Χρ. Ζώης (με νόημα): "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να συγκεντρώσει τους 180. Και περισσότερους..."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο (γνωστός) Ανωμερίτης έκανε διαγωνισμό 200 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μόνο με ...μία εταιρεία!

«Με απείλησε ότι θα μου κόψει το πόδι με πριόνι!» Πού είχε πάει το προηγούμενο βράδυ ο Νικολόπουλος

 

21 Φεβρουαρίου 2008

"Αρχιλομπίστας" οπλικών συστημάτων...

.
...ο Πάνος Καμμένος, σημερινός υφυπουργός του Γ. Βουλγαράκη! Οργάνωνε και "σουλάτσα" βουλευτών σε εταιρείες...
.
Το θέμα των σχέσεων και επαφών πολιτικών με εταιρείες οπλικών συστημάτων, που ξεκίνησε να βγαίνει με την "κυκλοφορία" του γνωστού εγγράφου που παρουσίασε το Press-gr (εδώ) και ...λίγη ώρα μετά, από την εκπομπή του, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, έχει και "ουρά". Αυτή θα βγεί όμως;
Μάθαμε ότι ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, που βρέθηκε στην σέντρα, δηλώνει παραπονεμένος ότι κακώς τα βάλανε μαζί του και ότι άλλοι ασχολούνταν με αυτά τα θέματα. Και ζητούσε να γίνει έρευνα ποιοι βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν επισκεφθεί στο εξωτερικό εργοστάσια μεγάλων εταιρειών που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα.
Από το "ρεπορτάζ", που θα έλεγε κι ο Μάκης, προκύπτει ότι τέτοια "σουλάτσα" στο εξωτερικό έχουν κάνει αντιπροσωπείες από βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ιδιαίτερα αυτό έγινε την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο.
Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής, ήταν μέχρι τις εκλογές, ο Πάνος Καμμένος. Μετά τις εκλογές, έγινε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Π. Καμμένος δεν ήταν ένας απλός πρόεδρος της Επιτροπής, ήταν "αρχιλομπίστας" διαφόρων οπλικών συστημάτων. Ορισμένα από αυτά τα "σουλάτσα" αυτός τα οργάνωνε. Προφανώς για πολιτικούς και μόνο λόγους.
Και μια ...λεπτομέρεια: Ο Γ. Δραγώνας που έκανε στην Ελλάδα τις δημόσιες σχέσεις για τα Eurofighter, διορίστηκε στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2007, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού από τον Γ. Βουλγαράκη που ήταν υπουργός Πολιτισμού.
Τον Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές ποιος εισηγήθηκε στον Κ. Καραμανλή να του δώσει ως υφυπουργό τον Π. Καμμένο; Ο Γ. Βουλγαράκης που ανέλαβε τότε το υπουργείο Ναυτιλίας κλπ.
Εμείς, θα θέλαμε να γίνει έρευνα και σε αυτό που λέει ο Α. Λυκουρέντζος. Και να δοθούν τα ονόματα ΟΛΩΝ των βουλευτών που έχουν κάνει τέτοιες επισκέψεις στο εξωτερικό.
(Μάκη, ...σου δώσαμε υλικό για την εκπομπή σου...)
Δημοσίευση σχολίου