GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις σχέσεις του Σπάρτης με το Φανάρι...

... Τέλος δίνει στα σενάρια που φέρουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να αντιδρά στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης κ...

...
Τέλος δίνει στα σενάρια που φέρουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να αντιδρά στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, το άρθρο της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», το οποίο φέρεται σε διάλογο για το θέμα της διαδοχής που είχε προσφάτως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Φανάρι, ξεκαθαρίζει πολλά.
«ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (Β. Χιώτης): "Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης δεν ενοχλεί ούτε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος συζήτησε εκτενώς το ζήτημα της διαδοχής με τον κ. Καραμανλή κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να είναι αποδεκτός ο κ. Ευστάθιος και από την Κυβέρνηση, αφού κατ΄αρχήν η παρουσία του εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα σύρραξης μεταξύ Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής".
Κατόπιν αυτού δικαιολογείται όλη αυτή η εκστρατεία σπίλωσης του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Το βασικό θέμα απόρριψης του ήταν, ότι δήθεν δεν τον στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο σήμερα αποδείχθηκε ψευδές. Και τώρα ως εκ τούτου προσπαθούν να χαμηλώσουν το επίπεδο της εκλογικής διαδικασίας, υποβιβάζοντας αυτήν με διάφορα δήθεν ατοπήματα.
Πηγή: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων romfea.gr
Υ.Γ. Αγαπητό Press-gr νομίζω ότι αυτό λέει πολλά!
Αntonis

8 σχόλια

  1. Βρε παιδιά εκτός από παπαδαριό δεν έχει άλλα θέματα ή το κάνετε για τα κλικς της Alexa; Με χάσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3:58 πμ

    Όταν θέλουν να θάψουν άλλο μπλογκ, έτσι κάνουν. Πήγαινε πίσω στα θέματα και θα καταλάβεις τι σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν βγει ο Σπάρτης,θα ξυριστώ .-

    Άνθιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θέλουν να θάψουν γιατί βαριέμαι και να πάω πίσω... το κάναν μουνί το blog.

    Άσε που στην λεκτική επαλήθευση σε λίγο θα πρέπει να γράφω ολόκληρη έκθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δεν είχε βγεί αυτή η "βρώμα" ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nετ: Η Εισαγγελία καλαμάτας λέει ότι απέστειλε κλήση στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει, εκείνος είπε ότι δεν την έλαβε επειδή ταξίδευε για Αθήνα!! γιατί έχει καθήκοντα γραμματέα...

    Μόνο που τα καθήκοντά του ξεκινάνε την Πέμπτη.....

    κι ο νοών νοείτω...

    Τα σχόλια των δημοσιογράφων?? "Είναι μάλλον άσχημο ωστόσο να αφήνεται το θέμα αυτό για μετα την εκλογή και να μην ξεκαθαρίζουν οι προθέσεις και το βάσιμο των καταγγελιών, μη καταθέτοντας άμεσα ο Μεσσηνίας αφού επικαλέστηκε "εκβιασμό"

    Δείχνει καθαρά τις προθέσεις του Σεβασμιωτάτου του "καταγγέλοντος" να λασπώσει τον Σπάρτης και τους υποστηρικτές έτσι δεν είναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Δεν έχω προσωπικά με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Του είχα πει όσα συνέβησαν και όλα όσα έχουν γίνει εις βάρος μου τα γνωρίζει. Οσο για τον εισαγγελέα, μέχρι τώρα δεν με έχει καλέσει να καταθέσω. Δεν ξέρω από πού διοχετεύτηκε αυτού του είδους η πληροφορία. Από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη θα βρίσκομαι στην Αθήνα για τα διαδικαστικά της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου, καθώς θα είμαι γραμματέας».


    Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χθες το απόγευμα ήταν σαφής και κατηγορηματικός για την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία σήμερα το πρωί επρόκειτο να περάσει την είσοδο του γραφείου του εισαγγελέα Καλαμάτας. Ο ιεράρχης χθες το πρωί έκανε και μία χειροτονία και απευθυνόμενος στον νέο κληρικό τού επεσήμανε: «Να ξέρεις, θα σε αμφισβητήσουν, θα σε υπονομεύσουν, θα λασπολογήσουν, αλλά εσύ να είσαι εδραίος σε ό,τι πιστεύεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι και στοίχημα για τους Ιεράρχες ειδικα τους ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ .

    Δεν σκέφτεστε τα λεφτουδάκια σας που θα τα δώσετε σε αυτούς που θέλουν την αρχηγία στο ΜΑΓΑΖΑΚΙ τους ;

    Για θυμηθείτε τον Αγώνα των δεξιών ιεραρχών στο πλάι του Χριστόδουλου .
    Για θυμηθείτε τις ταυτότητες , τις συγκεντρώσεις , τα λάβαρα, τους πολιτικούς λόγους και αλαλαγμούς μέσα στις εκκλησίες , τα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία κηρύγματα του Χριστόδουλου και των συν αυτώ.

    Έχουν λυσάξει τα Χουντοβασιλικά , ακροδεξιά και Νεοδημοκρατικά γουρούνια γιατί θέλουν Αρχιεπίσκοπο σαν και αυτούς για να τους Βοηθάει όπως έκανε ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΧΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ .

    Εχουν και το θράσσος να τον αποκαλούν μερικοί " ΕΘΝΑΡΧΗ " .
    Τόση είναι η Βλακεία που σας διακατέχει αγαπητοί που δεν σκέφτεστε ότι ΕΘΝΑΡΧΗΣ είναι κάποιος που ενώνει και όχι κάποιος που διχάζει όπως ήταν και έκανε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

    ...... Όνειρα Γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση