνα τον άπαντα οι αρχιερείς... Όταν άκουσαν την ομιλία του στη χειροτονία του, το ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ που τον ψήφισαν, γιατι ο Μεσογαίας τόλμησε και είπε ΑΛΗΘΕΙΕΣ που κανείς άλλος αρχιερέας δεν είχε πει (απλοί παπάδες τις λένε, αλλά που να τους ακούσουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένας συντηρητικός είναι ο Μεσογέας, τίποτα άλλο. ηθικολόγος. καλές οι σπουδές του, αλλά μαύρη μαυρίλα. κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ρε χαμένε, που θα σχολιάσεις τον Νικόλαο. Ο άνθρωπος - εκτός από πανεπιστήμονας - είναι και άγιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτος ειναι η μεγαλυτερη ποντικομαμη απ'ολες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά αφήστε τις σαχλαμάρες. Ο Μεσογαίας είναι σχεδον εν ζωή άγιος ή εν πάσει περιπτώσει εάν είναι και αυτός μούφα τότε δεν υπάρχει τίποτα. Ο τύπος ήθελε να είναι μοναχός και με το ζόρι έκανε υπακοή και έγινε μητροπολίτης. Σιγά να μην τον ενδιαφέρουν οι αρχιεπισκοπικοί θρόνοι και άλλα εγκόσμια.
    Και φυσικά δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να γίνει αρχιεπίσκοπος ακόμη και εάν το ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή να γράφονται αυτά τα πράγματα για τον Νικόλαο. Ο άνθρωπος είναι σε άλλη διάσταση, τόσο επιστημονικά όσο και πνευματικά.

    Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή ο Νικόλαος γουστάρει δόξες και μεγαλεία, γι' αυτό παράτησε τη NASA και τα 7 διδακτορικά για να πάει στο Άγιο Όρος.

    Τι λέτε ρε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝΑ ότι δήθεν υπήρχε φωτογραφία που είχε ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ,

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΕ??? ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΔΙ??

    ΠΟΛΥ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣΑΝ. ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο παρά πέντε εκλογής αρχιεπισκόπου, έχουμε μιαν Ιεραρχία που προδήλως τής είναι αδιανόητο αυτό που θα μπορούσε να είναι απλώς το αυτονόητο: να συνάξει τα μέλη της (παπάδες και λαϊκούς) για να συζητήσουν. Γιατί άραγε όποτε η Σύνοδος διοργανώνει λαοσυνάξεις, τις διοργανώνει κατά αυτών που νοεί ως εξωτερικούς εχθρούς (νόμος Τρίτση, Σκοπιανό, ταυτότητες) κι όχι για να αναστοχαστεί τη δική της εσωτερική λειτουργία και συγκρότηση; Μια Ιεραρχία που διεκδικεί για το λόγο της θέση στο δημόσιο χώρο (και καλά κάνει• αλίμονο στην πολιτεία που δεν καλωσορίζει τα πάντα στο δημόσιο φόρουμ), γιατί άραγε βρίσκεται σε αδυναμία να διακονήσει στα σπλάχνα της συζήτηση των ζητημάτων που χαίνουν; Γιατί άραγε ζητήματα, όπως η αδράνεια περί τη Μητρόπολη Αττικής, η περίσσεια εθνικισμού, η χλιδή, η μετάλλαξη των εκκλησιαστικών διακονημάτων σε αξιώματα (βλέπε, για παράδειγμα, την ιδιότητα του αρχιμανδρίτη που εγκαταβιοί σε αστικό διαμέρισμα και του τιτουλάριου επισκόπου δίχως επισκοπή) μοιάζει αδύνατο να αποτελούν ατζέντα του εκκλησιαστικού σώματος;

    Να πω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις; Φυσικά και υπάρχουν. Μα ενδεικτικό της κρίσης είναι ακριβώς το να αποτελεί έκπληξη αυτό που οφείλει να είναι κανόνας.
    Γιατί να είναι ανεπιθύμητες ζυμώσεις που συνδυάζουν στοχασμό, συζήτηση, ευθύνη, λογοδοσία και διάθεση για αποφυγή συναλλαγών, δημαγωγίας, εξαγοράς εκλεκτόρων κ.λπ.;
    Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι να μην υποψιάζεται κάποιος ότι το Αγιο Πνεύμα μπορεί απλούστατα να διαφωνεί με τις επιλογές του! Ο ναρκισσισμός αυτός αλλοιώνει βαθύτατα το ορθόδοξο ήθος, δηλαδή το ήθος της μετάνοιας .
    «Κάθε άνθρωπος που πράττει έργα φαύλα», λέει το ευαγγέλιο, «μισεί το φως και δεν έρχεται στο φως, γιατί φοβάται μήπως φανούν τα έργα του και κριθούν» (Ιω. 3:20). Ομως, το φως που καλωσορίζει τη συνοδικότητα και χαίρεται την αναμέτρηση, έχει χαώδη διαφορά από τη λογική κάθε μεσσία: είτε εκείνου που μετατρέπει την Εκκλησία σε Βουκεφάλα του για να καθυποτάξει την Ιστορία, είτε εκείνου που τη μαραζώνει για να την καταντήσει λαγούμι καθαρών.
    Είναι, κοντολογίς, εκείνο το φως που κάνει ευδιάκριτα τα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων• όχι εκείνο που βολεύει τον μισθοφόρο και στραβώνει τον λιγωμένο οπαδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Krima tis spoudes tou . Zei ston Mesaiwna.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος είναι ένας σουπερσυντηρητικός μητροπολίτης, που αναδύει όλη την ξυνίλα και τη μιζέρια του αγκυλωμένου στο παρελθόν παπά.

    Απο την άλλη, πρέπει να παραδεχτούμε οτι ως παπάς μπορεί να είναι ξινός και αγέλαστος, αλλά ως μπίζνεσμαν είναι αστέρι. Μιλάμε για ταλέντο εφάμιλο του Βγενόπουλου.

    Στο Βόλο και στη γύρω περιοχή έχει στήσει χοντρή μπίζνα με ακίνητα της τοπικής εκκλησίας:

    Απο συμφωνία με ξένους επενδυτές για δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και γήπεδου γκολφ στις Νηές, μέχρι μετατροπή του "συνεδριακού" κέντρου της μητρόπολης σε αίθουσα εκδηλώσεων για γάμους και βαπτίσεις, με κέτερινγκ και μπουζούκια!!!

    Γάτα ο δικός σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεκάρα δε δίνω, στα @@ τους γράφω. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ένα μάτσο χορτασμένοι καρβουνιάρηδες τραβάν τα γένια τους και σμπρώχνουν τις κοιλιές τους για τα λεφτά, την εξουσία, την καλοπέραση...

    Πίσα. πούπουλα και κλωτσιές! Ουστ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ SIEMENS

    1989-90
    ΟΤΕ 470.000 ψηφιακες παροχες

    1994
    ΟΤΕ 1000.000 ψηφιακες παροχες

    1997
    ΟΤΕ πενταετης προγραμματικη συμφωνια

    1998
    ΟΣΕ-Ναυπηγεια Σκαραμαγκα
    προγραμματικη συμφωνια για σιδηροδρομικο υλικο

    1999-2007
    προαστιακος σιδηροδρομος

    1992-2001
    ΜΕΤΡΟ
    προμηθειες τροχαιου υλικου και
    ηλεκτρομηχανολογικων υποδομων

    1990-2000
    συστηματα σηματοδοτησης και σημανσης

    1998-1999
    Συστηματα επικοινωνιων Ενοπλων δυναμεων ΕΡΜΗΣ

    C4I




    ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΑΝΑΚΡΙΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    SIEMENS?
    ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΧΑΧΑΧΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΜΑΣ.



    ΘΕΜΟ-ΜΑΚΗ-ΣΤΑΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΤΡΕΜΗ

    ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ

    ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΙΛΛΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ?




    ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
    ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ
    Η ΔΕΞΙΑ,ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ.
    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ
    ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ
    ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ

    6 Φεβρουάριος 2008 5:02 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    17 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΧΑΜΠΑΡΙ...

    ΛΟΓΙΚΟ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΟΦ-ΣΟΡ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΒΙΛΕΣ
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΜΙΕΖΕΝΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί μου φίλοι

    Νομίζω ότι έχουμε χάσει το μέτρο όλοι εδώ μέσα και κυρίως η διεύθυνση του blog.
    Δεν είναι δα τόσο σημαντικό ποιος θα εκλεγεί στη θέση του Αρχιεπισκόπου και αν θα είναι αυτός ο Σπάρτης η ο Ιερώνυμος.
    Έχουμε πολύ σημαντικά θέματα σε εξέλιξη και η εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου δεν είναι για το λαό τόσο σημαντικό θέμα που να ασχολείστε τόσο πολύ.
    Έλεος πια. Αμάν!!!
    Διαμαρτύρομαι εντονότατα μη μου παίρνετε το copyrit της πιπας
    : πολυ γλυψιμο και τα δυο χερια λιγο δαγκωμα πολυ ωρα παιχνιδι με το κεφαλι γλυψιμο τα αρχιδια γλυψιμο κατω απο τα αρχιδια λεγεται αλλιως και βαλτον ολο μεσα

    καθώς και της δεύτερης τεχνικής
    θανατος της πουτσας
    : τα παντα τρελο γλυψιμο ρουφηγμα δαγκωμα κατακοκκινο κεφαλι χτυπημα στα χειλη και ο θανατος ερχεται απο τα βαθεια, πολυ σκληρος να για να λιωσει
    Αφού όλοι τα αρπάζουν από παντού...Ας τον αρπάξουμε και εμείς απ τον κωλο!!!

    Ρίξτε μια ματιά φίλοι μου, αξίζει ο κωλος μου…Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε λεφτά δύσκολα βγάζεις με παραδοσιακούς τρόπους γι αυτό σας στηνομαι στα τεσσερα και τον παιρνω!!!
    χυστε με!!!

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι

    Να το παλι το καθηκι..σε δραση παλι..

    Απολογούμαι και ζητώ συγγνώμη για τον άθλιο ψυχοπαθή και βοθρολυμα της Ρηγίλλης που συχνάζει εδώ και λερώνει και εδώ μέσα χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο μου και ήδη έχει πιάσει παλι δουλεια.

    Σιτίζεται από τη Ρηγίλλης και έχει μοναδική αποστολή τον ευτελισμό του ψευδώνυμου babis. Τον πονει και τον ενοχλει τόσο πολύ αυτόν και τον αφεντικό του η ταπεινή γραφίδα μου.
    Έτσι είναι. Οι απλοί, τίμιοι αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ και οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου ενοχλούν. Ο φασισμός δεν μπορεί να εκδηλωθεί με την φίμωση του και έχουν διαλέξει τον ευτελισμό. Ο λαός όμως ξερει όπως και ολοι εδώ μεσα.

    Γνωρίζει και έχει μάθει…

    Η ιδεολογική μου συγκρότηση ,η πολιτική μου ένταξη στη δημοκρατικη παραταξη ,το ήθος και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπει να ακολουθησω το χάλι του. Θλίβομαι για το κατάντημα του, την παιδεία που δείχνει με τα γραφόμενα του και την φασιστική συγκρότηση του. Λυπάμαι όμως που δεν μπορώ να τον ακολουθησω στο συνεχές του παραλήρημα. Εχομε και άλλες δουλεια να κάνουμε… Από καιρό σε καιρό θα δίνω το στίγμα μου ουτως ώστε να μην μένει κανένας εδώ απληροφόρητος για το ποιος είναι ο babis και ποιος είναι το βοθρολυμμα της Ρηγίλλης που πλαστογραφεί..

    Αλλά τι άλλο μπορείς να περιμένεις από ένα άθλιο φασιστοειδές που το μόνο που κάνει είναι να βρωμίζει παντού. Δεν θα τον ακολουθησω στο δρόμο της λάσπης και της βρώμας που έχει μάθει και ξέρει πολύ καλά.

    Από την πρώτη στιγμή που είμαι εδώ έχω δηλώσει ποιος είμαι και τι κάνω.
    Πιστεύω ότι η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου έχει να δώσει και να προσφέρει πολλά στους Έλληνες και η χώρα μας τον έχει ανάγκη. Σε αυτή την κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση μου έχει επιπέσει με λύσσα ,με αντιδημοκρατικές μεθόδους, ευτελισμούς, παραπληροφόρηση, πλαστογραφία. Αυτή ήταν πάντα η νεοδεξια και η ακροδεξιά στη χώρα μας που αυτός εκπροσωπεί .Μίσος απύθμενο σε κάθε τι δημοκρατικό, ελεύθερο και αληθινό.
    Οι Παπανδρέου και η δημοκρατική παράταξη ανεκαθεν είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοιες λυσσώδεις αντιδράσεις. θυμηθείτε τα καταγεγραμμένα πλέον από την ιστορία γεγονότα κατά του «Γέρου» , του Ανδρέα, που έχουν δικαιωθεί από την ιστορία πλέον και τώρα κατά του Γιώργου. Ο Ελληνικός λαός όμως γρήγορα βλέπει και θα αποδώσει δικαιοσύνη. Το συμφέρον του τον καλεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Η ακροδεξιά άλλη μια φορά θα λυσσάξει. Οι μήνες των είναι μετρημένες…
    Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρείς και την κακή του μέρα. Ο Ελληνικός λαός δεν την ξαναπατά.
    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έναν παπά έχω δει στην ζωή μου δια ζώσης που να με συγκίνησε και αυτός ήταν ο Μεσογαίας Νικόλαος όταν λειτουργούσε στην Ανάληψη στον Βύρωνα καμιά 15αρία χρόνια πριν, φυσικά χωρίς μπουρδολογήματα και φρικτές ρινωδίες (που λέει και ο Ροϊδης. Δεν μπα να λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση