GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με άδεια για ναό...

... χτίζει σπίτι ο Αμβρόσιος Του Βασίλη Γούλα Σάλο στην κοινωνία του Αιγίου έχει προκαλέσει η ανέγερση αυθαίρετης τριώροφης οικοδομής απ...

... χτίζει σπίτι ο Αμβρόσιος
Του Βασίλη Γούλα

Σάλο στην κοινωνία του Αιγίου έχει προκαλέσει η ανέγερση αυθαίρετης τριώροφης οικοδομής από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, χωρίς την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια.
Το κτίσμα προορίζεται για επισκοπική κατοικία του κ. Αμβρόσιου και βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 68 στο Αίγιο και πήρε άδεια από τη ναοδομία, μια υπηρεσία της Εκκλησίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η οικοδομή, οι εργασίες στην οποία σταμάτησαν ύστερα από παρέμβαση της πολεοδομίας Αιγίου, δεν εμπίπτει στην κατηγορία των αδειών που δίνει η ναοδομία γιατί δεν πρόκειται για ναό αλλά για κανονική κατοικία.
Σύμφωνα και με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Εθνικός Κύρηκας» η οικοδομή έχει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις, τόσο στον συντελεστή δόμησης όσο και ύψους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1974/1994 απόφασή του έκρινε ότι οι άδειες που εκδίδονται από τη ναοδομία είναι μη νόμιμες ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο.
Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line» φαίνεται καθαρά ότι η οικοδομή βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο καθώς έχουν χτιστεί και τα τούβλα. Επίσης, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει φροντίσει να κρεμάσει ταμπέλα στην οποία αναγράφεται «Το Χάνι της Βοστίτσας-Οίκος Ευγηρίας Συνταξιούχων Αρχιερέων».
Για το αυθαίρετο του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου πήραν θέση και ο Σύλλογος των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης των Πατρών οι οποίοι καταδικάζουν την πράξη του, ενώ παράλληλα διευκρινίζουν πως αγνοούσαν παντελώς το περιστατικό καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές τους να «ανιχνεύουν» τις οικονομικές δραστηριότητες του κάθε Μητροπολίτη.
Ο βουλευτής του Σύριζα κ. Νίκος Τσούκαλης έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο του τμήματος των πολεοδομικών εφαρμογών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων στον οποίο αναφέρει ότι: «Ύστερα από πληροφορίες που έφθασαν στο γραφείο μου σε διαμπερές οικόπεδο επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αγίου Ανδρέα 68, εντός του σχεδίου πόλης Αιγίου, ιδιοκτησίας Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανεγείρεται οικοδομή με χρήση «Οίκου Ευγηρίας Συνταξιούχων Αρχιερέων. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να μας ενημερώσετε εάν η υπηρεσία σας έχει εκδώσει σχετική οικοδομική άδεια, αν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις κατά την ανέγερση του κτίσματος και αν υπάρχουν οι απαιτούμενες ιδιαίτερες αδειοδοτήσεις». Μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line» ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως «εδώ και δέκα ημέρες που έχω στείλει την επιστολή απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη».
Aπό
protothema.gr

13 σχόλια

  1. Πάλι θα ξυπνήσετε το σεβασμιώτατο για να διαβάσει το press-gr και θα μπει στη βάσανο της απάντησης δια του ιερού ιστολογίου του, όπως έκανε και για το θέμα με την καταγγελία του Αγίου Μεσσηνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάει να ρωτήσει την Ιερά Σύνοδο ο Γούλας που πήρε απόφαση για την υλοποίηση της ανέγερσης του οίκου ευγηρίας το οποίο το παρουσιάζουν βίλα του Επισκόπου....

    Έλεος με την πολεμική στον Σπάρτης και στον Καλαβρύτων απ αυτές τις αηδίες και τις συκοφαντίες

    Στο μεταξύ ο Συριζα να μας πει για τα 40 ακίνητα του Αλαβάνου στα οποία ουτε μετανάστες στεγάζει ούτε ιερείς ούτε αρχιερείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ο άλλος ο θρασόπουστας έκανε καντίνα, ο ισόβιος θα κωλώσει;

    Σχέσεις εκκλησίας και κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι ολοι ισοβιοι. Καποιοι παραιτούνται και φεύγουν. Εχει γίνει πολλές φορές για διάφορους λόγους. Κι επειδή είναι κάποιοι ακτήμονες δεν έχουν που να μείνουν

    Χρόνια έλεγε η Εκικλησία ότι θα φτιάξει κατάλυμα για αρχιερείς που έχουν αποσυρθεί και με Συνοδική απόφαση, το ιδρύει στο Αιγιο

    Φαίνεται ότι μερικοί καλοθελητές επειδή έίδαν ότι πάει άπατο το θεματάκι τους αποφάσισαν να το αναπαράγουν παλι...

    Τρύπα στο νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος εixe pei...
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΡΕ ΜΕΓΆΛΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΏΣΕΙς ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΒΡΊΣΚΕΙΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΙΕΡΕΙΣ?
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΎΛΕΨΕΣ ΤΟΣΟ ...
    ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ


    Ο/Η Ανώνυμος eixe pei ...
    ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΣΤΑΗ ΤΡΕΜΗ ΤΖΙΜΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΕΛΑΤΟΛΛΑΣ ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΥΤΙΑΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΜΑΚΗΣ ΘΕΜΟΣ ..


    sofistis

    “Ονόματα αυτών πού δωροδοκήθηκαν” λέει το πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής”.. Όχι δεν πρόκειται για τους ανωτέρω.. Αυτά είναι τα ονόματα των αστέρων της ελληνικής “δημοσιογραφίας” πού δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.. Επί πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 1997 μέχρι το 2006, ο Θεός της Ζίμενς έβρεχε μίζες αλλά οι “λειτουργοί” αυτοί της ενημέρωσης ήταν χωμένοι στη μπανιέρα τους..

    Εντάξει, ήταν βουτηγμένοι μέσα στη σαπουνάδα οι άνθρωποι και δεν είδαν και δεν άκουσαν.. Ρεπορτάζ γιατί δεν έκαναν όταν ..βγήκαν απ τη μπανιέρα;; Υπήρχε κάποιος ζωντανός οργανισμός σε αυτόν τον τόπο πού δεν πίστευε ότι φαγώθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την Ολυμπιάδα;

    Τώρα, όπως γράφει η “Καθημερινή”, τα ονόματα αυτών πού λαδώθηκαν από τη Ζίμενς, για να αναλάβει το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών του 2004, θα βγουν σιγά-σιγά, άλλα στο φως και άλλα στο μισοσκόταδο.. Και τότε πάλι οι αστέρες της “δημοσιογραφίας” πού δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτα, ούτε καν ένα dvd έχουν δει στη ζωή τους, θα γίνουν και πάλι οι κήνσορες και θεράποντες της κοινωνίας.. Θα εκφωνήσουν πύρινα σχόλια κατά της διαφθοράς και θα ζητήσουν παραιτήσεις..

    Αυτοί πότε θα παραιτηθούν; Υπάρχει ποτέ στην ιστορία έστω και μία παραίτηση μεγαλοδημοσιογράφου γιατί δεν ενημέρωσε ως όφειλε; Εστω μία απόλυση γιαυτόν τον λόγο;
    Στο εξής λοιπόν στα δικά μας “οκτάστηλα” θα δημοσιεύουμε μόνο τα ονόματα αυτών πού δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έκαναν ρεπορτάζ και δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν και καλούμε όλους τούς φίλους της μπλογκόσφαιρας να κάνουν τό ίδιο






    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΚΗ,ΤΡΕΜΙΤΣΑ,ΜΑΚΟΥΚΟ,
    ΘΕΜΙΤΣΑ,ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΩ,ΤΣΙΜΑΚΟ ,ΣΤΑΗ
    ΚΤΛ
    ΚΤΛ
    ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
    ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ POΣΑ zhthsate gia thn akolasia Siemens?


    Ο/Η ELLHNAS POLITHS εixe pei ...
    O bouleyths tou SYRIZA ekane opws diabazoume aythn thn eperwthsh me safes yponooumeno oti mallon den yparxoune oi sxetikes adeies...
    Ws gnostwn to Aigio apexei apo thn Patra mono 40km.

    Giati o sygkekrimenos bouleyths Axaias den kanei eperwthsh gia tis paragkoupoleis pou exoune sthsei PARANOMA oi PARANOMOI La8rometanastes sthn Patra periks tou limaniou kai malista tis exoune kanei "abates" gia na epididonte eley8era sto emporio narkwtikwn??? Mhpws giati metraei pshfalakia o SYRIZA pou diarhgnyei ta imatia tou oti oloi oi eiserxomenoi GANGSTER prepei na exoune dikaiwma pshfou meta apo 5 xronia (akouson akouson!).

    P.S.: O Alavanos exei 50 akinhta ws gnostwn kai synepws mporei na boh8hsei kalytera apo ton Maggina proslambanontas kamia 100staria la8rometanastes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ektos apo tous ekdotes tou prwtou thematos oi dhmosiografoi mathhteyoun sto na xrhmatizontai kai na prospathoun na ekviazoun me sykofanties?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ ο μαλάκας με το κωλομπλογκ με το στοίχημα δε βαρέθηκες να μαλακίζεσαι σπαμάρωντας τις παπαριές σου; Άντε να δουλέψεις ρε ζώο που ξημεροβραδιάζεσαι σπαμάροντας τη μαλακία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ,ΟΙ ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΙ , ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΙΦΑΣΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ,

    ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ,

    ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑΜΠΕΛΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝΑ ότι δήθεν υπήρχε φωτογραφία που είχε ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ,

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΕ??? ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΔΙ??

    ΠΟΛΥ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣΑΝ. ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο
    Ο
    Ο
    ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ
    ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ο
    ο
    ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ SIEMENS

    1989-90
    ΟΤΕ 470.000 ψηφιακες παροχες

    1994
    ΟΤΕ 1000.000 ψηφιακες παροχες

    1997
    ΟΤΕ πενταετης προγραμματικη συμφωνια

    1998
    ΟΣΕ-Ναυπηγεια Σκαραμαγκα
    προγραμματικη συμφωνια για σιδηροδρομικο υλικο

    1999-2007
    προαστιακος σιδηροδρομος

    1992-2001
    ΜΕΤΡΟ
    προμηθειες τροχαιου υλικου και
    ηλεκτρομηχανολογικων υποδομων

    1990-2000
    συστηματα σηματοδοτησης και σημανσης

    1998-1999
    Συστηματα επικοινωνιων Ενοπλων δυναμεων ΕΡΜΗΣ

    C4I




    ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΑΝΑΚΡΙΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    SIEMENS?
    ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΧΑΧΑΧΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΜΑΣ.



    ΘΕΜΟ-ΜΑΚΗ-ΣΤΑΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΤΡΕΜΗ

    ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ

    ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΙΛΛΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ?




    ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
    ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ
    Η ΔΕΞΙΑ,ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ.
    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ
    ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ
    ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ

    6 Φεβρουάριος 2008 5:02 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    17 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΧΑΜΠΑΡΙ...

    ΛΟΓΙΚΟ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΟΦ-ΣΟΡ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΒΙΛΕΣ
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΜΙΕΖΕΝΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο , Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας .

    Επιτέλους ένας Δημοκράτης που θα ενώσει την εκκλησία μας και δεν θα τη διχάσει όπως ο Χουντικοβασιλικός και δεξιός Χριστόδουλος .

    Κωστάκη , ΤΕΛΟΣ Η ΔΕΞΙΑ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ .

    Ας Βάλει μυαλό και το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη να σε πετάξει και ο λαός μακρυά από μια εξουσία που πλεόν δεν σου ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση