GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι δουλειά τους να ασκούν πολιτική...

. Την 28 Φεβρουαρίου του 380 μ.Χρ. με το ήδικτο (edicta) της Θεσσαλονίκης ο αυτοκράτορας της τότε Ρωμαιοβυζαντινής αυτοκρατορίας -Θεοδόσιος...

.
Την 28 Φεβρουαρίου του 380 μ.Χρ. με το ήδικτο (edicta) της Θεσσαλονίκης ο αυτοκράτορας της τότε Ρωμαιοβυζαντινής αυτοκρατορίας -Θεοδόσιος που η εκκλησία τον ονόμασε Μέγα - αναγόρευσε τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας. Από τότε ο έρμος τούτος τόπος γνώρισε την χειρότερη μάστιγα που τον ταλανίζει μέχρι σήμερα (με την μάστιγα των Μητσοτακαίων να ακολουθεί). Με λαμπρά παραδείγματα την πλήρη συνεργασία της κεφαλής της εκκλησίας με τους Οθωμανούς ώστε να διατηρήσει το Φανάρι το προνόμιά του -για να θρέφει πρωκτό και κοιλία όπως γράφει στην Ελληνική Νομαρχία ο άγνωστος συγγραφέας της- και να λέει στο λαό παραμυθάκια για μαρμαρωμένους βασιλείς και σώπασε κυρά-Δέσποινα και μη πολύ δακρύζεις…, ή για ψάρια που πηδάν απ’ τα τηγάνια, για να μην επαναστατήσουν και να περιμένει το βασιλιά να ξεμαρμαρώσει ή τα ψάρια να τηγανιστούν για να ελευθερωθεί. Τη λύπη του Γρηγορίου του Ε΄ που δεν πρόλαβε να αφορίσει τον Ρήγα. Τον αφορισμό της Επανάστασης του 1821 από τον ίδιο χαρακτηρίζοντας «κακοήθεις και ανόητους» τους εξεγερμένους σε μια προσπάθεια να κρατήσει την συμφωνία Οθωμανών και Φαναρίου που στη συνέχεια πλήρωσε με τη ζωή του, όχι την πράξη των Ελλήνων, αλλά ότι δεν προέβλεψε την επανάσταση που είχε ως αποτέλεσμα την αθέτηση της συμφωνίας.
Φτάνοντας στις μέρες μας η εκκλησία με τον ψυχολογικό εκβιασμό που ασκούν οι θρησκείες «τάζοντας» καζάνια, φωτιές, διαόλους και τριβόλους και αποκαλύψεις -διαφορετικές από του Μάκη- στους άπιστους, ζητά να έχει λόγο για όλα και φορώντας ράσο πολιτικολογεί. Από την απόπειρα διχασμού των Ελλήνων με την γελοιότητα της αναγραφή του θρησκεύματος και την Δεξιά του Κυρίου.. ως την προτροπή για πόλεμο του Άνθιμου η μάστιγα του τόπου εξακολουθεί να ζητά δημόσιο λόγο. Ξεχνούν όμως ποια είναι η δουλεια τους, εκμεταλλεύονται τον άμβωνα και με λεφτά του Ελληνικού λαού ασκούν πολιτική. Με επιχειρήματα του τύπου όλοι έχουν δικαίωμα λόγου ζητούν να συνεχίσουν από άμβωνος να μιλούν. Βέβαια, όλοι έχουν λόγο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, αλλά όχι εκμεταλλευόμενοι την θέση τους.
Φανταστείτε τον αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. να παίρνει τότε ένα τανκ με ένα μεγάφωνο και να γυρνάει στους δρόμους της Αθήνας και να πολιτικολογεί, ή τον Παναγόπουλο της ΕΡΤ να απευθύνει διάγγελμα στο Λαό για την ποιότητα της ΕΡΤ και τι κακά που είναι τα λοιπά κανάλια. Σε μια δημοκρατία λοιπόν όλοι έχουν λόγο αλλά να μην εκμεταλλεύονται την θέση τους για να εκβιάζουν καταστάσεις.
Υ.Γ. Αυτό φυσικά με Καραμανλή δεν πρόκειται να αλλάξει αφού με την υπογραφή του στη γελοία προσπάθεια για τις ταυτότητες που 3.000.000 (;), Έλληνες δια στόματος Χριστόδουλου ζητούσαν από τον συντοπίτη μου, Στεφανόπουλο να παραβιάσει το Σύνταγμα και να προκηρύξει δημοψήφισμα με τρόπο άλλο από αυτόν που ορίζεται στο Σύνταγμα.
Πατρινός

23 σχόλια

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ?
    TΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ
    ΝΕΚΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΣΤΟ "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
    ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"?
    ΜΕΓΚΑ-ΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΨΗΝΕΤΑΙ..
    ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΕΙΝΑΙ?
    ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ
    ΕΙΔΗΣΕΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι γελοιοτητα με τις υπογραφες και η τοτε κοντρα της συγχωρεμενης μπεμπα μπλανς με την πολιτικη ηγεσια.τοτε ανωτερω δεξιοσκυλο ετρεξε ο μπουχεσιδης να παρει με το μερος του την πελατεια του μακαριτη.ειχε φριξει ο στεφανοπουλος με την λαικιστικη συμπεριφορα,σοβαρος ανθρωπος γαρ και ουχι σκερβελες οπως ο καταλληλοτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε πέσει όλοι πολύ χαμηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι όπως τα λες είναι. Σα να παραχωρήσεις το μαγαζί σου σε κάποιον να το δουλεύει, να κρατάει τα κέρδη και να του δίνεις και μισθό! Είναι το μεγαλύτερο νταβατζιλίκι των αιώνων και δυστυχώς θα μείνει έτσι αφού ο μαλάκας λαός ξέρει μόνο να γκρινιάζει για την αύξηση που πήραν τα αγγουράκια... Καμιά ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε πατρινέ, εσένα περιμέναμε να μας δώσεις τα φώτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε πατρινε
    μα βαση το αντιθρησκευτικο σου μενος φαινεται οτι ανηκεις και εσυ στους νεοπροοδευτικαριους της παντος ειδους ιδεολογικης,πολιτικης,θρησκευτικης ισοπεδωσης και αποτελεις ενα ακομη πιονι της νεοταξικης πραγματικοτητας που αρνειται τις ελευθερες συνειδησεις. Δυστυχως για σενα και κατα τραγικη συμπτωση στην προηγουμενη ειδηση με τη δημοσκοπηση μπορεις να διαβασεις τι παρεμβασεις θελει ο ελληνικος λαος απο την εκκλησια του. Προφανως τα 3000000 τρομαξαν καποιους κυκλους και η πιεση για δημοψηφισμα ηταν προς την κυβερνηση και οχι προς τον αβουλο στεφανοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΏΝΥΜΕ 4:22 ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ, ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΙΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΤΡΙΝΕ , ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. anwnyme , γαμιέσαι από το κώλο μαλακιστίρι, καθίκι του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. destroy church : Εγώ θα πρότεινα να καταστρέψουμε εσένα ρε μουνόπανο, τολμάς και μιλάς για "νταβατζιλίκι αιώνων" παλιοκαραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Na πας να χαθείς βρε γελοίε που τολμάς και κοροϊδεύεις τις παραδόσεις και τους θρύλους αυτού του λαού.Αυτός ο λαός θρήνησε την άλωση της Πόλης κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν "υπόδουλος στους Βυζαντινούς και υφίστατο μαρτύρια επί 1100 χρόνια" όπως μας λένε οι νεοπαγανιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. re fasista den einai 9:38 den einai gamiese apo TO kolo to sosto
    alla gamiese apo TON kolo malaka ellina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν΄:

    "ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ"
    +
    "ΠΑΣ ΜΗ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝ"
    => ;?: (τι, ρε, γκαρντάσια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να βάλουν εισιτήριο στους ναούς τους να δούμε πόσοι θα πληρώνουν. Δεν πάω σε ναό, δε γουστάρω να πληρώνονται οι παπάδες απ'τους φόρους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12:39 Κι εγώ δεν θέλω να γίνονται εκτρώσεις στα κρατικά νοσοκομεία με τους φόρους τους δικούς μου που είμαι κατά των εκτρώσεων. Ας γίνονται εκτρώσεις με χρήματα από φόρους μόνο αυτών που τις θέλουν. Εντάξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΩΣΚΗΝΑΓΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΘΕΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΥΣΚΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. re 1:56 pes mou re file poso malakas mporei na eisai?
    me poia sillogistiki re ζωον οι παπαδες μασ γλιτωσαν α΄π' τον αλλαχ
    αφορίζοντας τον υψηλαντη ή την επανασταση??

    και γιατι πρεπει οι κυβερνωντες να πιστευουν σε καποιο θεο?
    το λέει το συνταγμα? το λεει η ΕΣΔΑ?
    ο αρχιμαλακας ο καραμαν-αλης που κανει μεγάλους σταυρους πιστεύει σε είναι καλύτερος απο το Σρεντερ ή τον Γκερσον τον Σουηδό που δεν πιστευει, αντε μαλακες ξεκολάτε και σκεφτείται λογικα

    ρε e-politi μου εξηγεις τι εννοιεις με την προσθεση-διαιρεση-πολλαπλασιασμο που έκανες εκει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα 8 εκατομμύρια των πολιτών που δεν υπέγραψαν για τις ταυτότητες απαιτούν τα εκατομμύρια που δίνονται για τους σαπιοκοιλιάδες τους ρασοφόρους να δοθούν για να προσληφθούν γιατροί, να χτιστούν νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα και σχολεία. Οι παπάδες να πληρώνονται απ'τα κεριά, τις δωρεές και τα ακίνητα που νοικιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 12:39
    To oti i ektrosi den timwreitai kai mpotei na ginetai se kratika nosokomeia einai mia kataktisi, oi gynaikes apofasizoun eleuthera gia to swma tous kai to mellon tous. An ekane ektrwsi kai mia Maria tha eixe glytwsei tin anthrwpotita apo polla kaka. To na min thelei kaneis na einai provato kai na kai na plirwnh xwris na thelei tous resofotrous koprites menei na kataktithi.
    G K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην Ελλάδα πληρώνουμε τους παπάδες με το σκεπτικό να μην γίνει η Ορθόδοξος Εκκλησία εταιρία όπως η Καθολική Εκκλησία, αλλα έτσι κι αλλιώς έχει γίνει οπότε ας γλιτώσουμε και κανα ευρώ.))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν θέλετε να μιλάει ο Αρχιεπίσκοπος, καμμία αντίρρηση, αν μου επιτρέπετε και μένα να ΜΙΛΑΩ με ίσους όρους, στην Ιερά Σύνοδο.

    Αφού θέλουν να μιλάνε για ζητήματα πολιτικής διαχείρισης, που ο λαός έχει αναθέσει με εκλογές σε θεσμούς όπως το κοινοβούλιο, με τα κόμματα, που εκθέτουν τις απόψεις τους και κρίνονται γιαυτές, τότε θα πρέπει να δεχτούνε, να μιλάνε και τα κόμματα στα δικά τους όργανα.

    Αυτό σημαινει ότι θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εκλέγεται ο Αρχιεπίσκοπος και θα πρέπει να γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή, αποδεχόμενοι ότι είμαστε όλοι ΙΣΟΙ και με τα ίδια δικαιώματα για ΟΛΑ τα ΑΞΙΩΜΑΤΑ.

    Αν λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος είναι ΑΞΙΩΜΑ που του επιτρέπει να μιλάει για ότι μας αφορά, τότε θα πρέπει να μπορούμε να το διεκδικούμε ΟΛΟΙ, με γενικές εκλογές και ο λαός να εκλέξει αυτόν που θεωρεί ως καταλληλότερο γι'αυτή την θέση.

    Στην εκκλησία είμαστε όλοι ΙΣΟΙ, έτσι δεν είναι;

    Δεν μπορεί να θέλουν κάποιοι να έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.

    Αλλά αν δεν θέλουν να έχουμε δικαίωμα εκλογής όλοι και θέλουν να μιλάνε, τότε να δεχτούν να μπορούμε να ανατρέπουμε τον αρχιεπίσκοπο που μας προκαλεί. Να μην είναι δηλαδή ισόβιος και να μπορεί να κρίνεται ας πούμε κάθε δύο χρόνια, αν θέλουμε να είναι ακόμη Αρχιεπίσκοπος.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 4:00,

    έχεις δίκιο, είναι, επίτηδες, λιγο στριφνό, για πλάκα. Δεν είναι ...προσθεσοδιαιρεσοπολλαπλασιασμός, είναι συλλογισμός, που λέει:
    αφού ισχύει ότι "όποιος δεν είναι Έλλην-ας, είναι Βάρβαρος" και, επίσης, ισχύει ότι "όποιος δεν είναι Ιουδαιο-Χριστιανός, είναι Έλλην", (οι Χριστιανοί ονομάζουν "Έλληνες" όσους δεν πιστεύουν στον Θεό Γιαχβέ΄), τότε, συνεπάγεται ότιισχύει: "ΠΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση