GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι εργοστάσιο με άνθρακα στον Αστακό!

. Του Δημήτρη Μαλαβέτα . Την αντίθεσή του στην λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη τον άνθρακα στο Πλατυγιάλ...

.
Του Δημήτρη Μαλαβέτα
.
Την αντίθεσή του στην λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη τον άνθρακα στο Πλατυγιάλι εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με επιστολή που έστειλε στην συντονιστική επιτροπή αγώνα Δήμου και Φορέων Αστακού. Μάλιστα εκ μέρους του Δήμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Μπαρμπαρίτσας, εκπροσωπώντας την δημοτική αρχή του Μεσολογγίου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του δημάρχου εδώ.

9 σχόλια

  1. Σωστα!
    Αφηστε τους μαλακες στην Πτολεμαιδα
    μονο να πεθαινουν απο τον καρκινο
    για να εχουν ηλεκτρικο στο Μεσσολογγι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα ρε Αναγνωστόπουλε!
    Έχεις λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στο Μεσολόγγι και δε θες άλλες θέσεις εργασίας ρε ΠΑΣΟΚΕ; Ή αν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τότε θα λές ότι πρόκειται για ένα έργο "προοπτικής";
    Πρασινοφρουρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν θα ζητάνε ρεύμα όμως, να ανέβουν σε ποδήλατα και να συνδέσουν τα δυναμό τους στο δίκτυο... γιατί χωρίς εργοστάσια παραγωγής δεν βγαίνει ρεύμα. Μαγικά ραβδάκια... τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλού είναι το θέμα, στην επιλογή του καυσίμου.

    Η παραγωγή με λιγνίτη είναι η πιό ρυπογόνα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο καύσιμο.
    Γιατί όχι φυσικό αέριο πχ;

    Σύμφωνα με την "εισηγμένη" όμως, πρέπει να πεθάνουμε όλοι πρός μεγιστοποίηση της απόδοσης. Δηλαδή των ΚΕΡΔΩΝ! ...τους ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!

    ...αλλά το Υπουργείο Ανάπτυξης παρά τα επαναλαμβανόμενα ευρωπαικά κω$#@δάχτυλα συνεχίζει να ανέχεται αυτή τη σκ@τοκ@τάστ@ση καταφανώς αυτοικανοποιημένο.
    Δεν πειράζει κύριε Υπουργέ, πάνω απ' όλα, προέχει η αυτοικανοποίησή σας!


    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λιγνίτης είναι το πιο φτηνό καύσιμο, έχει την μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη σε σχέση με τα άλλα καύσιμα αλλα είναι και εξαιρετικά ρυπογόνος όταν καίγεται. Το φυσικό αέριο είναι μια λύση, ακριβή σε σχέση με το λιγνίτη. Τώρα σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων έχουμε το φαινόμενο NIMBY - Not in my back yard που ελληνιστί σημαίνει "3 πιθαμές μακριά απο τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανακριβές το περί θερμογόνου. Μια από τις χειρότερες και αυτό είναι ο ένας από τους 3 λόγους (μαζί με την διάβπωση και την τέφρα) που η μετατροπή απο λιγνίτη σε πετρέλαιπ (μαζούτ) δεν είναι απλή. Αντίθετα το αέριο με εξαίρεση τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και την ενεργειακή εξάρτηση από τον προμηθευτή είναι πολύ πιο οικολογικό.

    Κατά τα άλλα εχεις δίκιο.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να μπεί στην υπόθεση η τεχνολογία που θα αποτρέπει ή θα παγιδεύει τους αέριους εκλυόμενους ρύπους, με ιδανική εικόνα να μπορούν αυτοί στη συνέχεια να γίνουν εκμεταλεύσιμοι.

    Όμως ακόμα κι έτσι, κάποια μέρα ο λιγνίτης θα είναι σύντομα παρελθόν, και στη θέση του θα έχουμε τεράστιες τρύπες και μηδέν απόθεμα ενεργειακής πηγής.

    Παράλληλα, πρέπει να γίνουν έλεγχοι ώστε να γίνουμε περισσότερο τσιγκούνηδες με την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα σημεία που μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αποτρέπει* = να μην εκλύονται μπροστά στη μύτη μας αλλά να διαχέονται στην ανώτερη ατμόσφαιρα με κατάλληλους χειρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ- ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΟΥΣ
    ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ
    ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΠΟΥ
    ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙΤΛΟ "ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΑΛΛΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ "MEGA" ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση