GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αυτή την επικοινωνία θέλουν;"

Η λογοκρισία στα blogs των Μμπαμπασίδη και Τσεστινέ . Γεια σας, ειμαι blogger και σας παρακολουθω συχνα. Εχω να καταγγειλω κατι: Στα blogs ...

Η λογοκρισία στα blogs των Μμπαμπασίδη και Τσεστινέ
.
Γεια σας, ειμαι blogger και σας παρακολουθω συχνα.
Εχω να καταγγειλω κατι: Στα blogs http://babasidis.blogspot.com/ και http://tsetine.blogspot.com/ τα οποια μαλιστα προσφατα δημοσιευσατε στο blog σας, πηγα και αφησα ενα σχολιο στο καθενα. Δεν το θυμαμαι ακριβως για να το αναπαραγω, αλλα το νοημα ηταν οτι μου φανηκε πολυ προκλητικο το να στησουν blogs ακριβως μετα την ανακοινωση της ημερομηνιας των εκλογων, δηθεν για την επικοινωνια με τους πολιτες, και τους χαρισα και το παρασημο της ανοιχτης παλαμης. Πριν 5 λεπτα διαπιστωσα οτι τα σχολια μου εχουν διαγραφει και στα 2 αυτα blogs.
Και ερωτω: Αυτη ειναι η επικοινωνια και ο διαλογος που θελουν να εχουν οι εν λογω κυριοι με τους πολιτες; Λογοκρινωντας και διαγραφοντας οσα σχολια δεν τους βολευουν [γιατι σβηστηκαν και αλλα σχολια];
Και με ποιο κριτηριο διαγραφηκαν τα σχολια; Ειναι δημοκρατικες πρακτικες αυτες; Τα σχολια περιττευουν.
http://sourotiri.blogspot.com/

20 σχόλια

  1. ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΣΤΟ BLOGS ΣΟΥ


    ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα blog "ξεβρακώνουν", αλλά αυτό δεν το ξέρουν τα παιδάκια...!!!.

    Ο Μπαμπασίδης δεν απαντά...!!! και σβήνει...

    Ουστ στα κρατικοδίαιτα λαμόγια.

    Για να μας πει ο κ. Μπαμπασίδης, πόσα χρήματα το μήνα μπαίνουν από το κράτος στο ταμείο του σπιτίου του;

    που δουλεύει η σύζυγός του; (Νίκη Γκοτσοπούλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμα το έχεις στο αίμα σου να είσαι Μπαμπεσίδης η Καμπινές τότε σβύνεις ότι δεν είναι ύμνος στην αφεντιά σου.

    Γειά σου Μπαμπεσίδη.
    Γειά σου Καμπινέ.

    Καλώς ήρθατε στην μπινελικόσφαιρα, θα φάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ριφιφί στην ψήφο των πολιτών με «θα» από το... 2004 επιχειρούν ο κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία με τις εκλογές - εξπρές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τα νομοσχέδια με την παροχολογία αρχές Αυγούστου, όταν ήδη είχε ληφθεί η απόφαση για εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, και άρα γνώριζε ότι δεν θα ψηφιστούν!
    βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Κ. Καραμανλή το 2004, οι οποίες όχι απλώς δεν υλοποιήθηκαν μέσα στην τετραετία της ΝΔ, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επαναλαμβάνονται ως υποσχέσεις και σήμερα!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τούρκογλου, η γιαννακοπούλου, οι αντινδς και τώρα οι μπαμπασίδης και τσετινέ...

    ΖΗΤΩ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @11:57 πμ
    Μπράβο που αναφέρεις τον Τούρκογλου με το όνομά του. Παρότι παρανόμως κατόρθωσε και οικειοποιήθηκε το όνομα Βενιζέλος, δεν είναι δυνατόν τώρα να του αφαιρεθεί δικαστικά. Τουλάχιστον εμείς, ο λαός, να τον αποκαλούμε με το δικό του όνομα. Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν είναι απόγονος του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν έχει καμιά σχέση μαζί του. Είναι απλώς κλέφτης του ονόματός του. Ο ίδιος λέγεται Ευάγγελος Τούρκογλου. Γιατί πλαστογραφεί επώνυμο και, συνεπώς, καταγωγή;
    Χθόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.12

    Α, είμαι βαθύτα νυχτωμένος!
    Δηλαδή το όνομα του μπουχέσα είναι Vangelis Turkoglu???

    χαχαχαααα!

    Γι'αυτό το άλλαξε ο πούστης, για καμουφλάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα προτιμούσα να με λένε Tsutsu Kabine παρά αυτό. xaxaxaxa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  9. *** ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ***

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ΕΝΤΑΘΑ

    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: PASOK poisonous + BABIS


    EXTRA ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ + ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ = ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ + ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ = ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  12. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ + ΜΙΜΗ = LOVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


    Το εθνικό συμφέρον απαιτεί άμεση προσφυγή στο Λαό. Επιτάσσει την άμεση προκήρυξη εκλογών. Προχωρούμε με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Με αισιοδοξία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Με εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    Στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου για τη Χώρα. Αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη ευθύνης, δύναμη εμπιστοσύνης. Δύναμη που υπηρετεί και εκπληρώνει τις προσδοκίες των πολιτών. Εκπληρώνει το αίτημά τους να αισθάνονται ασφάλεια για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

    Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο Τόπος: Να συνεχίσουμε τις αλλαγές που εγγυώνται ισχυρή Οικονομία, και δυναμική Ανάπτυξη. Να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του Κράτους. Να συνεχίσουμε τις πολιτικές, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

    Έφτασε τώρα η ώρα των εκλογών. Η ώρα των εκλογών συνδέεται, πρώτ’ απ’ όλα, με τον πρώτο Προϋπολογισμό, που καταρτίζεται μετά την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Η 16η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία σχεδόν οριακή. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση υποχρεούται να καταθέσει στη Βουλή προσχέδιο του Προϋπολογισμού την 1η Οκτωβρίου. Ήταν, λοιπόν, ζήτημα πολιτικής ευθύνης να δοθεί στη νέα Κυβέρνηση το απαιτούμενο διάστημα προετοιμασίας.

    Η ώρα των εκλογών συνδέεται παράλληλα και με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η μεγάλη αυτή θεσμική μεταρρύθμιση είναι, όχι μόνον αναγκαία, αλλά και χρονικά επιτακτική. Ιδίως, μάλιστα, για να έχουμε, το συντομότερο δυνατό, το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που ενισχύει τη διαφάνεια στο Δημόσιο Βίο και ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Αλλά και για να διευρύνουμε, ακόμη περισσότερο, τις δυνατότητες της Παιδείας, μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16. Είναι αιτήματα της ίδιας της κοινωνίας. Είναι τα κρίσιμα σημεία στα οποία ο καθένας, αποδεικνύει την αξιοπιστία του. Αποδεικνύει τί θέλει, τί τολμά, τί είναι έτοιμος να προσφέρει, για το μέλλον της νέας γενιάς. Και κάτι ακόμη: Η περίοδος που διανύαμε είχε, ήδη, τα χαρακτηριστικά προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, από τις αρχές του χρόνου, ζητούσε επίμονα εκλογές. Δεν μπορεί, λοιπόν, να διαμαρτύρονται γι αυτό που - υποτίθεται- ήθελαν.

    Το ζητούμενο στη νέα εποχή είναι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, την Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία του Περιβάλλοντος, τους θεσμούς που υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη. Θέλουμε να κινηθούμε, σε όλα αυτά, όλοι οι Έλληνες μαζί. Να κινηθούμε σταθερά και γρήγορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η Ελλάδα μπορεί, ακόμα, περισσότερα. Ένα και μόνο χρειάζεται. Να κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Οι πολιτικές ηγεσίες να τολμούμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται. Οι πολιτικές ηγεσίες να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και να τις προωθούμε με συνέπεια. Οι πολιτικές ηγεσίες να κινούμαστε με ρεαλισμό και όραμα. Να δημιουργούμε προοπτικές, που εγγυώνται όφελος για όλους τους πολίτες. Να θεμελιώνουμε ισχυρές βάσεις για την αύξηση του παραγόμενου πλούτου. Να διασφαλίζουμε δίκαιο μοίρασμα στο μέρισμα της ανάπτυξης. Να ενισχύουμε διαρκώς το κοινωνικό Κράτος. Αυτή είναι η εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, την κατάσταση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, το Μάρτη του 2004.
    - Κρίσιμα Ολυμπιακά έργα είχαν χάσει όλες τις προθεσμίες και οι τεράστιες εκκρεμότητες απαιτούσαν αφοσίωση στο μεγάλο εθνικό διακύβευμα.
    - Τεράστιες αδυναμίες στις δομές και τις λειτουργίες του Κράτους, γραφειοκρατία και διαφθορά, ταλαιπωρούσαν πολίτες και επιχειρήσεις.
    - Χρόνιες εκκρεμότητες, απαιτούσαν υπεύθυνες λύσεις. Είχαμε συσσωρευμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που δεν λύνονταν από τη μια στιγμή στην άλλη.
    - Διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.
    - Επέκταση της νέας φτώχειας.
    - Απουσία υγιούς ανταγωνισμού.
    - Ανακύκλωση της ακρίβειας.
    - Έκρηξη της ανεργίας πάνω από το 11% του ενεργού πληθυσμού.
    - Το δημόσιο χρέος είχε ξεπεράσει το 108% του ΑΕΠ γεγονός που ανάγκαζε και αναγκάζει τους Έλληνες να πληρώνουμε, για τους τόκους του, σχεδόν 10 δις ευρώ το χρόνο.
    - Το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 1,2%του ΑΕΠ που ισχυρίζονταν, έφτανε, τελικά, το 7,9%. Ήταν δυόμισι φορές πάνω από το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το απαιτούσε κατ’ αρχήν η Ε.Ε., που αμφισβητούσε τα στοιχεία που δίνονταν ως τότε. Το απαιτούσε, προπάντων, η ίδια η ελληνική Οικονομία, για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με δυσμενείς συνέπειες, για όλους τους πολίτες.

    Βάλαμε από την αρχή ένα διττό στόχο: Αφενός να προχωρήσουμε στην πιο ήπια, δυνατή, δημοσιονομική προσαρμογή και, αφετέρου, να διασφαλίσουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο στόχος αυτός -στόχος αναγκαίος και επιτακτικός, ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Κι αυτό, γιατί το ένα σκέλος του δυσκόλευε την επίτευξη του άλλου: Η προσαρμογή των δημοσιονομικών απαιτούσε συγκράτηση των κρατικών δαπανών. Και η συγκράτηση των δαπανών θα συμπίεζε την ανάπτυξη. Απαιτούνταν νέοι πόροι. Και νέοι πόροι δεν μπορούσε να αναζητούνται, ούτε στους φόρους, ούτε στα δανεικά και τα χρέη. Φαινόταν ξεκάθαρα, πια, ότι η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων του παρελθόντος είχε εξαντλήσει και τα έσχατα όρια αντοχής της Οικονομίας. Φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο δρόμος της ευθύνης ήταν ανηφορικός, αλλά και μακρύς. Ήταν, όμως, ο μόνος ελπιδοφόρος. Δίλημμα δεν είχαμε ποτέ. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της προοπτικής. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι ήταν αδύνατο να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Κάποιοι πρόβλεπαν ύφεση, φορολογικές επιδρομές, έκτακτα μέτρα, έκρηξη της ανεργίας. Κάποιοι μετρούσαν τα πράγματα με παρωχημένες πολιτικές αντιλήψεις και πρόβλεπαν παταγώδη αποτυχία. Χρειαζόταν περιορισμός στη σπατάλη για να μπει φραγμός στα ελλείμματα. Χρειαζόταν συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική για να διασφαλιστούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Χρειαζόταν ρεαλιστικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα συσσωρευμένα προβλήματα.

    Τολμήσαμε τις αναγκαίες αλλαγές. Τολμήσαμε στοχευμένες μεταρρυθμίσεις. Στηρίξαμε την πολιτική μας σε ισχυρούς άξονες:
    - Στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
    - Την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.
    - Την επίλυση χρόνιων, δομικών και λειτουργικών, προβλημάτων του Κράτους.
    - Την ενδυνάμωση της Αποκέντρωσης της Αυτοδιοίκησης.
    - Τη δημιουργία αποτελεσματικού κοινωνικού Κράτους.

    Αντιμετωπίσαμε κρίσιμες εκκρεμότητες, που δεν τολμούσαν, ούτε καν να αγγίξουν, οι κυβερνήσεις του χτες.
    - Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ομηρίας των συμβασιούχων.
    - Αναπτύσσονται δομές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
    - Απλουστεύονται και συντομεύονται οι διοικητικές διαδικασίες.
    - Αυξάνονται και αναβαθμίζονται τα ΚΕΠ.
    - Περιορίζονται οι συναρμοδιότητες μεταξύ Υπουργείων.
    - Καλύπτονται, σταδιακά, τα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες.
    - Εφαρμόζεται σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική.
    - Προχωρά, με συγκροτημένο σχέδιο, η εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
    - Θεσπίσαμε ρυθμίσεις που υπηρετούν τη βασική αρχή μας για διαφάνεια παντού.

    Από την πρώτη στιγμή, διαμορφώσαμε νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής. Επιλέξαμε τον πιο ήπιο τρόπο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Επιλέξαμε δυναμικό αναπτυξιακό πρότυπο, για να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη, σ’ ολόκληρη τη Χώρα.
    - Φορολογική μεταρρύθμιση, που περιορίζει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
    - Αναπτυξιακά κίνητρα, που ενισχύουν τις επενδύσεις στην Περιφέρεια.
    - Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για σύγχρονες κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές.
    - Αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου. Ενίσχυση του εμπορίου.
    - Νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
    - Ειδικά μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
    - Δυναμική και εξωστρεφής ενεργειακή πολιτική, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Ψηφιακή Στρατηγική, που καλύπτει το χαμένο έδαφος. Πόλοι Καινοτομίας και Κέντρα Έρευνας στην ελληνική Περιφέρεια. Αποκρατικοποιήσεις που ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό.

    Τα αποτελέσματα είναι, ήδη, εμφανή. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν.
    - Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας βελτιώνεται.
    - Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στη ζώνη του ευρώ.
    - Οι εξαγωγές αυξάνονται σταθερά.
    - Τα ξένα κεφάλαια εμπιστεύονται την Οικονομία μας.
    - Οι επενδύσεις σημειώνουν θεαματική αύξηση.
    - Το τουριστικό ρεύμα μεγαλώνει.
    - Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.
    - Η απασχόληση, έφτασε, για πρώτη φορά, το 61% του ενεργού πληθυσμού.
    - Η ανεργία συρρικνώθηκε κάτω από το 8%. Και αυτό είναι η πιο απτή απόδειξη της έμφασης που δίνουμε στο κοινωνικό αποτέλεσμα. Στο ίδιο αυτό διάστημα, το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περιορίστηκε σημαντικά και το δημοσιονομικό έλλειμμα, μειώθηκε -για πρώτη φορά, από την ένταξή μας στην ΟΝΕ- κάτω από το όριο του 3%.

    Πετύχαμε, ταυτόχρονα, διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, που...
    - αναβαθμίζουν τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Χώρας,
    - ενισχύουν το κύρος της και
    - δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

    Αναδείξαμε τη Χώρα μας σε διεθνή επιχειρηματικό, τραπεζικό και μεταφορικό κόμβο. Αναδείξαμε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και διεθνούς συνεργασίας.

    Και αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς. Τα υπογραμμίζουν οι πιο έγκυροι διεθνείς οργανισμοί και τα συνομολογούν οι εταίροι μας. Μόλις πρόσφατα, η Ε.Ε. αναγνωρίζοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή αποφάσισε την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της Οικονομίας. Μπήκαν ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη, σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Δημιουργήθηκαν στέρεες βάσεις για ένα πραγματικά κοινωνικό Κράτος.

    Οφείλουμε, τώρα, να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση, ώστε να φτάσουμε, το 2010, σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

    Δίνουμε έμφαση...
    - στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,
    - τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης,
    - τον περιορισμό της σπατάλης,
    - την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Οφείλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της Πατρίδας μας.
    – Ετοιμάσαμε το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για τη νέα προγραμματική περίοδο και κατευθύνουμε το 80% των πόρων του στην Ελληνική Περιφέρεια.
    - Σχεδιάσαμε και βάλαμε σε εφαρμογή το μεγαλύτερο πρόγραμμα Δημόσιων Έργων, που γνώρισε ποτέ ο Τόπος.
    - Καταρτίσαμε και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό, τις ΑΠΕ και τη Βιομηχανία, καθώς και το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο.
    - Στηρίζουμε, με νέες δράσεις και νέα μέτρα, τον αγροτικό πληθυσμό, να κρατηθεί στη γη του, να παράγει και να προοδεύει.
    - Ενισχύουμε συστηματικά την Τουριστική Ανάπτυξη. Οφείλουμε, παν’ απ’ όλα, και αυτό είναι το σχέδιό μας, να κινηθούμε πιο γρήγορα, σ’ ένα πραγματικά κοινωνικό Κράτος. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, ώστε να στηρίζει εκείνους που, πραγματικά, έχουν ανάγκη. Πρώτο βήμα είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που, ήδη, καταθέσαμε, για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Η αρχή γίνεται με τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της νέας περιόδου.

    Γίνεται με…
    - τη συγκρότηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής,
    - Τη χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες,
    - Τη νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ. Όλα αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία του επόμενου Προϋπολογισμού. Όλα αυτά μπαίνουν σε εφαρμογή προτού συμπληρωθεί τετραετία από το Μάρτη του 2004.
    - Προετοιμάζουμε, ταυτόχρονα, την καθιέρωση Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης.
    - Προετοιμάζουμε, με τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, μεταρρυθμίσεις για ένα δίκαιο, σύγχρονο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.
    - Συνεχίζουμε, με συγκροτημένο σχέδιο, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Σχεδιάζουμε τη διεύρυνση των ευκαιριών, που προσφέρονται στη νέα γενιά. Τα νιάτα είναι η δύναμη του μέλλοντός μας. Είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που κληροδότησαν στο σήμερα οι κυβερνήσεις του χτες. Τα πρώτα βήματα της νέας διακυβέρνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολα: Τα προβλήματα ήταν πολλά και τα αίτιά τους βαθειά ριζωμένα. Το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα δεν επέτρεψε να στηρίξουμε, όσο θέλαμε, τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αντιδράσεις των λίγων βολεμένων και η στείρα αντιπολιτευτική τακτική έπλητταν, σοβαρά, τα συμφέροντα πολλών. Πέρα απ’ όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, είτε αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι χρειάζονταν είτε αργήσαμε να κινηθούμε. Κάνουμε και σε αυτό το σημείο την αυτοκριτική μας. Αναγνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που δεν ανταποκρίθηκαν στις αρχές της Νέας Διακυβέρνησης. Όπως, επίσης, και ότι υπάρχουν στην κοινωνία στελέχη που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ μπορούσαν, ήθελαν και μπορούν να προσφέρουν. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε νέα δυναμική, νέα ταχύτητα, νέους ρυθμούς. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα, που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε, προπάντων, τη στήριξη της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας των πολιτών που στηρίζουν τις αλλαγές.

    Ξεκινά, σήμερα, η επίσημη προεκλογική περίοδος. Ξέρουμε ότι εκείνοι που νοιώθουν, πολιτική αδυναμία θα κορυφώσουν την προσπάθεια πόλωσης, πολιτικής οξύτητας και φανατισμού. Ξέρουμε ότι δεν διστάζουν να καταφεύγουν ακόμα και σε ύβρεις και σε συκοφαντίες. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Οι πολίτες δεν θα τους ακολουθήσουν. Οι συνταγές της οξύτητας και των ύβρεων ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Οι πολίτες απορρίπτουν τα άκρα και τις ακρότητες. Η επιλογή μας είναι δεδομένη και σταθερή. Σας καλώ να αγνοήσετε τις προσπάθειες φανατισμού. Σας καλώ να συνεχίσουμε με συνέπεια τη μάχη των αρχών, των ιδεών και των αξιών μας. Σας καλώ να στέλνουμε σταθερά μήνυμα ενότητας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Άλλοι παίζουν στο ταμπλό της πόλωσης και της οξύτητας. Δέσμευσή μας είναι να προασπίζουμε το ήπιο πολιτικό κλίμα. Να υπηρετούμε την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Να ενώνουμε δυνάμεις για το συλλογικό καλό. Αυτό είναι το χρέος μας. Κοιτούμε μπροστά και μόνο μπροστά. Σεβόμαστε όλους τους πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Δεν είναι στόχος κανενός από μας να πάρει περισσότερες ψήφους, για τον εαυτό του. Δεν μετράει αυτό. Και δεν το μετράω. Το τονίζω! Στόχος της καθεμιάς και του καθενός είναι να φέρει περισσότερες ψήφους στην Παράταξη. Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε μία ψήφος. Στόχος είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή, για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η Πατρίδα μας. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτή είναι η ουσία των εκλογών: Θα προχωρήσει η Χώρα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην πρόοδο του Τόπου, ή θα εγκλωβιστεί στο τέλμα και την παρακμή του παρελθόντος; Θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, ή θα χαθούν τα βήματα που κερδίσαμε με θυσίες και προσπάθειες των πολιτών;

    Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστική οικονομία, σημαίνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Σημαίνουν ανταγωνιστική παιδεία, που δίνει εφόδια στους νέους μας. Σημαίνουν επίσης ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που στηρίζει όλο και πιο αποτελεσματικά τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αντίπαλοι των μεταρρυθμίσεων αντιπροσωπεύουν όσα μας κληροδότησε το χτες: Ελλείμματα, σπατάλες, τεράστια ανεργία, περιθωριοποίηση των οικονομικά ασθενέστερων, στασιμότητα. Αυτό το μήνυμα σας ζητώ να μεταφέρετε στους πολίτες. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Χωρίς υπερβολές. Χωρίς ωραιοποιήσεις. Με χαμηλούς τόνους. Με σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο.

    Ζητώ να εξαντλήσετε, να εξαντλήσουμε, κάθε δυνατότητα προσφοράς στην Παράταξη, τη Νέα Διακυβέρνηση, τον Τόπο μας. Ζητώ να μεταφέρετε παντού το μήνυμα για τις αλλαγές, που απαιτεί το παρόν και το μέλλον του Τόπου μας. Να μεταφέρετε παντού τη δέσμευσή μας για τις μεταρρυθμίσεις, που εγγυώνται όφελος για κάθε πολίτη.

    Ακολουθούμε στρατηγική ειρήνης, ανάπτυξης και προόδου. Εφαρμόζουμε Εξωτερική Πολιτική ανοικτών οριζόντων. Αναπτύσσουμε διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, με όλους τους γείτονές μας. Πρωταγωνιστούμε στην πραγμάτωση του ευρωπαϊκού οράματος και βγαίνουμε δυναμικά στο σύγχρονο Κόσμο.

    Έχουμε, ως Χώρα, σπουδαία παραδοσιακά πλεονεκτήματα. Έχουμε, ως κοινωνία, όλες τις δυνατότητες, που απαιτεί η νέα εποχή. Έχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την πορεία μας. Η Ελλάδα δεν σταματά. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες απαιτούν να πηγαίνουμε τον Τόπο μπροστά. Απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, που οδηγούν σε στέρεες λύσεις. Απαιτούν να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, με ρεαλισμό και όραμα για την Κοινωνία μας.

    Οι πολίτες απαιτούν...
    - να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.
    - Να ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα της Χώρας μας.
    - Να βελτιώνουμε διαρκώς τις δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά την Υγεία, την Παιδεία, την Καθημερινότητα.
    - Οι πολίτες απαιτούν πολιτικές που εγγυώνται περισσότερη κοινωνική συνοχή. Περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

    Αυτή είναι η στρατηγική μας. Και η στρατηγική αυτή, στρατηγική δυναμική και προοδευτική, απαιτεί τη στήριξη της κοινωνίας. Απαιτεί ενεργό συμμετοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή.

    Οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Οι πολιτικές μας έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, την ελληνική οικογένεια, τον κάθε πολίτη, που ζει και εργάζεται στον Τόπο μας.

    Είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το σχέδιό μας. Είμαστε αποφασισμένοι για νέες μεταρρυθμίσεις.

    - Διεκδικούμε, αποτελεσματικά, τη θέση που δικαιούται η Πατρίδα μας στο σύγχρονο Κόσμο.
    - Διεκδικούμε όρους καλύτερης ζωής, για όλους τους πολίτες.
    - Διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες για κάθε νέα και νέο.

    Συνεχίζουμε με σίγουρα και σταθερά βήματα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με στόχο την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που μας εμπνέει. Την Ελλάδα που μας ενώνει. Την Ελλάδα που κάνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες περήφανους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρθε η ώρα τους!

    Στο φύλλο της 28ης Ιουλίου είχαμε δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και, μεταφέροντας την οργή λαού, παροτρύναμε την κυβέρνησή του να φύγει.
    Δεν περιμέναμε βέβαια ότι θα μας… άκουγε. Ελπίζαμε όμως ότι θα έκανε κάτι για να μην ξανακαούμε. Και πράγματι «έκανε»: συσκεπτόταν για να αποφασίσει πότε συμφέρει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και πώς θα εξαπατήσουν πάλι τον κόσμο με υποσχέσεις για ρουσφέτια και παροχές.
    Σ’ εκείνη την επιστολή γράφαμε, μεταξύ άλλων: «…Ας πάρει (ο πρωθυπουργός) όποια απόφαση νομίζει ότι θα θωρακίσει τη χώρα. Έρχεται Αύγουστος, το επαναλαμβάνουμε. Κι αν τηρηθεί η… παράδοση, η νέα λαίλαπα δεν θα αντιμετωπίζεται με το λάστιχο του πυροσβέστη και τη φούντα του εθελοντή».
    Και η… παράδοση τηρήθηκε. Στην… αναδασωμένη Πεντέλη ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε και προκάλεσε βιβλικές καταστροφές σε μεγάλη έκταση.
    Πού; Σε περιοχές που υποτίθεται ότι φρουρούνται, που υποτίθεται ότι είναι υψηλού κινδύνου, που απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της πρωτεύουσας.
    Και πότε; Ενώ ο «καταλληλότερος» και οι σεμνοί και ταπεινοί υπουργοί του συνεργάζονταν για το μπαράζ των εγκαινίων και για τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς με τα οποία επιδιώκουν να υποκλέψουν πάλι την ψήφο των αφελών.
    Ο κόσμος καιγόταν κι ο «καταλληλότερος» επειγόταν να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή για να πάμε σε πρόωρες εκλογές.
    Ποιος; Ο κ. Καραμανλής, που είχε διαβεβαιώσει ότι «εγώ δεν παίζω με τους θεσμούς». Που δήλωνε με το γνωστό βαρύγδουπο ύφος ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους». Που στις προηγούμενες πυρκαγιές είχε διαπιστώσει ότι «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε ικανοποιητικά». Που… ανακάλυψε ότι για τις φετινές καταστροφές ευθύνονται οι… «κλιματολογικές συνθήκες που άλλαξαν δραματικά» επί των ημερών της νέας διακυβέρνησης.
    Στην ίδια εκείνη επιστολή γράφαμε:
    «… Αν δεν μπορείς, κύριε πρωθυπουργέ, παράτα τα. Παράτα τα πριν καεί και το τελευταίο δέντρο. Τι να τις κάνουμε τις εκλογές; Και τι νόημα έχει πότε θα γίνουν; Είτε Σεπτέμβρη είτε Οκτώβρη είτε Μάρτη στηθούν οι κάλπες, καμένη γη θα παραδώσεις, κύριε πρόεδρε».
    Ο κ. Καραμανλής δεν αποφάσισε να τα… παρατήσει. Αν αυτός ο θεσμολάγνος πολιτικός αποφάσισε επίσπευση των εκλογών, το έκανε γιατί πιστεύει ότι η συγκυρία τον ευνοεί για να τις κερδίσει. Μόνο έτσι θα γλιτώσει τον απόηχο από το αχαμνό πόρισμα του «αδέκαστου» εισαγγελέα για το σκάνδαλο των ομολόγων. Μόνο έτσι θα μείνουν στα χαρτιά (ούτε καν σε νομοσχέδιο) τα ταξίματα κι οι γενναιοδωρίες. Μόνο έτσι θα αιφνιδιαστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
    Ο κ. Καραμανλής προσβλέπει σε δεύτερη θητεία. Για να ολοκληρώσει το… έργο του. Να διαλυθεί τελείως η Πυροσβεστική. Να καταληφθεί εξ ολοκλήρου με γαλάζια παιδιά το ανάπηρο κράτος. Για να μη μείνει δέντρο για δέντρο. Για να κουκουλωθούν τα σκάνδαλα.
    Δεν πέρασε άσχημα στην πρώτη του θητεία ο πρωθυπουργός. Δεν κουράστηκε ταξιδεύοντας στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αγροτών και τα εθνικά μας θέματα. Τα περισσότερα ταξίδια που έκανε ήταν τουριστικού ενδιαφέροντος.
    Δεν ταλαιπωρήθηκε με συχνά υπουργικά συμβούλια και με επιτόπου μεταβάσεις σε περιπτώσεις καταστροφών. Ούτε με δυσάρεστα πρωινά ξυπνήματα για να συντονίσει. Αυτά ήταν οι κίνδυνοι του… επαγγέλματος την εποχή της αντιπολίτευσης.
    Δεν ξόδεψε φαιά ουσία για να εξαλείψει τη διαφθορά, να πατάξει τη διαπλοκή και να εξοντώσει τους νταβατζήδες. Έλεγε πού και πού καμιά… κοτσάνα με συνοδεία τζατζικίου για να περνάει ευχάριστα η ώρα.
    Εκείνο που τον απασχολούσε τους τελευταίους μήνες ήταν πότε τον συμφέρει να κάνει εκλογές. Με το κλίμα που δημιουργήθηκε, μια ήδη ανάπηρη κυβέρνηση που λειτουργούσε μόνο για το σόου (και με τις συκοφαντίες εις βάρος του ΠΑΣΟΚ) έγινε εντελώς παράλυτη. Οι υπουργοί διαγκωνίζονταν για το ποιος θα παρουσιάσει περισσότερα εγκαίνια κι οι βουλευτές αγωνιούσαν για τη διάσωσή τους στην κάλπη. Κι ο «καταλληλότερος», ανεύθυνος, αμέτοχος κι ατάραχος σαν τα αγάλματα του Βούδα, επαναλάμβανε μονότονα ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».
    Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα τους. Ήρθε η ώρα και των εκλογών και των φωστήρων της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε αυτή η χώρα επί Μεταπολίτευσης. Όσο πιο κοντά οι κάλπες, τόσο πιο καλά για όλους μας.
    Επιτέλους, τέλος!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 5.48

    Εξευτελίσατε δύο θεσμούς της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Τώρα τι λέτε ότι θα τηρήσετε;
    Ποιός θα σας ανέθετε εντολή για να Κυβερνήσετε;

    Κάτω η χούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @6:41 μμ
    Γράφεις: «Εξευτελίσατε δύο θεσμούς της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.». Λάθος κατά το ήμισυ, αλλά βαρύ λάθος. Ο Καραμανλής παραβίασε (ή εξευτέλισε ή όπως αλλιώς θέλεις) το Σύνταγμα. Σύμφωνοι. Ο Πρόεδρος όμως δεν είναι νομικό κείμενο για να το παραβιάσει ο πρωθυπουργός. Είναι πρόσωπο. Και δεν μπορεί να το εξευτελίσει κανείς. Αυτοεξευτελίστηκε. Ο Πρόεδρος, αποδεχόμενος την αντισυνταγματική πρόταση του Καραμανλή, διαλάλησε την ανυπαρξία του. Πλέον, δεν έχομε Πρόεδρο εγγυητή μπλα μπλα μπλα κ.λπ. Δεν έχομε Πρόεδρο ρυθμιστή μπλα μπλα μπλα κ.λπ. Έχομε στην κορυφή ένα πρόσωπο άνευρο που δεν μπορεί να εγγυηθεί ή να ρυθμίσει τίποτε. Απλώς, κατά τις διάφορες επετείους και άλλες «πολιτιστικές» εκδηλώσεις ξεφωνίζει μερικά μπλα μπλα μπλα. Να χαιρόμαστε τη συνταγματική μας τάξη.
    Χθόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  17. 20 χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ έκανε στο τέλος της 4ετείας εκλογές (!!!)

    Αλλά έτσι είσαστε, ότι σας βολεύει. Κατακλέψατε και εξαπατήσατε τους Έλληνες πολίτες και τώρα το παίζετε - αμετανόητοι - δικαστές.

    Θα συνεχίσετε να βρίσκεστε στην αντιπολίτευση όσο δεν κάνετε την αυτοκριτική σας.

    Όσο συνεχίζετε με αλαζονεία να λέτε και να φέρεστε ωσάν να μην είχατε ποτέ κάνει αυτά για τα οποία σας έστειλε στο περιθώριο ο Ελληνικός λαός εκεί θα μείνετε.

    Γι' αυτό θα φάτε μαύρο πάλι. Χάσατε αλλά μυαλό δεν βάλατε.

    Και μην πείτε ότι τιμωρηθήκατε. Αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Για να "ξεπληρώσετε" θέλει καιρό ακόμα.

    Άλλωστε αποτελεσματικός είναι ο "σωφρονισμός" όταν υπάρχει και η αποδοχή και βεβαιότητα μη επανάληψης των αναλόγων για την τιμωρία πράξεων. Και αυτό είναι βέβαιο ότι δεν έχει εξασφαλιστεί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 7.33

    Εχεις δίκιο, μόνο που εννούσαμε την Προεδρία της Δημοκρατίας που βέβαια κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ"
    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"

    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"

    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"

    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"

    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"

    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."

    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )


    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάγκες,
    Ο Μπαμπασίδης εξαφάνισε την δυνατότητα αποστολής σχολίων.
    Ωραίο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση