GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν η διαπλοκή στηρίζει τον Β. Βενιζέλο...

.... ...τότε γιατί ο υποτακτικός της, Θ. Πάγκαλος, τον βρίζει και βγαίνει υπέρ του Γ. Παπανδρέου; .. "Αφού η διαπλοκή και τα συμφέρον...

....
...τότε γιατί ο υποτακτικός της, Θ. Πάγκαλος, τον βρίζει και βγαίνει υπέρ του Γ. Παπανδρέου;
..
"Αφού η διαπλοκή και τα συμφέροντα , όπως μας λένε, στηρίζει τον Βενιζέλο, τότε γιατί ο Πάγκαλος -που στέκεται προσοχή μπροστά στον Ψυχάρη και τον Κόκκαλη- βγήκε εναντίον του, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, και στηρίζει ανοικτά πια τον Γ. Παπανδρέου;"
Ο Διαπορών

69 σχόλια

  1. Αλήθεια ο Πάγκαλος δεν είχε διορίσει τον Ψυχάρη διοικητή του Άγιου Ορους; Να χαρώ εγώ think tank.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    ΕΙΜΑΙ Ο ΔΙΑΠΟΡΩΝ.. ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΤΑ ΧΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΓΑΜΑΕΙ!!ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν τα εξής δύο τινα:
    1. Προβοκάτσια Πάγκαλου ενάντια στον ΓΑΠ: Εδώ ανατρέχουμε στο ιστορικό παρελθόν του (εποχές παρανομίας κλπ), όπου ο Θεόδωρος θεωρεί ότι θα βρεθεί το press-gr να θέσει υπόψη μας τα συμβάντα, έτσι ώστε να αποδυναμώσει το επιχείρημα της αυτοδυναμίας του Γιώργου.
    (Γιώργο και μια συμβουλή: Ψώνισε σε παρακαλώ και καμιά μετοχή της εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, ξέρεις αυτή τη σύμπραξη ΔΟΛ-Μπακατσέλου, για να δώσεις ένα ακόμη επιχείρημα στον press-gr!)

    2. Ο Θ. Πάγκαλος είχε επαφή τρίτου-Τύπου με το "θείο": Συνειδητοποίησε ότι είναι όντως 70 ετών και ότι η χώρα μας (και το ΠΑΣΟΚ) χρειάζεται άλλα μέσα για να αντιμετωπίσει της προκλήσεις της Νέας Εποχής.

    3. Ο press-gr είχε επαφή τρίτου-τύπου με τον Βενιζέλο:
    Τα σχόλια περιττεύουν... πως να περιγράψεις μια επαφή με κάτι ανώτερο από το "Θείο". Το φαινόμενο Βενιζέλου με ξεπερνά.

    Γιώργο δυνατά. Η χτεσινή σου τοποθέτηση δικαίωσε πολλούς. Και συγκλόνισε ακόμα περισσότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνθρωπος που γέμισε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και μετά τους νομιμοποίησε με τον νόμο του σαν ΥΠΕΞ, ο Γ. Α. Παπανδρέου, είναι ξεδιάντροπος όταν δηλώνει ότι είναι πατριώτης Έλληνας. Τα δύο αυτά δεν συμβαδίζουν. Το ίδιο και ο Πάγκαλος με τον Αλβανό ΤσενάΙ, όταν του έδινε την ελληνική σημαία και όταν έβριζε ολόκληρο τον λαό της Μηχανιώνας. Μέχρι πρότινος ο ένας άνθρωπος του Μπόμπολα με τον Βασικό μέτοχο ο ΓΑΠ και με τον Λαμπράκη- Ψυχάρη ο Πάγκαλος προσπαθούν να μας πουν ότι δεν είναι μέρος της διαπλοκής. Πάντως εγώ έχω την υποψία ότι ο Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου τα είχαν μιλημένα πιο μπροστά και έτσι ο Σημίτης έμεινε μακριά από το συνέδριο ώστε να τα ρίξει όλα σε αυτόν τα λάθη ο Παπανδρέου ώστε να βγει καθαρός αυτός. Είναι στην ίδια οργάνωση της Μπίλντενμπεργκ kαι αλληλοϋποστηρίζονται, Σημίτης, ΓΑΠ, Πάγκαλος.. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άνθρωπος που γέμισε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και μετά τους νομιμοποίησε με τον νόμο του σαν ΥΠΕΞ, ο Γ. Α. Παπανδρέου, είναι ξεδιάντροπος όταν δηλώνει ότι είναι πατριώτης Έλληνας. Τα δύο αυτά δεν συμβαδίζουν. Το ίδιο και ο Πάγκαλος με τον Αλβανό ΤσενάΙ, όταν του έδινε την ελληνική σημαία και όταν έβριζε ολόκληρο τον λαό της Μηχανιώνας. Μέχρι πρότινος ο ένας άνθρωπος του Μπόμπολα με τον Βασικό μέτοχο ο ΓΑΠ και με τον Λαμπράκη- Ψυχάρη ο Πάγκαλος προσπαθούν να μας πουν ότι δεν είναι μέρος της διαπλοκής. Πάντως εγώ έχω την υποψία ότι ο Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου τα είχαν μιλημένα πιο μπροστά και έτσι ο Σημίτης έμεινε μακριά από το συνέδριο ώστε να τα ρίξει όλα σε αυτόν τα λάθη ο Παπανδρέου ώστε να βγει καθαρός αυτός. Είναι στην ίδια οργάνωση της Μπίλντενμπεργκ kαι αλληλοϋποστηρίζονται, Σημίτης, ΓΑΠ, Πάγκαλος.. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πάγκαλος είναι αισχρός και αναξιοπρεπής καιροσκόπος. Η πιο σκληρή κριτική εναντίον του ΓΑΠ και οι βαρύτεροι χαρακτηρισμοί (περί ανικανότητος, αγραμματοσύνης, άγνοιας της Ιστορίας, ... Αμερικανός... κ.λπ.) προέρχονται από τον Πάγκαλο. Τώρα τον επιλέγει ως Πρόεδρο, γιατί του πέφτει βολικός, κι ας είναι επιζήμιος για την Ελλάδα, σύμφωνα με δική του πάντα εκτίμηση. Επιζήμιος ο ΓΑΠ, άκρως επικίνδυνος ο Πάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και ποτε δεν χωνεψα αυτο το παγκαλο ,χτες νομιζω σκαιαγραφησε πολυ καλα το χοντρο-μπενι.

    Ενας καποιος που λεει πολλα χωρις να λεει τιποτα και κανοντας και ..χειρονομιες !
    Ε! δεν νομιζω ,ειπε, οτι αυτος θα κερδισει τον Καραμανλη.

    Σωστος.Ο χοντρο-μπενι τελικα μια φουσκα ειναι.
    Οσο "αποκαλυπτεται" τοσο πιο αχρηστος φανταζει.

    Δεν ξερω,ουτε με ενδιαφερει κιολας,αν το παγκαλο αισθανεται και απεχθεια προσωπικη για το χοντρο-μπενι αλλα τα ειπε σωστα..

    Χωρις βεβαια να αποκλειω και το ενδεχομενο να τον φοβαται ,οτι δηλαδη θα τον διαγραψει αμα γινει προεδρος ,ενω με το γιοργος δεν εχει τετοιο προβλημα.

    Μπορει να λεει αφοβα τις μαλακιες του εχοντας σαβουρωσει κανενα δυο μπουκαλια ουισκυ καμποσες κανατες κρασι ,καμμια μοσχαροκεφαλη για προγευμα και καμμια δεκαρια κιλα παιδακια μαζι με καμμια γαβαθα τζατζικι και πεντεξι κιλα ντοματες..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΒΡΙΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ . ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ, ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ. ΗΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα, Ο Παγκαλος δεν ηταν που εβριζε επι χρονια τον Γιωργακη σαν ασχετο, οταν ο τελευταιος ανελαβε το ΥΠΕΞ απο τον ιδιο τον Παγκαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα, Ο Παγκαλος δεν ηταν που ελεγε οτι ο ΓΑΠ ειναι ασχετος/ανικανος, οταν ο τελευταιος του πηρε το ΥΠΕΞ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ayta peri diaplokis ta lene gia na ta akouei o kosmos

    oloi tous sto telos tha pane ston lampraki gia epikirosi

    an o pap ithele ontos na xtipisei tin diaploki tha elege onomata kai tha tous xemprostiaze

    ola ta alla einai paramithia gia na exoun oi propagandistes toys iliko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσεις του Βενιζελου κοιταξτε τα δικα σας τα αποβρασματα και αφηστε τους δικους μας.Οποιος παει με το μερος του Παπανδρεου σκαλιζετε το παρελθον του, τι εκανε, τι δεν εκανε με ποιον ητανε κλπ.Σας ενοχλει που καποιοι δεν στηριζουν το τσιρακι του Λαμπρκη.

    Ανικανοι νταβατζηδες, δε μπορειτε να βρειτε εναν "αχρηστο της προκοπης" που να μπορει να κερδισει το λαο με το μερος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σου λύσω εγώ την απορία "γιατί ο Πάγκαλος";

    1) Γιατί όσο βλάκας κι αν είναι κάποιος, ενα ιχνος εξυπνάδας μπορεί να υπάρχει (εξαιρούνται οι διαπορούντες)

    2) Γιατί εσύ τον παίρνεις (και διαπορείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ιστορικό, αριστερό, κοινωνικό ΠΑΣΟΚ στηρίζει το ΓΑΠ, ενώ η δεξιά πτέρυγα το Βενιζέλο.

    Τελικά η δεξιά και κεντροδεξιά (ΛΑΟΣ+ΝΔ+μισό ΠΑΣΟΚ) διαμορφώνουν απόλυτη πλειοψηφία στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε ομόφωνα τις εισηγήσεις για την σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος και για το Συνέδριο. Οι ψηφοφόροι 16-18 ετών θα ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριό τους και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής τους"

    καθημερινός διάλογος...

    ΜΕΝΙΟΣ: Πάει και το συνέδριο των πρασίνων... ΜΕΜΟΣ: Οι Παναθηναικοί στην άλωση της Τριπολιτσάς... ΜΕΝΙΟΣ: Δεν μπορώ να μη το σχολιάσω, ότι θα ψηφίσουν τα δεκαεξάρικα και οι μετανάστες... ΜΕΜΟΣ: Παγκοσμιοποίηση, σχέδιο Ανάν σε Κύπρο και Ελλάδα...ΜΕΝΙΟΣ: Άραγε θα ζήσουμε να δούμε στη κάλπη αντί Γιωργάκης και Βαγγέλης, Κωστάκης και Ντόρα,έναν Αχμέτ και μιά Φατμέ!!! ΜΕΜΟΣ: Γιατί όχι, αφού αυτοί κάνουν πέντε παιδιά κι΄εμείς ένα...ΜΕΝΙΟΣ: Δεν λες στα δυό αντρόγυνα, ένα...
    απο το liberopoulos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μήπως τελικα΄οι υποστηρικτες του ΓΑΠ είναι τα μμε ο ΔΟΛ και οι λοιποι διαπλεκομενοι που μεχρι σημερα βριζουν τον μπενυ; Αλήθεια γιατί ο κολλητός του Ψυχάρη και του Βήματος Θ Πάγκαλος τον οποίο αγαπώ και σέβομαι και τον ψήφισα άλλωστε στηρίζει ΓΑΠ; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καταπληκτικό...εμτά το εθνικό συμβούλιο δες τε και στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου κάνει εντύπωση πωσ ο Πάγκαλος που όταν εφευγε απο Υπουργός εξωτερικών μετά την υπόθεση Οτσαλαν έδινε συμβουλή στον επόμενο υπουργό να φυλάει τα νώτα του από τον ΓΑΠ, άσχετα αν τελικά ο ΓΑΠ κατ' υπόδειξη των ΗΠΑ 'εγινε υποργός, σήμερα να τον υποστηριζει. Επίσης πόσε φορές ο παγκαλος δεν εβριζε τον ΓΑΠ οταν αυτός ήταν ΥπΕξ και ο σημίτης για χάρη του ΓΑΠ τον έδιωχνε από υπουργό; Εντύπωση μου κάνουν όλα αυτά. Μάλλον χρωστάει κάποιες απαντήσεις ο Θεόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απλά πράγματα ρε παιδιά. Ο Γιωργάκης είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου για αρχηγός κόμματος. Άρα εύκολος στόχος για μεγαλοσυμφέροντα και Αμερικάνους. Όχι βέβαια ότι θα έχουν πρόβλημα και με τον Βενιζέλο, εδώ τα μεγαλοσυμφέροντα βάλανε στο χέρι και την κυβέρνηση του Καραμανλή και πιθανόν και τον ίδιο τον Καραμανλή. (ας ελπίσουμε πως όχι) Εγώ πάντως σαν ουδέτερος νεοδημοκράτης όσο και αν μπορεί με αυτά που γράφω να με θεωρήσετε προβοκάτορα, πιστεύω ότι ο Παπανδρέου λόγω επαναλαμβάνω ανικανότητας είναι σαφώς πιο εύκολος αντιπαλος του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ο αστυνόμος είναι όργανο,γιατί δεν είναι μπουζούκι;

    Κακόμοιρε χοντρέ, είδες τα όνειρα δεκαπέντε χρόνων να διαλύονται μέσα σε δεκαπέντε μέρες και έχεις τρελαθεί.

    ...Εκτός αν το σούργελο που έγραψε αυτό το αρθρίδιο πιστεύει ότι ο Πρετεντεράκος, η Πανδώρα και τα άλλα κορίτισα βρίζουν τον Γιώργο για να... κερδίσει τη συμπάθειά μας!

    ...Οπότε είναι επικίνδυνος φρενοβλαβής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
    ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
    [[Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ]]

    Ο ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝΕ

    Ο ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι προσβλεπει στην επομενη
    ηττα του Γιωργακη οπου πια
    αυτος θα βγει ως ο αλλος πολος
    απεναντι στον Βενιζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 8 Οκτωβρίου 2007

    "Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε ομόφωνα τις αντίστοιχες εισηγήσεις για την σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος και για το Συνέδριο. Οι ψηφοφόροι 16-18 ετών θα ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριό τους και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής τους"





    καθημερινός διάλογος...


    ΜΕΝΙΟΣ: Πάει και το συνέδριο των πρασίνων... ΜΕΜΟΣ: Σαν τους Παναθηναικούς στην άλωση της Τριπολιτσάς... ΜΕΝΙΟΣ: Θα ψηφίζουν τα δεκαεξάρικα,ο κάθε πολίτης της Ευρωπαικής Ένωσης και οι μετανάστες... ΜΕΜΟΣ: Δηλαδή μπορεί να βγάλει η κάλπη αντί Γιώργο ή Βαγγέλη, Κώστα ή Ντόρα, Μεχμέτ ή Φατμέ; ΜΕΝΙΟΣ: Γιατί όχι, παγκοσμιοποίηση με το σχέδιο Ανάν σε Κύπρο και Ελλάδα να επικρατεί τελικά, αφού εκείνοι κάνουν πέντε παιδιά κι΄εμείς ένα... ΜΕΜΟΣ: Δεν λες ένα στα δυό ζευγάρια...
    από το liberopoulos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε συ PRESS-GR πλακα μας κανεις;

    Eχεις ενεργοποιησει το moderation
    και επιτρεπεις σχολια σαν του 3:01 πμ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά τώρα ... Λες και ο Πάγκαλος μπορεί να μαζευτεί. Θα πει ότι θέλει όποτε θέλει. Δεν έχει να χάσει τίποτα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ ΣΤΟ "ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ" PRESS-GR.
    Τέτοια....συμμετοχή? ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΡΕΜΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Πάγκαλος είναι ιδιορυθμος χαρακτήρας και κυρίως...απρόβλεπτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ποιος δίνει σημασία στον Πάγκαλο; Τρελός και μαλάκας μια ζωή. Το 1977 ήταν ένας βρωμιάρης με σανδάλια που πήρε τον πούλο στις Δημοτικές (τελευταίος!). Τώρα έχει μια κοιλιά (σαπιοκοιλιά κατά Ευάγγελο {Γιαννόπουλο}) και μας το παίζει μεγάλος και τρανός.

    Ουστ ρεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλή η ερώτησή σας αλλά εύκολη η απάντηση.
    Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ εύκολα πάντα έχει υβρίσει ΟΛΟΥΣ τους Προέδρους του Πασοκ .
    Πολλοί ξεχνούν ότι είχε αποκαλέσει δωροδέκτη και φοροφυγάδα τον Ανδρέα Παπανδρέου για το ζήτημα της βιλλας στην Εκάλλη.
    Παρόλο που ήταν μέλος της ομάδας των τεσσάρων , μη αποδεχόμενος την αποπομπή του απο το ΥΠΕΞ (Οτσαλάν)άρχισε να ''τα χώνει'' και στον Σημίτη .Παρόλο που μετά την νίκη του 2000 ο Κώστας Σημίτης του έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού αυτός συνέχισε τις κατηγορίες (εκτός οργάνων)με αποτέλεσμα να τον ξανα-αποπέμψει ο Κ.Σημίτης.
    Ήταν μέλος του εκτελεστικού γραφείου τον Απρίλη 2001 όταν συζητήθηκε το σχέδιο Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό .
    Μέσα στα όργανα συμφώνησε,εκτός οργάνων δήλωνε αντίθετος .
    Σαν ΥΠΕΞ δεν του έκανε ο Γ.Α.Π. για υφυπουργός και έκανε πολλές αρνητικές δηλώσεις .Τώρα του κάνει για πρόεδρος ;;
    Τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν πρωταθλητής σε αρνητικές δηλώσεις ,αλλά ο Γ.Α.Π. και οι συν αυτώ δεν έκαναν τώρα κανένα σχόλιο διότι ήλπιζαν στην υποστήριξη του Πάγκαλου και τελικά δικαιώθηκαν .
    Τελικά αποδείχθηκε ο Θόδωρος ως ο λατρεμένος μαιντανός των ''διαπλεκομένων'' Μ.Μ.Ε. που σε όποιο υπουργικό πόστο και αν υπηρέτησε δεν απέτυχε απλώς . Έφερε την καταστροφή , ΙΜΙΑ , ΟΤΣΑΛΑΝ , ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα για προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων κλπ κλπ

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ
    ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ.ΣΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kalimera se olous.

    Gia alli mia fora o Pagkalos apodeiknuei oti einai tsampa magkas. Ypenthumizo, ton periptosi toy suggnomi pros tous germanous, tin upothesi OTSALAN, ta IMIA klp.klp.

    Den pisteuete oti autos o kata ta alla sympathestatos eutrafis kyrios den einai ora na paei spitaki tou sta kaluvia kai na asxolithei me ta paidakia tou kai ta xorafakia tou me tis elies kai ta stafulia. Doxa to theo, exei mazepsei arketa gia na zisoun kala!!!

    Hmarton pote tha katalavoun oloi autoi oti perase to treno kai efuge paei pai. Stin Syntaxi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
    (ΛΙΓΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ )
    ....................................................................................................................
    Τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ εστιάζονται στον θολό πολιτικό λόγο, στις κεντρικές επιλογές που έγιναν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του 2004 και στο ευρωψηφοδέλτιο, στους ατυχείς χειρισμούς στη λίστα Επικρατείας το 2007, αλλά και στις θέσεις του κόμματος σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, όπως το άρθρο 16 του Συντάγματος.
    Σύμφωνα με όλους τους πιο έγκυρους πολιτικούς αναλυτές , από το 2004 μέχρι σήμερα ο πολιτικός λόγος του ΠΑΣΟΚ ήταν θολός, χωρίς κεντρικό στίγμα, δεν ήταν επιθετικός, ούτε συσπειρωτικός.
    Οι ειδικοί επί των δημοσκοπήσεων επισήμαναν τη σύγχυση που προκάλεσαν κεντρικές επιλογές -με πολιτικό συμβολισμό- όπως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του 2004 (συμμετοχή του κ. Μάνου και του κ. Ανδριανόπουλου), καθώς «δημιούργησαν αναπάντητα ερωτηματικά μέχρι και σήμερα για το πού πάμε και τι θέλουμε».
    Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης ειδικότερα για τον εγκλωβισμό- κυρίως για το άρθρο 16, που , ενίσχυσε την άποψη ότι «είναι ίδιο το Πασοκ με τη ΝΔ».
    Σε μια σειρά ζητημάτων, όπως οι μικρομεσαίοι, οι συμβασιούχοι, οι τρίτεκνοι, αλλά και θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καθαρό λόγο και του κόστισαν εκλογικά .
    Το 2006 , σχετικά με το αποτέλεσμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών δεν έγινε κεντρικός απολογισμός, ενώ αντί να καταλάβουν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι το αποτέλεσμα ήταν δυσμενές , ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε περί ανατροπής του πολιτικού σκηνικού .Ξύπνησαν αργά και όταν ο Γ.Α.Π. το κατάλαβε προέβη στην αντικατάσταση του γραμματέα του Κινήματος.
    Σημαντικά προβλήματα εντοπίστηκαν, σε όλη την Ελλάδα , με τα ψηφοδέλτια, μερικά από αυτά, καταρτίστηκαν ερήμην των οργανώσεων, υπήρξαν κραυγαλέα κενά και ανεξήγητοι αποκλεισμοί, οι οποίοι έδιναν την εντύπωση ότι έγιναν με τη λογική της «επόμενης μέρας».
    Αποκλειστική ευθύνη του Γ.Α.Π. ήταν οι ατυχείς χειρισμοί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως και τις αντιπαραθέσεις με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων .
    Σοβαρά λάθη έγιναν και στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, διότι η «ομοσπονδιοποίηση» των νομαρχιακών οργανώσεων διέλυσε τη ραχοκοκαλιά του κόμματος, ότι δεν φτάνει η φωνή της βάσης στο «κέντρο», ενώ αντίθετα υπήρξε προνομιακή μεταχείριση σε θεσμούς, όπως «Κάθε Μέρα Πολίτης».
    Τεράστιο πρόβλημα ήταν και η διάλυση της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ για περισσότερο από τρία χρόνια.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ
    ……………………..

    Ακούσαμε πολλά φαιδρά αυτό το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πασοκ αλλά το άκρο άωτον ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος .
    Ο πρωταθλητής σε δηλώσεις (διαχρονικά) εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου .
    Ο υπονομευτής ΟΛΩΝ των Προέδρων του Πασοκ.
    Ηταν η δεν ήταν ο Πάγκαλος που κατηγόρησε αισχρά τον συχωρεμένο Ανδρέα για δόλια απόκτηση της βίλλας στην Εκάλη και για φοροδιαφυγή ;;
    Ήταν η δεν ήταν ο Πάγκαλος που ως υπουργός του Σημίτη έκανε συνέχεια (εκτός οργάνων) αντικυβερνητικές δηλώσεις και ανάγκασε τον Σημίτη να το βγάλει από το υπουργείο ;;
    Πόσες δηλώσεις έχει κάνει εναντίον της σημερινής ηγεσίας του Πασοκ ο Θόδωρος τις έχει μετρήσει;;

    ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ ,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΒΡΕΘΗΚΕ- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ . Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. O PAGALOS EINAI TO KALYTERO STELEXOS TOU PASOK. AMA DE SAS ARESEI PSIFISTE TO FASISTA TO BENIZELO KAI XESTE MAS PIA ELEOS.
    TI THA LEGAN OI YPOSTHRIKTES TOU BENIZELOU, KALO GIA TON PAGALO? SIGA.
    MAKARI NA TOU EMOIAZE ESTW KAI LIGO O BENIZELOS, O ARXIEREAS THS DIAPLOKHS STO PASOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παρακολουθωντας τις τελευταιες εξελιξεις, μου εκανε φοβερη εντυπωση οτι διαφοροι υποστηρικτες του ΓΑΠ, οπως ο Πετσαλνικος, Τζουμακας και Παπουτσης (παρεπιπτοντως ψηφισθεις απο το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο ως ο χειροτερος Επιτροπος) αναφερονται σε διαφορους υπονομευτες, αλλα τον μεγιστο υπονομευτη ολων των εποχων για το ΠΑΣΟΚ, τον Θ. Παγκαλο δεν μπορουν να τον αναφερουν, εφ οσον ταχθηκε στο πλευρο του ΓΑΠ.
    Δυστυχως ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι οποιος και αν εκλεγει Προεδρος, το κομμα ειναι τελειωμενο. Δεν το σωζουν ουτε δεξιες, ουτε αριστερες στροφες, ουτε οι -γελοιες πια - δηλωσεις περι ενοτητας. Οι πληγες που θα ειναι πολυ βαθυτερες τις επομενες ημερες δεν θα μπορεσουν να κλεισουν ποτε. Δεν μπορουν δυστυχως να καταλαβουν οτι βγαινοντας στα καναλια και ριπτοντας μυδρους κατα των αντιπαλων τους, το μονο που χτυπουν ειναι το ιδιο τους το κομμα. Αν ολοι αυτοι οι κυριοι προσποιηθουν οτι συνεργαζονται μετα τις εκλογες Προεδρου, θα ειναι η μεγαλυτερη φαρσοκωμωδια. Πολυ φοβαμαι οτι τα στελεχη του προσθετουν και αλλες δυσσαρεστες μνημες για το ΠΑΣΟΚ στον Ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΟΛΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  44. Άλλο η μία διαπλοκή, άλλο η άλλη. Ο Μπένυ είναι διαπλεκόμενος με βορειοελλαδίτες, ενώ ο Πάγκαλος με χαμουτζήδες... Δεν συγκρίνονται αυτά βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ολοι μαλακες ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  46. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχετε κόψει όλες τις χυδαιολογίες, αν και μερικές σας ξεφεύγουν. Όποιος χυδαιολογεί δεν έχει τίποτα άλλο αξιοσημείωτο να πει/γράψει, αλλιώς θα το έλεγε/έγραφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. o papandreou tous pire ta sobraka xthes kai ta mme pioun tin nisa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ"
    ΣΗΜΙΤΗ ΘΑ ΧΑΝΕΙ..ΠΧ ΓΑΠ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΣΗΜΙΤΗ,ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ..ΠΧ ΜΠΕΝΙ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ,
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΔΙΟΤΙ ...... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΚΟΜΗ..... ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ..... ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ...... ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. pangalos@otenet.gr

    ΔΕΊΧΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
    ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
    ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ.
    ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να σου λύσω εγώ την απορία "γιατί ο Πάγκαλος";

    1) Γιατί όσο βλάκας κι αν είναι κάποιος, ενα ιχνος εξυπνάδας μπορεί να υπάρχει (εξαιρούνται οι διαπορούντες)

    2) Γιατί εσύ τον παίρνεις (και διαπορείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Από συνέντευξη του Θ.Πάγκαλου στο ομοφυλοφιλικό περιοδικό 10%
    =========================================================================================================
    Συνέντευξη
    Θεόδωρος Πάγκαλος
    Η κοινωνία άλλαξε και εμείς πρέπει να αλλάξουμε
    του Θοδωρή Αντωνόπουλου

    Ιστορία ολόκληρη από μόνος του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.

    «Πληθωρικός», «αθυρόστομος», «απρόβλεπτος», «χειμαρρώδης» είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς του έχουν αποδοθεί. Και είναι αλήθεια ότι δεν διστάζει να «τα λέει χύμα», να «χτυπά τη γροθιά στο μαχαίρι», ακόμα και να «χύνει την καρδάρα με το γάλα» προκειμένου να υποστηρίξει κάτι που θεωρεί σωστό. Από τους πλέον τολμηρούς και ανοιχτόμυαλους πολιτικούς, δεν χαρίζεται σε κανέναν, έχει όμως το θάρρος να παραδέχεται τα ατοπήματά του. Τον συναντήσαμε στο πολιτικό γραφείο του στην Πειραιώς λίγο μετά το πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Συζητήσαμε για την επιθυμία, τον έρωτα, τη γλώσσα, την πολιτική, τους νόμους, τα ΜΜΕ, τις ανθρώπινες σχέσεις και άλλα «δαιμόνια». Δεν συμφώνησε βεβαίως μαζί μας σε όλα. Αλλά αυτό δα έλειπε…

    Κύριε υπουργέ, υπήρξατε το 1980 συνήγορος του περιοδικού «Αμφί» στην πολύκροτη δίκη του «περί ασέμνων». Εκτός από επαγγελματική ήταν και πολιτική εκείνη η απόφασή σας;

    Ήταν κατεξοχήν πολιτική. Τότε οι περισσότεροι δικηγόροι, ακριβώς για επαγγελματικούς λόγους, αρνούνταν να αναλάβουν την υπεράσπιση του «Αμφί». Όταν το συζητήσαμε με τον αείμνηστο Τάσο Παππά, θυμάμαι ότι αυτό ακριβώς μου είπε. Συμπλήρωσε, μάλιστα, με το καυστικό του χιούμορ ότι αρκετοί φοβούνταν μήπως χαρακτηριστούν και οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι. Πήραμε τότε, λοιπόν, μια απόφαση που στρεφόταν ενάντια σε μια βαθύτατα υποκριτική αντίληψη περί δημόσιας ηθικής, που υπέκρυπτε μια προσπάθεια λογοκρισίας. Θυμάμαι το δυστυχές όργανο της τάξης, που καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας χαρακτήρισε ως άσεμνα έργα τέχνης που εκτίθονταν στο Λούβρο! Ήταν στιγμές που προκάλεσαν το αυθόρμητο γέλιο όλων όσοι βρίσκονταν εκεί. Συχνά αυτή η υποκριτική αντίληψη περί δημόσιας ηθικής συμβαδίζει με την έλλειψη παιδείας ή μάλλον προκαλείται ακριβώς από αυτήν.

    Δυόμισι δεκαετίες από τότε, έχει αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο η εικόνα των γκέι στην ελληνική κοινωνία;

    Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να χρησιμοποιείτε τη λέξη «γκέι» για τους ομοφυλόφιλους. Υπάρχει αυτή ακριβώς η ελληνική λέξη, που αποδίδει πλήρως αυτό που όντως ισχύει.

    Δεν ξέρω αν ο όρος γκέι είναι ο πλέον επιτυχής, αλλά είναι ίσως ο λιγότερο φορτισμένος.

    Όχι, δεν συμφωνώ. Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια ξένη λέξη; Μου θυμίζει την δεκαετία του '60, όπου σχεδόν κάθε νέα επιχείρηση είτε έπαιρνε ξενική επωνυμία είτε προσέθετε την κατάληξη -εξ, όπως η Συρτέξ, για να δείξει ξένη και άρα ανώτερη. Αφόρητος επαρχιωτισμός! Μπορεί να σας φαίνεται λίγο περίεργο που επιμένω στη χρήση ελληνικών λέξεων, αλλά η μάχη για τις λέξεις δεν είναι ανούσια. Η χρήση συγκεκριμένων λέξεων είναι ασφαλής δείκτης για το πώς αντιμετωπίζει μια κοινωνία κάποια πράγματα. Λοιπόν, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποκαλώ τους ομοφυλόφιλους «γκέι». Και στο κάτω-κάτω νομίζω ότι και η ιστορία της λέξης «γκέι» δείχνει ότι δεν είναι ακριβώς ό,τι καλύτερο για να προσδιορίσει εκείνους ή εκείνες που προτιμούν άτομα του ιδίου φύλου. Αντίθετα, η λέξη ομοφυλόφιλος δεν έχει τέτοιο βάρος. Επίσης η λέξη «γκέι» ως ξένη δεν έχει γένος. Δεν κλίνεται. Θα πρέπει να πεις «γκέι άνδρας» ή «γκέι γυναίκα», αλλιώς υπονοείς ότι είναι ένα τρίτο φύλο, ότι υπάρχουν δηλαδή άντρες, γυναίκες και γκέι. Έτσι όμως δημιουργούνται προϋποθέσεις για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά. Οι λέξεις δεν ήταν ποτέ αθώες. Ας επανέλθω όμως στο αρχικό σας ερώτημα. Ναι, η εικόνα έχει αλλάξει γιατί άλλαξε η κοινωνία μας. Σε πολλούς αρέσει να κλαίγονται, να μεμψιμοιρούν και να οικτίρουν την ελληνική κοινωνία. Έτσι δικαιώνουν τους εαυτούς τους για τα προβλήματα που έχουν. Συνήθως όμως έχουν παχυλή άγνοια για το παρελθόν. Λοιπόν, η Ελλάδα έκανε τεράστια βήματα προόδου τα τριάντα χρόνια που πέρασαν από την πτώση της χούντας. Μένουν πολλά να γίνουν, αλλά μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε.

    Θα υπερψηφίζατε σήμερα ένα νομοσχέδιο που θα αναγνώριζε τις ομοφυλόφιλες σχέσεις και θα ποινικοποιούσε τις διακρίσεις σε βάρος των γκέι; Και πόσο θα ωφελούσε κάτι τέτοιο τους Έλληνες ομοφυλόφιλους;

    Αν εννοείτε ένα νομοσχέδιο που θα αναγνώριζε το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, σας λέω ρητά όχι. Και απορώ γιατί το ζητάνε οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι. Εκείνοι που ασκούν κριτική στους κοινωνικούς θεσμούς που έχουν φτιαχτεί από την ετεροφυλόφιλη πλειοψηφία, ζητούν να τους αναγνωριστεί ένα κατεξοχήν ετεροφυλόφιλο δικαίωμα; Βεβαίως, για να σας προλάβω, υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο δεν μπορούμε να κλείνουμε πλέον τα μάτια μας. Πολλοί ομοφυλόφιλοι-ες επιλέγουν να ζήσουν μαζί με εκείνον/εκείνην που αγαπούν. Να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να είναι μαζί στα καλά και στα δύσκολα. Πρέπει λοιπόν να έχουν το δικαίωμα, αν οι ίδιοι το θέλουν, αυτή η συμβίωσή τους να παράγει ορισμένες έννομες συνέπειες αναγνωρισμένες από την πολιτεία. Γι' αυτό ακριβώς και θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να αναγνωρίζει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όλα όσα αναγνωρίζονται και στα ετεροφυλόφιλα , εκτός από το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, στη χώρα μας δεν είναι καθόλου δύσκολο για ένα ζευγάρι γυναικών να αποκτήσει παιδί και να το μεγαλώσει. Ορισμένες το κάνουν ήδη, οπότε η συζήτηση περί της υιοθεσίας εκ των πραγμάτων αφορά τους άνδρες ομοφυλόφιλους.

    Μπορεί να αποτελεί αξιολογικό κριτήριο ο ερωτικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου;

    Σαφώς όχι. Στη δική μου αντίληψη δεν υπάρχει ο διαχωρισμός ομοφυλόφιλων – ετεροφυλόφιλων ως αναλυτικό εργαλείο, ως κριτήριο για να λαμβάνονται αποφάσεις. Ποτέ δεν σκέφθηκα αν θα επιλέξω έναν συνεργάτη μου ή αν θα κάνω παρέα με κάποιον με βάση τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Μου ήταν αδιανόητο. Οποιαδήποτε διάκριση όπου κι αν βασίζεται, εναντίον ενός Έλληνα πολίτη, είναι ρητώς καταδικαστέα. Να σας πω κάτι ακόμα: Ο έλεγχος της ιδιωτικής ζωής είναι ένα από τα πιο ασφαλή χαρακτηριστικά για να καταλάβετε τον βαθύτερο χαρακτήρα ενός πολιτεύματος. Όσο περισσότερο θέλει να τους υπαγορεύσει τι να κάνουν όταν κλείνουν την πόρτα της κρεβατοκάμαράς τους, τόσο πιο αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικό είναι. Και τέτοια πολιτεύματα ήταν ακριβώς εκείνα που πάντοτε πολεμούσα. Νομίζετε ότι είναι τυχαίες οι σκληρές διώξεις των ομοφυλοφίλων από κάθε είδους αντιδημοκρατικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου;

    Προφανώς όχι. Τι εμπόδισε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν στελέχη του κατά καιρούς – να κατοχυρώσουν νομικά κάποια δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους, όπως έπραξαν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές; Και πόσο πιθανή θεωρείτε μια τέτοια πρωτοβουλία εάν το κόμμα σας ξανάρθει στα πράγματα;

    Κοιτάξτε. Τη δεύτερη τετραετία και μετά τη σύγκρουση για τις ταυτότητες, το ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε από τη μάχη για μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Εγκατέλειψε τη μεταρρυθμιστική του προσπάθεια και περιορίστηκε στη διαχείριση και στην αποπεράτωση των μεγάλων έργων ενόψει των Ολυμπιακών. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που χάσαμε τις εκλογές, ενώ είχαμε τόσο εντυπωσιακό έργο να επιδείξουμε. Μέσα σ' αυτό το κλίμα είναι αυτονόητο γιατί δεν προχωρήσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι όταν μας εμπιστευθεί ξανά ο ελληνικός λαός θα έχουμε τη δύναμη, τη θέληση και τη σοφία να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα τέτοιο νομοθέτημα. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θέλω να πω ψέματα ή να δώσω υποσχέσεις. Μπορώ όμως να πω ότι προσωπικά θα το υποστηρίξω και θα αγωνιστώ για να γίνει.

    Ακούμε συχνά από τους κρατούντες όταν τους τίθενται καυτά θέματα ότι η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα. Συμφωνείτε με την άποψη αυτή ή μήπως φανερώνει έλλειψη πολιτικού σθένους;

    Δεν μας λένε κάτι καινούργιο. Κάποιο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας δεν θα είναι ποτέ έτοιμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε; Αυτά είναι προφάσεις. Εγώ δεν πιστεύω ότι ο πολιτικός είναι υπάλληλος των πολιτών. Ο πολιτικός οφείλει να ηγείται. Και ηγούμαι σημαίνει ότι ανοίγω θέματα, προτείνω λύσεις, αναλαμβάνω κόστος. Δεν κρύβομαι πίσω από δημοσκοπήσεις και κενολογίες.

    Πέρσι το ΕΣΡ σκανδαλίστηκε από ένα φιλί μεταξύ δύο ανδρών σε τηλεοπτικό σίριαλ, φέτος από μια γκέι εκπομπή δημοτικού ραδιοσταθμού. Πώς κρίνετε αυτές τις αποφάσεις, δεδομένου μάλιστα ότι το ΕΣΡ δεν ενοχλήθηκε από τις πολλές προσβλητικές για τους ομοφυλόφιλους αναφορές μερίδας των ΜΜΕ την ίδια χρονική περίοδο;

    Φιλήθηκαν δύο άνδρες. Αναρωτιέμαι αν θα έδειχναν την ίδια ευαισθησία αν φιλιόντουσαν δύο γυναίκες. Οι ομοφυλόφιλες συνήθως είναι θύματα μιας διπλής διάκρισης. Και ως ομοφυλόφιλες και ως γυναίκες. Δεν ενοχλούν τόσο, γιατί το θέαμα δύο γυναικών που φιλιούνται είναι γι' αρκετούς άνδρες μια σκηνή από τα πιο κολασμένα τους όνειρα κι όχι ένας φόβος ότι μπορεί να συμβεί και στους ίδιους. Σχετικά με τη ραδιοφωνική εκπομπή που αναφέρατε, φρονώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει η αναγκαιότητα για μια ειδική εκπομπή για ομοφυλόφιλους. Η πολιτική του διαχωρισμού -άμεσου ή έμμεσου- οδήγησε, όπου εφαρμόστηκε, σε ένταση των διακρίσεων και όχι στο ξεπέρασμά τους. Όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ τους ομοφυλόφιλους, νομίζω ότι η λήψη κατασταλτικών μέτρων δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Θυμίζει λογοκρισία και έχω μια φυσική αλλεργία σε τέτοια πράγματα.

    Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιο από τα δικά σας παιδιά εκδήλωνε ομοφυλόφιλες προτιμήσεις;

    Τώρα αρχίσαμε να παίζουμε το γνωστό παλιό παιχνίδι, που προδίδει μεταξύ άλλων και έλλειψη δημοσιογραφικής φαντασίας.

    Πιθανόν, αλλά έχει σημασία το πώς αντιδρά κανείς σε κάποια πράγματα όταν τα αντιμετωπίζει μέσα στο σπίτι του.

    Να το σκεφτώ λίγο… Λοιπόν, μάλλον θα το κρέμαγα προς παραδειγματισμό των υπολοίπων παιδιών μου! Ας σοβαρευτούμε. Τι να κάνω, δηλαδή; Παιδί μου είναι, αυτό έχει σημασία. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Δεν πρόκειται να χαρώ. Θα νιώσω άβολα, αμήχανα. Θα πρέπει να ξεχάσω ορισμένα από τα συνήθη όνειρα που κάνει κάποιος για το παιδί του. Αυτό θέλει λίγο χρόνο. Από κει και πέρα, θα πρέπει να μάθω να ζω με την επιλογή του και να το υποστηρίξω. Αυτό που θα με πειράξει θα είναι να μην μου το πει ή να ντρέπεται το ίδιο για την επιλογή του. Δεν θα ήθελα να περάσει μια ζωή στο ημίφως προσπαθώντας να κρύψει κάτι. Θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εντελώς κυνικό. Σε ένα πράγμα ήμουν, είμαι και θα είμαι άτεγκτος και απόλυτος και θα το πω ρητά στα παιδιά μου: ό,τι κάνετε φροντίστε να το κάνετε επειδή εσείς το θέλετε και, κυρίως, παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για την υγεία σας.

    Έχετε δηλώσει χριστιανός ορθόδοξος. Πόσο συνάδει η χριστιανική πίστη με τους πρόσφατους αφορισμούς Χριστόδουλου κατά των ομοφυλόφιλων;

    Η ερώτηση αυτή πια μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να τεθεί. Ρωτήστε καλύτερα τους ανώτερους εκείνους κληρικούς που επιδίδονταν στην πράξη της αρσενοκοιτίας -όπως ονομάζεται ενδοεκκλησιαστικώς- να σας πουν. Εγώ δεν είμαι τόσο καλός ορθόδοξος χριστιανός ώστε να μπορώ να αναλύσω εκκλησιολογικώς το ζήτημα αυτό. Ως λαϊκός, παραμένω πιστός σε απλούστερα χριστιανικά μηνύματα όπως το αγαπάτε αλλήλους.

    Συμφωνείτε ότι διανύουμε μια περίοδο επιστροφής σε βαθιά συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές; Ότι έχουν ουσιαστικά τεθεί υπό διαπραγμάτευση όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα;

    Δεν το νομίζω. Μην ξεχνάτε ότι, ειδικά στη χώρα μας, έχουμε ένα κόμμα της Δεξιάς που αρνείται εδώ και πολύ καιρό να παραδεχθεί αυτό που είναι. Εξ ου και το εφεύρημα περί κόμματος "του μεσαίου χώρου". Αν ήταν της μόδας οι δεξιές αντιλήψεις, προφανώς δεν θα αρνιόταν η ΝΔ να πει ότι είναι η Δεξιά. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο καπιταλισμός προχώρησε σε ένα καινούργιο στάδιο, την περίφημη παγκοσμιοποίηση. Δυστυχώς, παρότι ο Μαρξ το είχε προβλέψει ήδη από το 1859, η μαρξιστική σκέψη και κυρίως τα κόμματα που εμπνέονται από αυτήν λιγότερο ή περισσότερο, δεν προχώρησαν με την ίδια ταχύτητα με αυτήν του καπιταλισμού. Γι' αυτό και εμφανίζεται αυτή η υστέρηση που σήμερα παίρνει τη μορφή αμφισβήτησης κοινωνικών κεκτημένων. Η κοινωνία όμως άλλαξε και εμείς πρέπει επίσης να αλλάξουμε. Υπάρχουν πια νέα διακυβεύματα, προκλήσεις, μέτωπα. Αισιοδοξώ για το μέλλον γιατί πιστεύω στους νέους μας.


    Ανήκετε στη γενιά που έζησε τη σεξουαλική επανάσταση. Πώς θα την κρίνατε σήμερα; Πέτυχε, ξεστράτισε, το παράκανε ή τι;

    Εμείς πάντως -και εννοώ όσους πήραν ενεργό μέρος στην επανάσταση- περάσαμε καλά. Το αν πετύχαμε ή όχι, θα το κρίνουν οι επόμενοι. Θα σας θυμίσω ότι η προσπάθεια ενός κράτους να ελέγξει τη σεξουαλικότητα των πολιτών του είναι το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Η σεξουαλική επανάσταση δεν αφορούσε το σεξ ως ατομική πράξη αλλά ως κοινωνικό γεγονός. Όπως και η επανάσταση κατά του σουτιέν την ίδια εποχή δεν αφορούσε ένα πρακτικό ζήτημα -τα σουτιέν επιβίωσαν- αλλά χρησίμευσαν ως σύμβολο της θέσης της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Γι' αυτό και χιλιάδες απ' αυτά κατέληξαν στους σκουπιδοτενεκέδες ή κάηκαν δημόσια.

    Πώς μπορεί κατά τη γνώμη σας να κάνει κάποιος την ορθότερη δυνατή χρήση των απολαύσεων;

    Να μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Υπάρχουν τρεις δυνατές λύσεις. Η πρώτη συνιστά την πλήρη αποχή από τις απολαύσεις, ακριβώς γιατί ό,τι φανταζόμαστε είναι πάντα καλύτερο απ' αυτό που μπορούμε να πετύχουμε. Η δεύτερη συνιστά το μέτρο ώστε να τις γευόμαστε αλλά όχι τόσο ώστε να χάσουμε το ενδιαφέρον μας γι' αυτές. Η τρίτη, η εκδοχή του Ζορμπά, είναι να βυθιστείς σ' αυτές τόσο όσο χρειάζεται για να τις μπουχτίσεις ώστε να τις ξεπεράσεις και να μην είσαι πια δέσμιός τους. Όσον αφορά εμένα, στο θέμα του φαγητού ακολουθώ την τρίτη εκδοχή, αλλά ως τώρα δεν έχω πετύχει τον στόχο μου, όπως άλλωστε μπορείτε ευκόλως να παρατηρήσετε... Συνεπώς, οφείλω να συνεχίσω!

    Τι είναι, λέτε, εκείνο – εκτός από τους πιθανούς απογόνους - που μπορεί να κρατήσει μαζί δύο ανθρώπους του αντίθετου ή του ίδιου φύλου όταν ο πρώτος έρωτας αρχίζει να υποχωρεί;

    Το να μένεις μαζί με κάποιον για χάρη των παιδιών είναι τραγικό και ατελέσφορο. Τέλος πάντων, τι εννοείτε με την φράση «πρώτος έρωτας»; Εκείνη τη σχεδόν ζωώδη διάθεση να κάνεις συνέχεια σεξ με κάποιον ή κάποια; Αυτό ναι, δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Αν όμως εκλείψει τελείως η διάθεση για σεξ, τότε δεν είστε πια εραστές, αλλά φίλοι. Και τότε ο χωρισμός είναι απλώς θέμα χρόνου, όσο πιο γρήγορα μάλιστα τόσο το καλύτερο. Για να μείνουν μαζί δύο άνθρωποι χρειάζεται ένας συνδυασμός αισθημάτων και πράξεων. Γι' αυτό και είναι δύσκολο, γι' αυτό και αξίζει.

    Είστε άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλά «έξω από τα δόντια». Μετανιώσατε ποτέ για αυτό;

    Κάποιες φορές ναι, γιατί πλήγωσα ανθρώπους που δεν έπρεπε.


    --------------------------------------------------------------------------------
    ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ.ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κανονικα, οποιος φωναζει δικαιως για κατι στραβο που συμβαινει εκ μερους κυβερνητικων στελεχων, πρεπει να επαινειται και οχι να λοιδωρειται.

    Απο την αλλη, η θεση ενος αλμπανου ειναι στην Σκιπερια-Αλβανια κι οχι στο Ελληνικο Κοινοβουλιο.

    Ολοι αυτοι, μαζι φυσικα με τον Παγκαλο, πρεπει να σταλουν στην Αλβανια-Ιταλια-Ρομανια. Εκει ειναι η θεση τους. Φαινεται ομως οτι οι ιταλορομανοι ψηφοφοροι τους ειναι πολλοι.

    Πρεπει να κινηθει διαδικασια νομικης φυσεως ωστε οι αλλοδαποι να παψουν να εχουν το δικαιωμα του εκλεγεσθαι. Αυτο ως πρωτη φαση. Ακολουθει μια δευτερη, να επιστρεφονται στις χωρες τους εν ειδει πακετου επιζημιου για την Ελλαδα χαρακτηρα, οσοι αλλοδαποι παρανομως και παρα τη θεληση του Ελληνικου λαου, διαβιουν λαθρα στην Ελλαδα.

    Αφηστε την καρδια σας να μιλησει. Το αποστημα πρεπει να εκλειψει πριν ειναι πολυ αργα.

    Οποιος δεν υπερασπιζεται τη Χωρα του - εφ' οσοσν μπορει -, την προδιδει.

    Κι οταν ακουτε καποιον να διαμαρτυρεται με τις γνωστες κραυγες περι ρατσισμου, ειναι αλλοδαπος και δεν χρειαζεται να λαμβανεται υπ΄οψιν.

    Κανενας Ελληνας δεν τα χαφτει κατι τετοια. Μονο οι βλαμενοι και οι ανοητοι πειθονται απο δημαγωγους και κρυφοαλητες εκμεταλευτες καταστασεων. Καταστασεων εξαρτησης.

    Να θυμαστε παντοτε:

    Τα πονηρα σοσιαληστικα μαγκακια σκουζουν μονο στις χωρες των αλλων.
    Την δικη τους χωρα την υπερασπιζονται μια χαρα! Και κατι παραπανω απ' αυτο, μαλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. SAS TZOUZEI POU STHRIZEI GIWRGO EEEEE
    AS TA SKEFTOSASTAN PRIN AFTA REEEEEEEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το Πρεςς δημοσιευσε αυτα που ηθελα να πω απο καρδιας.
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Να τι πιστεύει ο Θόδωρος για τους αριστερούς.
    ========================================Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν ότι η κοινή γνώμη δεν κατατάσσει το κυβερνών κόμμα στον μεσαίο χώρο.

    Μα και ο ίδιος ο λαός της Δεξιάς τοποθετεί τον εαυτό του στη Δεξιά. Ξέρετε, υπάρχει το 1/3 των Ελλήνων που θεωρεί ότι ήταν ωφέλιμη η χούντα για τον τόπο και νομίζω ότι θα έπρεπε κανείς να πιάνει από τον σβέρκο αυτούς τους αριστερούς διανοούμενους των καφενείων της Αθήνας και να τους τρίβει τη μούρη πάνω σ' αυτές τις αλήθειες, όπως κάνουν στα σκυλάκια όταν κάνουν ακαθαρσίες, για να συνέρχονται...

    Αυτά για τους «αριστερούς» γιατί τα λέτε; Έχετε κάτι μαζί τους;

    Ξέρετε, όχι. Έχω βαρεθεί να ζω με ανθρώπους που υιοθετούν περίτεχνες στάσεις, αυτάρεσκες θέσεις για να περνούν καλά οι ίδιοι μέσα στο περιβάλλον τους. Κάποτε ο αριστερός ήταν κάποιος που αγωνιζόταν για την κοινωνική αλληλεγγύη. Με κίνδυνο προσωπικό και με κόστος. Τώρα είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο να είσαι αριστερός. Κι αν η αριστερή σου ταυτότητα συνοδεύει ένα άνετο εισόδημα, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο... Κι αυτό το εκμεταλλεύεται ο κ. Καραμανλής, ο οποίος είναι αδίστακτος, πουλώντας Αριστερά και παριστάνοντας τον αριστερό... Θα έλεγα χωρίς να ντρέπεται==============================

    ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καμαρώστε τους νύν φίλους του ΓΑΠ και "σκληρούς αγωνιστές" εναντίον των κέντρων που χειραγωγούν το ΠΑΣΟΚ
    ===========================================================
    Ψευδόμενος απολογήθηκε ο υπουργός Eξωτερικών Θ। Πάγκαλος χθες στη Bουλή για την επιλογή του να διορίσει τον εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας «Tο Bήμα» διοικητή του Aγίου Ορους।Στηρίχθηκε σε μια ιδιωτική επιστολή του πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, Aιμ। Mεταξόπουλου (αλήθεια, πώς βρέθηκε στα χέρια του;) προς τον ίδιο τον Στ। Ψυχάρη, με την οποία τον προσκαλούσε να διδάξει μελλοντικά στο Πανεπιστήμιο, επιχειρώντας να εμφανίσει έτσι την επιλογή του ως νομότυπη। Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον εκλεκτό του ως «τον καταλληλότερο από όσους εξεδήλωσαν ενδιαφέρον», χωρίς να αναφέρει αν... προκηρύχθηκε η θέση του διοικητή ή αν είχε υπόψη της η κυβέρνηση κι άλλους υποψηφίους (π.χ. καθηγητής Παπαστάθης).Ο ερωτών βουλευτής του KKE Λέων Aυδής, κατήγγειλε ότι ο Στ. Ψυχάρης δεν πληροί τα προσόντα του νόμου, ότι δεν είναι κατ' εξουσιοδότηση του νόμου η υπουργική απόφαση του 1983, η οποία προβλέπει και καθηγητές ή βοηθούς AEI και TEI για διοικητές και την οποία επικαλέσθηκε ο υπουργός, για να δικαιολογήσει την επιλογή του. Kαι τόνισε ότι το ουσιαστικό θέμα είναι «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» και αναφερόμενος στον Xρ. Λαμπράκη.Aκόμη ο υπουργός Eξωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι ο κ. Ψυχάρης ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει και παρουσίασε τον εαυτό του ως «διωκόμενο» από το συγκρότημα Λαμπράκη, παρότι θα επιθυμούσε τη στήριξή του γιατί είναι ωφέλιμη.Σε μια στιγμή μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως τα ουσιαστικά προσόντα του κ. Ψυχάρη είναι το ότι η επιλογή του έγινε αναγκαστικά μεταξύ όσων είχαν υποβάλει υποψηφιότητα, γιατί δεν θα ήταν δυνατόν να ψάξει μεταξύ του συνόλου του ελληνικού λαού ή του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας για να βρει τον πλέον κατάλληλο.Προσπάθησε επίσης να εμφανίσει ότι η επιλογή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και είπε: «Tο Πατριαρχείο επεδοκίμασε ενθουσιωδώς το διορισμό και όπως ξέρετε η Iερά Kοινότητα τον υπεδέχθη χωρίς μείζονες αντιδράσεις. Για όλες τις άλλες υποψηφιότητες είχα υπόψη μου αντιδράσεις, που προέρχονταν από διενέξεις που δυστυχώς υπάρχουν στο Aγιον Ορος, όπως υπάρχουν και αλλού».
    Από www.hri.org 30/10/1996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Να και η γνώμη του Θόδωρου για τους....συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ.
    ======================================================================
    «Διακεκριμένοι στο δικό μου κόμμα»

    «Eίναι γνωστό ότι στα Σκόπια υπάρχουν, όπως υπάρχουν και στην Eλλάδα, αφρονες πιθηκοειδείς ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στο παρελθόν. Kαι στην Eλλάδα έχουμε μερικούς: θέλουν την Kωνσταντινούπολη, θέλουν τη Bόρειο Hπειρο και άλλα πράγματα, που στο μυαλό τους επιζούν και συνεχίζουν να τα πρεσβεύουν. Eχω δει τέτοιους ανθρώπους, έχω διαβάσει τέτοιες εκδηλώσεις, έχω παρακολουθήσει τέτοιες εκδηλώσεις. Yπάρχουν, μάλιστα, ακόμη και στη Bουλή τέτοιοι αβελτίωτοι συνάνθρωποί μας. Δεν πρέπει να μείνουμε ένθεν και εκείθεν συνόρων του παρελθόντος του Ψυχρού Πολέμου ή και παλαιότερων εποχών... Γιατί αν ο πίθηκος των Σκοπίων βλέπει έναν πίθηκο της Eλληνικής Bουλής, τότε σκέπτεται: Σωστά διεκδικώ εγώ, σωστά μιλάω για μειονότητα, αφού υπάρχει το άλλο κτήνος εκεί, που μιλάει αντίστοιχα». «Mα, μεταξύ μας, στο δικό μου κόμμα έχουμε μερικά διακεκριμένα δείγματα του πιθηκοειδούς γένους, το οποίο περιέγραψα. Δεν έχω καμία αντίρρηση επ' αυτού. Aντιθέτως, σε αυτούς κυρίως αναφέρομαι, διότι το τι συμβαίνει στο άλλο κόμμα είναι πρόβλημα της ηγεσίας του».
    ======================================================================
    ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και η γνώμη του Πάγκαλου για τον Σημίτη και την ΝΔ
    ======================================================================
    «Είναι ενδεχόμενο, όπως και άλλοι μεγάλοι μεταρρυθμιστές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, να αποδοκιμασθεί ο Κώστας Σημίτης και η κυβέρνηση. Εμείς έχουμε αναλάβει αυτόν τον κίνδυνο. Δεν κάνουμε πολιτική καρέκλας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή». Παραδέχεται ότι πλευρές της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ενοχλούν τους πολίτες και προσθέτει: «Στα επόμενα δύο χρόνια είναι ενδεχόμενο ο πολίτης να έχει κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα της πολιτικής μας, που σήμερα τον ενοχλεί. Αυτή είναι η πολιτική μας. Εάν το επιτύχουμε, έχει καλώς. Εάν δεν το έχουμε επιτύχει, τι να κάνουμε, δημοκρατία έχουμε. Ουδέποτε θεώρησα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κυβερνά ισοβίως και αιωνίως τον τόπο. Υπάρχει μια μεγάλη παράταξη στην αντιπολίτευση...».
    ======================================================================
    Και τολμά ο άθλιος να κατηγορεί άλλους.Σαλτιμπάγκος,διπρόσωπος,αρριβίστας ήταν,είναι και θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

    Διαβάστε τα πάντα για τον σαλτιμπάγκο της πολιτικής.

    WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτοί είναι οι αριστεροί που στηρίζουν τον ΓΑΠ?
    Μ'αυτές τις ιδέες θα πορευθεί το νέο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και Πάγκαλου?
    =======================================Tον «ασκό του Αιόλου» εμφανίζεται να άνοιξε η πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ζητεί την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ακόμα και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών: ===============================

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΟΔΩΡΕ,ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ.
    ΡΕ ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. O αλβανος πασοκος ειπε:


    «Eίναι γνωστό ότι στα Σκόπια υπάρχουν, όπως υπάρχουν και στην Eλλάδα, αφρονες πιθηκοειδείς ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στο παρελθόν. Kαι στην Eλλάδα έχουμε μερικούς: θέλουν την Kωνσταντινούπολη, θέλουν τη Bόρειο Hπειρο και άλλα πράγματα, που στο μυαλό τους επιζούν και συνεχίζουν να τα πρεσβεύουν.-------------

    -------------------


    H ιταλια ετσιθελικα απεσπασε απο την Ελλαδα την Βορειο Ηπειρο στην αναμπουμπουλα του πολεμου.
    Οι πρακτορισκοι της, που καταφεραν να εχουν τον τιτλο του βουλευτη στο Ελληνικο Κοινοβουλιο, δρουν με συνεντευξεις ωστε να πτοησουν τα Ελληνικα Δικαια.

    Ενας τροπος για να το πετυχουν ειναι να κουνουν απειλητικα το δαχτυλο με τα ξορκια του ειδους:
    ''Προσεξε, θα σε σπιλωσω με χαρακτηρισμους, οπως "τρελλοι", "πιθηκοειδεις" '' -και λοιπα τετοια αλβανοηλιθια.

    Επισης, χρησιμοποιουν και το περιβοητο και συναμα τσογλανιστικο επιχειρημα οτι 'πρεπει να ειναι γελοιοι και ιμπεριαλιστες και φασιστες οσοι ονειρευονται να παρουν πισω την Κονσταντινουπολη'

    Το ζητημα αυτο με την παλια πρωτευουσα των Βυζαντινων λατινοσκουπιδιων ειναι περιπλοκο.
    Εδω κατεδειξα απλως την νοοτροπια και τις μεθοδους των σοσιαληστων αλλοδαπων πρακτορων και γελοιων υποκειμενων, που μεχρι σημερα διελαθαν της προσοχης της ελληνικης κοινωνιας.

    Οταν θα τους εχει παρει ειδηση και ο τελευταιος 30χρονος Ελληνας, θα εχουμε την αληθινη αλλαγη, αυτη που επρεπε να ειχε συντελεστει ηδη απο το 1835 περιπου, και το 1913.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Η ΠΡΩΤΗ
    ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
    ΑΝΑΝ.
    ΡΕ ΓΑΠ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ????


    ΤΑΣΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το ποιός θα εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφορά πλέον όλο το πολιτικό σύστημα.
    Ο χρόνος/τρόπος/τόπος που ο Βενιζέλος το ζήτησε και η πολλαπλή συντονισμένη υποστήριξη του από βουλευτές/καθηγητές/δημοσιογράφους γνωστούς για τους
    δεσμούς τους με κδοτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα,
    ΘΕΤΟΥΝ το ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ένα κόμμα να εκλέγει όποτε κι όποιον
    θέλει αρχηγό σύμφωνα με το καταστατικό του,
    ή ΠΡΕΠΕΙ να ορίζεται ο εκλεκτός ή φίλος ή συνεταίρος ή υπάλληλος
    κορυφαίων παραγόντων του τόπου ?
    Αν αφεθούν οι διάφοροι Πρετεντέρηδες να χλευάζουν
    κατ΄αυτόν τον αήθη τρόπο ένα Πρόεδρο κόμματος,
    ποιός θα προστατέψει αύριο μικρότερης εμβέλειας στελέχη και πολίτες
    από ανάλογες επιθέσεις προκειμένου να υποκύψουν σε συγκεκριμένες επιλογές ?
    Ποιός βουλευτής που είναι και θέλει να μείνει αδούλωτος
    μπορεί να σιωπά σ΄αυτήν την εξωθεσμική παρέμβαση
    που καταργεί την αυτονομία των κομμάτων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


    09/10/07
    Χ.Α.Α. 5247 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Θαυματοποιος το εβαλε αμετι μοχαμετι να μας δωσει πισω αυτα που
    μας κλεψανε με αδελφιστικο τροπο
    τα πρασινα λαμογια


    Ο Μαλακας(που τωρα ομως πινει πρασινο αιμα) που δεν προσεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν η ανοησία του βιβλίου της ιστορίας, η τοιοθέτηση της Γεννηματαά στο επικρατειας, η αναγραφή του Χ.Ο. στις ταυτότητες, το άσχετο και χωρίς νόημα άρθρο 16 και άλλα τινά χαζοθέματα κρίνουν τις επιλογές του ελληνικού λαού για την παράταξη και η ρητορική φλυαρία για τον αρχηγό, τότε έχουμε διολισθήσει στο κάτω της μετροότητας πολιτικό επίπεδο, πράγμα που μας οδηγεί στο πουθενά και στο πίσω!
    Να χαίρεστε τις επιλογές των θεμάτων σας.

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ρε Πασόκ poisonous τι περίπτωση είσαι και ασύ;
    πόσα παίρνεις από το φασιστοειδές τον Βενιζέλο για να τον υποστηρίζεις έτσι ρε αναλυτή της τρύπιας δεκάρας;
    Ο Βενιζέλος είναι μόνο

    ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ
    ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΣ
    ΜΑΝΙΑΚΟΣ
    ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ
    ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ
    ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ
    ΠΡΟΠΕΤΗΣ
    ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ
    ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ
    ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ
    ΝΟΥΜΕΡΟ
    ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΗΣ
    ΓΕΛΟΙΟΣ
    ΕΓΩΠΑΘΗΣ
    ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
    ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ
    ΦΑΦΛΑΤΑΣ
    ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ
    ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟΣ
    ΦΛΥΑΡΟΣ
    ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ
    ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ
    ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ
    ΑΝΟΗΤΟΣ
    ΑΦΙΛΟΣ
    ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ
    ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ
    ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ
    ΒΛΑΧΟΣ
    ΚΑΥΧΗΣΙΑΡΗΣ
    ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ
    ΑΜΥΑΛΟΣ
    ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ
    ΑΔΗΦΑΓΟΣ

    Ε! με τόσα προτερήματα ας τον κάνουμε και αρχηγό να μας ...δοξάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση