GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρατσισμός vs Μαθηματικά...

. Πολύ συχνά τώρα τελευταία , το ακούω και δεν βγάζω άκρη! Είμαστε λέει, ρατσιστές, οι Έλληνες... Η Ελλάδα ως γνωστόν, είναι μια χώρα τουρισ...

.
Πολύ συχνά τώρα τελευταία, το ακούω και δεν βγάζω άκρη! Είμαστε λέει, ρατσιστές, οι Έλληνες...
Η Ελλάδα ως γνωστόν, είναι μια χώρα τουριστική. Από πού, πότε και πως λοιπόν μια χώρα τουριστική είναι και ρατσιστική; Σε αυτό το σημείο θα μου πει κάποιος: «Ρε Aneprokopos, δεν είμαστε ρατσιστές με όλους! Είμαστε μόνο με τους κακούς Αλβανούς, Πακιστανούς, Νέγρους, Κινέζους, κτλ κτλ…» Με την πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών στην χώρα μας, για να λέμε τα πράγματα σωστά. Είμαστε με συγκεκριμένους λαούς ρατσιστές δηλαδή. Με τους άλλους είμαστε φιλόξενοι. Μα πως όμως γίνεται αυτό;
Για να τα πάρουμε από την αρχή, φίλοι μου…
Στην αρχή μας ήρθαν οι Αλβανοί. Οι πιο πολλοί που ξέρω είναι πολύ εργατικοί και ήσυχοι άνθρωποι, δεν έχω τίποτα μαζί τους. Χορτάσανε ψωμάκι εδώ... Άμα συναντήσετε κανέναν, ρωτήστε τον γιατί δεν πήγε στην Ιταλία, την Γαλλία ή κάπου αλλού – θα πάρετε μια γεύση. Εν τω μεταξύ μας κουβαλήθηκαν και οι Πακιστανοί... Γεια σας κι εσάς!
Δεν έχω τίποτε και με τους Σκοπιανούς, που μας έρχονται κάθε καλοκαιράκι για δουλειά, και όταν τους ρωτήσεις από ποια χώρα είναι, σου λένε χαμογελαστά «I'm from Macedonia». Ξυπνάει τότες ο Λεωνάιντας μέσα σου αλλά του δίνεις ηρεμιστικά και κοιμάται πάλι… Μιλάμε για τέτοιο θράσος! Κι εμείς τους φερόμαστε ευγενικά – να μην αισθανθούν άσχημα…. Κατά τα άλλα είμαστε ρατσιστές!
Ευτυχώς το κράτος μερίμνησε. Πριν από μερικά χρόνια λοιπόν, μας λέγανε συχνά στις ειδήσεις για συνεργασίες με την Κίνα... "Μπράβο μας!" σκέφτηκα. "Κοίτα δουλειές που κλείνει η Ελλάδα!" Και κάπου εκεί ήταν που μας ήρθε όλο το Κινέζικο παραεμπόριο και έδεσε το γλυκό. Έχει και για άλλους η σακούλα αλλά ας μην το πάω πιο μακριά.
Πόσους αλλοδαπούς έχουμε στην Ελλάδα σήμερα ξέρετε; Τι είμαστε εμείς; Γερμανία; Έχουμε τόσο μεγάλη βιομηχανία και δεν το ξέρω; Είναι ολοφάνερο πλέον, πως δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τόσους πολλούς οικονομικούς μετανάστες. Δεν τους αντέχει η οικονομία μας. Σαν μια βάρκα που χωράει 10 άτομα και της φορτωθήκανε 20. Και με το πρώτο κύμα θα πάνε όλοι μαζί στον πάτο.

Εργασία για το σπίτι:
1.Αν αποταμιεύσουν και φύγουν ταυτόχρονα, πόσα δισεκατομμύρια ευρώ θα φύγουν μαζί τους; Για κάντε έναν υπολογισμό να δούμε…
2.Ποιούς συμφέρουν τα «φθηνά εργατικά χέρια»;
Α. όλους μας
Β. τον απλό μεροκαματιάρη
Γ. τον απλό μεγαλοεπιχειρηματία - εργατοπατέρα
Με τα πολλά και με τα λίγα φτάσαμε σήμερα να κοιτιόμαστε στα μάτια και να μιλάμε για ανεργία, για γενιά των 475,63 ευρώ και… για ρατσισμό.
Τις πταιει άραγε;
Μήπως λοιπόν δεν είναι ρατσισμός αλλά… φόβος; Ένας έμφυτος φόβος για το μέλλον όλων μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Aneprokopos‏

37 σχόλια

  1. o ratsismos einai auto, Fovos, gia to kseno,gia to ti tha ginei meta, kai allou eidous fovies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΣΗΜΕΡΑ 22/11/2007 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η pcreature είπε...
    o ratsismos einai auto, Fovos, gia to kseno,gia to ti tha ginei meta, kai allou eidous fovies

    8:35 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΣΗΜΕΡΑ 22/11/2007 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ.

    8:41 μμ

    -------------------

    H αγραμματοσυνη ξαναχτυπησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου, συγνώμη αλλά το κείμενό σου είναι ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ. Τα έχεις βάλει όλα μαζί, χωρίς ειρμό, χωρίς συνοχή, και θέλεις να βγει και συμπέρασμα; Ας τα βάλουμε σε μια σειρά -ή μάλλον όχι, ας τα πάρουμε έτσι όπως τα έχεις, άρτσι μπούρτσι:
    Η αθρόα εισροή των οικονομικών μεταναστών ήταν συνειδητή πολιτική πράξη, στα πρότυπα (αλλά όχι με την οργάνωση και τις μεθόδους) της μεταπολεμικής Γερμανίας, και μας "ωφέλησε" όλους μας: Ακόμη και σήμερα, ο μέσος Έλληνας καταφεύγει στην εύκολη λύση του αλλοδαπού για την κάθε λογής αγγαρεία: 25-30 Ευρώ μεροκάματο χωρίς ένσημο, και η δουλειά σου έχει γίνει. Ειδικά στην επαρχία, όπου οι χειρονακτικές δουλειές είναι πολλαπλάσιες, στην πλάτη αυτών των ανθρώπων διάφοροι "μικρομεσαίοι" αλήτες χτίσανε τα σπίτια των ονείρων τους, βάζοντάς τους να δουλεύουν 12ωρα και καλώντας το μεταναστών την ώρα της πληρωμής... Όταν βέβαια οι μετανάστες αυτοί επέστρεφαν και έβαζαν φωτιά στο κωλόσπιτο, είχαμε να λέμε για την εγκληματικότητα των ξένων... Το να λες λοιπόν "Οι πιο πολλοί που ξέρω είναι πολύ εργατικοί και ήσυχοι άνθρωποι, δεν έχω τίποτα μαζί τους. Χορτάσανε ψωμάκι εδώ..." δεν είναι απλά μια φτηνή συγκατάβαση, είναι αισχρό. Και το να τα φορτώνεις όλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια και ένσημα κολλάνε, και κανονικούς μισθούς πληρώνουν), είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάζεις την ουρίτσα σου (την ουρίτσα ΜΑΣ) απ' έξω.
    Άλλο: Δεν είδα κανένα Πακιστανό να κλέβει καμιά δουλειά που θα έκανε οποιοσδήποτε Έλληνας. Εκτός βέβαια αν τα επαγγέλματα του καθαριστή τζαμιών/ πλανόδιου πωλητή στα φανάρια, του βοηθού βενζινάδικου και του καθαριστή πολυκατοικιών έχουν τόση πολλή ζήτηση...
    Άλλο: Αν πραγματικά πιστεύεις οτι οι συμφωνίες Ελλάδας-Κίνας έχουν καμία σχέση με το "κινέζικο" (που μόνο τέτοιο δεν είναι για όσους ξέρουν) παραεμπόριο, τότε μάλλον θα πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο το πράγμα... Ακόμη κι έτσι όμως να είναι (ας μπούμε στο τριπάκι σου) δεν σε ακούω να διαμαρτύρεσαι για την είσοδο των Lidl, Dia κτλ στην ελληνική αγορά των S/M, τα οποία είναι βέβαια το αντίστοιχο των κινέζικων ρουχομάγαζων: φτηνά καταστήματα γι' ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά. Γιατί ουσιαστικά αυτή την ανάγκη καλύπτουν...
    Άλλο: Για τη ελληνική φιλοξενία, μπορούν να σου πουν περισσότερα οι μαυροπουκαμισάδες της Κρήτης, οι ταξιτζήδες της Αθήνας, οι εστιάτορες και τα καμάκια των νησιών μας. Αυτό μόνο, τέλος...
    Άλλο: Θα ήθελα πραγματικά, έτσι για δοκιμή, να έφευγαν για 1 μήνα όλοι οι οικονομικοί μετανάστες από την Ελλάδα. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι οι πρώτοι που θα τους παρακαλούσαν να επιστρέψουν θα ήταν οι Ελληναράδες. Ποιός θα τους κάνει τα μερεμέτια στο σπίτι (βλέπεις οι κανονικοί μάστορες κοστίζουν), ποιός θα τους πλύνει τα 3 αυτοκίνητα, ποιές πουτάνες θα γαμήσουν με 20 Ευρώ, σε ποιόν θα φορτώσουν το φταίξιμο για όλα τα δεινά του τόπου... Ξέρεις, εδώ καίμε τις μάγισσες, γαμάμε τις πουτάνες...
    Όσο για τους Σκοπιανούς, νομίζω οτι δικαιούμαι να εκφέρω άποψη, καθότι Μακεδόνας: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από τον αυτοπροσδιορισμό των άλλων. Δεν έχω λόγο να φοβηθώ. Αν κάποια στιγμή προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο που εγώ αυτοπροσδιορίζομαι, τότε ναι, θα υπάρχει θέμα, όμως αυτό δεν το βλέπω να συμβαίνει ούτε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον.
    Και ένα τελευταίο γιατί περνάει και η ώρα: Ο φόβος δεν δικαιολογεί τίποτα. Το οτι οι άνθρωποι είναι ανασφαλείς για το μέλλον τους (πάντα ήταν, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο), δεν τους δίνει το δικαίωμα να ασκούνε βία (σωματική, ψυχολογική) στον αδύνατο. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν (το μόνο που έχει κάποιο αποτέλεσμα) είναι αντιμετωπίσουν αυτά που τους τρομάζουν.

    Αυτά το ολίγα...

    Ένας γενιάς των 475 Ευρώ...

    Αλήθεια ανεπρόκοπε, δουλεύεις ή σε συντηρούνε άλλοι; (χωρίς ίχνος ειρωνίας, ειλικρινής απορία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως λοιπόν δεν είναι ρατσισμός αλλά… φόβος; Ένας έμφυτος φόβος για το μέλλον όλων μας.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΟΧΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΦΥΤΟ ΦΟΒΟ,
    ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΤΙΜΟΣ!
    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

    ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ( ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΦΥΤΟΣ), ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ή ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάστε με προσοχή την απάντηση του Κωστα Ζ.
    Είναι πολύ καλή βάση για συζήτηση.
    Η μόνη μου αντίρρηση ειναι για τους
    μεγαλο- και μικροεπιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια και ένσημα κολλάνε, και κανονικούς μισθούς πληρώνουν, όταν δεν μπορουν να κάνουν αλλιώς)
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to παρακρατικο kourdistoportokali αρχίσει να γδύνεται αργά αλλά σταθερά.

    davatzidikoportoklai.blogspot.com
    ypoklopikoportokali.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτήσου,ποιός φέρνει όλους αυτούς τους μετανάστες στην Ευρώπη?

    Γιατί δεν έρχονταν πρίν 20 χρόνια?

    Γιατί οι ΗΠΑ έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορα τους και σκοτώνουν εν ψυχρώ τους δυστυχισμένους Μεξικάνους που ψάχνουν μιά καλύτερη τύχη?

    Γιατί την ίδια ώρα τα Αμερικάνικα ιδρύματα και ΜΚΟ πρεσβεύουν την ανοχή της Ευρώπης απέναντι στους μετανάστες?

    Κερδίζουν κάποιοι από την μετανάστευση?Αν ναί,ποιοί?

    Πλήττεται το εργατικό κίνημα της Ευρώπης από την μετανάστευση?

    Ποιοί κερδίζουν από την ολοένα και αυξανόμενη εξαθλίωση των Ευρωπαίων εργατών?Μήπως οι τράπεζες?

    Γιατί η EUROBANK συνεργάζεται με ιδρύματα όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ σε προγράμματα κατά του ρατσισμού?

    Τι ρόλο πάιζουν οι ΜΚΟ σαν το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι?Από που χρηματοδοτούνται?

    Ψάξε καλά φίλε μου.Η αλήθεια είναι εκεί έξω,μπροστά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά του τα λέτε του aneprokopus, που μάλλον όνομα και πράγμα θα είναι...

    Ο φόβος καλέ μου φίλε είναι η αφορμή για την ανάπτυξη ρατσιστικών απόψεων, αλλά η ΑΙΤΙΑ είναι άλλη.
    Ψάξε μέσα σου, θα τη βρεις.

    Τώρα, αν έχεις ακούσει κάτι για "παγκοσμιοποίηση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΗΝ
    ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ..
    "ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ" ΔΙΑΔΙΔΕΙ..
    ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ
    ΕΧΟΥΜΕ,ΣΕ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η
    ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.
    Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ..

    ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ,
    ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
    ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
    ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩ.
    ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΛΥ "ΨΗΛΑ"..
    ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
    ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΝ
    ΚΟΣΜΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ,ΓΙΑ
    ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΙΑΝΙΤΙΚΗ
    ΠΑΡΑΓΚΑ ,ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ,ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ?
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ
    ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΝΟΥΝ?
    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ?
    ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ?
    ΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ...
    Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ?
    Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ?
    Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ?
    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?
    Η ΓΣΕΕ?
    ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ?
    ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
    ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ?
    ΟΙ ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ?

    ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
    ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ..
    ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ "ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ"?
    ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΤΑ ΨΗΛΑ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ?
    ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ?
    ΓΙΑΤΙ?
    ΠΟΙΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΕΞΗΠΗΡΕΤΕΙΣ?
    ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΟΥ?


    ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

    ΑΛΗΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
    ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ?
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ
    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ?
    ΖΩΝΙΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ
    ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ?

    ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 99,ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
    ΘΑ ΦΑΤΕ ΙΣΟΒΙΑ
    Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΕΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΓΟΡΑΣΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΗΜΟΔΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ.

    ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
    ΠΑΙΦΤΕΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ.

    ΣΕ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ
    ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

    Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΥΠΩΝΕΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ.

    ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΟΘΙ
    ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ
    ΤΙΜΕΣ.

    ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
    ΨΕΥΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΛΑΒΑΝΟ,
    ΠΑΠΑΡΗΓΑ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΑΛΗΤΟΜΙΖΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
    ΜΙΖΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

    Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,ΟΠΑΠ,
    ΕΡΤ,ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ.

    Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ,Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
    ΣΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟ,ΚΛΠ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΧΙΣΟΥΝ ,ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ,
    ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.
    ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.
    ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟ
    ΠΑΙΧΤΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ
    ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
    ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΕΙΝΑΙ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
    ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
    ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ?
    ΕΙΝΑΙ "ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ Η ΔΕΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
    ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ?
    ΘΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ,
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ
    ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΩΡΓΟ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ..
    ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ
    ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ",
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ..
    ΚΑΝΤΟΥΣ ΠΛΑΚΑ..
    ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ
    ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ..
    ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
    ΟΧΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ ΠΑΛΙ,
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ".
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,
    ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΧΤΙΚΗ,
    ΝΤΑΒΑΔΩΝ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
    ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,
    Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ
    "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ..
    ΜΗ ΠΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ..
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑΣ
    ΧΑΛΑΡΩΣΕ..ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ..ΕΧΕΙΣ
    ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ "ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TA "KOΡΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ" ΜΑΣ
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...
    Η ΚΑΡΙΟΛΙΑ ΚΟΡΑΗ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ,ΕΓΚΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ,ΓΙΑΤΙ
    ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..
    ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΡΙΟΛΑ.
    ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΓΙΑΤΡΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ "ΛΕΗΛΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΜΑΣ..ΤΟΥΣ
    ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ..
    ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,ΤΑΞΙ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΟΦ-ΣΟΡ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η
    "ΔΕΞΙΑ".
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΜΙΑ ΨΩΡΟΣΥΝΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΠΑΤΣΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ"
    ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ,
    ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ...
    ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ,
    ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ..
    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ,
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΩΡΟΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εντάξει ρε μάγκες... ήρθαν οι μετανάστες και σας πήραν όλες τις δουλειές. αποταμιεύουν τα δισεκατομύρια που βγάζουν (γιατί σύμφωνα με εσάς ο Πρόεδρός τους λέει ψέμματα για τα 500 ευρώ, λες και οι Αλβανοί και οι Πακιστανοί παίρνουν 1500 ευρώ κατά μέσο όρο -επιστήμονες γαρ όλοι) κ θα φύγουν. Ε ΚΑΙ?????

    Και εγώ στο εξωτερικό είμαι γιατί εδώ έχει ψωμί! Τι να κάνω δηλαδή; Να ΜΗΝ αποταμιεύω, να μην ζω, να μην προσπαθώ να βγάλω περισσότερα χρήματα; Να μην χτίζω το σπιτάκι μου στην Ελλάδα, αλλά στην χώρα που με φιλοξενεί για να μην κάνω... ζημιά στην οικονομία της χώρας;;;;

    Για μένα μόνο μια αξία υπάρχει και στα @@ μου για τα χρήματα, την πολιτική και τους χλέμπουρες ρατσιστές: η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 9:16 μμ , 9:50 μμ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ 9:55 μμ
    Οποιος τολμα να μιλησει κατα των μεταναστων ειναι αυτοματως ρατσιστης,ανεπροκοπος,τεμπελης,ξενοφοβος και πολλα πολλα κοσμητικα επιθετα που εχετε ετοιμα μεσα απο την δημοκρατικη σας φαρετρα.
    Ομως υπαρχει και η αλλη πλευρα.Αυτην που δεν θελετε να δειτε η που με επιμελεια κρυβεται.
    143 τοις εκατο ειναι η αυξηση της εγκληματικοτητος το τελευταιο τριμηνο μονο (πηγη ΤΑ ΝΕΑ ημερομηνια 21-11-07)
    Διπλασιος αριθμος κρατουμενων στα καταστηματα κρατησης(απο αυτον που μπορει να φιλοξενηθει) με το 80 τοις εκατο αυτων να ειναι ξενοι.
    Την τελευταια 15ετια τα μονα καταστηματα που εχουν ανοδικες τασεις πωλησεων ειναι των συστηματων ασφαλειας.
    Επισης γειτονιες ολοκληρες στο κεντρο των αθηνων γιναν γκετο.
    Να υποθεσω λοιπον οτι ολοι αυτοι οι παραβατες(εγκληματιες) ειναι γιατι εμεινα απληρωτοι απο τα αφεντικα τους οπως λες???
    Αν ειναι ετσι, τοτε αφησε το παιδι σου, την γυναικα σου,την αδελφη σου να κυκλοφορησει ελευθερα.Αν δεχθει επιθεση θα ειναι για τα χρωστουμενα????
    Αν φερεις την ΕΛΛΑΔΑ πριν 15 χρονια,πριν την εισοδο ολων αυτων των ελεινων μεσα εδω, θα θυμηθεις ισως οτι κοιμοσουν με τα παραθυρα ανοικτα, οτι το βραδυ περπατουσες ελευθερα χωρις ΙΧΝΟΣ ΦΟΒΟΥ, οτι κανενα πληρωμενο συμβολαιο θανατου δεν ειχε κλεισει εδω.
    Αυτα τα λιγα οσον αφορα την εγκληματικοτητα των μεταναστων σας.
    Οσον αφορα το θεμα υγειας των υπολοιπων εδω??
    Για πες μας ποιος απο ολους αυτους καθημερινα που πατανε το ποδι τους εδω εχει ελεχθει απο γιατρο?
    Ποιος δινει την ελαχιστη εστω εγγυηση στους υπολοιπους οτι δεν θα πεθανουν απο χολερα?
    Ποιος ρωτησε τους κατοικους των νησιων(σαμος-χιος κλπ) που δεχεται τον τεραστιο αυτον αριθμο καθημερινα αν τους θελουν εκει να πλητουν με την παρουσια τους και την αμφιβολη υγεια τους τον ηδη τραυματισμενο τουρισμο?
    ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σαν ο ήλιος ξεμυτίσει
    βγαίνει o babis για γαμήσι.
    Πάει γύρω-γυροφέρνει
    κι απ'τον κώλο του τους παίρνει.
    Τον γαμάνε όλη μέρα
    με μια κάβλα πέρα ως πέρα.
    Σαν τελειώσει το γαμήσι,
    πλέον ο ήλιος έχει δύσει.
    Τα μεσάνυχτα και πάλι,
    βγαίνει o babis για σεργιάνι.
    Πίνει μπύρες δεν μεθάει,
    τα γαμήσια αρχινάει.
    Δεν κουράζεται ποτές,
    λέει πως χύνει εφτά φορές.
    Η πλατεία τον θαυμάζει,
    πλέον πια τον έχει χάσει.
    Που είναι λένε
    η πίπα της αυθεντίας,
    η πρώτη πίπα της πλατείας;
    Στεναχωριούνται και πονούν,
    μπύρες πίνουν και μεθούν.
    Τον θυμούνται και φουντώνουν,
    babis λένε και καβλώνουν.
    Γιατί θυμούνται τα παλιά,
    τα γαμήσια τα τρελά,
    τότε που τον χώναν όλοι,
    απ'τον κώλο στον babis τον ξεκώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλαράκο μου 9.29,

    Εσύ που διάβασες τόσα πολλά βιβλία, δεν άνοιγες και μια γραμματική μπας και μάθεις ότι τα ρήματα τελειώνουν σε «ει»;;; «Ανησυχείς» γράφεται! (Άτιμο word με ρεζίλεψες!)

    Για να σου απαντήσω, δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε μαλάκας. Μαλακία όμως είναι η βάρκα που εγώ κι εσύ τραβάμε κουπί. Απλά εγώ από τα δεξιά κι εσύ από τα αριστερά.

    φιλικά,
    o Aneprokopos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η καραμέλα περί ρατσισμού απο κάποιους δήθεν "προοδευτικούς" ανεγκέφαλους και ημιμαθείς.

    Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, δεν αντέχει την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευη γαι οικονομικούς αλλά και εθνικούς λόγους.

    Η ανεργία και η φτώχεια είναι πλέον ορατά σε όλο και περισσότερους έλληνες. Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

    Αυτά ΔΕΝ είναι ρατσισμός. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κώστα Ζ,

    Το κείμενο που διάβασες δεν το έγραψε κάποιος ερασιτέχνης δημοσιογράφος (ή επαγγελματίας – πολλοί είναι εδώ μέσα). Ένας απλός πολίτης είμαι που θέλει να πει την άποψή του. Μακάρι να είχα πιο δυνατή πένα και να τα έλεγα κι εγώ όμορφα και διακριτικά, σαν εσένα. Έτσι τα αισθάνθηκα, έτσι τα έγραψα. Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Θα είμαι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά.

    Εκτιμώ ότι, από αυτούς που σχολίασαν αρνητικά το κείμενό μου, είσαι ο μόνος που έχει σοβαρά επιχειρήματα και μάλιστα δεν έγραψες ούτε μία φορά την λέξη «ρατσιστής»!

    Μήπως όμως είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Ξαναδιάβασε το κείμενό μου. Δεν είπα ποτέ να φύγει κανένας. Είπα ότι πάρα πολλούς δεν τους αντέχουμε. Είναι κακό αυτό; Ή μήπως είναι ψέμα;

    Σαφώς θα υπάρξει πρόβλημα αν φύγουν όλοι ταυτόχρονα. Έστω κι έτσι όμως, αργά η γρήγορα η χώρα θα βρει τον ρυθμό της. Ο πιτσιρικάς θα ξαναρχίσει να βγάζει χαρτζιλίκι στο βενζινάδικο… Η καθαρίστρια της πολυκατοικίας θα ξεμυτίσει στην σκάλα (παιδιά έχει κι αυτή, δεν έχει σκυλιά)... Οι Ελληναράδες θα βάλουν και λίγο πλάτη...

    Σε μερικά σημεία μην είσαι απόλυτος. π.χ. Στην Ελληνική επαρχία, στα χωράφια, δούλευαν οι λεγόμενες «εργάτισσες». Συνήθως ήταν γυναίκες χήρες ή άπορες ή είχαν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους πολύ άρρωστο. Το πρώτο κύμα μεταναστών τις αντικατέστησε για μισό μεροκάματο και ένα πιάτο φαί. Ο αγρότης κέρδισε καμιά 10αριά μεροκάματα και η «εργάτισσα» έμεινε άνεργη για πάντα. Θα βρεις και άλλες εξαιρέσεις αν το κοιτάξεις από την απέναντι όχθη.

    Ναι, δουλεύω, δόξα τω Θεώ. Υπήρξαν και χειρότερα.

    φιλικά,
    o Aneprokopos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ποιός ΗΛΙΘΙΟΣ έγραψε οτι το Λονδίνο έχει 20% μετανάστες, και άρα έδω στην Ελλάδα κακώς μιλάμε για τους μετανάστες και οτι είμαστε ρατσιστές κλπ κλπ;

    Ρε ΗΛΙΘΙΕ ανιστόρητε "προοδευτικέ" της ημιμάθειας, η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο , η Ολλανδίακλπ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΈΣ ΧΩΡΕΣ καλά να πάθουν. Κάποτε αποικούσαν την Ινδία και το Πακιστάν, το Μαρόκο και το Αλγέρι ,το Κογκό και τις Αντίλλες... Τώρα ας εισπράξουν τα ρέστα απο αυτές τις χώρες.
    Εξ άλλου οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν ήδη την υπηκοότητα της χώρας υποδοχής ως προερχόμενοι απο πρώην αποικίες της!

    ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ, πότε ρε υπήρξαμε αποικιοκράτες, για να δεχτούμε τους Πακιστανούς, τους Κογκολέζους και τους Αλβανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Αν φερεις την ΕΛΛΑΔΑ πριν 15 χρονια, [...] θα θυμηθεις ισως οτι κοιμοσουν με τα παραθυρα ανοικτα, οτι το βραδυ περπατουσες ελευθερα "

    10:30, ζωγράφισες!
    ο Aneprokopos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συνοπτική απάντηση για τον ανώνυμο φίλο που βλέπει παντού πράκτορες και συνωμοσίες:
    1. Το "ανεπρόκοπος" δεν είναι χαρακτηρισμός, είναι απλά το nick του blogger...
    2. Για την εγκληματικότητα συνολικά ευθύνεται πρώτα απ' όλα η ανέχεια και η φτώχεια. Θα ήταν πολύ χρήσιμο την ίδια ευαισθησία που δείχνεις για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών, να την έδειχνες π.χ. για την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων (απορρίφθηκε το πόρισμα Ζορμπά, τα έμαθες;) αλλά και για άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις από τη μεριά των κράτους και των εκάστοτε ισχυρών. Ίσως έτσι κάποια στιγμή να αναγκάζονταν να λογοδοτήσουν γι' αυτές.
    3. Το γεγονός οτι οι αλλοδαποί καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες και πολλές φορές χωρίς νομική βοήθεια, ίσως να έχει σχέση με το οτι αποτελούν την πλειοψηφία στις φυλακές. Το γεγονός οτι οι κουμπάροι (τους θυμάσαι;)κυκλοφορούν ελεύθεροι ενισχύει το επιχείρημά μου...
    4. Τα τελευταία 2 χρόνια ζω στις εργατικές του Δουργουτίου (στο Νέο Κόσμο), πίσω απο το Ιντερκοντινένταλ. Οι Έλληνες είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα. Εγκληματικότητα μηδέν. Μένω στον πρώτο όροφο και το καλοκαίρι κοιμάμαι με ανοιχτά παράθυρα και ξεκλείδωτες πόρτες. Εσύ φίλε μου πού μένεις;
    5. Το να κατηγορείς τους μετανάστες για ασθένειες κτλ, είναι σαν να κατηγορείς το θύμα για το βιασμό... Να σου θυμίσω οτι πρόκειται για ανθρώπους και όχι για ποντίκια;

    Δεν περιμένω να αλλάξει η γνώμη κανενός, είναι πιο εύκολο να μεταθέτουμε τις ευθύνες στον αδύνατο από το τις αναλαμβάνουμε. Απλά, πριν σηκώσεις το δάχτυλο για να κατηγορήσεις τον οποιονδήποτε (όπως π.χ. τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι φίλε Βαγγέλη), φρόντισε να το έχεις στρέψει πρώτα στον εαυτό σου.

    ...inaction is a weapon of mass destruction...

    Αυτά τα ολίγα (και πάλι)

    Kostas Z

    ΥΓ @aneprokopos
    Το περί εργασίας μην το πάρεις προσωπικά, έχει να κάνει με το nickname σου :-)
    Όσο για τα περί γραφής, επιλέγω να τα εκλάβω σαν φιλοφρόνηση κι όχι σαν ειρωνία...
    Όσο γι' αυτά που λες, πρέπει να λάβεις υπ' όψη σου οτι η κοινωνική διαστρωμάτωση στη χώρα μας έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Πλέον ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι οι αλλοδαποί, οι αλλοτινοί παρίες της ελληνικής κοινωνίας έχουν αναβαθμιστεί σε μικρομεσαία τάξη, στην πλάτη ακριβώς αυτών των ξένων. Τα δεδομένα αλλάζουν (σκέψου την Γερμανία την δεκαετία του 60, μέσα από ποιές ριζικές αλλαγές πέρασε, μισογκρεμισμένη και κομμένη στα δύο, για να ξαναστηθεί από το μηδέν στα πόδια της) και είτε τις αποδεχόμαστε και προσαρμοζόμαστε είτε πολεμάμε εναντίον τους ελπίζοντας για το καλύτερο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Το κριτήριο για την επιλογή μας μάλλον θα πρέπει να είναι η ηθική μας και όχι το συμφέρον και η καλοπέρασή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν ξέρω για ρατσισμό και ξερατσισμό. Αυτό που ξέρω είναι πως πρέπει να μεταναστεύσω για να βρω εργασία!!!

    Αυτό που ξέρω είναι πως είμαι πάνω από δύο χρόνια άνεργος και στη περιοχή δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, καθώς έχουν καπαρωθεί από λαθρομετανάστες και μερικούς νόμιμους. Ο λόγος είναι προφανέστατος: Δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλιση και φυσικά δεν έχουν συνδικαλιστική συνείδηση...

    Τόσα χρόνια το κράτος κάνει τα στραβά μάτια στην λαθρομετανάστευση, αλλά και στο έλεγχο των εργοδοτών και η κατάληξη είναι οι περιπτώσεις σαν την δικιά μου.


    Και για τους εξυπνάκηδες που θα σπεύσουν να δικαιολογήσουν καταστάσεις: Βασικό μισθό και ασφάλιση ζητώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ 3:34 πμ
    σκεφτομαι πως ειναι δυνατον να μην βλεπει καποιος την αποτομη κατηφορα που οδηγει κατευθειαν μεσα στα σκατα.15 χρονια μονο μας χωριζουν απο την αλλοτε ασφαλη ελλαδα.15 χρονια ειναι που τα συνορα ουσιαστικα επεσαν.
    Σκεφτηκες ποτε πως με την περιφημη παγκοσμιοποιηση καποιοι δεν θελουν κρατη??Ζητουν μονο το γκρι χρωμα,μακρυα απο την οποια διαφορα χρωματος στο δερμα,γλωσσας,κουλτουρας.
    Εσυ, που πιστευω οτι καλοπιστα μιλας και γραφεις, θαπρεπε να αντιδρασεις σε οσους προσπαθουν να σβυσουν τον τοπο σου.
    Φερνοντας μιζερια,πορνεια,ναρκωτικα και αφθονο φοβο απο τις εγκληματικες ενεργειες καταφεραν να ερημωσουν χωρια,γειτονιες να μετατραπουν σε γκετο και φοβισμενοι ανθρωποι να μαζευονται νωρις νωρις στα κλουβια τους ανημποροι(?) να αντιδρασουν.
    Ειμαστε ελευθεροι πολιτες σε μια χωρα που περισσοτερο θυμιζει πλεον ξεφραγο αμπελι αφου αυτοι ειναι τωρα τα αφεντικα(κυριολεκτικα και μεταφορικα).
    Σκεψου φιλε μου, αν αυριο στα παιδια σου θες να αφησεις παρακαταθηκη τον φοβο και την ανασφαλεια.
    Σκεψου οτι δεν εισαι λιγοτερο ανθρωπος αν ζητησεις να αδειασει η χωρα σου.Υπαρχουν πολλοι που ζητουν ενα μπουκαλι γαλα(περαμα,μαντουδι,θηβα).
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑ??
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!


    ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΠΕΙΡΟ!!!


    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΗΛΕΙΟΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 3.34
    Καιρό είχα να διαβάσω τόσα αισχρά ψέματα και παραμόρφωση της αλήθειας σαν τη δική σου.Κάνε σε όλους μας τη χάρη και συνέχισε να μη κλειδώνεις την πόρτα σου στη πολυκατοικία με τους αλλοδαπούς που μένεις.Ποιός ξέρει μπορεί να φανούμε τυχεροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @10.34 Η διαφορά μας είναι οτι εγώ προτιμώ να αντιμετωπίζω τους φόβους και τις ανασφάλειές μου, να τα βάζω με αυτούς που ευθύνονται πραγματικά για όσα με θυμώνουν και να μην βαράω το σαμάρι...

    @12.46 Ωραίες οι κορώνες και οι χαρακτηρισμοί σου, ακόμη πιο ωραία η ανωνυμία σου, κανένα επιχείρημα θα ακούσουμε όμως; Όσο για την "ευχή" σου, μάλλον έχεις δίκιο: Πρέπει να αρχίσω να κλειδώνω την πόρτα μου, γιατί κυκλοφορούν και χρυσαυγίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φερέφωνα των Αμερικανών και της Νέας Τάξης, δήθεν προοδευτικοί ημιμαθείς, ο "ανθρωπισμός" σας ταιριάζει σε κυρίες του ελέους και του κατηχητικού, ΟΧΙ ΣΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

    Η "φιλανθρωπία"που πουλάτε ως αριστεριλίκι και προοδευτισμό είναι ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ AMERICAN BIG BROTHER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κώστα Ζ,

    Το ανήσυχο πνεύμα σου δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει πως φιλοφρόνηση ήταν και όχι ειρωνεία.

    «Το περί εργασίας μην το πάρεις προσωπικά, έχει να κάνει με το nickname σου»

    Μην το πάρεις προσωπικά αλλά, τόσα ξέρεις τόσα λες.

    Μου το παίζεις παιδί της εργατιάς αλλά όλοι ξέρουμε (από τον τρόπο που γράφεις) πως είσαι ένας σπουδαγμένος τυπάκος που σίγουρα στον ελεύθερο χρόνο του μελετάει πολύ. Αν θες να το παίξεις εργατόπαιδο, φρόντισε να γράφεις σαν εργατόπαιδο. Όχι σαν πολιτικός.

    Ποζάρεις σαν προστάτης των αδύνατων. Δεν δίστασες να με θίξεις επανειλημμένα και να με ειρωνευτείς (παρ’ όλο που είπες ότι δεν έχεις τέτοιες προθέσεις). Μετράς τον άνθρωπο από την πένα του και από το nickname. Και μου λες ότι υπερασπίζεσαι τον απλό κοσμάκη. Το είδαμε και σε πιστέψαμε φιλαράκο μου.

    Οπότε φίλε μου βγάλε το καπελάκι του «Ρομπέν των blogs» που φοράς. Είσαι κι εσύ ένα θηρίο – ένας κανίβαλος. Ένας αρθρολάγνος και τίποτε άλλο. Κάποιος που θέλει να εκφράσει με επιδεικτικό τρόπο την αντίθεσή του. Απλά δεν σε καταλάβαμε από την αρχή.

    Α, ξέχασα να σου πω ότι είσαι εκτός θέματος. Άλλα σου λέει ο κόσμος εδώ… Διάβασέ τα πριν απαντήσεις. Ίσως βέβαια όλα τα κράτη που «θωρακίζονται» απέναντι στην χωρίς έλεγχο λαθρομετανάστευση να διοικούνται από μαλάκες. Εμείς ευτυχώς έχουμε έξυπνους και προοδευτικούς ανθρώπους σαν εσένα. (Όχι αυτό δεν ήταν φιλοφρόνηση, ήταν ειρωνεία).

    Εγώ, ο 3.34 και πολλοί-πολλοί άλλοι εδώ μέσα σε ευχαριστούμε προκαταβολικά για τον αλτρουισμό που δείχνεις και δίνεις την ευκαιρία στην ανθρωπότητα να απαλλαγεί ίσως – κάποτε μια για πάντα από εσένα.

    Μεταξύ μας, (θα μένει στο press-gr) πόσους αλλοδαπούς δούλους έχεις στο σπίτι σου;

    Τα αυτόγραφα στο τέλος,
    o Aneprokopos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το φέραμε απ' εδώ, το φέραμε απ' εκεί, τελικά το γυρίσαμε στο προσωπικό... Αν ψάξεις στο site, θα δεις οτι δεν έχω γράψει πουθενά ξανά -η πρώτη μου επαφή με τη blogoσφαιρα ήταν εδώ, στο κείμενό σου. Μάλλον κακώς...
    Για να τελειώνουμε λοιπόν: Το πώς και τι θα γράφω δεν θα μου το υπαγορέυσει κανείς, δεν το έπαιξα εργατοπατέρας, ούτε δικηγόρος κανενός, απλά μπήκα σε μια συζήτηση που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα.
    Έχεις δίκαιο οτι στο πρώτο μου post ήμουν επιθετικός απέναντί σου, νομίζω όμως οτι στο δεύτερο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
    Τώρα, γι' αυτά που λες για σπουδές, δούλους, λεφτά και λοιπά, σε πληροφορώ οτι χθες που έστειλα τα post δούλευα βραδινός σε τηλεφωνικό κέντρο. Και τώρα που σου απαντώ, είμαι στην 35 τετραγωνικών μέτρων βίλα μου...
    Τέλος πάντων, επειδή αυτό θα τραβήξει πολύ και βαριέμαι, το σταματάω εδώ.

    Τα περί nickname είναι προφανώς χιούμορ. Ούτε σε ξέρω, και, όπως σε κόβω τώρα, ούτε θέλω να σε μάθω. Ανεπρόκοπο συνήθως χαρακτηρίζουμε τον τεμπέλη, εξ ου και η ερώτησή μου στην αρχή...

    Όσο για τους υπόλοιπους φοβικούς που ορμήξανε: Περαστικά μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μια χαρα τα λεει σε γενικες γραμμες ο ανεπροκοπος.

    Ο αλλος, κανοντας μοστρα την ανωνυμια του με μια ψευδοεπωνυμια ως Κ-Ζ, εκανε ενα σωρο λαθακια, που τελικα τα πληρωσε οπως του επρεπε μεσω του Ανεπροκοπου. Ας προσεχε!

    Οταν βρω περισσοτερο χρονο, δεν θα μεινει κολυμπηθροξυλο, ψευτοσκεφτομενα μαγκακια. Το υποσχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση