Χρ. Ζώης (με νόημα): "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να συγκεντρώσει τους 180. Και περισσότερους..."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο (γνωστός) Ανωμερίτης έκανε διαγωνισμό 200 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μόνο με ...μία εταιρεία!

«Με απείλησε ότι θα μου κόψει το πόδι με πριόνι!» Πού είχε πάει το προηγούμενο βράδυ ο Νικολόπουλος

 

29 Οκτωβρίου 2007

Κρυφή συμφωνία Καραμανλή - Παπανδρέου...

,,,
...για τον "συμβιβασμό" στο θέμα των Σκοπίων.
Το Press-gr αποκαλύπτει...

Η συζήτηση για νέες εκλογές με αφορμή το θέμα των Σκοπίων είναι για "κατανάλωση". Πέρα από τα γνωστά συνταγματικά προβλήματα που σας αναφέραμε (δείτε εδώ), εκλογές δεν θα γίνουν -τουλάχιστον για το σκοπιανό- γιατί στη συμφωνία που "ψήνεται" για την ονομασία, ο Κ. Καραμανλής έχει έναν κρυφό σύμμαχο: Τον Γ. Παπανδρέου. Εφόσον κερδίσει στις 11 Νοεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του θα αποδεχτεί τον κυοφορούμενο συμβιβασμό. Ετσι θα περάσει από την Βουλή χωρίς σοβαρό πρόβλημα. Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου προτιμούν να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, και όχι τόσο γιατί τον θεωρούν "πιο εύκολο αντίπαλο".
Παρασκηνιακά, οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου έχουν επικοινωνία για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικής πλευράς.
Το σημαντικό είναι ακόμη ότι: Και να ήθελε να μην συμφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου, δεν μπορεί. Ο Κ. Καραμανλής τον έχει στο χέρι: Εχει από τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών όλες τις συζητήσεις που γίνονταν μέχρι το 2004 για πολύ "προωθημένο" συμβιβασμό με τα Σκόπια για την ονομασία...
Δημοσίευση σχολίου